Blått & vitt


Som ni vet älskar jag porslin!
Jag har försökt hålla mig till några serier men för ett tag sen blev jag så kär i en kopp från Ostindia så var bara tvungen att slå till! Nu hade jag tänkt att utöka min serie men kan inte bestämma mig för vilket mönster på tallriken - antingen den med större mönster upp i högra hörnet eller den som är inte har någon assiett eller kopp på sig, med mindre mönster i mitten . Vilken tycker ni? Den med större mönster gillar jag för att den matchar mina koppar bäst men den med mindre mönster känns mer "svenskt och klassiskt". Hjälp mig i mitt stora, svåra beslut! Tycker egentligen att Rörstrands och Iittalas serier är alldeles för dyra men ser alltid till att hitta bra erbjudanden. Mina hetaste tips är att gå med i Iittalas kundklubb där man får extra rabatter och kan sedan använda dessa i kombination med andra och även att hålla utkik på tidningsprenumerationer. Där kan dom faktiskt ha riktigt bra premier - just nu på Essence såg jag! Stör mig något oerhört på att bloggappen inte alls är som jag vill. Kan inte göra några namn i fetstil och ha texten som den brukar (har fått göra det från datorn efteråt). Får hoppas de snart gör en uppdatering igen! Nej, nu ska jag drömma vidare bland alla skålar och glas på Instagram. Passar på att säga tack och godnatt juni!

Bilden är lånad

Tacos till middag!

Hej Bloggis! Idag är jag lite piggare, lite gladare och lite mer positiv till livet. Haha, nej men igår var en riktig skitdag helt enkelt. Nu känns det faktiskt lite bättre! Har jobbat hela dagen men haft en ledig eftermiddag. Jag åkte till Ängeltofta och Ljusfabriken. Det känns SÅ juligt där inne, med alla stearinljus och ljusstakar. Jag blev så tacksam för att det är sommar och varmt. Blev nästan lite illamående när jag tänkte på vintern, mörkret och alla levande ljus. Nog för att det är bland det bästa jag vet just då men just här och nu vill jag bara att det ska vara sommar! Det är väl märkligt det där? Hur anpassningsbara vi är och att julen känns så välkomnande och härlig i december men att julkänslorna krockar fullkomligt med den tiden på året som är nu? Oj, vad jag flummar! Har dåligt samvete för att jag inte bloggar men har samtidigt idétorka till vad jag ska skriva så allt som dyker upp i huvudet printas ner, haha.


Nu ska jag laga tacos. Har köpt hem två avokado så ska göra guacemole - älskar det! Var så äventyrlig och risktagande att jag vågade testa mig på en ny chipssmak på tacoschipsen dessutom, vågligt va? Gillar att äta tortiliabröd och sen olika chipssorter som man dippar bredvid. Då blir tacosen extra bra! Icke att förglömma är fajitaskryddan - köttfärsen blir mycket godare! Men viktigaste för en lyckad tacosmiddag måste jag ändå säga är såserna. Jag brukar köra på vitlökssås (2 dl creme fraice, 2 msk majonäs, 1 vitlöksklyfta och ganska mycket salt), tacossås (om man hackar ner ett par tomater blir den mer salsa-aktig), guacemole (på endast avokado, ingen creme fraice alltså, olivolja, tabasco, pressad limesaft, scharlottenlök, vitlök, salt och peppar) och en mangosalsa. Som pricken över i:et (förstod det uttrycket först för några år sedan, haha) är förstås oliver, soltorkade tomater och marinerade vitlöksklyftor. Dags för tacosonsdag!

Hej där


Det har varit alldeles för tyst här på bloggen, men som ni kanske hört mig tjata om, har jag börjat på mitt nya schema den här veckan. 
En ny avdelning med nya vårdtagare, andra rutiner och personligheter och ja, det är mycket nytt helt enkelt. Just nu känns det rätt tungt faktiskt men hoppas att det snart känns bättre. Så. Har ni det bra där ute? Vet inte riktigt vad jag ska blogga om. Allt snurrar i huvudet efter en kväll och en morgon på jobbet. Gillar inte den kombination - tycker det blir så intensitvt när man jobbat sent och sen ska upp tidigt nästa dag. Men och andra sidan har man väldigt bra koll på morgonen vad som hänt - man kan alltid vända det till det positiva. Behöver ha den inställningen i sommar kan jag lova! Ikväll ska jag hem till Marcus - vi har laddat (läs: jag) inför Allsången i en hel vecka och nu äntligen drar det igång! Jag tror verkligen på Sanna. Hon känns så proffsig, lugn och självsäker! Nu ska jag äta middag!

Midsommarfirande



Känner inte alls igen mig i blogg-appen så vet inte hur det här inlägget kommer bli.
Men nu ska vi fortsätta där vi slutade igår. Midsommarafton. 30 graders hetta. Sol. Sommar. Fest med vänner. Vi kunde sitta ute hela kvällen och inpå natten. Ljuvligt! Min huvudvärk försvann framåt eftermiddagen och kransen passade perfekt! Festen var så härlig och värdparet roddade upp allt himla bra! Vi åt midsommarmat, lekte lekar och dansade till hög musik! Idag har jag sån grym känsla i kroppen. Då vet man att det var en lyckad fest! Hoppas ni också hade ett härligt firande! Nu är sommaren här för att stanna!!

Midsommarbekymmer




Vaknade upp med huvudvärk och förkylning. Har varit på två ställen för att hitta blommor till kransen och då fick mamma ändå ge sig iväg på ett tredje ställe för att jag inte var helt nöjd. Ja, ni hör hur jobbig jag är. Blir dessutom så himla gnällig av huvudvärk. Jajaja, nu har jag tagit ett par panodil och hoppas smärtan släpper. För nu ska det firas MIDSOMMAR!! Hoppas ni mår bra idag och att solen lyser på er. Här är det kvavt och 27 grader!! Sitter just nu i en solstol och smälter bort, haha. Tänkte lyssna på Fredagspodden - den får mig alltid på bra humör! Glad midsommar Bloggis!! 

Sågar

Jag har precis läst ut Glada hälsningar från Missångerträsk med Martina Haag. Boken var väl helt okej (får tre jordgubbar av fem) men filmen alltså. Jag och mamma tyckte inte att det gick något bra på teven häromkvällen (när gör det det på sommaren egentligen? Jo på tisdag för då börjar Allsång på Skansen - så pepp och har kollat upp och jag jobbar inte en enda tisdagkväll!!!) så vi hyrde den här filmen. Helt uppriktigt kan jag säga att det var bland det sämsta jag sett. Den hade liksom ingen spänning överhuvudtaget och först tänkte jag att det kanske berodde på att jag kommit halvvägs in i boken men eftersom mamma tyckte att den var lika dålig så kan det inte ha varit avgörande. Mitt tips ifall du tänkte krypa upp i soffan en regning sommarkväll och se en film - välj en annan! Jag avråder dig starkt ifrån att se Glada hälsningar från Missångerträsk! Den får endast en jordgubbe!


Annars då? Hur har ni det? Jag mår BRA och känner mig mindre stressad - så skönt! Igår hade jag en riktig sommarlovsdag (dagar på sommaren som känns så där extra härliga). Jag började dagen med att stryka massa tvätt (mår alltid bra i själen när jag får undan saker) och städa mitt rum (mindre kul). Sen gick jag en långpromenad med bästa podcasten (Träningspodden). På eftermiddagen åkte jag hem till farmor och farfar. Farfar skulle iväg med sina vänner så jag och farmor handlade hem tapas. Så gott! Senare på kvällen kom tjejerna över till mig. Vi pratade ikapp och om att två av oss fyra åker till Portugal imorgon. Vill ni veta vilken egenskap jag gillar hos mig själv? Det är att jag på riktigt kan glädjas med andra. Så jag tror jag är lika pepp på att de ska ha semester som de själva är. Nej herru ni. Det verkar inte bli något jobb idag heller. Får komma på något annat att göra istället. Men brukar inte vara några större problem. Ska ordna fram en Sverige-tröja. Zlatans sista match med landslaget ikväll ju! Dags att heja fram Sverige till en vinst tycker jag!  

Bilden är lånad.

Bra balans


Här kommer två bilder från min gårdag.
Jag spenderade eftermiddagen med att gå på stan, kikade in rean men tycker den är så mesig nu i början. Så väntar till efter midsommar med att sukta efter reafynd. Fick dock med mig en blus hem som var på ordinariepris. Har förövrigt insett, när jag rensade garedroben i förra veckan, att jag absolut inte är i behov av fler kläder. Så handlar bara sånt som jag snappat upp för länge sen men inte kan släppa i tanken. Det är väl ändå en bra taktik? Här ser ni föresten klänningen som jag köpte på Lager 157. Jag har fått reklamera den första då den krympte flera storlekar, färgade av sig på andra kläder och tappade färg. Så nu har jag fått en ny, i större storlek, som jag ska tvätta separat. Efter stanbesöket åkte jag hem till mormor, vi fikade på saft, skorpor och jordgubbar. På kvällen var jag på Blomsterlandet med mamma. Hon försöker lära mig olika blomnamn och jag vill väl inte direkt påstå att jag brilijerar på den fronten. Blandar ihop azalea och klematis (som låter som en könssjukdom snarare än en blomma, gör den inte?). Senare på kvällen blev det en spontanträff med ett par kompisar. En bra balans på måndagen måste jag säga.  Nästan alla tårtbitar fick plats, som Blondinbella skulle resonerat!

I mitt huvud



Hej Bloggis! Ligger just nu på altanen och solar faktiskt! Solen kikar fram bakom molnen emellanåt och då får man ju passa på. Svensk sommar är ju inget att lita på som bekant. Har hörlurarna i öronen och lyssnar på min senaste favoritlåt, Taste the feeling. Hörde den först i bilen påväg hem från Kullaberg och sa till Marcus att jag tycker den är SÅ bra och höjde volymen. Men efter det har jag försökt nynna på den och hitta den på Spotify. Utan framgång. Så i lördags när vi åkte mot bröllopsfesten förklarade jag hur den lät. Ett pojkband, med lugnare verser och mer tempo i refrängen (en mycket detaljerad beskrivning, jag vet). Marcus såg ut som ett frågetecken. Men vet ni vad som händer då?!? Jo, exakt i den sekunden bytte jag radiostation och gissa vilken som spelas?! Taste the feeling!! Skruvade upp, låten tjöt ut ur högtalarna och nu lyssnar jag sönder den, som vanligt då alltså. Min plan för eftermiddag var att jobba men då äldreboendet verkar ha bemannat som de ska så får jag glatt hitta på något annat. Fast ja, egentligen känner jag mig grymt stressad över att hela tiden "vara på hugget" ifall de skulle ringa. Vet att jag får säga nej. Vet att jag får planera in annat trots att jag skrivit upp mig på tillgänglighetslistan. Men ser min chans att arbeta just nu så hade känts dumt att tacka nej. Ja, det här låter som en fis i rymden men jag knaprar Omeprazol för min magkatarr så inget att skoja bort. Nästa vecka har jag ju schema så ska försöka att bara se det som en bonus om jag får jobb. Så, nu har ni fått veta allt som snurrar runt i mitt huvud den här måndagen! 

Malin ♥ Folke



Vart ska jag börja?
Bröllop är magiskt. Att få slukas upp över ett härligt par som äntligen får varandra är underbart! Som ingångsmusik spelades den här låten och alltså jag fick gåshud över hela kroppen. Det var så fint! På kvällen samlades Malin och Folkes stora familjer och alla vänner på en gård utanför Örkelljunga. Vi var ett stort gäng! Malin är en väldigt upptagen tjej (och vill gärna poängtera när vi ses att hon visst får tid att vila mellan varven, hehe) som alltid har någon att träffa eller något att göra. Men nu förstår jag verkligen varför hennes liv alltid är fullspäckat - och igår var alla dessa människor samlade. Det måste vara en mäktig känsla att få vara omringad av sina föräldrar, syskon och respektive och kompisar från olika håll och kanter! Jag har inte hunnit träffa Folke så många gånger (än) men ni vet när man märker hur bra ett par synkar? Allt stämmer liksom! Så kändes det verkligen! Ett stort grattis Malin och Folke och tack för att vi fick vara med och dela den här dagen med er! ♥

Malins syster höll ett så fint tal där hon bland annat tog upp Malins förälskelse i Alexander Rybak (eller ja, i ärlighetens namn var det väl jag som fick ett crush på honom) och hur exalterad Malin var dagen efter Allsång på Skansen trots att hon inte lyckades få Rybaks autograf utan hans bakgrundsdansares stort skrivet över hela armen. Minns hur rädd jag var att den skulle försvinna så tvättade mig försiktigt hela veckan och har nog ett dussintals kort på själva autografen, haha - bildbevis nedan.


Plikttrogen



Orkar inte med mig själv ibland. För att jag är så plikttrogen. Satte väckarklockan på 6:30 för att vara redo IFALL jobbet skulle ringa. Har nämligen börjat med tillgänglighetslistor och de dagar jag har skrivit upp att jag kan ställer jag klockan på. Blir helt knäpp av att ligga på helspänd och bara vänta på att telefonen ska ringa. Tacka vet jag schemaraden som jag fått efter midsommar! Nu blev jag iallafall ledig och tänkte göra något bra av den här dagen! Jag ska bland annat gå min sedvanliga promenad (prickade in ösregnet perfekt igår, haha), hjälpa Malin med hennes naglar (hon har fått för sig att jag är bra på det - blir nervös av bara tanken på att måla utanför och att hon sen ska dras med det i hundra år framöver när hon tittar på alla närbilder på ringen och brudbuketten, haha) och ikväll ska jag träffa Marcus. En bra fredag som startar nu med Fredagspodden, fågelkvitter och kanske en solglimt! Trevlig helg!! 

Sommarlov på riktigt



Hej Bloggis!
Ursäkta tystanden igår. Men jag har haft fullt upp med jobb. Idag är jag iallafall ledig (tror jag - nackdelen med att vara timanställd, man vet aldrig när man ska jobba) och tänkte strax gå ut på en promenix. Vädret går inte att lita på den här veckan så bäst att komma ut innan regnet öser ner. Torsdagar är dock en tråkig dag att promenera på för då har jag inget nytt poddavsnitt som sällskap. Just nu känner jag mig förövrigt otroligt lättnad. Fick nämligen reda på igår att jag klarade hemtentan och är nu helt färdig med termin 2!! Jag har känt mig så spänd inför att få veta då jag annars hade behövt göra en komplettering under sommaren och det är jag lagom sugen på nu när jag äntligen har kunnat släppa skolan. Sommarlovet har börjat på riktigt! Igår kom även Marcus hem från Paris så nu kan jag även känna mig lugn i det. Han har haft hur kul som helst och måste vara mäktigt att se fotbollsmatchen live men jag har ju tänkt katastroftankar sen han åkte så känns skönt att ha han hemma igen. Nu när jag kan lägga skolan åt sidan är det fokus på jobb, ledighet och i helgen blir det bröllop! SÅ kul! Malin gifter sig med Folke och jag och Marcus ska få vara med på deras stora dag! Kom på, i samma sekund som jag skrev detta, att jag måste ladda batterierna på kameran och tömma minneskortet. Åh! Älskar kärlek! Älskar Malin!

Vår fina Cindy



Jag har alltid sagt att jag aldrig kommer skaffa hund när jag blir vuxen. Men när Cindy dog, för exakt ett år sen idag, ändrade jag mig. Det var först då jag förstod hur mycket jag kommer sakna henne. Vår glädjespridare. Vår tröst. Vårt stora samtalsämne. Vår älskade hund. Du gav oss så mycket kärlek. När vi var ledsna fanns det alltid en liten, mjuk famn att krypa upp i. När vi var glada dubblade du alltid glädjen. Det låter så klyschigt allt samman. Men det var verkligen så här. Det här året, med allt vi gått igenom, hade vi verkligen behövt dig Cindy. En frisk fläkt som alltid alltid alltid mötte oss med sådan värme och kärlek. Älskar dig! 

Tjo måndag


Hej Bloggis!
Jag har jobbat en kort dag på äldreboendet. Men jag har bytt avdelning och haft brevidgång på den som jag ska vara på under sommaren. Har inte varit där på två år så har hänt en hel del. Eller ja, ingenting var väl sig likt kan man säga. Resten av dagen har bestått av att småhandla mat (varför har aldrig Netto allt man behöver?), gått en promenad, lagat pasta med kassler och purjolök i creme fraiche och strukit skjortor och blusar (de segaste plaggen - tar sån tid att få dem bra). Försöker att släppa skolan helt men det är svårt för resultatet av hemtentan ligger i bakhuvudet och knager. Jag får besked nästa vecka och vill inget hellre än att den ska bli godkänd. Håller tummarna! Ikväll har jag tittat på fotbollsmatchen mellan Sverige-Irland. Har känt mig så nojig över alla terrorhot som man läst om då Marcus är i Frankrike. Stod idag på Aftonbladet att det var precis utanför den här arenan som skjutningarna pågick förra året. Nu är hur som helst matchen över och jag kan äntligen pusta ut. Puh!

I bakartagen



Jag har länge tittat på dessa bakskålar från Rosti Mepal. De känns tåliga, är mycket tjockare än vanliga plastskålar och sen är de himla snygga också! Så igår slog jag till. Var egentligen ute på en shoppingrunda för att leta efter salt- och pepparkvarnar. Men man brukar ju komma hem med något annat än det var tänkt från början. Är det inte ofta så? Det jag gillar extramycket med dessa skålar är att de också har tillhörande lock och dessutom en gummigrej i botten vilket gör att de står stabilt om man vispar eller så. Nu har jag sålt in dem hos er va? Här har ni även mitt nya förkläde som jag köpte tidigare i våras från Leila Lindholms butik Leila General Store. Jag köpte det som var för "junior 9-12 år", haha men tyckte det passade perfekt. Vill inte att det ska gå ända ner till anklarna, som vuxenstorlekarna gjorde, och bandet i midjan var väldigt långt så det funkar fint! Det var dessutom flera hundralappar billigare än de för vuxna. Okej. Det får bli dagens baktips! Från "Annie bakar". 

Studentfirande



God morgon härliga sommardag!
Åh, gårkvällen var så bra! Vi hade två sköna studenter att fira - kusinen Ebba som är ett välbekant ansikte här på bloggen och vår barndomskompis Ludde! Vi började hos Ebba där hela släkten var samlad, vi åt mat, lekte med kusinbarnen och jag var så glad över att mormor var på plats. Efter det avvek Marcus då han skulle ta nattåget till Kastrup och vidare till Paris (fotbolls-EM) och vi andra cyklade till nästa firande, där festen var i full gång hos Maja (Luddes syster för att förtydliga, haha) och hennes familj. Så kul att träffa alla! Gillar det sociala som studentfirande för med sig, det är något skönt osvenskt över det. En riktigt bra kväll som, förutom midsommar, är ett startskott för sommaren! 

Begravningen


Gårdagen var väldigt speciell. Det kändes konstigt att morfar låg i kistan. Men det var så himla fint i kyrkan, mäktigt med alla blommor och med kortet på morfar - det såg ut som att han blickade ut över oss alla och log. Den finaste stunden var när mormor, mamma och hennes brödrar skulle gå fram för ett sista farväl. Då grät jag så mycket. Jag gillade psalmerna, som var somriga och inte allt för sorgliga. Tycker det är så skönt att morfar slipper att lida. Men jag tycker det känns så fruktansvärt orättvist att han skulle ha så ont. Det är det jag tycker är jobbigast. Tänk om han kunde få fortsätta leva, eller att de sista åren kunde få vara smärtfria åtminstone. Livet är så hårt. Nu vet jag att morfar har det bra. Himlen är en ängel rikare - en social och uppfinningsrik ängel, som ordnar gille och vakar över mormor och alla vi andra som tänker på honom med stor sorg och saknad.

Lager 157


Jag vet inte men det måste ha varit evigheter sen som jag lyssnade på musik från mitt lilla surround system för helt plötsligt tycker jag att det är urkasst.
Det som kändes så proffsigt precis. Jag tyckte det var SÅN skillnad mellan burkljudet som kom från datorn till det här, som var från en helt annan värld i jämförelse. Men nu har jag väl vant mig vid andra, bättre ljud och ja, nej men hur kul kan det vara att lyssna på det här tjatet? Nu ska jag byta ämne och prata om något MYCKET intressantare. Om mina senaste inköp, som är i form av två ribbstickade (säger man så trots att de praktiskt taget inte är stickade?) tröjor. Älskar, som ni säkert vet vid det här laget, grått så blev så glad när jag hittade den här. Och sen fick det bli en rödorange också. Kan inte bestämma mig för om jag gillar färgen helt och hållet. Det känns som att den kräver mycket färg på kroppen för att den ska komma till sin rätt. Men okej. Ganska fin är den ändå. Köpte de på Lager 157 för 60 kronor/styck. Tycker förövrigt att den butiken har så himla bra priser. Marcus köpte jeansshorts för 150 och jag en klänning (som jag fick höra lika gärna hade kunnat vara en Odd Molly - bara en sån sak) för samma peng. Tänkte ha mina tröjor till höga vita shorts i sommar. Bildbevis kommer.

Ostindia Floris



Passar på att slänga iväg ett inlägg medan jag väntar på att bli upplockad. Ännu en dag med strålande sol och jag tänkte spendera eftermiddagen på stranden. Men vi tar dagen från början. Satte klockan på halv åtta (min standardtid) för att hinna med en promenad innan jag skulle befinna mig på äldreboendet för ett delegeringsprov (som jag klarade - hurra! haha). Jag åt frukost i sällskap av webbteve (den här veckan går Biggest Loser måndag till torsdag så kikade på gårdagens avsnitt - på torsdag är det final, hejar på Pierre) och min nya kopp! Visst är den fin? Från Rörstrands Ostindia-serie Floris. Älskar mönstret, färgerna, formen och att den är så tunn - då smakar teet extra mycket! Sen gick jag till havet med Wahlgren & Wistam i lurarna. Härlig start på dagen måste jag säga! Skönt att ha provet gjort för nu känner jag mig ledig på riktigt! Det var dagens rapport det! 

Kullaberg & tapas



Hej intensiva sommarlovsdag! Älskar dagar som dessa! Idag har jag hållt igång från morgon till kväll. Startade dagen med att se fortsättningen på gårkvällens film (Så ock på jorden - den var bra men går inte att mäta sig med första filmen, Så som i himlen). Sen styrde kosan mot Kullaberg med Marcus och ett par härliga vänner i spetsen. Vi promenerade längst branterna, hade picknick på klipporna, solade och hälften av oss vågade på sig ett dopp i havet. Avslutade dagen med mjukglass (visste ni att många mjukglassmaskiner gör låglaktos glass?!? - min senaste upptäckt). Sen hann jag knappt hem, för att ta en snabbdusch och svida om, då jag skulle möta upp ett par tjejkompisar för tapasmiddag. Vi handlade allt vi var sugna på och lagade sen mat ihop. Tapas är en tacksam rätt när man är hungrig - går snabbt att fixa. En riktigt, riktigt härlig dag! 
 



En kväll i Torekov


Igår åkte vi på en liten spontanutflykt på kvällen. Vi körde till Torekov, gick en promenad i hamnen och på kullerstensgator. Konstaterade att sommargästerna kommit. Vi åt mjukglass och tittade på solnedgången. Det var en så himla fin kväll. Tänk om hela sommaren kunde fortsätta så här, det hade varit något! På vägen dit körde vi förbi mormor och morfars gamla bondgård. Där vi lekte som barn. Det fick mig till att tänka på morfar. Tänk vilket långt liv han fick leva. Jag tröstar mig själv med det. Att han fick vara med om så mycket. Leva i över 60 år med mormor, att han fick tre barn, många barnbarn och till och med barnbarnsbarn. Den här veckan kommer bli jobbig. Morfar ska begravas. Det känns så absurt. Han som nyss var livslevande. Han hade velat vara med på begravningen. Han gillade ju tillställningar. Älskade att prata med människor och skoja. Det var han som tvunget skulle ha en stor 80 årsfest i bygdegården. För att han ville bjuda alla han känner - och det var många. Men så finns han inte nu. Jag är dock helt säker på att han är med oss.

Seche Vite


När jag var hos Matilda för ett par veckor sen visade hon mig det här överlacket. Det fiffiga är att man ska stryka på det direkt efter det färgade lacket, innan det har hunnit torka. Sen tar det inte många sekunder innan båda lacken är helt torra. Trodde först inte på det - låter det inte lite för bra för att vara sant? Men det funkade verkligen! Läste i Elle att det fått massa utmärkelser också! Dagens skönhetstips!


Söndagsångest



Hej härliga söndag! Känner dock inte av att det är söndag just nu vilket gör att ångesten, som annars lätt dyker upp den här veckodagen, är som bortblåst! Jag är lite sliten idag, det blev nämligen utgång igår. Men först var vi hos Anna, lyssnade på musik, skvallrade och firade lite allt möjligt. När kväll blev natt dansade vi på utepremiären av Bahnhof och kom inte i säng förrän bortom småtimmarna (vilket konstigt ord föresten...). Tänkte inte göra många knop idag. Städa lite, äta choklad, sola en stund och läsa om blodtrycksmätningar. Ska skriva delegeringsprovet på tisdag och fastän jag vet att jag kan det mesta så får jag ändå lite ångest. Så ja, lite söndagsångest har jag nog allt ändå! 

Svensk sommar


Då var ännu en dag till ända. Eller ja, riktigt så är det ju inte. Jag ska strax cykla hem till Anna. Vi tänkte ta vara på den ljumma sommarkvällen, spela spel och eventuellt dra ut på stan! Innan idag var jag en sväng på stranden. Ser himla mulet ut på bilden här men var faktiskt riktigt soligt och härligt. Inga kastvindar som häromdagen. Men vi hörde hur det mullrade så var nog oväder några mil bort. Jag läste Glada hälsningar från Missångerträsk och slumrade i solstolen, underbart! Nu har jag precis svidat om till klänning, tänkte vara barbent ikväll - älskar det. Har målat naglarna hallonröda med världens bästa överlack, som torkar på nolltid! Ska fota och visa er. Men nu ska vi äta grillat på altanen i 25 grader. Älskar svensk sommar! Puss puss!

I skuggan



Hej hallå! Har dålig fantasi när det kommer till det här hur man ska inleda ett blogginlägg. Tycker det blir mest samma hela tiden. Jag har hur som helst placerat mig i skuggan, med solkräm på nästippen och en bra bok i handen (eller i ärlighetens namn har jag inte öppnat den än men ska göra det när jag skrivit klart det här). Känns UNDERBART att få läsa skönlitteratur och ingen tung engelsk bok om psykiska sjukdomar. Sen ska jag ladda för en jobbkväll. Hade ju bestämt mig för att vara ledig nu i ett par veckor men när äldreboendet behövde förstärkning tre pass på dessa 14 dagar så passar jag på att tjäna lite extrapengar. Nästa vecka ska jag även förnya medicindelegeringen, är lite nervös för att skriva provet men ska säkert gå bra! Nu ska jag försvinna in i bokvärlden en stund! 

Sanddag



Hej hallå 30 grader! Idag har jag hunnit med massor känns det som. Började dagen med att skicka in sista inlämningsuppgiften och fylla i en utvärderingsenkät. Sen åkte jag hem till mormor. Hon skulle till optikern så jag följde med henne. Sen gick vi en sväng på stan. Efter det käkade jag lunch för att sen packa strandväskan. Nu är min Fjällräven "täckt" med massa sand, mindre smart val av mig. Jag hade tänkt mig en härlig eftermiddag på stranden men alltså det blåste kastvindar så kändes som jag hade sandkorn i exakt vart enda veck!! Svettig och sandig cyklade jag hem, duschade och nu är jag strax framme i Helsingborg. Ska lämna kurslitteratur på Campus och sen Bloggis, sen tar jag sommarlov på riktigt!! Wiiiie!!!!

RSS 2.0