Bekräftelsebehov



HEJSAN!

Jag sitter och fryser dag ut och dag in. Imorse var det två grader. Kom igen, två grader och det är inte ens oktober. Det ska vara varmt och skönt, T-shirt-och-jeans-väder. Det regnade, solen sken och det var en stor, färgstark regnbåge över himlen när jag cyklade till skolan.

Idag har jag läst på en lektion, skrivit på en annan, ätit köttbullar och groddar, pratat om livsfrågor och åkt buss. Häromdagen fick vi en upggift på naturkunskapen. Att så groddar och se om de växer bäst i solljus eller mörker. Också ska vi vattna dem varje dag och jag kom precis på att vi, min grupp har glömt att vattna!! Shit, hela mitt liv är förstört. Jag kommer vakna varje timme inatt och ha dåligt samvete över att jag glömde vattna dessa stackars små groddar..

Eller?

Om jag ska vara lite mer seriös så kan jag berätta att jag fryser.

Idag på Etiken (Etik och livsfrågor heter kursen. På tal om kebab så pratade jag om kursen Näringslära på föräldrarmötet förra veckan och skulle säga att man kunde gå en fortsättningskurs som heter Dietik och dietmatlagning men jag sa Dietik och livsfrågor istället.. ) berättade läraren om bekräftelse. Alla människor vill ha bekräftelse. Om man inte får positiv vill man ha negativ. Det viktigaste att man får bekräftelse för att man existerar. 
Så, vill du gissa, behöver du gissa, varför jag sitter här just nu och bloggar? 

Nej, jag tänkte väl det :-).  

Så, nu ska jag, kära vän, nu ska jag kila. Du får ha det så bra :-).


GLOSOR och sånt gott

Absorb – ta till sig
advantage – fördel
belly – mage
Blend in – smälta in
Bransch – gren
clearing – glänta
cluster – klunga
dense – tät
dispute – gräl GRÄL
electrocute – döda med elektrisk ström
flunk – bli underkänd i JJAAA
headlong – huvudstupa
hike – vandring
incident – händelse
limb – lem, arm, ben
materialize – materialisera sig, ta form
meadow – äng

moan – jämrande
noticeable – märkbar JJJJJ
numb – stel, domnad AAJGGL
occur to (someone) – falla någon in, komma att tänka på KAKDLD
outing – utflykt
pebble – småsten
pound – dunka, hamra
sensible – förståndig
spot – få syn på
stampede – vild flykt, rusning
surrounded by – omgiven av
take advantage of – dra nytta av
thorn-studded – översållad med taggar
to their very bones – in i märgen
weave one’s way- kryssa sig fram

Mina glosor som jag maler in i huvudet samtidigt som jag dricker honungsvatten för att det ska mjukna i halsen. Också har jag kollat på Idol. Fast det slutade nyss. Moa var grym.

Jag kom precis att tänka på att jag går på gymnasiet och att den tanken inte har slagit mig sådär tydigt innan. Det är ju klart att jag fattar att jag går där men det känns som att jag har levt ganska länge. Hela grundskolan är ju över. Är jag så gammal? Ojdå.. Bara tre av tretton år kvar i skolan. Snart är det ju dags att pensionera sig, skaffa trasmattor och gungstol.

Jag ska sluta tänka på det här. Annars drabbas jag väl av någon ålderskris ganska snart ;-) och det hade ju inte varit roligt!

Nej, nu ska jag sminka av mig, borsta tänderna, släcka lampan, öppna fönsret och lägga mig på spikmattan (rekommenderas, man slappnar av) och sen ska jag sova lite. För att vakna upp till ännu en kall, mysig, septemberdag.

Föresten idag fyller jag 16 och ett halvt år! Så grattis lilla, stora, lagom gamla Annie :----).


Guldigt badrum

Denna dagen såg helt fullsmäckad ut imorse. Skola till tjugo över tre, hem, ute och gå med Cindy, dansa 16.30 till 18.00, hem, äta, plugga, kolla tv en stund och sen pang i säng.

Jag gick upp och kom iväg lite försent till bussen och kände att det bara blev massa stress. Så jag tog moppen istället och fy satan vad kallt det var! Jag höll på att frysa till is efter halva vägen. Ändå klädd i jeans och tre tröjor plus jacka, sjal och vantar! Men jag överlevde!

När jag kom hem sa Papap att han går ut Cindy idag och jag kände mig för förkyld för att dansa. Så helt plötsligt hade jag ingenting att göra förutom att plugga glosor och läsa om hjärnan. Såå skönt :-). Därför följde jag med Mamma och Pappa till en kakelaffär och kollade ... kakel, givetvis. Vi ska renovera badrummen och jag var lite smakråd! Så om några månader har vi kanske ett guldigt och ett zebrarandigt badrum. Allt tack vare mig :-).  



Bilder lånade från Google.se

Nu har jag precis kommit hem. Ska plugga och hosta vidare.. Hoppas allt är bra med dig!

(Ps: kom igen och kommentera lite mer!!)

Brr vad kallt

Vilken höstdag! Jag har frusit från att jag steg upp från mitt varma täcke tills nu. Löven har börjat trilla ner på marken, vinden biter i kinderna och det blåser rakt igenom jackan.

Vi har läsprojekt på vår skola från och med idag och tre veckor framåt. Vi ska läsa en timme om dagen. Då blir man sextio procent snabbare på att läsa, tror jag att det var.



Så idag fick vi läsa på naturkunskapen. Sen hade vi datorkunskap och sist idrott men det hade blivit något missförstånd så vi fick läsa där också :-). Sista stunden skulle vi ta foto. Vi skulle egentligen sluta kvart över ett men fotograferingen drog ut på tiden så jag slutade inte förän en timme senare plus att jag missade bussen. Och har därför precis kommit hem!

Nu ska jag fortsätta frysa, läsa lite bloggar och dricka något varmt.


Söndagsmys

Söndag idag. Jag har benen under täcket och fortfarande pyjamas på. Jag har pluggat i någon timme och blivit klar med ett par arbeten. Jag hade sådan panik innan i veckan, fick så mycket läxor och inlämningsdatum att jag blev helt körd i huvudet. Men nu kan jag börja stryka och se att det var ju ändå inte mycket. Oo, det känns skönt :-).



Idag ska jag verkligen inte göra något alls. Och för en gångs skull tycker jag att det ska bli jätteskönt. Kanske gå en liten runda, måla naglar, läsa om Rögles match (inga kommentarer att de förlorade, tack :-)) och ikväll börjar Playa del Sol igen! Också är det Ensam mamma söker, det kan man ju bara inte missa!

Så nu önskar jag dig en riktigt mysig söndag. Söndagsmys, du vet.


Lite vatten och lite sommar

Hejsan!

Den här dagen blev riktigt billig. Två bussbiljetter och en flaska Ramlösa - mango smak (om du undrade alltså). När man känner sig förkyld och hängig ska man inte gå på Väla, har jag lärt mig idag. Sällskapet var perfekt. Det var mig det var fel på ;-). Jag känner mig bara så böööö. Eller hur man ska beskriva denna jobbiga känsla. När man är förkyld är man inte ett dugg sugen på att testa tighta byxor eller skor.

Jag fick lite av den där känslan som jag hade i Stockholm tillbaka, att kläder, smink och skor är överskattat. Jag hade ju sparat till den här Stockholmsresan i flera månader och hade höga förväntingar om att hitta massa! Jag såg ju mig själv tralla runt där på Stockholms gator med fem påsar i varje hand och verkligen känna mig nöjd över mina köp. Men riktigt så blev det inte. Vi gav upp (okej, jag gav upp. Malin shoppade ju som att det inte fanns någon morgondag :-)) också satte vi oss i Kungträdgården istället och det var bara så skönt, strunta i all shopping. Det ska jag göra om!




Oj, sommarn, Stockholm. Det känns verkligen länge sen. Även om det inte var det. Då var det så mycket annat i huvudet. Då lever man i en bubbla. Den sista terminen i nian tyckte jag var lite läskig. Jag visste ingenting om min framtid, vilken skola, vilken klass, vilka klasskompisar, lärare. Det kändes så konstigt. Också sitter jag här nu och har alla svar . Det känns väldigt konstigt, för himla skönt nu när jag tänker efter.  

Nu ska jag ha lördagskväll här. Vad kan det bli? Antikdeckarna eller Bingolotto?! Det är ju inte sommar längre? Varför är det då fortfarande sommartv?!!


Jag säger bara HELG!

Ok. Idag är det lördag. Jag har längtat efter den här morgonen. Jag vill ta det lugnt, gå runt i mysiga pyjamasbyxor och verkligen få känna mig ledig. Ingen stess till bussen, bara få göra allt i min egen takt. Alla veckor flyger iväg. Jag hinner knappt reagera att det är vardag för det blir så snabbt helg. Men just den här veckan har varit så otroligt seg och det har varit så mycket på schemat.



Hej föresten!

Som jag skrev igår var jag väldigt sugen på att shoppa. Malin skulle upp till Göteborg den här helgen och hade inte tid att åka och stilla mitt sug. Jag pratade med Ebba igår och idag ska vi åka och kolla på massa kläder. Så om några timmar sätter vi oss på bussen. Det ska bli så roligt! :-).

Kvällen igår var jättebra. Jag kände mig förkyldare än förkyldast och tror att jag tog helt rätt beslut att inte följa med till Banhof. M, M, L och L skulle först dit, sen skulle de hem och kolla på två skräckfilmer och sen skulle de sova några timmar, innan de skulle upp igen och kollla på Rögles första hemmamatch. Jag skulle gärna sett den men om jag ska kolla på hockey måste min hals också vilja det. Annars kan jag ju inte sjunga alla ramsor!! Därför får jag vänta ett tag med Rögle. Även om det är så himla roligt!

Jag ska håll i alla mina tummarna tills de vitnar för Rögle måste bara vinna :-). Nu ska jag fortsätta fira helg! Njut av den. Vi hörs ikväll! 

Nu är det fredagsmys!

Heej!

Jag sitter här på en stol i köket. Benen ligger på en annan och datan i knät, och värmer mina frusna ben. Det är helg och jag är väldigt tacksam över det. Känner mig lite halv idag. Jag har lock för öronen, ont i halsen och väldigt trött. Ikväll skulle jag egentligen ut med några vänner men jag tror att om jag ska kunna undvika att bli förkyld så måste jag ta det lugnt ikväll och gå och lägga mig innan tre och om jag ska lyckas med det borde jag inte gå ut ikväll. Däremot ska jag åka hem till vännerna, där vi skulle ha träffats innan vi går ut, och prata av mig lite. För jag känner verkligen för att umgås med dessa sköna männsikor! 

Så det är vad jag ska göra ikväll! Sen är jag sugen på att shoppa också. Jag och Malin har försökt att få ihop en dag men nu när vi går olika linjer och har olika scheman är det näst intill omöjligt att få ihop en eftermiddag där båda kan, känns det som. När jag slutar tidigt, slutar hon sent och tvärtom. Men jag kan snart inte vänta längre..

I skolan håller jag och en tjej, Karolina, på med en solsaga. En saga som man ska berätta, samtidigt som man ska massera. Vi gör en saga om pannpakssmet! Först började vi skriva om en strand men efter ett tag tyckte vi att det skulle vara roligare att göra något konstigt, annorlunda. Så då fick det bli om hur man bakar (om man säger att man bakar..?) pannkakor!



Vi trodde att vi var klara med sagan häromdagen men så fick vi veta att man ska ha bilder också med. Så idag i skolan tog vi kort till alla olika massagegrepp.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Från en sak till en helt annan. Idag fyller den här lilla skuttan tre år!



För tre år sedan fick vi det där roliga samtalet. Uppfödaren hade redan en "beställning" på en brun tik. Så om där kom en tik och den var brun skulle inte vi få köpa den. Om det däremot kom fler tikar skulle en av dem kunna bli vår! Först kom där en liten hane, sen en brun tik och till sist två små svart/bruna varav en dog och den andra blev vår, Cindy!

Oj, nu måste jag pussa lite på henne, saknar henne fast att jag hör hennes nos arbeta :-). Jag hoppas att Du mår bra idag och att du får en mysig fredagskväll!


ERIK!

Jag sitter här i min säng och är tröttare än tröttast. Lampan är i väldigt svagt ljus att det nästan är omöjligt att se tangenterna. Jag har kollat på Idol och kommit fram till att Erik ska vinna. Han är bara för bra och jag slår vad om att inom tre månader har 20 % av alla 16 åriga tjejer i Sverige varit en aning förälskade i honom :-).

Min nästkusin åkte ut idag. Hon heter också Annie. Vi har fått våra namn från samma person. Det är ju lite coolt. Synd att hon inte är kvar nu. Men som sagt, ERIK ERIK ERIK ERIK!!

Så där. Ovanligt tidigt går jag och lägger mig ikväll. Men det behövs verkligen!

Många godnatt kramar!

Hösten är här

Nu känns det verkligen som att hösten har kommit! Det är ruggigt, mycket mörkare, blåsigt och väldigt växlande väder. Jag måste cykla iväg nu, ska spela tvärflöjt. En sån flöjt man håller på tvären, du vet ;-).


Det är inte sommar längre

Jag är trött. Puss!

Kom med posten!




Idag fick jag ett paket. Det kom med posten och jag blev väldigt förvånad att det var till mig! Det händer att jag får påminnelser från biblioteket någon gång då och då, annars brukar inte jag få post. Men idag fick jag det. Och när jag kollar vem det var ifrån så ser jag en härlig blanding, Jesus, Astrid Lindgren, John Lennon och andra människor. Fast det fanns några som var levande också! !



Nu har Pappa ropar "mat", "kommer du Annie?" i några minuter! Så, hejdå :-).

Massa plugg!

Min onsdag:

Vakna, cykla till stationen, åka buss, gå i skolan, åka buss, cykla hem, äta, plugga matte, skriva ett massageprogram, blogga (här är jag nu alltså), plugga på provet tills imorgon, äta, dansa, titta på Idol och sova.

Hoppas allt är bra med Dig!



Inget bi längre

Heeejsan!

Igår var det ett riktigt litet bi som skrev på bloggen. Jag var så in i helve**s irriterat, på allt och alla. Och idag kan jag inte riktigt hitta anledningen till varför jag var sååå arg. Men igår kändes det som att det inte fanns ett endaste litet ljus i den mörka tunneln. Och idag sitter jag här och har hittat ut :-). 

Det blev ingen laserdome med klassen igår. Så när jag kom hem visste jag inte vad jag skulle göra. Smsade lite med Malin och tänkte köra hem till henne. Men det blev lite knappt om tid så jag kände att det inte var lönt. Men istället åkte jag med Maja till Friskis och gick på ett kickboxningspass. Och där kunde jag slå ut all ilska som fanns i min kropp :-).

Men det är väl så ibland. Alla har sina dåliga dagar (detta tycker Lina att jag alltid skriver ;-), men jag tror hon tåler höra det ännu en gång?). Ikväll (eller ok, om en timme) ska jag sätta mig på bussen och åka till skolan, igen. Vi ska ha föräldrarmöte och klassen ska presentera sig och berätta om olika kurser vi läser. 

Jag ska prata om Näringslära och har bara övat en enda gång!! Så du kan väl hålla tummarna för mig att jag inte gör bort mig :-). Känns som det finns en risk att det kommer hända. 

KRAMAR

 

Måndöö

Idag är jag på riktigt skithumör. Det känns som att hela världen är emot mig, bajsmåndag. Jag tror någon har fått tag i mitt lösenord. Bloggen ser helt mysko ut, jag kan inte logga in på skoldatorn och inte heller på Spotify.

Nu ska jag plugga. Jag vet hur dåligt-humör-sjukdomen smittas så jag skiter i att skriva mer idag. Behöver ju inte göra fler sura!


Anka, Winter också en till..

Hejsan!

Jag har precis kollat på "Svenska hollywood fruar" och jag säger bara ... eller nej, jag säger ingenting.

God natt min vän!


Med Ebba idag

Ebba har varit här i några timmar. Vi kollade på filmer sen vi var små. Där var en film när hela kusinskaran var samlad hemma hos Mormor och Morfar. Det var julen -98 och vi gjorde en teater som vi visade för hela släkten (eller ja, asså våra föräldrar). Det handlade om en bar där det fanns en tant som spelade gitarr, två som dansade tango, en vakt, ett fyllo och en bartender.



Vi cyklade lite runder och fikade på trappan. Jag kunde glömma allt plugg i några timmar. Men måste ta tag i det nu. Ska kunna alla hjärndelar tills på tisdag.


Ebba ville ge mig en present och det här fick jag :-).

Imorgon är det måndag, kort dag i skolan. Börjar nio och slutar ett. Efter skolan ska nästan hela klassen spela laserdome. Jag hoppas min fot tillåter mig att vara med! Jag har aldrig spelat och tycker att det skulle vara jätteroligt, både att spela och att få lära känna klassen ännu bättre!

Hoppas Du har haft en bra helg!

Det..

..kliar i mina fingrar..

ASOS Frill Tiered 2 In 1 Dress ASOS Animal Print Button Through Sun Dress
Miss Sixty Check Short Sleeve Mini Dress ASOS Bow Tie Waist Tab Detail Dress

Dessa klänningar har jag hittat på asos.com

Sunday

God morgon!

Ännu en fin dag, det gör mig glad. Min fot har blivit mycket bättre och det ser faktiskt ganska normalt ut när jag går. Bokstavligt talat gör jag framsteg.

Idag kan jag känna mig lite vuxen, för jag får rösta i kyrkovalet!! Men vad ska jag rösta på? Svar: inte en aning, så jag hoppar.


Ojdå



Adam är iväg och handlar pizza. Ooops, min andra pizza för den här veckan. Min tredje för två veckor. Oj, då. Jag har hört att det inte är så bra för hälsan, faktiskt.

Bara en till :-), gott ska det bli!


Sunny day

Hej bloggen!

Jag har legat lite på latsidan idag med att blogga. Men nu är jag här. Imorse, en liten stunden efter att jag vaknat, ätit frukost och tagit min drog (spelat guitar hero) så åkte jag till Mormor och Morfar. Jag mår så bra i hjärtat efter att jag har besökt dem.

Sen kom jag hem här, städade mitt rum, så nu skiner hyllorna, golvet är rent och sängen är bäddad :-). Nu har jag precis varit ute på en liten cykelrunda. Jag brukar aldrig annars njuta av att cykla utan bara använda den som ett transsportmedel. Men jag ville så gärna ut i det fina vädret!









Nu ska jag iväg till affären och köpa lite käk. Typ någon dipp och lite grönsaker!! See you later!

ee. rubrik



Jag kände jag måste bara komma ut en liten stund idag. När man är hemma och är förkyld orkar man inte gå ut. Då är man bänkad i soffan i stort sätt hela dagen. Men jag är piggare än piggast. Så jag cyklade en liten runda. Satte mig nere på stranden, Cindy ville vara lös men jag släppte aldrig henne. För vad skulle jag göra om hon sprang iväg från mig?!

Det var så tyst, fint, fridfullt, blått och soligt. När det är sommar har jag en syn på havet och när det är höst, vinter och vår har jag en annan syn. Det kändes lite konstigt för jag hade verkligen fått höstsynen idag. Oj, vad detta hördes knäppt :-).

Annars har jag spelat Guitar Hero - The Beatles, börjar bli beroende, läst bloggar och kollat på "Extra Extra".

 


Mina kläder matchar idag ;-).

Oj, nu kom Rybaks låt. Måste byta radiokanal. Ett ögonblick! 

Så :-).



Nu har jag och brorsan varit duktiga och lagat mat, så Mamma blir säkert glad när hon kommer hem från jobbet om en stund! Glad fredag!

Oj, Mamma kom nu, måste duka! Puss o kram!


Fredag

Fredag, en solig fredag!!

Cindy ligger här brevid och snarkar som en liten gris. Jag sitter i min morgonrock, som jag fick när jag fyllde tio. Den är i storlek 146/152 och ärmarna slutar vid armbågarna. Man kan snart börjar tro att det ska vara så. Jag har svårt att göra mig av med den. I vanliga fall kan jag slänga kläder hur lätt som helst, för då får ju jag köpa nya :-). Men jag vill inte ha någon annan morgonrock än den här! Så när jag är 25 kommer jag sitta i samma gamla trasa!

Jag kan inte belasta min häl. Så jag går på tå här hemma nu. Har lite svårt att ta på mig strumpor och skor. Men men.. det finns så mycket hemskt som händer ute i världen så det känns ganska dumt att klaga över det här.

Nu kilar jag. Men jag lovar att komma tillbaka!


Oxytocin

Min smärtgräns har aldrig varit så hög. Men det kan ju inte jag rå för. Smärtan i foten växer. Det gör så jä'la ont. Jag kan inte sitta still för jag måste byta ställning hela tiden.



Jag sitter och letar efter en enkel förklaring vad oxytocin är. Jag kunde inte stava det för en timme sen, visste knappt om det hette oxytocin. Jag gör alltså framsteg. Det jag vet är att det är en/ett hormon som utsöndras vid massage, förlossning och amning. Men det hade ju varit snyggt om jag hade skrivit något mer.



Cindy är måttligt road


Jag är snart tillbaka! Puss o kram / Änypäny

Aj min lilla fot!

Torsdag.

Jag sitter på mitt rum, eller nej, jag ligger i min säng, med idrottsshortsen på, håret i en hästsvans, benen under täcket och har så fruktansvärt ont i min fot. Häromdagen när jag var ute och gick så hade jag ett par skor, som knappt har någon sula, på migoch igår kunde jag knappt dansa så ont jag hade.

Idag när jag vaknade kändes det inte bättre och jag kan inte sätta ner hälen för då smärtar det till. Aj, aj, aj, Så jag ska plugga lite hemma idag och vila foten. Känns så konstigt att vara hemma när jag inte känner mig sjuk, på det sättet. Men att vara i skolan och ha orientering gör bara ont av tanken.

Jag är snart tillbaka!


Glad onsdag

Jag sitter och fördriver tiden med att läsa bloggar, ta kort, spela flöjt, blogga och lyssna på radio. Inte allt samtidigt, givetvis men det känns trevligt. Jag känner mig inte alls nere idag och min förkylning valde att krypa ut ur kroppen. GLAD för det :-).




Nu ska jag plugga lite glosor, äta lax och potatis, dansa och kolla Idol.



Sen ska jag sova och vakna upp till en ny dag då jag ska åka i en knögafull (nytt ord) linjebuss, springa vilse, alternativ orientera i skogen, äta skolmat och spela flöjt. Men en dag i sänder, va?

Minnen & maj, maj & minnen

Det har gått någon timme. Jag sitter här en i röd tjocktröja och en blommig sjal. Jag var så frusen innan. Som att någon jättekall sak satt runt omkring mig. Typ något jättekallt, kanske en hand, en iskall hand. Oj, tror du? Nej det kan det bara inte vara? Eller? Tror du att det är Edward? Eller finns inte han på riktigt? Jo, eller nej. Eller jo, jag såg han igår, fast han var med någon annan tjej. Typ Bella..

Oj vad jag har roligt då, nu helt plötsligt :-). Var det inte jag som var på dåligt humör? Tydligen inte längre :-).




Jag kollar på bilder sen dansen. De där intensiva dansdagarna i maj, månaden som enligt mig är den bästa (fast det vet du ju såklart redan). Lina skadar sig, åker till akuten och syr, tre stygn, tror jag att det var. Det dansas, jag förvandlas från en prinsessa med jättefult hår till ett lik på mindre än fem minuter. Det jag inte visste då var att artisten som sjöng låten "Thriller", som vi dansade till, skulle vara död om knappt två månader.



Sen fortsätter maj. Niornas middag. Jag kommer ihåg (nu hörs det som att detta var flera år sedan..) att jag sa till mig själv att jag inte får tänka för mycket under den här kvällen. För jag visste själv att om jag skulle göra det, så hade tårana börjat rinna och det ville jag inte. Så, jag satt där, ganska tagen av alltihopa och tog in den sista luften från min skola.

Det jag trodde var att all saknad av skolan, lärarna och kompisarna skulle komma på skolavslutningen. I och för sig så var det tungt att säga hejdå och det fanns så mycket känslor inblandade att de knappt fick plats i min kropp. Men saknaden kom i augusti, under de första dagarna på den nya, främmade skolan! Det var först då jag fattade att den gamla tiden inte kommer komma tillbaka. Väldigt märklig känsla.

Men nu sitter jag här, på en ny skola med massa nya ansikten och det känns ju faktiskt bra! Det hade jag aldrig vågat tro. Jag tar inte ut någon seger i förskott, inte :-).

Nej, nu ser jag att klockan börjat bli mycket och Idol börjar om några minuter! Så sätt igång tven och slå på fyran vettja!


En snygg, blek, iskall vampyr



Jag tror att en förkylning gömmer sig i min kropp. Den har inte kommit fram än men jag känner att den finns där. Känner mig lite nere, lite slö och lite ont i halsen. Dansen börjar om en halvtimme och jag är osäker om jag ska gå.

Det blev en liten filmkväll här igår. Med kebabpizza, Twilight, Malin och Lina. Det var gott, filmen var jättebra och Edward var bara såå snygg :-). Jag ska ta och ragga upp en riktig vampyr!

-------------------------------------------------------------------------------------------

Smsade nyss min tränare och sa att jag inte kommer idag. Det är lika bra att vila upp sig när man känner sig lite halv. En sak, som förvånare mig lite, är att jag gillar september! Det är ju jättemysigt med den här lite svala luften, alla dessa fina färger men ändå lyser solen så strakt och fint!

Oktober är också ganska fin, då är det verkligen höst, men ändå ganska fint väder (i alla fall förra året). Värst är det innan jul, i november. När alla löv är nere, det regnar mycket och julstämningen har inte kommit än. Sen är det mysigt kring jul. Hela december är en mysig månad. Lucia, snö, massa ljus och alla fina juldagar! Sen är januari och februari baaajs. Då känns allt så långt borta. Sånna "mellanmånader" då inget speciellt händer. Sen börjar våren komma i slutet på mars och i april.

Maj är nog den bästa månaden. Den är så himla härlig, med blommande körsbärsträd, allt har vaknat till liv, sommarn står framför dörren och vipps är hela maj slut och då har sommarn kommit! Juni, juli och augusti, så varmt och skönt. Sen är cirklen sluten!

Det där var ju inte riktigt meningen, men nu vet du i alla fall vad jag tycker om alla månader :-). Väldigt viktigt att veta, måste jag säga :-).


Filmkväll ikväll?

Började skolan klockan tio över nio. Slutade kvart över ett. Har ätit lite goda nudlar och druckit äpplejucie. Det satt fint. Har inga läxor tills imorgon. Superduperunderbartjätteskönt! Kom precis på att Lina pratade om måndagsfilmkväll häromdagen. Det hördes bra. Ska ta reda lite mer om det när jag har packat upp idrottsväskan. Hej på en stund!


Ohälsosamma unge!

Det känns som att jag hade kunnat gå och lägga mig nu och sova hela natten. Jag är så trött.

Också känner jag mig jätteohälsosam. Eller illa, snarare. Jag mår illa i magen, om det uttrycket finns. Den här helgen har jag levt på skitmat rent ut sagt. Jag vill knappt nämna det för då mår jag bara ännu värre. Men igår åt jag lunch på Burger King, det vill säga pommes, hamburgare och cola.

Kvällsmaten blev på Äteriet (eller så hette det nog inte..) och där slank kebab och pommes ner. Plus en cola. Idag har jag som sagt firat Farmor. Vi åt på en golfbana. Eller ja, inte på golfbanan givetvis utan på resturangen brevid. Kanske lite trögt av mig, men jag valde hamburgare och pommes.. och cola förstås.

Usch, inte konstigt att jag mår som jag mår. Ikväll ska jag kolla på andra avsnittet av "Ensam mamma söker". Också ska jag äta mackor och fil. Det ska bli så jäkla gott :-).

Hoppas allt är bra hos Dig! Imorgon väntar orientering, prov och datorkunskap.




Liseberg!

Hej!

Oj, vad ska jag säga? Liseberg alltså. Vilket ställe, vilka intryck, vilka fina gröna kaniner och hur kul är inte Uppswinget!?



Vi kom dit vid elva, fyllda av förväntningar och lite nervösa av att se Höjdskräcken. Lina hade bestämt sig redan i bilen att hon inte skulle åka den. Men efter lite övertalning och en halvtimmes väntan och lidande i kön var det bara till att sätta sig till rätta och följa med.





Jag åkte Balder, Kanonen, där det var en decimeter från att jag förlorade min mobil(!), Kålorado, Kaninresan, Lisebergs banan, Uppswinget, Höjdskräcken, Uppskjutet, kollade på 3D film (varför bytar de aldrig ut den? Det har ju varit samma Pandafilm i många år nu...), spegelhuset och Flume Ride!


I Kålorado




Och vilka är då bäst?

På tredje plats kommer Kanonen. Den här atraktionen har jag aldrig velat åka. När Malin sa häromdagen till mig och Lina att hon skulle få upp oss i den så visste jag att det kommer hon inte. Men med lite mod i kroppen åkte vi den och att vara upp och ner var ju faktiskt en väldigt rolig känsla. (Inte alls som på Insane där det bara var läskigt).

Andra platsen får Uppwinget. Där är fin utsikt, det är en jättehärlig känsla att gunga så högt och köerna var lagom långa.






Försa platsen får Balder. Backarna och suget i magen är verkligen bääst! Det dåliga är att köerna kan vara fruktansvärda. (Vår längsta kötid var 35 min och det är ändå en ganska bra tid)..



Köerna var hyssade under dagen. Inte jättelånga, inte jättekorta. Mellan 10 och 35 minuter.

Vi kramade Lisebergs kaninen, åt glass, jag skrek från början till slut på Kanonen, jag blev utstrirrad för min haka. Jag fattade först inte varför vissa kollade så, men efter några timmar påminde både Lina och Malin mig av hur min haka såg ut, om jag säger så.






I bilen hem slocknade jag, tror jag, eftersom det kändes som vi kom hem på nolltid och när jag blundade åkte jag Uppswinget.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Hur står det till idag då? Lite yr, lite hes, lite ont i huvudet och lite trött. Fast det är väl så det ska kännas? Det har tagit mig en timme att skriva det här inlägget. Bilderna tar ju också en stund att ladda upp. Nu, om trettio minuter när batteriet tar slut :-), ska jag hoppa ur min Hello kitty pyjamas, hoppa in i duschen och sedan ska vi har en försenad födelsedagsmiddag för min Farmor.

Sen får det bli lite plugg. Glad söndag! Kramar blåa kaninen Annie.

Och just ja, jag höll på att missa det allra bästa kortet..!!


Sverigehaka

Fredag.

Fredagsmys låten har trallat från den ena munnen till den andra heeela dagen. Jag är så fruktansvärt trött på den OLW, aldrig mer!

Vi satt och hade matte i förmiddags. Det var inte 100 % roligt så jag och Anna satt och tramsade oss istället. Vi puttade bordet mot varandra, först tryckte jag in det i hennes mage och sedan hon i min. Efter en liten stund tappade jag balansen när hon puttade det mot mig så min stol trillade bakom. Av ren reflex gjorde jag allt för att inte följa med stolen, så jag puttade mig själv framåt. Men istället för att stolen skulle sätta sig rätta igen trillar stolen bakåt och jag framåt.

Jag åker rakt in med hakan i bordet och trillar ner på golvet, under bordet. Uuu, det gjorde så in i hel*etens ont. Så nu har jag en riktigt Sverigehaka, blå och gul. Förutom den lilla olyckshändelsen har dagen varit bra. Det har varit bland annat engelska och datorkunskap.  

Ikväll är det fredagsmys... med Idol, något nytt program, tacos, förstås också ska jag ladda inför morgondagen. Jag har längtat som en gris efter den här dagen och nu äntligen är den kommen. Jag, Lina, Malin plus min och Linas familj åker upp till Liseberg imorgon!!

Balder, här kommer vi !!! Jag ska försöka tvinga mig upp i både höjdskräcken och uppskjutet. Får väl se hur det går med den saken :-). Ha en riktigt bra helg!


Så här såg jag ut igår...

Så här ser jag ut idag, när jag döljer blåmärket..

Här ser man det lite i alla fall ;-)




Colon

Hejsan käraste bloggläsare!

Idag har jag varit i skolan. Knappt att jag behöver säga det fler gånger va? Jag tror det är smartare att säga till när jag inte är i skolan, annars blir det lätt tjatigt.

Vi hade prov idag i temologi, som jag tror att det heter. Det gick ganska bra, kändes det som. Fast några frågor hade jag lite problem med. Till exempel: vad heter det om man har cancer i lungorna? Då hade jag kunnat tänka att logiskt sätt borde det heta lungcancer. Cancer i lungorna lixom, klart det heter lungcancer.

Men jag tänkte att så lätt kan det bara inte vara så jag satt där och tänkte och kom fram till att det heter colon. Efter provet fick jag veta att svaret var lungcancer! Amen ååå! Och colon, vet du vad det betyder? Tarm på latin..

Haa, snacka om att jag kände mig lite snopen. Men men, jag chansade i alla fall. Bättre det än att inte skriva någonting alls. Efter provet spelade jag och några andra i klassen kort. Vi var ganska trötta så det blev mest en massa flams. Och på sista lektionen, som var engelska, fick vi en uppgift. Sen sa hon att vi fick gå hem, bara vi har gjort uppgiften tills imorgon :-).

Så, nu sitter jag här. Jag och mina colonar. Och strax ska jag sätta mig framför tven och kolla på vaddå? Jo, tv såklart ;-). Man ska inte tänka så kopmplicerat..

Många kramar

Dagen börjar med orientering

God morgon!

Idag är det torsdag och jag har fått sovmorgon till tio över nio. Då börjar först lektionen med orientering. Kom igen, orientering!! Om inte Malin hade varit den som höll i kartan i Stockholm så hade vi varit kvar där fortfarande.

I femman när vi skulle orientera, i en skog, så följde läraren med mig och Lina, antagligen för hon var rädd att vi inte skulle hitta tillbaka. Det kändes ju lite nervärderande så vi försökte, utan att lyckas, att springa ifrån henne :-). 

Men jag tror att lektionen idag börjar med att lära oss läsa kartan, ordentligt!! Och det tackar jag för :-). Så vi får väl se om vi ses här inne ikväll. Annars kan du ju alltid se en bild framför dig hur jag sitter där i skogen, med kartan i handen och försöker göra upp eld.

See you!




Skrattanfall

Onsdag! 

Igår på dansen skulle vi göra en konstig rörelse, böjde på händerna, upprepande gånger så idag har jag träningsvärk i dem. Denna onsdag har bestått av frisvård, svenska och etik & livsfrågor.

På friskvårdslektionen skulle vi massagera varandra och göra solsagor. När läraren visade hur man skulle göra så skulle jag läsa upp en solsaga.

När man inte får skratta, varför är det då man gör det? Det var så pinsamt men jag kunde inte hålla mig för skratt när jag skulle läsa upp den här sagan som handlade om väder och katter. Aahh, jag visste inte vad jag skulle göra så jag gav över sagan till grannen. Haha, sånt är så jobbigt. 

Idag måste jag plugga till ett prov som jag ska ha imorgon. Det känns inte som att det går att slappna av ordentligt för man har hela tiden i huvudet att man måste plugga. 

 

Vi hörs!


090909

Om drygt en och en halv timme kan jag säga det är den 9/9-09 och klockan är 09, coolt ;-). Snart går bussen, måste kila! Ha en fin onsdag!


Fullt upp

Jag vaknar, klär på mig, äter frukost, cyklar, åker buss, har två lektioner, äter lunch, har en lång lektion, kommer hem, cyklar, dansar, duschar, äter, pluggar, kollar "Idol 2009" och nu satte jag mig ner för att skriva ett inlägg. Så ser en sammanfattning av den här tisdagen ut för mig.



Nu ska jag återgå till tven en stund för att sedan fortsätta plugga till provet.

Hoppas allt står rätt till. Många kramar.


Ny design!

Hej!

Nu har jag fixat med designen i över två timmar! Du ser en lite tom ruta och en ruta med ett rött kryss i menyn, de försöker jag få bort. Men fattar inte hur jag ska göra..

Nu ska jag slita mig från detta, läsa lite bloggar och sen äta pizza! Hoppas du mår bra idag! Puss på dig :-).


Datakunskap

Måndag.

Hejsan!



Just nu sitter jag har och känner biverkningar efter äpplet som jag nyss åt upp. Halsen är lite irrterad och läppen lite svullen. Idag hade jag min allra första datakunskap. Läraren lär oss om hur en data är uppbygd. Det är säkert bra att kunna men när jag tänker att vi ska ha datakunskap så är det väl finesser som vi ska lära oss. Så att det blir lättare för oss att jobba med datorerna. Lektionen varade i en timme, jag var där fysiskt men inte psykist.. Innan dess hade jag naturkunskap och efter lunch var det idrott.

Så, det var min måndag. Lätt, snabb och skön! På så sätt blir helgen automatiskt längre. För när jag vet att måndagen inte är jobbig går jag inte och har ångest över att helgen ska ta slut. Ikväll har jag och Maja planerat att träna kickboxning. Det ska bli roligt!

Tjungtjong!



Ulla red till Ullared

Hejsan!

Mobilblogging.. jag försökte inte ens. Visste att jag inte vet hur man gör och jag har redan exprimenterat med det ett par gånger förr så jag lät det vara.

Idag har jag varit på självaste Ullared eller Gekås som det egentligen heter! Vi kom dit vid halv nio och det var helt perfekt med folk, alltså ungefär jättelite människor. Inga köer, inget letande efter parkeringsplatser och ingen trängsel i gångarna med alla kundvagnar. Först vid halv tolv blev det svårt att ta sig fram. Men det gjorde inte så mycket för strax därefter var vi klara och tryckte in allt i bilen och åkte hem. Nöjda och belåtna :-).

När jag och Lina var där för några år sedan hade vi ett halv ton nya saker med oss hem. Vi är nämligen experter på att övertala varandra. "Ska du inte ha den här Lina?" "Nej, det tror jag inte, eller?" "Jo, men den kommer matcha jättesnyggt med både det här och den där". "Ok, släng i den i vagnen då". Ungefär så hörs våra konversationer under en dag på Gekås. Så när vi skulle hem den gången var det knappt att vi själva fick plats i bilen. Men lika nöjda och glada var vi för det.

Förrens man såg beviset på hur små bäckar blir till en stor å! Jag hade lite ångest efteråt och lärde mig av mina misstag. Så gången därpå när jag kom upp där tänkte jag på precis allt jag stoppade i vagnen och tror inte jag handlade för mer än 400 kr ;-).


En tavla

En kudde

Jag köpte jag en kalender, jag är ju i nööd av en sådan :-) och här kostade en exakt likadan knappt en femtedel av vad den kostade inne på Bokia.

Nu inväntar jag det första avsnittet av "Ensam mamma söker".

Kram och tack v. 36!

Jag försöker..

God kväll!

Egentligen borde jag gå och lägga mig nu, för jag ska upp snart igen! Men jag kom på att jag måste duscha håret och jag måste också lägga upp en profilbild här på bloggen. Det är ju ett jättemåste ;-).

Så jag sitter här och trixar och fixar och det är väl fasen vad svårt det ska vara. Man ska kunna begripa massa konstiga tecken och efter några försök med både den ena och andra bilden klarar jag det. Också blir det denna, smurfbilden! Haha, jaja. Jag ska ändra på det sen :-).

Nu in i duschen och sen ska jag gå sova ett tag. Imorgon ska jag försöka mobilblogga. Har inte lyckats de gånger jag försökt men jag ska göra mitt bästa. Puss, kram och godnatt!

    

Zlatan och massa prat

Hej !

Denna dag har jag spenderat på stans bästa pizzeria. Åt en  och den vinner listan på bästa pizza. Eller den är i alla fall topp tre :-). Sen när vi hade hängt där en stund och blivit alldeles för mätta åkte vi hem till Lina, kollade på massa bilder, videoklipp och pratade! En riktigt bra lördag blev det!

Kom nyss innanför dörren. Lite trött, lite upp i varv och känner för att sätta igång en bra film. Det får bli så!
Malin visade mig innan hur man laddar upp större bilder så jag ska göra ett försök innan jag loggar ut här ifrån.



Kolla kolla kolla, det funkade! Sen vill jag tacka för era kommentarer som jag fick innan, nu har ni varit tysta ett tag och jag saknar era ord! Så kom igen nu! :-) (till och med min pappas jobbekompisar har läst min blogg, det är ju lite coolt). Som det kan sprida sig va? ;-)

Coolt coolt :-). Nu ska jag kollla på film. Såg "Mamma Mia" igår, den gick på tv. Fast man kan ju inte kolla på samma film två dagar i rad. Eller kan man det? Jo, det är klart man kan.

Panik!

Helg helg helg!

Det tog tid imorse innan jag fattade att det var helg. Cindy kraffsade på min dörr, jag gick och öppnade, skulle kolla vad klockan, för att se hur lång tid det var innan jag behövde gå upp. Kollar en snabb blick på klockan och förväntar mig att den ska visa något på sex.

Men när jag ser att den är åtta får jag lite smått panik. Ställde jag inte klockan imorse, varför har ingen väckt mig, fan också, bussen gick för tre minuter sen, nu måste jag hinna med den som går fem över halv, men skit också, jag kommer ändå komma en halvtimme för sent, jag måste skynda mig!






När allt detta hade forsat igenom mitt huvud slår det mig, det är helg, det är lördag, jag behöver inte ha panik, jag kan gå och lägga mig igenom och somna om. Tror jag gjorde det också för när jag gick upp nästa gång var klockan halv tio!

Nu har jag pluggat i några timmar. Bestämde mig igår att jag skulle göra det några timmar nu på morgonen så att jag inte behöver gå och grubbla på det hela helgen också blir det inte av (har ju hänt några gånger om jag säger så :-)). Nu har jag hela lördagen framför mig och behöver inte tänka på detta mer :-). Så skönt!

Idag ska jag träffa några kompisar. Vi vet inte hur, var eller när men träffas ska vi! Så nu önskar jag Dig en riktigt bra helg som jag hoppas att dukommer njuta av :-). Kram!


Darin, ny blogg och G-force!

Good kväll!

Sitter här och lyssnar på Darins senaste låt. Ja faktiskt. Darin, han ja, han hade man nästan glömt. Men han har gjort en ny (eller ny och ny, den har funnits ett tag nu) låt som är värd att lyssna på. Här hittar du den.

Känner mig lite rastlös, lite trött, lite stressad ikväll. Det är därför jag äter så jäkla hårt och mycket på mitt tuggummi också vickar jag på knät. Ett "gott" tecken på att jag är stressad. Åå, jag gillar inte det. Måste lugna ner mig lite.

Här finns Majas blogg. Jag tror jag har den gamla länkad på min blogg. Men jag ändrar det nu.



Vi ska bjuda min Farmor på bio också ska vi hitta en passande film. Jag kollade vad som går också hittade jag den här och kan inte sluta skratta. Undra om Farmor skulle bli glad om hon fick se denna Marsvinsfilm. Min fem åriga kusinen hade säkert tyckt att detta var det självklara valet, "G - force" - Världen behöver större hjältar.

Trevlig helg!



Helg!

FREDAG eftermiddag = helg!!

Hejsan efterlängtade helg! Även om den här veckan bara har rusat förbi så känns det ändå väldigt skönt att det är helg!

Idag skulle jag gå till tio i fyra. Datakunskapen var inställd så jag hade en håla på 2,5 timmar. Jag och några i klassen hade tänkt gymma. Men när vi kom till Friskis skulle gymmet stänga om 40 minuter så det kändes inte lönt. Istället satte vi oss och pratade och spelade kort. Sen blev vi trötta på det och en tjej gick och bad om att vi skulle få gå hem. Men istället så slog läraren ihop oss med en annan klass så att vi kunde sluta kvart över två istället! Tack för det, säger jag bara :-) !

Just nu:

* är jag ganska tung i huvudet. Har suttit i en timme och tryckt in allt vad stjärnor heter.
* är jag ganska trörstig. Ska ta något riktigt svalkande.

Idag måste vara den första höstdagen på det här året. Det är kallt och det blåser ordentligt.

Nej, nu ska jag fira, kram!

Pulsklocka och regn

Hej, igen!

Stan är gjord för idag. Lina har köpt kalender. Hon valde så omsorgfullt att man nästan trodde att det var några killar hon valde mellan.

---------------------------------------------------------------------

På idrotten tog vi pulsen på oss själva. Det var rätt roligt :-) och kul att veta hur snabbt jag måste springa för att träna kondition.



Jag tog ett kort på mig själv innan jag gav mig ut...och sen la jag ut det på google.se

Sen började det regna, jag hade matte och lite andra lektioner. Sen, sista lektionen skulle jag ha engelska. Jag satt i ena huset och skulle till ett annat, några hundra meter bort. Regnet öste ner utanför och jag inväntade uppehåll, som inte kom. Så när jag märkte att jag fick lite bråttom till lektionen var jag tvungen att springa ut i regnet och det bara vräker ner. Spelade egentligen ingen roll om jag skulle ha sprungit eller gått för jag skulle bli lika våt vilket fall.

Aja, när jag kom fram var jag dyngsur. Men det var bara en lektion så det var ingen fara. Sen tog jag bussen hem och hann vara hemma en liten stund innan Lina ringde (du kan hela historien redan..) sen åkte jag upp till stan. Och på vägen hem kom det där förbaskade regnet igen. Innanför dörren kliver jag, lika våt den här gången av alla de där tusen dropparna.



Puuuh. Vilka problem va? Regn. "Det har ju aldrig skadat"..sa jag en gång i skolan. Men jag förstod mitt misstag när Lina gav mig vad-tror-du-egentligen-blicken. Det skadade inte mig idag, bara lite obehagliga kläder och droppar från håret och det står man ju ut med :-). Nu ska jag plugga några mattetal och sedan ska jag se om jag kan göra naturkunskaps uppgiften. Sen ska jag göra det jag är bäst på. Att sitta vid datan eller tven och slappa, ööörk, där hördes jag som en riktigt tonåring..


Sen hittade den här på Malins blogg. Jag gillar verkligen den här bilden. Känns som att man känner glädjen bara genom att kolla på den.

KRAMAR

Kommer tillbaka

Tänkte just blogga men så ringer telefonen och jag svarar. Eller ja, jag hinner inte ta det för jag hittar inte telefonen som ligger nertryck i min väska. Sen när jag hittar den tror jag att det är "för sent". Jag kollar på displayen för att se vem det var också står där ingenting. Så ser jag att jag hunnit svara men råkat trycka på någon knapp att det avbröts.

I alla fall.. Det var Lina som ringde och sa att hon ville upp till stan och käka. Så nu ska jag göra henne sällskap, sen ska jag gör lite läxor och sen kommer jag in här och fortsätter där jag slutar..nu.

Nästan lite skoltrött

Onsdag har det hunnit bli.

Nu helt plötsligt, som en blixt från en klar himmel, känns det som att jag har hur mycket som helst att göra i skolan. Tycker inte det är många lektioner då jag inte får någon ny uppgift som ska vara inlämnad vid ett speciellt datum. Så just nu, är jag lite smått irriterad eller kanske stressad.

Men jag ska lära mig av mina misstag. Att inte sitta och tragga en och samma sak i någon veckan utan att ta tag i det. Istället ska man (eller rättare sagt jag) inte tänka så mycket utan bara gör det och pooof så är det gjort utan att man tycker att det var jobbigt.



Kra,marmknhk Aninlkifne


Full av energi

Jag har känt mig så full av energi idag. Känner att allt helst ska gå lite snabbare än vad det gör och att jag vill hinna med allt på en och samma dag. Men det går ju inte, såklart. Men den känslan av att ha hur mycket ork som helst är väldig skön.

Ersätter gärna de dagar man känner sig slapp och seg med den känslan som jag har eller hade, rättare sagt. Nu har jag varit i skolan, dansat och gått en promenad med Cindy och jag känner att årets första höstdag blev riktigt bra och somrig!




Och du Lina, vi kan kolla "Twilight" nu för jag har läst ut boken :-).

                                                                                         // Äny


Lite stressigt

Hej!

Kom nyss hem från skolan. Känner att jag måste köpa en kalender så att jag har allt samlat i en bok. Blir lite smått tokig när alla läxor, utedagar och inlämningar står på olika papper. Nu väntar dans, halv fem, har lite bråttom, klockan är sju minuter över, så jag har tyvärr inte tid att blogga just nu. Får se om jag orkar ikväll annars hörs vi av imorgon istället!



RSS 2.0