3 minuter

 
Jag har bestämt mig för att det här inlägget bara får ta tre minuter att skriva.
Sen måste jag springa iväg till tåget. Jag har en kort skoldag framför mig - två timmar! Förstår dock inte på mig själv varför jag gör det här - stressar med att skriva ett inlägg alltså. Har inte jag tillräckligt med stress i mitt liv? Jag tycker jag har konstant ett tryck över bröstet så här, ett tag in på höstterminen. Tänker dagligen att jag inte ska ta skolan på stort allvar och när jag funderar över vad jag vill ändra med mig själv så är det just det - att coola ner lite. Men det är ju såklart lättare sagt än gjort! Det är så himla härligt höstväder idag - krispig luft och solen står högt på himmeln! När jag kommer hem ska jag laga lax med morot, zuchini och paprika med nudlar och soja! Jag kan inte släppa rätten sen jag åt den i Palma. Så nu ska jag försöka efterlikna den. Sen väntar en kväll med Marcus - bästa kvällen på hela veckan! Glad onsdag!!  

Supermånen

Känner att jag har dåligt samvete för att jag inte bloggar. Men just nu försöker jag - som ni säkert förstått - hitta en bra studieteknik för att både få ut så mycket som möjligt av pluggande och samtidigt hinna vara ledig, andas och hitta på saker! Därför kommer tyvärr bloggen lite i kläm. Men för att effektivisera mina dagar har jag idag försökt ta pendlingen till en ny nivå - jag har med andra ord lagt ifrån mig poddarna och börjat läsa kurslitteraturen istället. Det gick faktiskt helt okej även om jag blev lite åksjuk på ditvägen.. Men jag tror att, precis som det gjorde med att åka tåg, jag vänjer mig (de första veckorna har jag kommit till varje föreläsning yr som en jag-vet-inte-vad men så här en månad senare känner jag ingenting, visst är det märkligt?).



Sen sist vi hördes har det varit en så kallad supermåne här. Natten mellan söndag och måndag skulle detta fenomen uppenbara sig och jag - nyfiken som jag är - ville självklart inte missa det här! Så jag satte klockan på 04:30 och gick upp, kollade i vart enda fönster men hittade ingen måne. Jag kände mig lurad! Hade jag gått upp i onödan? Jag klädde till och med på mig och gick ut - allt för att se den röda månen. Men icke! Så fick lägga mig igen, besvikelsen och lite arg. Kunde dock inte somna om förrän familjen vaknade och knackade på min dörr för att fråga om jag vill se månen. Jag berättade att jag redan letat efter den där månen men får då veta att den gömmer sig bakom träden och att man måste gå en bit bort i kvarteret för att se den. För att göra en lång historia kort (eller ja, ni fick ju höra hela) så har jag alltså sett supermånen!! Vet inte varför - så här i efterhand - varför jag skrev hela den här novellen men nu blev det så.  

Och vad har jag gjort idag då? Jag kan tala om att jag inte letat efter månen, haha. Jag gick upp 05:50 för att vara exakt, åkte tåg, gick på föreläsning, hade projektarbete, åkte hem och mötte upp Malin! Det var alldeles för länge sen vi sågs! Vi gick en promenad, pratade igenom allt som hänt (Malin har förlovat sig - hurra!!) och åt bakad potatis! En mycket bra tisdag helt enkelt! Nu ska jag slappa, se ett avsnitt Paradise Hotel och sen hoppa in i duschen för att fortsätta min shower-tanning!

Flytthjälp & redigering



Tänkte jag skulle skicka iväg ett inlägg innan jag sätter mig i solen och pluggar ett par timmar.
Man kan väl säga så här att jag inte riktigt har tagit helg ännu. Igår var det tänkt att jag skulle hjälpa några släktingar att flytta under förmiddagen. Dock märkte vi ganska snabbt att där var mycket mer än så att göra. Därför blev vi klara först på kvällen. Och nu måste jag läsa lite engelska innan jag tar ledigt. Det är strålande sol och jag ska njuta av den sista sommarhelgen så gott jag kan! Men innan jag virar en filt om mig och äntrar altanen med Developmental Psychology under armen måste jag visa vad jag åt i fredags. Jag var ju som sagt i Helsingborg för att fira Matilda. Födelsedagsbarnet hade bokat bord till oss på Old Times och allt var så himla gott! Jag åt tigerräkor på spett med nudlar och wokade grönsaker. Jag gillar inte när grönsakerna är "slafsigt" stekta utan ska vara krispiga och fräscha, precis som dessa! Jag är tvungen att visa jämförelsen med före och efter redigering av bilden - sjukt stor skillnad! För några år sedan tyckte jag att man fuskade när man la på ett filter men nu ser jag ingen mening med att inte framhäva det bästa ljuset och kontrasten! Nu önskar jag dig Bloggis en riktigt glad söndag!


Engelska, Cindy 9 å helg

Jag får damp på den här engelskan!!! Jag har suttit med den varje ledig stund den här veckan. Jag har försökt att få ett flyt i läsningen, sammanfatta, slå upp ord, skriva ner översättningen och mata in allt i huvudet. Jag har alltså gjort allt jag kunnat för att hinna plöja igenom all hänvisad kurslitteratur till veckans föreläsningar. Ändå är jag back med alldeles för många sidor. Jag blir både ledsen och frustrerad. Ledsen för att jag vill så mycket men kan så lite (har världens sämsta självförtroende när det kommer till det här) och frustrerad för att jag kämpar men inte kommer någon vart. Jag vet att jag ska tänka positivt men det är fan inte lätt när jag efter en hel dag har kommit ett jävla kapitel längre. Men för att inte låta allt för depressiv så ska jag försöka tänka att ju mer jag läser desto lättare kommer det bli. Så. Nu lämnar vi skolan för den här dagen.


Även om mitt humör är på bristningsgränsen just nu (försökte dämpa och hålla den argaste sidan inom mig, lyckades jag?) så har jag ändå en så innerlig känsla att den här helgen kommer bli så bra! Idag är det Cindys födelsedag och jag vill tro att vår älskade Vespa försöker säga att hon finns med oss. Jag vill inte skriva hur mycket jag saknar henne och hur fruktansvärt hemskt det kändes i morse när jag sa högt för mig själv att hon är död (nu skrev jag det i alla fall). För saken är den att jag orkar inte gråta. Orkar inte känna efter så mycket. Min magkänsla säger att det här är sista helgen med sommarkänslor. Tror ni inte det? Solen SKINER, det är hyfsat varmt i luften och tittar man ut finns det inga tecken på höst. Så nu låtsas vi, för en sista gång i år, att det är sommaren. På måndag kan vi börja snacka ljus och filmkvällar och sånt trams. Jag ska packa ner engelskaböckerna för ett tag och bege mig ut på en promenad med Fredagspodden. Sen ska jag färga ögonbrynen, smörja in mig i brun utan sol och ta en lång dusch. Ikväll väntar nämligen födelsedagsmiddag för Matilda! Hennes mamma och moster kommer ner till Skåne över helgen och vi ska fira att Matilda fyller 20 år! Ha en fantastisk helg Bloggis! För nu vänder jag mitt dåliga humör och blir GLAD! Cindy är med mig - och du min fina lilla hund - idag tänker jag extra mycket på dig! Och där började jag gråta trots att jag inte orkade..

St. Tropez - In Shower Tanning Lotion



Som jag skrev här på bloggen för ett tag sen så har jag varit sugen på att testa denna produkten!
Det är en brun utan sol som man applicerar i duschen, låter verka i tre minuter och som man sedan sköljer bort igen. Jag tycker det låter för bra för att vara sant! Anledningen till att många drar sig för att använda BUS tror jag är för att det luktar illa, är jobbigt att sova med och färgar av sig på lakan och kläder. När jag gick på högstadiet brukade jag använda Doves motsvarighet och även om den var billig så fick man stå ut med en illaluktande kräm som ofta missfärgade händer och nacke. Jag hoppas att den här håller måttet! Många har tipsat om den på nätet och Kicks-tjejen sa att den såldes bra! Jag återkommer med en recension!

Pomodoro

Det var länge sen en dag var så grå som den här. Det har regnat smått hela dagen och vi har inte ens fått skymta solen. Jag har pluggat intensivt 9 till 16. Jag har försökt tänka bort tankar som att "jag inte kan" och istället fokusera på det jag läser istället. Vi hade en föreläsning i fredags om studieteknik. En tjej (som var läskigt lik min mamma som ung) berättade om en studieverkstad som man kunde vända sig till om man har en förmåga att prokrastinera, har svårt att skriva eller svårt att veta hur man ska skumma igenom böcker. Både kursansvariga och övriga lärare (fast det fick vi lära oss att så heter det tydligen inte på universitet - men nu har jag glömt vad "lärarna" kallas?) har varit väldigt noga med att poängtera vart man kan vända sig om man har svårt att skriva/läsa/har diagnoser som försvårar, vilket såklart är superbra! Men det konstiga är att ingen har nämnt hur studenter som har svårt med det engelska språket, facktermer o.s.v. kan få hjälp. Är inte det märkligt? Hur som helst så blev vi påminda om en smart studieteknik som går ut på att man pluggar i 25 minuter, pausar i 5 och upprepar detta 4 gånger. Tekniken heter "tomat" på italienska - Pomodoro! Det testade jag för första gången idag och jag måste säga att det funkade väldigt bra! Tips tips! Man kan hitta bra tidtagare på nätet men jag använde min vanliga på telefonen. Det gick rätt smidigt det med!


Och sen har jag sett till att vara ledig efter klockan 16. En sak som jag verkligen tog till mig efter året på socionomprogrammet är att det är minst lika viktigt att avsätta tid till att vara helt fri från plugget, aktivera sig, umgås med familj och vänner - och framför allt att planera in roliga saker, som det är att plugga och klara tentor. Det ska jag försöka ta efter ännu mer den här terminen. Som studenter lever man med ett ständigt dåligt samvete. För att man inte läste tillräckligt många sidor, la ner tillräckligt många timmar eller skrev ett tillräckligt bra arbete. Jag känner aldrig mig helt ledig - förutom dagen efter en tenta - och det är det som jag saknar absolut mest med att jobba. Nu: en LEDIG stund i soffan!

Helgen & allvaret



Hej igen efter ett litet uppehåll!
Efter att ha vilat hela lördagen kände jag mig redo för fest! Här tillsammans med Matilda och Ana Maria - mina två socionomstudenter (en av tre kvar på tåget) som jag pluggade med tidigare! Jag är så glad att vi fortfarande håller kontakten! Vi började med förfest och frågesport om flaggor och avslutade med en sväng på Harrys! Det var mycket folk ute - vilket gör det extra kul! Igår hann jag inte ens tänka på att blogga då dagen gick i ett. Jag var flytthjälp så det var lådor som skulle kånkas, kartonger som skulle packas upp, garderoben som skulle organiseras och rum som skulle städas. Det var fullt upp med andra ord!


Idag har jag varit i skolan. Jag var där i endast tre timmar men ändå är jag helt slut i huvudet. En ny delkurs är påbörjad- Människans Utveckling - på institutionen för psykologi (tycker det låter så smart) och fyra engelska böcker ska matas igenom. Jag frågar mig själv hur detta ska gå men istället för att se det omöjliga försöker jag se det som en möjlighet. Men det där har vi redan snackat om. Jag ska göra upp en plan, sätta upp delmål, beta av bit för bit, vara effektiv och avsätta tid för att vara ledig - det är sjukt viktigt! Kontrollfreaket inom mig skriker. Så. Andas in och andas ut. Det här kommer bli bra! För det blir det alltid!

Mår illa som en gorilla


God morgon Bloggis!
Hoppas ni mår bra för det gör inte jag, haha. Jag har varit illamående och haft ont i magen sen i torsdags kväll. Igår hade vi seminarium i skolan och jag kände verkligen pressen på att jag måste dit. Vi examinerade två uppgifter så det kändes viktigt att kunna delta. Nu är jag klar med den första introduktionskursen! Jag berömde kursansvariga för att jag tyckte det var super med att vi faktiskt fått slussats in i detta successivt och att vi inte började den här delkursen med att få tusentals sidor kurslittertur upptryckta i ansiktet. Det tror jag är väldigt vanligt annars! Ikväll är tanken att jag ska på fest. En kompis ska resa till Asien och Australien i några månader och tänkte därför styra upp en sista kväll tillsammans! Riktigt roligt initiativ och tidigare i veckan var jag taggad. Men nu vill jag helst sitta själv ute i skogen och bli av med det här illamåendet. Usch! Håller tummarna att jag mår bättre ikväll och kan vara med! Även om det här inte blev världens mest peppande inlägg så önskar jag dig en GLAD LÖRDAG!

Snällare mot mig själv

Igår sprang jag i lite brunare ben!

Jag tog mig runt fyra kilometer igår.
De första två gick rätt lätt men efter det var det pust och stånk och stön för att slutligen ta mig i mål. Men vilken känsla sen - jag stannade aldrig utan sprang trots att det kändes motigt i lungor och ben. Och då kom jag att tänka på vilken jäkla insats jag trots allt gjorde den där dagen i maj när Göteborgsvarvet stundade. Jag hade totalt tränat elva pass under våren. Det är ingenting (enligt mina teorier då) i jämförelse med många andra som stod på den där startlinjen. Jag kände mig smått förkyld men ville så gärna ta mig runt! Och att då springa 14 kilometer utan att pausa på - typ - ren vilja är BRA gjort! Men det insåg jag inte där. Även om jag försökte låta övertygande i både bloggen och när någon frågade. Då såg jag bara min prestation efter dessa 14 kilometer. När vattnet stod upp i halsen på mig och när det kändes som att jag hade två värkande, tunga stenar i låren. Trots att min hjärna sa SPRING så gick det bara inte. Jag var arg för att jag "kom sist" (av vårt gäng) och arg för att jag inte kunde skölja ner vätskan som jag drack under loppet. Och när jag hade sprungit i mål mådde jag så illa att jag knappt kunde njuta eller för all del våga gå på bussen. Jag var rädd för att kräkas. Som tur var hann jag kliva av.. Efter det här försökte jag ändå klappa mig själv på axeln. Men det var svårt. För jag ville så mycket mer men benen löd inte mig. Med det sagt ska jag i framtiden försöka vara snällare mot mig själv och inte bara se vad som kunde gått bättre! Jag hade ju lika gärna kunnat legat kvar i sängen den där lördagmorgonen och strunta i alltihop. Men det gjorde jag inte. För jag gjorde mitt bästa! Och det är det som räknas!  

Auskultation & träning

Hej Bloggis! Jag har en pluggdag hemma och har precis blivit klar med min auskultationsrapport. För en vecka sen visste jag knappt vad "auskultation" betydde och nu har jag skrivit hela två A4-sidor om det, haha. Men det låter mer avancerat än vad det är. Jag var igår på ett studiebesök hos en logoped och det kallas tydligen för auskultation. Så nu har jag skrivit en rapport om vad jag fick se, vilka patienter jag fick möta och vilka diagnos dessa hade. Det var otroligt intressant! Logopeden var engagerad och verkar älska sitt arbete! Jag ser verkligen fram emot den här utbildningen och hitintills känns det helt rätt - en så sjukt befriande känsla! Tänk om jag hittat vad jag ska "blir när jag blir stor"?


Och ja, mina ben är väldigt bleka på den här bilden, haha

Nu tänkte jag ha en chill eftermiddag. Jag funderar - men bara funderar som sagt - på att springa en runda. Jag har inte tränat ordentligt sen juni typ. Kommer knappt ihåg hur det känns att känna sig i form (eller jo, där ljög jag faktiskt - det är just den där känslan som sporrar mig till att komma igång på riktigt igen!!). Får nästan lite ångest när jag tänker på det. Att springa fyra kilometer kommer kännas som en halvmara. Jag har även förhoppningar om att besöka gymmet snart men då min hals (hur jävla länge kan man ha ont i den - sen april?) aldrig verkar bli frisk känns det bäst att börja med ren luft i skogen än en bacillhärda i en svettig lokal. Men innan jag knyter på mig löparskorna ska jag en sväng till Ikea tänkte jag. Som ni vet fotade Ebba mig och Marcus för ett tag sen och igår fick jag hem fotona som jag valt ut och framkallat (känns det inte väldigt konstigt att använda det ordet?). Jag har förstorat ett av dem och det blev SÅ fint. Nu ska jag hitta en ram som passar och sen hänga upp det på väggen! GLAD TORSDAG Bloggis!

Tankar jag tänker



Igår gick dagen i ett!
Det fanns inte en chans att jag skulle hinna sätta mig ner och blogga. Jag var i skolan 9-16. Så jag tog tåget vid 7:30-snåret och var hemma igen 17:30. Och sen var det fart och fläkt till läggdags! Det är långa dagar och ni skulle bara veta hur mycket tankar som just nu snurrar runt i mitt huvud. Mycket handlar om hur jag ska orka pendla eller hur jag ska orka vara ifrån Marcus. Jättejobbiga tankar! Men för att det ska kunna lösas måste jag tänka. Och jag tänker och tänker och tänker. Tror faktiskt att jag hade mått rätt bra om jag slutade tänka för en stund. Hur som helst så har jag idag varit i skolan i två timmar. Jag förstod dock inte mig på föreläsaren under. Han skulle prata om teknisk audiologi och signalbehandlingar men han hann inte prata mer än om pedagogiska idéer (att det är upp till oss själva hur mycket vi lär oss och att tänkandet är det centrala för att vi ska utvecklas) innan tiden hade runnit ut. Det kändes med andra ord som en rätt onödig skoldag (vilket känns sådär då det var tågstrul och tog bra mycket längre tid att åka fram och tillbaka än vad det brukar). Men just nu känner jag verkligen hur allvaret kommer smygandes. På måndag börjar psykologikursen och till den tillhör fyra engelska böcker. Jag fick se alla igår och släng mig baklänges - alla var säkert på 1000 sidor var. Jag mår nästan lite illa så nervös jag är. Men nu får jag se detta som en chans - en chans till att bli bra på engelska! Nu ska jag gå en lång promenad, göra pizzasallad, laga korv- och stroganoff och ladda inför en onsdag på logopedmottagningen på sjukhuset!  

Fiskgryta till middag


Ikväll skulle jag sett Safe Haven som går på Tv3. Men när det blåser störs vår sändning och inget går att se utan att bild och ljud laggar, som man säger på ungdomsspråk. Men inget ont som inte för något gott med sig. Jag hamnade ju här istället och kan visa vad jag lagade ikväll! Det blev som sagt fiskgryta till middag. Jag är väldigt svag för fisksoppor och tycker väl egentligen inte att det är så stor skillnad mellan en gryta och en soppa. Så ikväll fick det blir en fiskgryta med pasta! Jag blandade två recept då jag ville ha den lite tjockare än sist och den här gången blev den väldigt god om jag får säga det själv. Så här gjorde jag om någon vill testa (eller om jag själv vill påminnas i framtiden):

1 fänkål
3 mindre gullökar
2 vitlöksklyftor 
3 paket laxfiléer
3 paket torskfiléer
1 fiskbuljongstärning
1 paket saffran
400 gram tomatkross
3 dl vatten
2 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
1,5 dl cream fraiche
Basilika
Peppar
Salt
Timjan

Jag började med att hacka fänkålen, vitlöksklyftorna och löken. Sen brynte jag smör i en panna och stekte allt tillsammans. När det fått fin färg och mjuknat en aning kryddade jag på med basilika och timjan, hällde på vatten, vin, buljongstärning och tomatkross, sen fick det puttra i några minuter. Efter det hällde jag på grädde, cream fraiche och saffran och lät det gå i cirka 15 minuter till. Jag kryddade laxen och torsken med salt och peppar och delade dem i kuber. Till sist la jag i fisken i sju minuter. Till servering toppade jag med räkor. Och till detta hade jag alltså pasta och sallad! En supergod söndagsmiddag!  

Maxad helg


Tänkte jag skulle visa några bilder till från i fredags. Den sista är min absoluta favorit! Hur mår ni annars i helgen? Vad gör ni? Igår kändes det som att det var sista dagen för shorts. Sorgligt att sommaren är på upphällning. Jag maxade min dag för att hinna med så mycket som möjligt! Och jag hann med allt som jag planerat - det du! Jag mötte upp ett par kompisar på stan under förmiddagen. Jag funderar över något mycket viktigt. Om jag ska köpa St. Tropez Shower eller inte. En brun utan sol som man smörjer in sig i, i duschen, låter värka i tre minuter och sen sköljer man bort det igen. Man slipper den där konstiga lukten och behöver inte tänka på att det färgar av sig på lakan och kläder. Någon som testat? Jag ska läsa recensioner men tror jag ska köpa den. Jag tycker verkligen att man känner sig så mycket fräschare när man har en gnutta färg på kroppen. Återkommer med vad jag tyckte. Jag hann även med att städa huset, gå en långpromenad, äta middag med familjen, hälsa på en anhörig på sjukhuset och träffa kusinerna. Jag är så glad för att vi har kontakt och att vi inte är några avlägsna släktingar som bara träffas för att vi måste på diverse kalas. Vi drack sangria och pratade om bröllop som varit och nykläckta kusinbarn! Nu ska jag googla "fiskgryta med saffran och vin". Jag gjorde en i vintras som blev sådär. Den var god men jag vill ha mer smak! Glad söndag Bloggis!

Kärlek ♥


Nu tänkte jag kärleksbomba bloggen med bilder från vår fotografering igår! Visste inte alls hur det skulle bli då varken jag eller Ebba är vana att fota mer än varandra. Det kanske skulle bli stelt och konstigt? Men det blev verkligen hur bra som helst! Jag hade kollat upp när den "gyllene timmen" är och det var prick klockan sju. Då sägs det att ljuset är som mildast, varken för skarpt eller för mörkt. Vi åkte till hamnen och gick senare ner till stranden för att få lite variation i bilderna. Tack Ebba för hjälpen! Jag hade med mig två olika tröjor att dra över t-shirten och Marcus hade en tjocktröja som han senare tog av. Man tänker inte att kläderna gör så stor skillnad men det blir en helt annan känsla beroende på klädval. Vi hade först ett marint tema och senare ett mer mjukt och neutralt. Och jag är så nöjd med resultatet! På mig och min stora kärlek! Nu ska jag redigera alla favoriter och sen skicka iväg dem på framkallning! Dessa ska inte få gömma sig i datorn utan istället få ramas in och åka upp på väggen! Jag kommer bli glad varje gång jag får syn på dem och påminns om vilken härlig, mysig och rolig kille jag har. Han är bäst! Har jag berättat det?

En blandning av sött å salt

Jag känner för att blogga mer idag men jag vet inte vad jag ska blogga om. Men nu bloggar jag i alla fall! Jag lagade som sagt soppa ikväll och den gick hem hos samtliga familjemedlemmar! Jag brände mig dock på tungan något fruktansvärt när jag skulle smaka av. Tycker det kan göra ont i flera dagar efteråt på tungspettsen, fy! Nu rabblar jag bara upp saker som kommer upp i huvudet. Det är framför allt tre grejor jag kommer på. För det första så måste jag akuttipsa er om Hela Sverige Bakar som börjar ikväll med superduper härliga programledaren Tilde de Paula klockan 21! För det andra så ser jag så mycket fram emot imorgon kväll. Efter fem år har jag äntligen tagit tag i en fotografering som jag längtat efter länge! Ebba ska föreviga mig och Marcus på bild! Jag har två platser som jag tror kan bli extra bra! Jag säger bara - havet!


Och sist men inte minst så tänker jag mycket på Cindy just nu. Det känns jobbigt. När allt är nytt med skola hade det varit så skönt att komma hem till en kärleksfull hund som andas trygghet och närhet. Jag vill stryka Cindy över huvudet, så att hennes ögon nästan går ur led, haha. Jag vill känna hennes varma kropp och se hennes ögon fyllas med glädje och liv när hon springer lös i skogen. Åh. Jag kom på mig själv häromdagen att vi har slutat helt med att prata bebisspråket här hemma. Det gjorde vi annars alltid till Cindy och även när vi pratade genom henne. Om några dagar är det tre månader sen hon dog och om några veckor skulle hon ha fyllt nio år. Jag tycker att hon dog alldeles för tidigt. Jag hade ställt in mig på att hon åtminstone skulle bli tio och om vi hade lite tur tolv år. Jag kommer ihåg hur jag tänkte för ett år sedan - att jag skulle känna en sån jävla stor tomhet ifall jag aldrig mer fick se eller röra henne - och det känns verkligen som ett hål i bröstet att inte ha henne hos oss. Jag vill bara så gärna ha henne lite till. Klappa henne lite till. Titta på henne lite till. Lyssna på hennes snarkningar lite till. Prata med henne lite till. Fota henne lite till. Fast om det är något jag har på Cindy så är det bilder. Men tror ni inte alla tänker så här när de mist någon de älskar? Ja, ANTAGLIGEN! Så vad lär vi oss av det här? Att uppskatta varandra mer!!  

Att plugga hemma


Hejsan Bloggis!
Hoppas allt är bra med dig! Jag vaknade upp förkyld och hängig idag! Så tråkigt! Jag har haft det på känn sen vi kom hem från semestern men har varit så upp i skola och allt däremellan sen dess att kroppen inte har haft tid att ta hand om viruset. Nu har jag två "lediga" dagar och direkt när man hinner komma ner lite i varv så attackerar förkylningen en! Hur som helst: idag har jag börjat plugga "på riktigt". Vi har fått vår första inlämningsuppgift - ska läsa en magisteruppsats som vi sedan ska skriva om och därefter läsa en vetenskaplig artikel som uppsatsen använt sig av och motivera om denna referens var relevant för magisteruppsatsen. Ja, som ni hör - mycket intressant! På tal om att motivera så har jag haft riktigt svårt denna dag att hitta just motivation. Jag sov länge, har kollat på Paradise Hotel, googlat resor, läst bloggar och pratat med farmor - allt för att slippa ta tag i skolarbetet! Imorgon ska jag åka till Ängelholms Sjukhus för att intervjua en logoped. Det ska bli spännande! Hoppas att hon trivs med sitt arbete så hon inte skrämmer iväg mig från denna utbildning. Vill så gärna att det här ska kännas rätt! Nu ska jag däremot gå en promenad för att sedan handla hem ingredienser till kvällens middag. Kan ni gissa vad det blir? Soppa? Gissade någon på soppa? BINGO! Gulaschsoppa står på menyn!

Tisdagstankar




God morgon Bloggis! Jag sitter just nu på tåget mot Lund. Den första kursen, en introduktionskurs, är rätt lugn hitintills. Det är långa dagar i skolan men knappt någon litteratur som ska läsas. Väldigt skönt men samtidigt blir jag lite nervös då jag kan tänka mig att detta är lugnet före stormen. Nästa delkurs är alla tillhörande böcker på engelska, blir svettig bara jag tänker på det. Hur som helst: solen skiner och det är tisdag! Jag har bestämt mig för att sluta oroa mig i onödan. Det finns ingen mening med det. Men jag behöver ha lite knep för att klara det.. Igår kväll gick jag en välbehövlig promenad till havet. Älskar att andas in ren luft och se solnedgången. Nu måste jag avsluta här. Varje gång jag kommit fram till skolan har huvudet snurrat i en timme, haha. Hoppas ni får en superbra tisdag! 

Visste du att..



Det var så länge sen vi hade ett "visst du att.."-inlägg så det tänkte jag köra på idag!
Jag får gå och tänka på vad jag ska ha med för punkter flera dagar i förväg. Så kom inte och tro att detta dök upp i huvudet på två minuter, för så var inte fallet - därmed basta! Och nu när jag skrivit hela (ja, det här lilla stycket tillkom sist) att det blev ett rätt semesterinriktat inlägg men så fick det bli den här gången! Visste du att..

...jag
har jättesvårt att se när människor är fulla? Någon kan säga till mig dagen efter att den var SÅ full under gårdagen men jag kan lika gärna ha trott att den bara var glad. Jag tycker samtidigt (vet inte om min bekantskapskrets håller med mig) att jag är GRYM på att spela nykter när jag egentligen är rätt dragen.

...jag är helt såld på Essie? Den borsten får varje lackning att gå som en dans! Den senaste färgen i nagellacksfamiljen är ett beigt sådant. Färgen heter Sand Tropez vilket jag tyckte var lagom fyndigt! Men det jag är mest nöjd över hitintills är mitt ljusröda. Det blir inte för juligt men ändå inte i närheten av orange! Och visste ni att den här punkten hade jag med mest för att jag skulle ha en passande bild till inlägget? Jag orkade helt enkelt inte leta upp någon annan så skrev till detta - och vips känns det genast mycket bättre!

...jag spelar SÖNDER alla låtar jag älskar? Jag kan inte lyssna en gång per dag på nya låtar som snabbt blir favoriter. Nej, då lyssnar jag om och OM igen! Den här sommaren har jag gått igenom både Like No One's Was Watching och Du Får Göra Vad Du Vill Med Mig. Bakom den sistnämnda finns ett rätt rolig (även om det aldrig går att återberätta en kul situation så ger jag det ett försök) historia. Jag och Marcus åker bussen hem från Liseberg lördagnatt. Killen bakom oss spelar en sjukt bra låt på sin lilla högtalare och jag nämner för Marcus att jag gillar den. Sen går det tre-fyra dagar och jag smsar Marcus för att fråga vad låten som vi hörde på bussen heter. Den enda jag visste var att ordet "ofta" var med i refrängen. Marcus visste DIREKT vilken jag menade! Det måste väl ändå betyda att vi känner varandra rätt väl? Eller att Marcus är bra på låttexter Eller att vi har samma musiksmak. Jag väljer att tro det första alternativet! Just nu går DEN HÄR på repeat här hemma! Uppdatering: jag började på det här inlägget innan jag åkte till Mallorca (och kan tala om att den gick VARM på semestern) och så här - två veckor senare - har jag redan hunnit tröttna på låten, haha.

...jag är riktigt bra på att fönstershoppa? Jag kan liksom stilla mitt shoppingbegär genom att bara titta på kläder och sen är jag rätt bra på att prata om hur jag vill klä mig och så där. Men det är desto mer sällan som jag faktiskt handlar. Fråga bara Marcus! Han påstår att jag kan gå en lång runda på Väla, vända in och ut på varenda affär men ändå inte komma hem med någonting. Vi får se hur det blir på Mallis. Marcus tror nämligen att han kommer handla mer än mig. Det tror jag också. Men det vill jag knappt erkänna. Uppdatering: vi handlade för lika mycket på hundralappen! Dock köpte jag bra mycket mer men Marcus är lika nöjd för det!


...jag såg min stalker Lars idag? Han har flickvän! Jag har alltid föreställt honom som ungkarl men det var roligt att se! Han tycker om att cykla. Också är han lång och smal. Det var en snabbpresentation - nu känner ni honom lite bättre. Tänk om han, mot allt förmodan, skulle komma över min blogg någon gång och räkna ut att han är han, om ni fattar. Pinsamt. Fast samtidigt ganska fränt.

...jag svettas som ingen annan när jag är utomlands! Jo, ni tackar för den viktiga informationen. Men helt ärligt - det är sjukt jobbigt. Är det över 25 grader eller om jag tränar så blir jag så galet varm. Den vanligaste meningen som jag sa nu i Spanien var, enligt Marcus, "jag är SÅ varm". Men det stämmer säkert. För varm var jag och detta ville jag gärna påpeka för mitt resesällskap (och helst av allt få känna att jag får sympati). En kväll när vi satt på en restaurang kom vi på den briljanta lösningen! Vi såg nämligen en man som gick runt och (tjatade) sålde solfjädrar. Att jag inte tänkt på det innan! Dessvärre såg han inte Marcus ivriga vinkning (han måste vara trött på mitt snack om att jag är varm hela tiden) så det blev inget köp. Men till nästa resa ska jag vara väl förberedd med både solfjäder och minifläkt. Det är en sak som är säker!

...jag älskar soppor? Svar: JA! Det är väl det enda jag pratat om i matväg sedan jag började experimentera i köket. Men det jag ville säga är att jag hittat ett nytt recept som jag tänkte prova (visst låter den där kompotten med räkor och sparris himla smarrig?) så fort jag handlat hem alla ingredienser. Ni har säkert också förstått vid det här laget vilken som är min favoritblogg. Om inte - den HÄR. Älskar hennes bilder och syn på livet. Även det tråkigaste får Victoria till att låta roligt. Sen gillar jag - lite torr humor som jag har - att matbloggaren heter Ris (eller ja, Riis) i efternamn.

Höst på nolltid

God morgon söndag! Eller ja, klockan är strax ett men det känns som att dagen inte riktigt kommit igång än. Jag har ägnat förmiddagen åt att sortera upp saker som angår skolan. Jag har letat upp kurslitteratur, läst om motivation till vårt första grupparbete och skrivit en lista på vad jag ska hinna med de kommande veckorna. Jag mår så himla bra av struktur och ordning och reda. Jag vet inte hur jag skulle bena upp allt om jag inte hade mina listor. Nu har jag lagt fram damtrasan som ett första steg i att städa upp här hemma. Mamma och pappa kommer strax hem efter att ha varit i Spanien i en vecka och då vill jag att här ska vara fint. Fast i ärlighetens namn är det mitt rum jag tänkte städa, haha. Sedan tänkte jag fortsätta den här dagen i samma lugna tempo som resten av helgen. Igår gick jag en promenad i äkta höstväder. Det har det i och för sig varit hela veckan. Det regnar i ena sekunden, är sol i nästa för att sedan, från ingenstans, spöregna igen. Himla märkligt! Det var likadant igår så jag fick söka skydd under järnvägsbron för en stund. Men det gjorde inte så mycket. Var rätt härligt att lyssna på favoritpodden samtidigt som regnet droppade i vattenpölarna.


Det har för övrigt blivit höst på nolltid. Veckan innan jag åkte till Mallis var det sommar - äkta sommar med 25 grader och sol. Jag svettades i bikini på stranden. En vecka senare är det, som igår, 13 grader och regn. Jag fick ha tjocktröja och vindjacka för att inte frysa. Hur snabbt kan det vända? Igår började jag, lite motstridigt, städa undan sommargarderoben. Jag la färgglada linnen i en hög på hyllan längst upp och sköt fram högen med de stickiga tröjorna. När jag flyttar drömmer jag om att kunna ha en sommar- och höstgarderob separat från varandra. Det hade varit fint i och med att det innebär att jag hade kunnat ha ännu mer ordning och reda än vad jag har idag. Nu ska jag däremot släppa alla tankar om höst och låtsas som att det är sommar september ut. Som ni kanske vet är jag smått allergisk att prata om tekvällar i soffan med tjocka filtar och mustiga höstgrytor innan det slår oktober. Fram tills dess vill jag, fast än jag måste låtsas, att det står barbents-väder och ljusa kvällar på schemat. Min hypotes är att vi kommer tröttna på Marathon i tevetittande, mörker, tända ljus, stora halsdukar och biokvällar så att det förslår lagom till jul om vi börjar med det redan nu. Då är det bättre att vi leker sommar hela den här månaden och att julen därefter tar vid och att vi lagom till nyår är sugna på allt det där mysiga. Då kommer, förhoppningsvis, den där perioden ses som urhärlig och utan att vi behövt längta i en evighet står plötsligt maj framför dörren och sommaren kan ta vid igen. Oj, vad långrandig jag blev. Jag försöker bara lägga upp en strategi för att mentalt förbereda mig på höst och kyla. Och som ni märker vill jag inte ha det riktigt. Än.

F som i fullt upp


Också blev det en ofrivillig bloggpaus i några dagar. Inte alls meningen men samtidigt har jag fått prioritera bort allt som inte varit nödvändigt. Det har nämligen gått i ett sen skolan började. Långa dagar 9:15-16 tisdag till fredag. Jag har tagit tåget strax efter 7:30 och varit hemma 17:30. Jag hade behövt gå långa tysta promenader i skogen för att smälta allt men istället har jag haft fullt upp med att planera kräftskiva, haft kräftskiva, varit ledsen över släktingar som varit sjuka och fixat och rott här hemma då mamma och pappa varit på semester. Men nu börjar allt ordna upp sig och den här oplanerade helgen var mer än välkommen! Jag njuter av att det regnar ute - dagarna bli kravlösa och man behöver inte ha dåligt samvete för att man inte njuter av solen, tränar utomhus eller hittar på roliga saker. Idag ska jag bara ta dagen som den kommer, äta Toblerone och laga kyckling i tortillasbröd. Hoppas ni har en superhärlig helg Bloggis!

Logopedprogrammet



Tankarna snurrar.
Allt är nytt men jag har en bra magkänsla. Jag gillar Lund som stad, känns alltid bra att komma dit! Men det jag blev gladast för idag var att kurserna verkligen känns rätt så här vid första intrycket. Så hjärtans skönt! Jag har ju inte varit på mer än uppropet men allt vi har gått igenom idag känns bra. Mitt huvud är fullt av nya saker så det här blogginlägget kan bli lite hur som. Imorgon drar skolan igång på allvar med en introduktionskurs i alla olika ämnen vi ska läsa - psykologi, lingvistik (vad är det??), kommunikation, språk, röst och tal bland annat. Det känns spännande! Vi verkar inte ha så mycket kurslitteratur till en början vilket underlättar mycket. Men det är långa dagar framöver så jag kan inte lova några långa blogginlägg. Tänk att jag tar logopedexamen i juni 2019! Haha, det känns långt bort men alla säger att det går så fort. Men ett steg i taget. Imorgon ska jag upp med tuppen så bäst att göra mig redo!

RSS 2.0