Att rensa är livet

 
Hej hej hej! Är så trött på att inleda varje inlägg med att det är samma status kring corona och att det är svårt att planera något och att varje helg liknar den förra men det ser ungefär ut så denna månad också. Jag känner dock att jag börjar lätta lite på mina egna restriktioner nu. Varför vet jag inte. Eller jo. För att jag är så jävla trött på skiten. Men det är väl precis det man inte ska göra om vi nu vill att smittan ska gå ner. Så HÅLL UT ANNIE, LITE TILL! Det var dessutom dystra siffror för Ängelholm i veckan. Nästan alla kommuner, förutom Ängelholm då, hade smittspridningen gått ner. Så ja. Karantänhelger lite till. Så vad gör vi då när vi inte jobbar? 
 
(null)
 
Den största happening på helgerna är ju att åka till Maxi, typ. Annars är upplägget nästan alltid detsamma. De senaste helgerna har jag inlett både lördag och söndag med att simma (jag har haft ett klippkort som gick ut i måndags, därav hetsen). Lördag förmiddag består ofta av att städa (Marcus tajmar ofta padel denna tidpunkt, typiskt tycker han - han som älskar att städa), långpromenad någon gång under dagen, laga något lite festligare på kvällen och sen är det ju viktigt vad som går på TV. Förut brydde jag mig knappt men nu är TV-program och serier typ ens enda underhållning). Just nu är det ju Melodifestivalen varje lördag så det är ju kul. Och nästa vecka börjar Bäst i test som är ännu roligare så det är tur. 

 
Men förutom "allt" ovan består ju faktiskt många helger av en timmes rensning. Och alltså jag älskar det! Jag blir så lugn och fri i själen av att rensa. Och under hösten och vintern har jag hunnit gå igenom vartenda vrå här hemma (vilket kanske egentligen inte är så mycket eftersom vi inte bor så stort men ändå). Jag har rensat bort glas och porslin som vi (läs: jag) inte gillar. Alla diverese kläder - lådor, skåp, garedrober. Hittat massa kläder som inte använts på säkert sju år (men som passar, det där är ju så svårt - för om plagget går på mig så har jag svårt att motivera att det ska tas bort, trots att jag inte trivs i det eller ens tycker det är snyggt). Sladdar (hur många sladdar kan man ha? Har ni läst Marie Kondo? Hon förespråkar att man slänger alla sladdar som man inte använder, och det har jag nu lyssnat på). Ja, vad finns det mer att rensa? Badrumsskåp, städskåp, skafferi, kylskåp, frys, skrivbordslådor. Ja, ni fattar. Totalrensat är här nu. Var sak har sin plats. Det är nog det bästa med hela karantängrejen. Och såklart alla påminnelser om allt jag borde vara  tacksam för. Framför allt över vänner som jag älskar att umgås med men som jag nu "inte får" träffa. Det är nog ändå det bästa. Att inse det. 
 
 
Oj vilket långt inlägg! Men nu vet ni lite mer om vad jag sysselsätter med mig. Kul va? Nästa gång vi hörs är det mars och förmodligen vår, fågelkvitter, ett bestämt datum (det lät konstigt...) när jag får vaccinet, lite mer hopp om framtiden och ett ännu mer rensat hem. Det ser vi fram emot! Och innan jag avslutar måste jag bara få nämna vädret. För jag tycker det är roligt att gå tillbaka och läsa min blogg och veta "hur den här vintern såg ut". Och herregud vilken vinter vi fick! Det har alltså varit riktigt mycket snö, alltså helt vitt vart man än tittat, i säkert 6 veckor. Helt sjukt! Men idag är första dagen då det faktiskt andas vår. På riktigt. Snön är nästan smält och det utlovas 8 plusgrader (till skillnad från förra helgen då det var typ 20 grader på andra hållet). Okej, nu får det vara slutsnackat. Vi hörs! 
 

RSS 2.0