Tankar om varv och Göteborg

Som ni kanske kommer ihåg så fick jag en anmälning till Göteborgsvarvet i födelsedagspresent i våras. Otroligt spännande, läskigt och framför allt peppande! Jag är så grymt nervös (redan, loppet är inte förrän i maj) och har tänkt ut många skräckscenarium för vad som skulle kunna hända. Men och andra sidan är jag också väldigt glad att jag ska göra detta. För jag har bestämt mig. Att jag ska klara det. Jag hoppas inga sjukdomar eller liknande ska kunna vara till hinder för att jag ska nå mitt mål - att få riktigt bra kondition! Jag har alltid sett mig själv som tjejen med dåligt flås men nu ska det bli ändring på det. Åh! Planen är att trappa upp träningen sakta och varva joggingturer med intervaller (jag är verkligen hundra på att det är intervallerna som är tricket) och gym. När man springer har jag lärt mig att det är väldigt viktigt med två saker. Ett par bra skor med ordentligt stöd. Och musik. Just nu är det Agnes låt Got Me Good som spelas högst!


Häromveckan blev jag helt pirrig i magen när den här tidningen kom med posten. Alltså det ska verkligen bli roligt att springa två mil men samtidigt är jag så fruktansvärt nervös. Jag är verkligen det. För att jag inte ska orka. För att jag ska ha ont i magen, ha mensvärk eller vara förkyld den dagen det gäller. För att det ska vara för varmt. Eller för att jag springer för fort i början så jag får håll. Men mest nervös är jag för att jag ska göra mig själv besviken. För jag vill ju så gärna! Det blir ett spännande träningsår detta. Mycket spännande.

Tror jag hade sprungit snabbt i dessa byxor!  Tror ni inte? Synd att det är Adidas, jag som har bestämt mig för att vara en Nike-tjej. Haha.

Fem fem fem

Jag hade precis skrivit världens längsta inlägg men nu försvann allt. Vilken liten skitsak att bli irriterad över men det är grymt störigt. Hur som helst så skrev jag att jag hade varit sjuk hela veckan så det har inte hänt särskilt mycket här. Jag har fått tacka nej till jobb och det är inte alls särskilt kul, Jag har mest legat på soffan och kollat på de avsnitt av Hannah och Amandas middagar, som jag missat. Lite mode, lite matlagning men mest prat om andra människors livshistorier, deras dalar och toppar. Sånt kan jag lyssna på i timmar. Och det är precis vad jag har gjort också.


Jag hade även knåpat ihop "ett fem saker ni inte visste om mig"-inlägg. So here we go again!

1. Jag älskar att dricka läsk med sugrör. Alltså andra drycker kan också drickas med sugrör men det är något speciellt med läsk och kolsyran tillsammans med sugröret. Det är precis som att sugröret gör att läsksmaken fördubblas. Väldigt uppskattat. Såklart. Sen är jag en sån där sugrörsbitare också. Himla störigt enligt vissa men jag måste då bara fråga hur ni kan låta bli? Jag har försökt, men det är ju omöjligt! Iallafall, läsk och sugrör är en mycket bra kombination.

2. Jag blir så fruktansvärt kissnödig av springvatten, eller ni vet sådana där stenar som man har kopplat vatten till, som går igen med rinnande vatten på toppen av stenen. Ja, ni förstår vad jag menar. Världens kanske mest rogivande ljud men man kan ju inte umgås samtidigt som dessa porlande stenar finns på samma uteplats. Bjuder ni mig någon gång på middag en sommarkväll och inte riktigt orkar med mig där i slutet, sätt igång springvattnet så lovar jag att ni inte ser röken av mig, haha.

3. Jag har bestämt vilken låt som ska spelas på min begravning. Ja, det är sant. Det gjorde jag för många år sedan. Låten är Release Me med Oh Laura. Den var ju med i den här Saab-reklamen eller hur det nu var. Jag tycker att den är väldigt vacker och kan riktigt höra den spelas där i kyrkan. På min begravning.

4. En egenskap som jag uppskattar mycket hos vänner, men även andra människor, är de som kan skämta på sin egna bekostnad. Alltså det är något visst med att kunna skoja och driva med sig själv. Jag tycker oftast att det är just de skämten som är roligast men det är även dessa personer jag orkar lyssna på längst, utan att tröttna. För visst gör man annars det? Tröttnar, menar jag. Jag är så sablans trött på folk som behöver hänga ut andra människor för att själva framstå som roliga. Det är inga schysta typer det.

5. Jag vet inte om det är sant - eller om det bara är jag som inbillar mig - men jag har fått för mig att alla mina förkylningar ter sig likadant. Det börjar alltid med halsont, går över till snuva och avslutas med hosta. Det borde ju inte vara samma ordningsföljd och, inte heller för den delen, alltid innehålla alla tre symtom för man har ju alltid olika virus. Eller hur? Undersköterskan Annie här, har inte fått lära sig det i sin utbildning, känner hon. Hmm...

En salig blandning. Alltifrån petitesser med detaljbeskrivning till döden. Så som det ska vara. En fredag, som denna.

Godmorgon näsdukar!


Jahopp.
Där kom den. En underbaring som man längtar efter året om. Älskad av många. Och saknad av alla som inte får en del av den. Det jag talar om är självklart förkylningen. Men istället för att vara bitter på att jag är sjuk så ska jag vara tacksam för att jag har varit så frisk det här året, hitintills. Lite rinnande läsa och så i februari men inte mer än det. Så tack så mycket förkylningsviruset för det. Nu ska jag umgås med mina näsdukar och läsa bloggar medan kanske årets sista sommardag tittar förbi. Hej onsdag!

En vecka i Benalmadena

Nu tänkte jag att vi tar oss tillbaka några veckor - till Malaga, och "Benal MA dena" som vi kom fram till att man uttalar det. Jag har ju bara pratat om väskorna som försvann och lite av glömt bort att vi faktiskt var på semester en vecka (och under den tiden vara, tack och lov, ovetandes om att väskorna inte bara skulle spela oss ett spratt på ditresan utan även i Köpenhamn, en vecka senare. Men det glömmer vi nu och den sista väskan som ännu inte hittat hem får vi sörja och ha en begravning för längre fram - ännu har vi inte gett upp hoppet). Men nu var det alltså inte väskorna som skulle ligga i fokus utan en väldigt härlig semestervecka.


Vi bodde i ett mycket högt lägenhetshotell precis vid havet - Sunseat Beach Club. Hotellet var väldigt fint och stort (det är hotellet som man ser längst bort på kustremsan, på den näst sista bilden) - och här var lika mycket barn som på Cypern-hotellet som jag och Marcus var på i våras, haha. Jag drar mig till alla dessa barn, haha. Vi trodde att alla lägenheter hade havsutsikt så brydde oss inte om att säga ifrån om detta, som man kunde göra, någon vecka innan ankomst. På tredje bilden ser ni vår alldeles underbara utsikt. Visst blir man nästan tagen av vyn? Hehe, nej men vi skrattade mest åt det, men ändå! Vi badade mycket, gick till stranden och solade och lyssnade på en strandsäljare som sjöng Gangnam Style och blåste såpbubblor, gick in till hamnen varje kväll för att äta middag, hittade en favorit som gjorde stenugnsbakade pizzor, plockade snurresnäckor, läste Tusen Strålande Solar, fotade mycket, åkte in till Malaga för en dag och shoppade loss på spanska klädkedjor som Zara, Sfera och Bershka och hade en väldigt fin vecka. Vi åkte hem med nya erfarenheter om väskor och dess förvinnande. Och mycket familjetid rikare.

Om jag fick drömma...


Imorgon får du kika in här för då kommer ett långt inlägg med massor av bilder från Malaga! Tänk om man hade fått ha semester mest hela tiden - då hade det inte blivit särskilt speciellt, haha. Men man blir ändå glad av tanken. Att man själv får bestämma precis när man ska ha det och vart man ska åka. Eller att få ha ledig tid hemma. Det är också härligt. Om jag hade fått välja, helt fritt från begränsning och rimligheter - så hade jag rest utomlands tre gånger om året. Om jag får drömma helt fritt hade jag åkt till New York i mars. Och firat min födelsedag där. Jag hade tagit en sväng till Cypern, så som jag gjorde i våras, i maj - innan allt slår ut och det blir sommar här hemma. Jag hade åkt till Bohuslän till sommaren. Eller till någon annan fin plats i Sverige. Och varit hemma och umgåtts med kompisar som är lediga från plugget och som sommarjobbar. (Men det gör ju inte jag. Nej, jag åker runt och har råd med allt ändå. Äsch, inget att bekymra sig över. Sånt löser sig). I september hade jag tagit en restresa till Medelhavet - Spanien, Kreta eller kanske Frankrike. Och sen hade jag begett mig till Gran Canaria eller något liknande när jul och nyår är över. Inte helt fy skam. Tre resor sa jag va? Eller kanske sju.

Måndag + vuxenpoäng

 
Godmorgon ny vecka och massa sol! Underbart! Jag såg precis att jag fått injusterat att bloggen rättar mina felstavningar och "godmorgon" vill den ha till "god morgon" vilket jag kan förstå för man menar ju att man ska få en GOD morgon men jag tycker det ser så dumt ut så ändrar det tillbaka varje gång. Likadant är det med "iallafall", som jag vill skriva så här medan datorn ändrar det till "i alla fall". Jaja, vilka petitesser.

 
Idag har jag startat denna GODA morgon med att kolla ett avsnitt av Playa Del Sol. Alldeles för knäppa och för tramsiga reseledare. Men precis min humor. Efter detta ringde jag ett gäng jobbsamtal. Arbetsförmedlingen och mina jobb. Det kallar jag ändå vuxenpoäng! Man känner ju sig så himla vuxen när man betar av det ena samtalet efter det andra. Planering är viktigt och det känns bra att ha ordning och reda! Nu kickar vi igång denna soliga GODA dag! Tycker ni inte? Jag slänger iväg några bilder från söndagen också.

1. Cindy gråter när vi vinkar Malin adjö på stationen. 2. Promenadstigen 3. Min nya fågeltröja. Man blir glad av mönster!

Helsingör för en dag


Hej söndag och hej Bloggis! Den här helgen är sommaren tillbaka på riktigt! Det passade mig utmärkt för lördagen har varit planerad ett par, tre veckor tillbaka. Den började med att jag och Marcus tog tåget till Helsingborg. Därefter hoppade vi på båten till Helsingör. Strålande väder och massor av folk fick det verkligen att kännas utomlands. Vi gick och strosade en stund, handlade med oss några öl och köpte pizza. Sen gick vi bort till slottet som ligger en kvart från stan, satte oss på en mur precis vid havet och hade picknick. Några timmar senare kom några kompisar och gjorde oss sällskap. En riktigt bra dag med andra ord!

Ett stadigt grepp

 

Idag mår jag mycket bättre!
Tack och lov, för att ha ont i magen är bland det värsta jag vet! Så efter att ha haft en kort dag på mitt nya jobb (ska varva att jobba på en förskola nu med äldreboendet) så tog jag en lång härlig powerwalk! Finns det något bättre? Ja, en svettig löprunda förstås (det är verkligen oslagbart) men förutom det är detta bra härligt! Vind i håret, sol på armarna och hela nio kilometer! Riktigt gott! Och inte nog med det så gick jag förbi rumpträdet så fick köra balla-balla-greppet på den här otroligt vältränade häcken! Kan det bli hårdare än så här? Måste vara en rackare på kissande hunden och utfallssteg! Nej, nu ska jag ta mig en dusch och sen äta kycklingsoppa! Glad torsdag!

Hallå och hejdå magont

Vi låtsas limen är en melon, så att bilden passar till inlägget...hihi

Är inte alls i form idag.
Magont och eländigt. Brukar alltid få ont i magen när jag är förkyld så kanske är det halsontet som får mig ur balans. Jobbigt är det iallafall. Så eftermiddagen som var tänkt bli aktiv blev helt tvärtom. Jag har legat på sängen, med vetepåsen som sällskap och sett komedin Hall Pass. Den är med Owen Wilson, som jag tycker är en superbra skådis! Ett filmtips till alla filmare där ute. Har knåpat ihop lite bilder från semestern som jag tänkte visa men det får bli en annan dag. Nu när det mest är mulet och regn längtar man ju så förbaskat tillbaka till det ljuva semesterlivet. Hehe, håller ni inte med? Och jag har börjat kolla på resor till våren och drömma mig bort. Men det är väl härligt? Att drömma sig bort menar jag! Ska göra det en liten stund till innan Marcus kommer hit och äter melon med mig. Tror ni inte den kan bota rot på magont? Melonen alltså? Jodå, positiva tankar!

Getter, shopping & höst

Tänkte slänga iväg ett inlägg innan Idol börjar! Idag har jag föresten insett ännu lite mer att det går mot hösten (vill egentligen inte alls känna eller märka av det) och det är att: 1) skolorna börjar. Jag är lite glad av att slippa det. Jag tänker på all press och alla "fria timmar" som gick till att plugga. Också har man ingen skolångest heller. Det är skönt. Men samtidigt kan jag sakna det så förbaskat ibland. Gemenskapen. Börja klockan åtta istället för sju. Och alla förväntningar man hade, 2) nu startar alla serier som legat på havets botten under sommaren. Idol och vi ska inte tala om - Ensam Mamma Söker (som har tagit en ny form för er som missat det. I år har de en programledare! Magdalena Graaf). Suupppperkul om du frågar mig!


Det jag hade tänkt med det här inlägg från början var att skriva vad jag gjort i helgen. Så nu kör vi den raddan också! I lördags tog jag sovmorgon och städade undan här hemma. Har jag sagt att jag älskar det med lördagar? Starta dagen vid tio/halv elva och sen städa som en tok i en timme för att sen verkligen ta helg? Nej, men hur som helst så älskar jag det! På eftermiddagen mötte jag upp Marcus och hans familj och inte minst hans sjövilda kusin! Tänk när man var elva - det känns så länge sen. Men ändå som igår (känner mig så äckligt gammal när jag tänker så). Vi var i Hembygdsparken, kollade på getter och åkte linbana. På kvällen hade vi filmmys och såg Ego. I söndags var jag och mamma och shoppade kläder. Vi skulle egentligen bara handla mat men rååååååkade gå in i tantaffären Brännborns Kläder som ofta överraskar. Mycket snygga kläder så det kunde inte hjälpas att några blusar köptes. Nej, men vad har hänt? Som jag pratar. Och vem pratar jag till? Ja, det undrar jag också. Ibland är det väggar och ibland släktningar och ibland främlingar. You never know. Nu blir det Idol! Och om två veckor Ensam Mamma Söker! Hösten är ju ändå bra härlig!

Lördagspepp

 
God morgon underbara lördag! Efter ett rätt deppigt inlägg tycker jag att vi kör på lite pepp istället! Positiva ord finns det allt för få av så jag ska försöka pigga upp med mina meningar idag. Jag hade en så himla skön fredagkväll. Hade varit ute och gått en långpromenad med Maja innan, frisk luft gör en gott. Fredagkvällen gick i lugnhetens tecken. Morötter, chips och dipp tillsammans med mamma och pappa och Lasse Kronér. Ibland kan jag nästan skämmas lite för att jag gillar detta så mycket men det ska man ju egentligen absolut inte göra. Efter en tuff vecka är det skönt att avsluta den med att bara vara hemma med sin lilla mamma (som är upptagen konstant med sitt Candy Crush. Jag tröttnade i maj men mamma har hållit på hela sommaren och verkar aldrig tycka det blir tråkigt) och lilla pappa. Tittade på Playa Del SolNetflix innan jag somnade och den serien är ju bara för rolig. Idag vaknade jag upp utvilad och pigg. Unnndeeeerbaaaart! På tal om något helt annat så har jag gjort ett lista med massa höstpepp. Jag ska ta fram den när inspirationen är slut och det känns grått och trist. Saker att göra när det är mörkt ute: gå på hockey, ha tjejkväll och handla en snygg kappa! Ibland behöver man en liten spark i baken! Tips tips! Nu vill jag önska er alla en härlig lördag! Ta vara på den!

Baksidan med att vara 20

 
Jag har haft sån tur ,sen i maj, att inte märka av baksidan med att vara timanställd. Jag har haft ett schema att gå efter vilket är guld värt. Men nu har jag ett par "lösa veckor" som jag inte vet ser ut. Hatar att sova oroligt eftersom de kanske ringer. Och då måste jag upp fort, fort för att hinna. Den här veckan har hitintills varit himla lugn. Rätt skönt för jag känner mig helt matt. Lite förkyld och halsont i kombination med den där förvirringen jag pratade om för några veckor sen. VAD ska jag göra med mitt liv? Just nu känns det som man går och väntar på att allt ska börja. Man står och stampar på samma plats fast samtidigt är man ändå på väg. Sen i våras har jag tagit körkort och fått ett jobb, en inkomst. Precis enligt planen. Men ÄNDÅ... Kompisar pluggar, flyttar hemifrån, reser jorden runt, är au pairer och här sitter jag och väntar på, ja jag vet inte. Ibland är det bra jobbigt att vara 20.

Blixtrar och dunder

 
Fy för så in i bängen vad det åskade inatt. Det var inte nådigt. Jag som är så åskrädd. Eller egentligen är det inte åskan som är det mest läskiga utan det är dessa hemska blixtrar. Kan ni se framför er hur jag låg och bet mig i täcket, höll kudden över huvudet, i hopp om att den skulle skydda mig ifall jag skulle bli träffad och höll händerna för ögonen? Ja, jag måste hålla för ögonen. Detta samtidigt som jag blundar så hårt att jag får ont i huvudet. Gör jag inte detta så ser jag hur det blinkar till och då stelnar hela jag till och tror jag ska dö. Ja du, det är svårt att beskriva denna rädsla men den är fruktansvärd. Jag mådde illa inatt så mycket jag spände mig. Ville bara fly ur min egna kropp men istället kunde jag inte göra något - mer än att ligga kvar där och vänta. Och det är den här okontrollerbara känslan som är den värsta. De som inte är rädda för åskan kommer ofta med "men du kan ju ändå inte göra något", i tron om att jag ska bli lugn av det. Men det är ju det som är det värsta. Att jag verkligen inte kan göra ett skit åt saken. Har ingen kontroll. Usch. Fortsätter det så här lägger jag mig i bilen inatt. Det sägs ju att det är den säkraste platsen. Då kan jag ligga där och i alla fall känna att jag gjort allt jag kunnat för att skydda mig. Samtidig som jag är stel som en pinne medan det dundrar så maler det i huvudet. Hemska tankar. Vet ni vad jag tänker varje gång detta oväder kommer? Alltid, alltid samma tanke när blixtarna kommer som tätast. Jag ser rubriken på Aftonbladets första sida framför mig "En 20 åring tjej dog inatt när hon blev träffad av blixten".

Åtta bilder - Liseberg


Sen sist vi hördes har det blivit höst. Från sommar till ruggiga vindar och regn på bara några dagar. Som tur är tycker jag att jag hann njuta tillräckligt av stranddagar och värmeböljor. Det kommer säkert fler soliga dagar men just nu känns det väldigt mörkt och blött. Men skönt, får jag ändå säga. Sen sist vi hördes har jag varit på en kräftskiva som varade i nästan tolv timmar, haft världens segaste söndag där jag knappt lyfte ett finger och sen har jag, som du kanske inte kan missa, spenderat en heldag på Liseberg. Balder, min favorit, åktes om och om igen med det här gänget! En riktigt rolig dag! Vi sköljdes av världens största våg i Flume Ride och blev dyngsura, drog alla nitlottar på spelhjulen, kollade in nästa års värsting Helix (en drygt kilometer lång berg-och dalbana med sju loopar), var nervösa i Kanonen-kön att alla naglar rykte, åt hamburgare och såg ett par kändisar. Idag märks det att stämbanden fått kämpa. Så hes! Tack Göteborg för den här gången!

Fredagstrött & nya jeansshorts


Freeeeedag, yeho!
Och långhelg dessutom! Har sovit många timmar i natt så det var ingen pärs att gå upp i morse. Nu däremot. Trött är bara förnamnet. Men ska slå händerna mot kinderna och ta en kall dusch för att vakna till liv. Se så! Idag lyser solen igen så jag ska möta upp ett gäng vänner för en kväll på Ängelholms ljusfest. Alltid ett tecken på att sommaren går mot sitt slut. Alltid förväntningar som inte uppfylls. Alltid att man går hem med en det-är-ju-ändå-ingen-höjdarfest-det-där-känsla. Men nu är vi där igen. Det kommer bli en bra kväll. Måste föresten visa mina nya jeans som jag bara älskar. Köpte dessa i Malaga, den dagen när vi hade panikshopping för att alla väskor och kläder var borta. Hittade dessa och fastnade för dem direkt. Precis den rätta färgen och passformen. Kanske inte det rätta priset men den där prislappen ska minsann inte alltid få bestämma. Nejdå, här är det jag som tagit makten. De kommer från Tommy Hilfiger.

Tack för regnet

 
Det känns som det var år och dar sedan vi hade en riktigt regnig-krypa-upp-i-soffan-dag. Underbart får jag säga att det är! Man har ingen "man borde vara ute och njuta av solen"-ångest  när man stökar omkring på jobbet utan det känns mest bara mysigt! Så nu sitter jag här, med handduken om håret, nyduschad, nytränad och har ännu kvar värmen i halsen efter chili con carne jag nyss åt. Tänkte mest bara säga HEJ till er och hoppas ni får en superduperbra kväll och start på helgen. Jag var som en zombie när jag gick upp imorse så jag lovade mig själv att lägga mig i tid ikväll. Det lovar jag, i och för sig, mig själv varje morgon men på kvällarna har jag släppt den tanken och kommer istället på allt jag vill hinna med innan kvällen är slut. Ja. Där var dagens i-landsproblem avverkat. Nu väntar en till tidig morgon men det gör inte så mycket för en långhelg står framför dörren. GLAD TORSDAG!

Sommardag


Morsning korsning onsdag!!
Har ni det bra ute i landet? Tjugo läsare som alltid går in här och läser - det gillar jag! Igår hade jag en väldigt härlig sommardag med Marcus och Malin. Jag och Marcus körde en liten favorit i repris och handlade med oss kycklingsallad till stranden. Det blåste rätt bra men tur var det för annars hade 28 grader varit för bra. Vi badade och solade i ett par timmar innan Malin kom och avlöste Marcus (hörs som jag är typ en hund eller något, som de måste passa, haha). Malin och jag pratade igenom allt som hänt de senaste veckorna, åt glass och släpade på solstolarna hem till mig. En äkta "sommarlovsdag". På kvällen var jag hos farmor och farfar för att fira födelsedag med släkten. Mysig kväll. Underbart att behöva välja sin tunnaste klänning. Är det inte? Sånt man kommer ihåg i vinter när det är kallt, kalt och mörkt. Fast än är det sommar som gäller!

Ny vecka men är det inte fredag!?

 
Japp, så känner jag idag. Det är måndag men jag vill nästan tro det är fredag. Varför? Det var ju en dum fråga. För ni kan ju lista ut det på två sekunder. Jag har jobbat lördagkväll (fick äntligen träffa mina snubbe efter jobbet... alldeles för brun.... och alldeles för go), hela gårdagen och sen hade jag morgonpasset idag. Det känns som jag knappt varit hemma i helgen. Bara några timmar för att sova är vad jag har hunnit med. I lördags, eller det var kanske igår morse, då hittade jag en ordentligt berusad ung man några kvarter bort, när jag cyklade till jobbet. Han kunde varken stå eller gå så fick ringa polisen. Han var väldigt lugn men hade, märkligt nog, en täljkniv i fickan. Hm, lustigt! Förutom den lilla detaljen så har dagarna rullat på som vanligt. Det har ju varit grymt väder hela helgen. Så varmt att vi slog värmerekord igår. 31 grader! Nu känner jag mig nästan lika snurrig, och trött, som den unga mannen så jag avslutar mitt inlägg här. Hallojsan, som en liten dam på jobbet alltid säger!

Utomlands - eller?

 
Sitter just nu naken, tänkte jag skriva, haha nejdå. Men i bara undisarna efter ett svettigt besök på restaurang. Idag är det riktig Spanien-hetta här. Har precis tagit min andra dusch för kvällen. Skönt det svalkar. Strax ska jag ta på mig mina tunnaste sommarkläder (alltså det är 27 grader här och klockan är halv åtta!!!) och bege mig till stan. Jag ska möta upp bästa Anna (som alltid får mig på bra humör. Använder hon magi tro?) för ett glas vin eller två. Ska bli riktigt mysigt! Föresten så tycker jag gott vi kunde varit i Spanien på riktigt. För då hade Marcus inte varit så jädrans långt bort. Vi har inte setts på en vecka och det känns som världens längsta evighet. Distansförhållande hade nog inte passat oss. Jag hade inte stått ut! Maaaaarrcccuuuuuuus skit i Mallorca, kom hem till mig istället!!!

Morsning fredag!


Det första jag tänker på när jag ser den här bilden är hur dödens trött jag är. Påsarna, som annars inte brukar krypa sig fram till mina ögon, har verkligen satt sig fast. Men den är några dagar gammal så nu har jag hunnit bunkra upp med många timmars sömn. Och tur är väl det för den här dagen vill man vara pigg. Det är så jädrans fint väder att jag nästan trillar baklänges. Sol och det sägs bli 27 grader. Jippi! Stranden - jag kommer! Men innan dess ska jag bege mig till stan, närmare bestämt hem till Elina. Hon ska fixa mitt hår, som växt som ogräs under sommaren. Luggen behöver klippas och några centimeter på topparna ska också ryka. Men bara lite, lite för jag ska ha låååångt nu! Jag har tänkt att är det någon gång man vill ha långt hår så är det när man är ung. Om tio år kommer jag har hunnit bli tråkig och ska ha det axellångt (och absolut ingen lugg som hänger i ögonen). Så nu när jag är 20 och inte är så praktiskt lagd får jag passa på. Så tänker jag. Ikväll ska vi fira pappa som fyller år idag - dryga 50 år och kan ni då tänka hur hans hår ser ut? Kortkort snackar vi här!

Rött är sött


Tjena tjena Bloggis! Nu är jag äntligen lite ledig. Jo, jag säger väl det. Jag är ingen van långtidsarbetande kvinna känner jag. Men nu firar jag ledighet i ett par dagar! Jag inledde "helgen" med att måla naglarna, gå en runda på stan med mamma, köpa mörk choklad och kolla på en gulligullfilm i sällskap av ett glas rosévin. Inte helt pjåkigt! Denna torsdag startade jag med att kolla ett avsnitt av Gossip Girl (har jag sagt att jag aldrig har följt en amerikansk serie förr?) samtidigt som jag njöt av en kopp te och frukost. Nu är det tänkt att jag ska köra sista städracet, innan jag springer en runda. Tänkte jogga ner till hamnen där de har en jättestor innebandyturnering. Löpning ger så mycket glädje!

RSS 2.0