Powerwalk



Vilken skön lördag!
Jag är inte på världens bästa humör men har försökt att inte bry mig! Var en runda på stan med mamma. Jag köpte en ceriserosa sjal med massa fjärilar, kollade på sportrean (som alltid är lika dålig, varför aldrig mer än 30 procent?) och handlade ett nagellack som matchar nästa helgs klänning. Vad vankas då tro? PEPPAD! Efter det har jag plöjt igenom många blogginlägg jag hamnat efter med sen Kreta. Och sen tog jag en härlig powerwalk. Har hittat en runda på sju kilometer som jag gillar så mycket. Började springa den i våras och har fortsatt under sommaren med att gå den i raskt tempo. Känns lagom lång och skönt att varva skog med trafik. Lyssnar ibland på podcasts, ibland musik och ibland på fåglar. Nu ska jag googla inredning, tänker på Iittala och Jelly Bean mest hela tiden. Men man ska förstås inte underskatta Ikea. Men vet ni vad jag tycker är så tråkigt? Att det kommer ta lång tid innan jag kan använda alla de skålar, kuddar, påslakan och tallrikar jag drömmer om. Äsch. Det är inte synd om mig. Det är bara det att jag vill frossa i allt det där nu. Och inte om ett år eller så. Nu ska jag äta tzatziki (får aldrig nog!!) och ikväll väntar tjejhäng. Glad lördag Bloggis!

Fotboll & hårda slag



Goddagens!
Igår efter ett besök på Väla (där jag förövrigt inte köpte något) åkte jag in till Helsingborg. Under kvällen stod det fotbollsmatch på schemat. Helsingborg mot Halmstad - premiär för mig! Och hur var det då? Olympia var hälften så stort som jag hade föreställt mig, knappt någon publik och hällregn. Så efter första halvlek gick vi. Men det var inte allt. Precis när vi skulle gå råkar jag slå mig HÅRT i huvudet i räcket, som finns på ståplatsläktaren. Jag fick så jäkla ont och är fortfarande yr. Till råge på allt förlorade HIF matchen. Nästa gång jag går på fotboll ska det vara sol och medvind för laget (om jag förstått det rätt går det dåligt för HIF just nu och då är där knappt någon publik = ingen stämning).

// Yrbollen Annie

Hösten får vänta & sommarpepp


Hallå Bloggis!
Har repat mig efter gårkväll rätt bra. Det blev inte så hårt men det bästa av allt - jag som annars lider av sjösjuka kände inte en endaste tendens till det igår! Toppenbra med andra ord! Tog sovmorgon och har precis varit ute på en powerwalk. Som så många andra är jag heltaggad att få komma igång med rutiner och träning igen! Jag bryr mig egentligen inte om de där Toblerone-kilona särskilt mycket utan mer att jag vill känna mig i form. Den känslan, kan vara bland det bästa som finns. Men nu tänkte jag byta ämne. Nu ska vi snacka lite om all hösthets och mys och bla bla bla. Jag blir lockad av det på ett sätt - för det är ju himla härligt med filmkvällar och grytor och middagar med tända ljus och rusk i alla dess slag. Där är jag helt med. Det jag däremot inte fattar är varför alla har så bråttom. Tror de inte att vi kommer hinna se alla filmer, äta alla mustiga rätter och bli trött på de där mörka kvällarna ändå? I mitten på november eller ännu värre, i slutet på februari, kommer vi vilja spy över allt som heter ullkappor och soffhäng och gosiga plädar! Istället borde vi bara suga ut det sista av sommaren. Äta massa grillat, ha shorts och klänning, njuta av ljuset och av solen och låtsas att hela september är sommar. Det känns som att jag har den här monologen med mig själv, varje år. Men det är ju så sant. Eller hur?!

Klädsnack


Nu ska jag bege mig till Väla. Jag hade, som ni kanske kommer ihåg, köpstopp i våras. Det gick rätt bra, där ett tag. Men sen kom reor och semester och tid och ja. Då var det kört. Nu är jag så dum att jag försöker hitta på massa anledningar till att handla nytt. Innerst inne vet jag ju att mina garderob är fullsmockad och inte ens en liten skör blus får plats. Men ska jag säga anledningarna jag har kommit på? Först av allt så shoppade jag inget på Kreta. Det gjorde nämligen mina kompanjoner. Så då får ju jag göra det här hemma istället. För det andra så har jag hittat ett pangpris på skorna jag vill köpa. Då måste man ju passa på. Och för det tredje så röker jag inte. Haha, nu på nollningen röker typ vart enda kotte. Inte riktigt kanske. Men typ. Och då tänker jag på alla pengar jag sparar in på att inte handla cigaretter. Och då tycker jag plötsligt att jag är duktig och kan unna mig lite kläder eller skor eller vad det nu må vara...

Norrvikens Trädgårdar


Hallå! Det känns som livet kommer gå i 140 nu och en vecka framöver. Jag känner mig förkyld och dan, vill helst bara ha lugn och ro. Känner mig lite nere, men vet inte varför? Har ju gjort det till och från sen jag gick på semester, komiskt nog. Kanske att jag har brist på någon vitamin? Eller är det allt nytt som väntar, som stressar mig? Och sen är jag nog lite nere också för att resan är över. Jag orkar knappt med tanken att man inte ska få vara ledig förrän nästa sommar. Det är ett helt jävla år tills dess. Åå. Bajs. Vad är det med mig? Det är så tråkigt att vara deppig och konstant trött i kroppen. Nollningen har hur som helst dragit igång. Jag är glad att jag är med på den här karusellen men blir samtidigt stressad över allt man ska orka. För JAG ORKAR INTE. De flesta dagarna är det aktiviteter från elva till minst tolv på natten, gärna till två och tre också. Vid åtta har jag varit helt färdig. Igår tog jag en paus från det helt. Åkte till Båstad och Norrvikens Trädgårdar istället. Lugn och ro. Idag är det dock ös igen! Om ett par timmar ska vi till Danmark och Retro. Kommer ihåg när man var 16 och alla coolingar skulle till Retro för att dricka. Coolt som fan. Nej du Bloggis. Ge mig lite energi!

Nollning



Den här veckan har nollningen dragit igång!
Igår startade det med en heldag! Vi turade till Danmark, hade teambuildning och avslutade kvällen med grillat! Idag ser det ut att bli en lika lång dag så bäst att ladda om! Tror att vi ska guidas runt i Helsingborg och avsluta kvällen med besök på olika pubbar idag. Så idag blir det tyst på bloggen!

Agii Apostoli


Det är ju alltid vissa skämt, lekar, restauranger, låtar (min låt för resan är den här) och smaker som man kommer förnippa resan med.
Det kallas kanske för minnen? Från Grekland kommer jag komma ihåg poolstunderna lite extra. Vi stod i en ring, bestämde ett djur, kastade upp en boll i luften och den som tappade/gjorde ett oschyst slag fick en bokstav. Favoriterna var uggla, groda och originalet, gris. Kommer även förknippa resan med våra balkonghäng. Vi spelade kort, drack drinkar och hade temakvällar. Avverkade både teman som anekdoter, shopping och High School Musical. Kommer självklart också minnas alla restaurangbesök (under bar himmel, gången när vi åt i omgångar för att stället inte hade en tillräckligt stor ugn och favoriten i kvarteret, Andreas Taverna). Jag brukar missbruka spagetti och köttfärsås på mina semestrar (har jag berättat om Spanien 2002, när jag åt detta tio dagar i rad?). På den här resan blev det bara tre gånger. Istället gick jag över till tzatziki. Tror jag fick ihop det till fem kvällar, haha. Det är ju så himla gott! Hade kunnat äta det imorgon igen! Men nu kör vi lite sociala kort! Här kommer bilder på hela gänget. För visst är det nästan så att man kunde tro att jag var själv på resan, av fotona på bloggen av döma? Älskar att vi tog gruppbild varje kväll. Ska skrapa ihop några kort till, innan vi lämnar Agii Apostoli för den här gången!

Vänner & Okeanis


Hemma efter en helt fantastisk vecka på Kreta!!
Är det så att alla resor till denna ö blir bra? Flygresan hem gick fint, inga skumpningar eller ryckningar. Åkte raka vägen till Mc Donalds när vi landat - godaste jag ätit på länge, haha. Ska jag sammanfatta veckan måste jag skriva en hel novell. Nu är ju en novell som bekant inte särskilt lång så jag skriver en här. Det bästa med resan var 1. Sällskapet. Det gör ju egentligen allt. Alla har kommit överrens, lärt känna varandra bättre och umgåtts nästan alla dygnets vakna timmar tillsammans. Jag har upplevt allt som positivt. Tack för en riktigt härlig semester! 2. Hotellet. Det är ju ändå här man är det mesta av tiden. Alltid skönt att vara ute på stan, restauranger eller stranden och sen veta vad man kommer tillbaka till. Trevlig personal, luftiga rum, bra städtider, perfekt balkongläge, rent poolområde, lagom stort hotell, man känner igen alla och skönt att det ligger mellan Chania och Platanias. Vi gillade att bo i "förorten", på en lugn gata men samtidigt ha 15 minuter till vimmel och puls. Det enda minuset jag har att säga är väl det minimala kylskåpet (som en minibar) och den skällande grannhunden. Annars UNDERBART! 3. Hälsan. Alla har varit friska!!!!!!!!!!

Dagens vykort - i hatt




Kärlek



Anledningen till att mina jeans inte kommer passa till hösten. Lätt värt det! Kärlek rakt igenom! 

Pasta & pool




All den där stressen som jag hade innan jag åkte hit är som bortblåst. Är så tacksam för det. Just nu ser dagarna ut ungefär så här. Hänger mest vid poolen, det bästa är att ligga på en luftmadrass, med kroppen halvt under och halvt ovanför vattenytan. Samlas på någons balkong vid sju, spelar kort och åker in mot stan vid åtta. Äter middag halv tio och strosar tills benen är trötta. Rätt behagligt! Här kommer två bilder från dagen. Det fick bli pasta och bolognese igen. Den andra är tagen alldeles nyss. Under ett parasoll med James Blunt i lurarna. Hur är det hemma? Det går rykten om regn..

The Golden Year


Jag har lovat er att ni inte ska få en massa tidsinställda inlägg nu under resan. Det blir bara ett sådant. Och det är detta. Sen hoppas jag kunna skicka iväg några blogginlägg ifrån Kreta. Det är ju så mycket roligare att skriva, och läsa för all del, från just detta nu. Men kände att den här boken är värd (tror jag, för har inte läst den än) att nämna i mer än bara förbifarten! Köpte den för flera veckor sen men hade bestämt mig för att jag skulle spara den till semestern. Så nu har den legat på skrivbordet och retat mig länge och väl. Ville sätta fart på direkten och läsa. Hoppas, hoppas att den uppfyller mina höga förväntningar. Jag är, som ni kanske vet vid det här laget, en trogen lyssnare till Fredagspodden som Hannah och Amanda gör. Och det här är deras bok om The Golden Year, som de pratar mycket om i podden. Det handlar om att man ska ta bort allt som inte gör en gott. Genom att rannsaka sig själv och våga förändra ska det leda till ett golden year! Det låter flummigt men jag tror det är nyttigt att verkligen se över vad man mår bra av. Vem vet, det kanske slutar med att jag flyttar till Mallorca, startar skrivkurser, slutar ha ångest över all Toblerone jag äter, går upp 30 kilo, lär mig flytande spanska och får upp ögonen för yoga.... Den här boken kan alltså förändra hela mitt liv. Jag är så spänd på att få sätta igång!

Favorit i repris





Hallå ja! Vi tog sovmorgon, riktigt skönt! Gårkvällen var lugn men ibland behöver man ändå en timmes extra sömn. Efter kortspel och en kall öl åkte vi in till Platanias igårkväll. Vi var på restaurangen som jag hade som favorit när vi var här 2010 (bilden med bord under olivträd). Åt spagetti och köttfärssås, en given klassiker! Ikväll är det grekisk afton på hotellet, sägs bli grillat och vin. Men först en dag vid poolen. Ska sola i min nya hatt, kasta Gris, bada, torka, bada och läsa en bok (kommer starx ett inlägg om det). Nu: BOMBEN! 

Okeanis Resort



Hej från ett varmt Kreta! Just nu så hett att det inte går att ligga i solen! Vi bor fantastiskt fint. Det är ju alltid en chansning det där. Om hotellets bilder talar sanning eller ej. Men detta var över allas förväntningar! Syrsorna spelar så att vi knappt hör vad grannen, i solstolen, bredvid säger, haha. Men det är underbart! Vi har storhandlat i en affär några kvarter bort, hittat vägen till stranden och precis ätit lunch på hotellrummet. Ikväll ska vi åka in till Chania, äta och dricka något som kyler gott! Sen ska vi bara ha lata dagar med sol och bad, som sig bör när man har semester! Puss å kram från Agii Apostoli

Vi är i luften!

Jag är en riktig rutinmänniska. Funkar och mår mycket bättre när jag vet vad som komma skall än när allt är oplanerat och spontant. Man känner sig ibland lite tråkig. Men känslan av trygghet överväger. Sen finns det väl vissa saker som nästan går till överdrift. Att jag måste se samma film på flyget - varje gång jag reser till exempel. Haha, låter knäppt! Men när jag tänker efter vet jag inte om det har med tryggheten att göra. Tror snarare det är latheten som har den högsta talan här - att inte orka byta film på telefonen. Hur som helst så har jag sett de senaste två-tre åren filmen Something Borrowed (filmtips!) under mina flygningen världen över (Spanien, Cypern, Spanien, Spanien...). Under resan till Turkiet var jag så attans nervös att jag inte ens hade tid att tänka tanken. Usch, det var efter en massa turbulens hem från Gran Canaria som den här jäkla flygrädslan eskalerade. Jag mår inte alls bra av det men låter heller inte det stoppa mig! Det är hemskt att det kryper i kroppen av bara tanken att sitta instängd i ett trångt plan. Men jag klarar det och tänker på allt det roliga jag kommer få uppleva!


Ingen är gladare än jag när flygplanet landat, det är något som är säkert! Det är DÅ semestern börjar! Har jag berättat vilken stund jag gillar mest på resan? Sekunden när man slås av en enorm värme, när man går ner från flygplanstrappan. Det är utomlands för mig! Och de tropiska dofterna (eller oset, det luktar ju inte alltid hallon direkt). Vill ni veta en hemlighet? Just nu sitter jag på planet. Vi landar cirka 21:15 svensk tid. Tänk på mig då! Eller tänk på mig nu. Jag kan flyga. Jag är inte rädd. Nu vill jag önska er alla en fantastisk vecka! Jag gillar inte att tidsinställa inlägg så det blir bara två sådana, det här och ett till. Ni får följa mig på Instagram. Jag ska nog kunna framkalla både en och tre semesterbilder!

Bilden är lånad.

Sista paret ut


Nu har ni snart fått se "alla" 600 bilder jag och Ebba tog vid Småbåtshamnen. Tycker så mycket om dem att ni hade kunnat få dubbelt så många. Men då hade ni nog tröttnat och min blogg hade sjunkit från 25 till 10 i antal och det vill jag inte! Jag måste värna om de läsare jag har, så är det ju. Med det sagt blir dessa de sista. Om jag känner mig själv rätt är det bilder som dessa jag kommer titta på med en gnutta avund i blicken någon gång mellan nyår och vårslasket (det bästa med att ha en blogg är att man kan bläddra i arkivet). Man vill ju att det ska vara sommar mest hela tiden. De saker jag vet att jag kommer sakna extra mycket, och som man just nu bara tar som en självklarhet är 1. Enkelheten att klä sig. T-shirt och shorts när man ska träna och en klänning och kofta när man ska ut. 2. Ljuset. Framför allt på kvällarna. 3. Middagar på altanen. Finns det något somrigare? 4. Jogga på asfalt utan att behöva sicksacka mellan isfläckar. 5. Enkelheten att umgås. Picknick vid ån eller på stranden. Inga krusiduller. 6. Grönt och grönska. Alla färgskalor vart man än kollar. DET kommer jag nog sakna mest av allt!

Grekland nästa!


Sen sist vi hördes har jag lagat gulaschsoppa. Bränt tungan på soppan. Lyssnat på Celine Dion och kommit fram till att jag gillar alla låtar utom DEN HÄR. Jag hade den som väckarklocka under högstadiet. Sen dess är den förstörd. Jag har börjat packa och kommer i stämning genom att se Sune I Grekland. Den är så dålig att den blir bra. Haha, Sune På Bilsemester tåler jag däremot inte. Den är för mycket! Har plöjt igenom Svensson Svensson och älskar det. Som när Lena säger när hon äntligen får åka på en weekend med Gustav "så skönt det ska bli att lämna den gråa, trista vardagen. Hejdå Max, hejdå Lina". Haha, svårt att återberätta men så kul!

Kontorsnisse

Ser jag ut att passa jobba på kontor?

Idag har jag haft en "kontorsdag".
Jag har i och för sig aldrig jobbat på kontor. Men jag har pysslat med saker som jag tror man gör på kontor. Ni vet, suttit otaliga timmar vid datorn, skrivit upp telefonnummer och suckat över telefonköer. Jag har arbetat mig igenom en stor pappershög, fakturor, bytt mailadress på telefonen, ringt samtal som jag dragit mig för att göra, aktiverat konton, uppdaterat lägenhetsansökan och ja, sånt ni vet som man sätter upp på listor i huvudet (eller som jag, i min "att-göra-bok" - kan inte leva utan den) som bara blir längre och längre tills den dagen man ääääntligen tar tummen ur och faktiskt bockar av sak för sak. En frihetskänsla, så här efteråt. I morse var jag dock arg som ett bi för att jag inte fick rätt på det. Men nu är det glömt och förlåtet.

Motvilliga höstkänslor


Får nästan sluta läsa alla bloggar som längtar efter höst, mustiga grytor, stövlar, grovstickat och vardag!
Vill ju helst av allt tro att det ska vara sommar och semester läääänge till! Men det är det ju faktiskt - tre veckor kvar! Jag har piggnat på mig lite sen igår. Jag vaknade upp gladare och utan stresskänsla i kroppen. De ringde från äldreboendet och frågade om jag kunde jobba i helgen. Kände i samma sekund jag hörde telefonen plinga (har en särskild ringsignal när jobbet ringer - superbra) hur jag verkligen har kopplat bort alla tankar som har med jobbet att göra, välbehövligt! Istället har jag varit på stan en sväng. Börjat tänka på packning till Kreta och inhandlat nödvändigheter samt hämtat ut min beställningsvara från Systembolaget. Hannah och Amandas vita vin! Weho!! Igår (för att koppla text till bild, haha) var familjen hos farmor och farfar. Vi åt pizza på restaurang och umgicks med kusinerna! Framåt kvällen slängde jag på mig en jacka för första gången i sommar och fick piggar på mina bara ben. Lite höstkänslor har jag kanske ändå inom mig. Och där knöt vi ihop säcken.

Allvar för en stund


Hallå alla glada! Och konstiga. Ja, hallå på mig själv då säger jag! Det är nämligen just så jag känner mig. Konstig. Lite nedstämd. Eller så tänker jag bara för mycket helt enkelt. I ena sekunden ställer jag diagnosen öroninflammation. I den andra har jag njurbäckeninflammation. Och i den tredje är jag typ flygrädd i kombination med stress (över vad som händer i höst - har inte fått papper eller mail eller någonting från skolan. Det om något är väl ändå märkligt?). Nu pratar vi lite allvar. Ibland måste man sätta ord på sina känslor för att förstå hur man ska göra för att må bättre. Och det gör jag idag. För er. Jag känner mig verkligen konstig, ska ni veta. För om det är någon gång på året man borde älska livet och vara som gladast, så är det väl nu? När man är ledig, har en resa framför sig, har massa tid för familj och vänner (känner mig stressad över detta också, för att jag vill hinna träffa alla innan de flyttar till alla möjliga hörn av Sverige och Afrika men jag orkar bara inte) och ja. Bajs.

Sven Jons Udde


Häromkvällen var jag och Marcus här och tog ett kvällsdopp. Det var 21 grader i vattnet. Fick feeling och åkte dit kvällen efter också. Den här gången med familjen. Gick i hamnen och låtsades vara turister, i vår egna stad. Också badade vi. Eller jag och Adam badade. De andra tre tyckte det var kallt. Eller vad Cindy kände vet vi ju egentligen inte. Men hon såg inte jättesugen ut, om jag säger så. Men den här bryggan alltså. Med den här utsikten. Några kilometer hemifrån. Det är bra fint det!

Väla & ljusfest

Kanske cerise på naglar kan pigga upp?

Kikar in en snabbis, för att säga hej!
HEJ! Jag har flängt rundor hela dagen. Först en "snabbrunda" på Väla med Josefine. Vi kom när de öppnade, tänkte bara kika på ett par saker. Men tiden gick, förmiddag blev till lunch, åt på Grekiska Kolgrillen (finns det något godare?), reashoppade och åkte därifrån flera timmar senare än vad det var tänkt från början. Mötte upp mamma och pappa, storhandlade och ja, sen var klockan mycket. Är så konstig i kroppen. Fortfarande. Trött och yr och matt. Ringde och fick en tid till vårdcentralen i nästa vecka. Vill ju inte känna mig halv när jag ska iväg. Ååååå!!! Ikväll är det Ljusfesten i stan. Massa smyckade båtar tävlar i ån. Som jag skrivit tidigare har man alltid förväntningar på den här kvällen, för man minns hur kul man tyckte det var när man var liten. Men man blir ständigt så besviken. Ängelholms tråkigaste event, haha. Ni hör att positiva-Annie lyser med sin frånvaro va?

Skrattanfall & fototips


Alltså ljuset på dessa bilder - jag är helt kär! Det är något magiskt med timmarna innan solnedgång! Sen är jag ju svag för det marina också! Havet, båtarna och färgerna. Gillar dessa små stugor, eller förråd eller vad det nu är för något, starkt! Också Ebba förstås. Fångade hennes skratt på bild. Det om något är ju bara för härligt, när man fångar ögonblicket! Har ni tänkt på att det är oftast i sekunden efter man tog bilden som det äkta leendet kommer? Jaså inte? Nej men det är för att ni inte fattar vad jag menar. Kanske jag som förklarar dåligt, hmm. Ni vet när man säger till personen/personerna man ska fota, att de ska titta in i kameran och LE. Helst ska allt se helt naturligt och avslappnat ut. När det i själva verket känns väldigt jobbigt och ser uppstyrt ut. Det funkar ju sällan. Eller snarare aldrig. I sekunden efter att man tagit bilden med ett stelt smile, kommer däremot det riktiga skrattet fram. Fast det fångar väldigt få, för då är de själva upptagna med att skratta. Även om det är egentligen då man skulle ha avfyra några klick. Där tror jag många också gör fel. Man tar en bild. Max två. Jag tar åtta och sen behåller jag ett par av dem. Ett litet tips så här från en amatörfotograf till en annan. Älskar sista bilden!


Californien wrap


Får be om ursäkt att det varit tyst här inne sen i tisdags.
Igår hade jag fullt upp. Startade dagen med powerwalk, sen vidare för strandhäng, matlagning med Marcus, kvällsdopp med en helt ljuvlig vy HÄR och premiär av Bjärechips med smak av vinäger (usch och fy). Idag blir dock inte många knop gjorda. Jag är inte alls på humör. Lätt huvudvärk, illamående, trött i kroppen, hängig, ont i halsen och allmänt deppig. Kanske resfeber? Med en kombination av en gnutta förkylning! Inget roligt för er att höra på. Så ska istället snacka om en maträtt, jag länge tänkt testa, som vi lagade igår. Jag åt en himla god lunch (med Medelhavet som granne, gör ju inte saken sämre) i Malaga. Det var den bästa måltiden på hela resan. Jag var väldigt observant på alla tillbehör, eftersom jag hade detta i baktanken, att själv laga något liknande. Gillar enkel och fräsch mat. En stor bonus att det är mjölkfritt (utom mjukosten), det mår jag bäst av. Detta var mitt i prick! Man behöver:

Tortillabröd (helst de största)
Philadelphiaost
Avokado
Rödlök
Kruksallad
Tomat
Kycklingfiléer
Sweetchilisås

Strimla kycklingen, krydda med salt och peppar och stek. Hacka rödlök smått, skölj kruksallad och dela tomat. Häll på sweetchilisås i stekjärnet, när kycklingen fått färg. Värm tortillabröd, bre på philadelphiaost och mosa avokado över. Lägg på sallad, tomat och lök och tillslut kyckling - mums filibabba! Vi serverade klyftpotatis till. Sen kan man ju variera i all oändlighet med andra grönsaker, kött och sås! Ett litet tips så här i semestertider!

Favoritbloggar



Vi har nog aldrig pratat om vilka bloggar jag läser.
Så det gör vi nu helt enkelt. Det som får mig att fastna är personliga bloggar, där man får följa med på det mesta. Är inte så mycket för nischade plattformer, med andra ord. Jag vill att det ska vara en salig blandning med familjeliv, shopping, matlagning, resor, medgångar, motgångar, tips och det viktigaste av allt - fina bilder! De som jag gillar extramycket är Colorelle (för hennes bilder och inredning), Johanna (för att hon skriver ofta och mycket, särskilt om träning), Matplatsen (min absoluta favorit!), Sofi (för stilen och för att hon är så grymt snygg) och Hanna (för att hon fångar alla detaljer). En blogg är bra ifall man, efter att ha läst några inlägg, får ny energi. Jag läser bloggar som peppar och ger inspiration!

PS. Rekommenderar er alla att dansa. Helst på en brygga. Det om något ger energi! DS.  

Lite av varje


Hallå i stugorna! Vaknar upp varje morgon med halsont och en matthetskänsla. Så tråkigt och hur jag än gör verkar förkylningen inte vilja bryta ut! I gårkväll var jag ute på en snabb powerwalk, gick till havet och lät vindarna göra mig kall - allt i hopp om att påskynda viruset. Så idag tänkte jag göra detsamma, haha. Låter kanske knäppt att försöka locka fram förkylningen istället för att eliminera den. Men känner jag min kropp rätt kommer den annars bara ligga och gro. Så. Mer då? Igår hälsade jag på Lina i Lund. Väldigt roligt att se hur hon har det. Jag tyckte hennes rum i studentkorridoren var liiiiitet men hon sa att hennes var en av de större i området. Det var nästan som att kliva in i Ikeas möblerade rum - hur man planerar för att använda de 21 kvadratmetrarna på bästa sätt. Mer då? Skriver packlista till Kreta. Packar tunt för det ser ut att bli 30 grader och sol varje dag, *håller tummarna*. GLAD TISDAG!

UV



Satt hela gårkvällen och redigerade bilder från hamnen!
Och oj vad många det ändå blev som fick stanna, trots hård gallring. Här kommer två där man ser mitt hår tydligt. Det första jag gjorde när jag gick på semester förra veckan var att åka till Elina för klipp och färg! Älskar att ha nyslingat hår, känns så fräscht. Klippte det även rätt mycket för att få ett så kallat "u". Eller Elina säger att jag har ett "v" men jag tycker det känns mer som ett "u". Nöjd är jag i alla fall! Slingade det en nyans ljusare än vad jag brukar. Trivs så bra i det. Men kom på, så här i efterhand, att det kommer blekas rätt mycket på Kreta. När jag kommer hem är jag kanske vithårig. Det återstår att se!

Cupcakes & hamnen


God morgon Bloggis!
Vaknade i morse av att det mullrade och av regnet som smattrade på rutan. Men när jag somnade om och gick upp vid elva (!!) var det strålande sol och det sägs bli upp emot 30 grader! I gårkväll hade vi släkten här, som jag skrev. Jag hade ju bakat och trots att det var lite krångligt att få ihop så måste jag säga att de här cupcakes var de godaste jag gjort hitintills. Med smak av citron och björnbär, plockade från trädgården. På detta hade jag massa smaskigheter. Florsocker, nutella, kakao, vaniljsocker, kaffe och philadelphiaost. Idag har jag min internetfria dag. Men det gör inte så mycket för jag har massa annat att fixa med. Som till exempel de 600 bilderna Ebba och jag tog i går. Alltså ljuset. Vid hamnen. Vid åttatiden. Jag dör! Det var så fint! Så räkna med många kort här framöver! Jag bytte profilbilden här inne, den lilla till vänster. Uppdatera sidan om ni inte ser. Nu blir det stranden!


Rakryggad


I ett försök att visa hur det ser ut... också rumpträdet förstås

När man är ute och springa tänker man ju någonstans att man ser okej ut. Jag försöker i alla fall tänka så. Även om spegeln vid löpbandet på gymmet har sagt sanningen för mig. Den säger, även jag gärna vill tro annat, att det inte ser särskilt graciöst ut. Så med den insikten försöker jag inte låtsas som det heller. Springer med mina stora lurar, i konstiga färgkombinationer och med RAK rygg. Ja, jag vet inte vad det är men jag kan inte böja på min rygg när jag är ute och joggar. Det var lite jobbigt att skriva, ska ni veta. För jag har lite komplex över det. Men skit samma. Nu vet ni. Bilderna från Göteborgsvarvet har hur som helst kommit upp på hemsidan och ja, jag vet inte om 1. Jag är superduper kort 2. Alla andra är väldigt långa 3. Fotografen sitter på en oskön höjd. Hur som helst så ser jag ut som en dvärg! Som springer rak i ryggen, stel som en, ja jag vet inte vad. Dessutom kan inte mina lår vara mer än en decimeter långa. Till råge på detta har jag mina hörlurar utanpå kepsen. Ja, så rolig jag måste sett ut den där dagen.. Nästa år OJ OJ OJ, då kommer jag vara fashionista nummer ett, med en hållning från inte denna värld!

Kakellibak


God dag mina vänner!
Jag kom på mig själv igår att jag inte varit ute på hela sommaren. Eller ja alltså, UTE har jag givetvis varit men inte ute på stan, på natten. Ja ni fattar! Så igår blev det sommarutgångspremiär! Och oj, på tal om värmen hit och dit, vad varmt det var! Jag gick omkring i shorts och bara en liten kofta hela natten och frös inte ett skvatt. Ett par drinkar kan säkert också vara en anledning till det men vad fantastiskt det är! Sverige kan leverera! Vi besökte Harrys, där jag konstaterade att medelåldern var långt över 25 och åt pizza i parken. Idag fyller pappa år. Jag har i något slags bakfylletillstånd försökt mig på att baka cupcakes med nutellafrosting. Det var inte lätt att måtta vill jag meddela men slutresultatet tror jag blev bra! Bildbevis kommer! Vi ska duka upp på altanen för halva tjocka släkten! Hurra för pappa och hurra för sommaren! Jag älskar er båda!

Odd Molly


Nämnde häromdagen att jag köpt två nya klänningar.
Beställde från Odd Mollys hemsidan och var riktigt glad över mina fynd! Lyckan var dock kortvarig. Den ena var på snäppet för liten och den andre för stor. Ändå var båda i samma storlek. Jag brukar ha tur när jag beställer från nätet men tyvärr inte den här gången. Den ceriserosa fastnade jag för direkt när den kom ut som vårnyhet. Älskar färgen men puffärmarna gjorde att jag skickade tillbaka den. Eftersom klänningen var lite för stor trillade ärmen ner på axeln och helt plötsligt hade jag blivit bredaxlad, som en riktigt muskelknutte, haha. Klänningen i beige älskade jag men lite för genomskinlig för att kännas rättklädd ute på stan. Blir snarare en strandtunika och det ville jag inte ha. Ja ja ja, vilka problem jag tampas med va? Sa ju att jag inte har ett perfekt liv....

RSS 2.0