År 2019

I januari la vi det här pusslet. Som Marcus, under hösten, dränkte i citronvatten
Från februari har jag bara ett foto. Här beräknar jag ordfrekvenser till vårt examensarbete
Under 2019 är vi ett gäng som påbörjat en ny tradition med middagar hos varandra 
Första mars spenderade jag och min fina vän Madde i Köpenhamn
Jag och Anna festade till det med pizzabuffé en fredag!
Den 29 mars fyllde jag år, vilket firades med våra familjer
I april blev det äntligen vår! Här är jag och Adam på en powerwalk. Jag undrar hur många jag fick ihop under året? 250?
Under påsken åkte jag, Marcus och min socionomkompis Matilda och hennes kille på SPA i Falkenberg. Först åt vi medtagen lunch utanför en stängd kiosk för att på kvällen...
... lyxa till det med finmiddag på restaurang! 
I maj åkte vi till Kreta! Här njuter Marcus på vårt favoritställe Kyano
(null)
Samma dag som vi landade var vi på bröllop hos Marcus barndomskompis 
I slutet av maj promenerade jag med mamma och pappa i Skäralid. Det enda jag kunde tänka på var mitt nya jobb som jag skulle börja någon dag senare
Den fjärde juni var en stor dag! Jag och Anna presenterade och försvarade vårt arbete! På denna bild pustar vi ut efteråt! 
I juni var vi på bröllopsfest för Mia och Alex! Här är bästa bruden!! 
Den 15:e juni var det äntligen dags! Jag tog examen med dessa!!  
Stolt, stoltare, Annie!!! Av Marcus fick jag den här klänningen i examenspresent. Den hade jag sedan på mig på varje fest resten av sommaren, som till exempel...
... midsommarafton!
Juli bjöd på två veckors semester. Då passade jag på att fika på Waldermarsudde på Djurgården...

... besöka Båstad min min korta mamma, långa kille och korta pappa (som är så liten att han inte syns i bild)...

... ha picknick med det här sköna gänget...

... dricka vin med tjejkompisarna...

... hänga på stranden med några tusen andra...

... och gå på Diggiloo med svärmor!
I augusti började jag smälta att det stod leg logoped på min namnskylt
Vi åkte över till Helsingör
Vi försökte få till en gruppbild vilket gick sådär. Alltid är det någon som blundar... 
Sedan började fem helger av flytt åt Adam och Mathilda! Så här såg vi ut andra flyttdagen. 28 grader och gassande sol! 
På tredje flyttdagen hjälpte vi Marcus bror 
Jag lekte festfixare och styrde upp överraskningsmiddag för Mathilda! 
Sen fortsatte flyttandet. Här visar Adam hur roligt han tycker att det är
I september hann vi även vara på födelsedagsmiddag för tjejen med goda öron
Traditionen med middagar fortsatte. Den här gången var det Ebbas tur! 
Sedan blev det höst på riktigt och då var det dags för en ny resa, den här gången till.... KRETA!! 
En kväll var jag och Marcus på dejt
Dagen efter vi kom hem från resan var vi på dop för lilla Signe 
I november var jag äntligen tillbaka på jobbet efter att knappt ha jobbat under oktober (12 dagar av heshet, förkylning och hosta plus resan)
Under årets sista månad var helgerna fullproppade med roligheter. Bland annat var jag på Majas babyshower! 
På jobbet hade vi julfest! Jag red på habbocken! 
På julafton hälsade tomten på och vi spelade...
... mitt nya favoritspel - som får summera julen! Vi har spelat det så fort vi fått chansen! Ikväll är det dags igen! 
 
Så här på årets sista dag tycker jag att det var dags att sumera året som har gått. 2019 har varit mitt mest harmoniska år sedan jag började studera. För första gången på dessa fem år har jag inte varit stressad eller känt ångest över skolarbetet en enda dag! Mycket är tack vare att jag och min kompanjon Anna, som jag skrev examensarbetet med, fungerade så himla bra ihop! Vi hade bestämda tider som vi träffades eller skrev över nätet och vi drog hela tiden mot samma mål! Så otroligt skönt! I juni var det sen äntligen dags för mig att ta examen! Jag hade länge grämt mig över vilket skitväder jag fick på min student. Men det fick jag igen! Lund badade i solsken och vi svettades i 27 grader! Jag var så stolt över mig själv, som tagit mig igenom fem år på högskola! Minns första dagarna på socionomprogrammet som igår och kunde då inte i min vildaste fantasi förstå hur jag skulle kunna ta mig igenom de kommande åren! Men se!! Det gjorde jag! Det krävdes diciplin, tålamod, envishet och ansträngning. Som jag har kämpat med att plugga på tåget, varit strikt med att schemalägga min pluggtid och skrivit tenta efter tenta! Och här stod jag, legitimerad logoped!! WOW, vilken känsla!! 
 


Men helt stress- eller ångestfritt har året inte varit. Jag har känt mig stressad över om jag ska få jobb och var! Bara tanken på att behöva flytta långt hemifrån har gett mig en klump i magen. Men i slutet av mars kom en jobbannons ut i Ängelholm, på den praktikplats som jag trivts allra bäst. Vad är oddsen? På skärtorsdagen var jag på intervju på barn- och ungdomshabiliteringen. Det var min föredetta handledare och hennes kollega som höll i intervjun. Allt kändes bra men jag var såklart självkritisk och visste inte hur det skulle bli. Men höll tummarna så hårt jag bara kunde! Chefen ringde efter dagen efter påsken var slut och gav besked om att jag hade fått jobbet! Ingen var lyckligare än jag!! 

 
Jag har även hunnit med att resa under året. Varken jag eller Marcus är så förtjusta i Kreta men det är där semestrarna har spenderats i år, vilket är lite komiskt. I maj, efter att jag och Anna skrivit klart vårt arbete och efter att jag fått veta att jag fått jobb, ville jag belöna mig själv med en resa. Så jag och Marcus bokade en sista-minuten till Platanias. Vi åkte den sjunde maj, vilket var lite i det tidigaste laget (med tanke på värmen) men det var så gött att få känna på sommaren och bryta vardagen! Under sommaren valde vi på att stanna kvar i Sverige. Marcus jobb hade en övernattningslägenhet i Stockholm som vi lånade under fem dagar. Stockholm bjöd på 12 grader när vi var på Allsång på Skansen för att några dagar senare ge oss högsommarvärme när vi satt på Marcus mormors terass, vilka kontraster! Den andra Kreta-resan åkte vi på i slutet på oktober tillsammans med Adam och hans flickvän Mathilda! Den här gången till Rethymnon, som vi gillade skarpt! Jag har länge drömt om att förlänga sommaren under någon höstmånad och så fick det bli i år när ingen tenta stod i vägen Det var helt ljuvligt att få bada i havet, spela strandtennis och äta middag utomhus i oktober. 

 
Några förväntingar som jag har på nästa år är att jag ska känna mig tryggare och landa i min roll som logoped, träna tre gånger i veckan (i december kom jag äntligen igång!), gå på husvisningar för att få en tydligare bild över vad vi vill ha och uppleva vackra platser - Österrike och Parga är två resmål. Men innan vi blickar framåt vill jag tacka 2019 för allt! Du var mer än bra!!! 


RSS 2.0