Mitt 2016

Inser nu när jag skrivit listan att den känns en aning passé så nästa år får jag antingen uppdatera mig med en lista med mera aktuella frågor eller resumera 2017 på ett nytt sätt! Men håll till godo - här har ni mitt 2016!



Gjorde du något i år du aldrig gjort förut? Det största måste ha varit att jag flyttat hemifrån. Eller ja, att flytta överhuvudtaget är något nytt för mig. Det tillsammans med semesterresorna har varit det absolut roligaste! Och på tal om resor - jag har varit i ett nytt land: Malta. Fattigt, fantastiskt väder och otroligt trevliga människor kan vi väl sammanfatta den lilla ön med. Jag har även fortsatt på samma program på högskolan - bara en sån sak: att jag har kommit på vad jag vill bli "när jag blir stor". Sen har jag haft praktik inom barnlogopedi också. Det var coolt men också ganska jobbigt - mycket nytt att ta in. Sist men inte minst har jag diskat som aldrig förr!
 
Höll du något av dina nyårslöften? Vad hade jag nu för nyårslöfte? Samma fråga får jag ställa varje år. Jag tror mitt nyårslöfte var att inte oroa mig för mycket och att våga tro på mig själv. Det går framåt, så mycket kan vi väl säga. Men får nog jobba lite mer på bägge.  
 
Är det något du saknat år 2016 som du vill ha av år 2017? Mer kompistid!
 
 
Gjorde någonting dig riktigt glad? Att jag trivdes så bra i lägenheten från första stund. Sånt där vet man ju inte innan. Hur det ska kännas när man väl flyttat in. Det betyder så mycket - att få känna sig hemma. Sen är det rätt konstigt ändå - hur lätt man (jag) har för att anpassa mig till något nytt. Trodde att det skulle ta ett tag, har ju ändå bott i samma hus i 23 år.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2016? Little Jinders version av Helt nära dig, Perfect Strangers med Jonas Blue, Cannelonni Macaroni med Lasse Holm, Taste the feeling med Avicii, Din tid kommer med Håkan Hellström, Can't stop the feeling med Justin Timberlake och sist men inte minst You're the inspiration med Chicago!

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Våren var sjukt tuff. Morfar har varit så sjukt i så många år men det har alltid gått upp och ner. I våras gick det bara neråt och det påverkar en mer än man tror. Tyckte så jäkla synd om honom. Om mormor som fick hjälpa honom hela tiden. Om mamma. Som hade två jobb och aldrig var hemma. Resten av året har varit bättre. Men så glad (och naiv - eller vad är det som gör det?) som jag var det året som jag tog studenten - så glad kommer jag kanske aldrig att vara igen? Haha, nu låter jag som världens mest deprimeraste människa. Men allt var mycket enkla då bara. Det var väl dit jag ville komma.

Vad önskar du att du gjort mer? Tränat. Svarar jag inte det varje år? Men vet ni? Lova att inte skratta nu för jag förstår att detta inte är något unikt. År 2017 ska bli mitt träningsår. Jag ska ta steget från mina eviga powerwalks (man ska dock inte underskatta dom) till att börja springa så smått, träna tabata och inte på något sätt överdriva. Men jag har liksom nästan glömt vad det var som gjorde att jag tränade så mycket förr. Ni vet - den där magiska känslan man får efter att ha spurtat sista hundra meterna, när man klarar några armhävningar till, springer den sedvanliga rundan två minuter snabbare eller när löparstegen känns lite lättare. Åh! DEN känslan ska jag hitta tillbaka till. Ska inte göra några storslagna planer. Bara att hålla igång. Att känna mig i form. Lovar att hålla er uppdaterade (för förstår att detta är sjukt intressant).
 
Hur tillbringade du julen? På julafton var vi hos farmor och farfar. Det mest häpnadsväckande var att tomten aldrig kom i år. Men vi klarade oss iallafall. Jag hade skrivit julrim. Mamma och pappas löd så här "husmanskost, thailändskt eller Burger King. Milda smaker eller lite sting? Det är aldrig lätt att planera eller för den delen matsvinnet minimera. Med dessa på bordet blir dukningen allt annat än ful. Hoppas ni får en riktigt god jul". Vad fick de tror ni? Tallrikar såklart! Till Adam hade jag köpt en kaffebryggare och vi har haft vilda diskussioner om Adam verkligen gillar kaffe eller om han egentligen bara gillar själva tanken om det. Och sen har jag förstorat upp det där. Jaja. Julrimmet blev så här "Du säger att du gillar denna böna. Och jag har gjort fjäder av en höna. Koka, brygga - kalla det vad du vill. Dagny, Dagny kom hit och spilll".


Blev du kär i år? Nja, det var jag ju sen tidigare. Har alltid så tråkiga svar på den här frågan. För den som tycker att jag är sparsam med uppdateringar om Marcus kan ni följa mig (eller ja, snarare honom) på Snapchat - hoppandehatten. Där får ni se han sjunga, dansa, kommentera diverse viktiga och mindre viktiga saker. Man kan väl sammanfatta det som att man nästan får följa han dygnet runt... Typ.

 
Bästa boken du läste i år? Har nog inte läst mycket annat än böcker om psykiska sjukdomar och barns språkutveckling. De enda två som jag kan komma på att jag läst är Kvinnan på Tåget och Försoningen med Hannah och Amanda. Den var riktigt bra! Stör mig dock på att den är så kort (måste vara stor text och indragningar i marginalen - eller hur man nu ska beskriva det) men det är väl ett gott tecken på att boken i sig är väldigt bra?


Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Ja, min älskade Fjällis! Den har varit med på många äventyr redan - och fler ska det bli! Önskade mig en med datorfack så nu har jag fullt upp med att hitta en som inte är för många tum.
 
 
Vad gjorde du på din födelsedag 2016? Spontant skule jag säga: ingen aning! Men minns att jag och Marcus var på Falkenbergs strandbad dagen innan (fick det i julklapp) och att det kändes som att jag redan blivit firad ordentligt lagom till att jag fyllde år. Uppdatering: Gick precis tillbaka i arkivet här (därför jag älskar att blogga) och såg att min födelsedag var en helt vanlig dag, haha.  
 
Någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Att cancer inte fanns och att jag trott mer på mig själv!

 
Hur skulle du beskriva din stil år 2016? Vet aldrig riktigt vad jag ska svara på den här frågan. Jag klär mig nog rätt bekvämt - jeans på vintern och klänning för sommaren för att ja, det är lättast och skönast! Det bästa plagget som jag köpt är helt klart min indianklänning! Nästa år skulle jag vilja investera (känns bättre när man använder det ordet) i en snygg vinterjacka - den gör liksom hela känslan!
 
 
 
Vad fick dig att må bra? Iittala, Rörstrand och Jelly Bean. Ni skulle sett min lycka när jag, efter ett par års längtan, äntligen fick packa upp mina koppar, glas, tallrika och skålar - som legat invirade i tidningspapper alldeles för länge och som jag önskat mig under fler jular, födelsedagar och som jag lagt större delen av mitt CSN-bidrag på, haha. Ja, den dagen var fantastisk! Nu kan jag njuta av mitt porslin varje dag! Min favoritserie är Ostindia Floris (tallrikarna).

Vilken kändis var du mest sugen på? Ni förstår kanske vad jag menar med att jag behöver uppdatera frågorna på årslistan?


Vem saknade du? Morfar - såklart - och Anna som har flyttat till Kamlar! Tycker inte om när alla vänner pluggar på olika håll, vi hinner inte ses alls så mycket som jag önskat!

De bästa nya människorna du träffade?
 
Tror inte jag träffat så många nya människor - och ska jag vara helt ärlig tycker jag det är rätt skönt - men det får man kanske inte tycka?
 
Årets sötaste? Marcus i sin hatt!

Årets besvikelse? Allt ont som hänt i världen. Jag tycker det är så fruktansvärt när man ser allt på distans - om människor öden, om krigsdrabbade områden, om terrorattackar och om hur allt ska bli när Trump tar över om bara några veckor. Hur kunde utfallet bli så här jävla illa?

 
Årets bästa? Sommarens resor! Har jag berättat att jag älskar att se nya platser? Malta är en ö som jag aldrig riktigt tänkt på som ett semesteralternativ så är så glad att mamma hittade denna resa! Men jag har även en tendens att fästa mig vid ställen som jag varit på - som Parga! Kan helt klart tänka mig att åka dit igen!
 
Årets snällaste? Matilda! Jag vet inte exakt vad det är som gör det - men hon är verkligen genomsnäll! Är det något som jag uppskattar hos vänner så är det deras snällhet - det kan man (nästan) inte få för mycket av!

Mellandagsrea & Montenegro



Hallå hallå i stugorna!
Vågade mig ut i mellandagsrean idag - i hopp om att hitta en ny dator! Men alltså det var så galet mycket folk (ogillar sorlet som är i alla större butiker/varuhus - kan inte tänka klart) och köerna till kassorna ska vi inte prata om. Så jag tror jag upptar det letandet senare i veckan! När jag kom hem gick vi en långpromenad. Älskar att promenera, få frisk luft och bli rosig om kinderna. Sen har jag även hunnit med att se ett avsnitt av Svensson Svensson (har haft sån abstinens de senaste dagarna), äta nudlar med pesto och googlat resor till sommaren (den där vårlängtan som borde komma i slutet av februari har dykt upp en anings för tidigt - så jag läser om olika resmål, drömmer mig iväg och väger för- och nackdelar med olika städer: landar alltid i att jag vill kombinera storstad och strand, typ Palma) och föll för Montenegro. Någon som varit där? Hallå? Vet bara att Kenza lagt upp så otroligt pampiga bilder därifrån (älskar när bergen sluter om viken) för några år sedan. Annars "känner" jag ingen som varit där. Men googlade som sagt och ska tydligen vara en tredjedel till ytan av Danmark (den meningen lät konstig men när man läst den tillräckligt många gånger vet man tillslut varken ut eller in) och till Kroatien är det endast 10 mil - om man utgår från turistorterna. Nu har vi precis ätit pizza och min plan för kvällen är att lägga mig rak lång i soffan och se filmen om Zlatan!

Juldagen



Hej!
Tog lång sovmorgon - så skönt! Sen har jag fixat med julklapparna (finns något mysigt med att lägga in allt i skåp/lådor/garedrob tycker jag). Önskade mig i och för sig mest pengar så var inte så mycket att packa upp. Fick den här tröjan - som stod högt i kurs på önskelistan, läppbalsam med färg, en svart skål med rivjärn från Rosti Mepal och sen hade mamma slått in majsburkar och tandkrämstuber för att hon tyckte det skulle bli lite tråkigt att bara ge ett kuvert, haha. Nu ska jag påbörja nyårslistan. Lägger upp en varje år - vet inte om det kanske är "ute" att göra listor? Jag gillar det iallafall och tycker om att kunna gå tillbaka till mina tidigare sammanfattningar av åren så fortsätter på det spåret. Den dyker upp på nyårsafton!

Julafton


Som den Disney-fantast jag är skriver jag till er medan Kalle rullar på i bakgrunden.
Hoppas ni har en mysig julafton och firar på bästa sätt! Vet inte riktigt vad jag tycker om julen - försöker att inte ha så höga förväntningar på julstämning och att det ska vara "på ett visst sätt" för då blir jag vara besviken. Vet inte exakt vad jag ville säga med det - mer än att det kan bli bra oavsett om det blir som man tänkt sig eller inte. Nu ska jag inte flumma iväg. Igår kväll åt vi grillat hos min familj, spelade Mario Kart och senare på kvällen spelade jag och Marcus Bingolotto, utan vinst tyvärr. Satt på helspänd då jag var en "Bertil 20" ifrån 50 000. Undrar hur många som tänker så, haha. Fascineras över hur det där spelet fungerar - vad händer med alla de lotter som inte säljs? Är det förhandsbestämt vilka lotter som är med vinst/nit? Idag har vi kollat ikapp julkalendern - så fint den slutade! Önskar er alla en riktigt god jul! Skickar er massor med varma julhälsningar!

Bachelor & Rocky roads



Alltså vad hände i Bachelor igår?
Jag berömde ju Sebastian igår och tyckte att han verkade vara en så härlig kille men nu visar han sig vara riktigt oskön. Kort och gott valde han Jennie i den sista roscermonin men en vecka efter att de kom hem från Aruba började han träffa Annica, den andra tjejen som det stod mellan, bakom Jennies rygg. För den som är intresserad kan läsa Jennies långa blogginlägg HÄR. Tycker det är rent av patetiskt när en nästan 40 årig man inte vågar föra fram sina åsikter, kunna försvara sig själv och behandlar tjejer på det här sättet. Usch! Nu till något trevligare. Jag har tagit jullov. Välbehövligt jullov har jag tagit. Jag har bestämt mig för att vara ledig fredag till måndag. Så jäkla skönt ska det bli! Ikväll är planen att komma i julstämning. Släppa skolan. Titta på Leilas jul. Baka Rocky Roads. Tända massa ljus. Skriva julrim. Slå in de sista julklapparna och sist men inte minst (med risk för att förstöra stämningen totalt)- se sista avsnittet av Bachelor. Hoppas ni får njuta av ledighet, era familjer och det viktigaste av allt.. (hur klyschigt det än låter) att ni får vara friska! Glad torsdag!


Final


Sitter på tåget, som vanligt!
Har haft sista dagen i Lund på många veckor. Skönt att slippa pendla men tycker det är rätt jobbigt också - för nu börjar hetsplugget inför tentan. Ska försöka att inte stressa upp mig i onödan - det var trots allt mitt enda mål den här terminen. Förmodligen kommer jag ha läst tillräckligt så nu ska jag fokusera på att inte noja och oja mig för mycket! Jag står med andra ord inför den största utmaningen någonsin, haha. Kommer gå åt helvete. Men jag ska ge det ett försök! Nu byter vi ämne. Lyssnar på den härligaste låten på länge - Helt nära dig med Little Jinder (eller ja, Ted Gärdestad). Så fin text! Vi byter igen. Längtar till ikväll - det är ju final i Bachelor! Tror han kommer välja Jenny men hoppas på Annika. Ser ni? Det är SÅ bra! Gillar årets bachelor mer än förra årets! Sebastian känns jordnära, rolig (vilket Pär också gjorde) men säger inte "har så bra energi" (som Pär) när han tycker någon av tjejerna ser bra ut utan säger det till dom istället. Nej nu ska jag hoppa av tåget, som kört k reducerad hastighet halva vägen hem. Marcus håller på att laga pizza så ska bli riktigt gott att komma hem. Förberedde en pizzasallad igår - halva grejen med äta pizza tycker jag. Glöm inte Bachelor. Puss!

Härlig helg!

Födelsedagsbarnet!

God morgon!
Redan måndag igen! Hinner knappt blinka innan helgen passerar! I fredagskväll var jag i Lund - för julmys med klassen! Så himla trevligt ordnat! Alla köpte med sig en ätbar present som vi spelade julklappsspelet med, drack glögg och hann prata om annat än sånt som berör skolan - mycket härligt! I lördags tog jag lång sovmorgon (den stora för- och nackdelen att bo med Marcus - han kliver upp två timmar tidigare än mig på vardagarna så tycker det är motiverat att han ska få sova ut - men sen heter jag ju Effektiv i mellannamn så är liten kluven till det här att gå upp vid elva). Sen fick vi lite bråttom - skulle hinna baka, handla, laga mat, städa och trolla fram ett större bord till klockan slog 18. På kvällen bjöd vi nämligen hem våra familjer för att fira Marcus födelsedag! Åt tacos och en kladdig citronkaka. Igår försökte jag att bara ta det lugnt. Åt lunch hos mamma och pappa, gick en långpromenad med en podd i lurarna och på kvällen jobbade jag några timmar. En skön helg måste jag säga! Nu kör vi sista racet här innan det nalkas jul! Har ni julkänsla än? Mitt mål med veckan är att komma i stämning! Glad måndag!!

Soffhörnan


God morgon FREDAG!! Älskar fredagar! Ska strax göra ett sista ryck för veckan - sen ska jag ta helg!! Men först ska jag visa hur vårt vardagsrum blev! Köket och soffhörnan är i samma rum men när vi sitter i soffan säger vi att vi är i teverummet och när vi sitter vid matbordet (en halvmeter bort) säger vi att vi är i köket, haha. Men jag gillar verkligen att det är öppen planlösning. Känns socialt och härligt för man kan umgås på ett annat sätt när det ser ut så här. Vad tycker ni föresten om mattan? Vi (läs: jag) har varit så velig och inte alls tyckt att de andra (fem) mattorna som vi lånat hem på prov har passat in. Antingen har de varit för beiga (och då ser plöstligt vår soffa olivgrön och kall ut) eller har de varit för tråkiga (och soffa och matta har liksom smält samman). Så vi fick tips om att köpa en mörkare matta så det blir kontraster - och det gillar jag!! Marcus var lagom glad för mig efter att ha kånkat på den femte mattan, haha. Så i slutet fick han "avlastas" och jag tog med mig mamma till Mio istället. Nej, hörreni - dags att sätta fart!

Torsdag

Bildbrist... -

Hej hallå! Känns som det var evigheter sen jag skrev ett blogginlägg från datorn. Den senaste tiden har varit så intensiv så har passat på att skicka iväg ett inlägg när jag suttit på tåget. Men från och med NU kommer tempot att sänkas. Kom nämligen precis hem från sista praktikdagen. Framöver kan jag fokusera helt och fullt på tentan, det känns skönt. Men å andra sidan blir det mer stress och press inifrån - man måste ha sån jäkla självdiciplin när man inte har föreläsningar, praktikdagar o.s.v. Men även om jag är rätt bra på att pressa mig själv så ska det finnas en bra balans i det där - med att plugga intensivt och sen försöka släppa alla de tankarna och hålla ledigt - något jag jobbat mycket på den här terminen. Och det går framåt måste jag säga! Jag har låtsas att plugget är mitt måndag-till-fredag-jobb och på så sätt lyckats hålla helgerna helt pluggfria - heja mig!! Nu ska jag redigera några bilder - ni ska få se hur soffhörnan blev!

Tapas


Hej!
Hoppas ni haft en fin helg! Min blev precis som jag tänkt mig! I lördags fixade vi med lägenheten hela dagen. Städade några timmar på förmiddagen och sen åkte vi iväg på diverse ärenden efter lunch. Vi köpte en matta, spegel till hallen och lampskärmen som ni kan skymta i bakgrunden. Den ska hänga över soffbordet tänkte vi! Sen fick vi en gäst på besök och lagade tapas! Mm, finns det något godare? Räkor, färskpasta, penrich och tappande! Igår sov vi ut och sen försökte jag bara att ta det lugnt hela dagen! Gick en promenad, var hos mamma och pappa en stund och på kvällen jobbade jag som vanligt! Känns riktigt bra att hinna med några timmars jobb varje vecka! Även om det inte blir så många timmar så gör det rätt mycket för ekonomin i längden! Nej, nu ska jag kickstarta den här måndagen! Får sällskap av min bullriga dator, ett par sista uppgifter i skolan för den här terminen (plus en fet tenta i januari, men den glömmer vi för en stund) och mitt favoritte (grädde och rabarber). Glad måndag!!

Uppdatering från tåget


Hej på er!
Påbörjade ett inlägg igår men hann aldrig skriva klart - sen släckte jag ner datorn och inlägget raderades. Attans. Fast det gör egentligen inget. Hade annars bara tjatat om hur snabbt veckorna går och att det redan är måndag igen - mitt eviga samtalsämne nu för tiden... Sitter på tåget påväg hem från skolan! Vi har, som ni vet, haft "temat" flerspråkighet ett par veckor nu! Tycker verkligen det är intressant så känns kul och upplyftande att plugga just nu! Men låt oss tala om något annat - vad sägs om inredning? Jag har varit på sängbordsjakt i helgen. Tyckte mig hitta ett fint på Mio men har en vit byrå att förhålla mig till och bordet jag hittade var beige i jämförelse. Så igårkväll fortsatte jakten - Ikea! Vi tyckte det var en smart idé att inte ge sig på ett försök på söndagsförmiddag utan satsade på måndagkvällen istället - ett bra val så här i efterhand! Trots mitt försök att hitta ett annorlunda, roligt (hur roligt nu ett sängbord kan bli) sängbord så slutade det ändå med att vi köpte det absolut vanligaste i svenska hem - Hemnes från Ikea! Hittade även skrivbordsstolar så nu börjar "kontorshörnan" också bli klar! Lovar visa bilder så fort vi monterat allt! Nu tänkte jah avsluta här, tåget är snart framme i Ängelholm och jag tänkte åka inom mormor på hemvägen! Sen ska jag hem till mamma och pappa för att äta middag! Missa inte Bachelor ikväll! Är så spännande nu! Älskar dejtingprogram! Ska vi prata lite om Bonde söker fru också bara? Vad hände i förra avsnittet? ALLT kändes det som! Sigrid säger till alla sina killar att lämna (och tar sig friheten att peka ut vem som är mest ledsen - som att hon vet det?) och Erik verkar ha fallit som en fura för Linnea (och tycker inte alls att det är skämmigt att hångla upp henne på ett dödstyst café?). Ja, jag plockade upp skämskudden både en och två gånger!! Fortsättning följer.. nu måste jag avsluta. Snart i Kattarp = ingen uppkoppling! Ta hand om er!

Vår tradition


Alltså på riktigt - vart tar veckan vägen? Kändes som det var måndag igår! Men det är väl så när veckorna är fulla. Jag har som ni vet en intensiv praktikperiod. Igår hade jag FEM patienter - är inte det många? Tror det är vad en fullärd, erfaren, rutinerad logoped har på en dag. Jag hade nästan alla på eftermiddagen så först hade jag patitent i en halvtimme och sen skrev jag ner förhand vad jag skulle diktera in (sjukt kul - och smidigt - att prata in istället för att skriva alla journaler på datorn). Men nu ska jag försöka koppla bort skolan för några dagar! Jag ska verkligen försöka stanna upp och njuta trots att hela helgen är planerad (dock bara massa roligheter). Imorgon ska jag ha ett städrace här på förmiddagen (okej, mindre roligt) sen ska jag, farmor och min kusin Tilde gå på vår traditionsenliga runda på stan. Vi shoppar julklappar och fikar. För några år sedan (tio kanske) hade jag aldrig bestämt i förväg vad jag skulle önska mig av farmor och farfar så stackars farmor fick följa med i samtliga klädaffärer, hämta rätt storlekar och gå in och ut ur provrum i timmar - allt för att hennes lilla barnbarn skulle bli nöjd, haha. I år ska jag göra det ganska enkelt för henne - önskar mig pengar! Under tiden som vi roar oss i affärer ska Marcus fixa med en himla rolig sak - vår säng har äntligen kommit! Lovar visa för- och efterbilder! Men så länge får ni en från vår fruktstund igår. Är dock en aning missvisande för riktigt så nyttiga är vi minsann inte. Oreo-chokladkakan låg gömd bredvid! Tänkte avrunda här. Ska dricka lite vin, vika tvätt och ja, hålla HELG!

RSS 2.0