Min helg

 

Hej! Ännu en helg är till ända. Men vilken bra sen! I lördags tog vi verkligen det piano (roligt uttryck). Vi gick en långpromenad till havet. Det var ljuvligt väder! Blir något speciellt med att gå till havet. Hade det som min standardrunda förr men blir andra vägar nu när jag är "stadsbor". På kvällen lagade vi fishtacos och efter det har vi fått vädra lägenheten resten av helgen - luktar frityr... brandlarmet gick för tror inte vår fläkt är helt fungerande. Igår träffade jag Maja över en promenad. Så härligt att ses! Sen jobbade jag som vanligt på kvällen. Även om helgen tar slut lite tidigare när jag har mina jobbpass så är jag så glad att jag fått även hela februari ut! Nu är helgen över och jag startade upp den här veckan med att diska, handla middag för kvällen och en kort promenad! Står på perrongen och väntar in tåget - ska ha röstterapi, som det så fint kallas och sen en tre timmars föreläsning! Glad måndag på er! 


Härliga januari


God morgon på er!
Härligt med lördag! Har inte stigit upp från sängen än men det ser ut att vara sol så ska strax ta tag i dagen! Januari börjar vända till det bättre igen känner jag - förkylningen är på bättringsväg (eller ja, jag vill tro det iallafall, haha) och igår hade jag en sån himla trevlig kväll med mina "socionomtjejer"! Vi brukar ses, laga tapas och baka kladdkaka - och sen prata i timmar! Jag fick dock förbud att röra maten p.g.a smittorisken så jag hade det riktigt lyxigt - maten inhandlades och blev klar utan att jag behövde göra något! Älskar tapas - är inte det bland det godaste som finns? Hur som helst: idag har jag inga planer alls - första gången jag säger så sen vi flyttade! Ska bli så skönt! Tänkte springa ner till närmaste bageri (eller det är en gammal bensinmack faktiskt) och köpa frukostbullar! Sen får vi se vart dagen lider, som en äldre dam skulle uttryckt sig! Trevlig helg på er! 


Omotiverad

Hej! Sitter på tåget påväg till Lund. Den här veckan läser vi om hörselnedsättningar. Jag är lagom motiverad. Förstår att det är viktigt att förstå koppling mellan att hörselnedsättningar kan påverkar språkutvecklingen men just nu pratar vi om så djupgående grejer att jag helt tappat motivationen. Nu försvann helt plötsligt alla bokstäver här. Så vi får se om ni kan läsa det här, ser inte vad jag skriver - bara ATT jag skriver.. Försöker pigga upp mig med god mat och roliga teveprogram på kvällarna - för att hålla motivationen uppe alltså. Det är som ni vet mitt sätt att liva upp vardagen! Igår gjorde vi hamburgare och såg Mästerkocken! Men har blivit så galet förkyld igen. Åh! Kom igen januari - du som nyss var så bra! Men okej. Jag mår säkert bättre snart! Hoppas som sagt att ni kan läsa detta - jag ser inte bokstäverna av någon konstig anledning. Kan vara uppkoopplingen som spökar! Nu är jag strax framme så bäst att avsluta! 


Godkänd & affärer

Vilken vecka det har varit! Jag har tänkt flera gånger att jag ska blogga men så har jag inte haft någon aktuell bild och ja, då förfaller hela konceptet. Men nu är jag här igen! Vi kan väl börja med det viktigaste? I torsdags fick vi tentaresultaten (snabbt rättat - lärarna har egentligen 15 arbetsdagar på sig så hade räknat med en betydligt mer utdragen ångest) och jag kan inte beskriva känslan jag får efter varje godkänd tenta! Jag läste mailet precis innan jag skulle lägga mig så när jag såg att jag var godkänd hoppade jag upp och ner i sängen, kunde knappt somna och när jag vaknade trodde jag att det var en dröm. Ja, ni hör ju hur lättad jag var! Underbar start på helgen!! 

 
Fotate vårt sovrum i fredags - tänkte att ni skulle få se hur det blev nu när det börjar bli färdigt och allt. Men sen dess har det tillkommit nya sänglampor, en spegel och ett överkast (det enda som "saknas" nu är två senapsgula kuddar men hittar inga). Så ni får hålla till godo med en tulpanbild från Ikea istället. Det är nämligen där vi har hållt hus idag. Ikea, MioMaxi och Väla. Puh! Efter det hann jag med ett jobbpass också. Behöver jag säga att jag är trött i benen nu? Och trött på att gå i affärer? Känns inte som jag gjort något annat sen typ förra torsdagen. Och nu gapar min plånbok tom. Bra att det är måndag och rutiner imorgon. För allas skull menar jag. Hoppas ni haft en härlig helg!! 

Termin 4


Också har en ny termin igång - känns som vi knappt hann avsluta den förra innan den här börjar!
"Julledigheten" var verkligen kantad av plugg så en veckas semester eller två hade verkligen varit lägligt nu. Tror det är det jag tycker är jobbigast med att plugga - att det inte är någon paus mellan september till juni. Fast det här sa jag kanske häromdagen? Känner igen det. Eller var det till mamma? Haha, minns inte. Hur som helst. Igår började jag med en mjukstart. Först gick jag en härlig (men bitande kall) promenad på morgonen, sen var jag några timmar i Lund under dagen och senare på kvällen gick jag en långpromenad med Josse. Vi gick inne i skogen, det var bäckmörkt ute och jag hann tänka hemska tankar men så visade det sig att det läskigaste på elljusslingan var (förutom vi själva) inget mindre än en... katt. Nu har jag precis varit en runda på biblioteket. Reseverade Alex Schulmans bok i somras någon gång och det var först nu det var min tur. Och sen lånade jag en kursbok också, som vi visst inte behövde än på ett tag. Nej, dags för ett litet städrace här hemma - vika tvätt, röja disk och skriva inköpslista! Glad tisdag på er!! 

Trälådor

 
Hej på er! De senaste dagarna har fullkomligt sprungit iväg. I fredags åkte jag upp till Halmstad på eftermiddagen för att se vart Marcus håller till om dagarna. Vi hann även med att kika i butiker (roligt med affärer vi inte ha hemma - gillade den HÄR mycket) och senare på kvällen hade vi bokat bord på Bistro Jarlen. Vi åt hamburgare med extra allt kändes det som och var både mätta och belåta när vi tog tåget hem senare på kvällen! Tanken var att vi skulle se en film när vi kom hem men jag blev helt uppslukad av mitt nygamla spel Cooking Fever (man startar olika restauranger och serverar gästerna - SÅ kul, blev helt beroende i somras när vi var i Grekland och kunde sitta under parasollet i timmar och spela) så var inte mycket till sällskap. Igår gick vi först en promenad och sen körde vi ett race till Ica, Mio, Rusta och ÖoB. Jag har länge velat ha två trälådor men aldrig hittat rätt storlek/färg/pris så blev så glad då dessa fanns på ÖoB. Vi hade pallar staplade på varandra här tidigare så det här kändes mycket mysigare! Under eftermiddagen var Ebba här - vi bakade chokladbollar och pratade i timmar. På kvällen blev vi spontanbjudna till mamma och pappa - vi åt kycklinggryta med curry och sojabönor och sen kollade på vi The Danish Girl. Har precis fått iväg Marcus till bageriet så strax blir det ostfrallor med avokado (nytt begär!) och senare ska jag gå en långpromenad med ett par kompisar - strålande sol och knallblå himmel! Den här helgen har jag sett fram emot länge, länge och tänk, så bra den blev! 

Rea & Mallorca

 
Hej! Känns som lördag tycker jag - så det är riktigt skönt att det bara är fredag! Igår firade jag att jag skrivit tenta med att belöna mig själv med massa härlig shopping! Det var länge sen som jag köpte kläder (har ju blivit desto mer till hemmet hehe) och hade nog lite tur för rean hade precis sänkts så det mesta handlade jag för 70%. Sån shopping är kul! Jag har länge funderat över en kappa (den på bilden) men så hittade jag en som var ännu mer jag - en svart, nätt men ändå lite cool med läderdetaljer på fickorna och prickigt tyg inuti (som i och för sig ingen kommer se - men ja, ni fattar - räcker att man själv vet om det). Koftan tyckte jag var så gosig men den var lite stickig och jag är känslig för sånt. Idag startade jag dagen tidigt. Först promenerade jag en timme med Fredagspodden i lurarna och sen hälsade jag på mormor. Vi åt apelsin och gick en sväng. Bra inledning på helgen! Gillar mormor så mycket. Hon är verkligen en stor förebild. Jag har även hunnit med att googla resor till sommaren. Den här gången föll jag för Puerto de SollerMallorca. Skulle så gärna åka till Mallis igen - vill ha närheten till Palma. Men i Can Pastillia som vi bodde i sist var havet så grått och smutsigt så letar efter en ny pärla. Det här ser ju inte helt dumt ut. Men jag har is i magen och väntar till priset har sjunkit (betalar aldrig över 4500 per person - förstår mig inte på hur människor kan lägga en hel månadslön på en ynka semestervecka - fast min lön är inte särskilt fet nu så ska kanske inte jämföra med lönen just, haha). Nu önskar jag er alla en riktigt härlig fredag!


Bilder från Apollo

Känslan nu!

 
Vaknade upp med världens mest lättande känsla - tentan är skriven! Kan knappt med ord beskriva hur skönt det är. Tänk vad bra jag är på att oroa mig. Och på att plugga. För det har jag verkligen gjort - knappt känt av att det varit julhelger och röda dagar. Samtidigt som jag blir stolt över mig själv för att jag orkar så blir jag trött på mig själv för att jag tar det här på alldeles för stor allvar. Men det där vet ni ju redan. Nu ska jag njuta av fyra lediga dagar. Finns det något skönare? Idag ska jag gå en runda på stan - älskar att kunna strosa runt utan att ha tider att passa, måsten att göra eller ha dåligt samvete över att jag inte pluggar. Ikväll ska jag äta pizza med familjen! Åh! SOM jag har sett fram emot det här! Glad torsdag!

Slutspurt

 
Hej måndag och tentavecka! Ni vet, man kommer ofta till en punkt i pluggandet där det liksom vänder - innan har man bävat inför tentan och helt plötsligt vill man bara få den överstökad. Vet ni hur jag menar? Jag har iallafall kommit dit nu. Vill slippa älta skiten och vara ledig fyra dagar i sträck! Snart, snart, snart! Efter en intensiv vecka tog jag helg igår. Så skönt! Jag är rätt krasslig och har varit så hes att jag knappt kunnat få fram ett ord. Såg därför till att vila ordentligt igår - bakade kladdkaka, gick en kort promenad, ställde in jobb och tittade på sista säsongen på Skam och ett avsnitt av Bron. Hoppas ni mår bra där ute! Nu har jag parkerat mig här - ska gå igenom sakerna som är extra kluriga - sen får det vara nog! Glad måndag!

Tentatider



Förlåt för dåligt bloggande.
Jag levar loppan kan man säga. Gör så mycket roligt om dagarna att jag knappt hinner tänka på er. Än mindre skriva till er. Vad jag gör? Nu är ni nyfikna va? Jag sitter framför min dator, anteckningar och powerpoints. Jag läser, försöker memorera och gråter en skvätt (jag som skulle släppa på kontrollen och tänka att "det gör ingenting om jag kuggar - vad är det värsta som kan hända" - det gick åt helvete med det). Som jag skrev i förra inlägget är det tenta på G. Jag gillar det inte. Inte alls. Förstår inte grejen med att ha tenta på hela terminen. Hur ska man klara av att dels få in allt i huvudet och dels kunna dra smarta analyser och kopplingar mellan allt? Nej, usch. Jag får magont bara jag tänker på det. Jajajajaja. Jag byter samtalsämne. Jag har - som resten av Sverige - fastnat för Skam! Så bra - såg precis klart andra säsongen med Noora (cool tjej) - och imorgon kommer säsong tre! Helgen är räddad! Har även börjat kolla på Bron! Måste ha lite uppiggande teveprogram att motivera mig själv med. Har även bestämt att vi ska äta supergod mat hela vecka - för att ha något att se fram emot när plugget är så intensivt. Man får inte vara dum! Nu ska jag göra något ytterst roligt - sortera tvätt. Tycker på riktigt att det ska bli kul, efter en hel dag framför datorn - häromdagen var jag på Ica och herregud, har aldrig älskat att handla mat så mycket som i tentatider. Glad torsdag!

2016/2017


2017!
Visst känns det nytt och fräscht? Jag gillar inte övergången mellan åren. Det får mig till att tänka och sammanfatta. Det skapar prestationsångest. Sen att nyår sammanföll med en överraskande förkylning och tentastress bidrog säkert också till att det kändes extra jobbigt. Så underbart postiv jag är va? Själva firandet i sig var väldigt härligt! Jag var i Helsingborg med några av "våra par", nya bekantskaper och vänner som är gamla i gamet - vi hade tävlingar av olika slag, åt supergod mat (potatisgratäng är underskattat) och smällde av raketer vid tolvslaget (som inte riktigt är min grej). Nu kickar vi igång det här året tycker jag! Vi börjar nu - med sol och tjejmiddag ikväll! Jag tänkte laga min favorit fiskrätt - lax med sesamfrön, nudlar, sås gjord på soja och ingefära och till det ska vi steka krispiga grönsaker - morötter, broccoli och paprika! Bättre sent än aldrig önskar jag er ett riktigt GOTT nytt år!

RSS 2.0