Jag ser rosa

 
Hej hallå vardag! Det kändes konstigt att åka till Lund idag. Men samtidigt känns det som igår: Att åka Öresundståg, se den spelande mannen på gångbron på centralen och träffa alla härliga kursare. Jag kan väl sammanfatta det som så här: Jag hade gärna haft en månads sommarlov till men är samtidigt tacksam över att ha en rolig vardag att komma tillbaka till. Men nu tänkte jag faktiskt visa några inredningsbilder från vår lägenhet. Det måste ha varit länge sen sist? De senaste veckorna har jag fått dille på färgglada kuddfodral och passat på att bunkra upp med några sommarfynd och höstnyheter när jag har varit ledig. Förra veckan var jag på Mio (min favoritinredningsbutik) hela tre gånger och pinsamt nog expedierades jag av samma tjej varje gång. Hon måste tro att jag är smått galen! Jag köpte bland annat rosa kuddar och även om Marcus godkänt färgen innan så fick han en smärre chock när han kom hem i fredags. Han hade nog inte föreställt sig att det skulle bli så feminimt, haha. Så vi får helt enkelt se hur länge dessa får stanna (tror han mest "hänger upp sig" på den cerisa - för den ljusrosa tycker jag är SÅ fin: Från H&M Home). Även träbrickan är ny. Har märkt att allt jag ställer på vårt svarta soffbord "försvinner" så en ljusare bricka tror jag kan göra att alla ljuslyktor och skålar "kommer till sin rätt". Nej hörreni. Jag är helt slut i huvudet och tänkte därför ta kväll nu. Idol och te väntar bland de rosa kuddarna.  

Palma & italiensk glass

 
Nu tänkte jag göra ett sista inlägg om härliga Mallorca. Vi bodde som sagt nära Palma så vi tog bussen in dit nästan varje kväll. Vi hade en deal (med varandra) om att tillägna max två timmar per kväll till shopping. Vi hade lite delade meningar om detta inslag, haha - det var väldigt uppskattat från min sida, om man säger så. Jag gillar framför allt Sfera, det är ett måste när jag besöker Spanien. Som ett spanskt H&M skulle man kunna säga. Jag köpte en så himla fin kuvertväska som jag tänkte ha nästa gång jag går på bröllop (som att det händer så ofta) eller en finare fest. Vid 20:30-tiden gick vi vidare för att hitta en bra restaurang och det var faktiskt rätt svårt i en storstad. Det finns SÅ mycket att välja mellan och oftast är de mysigaste/populäraste ställena fullbokade. Vi reserverade dock aldrig bord (förutom på La Perla - flera veckor i förväg) utan gick på chans. Vi valde oftast en restaurang som hade uteservering (förvånadsvärt många hade inte det) förutom kvällen då dådet i Barcelona inträffade. Den kvällen vägrade jag sitta ute på ett öppet torg/stor, trafikerad väg utan gick till en trång gränd och ner till en restaurang som låg i en källare. Det visade sig dock vara en fullträff, Tall de Carne (en av favoriterna under veckan). Marcus gillade även La Perla väldigt mycket. Jag var mer imponerad av inredningen (toaletten är en sak för sig) än dess mat medan Marcus älskade pastan. De flesta rätter var gräddbaserade så tror det var därför jag inte blev lika "blown away" (äter laktosfritt).

 
Den bästa, eller ska jag kanske säga godaste, upptäckte under veckan var helt klart Rivareno. En gullig glasskiosk med italiensk glass. Det tråkiga med att äta laktosfritt är att vi ofta bara har ett par smaker att välja bland när vi äter kulglass men det här stället var som gjort för mig! Det fanns många olika sorters sorbe - jag smakade kokos och choklad och de var helt magiskt goda! Är ni någon gång i Palma måste ni gå dit! Dagarna bestod, som jag skrev i ett tidigare inlägg, av att hänga på stranden. Vi planerade att åka till Puerto de Soller en dag. Man åker med ett gammeldagståg längst med havet i en timme och hamnar tillslut i en gullig hamnstad. Det här tåget hade dock väldigt få avgångstider så blev aldrig av. Det får bli en tur dit nästa gång jag besöker Mallorca. Men dags att ta farväl av den här underbara ön för den här gången! Som jag skrev på mitt Instagram: Det var ett sant nöje att råkas Mallorca


Att vara lycklig

 
För några veckor sedan fick jag ett sorgligt besked om att en högstadiekompis gått bort. Sådana tragiska händelser får mig till att reflektera mer än någonsin. Därför har jag under den senaste tiden tänkt mycket på vad som hade gjort mig lyckligare. Det låter säkert allvarligare än vad jag vill få det till att låta som men jag tycker det är viktigt att reflektera. Och är det något som jag hade kunnat slå världsrekord i, känns det som - tror många känner med mig, är det just i att reflektera, att väga för- och nackdelar och att resonera kring allt som händer i ens liv. Så jag gör en liten sammanställning av vad jag tror hade fått mig till att må bättre. 1. Det första - att planera - är något jag hade som mål att minska på under sommaren. Det gick hyfsat. Jag hade mått mycket bättre av att inte planera så fasansfullt mycket som jag faktiskt gör. Jag är expert på att ha god framförhållning. Jag tror dock att planera även får mig till att må bra men att alltid ligga ett steg före och att aldrig låta något "bara hända" tror jag kan stjälpa snarare än hjälpa mig i mitt välmående. 2. Jag måste bli bättre på att sluta oroa mig. Under mitt andra år i skolan (första klass) hade jag en vidrig lärare (milt sagt, hade velat benämna henne som satkärring så nu gjorde jag det också), hon fick mig till att sluta lita på vuxna och sedan dess har jag ständigt varit en orolig person. Sådant här, som finns med en sen barndomen, tror jag är väldigt svårt att jobba bort. Men det går. När orostankarna kommer har mamma lärt mig att jag ska försöker tänka "vad är det värsta som kan hända?" och de flesta gånger kommer jag fram till att det inte är så farligt och ifall det skulle vara det så behöver jag lära mig att jag inte ska ta ut oron i förskott. Men som sagt: Där finns det mycket att jobba kring. 

 
3. Jag märkte under en dag på semestern, när jag stålsatte mig från att kika på sociala medier, att jag mådde så bra av det! Att se hur alla andra har det/alla magiska bilder/hur mycket alla andra hinner med kan få mig att bli inspirerad men likväl få mig till att bli så, så stressad. Jag har kommit på att jag framför allt blir stressad av att se vänners vänner (som jag inte känner jättebra och på så sätt inte känner tillräckligt väl för att veta deras "egentliga liv") träna, träffa massa kompisar/familj och att hitta på roliga aktiviter. Om jag känner mig stark och är själv har haft en bra period får det mig till att bli glad men är jag skör får det mig att betrakta mitt egna liv som sämre än jag hade gjort om jag inte såg dessa bilder och texter. Å sin sida menar jag inte att jag hade blivit lyckligare av att utesluta sociala medier helt och hållet, men jag tror att jag hade mått bättre av att ha "fria dagar" ifrån det. 4. Sommaren gör mig stressad för jag tycker alltid att den går så fort. Jag försöker påminna mig själv varje dag om att ta till vara på dagen, att fånga stunden och att leva i nuet. Dessa förbannade ord etsar sig fast i mitt huvud och får mig till att leva desto mindre i nuet än vad jag hade gjort om jag inte fastnade i de här tankarna och istället försökt att faktiskt släppa allt "och bara låta det gå". Förstår ni hur jag menar? Jag tänker så mycket på att jag måste njuta att jag inte gör något annat än att just tänka på det.

 
5. Efter att jag fick beskedet att min klasskompis har tagit sitt liv tänker jag på hur vi ska göra för att må bättre. Vi är så väl medvetna om att vi inte är ensamma om att känna och tycka men vi är ännu mer medvetna om att dölja detta i den mån det går. Är inte det fruktansvärt egentligen? Jag säger absolut inte att jag är den bästa på att öppna upp mig (framför allt inte så här öppet som i en offentlig blogg) men att faktiskt berätta hur vi mår på riktigt till vår närmaste vänner//familjemedlemmar/släktningar tror jag hade öppnat upp ögonen för många av oss - att mycket av det jobbiga faktiskt försvinner bara genom att ventilera sig. Vad säger du? Tror du att någon av ovanstående punkter hade fått dig lyckligare/mer välmående? Ta hand om varandra! 

Araxa & stränderna

 
Okej. Vi blickar tillbaka till härliga Mallorca! Förra gången vi på ön bodde vi på andra sidan om Palma, i Can Pastilla. Där hade vi fem meter (okej, max två kilometer - skojar inte) till flygplatsen. Så varje gång ett plan lyfte/landade var vi väl informerade om det, om man säger så. Mallorcas flygplats är en av Europas största, ska tilläggas. Den här gången valde vi därför att bo på andra sidan om stan, i Son Aramdams. Ett mycket bra beslut visade sig vara. Vi bodde på hotell Araxa (samma hotell som En man som heter Ove är inspelad på, hur coolt?) och förutom de där snuskgubbarna var vi mycket nöjda. Ett mellanklass hotell: Fräsch pool, jättestort gym, tillräckligt med solstolar, OK frukost, fantastiskt wifi, ihåliga ytterdörrar på rummet och otroligt hårda sängar. Ungefär så skulle jag beskriva det i korta drag. Anledningen till att vi valde detta var närheten till Palma (kunde gå in till stan men vi valde bussen för det var varmt om kvällarna - väldigt skönt dock att promenera hem sen). Havet låg en bit bort (ca 20 minuter med bussen) men det fanns bra förbindelser (gick minst en buss i kvarten) och tillskillnad från Skånetrafiken stämde busstiderna väl överrens med verkligheten (och det kostade inte en förmögenhet att åka kollektivt, som Skånetrafiken. 1,5 euro oavsett resmål). 

Cala Major
Illetes
 
De närliggande stränderna hette Cala Major och Illetes. Cala Major bestod av en strand där det var knökafullt med människor (var svårt att hitta ett par lediga kvadratmeter för att lägga sin handduk) och emellanåt höga vågor (vilket vi tycker är så kul!!). Kan ni föresten gissa vem vi en dag såg på stranden? En ängelholmare. Kenny Jönsson. Efter den här resan tror både jag och Marcus bestämt att jag har falkögon. För alltså jag såg att det var han på säkert 40 meters avstånd (herregud vad svårt det är att avgöra hur långt 40 meter egentligen är, haha). Vi placerade oss längst med muren så fick ryggstöd och skugga framåt eftermiddagen. Älskar att hänga på stranden! Jag har samlat in vuxenpoäng under den här semestern i form av att föredra stranden framför poolen. Är inte det vuxenpoäng? Tror faktiskt inte jag kommer ha krav på pool vid nästa resa utan en bra strand med fint vatten är viktigare. Den andra stranden, Illetes, bestod av tre mindre vikar. Här var det inga vågor men desto turkosare vatten. Mysigare och lite lugnare (på en av stränderna). En sak vi tyvärr glömde att packa ner i resväskan var cyklop (det hade varit grymt att ha, särskilt vid denna stranden). Alltså, vilket hav! Älskar att bada. Det är det jag kommer sakna mest med semester och Mallorca! 

Onsdagens agenda

 
Hallå hallå! Hoppas ni har det bra! Jag är ledig hela veckan lång, känns himla lyxigt! Eftersom jag slängt min semesterlista och försökt dra ner på alla krav har jag bestämt mig för att vara hemma och inte fara omkring. Jag har dock lite dåligt samvete när vänner frågar om vi ska ses och jag svarar att jag inte orkar när jag vet att är det någon gång man ska passa på att ses så är det nu när vi är lediga. Jaja. Tur att jag har förstående kompisar! Så jag planerar alltså in saker som att gå långa promenader med mina poddar, få ordentligt uppröjt här hemma innan plugget drar igång, hälsa på gamlingarna och fixa med pappersarbete (känner mig så viktig när jag skriver så, nej men ni fattar - räkningar, överföra bilder till datorn, radera bilder på datorn och skriva blogginlägg). Tänkte sätta ihop ett par inlägg som får sammanfatta vår semester. Återkommer strax med det första! Ta till vara på dagen och varandra. Om inget annat så hörs vi på snapchat, hehe. 

En underbar vecka

 
Hej - vi är på svensk mark igen! Jag hade gärna stannat på Mallorca i några dagar till. Får aldrig nog av att bada i havet. Sista dagen spenderade vi i Illetes igen. Den här gången hittade vi en pyttestrand som var helt ljuvlig. Jag satt i vattenbrynet och läste hela dagen. Hade gärna gjort det helgen ut. Men semester varar inte förevigt och jag är så tacksam över den här veckan. När vi var i Grekland i juni mådde jag inte hundra men här kände jag mig frisk som en nötkärna och det betyder så mycket. Vi har verkligen kopplat av på dagarna, med bra böcker, poddar, musik och avokadomackor på stranden. På kvällarna har vi kikat i butiker (Sfera, Oysho, Massimo Dutti, Zara och varuhuset El Corto Ingles har varit våra favoriter) och hittat riktigt bra restauranger (Burger Lab och Tall de Carn var bäst enligt mig). En bra balans mellan lugn och stök helt enkelt. Jag har massor med bilder men vi börjar med dessa. 

Powerwalk till katedralen



God morgon alla glada och sköna! Jag startade dagen med en härlig promenad. Lyssnade på Säkerstil medan solen ännu inte sken så stark. Jag gick längst hamnen och in mot Palma. Kunde inte låta bli (tänkte ha en "kamerafri runda" för att "fånga stunden" men gick minst sagt sådär) att fota när katedralen badade i motljuset. Är ju så svag för just motljus. Så jag knäppte av en hel del bilder såklart. Får ha min kamerafria promenad imorgon istället, helt enkelt. Nu ska jag väcka Marcus (frukosten på hotellet är helt OK men inte mer, tycker det är synd att det inte finns några laktosfria alternativ och väldigt lite pålägg att välja mellan - jag har så svårt för att äta kött utomlands). Men ja, ni hör vilka i-landsproblem jag dividerar med. Efter frukosten ska vi åka till stranden. Tror aldrig vi varit så mycket vid havet som den här semestern. Men dels är det mycket varmare i havet än i poolen och dels är där inga snuskhumrar (varför säger man så egentligen?) så känns mycket bättre för mig. Dags att fånga dagen som det så fint heter. 

Strandhäng & mat

 
Igår åkte vi till en annan strand, som ligger lite närmre Palma, Cala Major. Det var väldigt turistigt så vi hittade en plats längst bort från folkmassan. Vill man till lugna, folktomma stränder är inte Palma att rekommendera. Här finns tre närliggande stränder och ingen av dem är särskilt stora. Men vattnet är alldeles turkost, älskar det! Och varmt, säkert 30 grader. Varje kväll har vi tagit bussen in till stan. Tar inte så lång tid att gå in (3 kilometer) men det är så galet varmt även vid 20-tiden att den sträckan känns för lång. Hitintills har vi haft väldigt tur med alla restauranger. Och ätit varierad mat, för en gång skull. Tycker annars det är så lätt när man är utomlands att det blir samma alltid. Men vi har testat på asiatiskt (Born 8), och tapas (Bazaar). Båda grymt bra! Ikväll ska vi äta på La Perla, så det får helt enkelt bli pasta! Nu ska vi smörja in oss och bege oss till stranden! Ha en fin dag! 


Illetas

 
Hola från Mallorca! Vi har haft två härliga första dagar. Lite synd att vi reste så sent i lördags då hela den dagen försvinner. Men när vi kom fram vid midnatt slängde vi in väskorna på rummet för att sedan leta upp en restaurang. En pizza satt fint. Igår låg vi vid poolen hela dagen. Jag läste i min bok (så mysig - rekommenderas starkt, detta är uppföljare till ettan). Betyget av poolhänget drogs dock ner lite eftersom här är äckliga medelålders män som glor ögonen ur sig. På kvällen gick vi in till Palma och åt på en restaurang som vi besökte sist vi var här. Den hade bytt ägare så inget var sig likt men nu var det en hamburgerrestaurang, otroligt god! Jag åt en italiensk version med mozzarella och pesto. Idag har vi varit vid stranden hela dagen, Illetas. Väldigt fint vatten och sjukt mycket folk. Hittade ett lite mer avlägset ställe och slapp sanden, är inte så glad för den, hehe. Vi badade och solade, lyssnade på poddar och åt medtagen matsäck. Här (vet inte varför de inte blir hela men får ändra det när jag kommer hem) kommer några bilder. Nu ska vi göra oss klara och åka in till Palma, ikväll står shopping på schemat. Ha det gott! 


Mot Mallis

 
Hej hallå! Nu har vi båda kommit in i semestermode, lagom till att vi åker till Mallorca! Just nu sitter vi på Malmö Airport och väntar på vårt flyg. Marcus tar en öl och jag kan varken äta eller dricka för är alltid så nervös inför att flyga.  Den här gången var vi ute i väldigt god tid då det var vägarbete på motorvägen så vi har redan slått ihjäl några timmar här. Vi har kört landsvägar och räknade med långa köer men vi slapp faktiskt allt krångel vilket var väldigt skönt. Nu ska vi njuta en vecka av sommar, ett varmt Medelhav och god tapas. Vi ska bo precis i utkanten av Palma så kommer förhoppningsvis ha gångavstånd till alla restauranger och utbudet där är säkert enormt. Kommer ta hjälp av Tripadvisor som vanligt för att hitta de bästa pärlorna. Och på tal om pärlor så har vi beställt bord på Emilio Ingrossos restaurang La Perla en kväll. Ska bli spännande! Men nu checkar jag ut och hoppar på planet. Vi hörs från Mallis!

Äntligen semester

 
Hej alla glada! Tänk att det är en hel vecka sen sist jag öppnade datorn! Tror att jag har varit så fruktansvärt trött på att sitta vid datorn överlag då det är det enda jag gör när jag pluggar. Jag har haft min tuffa period, jobbade nio (inte åtta som jag skrev - rätt ska vara rätt hehe) dagar i sträck. Och idag går jag äntligen på semester - kan knappt förstå det själv! Har faktiskt sagt till äldreboendet att jag vill vara ledig resten av augusti så nu känner jag mig ledig på riktigt. Jag blir så stressad annars när jobbet ringer och känner mig alltid skyldig att åtminstonne svara och då blir jag aldrig helt ledig. Men nu så!! Underbart! De kommande veckorna ska jag bara försöka koppla av och logga ut från Facebook och Instagram (typ iallafall, har ju en tendens att gå in i appen på automatik men tror verkligen att jag skulle må bra av att stänga ner det helt för en stund). Jag har ju, som ni vet, raderat min "semesterlista" och ska inte känna stress över att jag inte hinner träffa alla jag vill. Men det är verkligen lättare sagt än gjort. Ikväll ska jag inleda semestern med att dricka vin med några vänner, det ska bli mysigt! 

RSS 2.0