En sista från november

Igår kom jag på att jag hade en blogg och 20 läsare som ogillar att komma in på sidan utan att ett skvatt har hänt. Så här kommer en liten uppdatering om vad som hänt sen sist. Det är väl inget revolutionerande direkt men för all del inget man ska förminska eller glömma. Och det lär jag ju göra. Glömma alltså. Om jag inte dokumenterar det här. Haha, det där lät förjävligt. Tänk om det hade varit så - att det är bara det som jag bloggat om som finns kvar i minnet. Usch! Men ja. Vi kör en liten snabbis. I tisdags slutade jag tidigt så åkte direkt till stan och träffade Sara över en fika och promenad. Vi hann gå igenom vad som hänt sen sist - sen februari, ja FEBRUARI. Får ångest när jag tänker på att vi inte har setts sen dess. Hur trevligt och roligt som helst var det i alla fall.


Onsdag, torsdag och fredag har jag umgåtts med 22 söta barn. Och dess snoriga näsor. Så ja, nu är jag förkyld igen! Grr.. Har efter den här hösten kommit fram till att efter att jag varit på förskolan tar det cirka tre dagar för förkylningen är bryta ut. Det är verkligen baksidan med dagisjobbet - annars hittar jag bara massa positivt. I går kväll var jag på fest hos Maja! Superduper kul var det. Idag har jag jobbat och då kände jag hur gårkvällen hade gett mig energi! Var pigg hela arbetspasset tack vare det! Underbart! Det är precis det "utbytet" man ska ha av vänner. Nej nu finisar - nu ska jag och min juliga vinröda stickade och stickiga tröja (imorgon är det första december! Hur fort går inte månaderna? Galet! Julpyntet är redan uppe så nu kör vi JUL tycker jag! Älskar verkligen det - familjetid, ledighet och landning efter en hektisk höst) äta grillat och njuta av en ledig söndag. HÄRLIGT var ordet! Och GLAD LÖRDAG säger jag! En minihelg blir det!

Kompistid


Hej måndag. Jag brukar vanligtvis inte känna av om det är måndag eller torsdag när jag går upp. Men imorse. Då kändes det så mycket måndag det bara kan göra. Det var mörkt, kallt och framför allt trögt. Men jag hade en kort arbetsdag som väntade och besök från Moldavien att se fram emot på eftermiddagen. Eller ja, det var Malin som nyss kommit hem från Moldavien om vi ska vara riktigt riktiga. Vi drack te och var ute och gick mitt i natten (klockan fyra..). Tycker det finns allt för lite kompistid i mitt liv just nu. Mycket äldreboende, förskola och vardagliga ting som rymmer alla veckans sju dagar. Och då blir det desto mindre tid för att träffa vänner. Men det gäller att ta sig den tiden, såklart. Och det är just det jag påminner mig själv om idag. Så den här veckan kör jag gasen i botten för tid att umgås med vänner. Imorgon ska jag träffa Sara från min friskvårdsklass och på fredag ska jag fira Maja som blivit 20! Så en skjuts framåt! Hej hej!

Fridfullt & helvilt


Vad helgen springer iväg! Tycker ni inte? Jag har haft en rätt lugn vecka och då är det så skönt att känna att man har energi över till helgen! Jag har ju varit förkyld i stort sett hela hösten så helgen har liksom fått vara oplanerad, för att jag ska orka med en ny vecka. Men nu när sjukstugan har stängt finns det energi över! Igår var jag ensam hemma hela förmiddag (äääälskar det och uppskattar det extramycket när det annars tycks vara någon runt omkring mig jämt. Missuppfatta mig inte. Det är härligt att umgås och jobba med människor men det är lika härligt att vara för sig själv en stund - rensa tankar och återhämta sig). Så jag tog allt i min takt, gjorde vid en överfull tvättstuga, städade som en tok och gick en entimmespromenad med Cindy. Det var bara hon och jag på hela stranden! Finns ingen plats på jorden där min själ mår så bra! Jag hade Hannah och Amandas podd i öronen och solen i ryggen! På eftermiddagen åkte jag och familjen till Ullared! Übermycket folk så vi var helt slut efter tre timmar! En bra fredag helt enkelt. Balanserat med det lugna och det galna. Den här dagen har också inneburit att flänga rundor i affärer. Jag och pappa (!) har gått på stan bland annat! Mysigt var det men exakt HÄR tog min energi slut. Nu är det soffläge resten av kvällen! TREVLIG HELG BLOGGIS!

Novemberrusk och vardagsprat

Vad väljer du?!

Då går ännu en dag mot sitt slut! Så fort dagarna går va? Och så fruktansvärt kort dagen är va? Va va va va va? Idag när jag cyklade hem från jobbet klockan fyra var solen på väg ner. Blir man deprimerad? Tråkigt att man jobbar alla de ljusa timmarna. Men å andra sidan är jag tacksam att inte arbeta natt. Då hade jag aldrig sett solen! Och på tal om sol och energi så känner jag mig pigg och glad idag! Underbart att ha sådana dagar! De kan jag leva på i flera veckor känns det som! Kan det vara för att jag åt kexchoklad igår? Hm, man vet aldrig men måste väl varit den?! Jag och Marcus satt som på nålar och kollade fotbollen. Jag är väl ingen fotbollsfantast precis men när det är avgörande matcher kan det vara riktigt kul. Och när man ser fotboll i Marcus sällskap får man en tacksam och glad kille på köpet. För ska jag vara helt ärlig är det annars jag som styr och ställer rätt mycket när det kommer till vad vi ska se och inte se på teve. Han har fått utstå många romantiska komedier och Bonde Söker Fru-avsnitt, stackaren! Hmm... Njuter av en snart gjord arbetsvecka. Min började redan i söndags så jag tänkte ta långledigt - fredag, lördag och söndag. Lyxigt! Den bjuder på en hel del roligheter dessutom. En eftermiddag på Gekås och julbak bland annat. Se där - jag fick ihop ett inlägg tillslut! Känner att det är lite si så där med fantasin just nu nämligen. November motiverar inte direkt till att vara kreativ. Solsemester däremot, det är motiverande!

Sex veckor dit

 
Vågar inte helt tro på att förkylningsomgången redan är över men JUST NU känns det fantastiskt bra! Om jag har lite tur var det bara en släng som varade tre dagar! Hur som så har jag kikat rundor på nätet ikväll efter snygga klänningar som kan passa nu när det snart vankas nyår (jaja, jag är väl lite tidigt ute - men kul är det i alla fall). Jag tycker dessa fyra är riktigt snygga. Jag vill att den ska sluta precis innan knäna, ha en längre ärm och sen gärna att den utmärker sig lite med en snygg detalj - paljetter, ett knyte i midjan eller en härlig färg (smaragdgrönt är väl bara så sjukt snyggt!?). Håll med mig att det är ju bara så mycket roligare att gå på fest när man har något nytt att hoppa ner i? Då kan inte en misslyckad sminkning, en dålig hårdag eller en blek kropp stoppa en från att känna sig festlig och fin! Äsch, vad sägs om att föna håret, dricka en stor kopp te och se Ensam Mamma Söker? Det är i alla fall exakt vad jag tänkte göra nu. Jag har bestämt mig för vem tjejerna ska välja också föresten. För er som är intresserade, haha. Therese ska välja Christoffer, My ska välja Henrik och Madelene ska fortsätta träffa Jason.. Så får det bli! Ladda batteriet ska jag också passa på att göra. För imorgon väntar ännu en lång dag - 8 till 17:30!

Bilderna har jag lånat HÄR. 1. SOAKED IN LUXURY 2. NLY Trend 3. Only 4. Motel

Då var vi där - igen

 
Goddagens! Sen sist vi hördes har jag blivit sjuk. Ja, nu får man bita i det sura äpplet för att man sa att man kommit in i bra vanor. Det är de här hostiga och framför allt nysiga små näsorna som smittar mig. Så ja. Min enda lediga dag den här veckan fick gå i lugnets tecken. Tog sovmorgon med Marcus och var en sväng i HöganäsIittala Outlet - varje gång jag är där drömmer jag mig bort till min egna lägenhet. Söta tekoppar står framdukade i ett vitt, perfekt städat kök. Hmmmmm, det är bra med drömmar! Så, nu måste jag tillfriskna snabbt för veckan är knökafull med jobb. Det börjar redan i eftermiddag så bäst att klistra på ett leende och bunkra upp med näsdukar och Bafusin.

Träning på rutin & ekonomi-nisse

Hej gosisar! Jag har haft en ledig eftermiddag - vilket varit super! Förra veckan tog jag, på riktigt, tag i min träning och nu känner jag att det blivit lite mer rutin på det hela! DEN känslan har jag saknat ska ni veta. Ingen kan väl ha undgått mitt deppiga humör efter att tretton dagisförkylningar avlöst varandra de senaste månaderna?! Jag längtade som en tok efter att få träna och svettas. Och nu är jag då äntligen där! Idag sprang jag intervaller och även om det är rena pesten så är känslan efteråt oslagbar! Tänker ofta på dem som, av olika anledningar, inte kan röra sig som de önskar när jag kör de sista minuterna - att då ska jag minsann inte klaga utan hitta kraft och springa ännu lite fortare! Kanske en konstig sporre men man måste hitta motivationen till att ge allt! Jaja, nog pratat om det.
 

Mår ni bra, kära vägg? Vad ska det bli av er? Jag sitter och pratar här med mig själv dag in och dag ut. Men tycker ni inte vi har rätt trevligt i denna monolog ändå? Hur som. Om ni undrar hur jag ska tillbringa kvällen så kommer jag med svaret här. Ikväll ska jag se när Ina vinner finalen av Hela Sverige Bakar. Myyyycket trevligt! Och sen ska jag slå på trean en sväng också och kolla på Lyxfällan. Alltså när det pratas politik och naturfenomen så känner jag mig inte särskilt klipsk. Men märker vilken jäkla ekonomi-nisse jag är efter att ha sett ett avsnitt av detta program. Smart är bara förnamnet. Jag känner mig så jädrans smart, ska ni veta, när jag ser hur folk kastar bort sina liv. Förra veckan var där en kille som ville låna 15 000 kronor. Det fick han. Men då var han tvungen att köpa en bakmaskin för 10 000 kronor först. Och det gjorde han. Såklart. Haha, ibland undrar man alltså. Så.

Pizzasten


Tjena tjena alla glada och pigga onsdagsmänniskor! Hoppas ni vaknat på rätt sida och är på ert härligaste humör idag! Jag tog sovmorgon till åtta och har efter det ätit mackor och druckit te till en färsk skvallerpress (som sedan några veckor tillbaka kommer tidigt med morgontidningen). Hann dammsuga och tvätta en maskin innan klockan slog halv elva. Jag har även testat pappas farsdagspresent - en pizzasten! Igår gjordes det hemmagjorda pizzor här minsann. Bakade en egen deg och kokade ihop en stark tomatsås på krossade tomater, gul lök, vitlök, basilika och sambal olek. Fyllde pizzan med massa gott - salami på den ena och skinka på den andra. Toppade det hela med massor oregano. Sen skjuts på GRILLEN. Där gräddades pizzan på stenen i cirka 20 minuter innan den var redo att ätas! Stenen ska göra att botten blir frasig - precis som när den lagas i en stenugn. Fick ingen bild på den färdiggjorda pizzan tyvärr men det kommer en annan gång. Tänk i sommar: sitta på altanen, grilla pizza och dricka något gott - aahh. Serverade med pizzasallad, som jag gjort dagen innan. Känner mig riktigt huslig ska ni veta. Så ett litet tips till en pappa som gillar att grilla.

Måndagsljus

 
Jag vet inte om ni märkt av några små förändringar här på bloggen. Profilbilden är bytt. Och texten nedanför den är redigerad - det var på tiden! Om ni inte ser det får ni uppdatera sidan (F5). Jag har startat den här måndagen med strålande sol och, ääääntligen får jag säga, så är dagen ljus! Helgen har varit spöklik mörk och hur myyysigt det än må vara så föredrar jag att man ser skillnad på dag och natt. Jag har lite brått här för ska vara på jobbet om en timme. En kort dag väntar. GLAD MÅNDAG!

Chokladbollar - som på kafé!


Heeeeej lördag och fortsättning på långhelgen! Här är klockan tolv och det är mörkare än självaste natten! Så fruktansvärt tungt och surt men whaaaat to do? Istället får man försöka vända på det även om det inte alltid är det lättaste! Den här morgonen har hur som helst startat rätt lugnt och slappt. Jag tog sovmorgon eftersom klockan hann blev sen natt innan jag kom i säng igår. Jag och Marcus var ute med ett gäng kompisar - vi drack öl och spelade biljard! Supertrevligt och ännu trevligare blev det när vi tjejer vann matcherna! Underbart! Så den sena natten blev väldigt lyckad! Därför är jag full av energi idag - trots regn och mörker.


Tänkte ge ett par tips som jag gått och letat efter när det gäller bakning. Igår fick jag nämligen för mig att baka! Chokladbollar blev det! De senast gångerna har jag försökt få de att bli lite mer kafé-liknande utan att lyckas. Men efter att ha googlat runder hittade jag några knep, som jag testade och som jag tyckte funkade, som jag vill dela med mig av. Mycket simpelt - men ack så mycket godare. Ett. Använd en matberedare när du blandar smeten. Fingrar och en dunk är inte tillräckligt alltså. Två. Byt eventuellt ut mjölk/vatten mot starkt kaffe. Nu snackar vi riktigt jäkla krut i kaffet. Jag hade kunnat ha ännu mer fräs i mina. Tre. Riv ner ett par, eller ja åtta, bitar mörkchoklad. Fyra. Rullar bollarna - ganska stora - och sätt sedan in dem i kylen en timme. Fem. Ta ut och rulla dem i kokos/pärlsocker/smält choklad/strössel/krossade nötter. Sex. Låt dem stå i kylen och dra sig en timme till. Wolla! Klart! Blev supergoda! Hade velat ha ännu mörkare men då är det nog kakaomängden man ska ändra på (har bara 1,5 msk i mina). Tycker ni ska ge er på detta snarast!

Cerise


Tjena tjena gosisar! Hoppas ni har en härlig torsdag! Snart helg, pepp pepp! På tal om gosisar så måste jag bara visa mitt absolut gosigaste plagg just nu (alltså jag hatar egeeeentligen ordet "gosig" men efter att ha överförbrukat det en tid är jag nu van och det har liksom lagt sig ganska fint på tungan). Denna mjuka fleece som man vill dra på sig så fort man kommer innanför dörren. Eller tja. Utanför dörren också kan man säga. Den värmer gott och sen är ju rosa en bra härlig färg. Man blir glad av starka färger - tycker ni inte det? Den är inköpt för en ynka 150-lapp på stans hajpaste ställe (stans och stans..) Ullared! Funderar på att köpa en sån till mormor i julklapp. Hon om någon älskar FÄRG och varma koftor! Ett litet tips så här en mörk och regning novemberdag som denna.


Lördag till idag


Då får vi slänga iväg ett litet inlägg igen så att jag inte tappar er på tråden. Sen sist vi hördes av har jag och Karolina haft en heldag tillsammans. Vi började lördagen med att gå en sväng på stan. Kikade i butiker och fikade. Men shoppingutbudet är väl sisådär just nu får jag säga. November och februari känns som årets två mellanmånader. Och detta speglar ju sig såklart lite hos affärerna också. Allt har hängt där i evigheter och man har ingen anledning till att shoppa. Ack ack, så synd om oss - får man väl ändå säga? Haha. Sen bytte vi till träningskläder och tog en powerwalk i regnet. Rätt mysigt och SÅ skönt med frisk luft! På kvällen möttes vi upp igen för några glas vin tillsammans med Elina. På detta blev det en spontan utgång! Rolig lördag! Söndagen var lugn och skön och sen drog veckan igång i måndags. Är ju bara timmis nu så vet inte när eller var jobben dyker upp. Men har jobbat på förskolan hela veckan! Är så glad och tacksam att jag får ihop rätt många timmar ändå! Efter dagis idag åkte jag och Adam för att fixa farsdagpresent! Kom på en superbra igår så passade på att handla hem den direkt, så att det är klart! Skriver inte ut vad för man vet inte med pappa. Han kikar in här då och då. Så den får komma upp senare! Nu väntar Bonde I En By.

Efit


Okej. Hej igen! Nu har jag redigerat ett gäng bilder så att vi kan ha ett efit - ett foto i timmen. Lite lökigt namn om jag får säga, men ändå så "bloggigt" att det fick vara med här hos mig. Hur som helst så startade jag och Adam fredagen med att åka en sväng till Väla. Det är inte ofta Adam frivilligt åker dit med mig ska ni veta, så det var väldigt roligt. Jag hade inte alls tänkt ta en jeansrunda men så blev det. Dock utan köp. Testade dessa brallorna, tyckte de var fula som stryk samtidigt som de kändes rätt balla. 20 kronor kostade dem. Men de fick icke följa med hem för jag kunde se hur de kommer ligga och damma i garderoben. Och hur lite de än då må kosta så ska man inte slå till. 


Efter Väla-besöket kom jag hem och gick loss med städningen. Visade mamma den här killens låt I Will Be Here och vi båda satt här och storgrät efter två minuters lyssning. Har ni inte hört den så måååste ni gå in och göra det. All vinst går till cancerforskning. Otroligt rörande stund från cancergalan i måndags. Kolla här!


Efter lite röjande bakade jag en klassiker. Kladdkaka. Med det lilla extra. Toscasmet. Socker, smör, sirap, grädde och kokos. Otroligt gott! Har skojat och sagt att om jag någon gång skulle bli en av deltagarna i Hela Sverige Bakar så hade jag liksom fått göra det här receptet vecka efter vecka eftersom jag inte ligger inne med mycket mer kunskap när det kommer till bakning.


Medan kakan var i ugnen passade jag på att blogga. Letade även i gömmorna efter mitt halloweenpynt som jag köpte någon gång i fyran, eller något åt det hållet. Och se där - jag hittade det! Spöket ser bra kaxigt ut. Man blir riktigt rädd. Den där minen får vem som helst att kissa på sig. Tror ni inte?


När kakan var klar snörade jag på mig joggingskorna, stoppade ett par hörlurar i öronen och gick en härlig promenad. Älskar att komma ut och få andas frisk luft. Har haft träningskort hela året men varit så dålig på att utnyttja det. Skogen och den friska luften har lockat mer. Lyssnade på Fredagspodden, skrattade med dem och såg nog väldigt rolig ut som gick där i min egna värld. Mötte ett rådjur när jag gick hem. Fin och STOR att jag nästan blev skraj. Han stod och stirrade på mig hur länge som helst. Kändes som han övervägde att attackera mig. Men puh. Jag hann före.


Gick till havet. Kändes nästan lite religöst...

 
UNDERBART! Vägen till friheten kan man nästan säga. Inget kors i sikte men detta kan jag tycka är rena himmelriket. Havet, en folktom strand och tystnad. Nu ska jag fortsätta kvällen med Idol och smakprov på kladdkakan. Om ni vill se mitt supertuffa armband (ja, kommer ni ihåg när jag skulle ändra stil? Bli tuff. Men det gick inte lång tid innan jag ångrade mig. Jag är lite tillbaka på det spåret. Kan man säga) så får ni gå in på min Instagram @hoppandehatten. Ännu en gång: HAPPY FRIDAY!

Fredagshej!


Hej kompisar! Sitter här och lyssnar på underbar julmusik medan min kaka står i ugnen och gör sig god! Är det fredag så är det! Har kommit in i rätt bra rytm nu igen med mat och sådär. Eller ja, maten är där väl ingen större ändring på - äter pasta, bröd och potatis utan dåligt samvete, ska ni veta! Dieter tycker väl ingen innerst inne är särskilt roligt att gå på? Jag menar mer att jag försöker äta 5:2. Ja alltså - fem dagar utan sötsaker och två dagar med. Efter snart tre veckor är jag inne i det! Heja mig! Men det jag skulle kika in här var för att säga att jag har "en bild i timmen"-dag idag. Så om ni tittar till bloggen ikväll får ni ett längre inlägg med bilder och ja, min dag helt enkelt. Inga revolutionerande saker har hänt, men det kan alltid vara lite kul. Så hej på en stund! GLAD FREDAG BLOGGIS!

RSS 2.0