Sköna maj!

 
Älskar fredagar och älskar helg! Men ännu mer älskar jag maj! Alltså den senaste månaden har i väderväg varit helt outstanding! Vi har inte haft ett moln på himlen och närmare 25 grader varje dag. Igår samlades några kusiner för att äta pizza och spela spel. Vi kunde dock inte motstå en promenad (halv tio på kvällen - hur ljust är det inte nu om kvällarna??). Ja, sköna maj - du lever verkligen upp till ditt namn! 

Nedräkning

 
Hej hej hej! I helgen har vi varit på dop - därav bilden på den söta kyrkan. För visst är den gullig? Det var lilla Olle också kan jag intyga. Helgen kom och gick. Jag hade fullt upp med vinkväll, dop, släktkalas för mamma och kvällsjobb på äldreboendet. Men alltså: Jag får alltid så dåligt samvete för att jag inte bloggar, trots att mina läsare inte är särskilt många. Så nu tänkte jag krysta fram ett inlägg (för helt ärligt vet jag inte riktigt vad jag ska skriva om) för det som mest cirkulerar i mitt huvud just nu är diverse röststörningar. En ny tenta hägrar nämligen. Samtidigt som jag pluggar till den vill jag få klart terminens "reflektionsuppgifter" och annat småfix innan torsdag nästa vecka för efter tentan tänkte jag gå på sommarlov! Det känns så overkligt att skriva att termin 6 snart är över. September och nytt läsår känns inte länge sen. Dessutom närmar sig resan med stormsteg! Men innan jag tar ledigt ska jag 1. Vara med under laryndagen imorgon där vi får träffa patienter som haft cancer i struphuvudet och då varit tvungna att operera bort hela (inklusive stämvecken - luftstrupens ingång är på halsen och de kan endast frambringa röst genom att trycka på en knapp på halsen som gör att luften omleds upp i munnen, de pratar med slemhinnorna mellan luft- och matstrupe, coolt!) och därefter göra en reflektion kring vad jag lärt mig och hur jag upplevde dagen 2. Skriva ett delegeringsprov på äldreboendet 3. Vara med under "kommunikationsstrimman" (vi har varje termin denna strimma där vi pratar om hur vi bli bättre kommunikatörer) 4. Skriva tenta i röst och medicin. När dessa fyra punkter är avklarade går jag alltså på sommarlov!!

Härligt var ordet!

 
 
Nu var det länge sen jag skrev igen! Men hej på er - så kul att ni fortfarande kikar in här emellanåt! Vilka dagar vi har haft sen sist vi hördes - sommaren kom nämligen med dunder och brak. Hela den här veckan har det varit strålande sol och 25 grader varmt, helt otroligt! Jag har dessutom pluggat hemma varje dag så har kunnat planera mina tider själv - har därför passat på att vara ute så mycket det bara går! Mer än härligt!! Något annat som är härligt är att vi äntligen bokat flyget hem (på vår resa i sommar - från Split i augusti). Jag har verkligen dragit mig för att göra det då det varit så fruktansvärt dyrt (2500 kronor för en person) och nu hittade jag ungdomsbiljetter på SAS för 850 spänn, vilket kap! Det värmde en students hjärta kan jag lova! 
 
 
Något annat som värmde än mer mitt hjärta och som var riktigt härligt var igår då jag blev grundlurad. Min bror Adam fick en överraskningsfest när han fyllde 25 och mina föräldrar tycker det är viktigt att det är rättvist så jag har ju faktiskt tänkt att de även ska ordna detta till mig. Men inte trodde jag att det skulle ske igår (tätt inpå mammas födelsedag) när vi skulle ha släktkalas för mamma. Hon är för smart hon! Så hon och pappa hade bjudit in några av de personer som inte hunnit fira mig, så himla kul!! Jag blev så paff att jag bara stod och stirrade på alla i flera minuter, haha. Härligt att fylla 25 och härligt att få ha så fina människor i mitt liv. Idag är jag extra tacksam. 

Långhelg

 
Hej! Långhelg - så himla skönt! Det känns som att jag varit ledig länge eftersom de senaste dagarna har varit väldigt intensiva. I fredags var jag på sittning i Lund. Vi skulle klä ut oss i 90-talstema men jag kom inte på någon bra idé så slutade med att jag tog på mig en Sverige-fotbollströja (VM 94:a) och våfflade håret (gjorde ALLTID det när jag var liten). Himla trevlig sittning och efter middagen dansade vi till schlager! Jag fick dock ta det rätt lugnt för på lördagen skulle vi upp tidigt. I 25 årspresent fick jag nämligen ett dygn på Ystad Saltsjöbad. Så vi bilade dit, strosade på stan, checkade in på hotellet, spa:ade i flera timmar, åt trerätters, tävlade i musikquize och njöt av havsutsikt och lyx lyx lyx (som Christina Schollin skulle ha sagt - ser ni Wahlgrens Värld?). När vi kom hem söndagseftermiddag fick jag ett "städryck" och stylade om lägenheten (som ni kanske sett på Instagram?) och resten av kvällen sträck-tittade vi på Mästarnas Mästare (finalen gick på teve på kvällen så behövde se ifatt flera avsnitt). Igår firade vi Valborg med "grillat" (vi steke men låtsades att vi grillade, haha), vänner och spel (passande nog spelade vi Mästare-Mästare-spelet). Härlig långhelg! 

RSS 2.0