Tillfälligt avbrott


Förlåt för tystnaden. Som jag nämnde häromdagen så brann min laddare upp (okej, exakt så var det kanske inte, men det låter coolare) och med en dator som inte går igång är det svårt att blogga. Tänkte dra helgen i sin korthet. I fredags var jag en sväng i skolan för att hämta ut tentan. Kom efter en timme eller två på plats på att jag hade kunnat hämta ut den på måndag egentligen. Jaja, fick träffa Matilda så det var värt det! Sen gick jag en sväng på stan, köpte silverschampoo - ska bli kul att testa! Blir det någon skillnad? Igår flängde jag runt över allt! Ikea, stan, Biltema (fråga mig inte varför) och Ica! På kvällen firades Marcus examen och senare åkte vi vidare till en klasskompis till honom i Helsingborg. När vi hoppade av bussen inatt spöregnade och haglade det, om vart annat! Är det verkligen juni imorgon? Nu ska jag yra omkring med dammvippan! Glad söndag Bloggis!


Sommarlov?


Hallå Bloggis! Det må vara världens regnigaste dag idag. Men hos mig är det sol i sinnet vill jag lova! Har gått och spänt mig hela dagen eftersom vi fått veta sen tidigare att tentaresultatet ska ramla in på mailen någon gång under eftermiddagen. Jag fick godkänt - är så lycklig! Jag har även skrivit klart reflektionsuppgiften! En kvart efter att jag var färdig började datorladdaren hoppa och spraka. Den ville säkert med andra ord säga att nu får det vara nog av skola på ett tag. Jag kan bara hålla med! Uppgiften är inlämnad, skickad till Urkund och ja, nu tänkte jag checka ut! HA DE!

Älskade vetenskapsteori..


... jag är inte intresserad av dig, jag vill inte ha mer med dig att göra och det jag försöker säga är.. att jag vill skiljas!
Jag har suttit exakt precis hela dagen med mitt arbete. Jag tycker det här med vetenskapsteorier är så krångligt (och tråkigt) att det har tagit mig många timmar att bara få ihop en sida datorskriven text. Segare än segast! Halv fem stängde jag ihop böckerna (eller ja, datorn) och begav mig till Ica istället. Kan inte fatta att en runda i mataffären kan kännas så upplyftande och lockande! Men tur är väl det - att man kan glädjas åt det lilla! När jag kom hem bytte jag om till träningskläder, tog joggingskorna i högsta hugg, cyklade till Friskis och körde ett kort men intensivt pass på en halvtimme. Nu har en hamburgare landat i min mage och jag tänkte slötitta på teve innan jag laddar mina batterier för att orka med lite till av det där postmoderna tänkandet! Se så, bara en vecka kvar Annie!

Plugghäst



Godkväll!
Ja, det blev en tvinga-mig-själv-att-plugga-dag, precis som jag misstänkte. Nu är jag hur som helst klar med två av tre delar. Den sista ska jag skriva ihop på två dagar är tanken. Det stycket som jag suttit med idag känner jag väl mig i och för sig inte klar med men som pappa uppmanade mig är det bättre att lämna in och få bedömt än att grubbla och må dåligt över det. Mina föräldrar är inte dem som behöver tjata på mig att jag borde plugga utan snarare påminna mig om att vara nöjd, lägga ifrån mig det för en stund och tänka på annat. Så det är precis vad jag gjort i eftermiddag. Snörade på mig joggingskorna (vet ni hur skitiga de blir efter Göteborgsvarvet? Galet! Det blir en ren sörja av alla pappersmuggar som fastnar på skorna och ser inte alls trevligt ut), sprang en runda på slingan och gjorde några magövningar i trädgården. Känner dock att fötterna och benen ömmar fortfarande så lyssnade på kroppen lite extra idag! Nu har jag precis målat naglarna hallonröda, ätit caesarsallad och tänkte ta kväll. Ska koka te och klia på mina myggbett! Snart är det sommar på riktigt hörru ni!!  

Det här med fotbollsmatcher


Shit alltså.
Den här veckan får jag verkligen anstränga mig för att inte överge min reflektionsuppgift till mobilspel, Instagram och bloggar. Jag längtar så mycket efter ledighet att det är galet! Knappt två veckor till Grekland! Jag kan knappt förstå det! Lite till sen så är det över!



Igår var jag som sagt på fotbollsmatch! Den här gången fick jag allt jag önskade - sol, vinst och stämning, och lite till. Precis innan matchen skulle börja kom en flagga över oss och först tänkte jag inte så mycket på det. Inte förrän flera runt omkring oss började fiffla fram rånarluvor, solglasögon och gaspatroner (eller vad det heter?). Tjock, svart rök spred sig över hela läktaren. Fy fan för dessa huliganer! Jag tyckte det var riktigt obehagligt. Jag vet att småglinen gör detta på grund av grupptrycket och egentligen behöver bekräftelse och kärlek men jag ville bara banka vett i skallen på dem! Om mina barn gör sånt här kommer jag känna mig som en misslyckad förälder. Tänk så mycket poliser, väktare och förstärkning det behövs för en fotbollsmatch. För att folk inte kan bete sig. Usch!! Så. Där fick ni mina åsikter! Förutom detta var det roligt! Solen sken, HIF vann och publik sjöng en massa ramsor. Det enda jag inte fattade var varför vi sjunger att stockholmare är bönder? Är det verkligen något skåningar kan säga?

Gasen i botten!



God morgon!
Jag sitter här med träningsvärk från jag-vet-inte-vad! En sak som jag hade glömt bort från förra året var hur himla jobbigt det faktiskt var att ta sig igenom det där loppet! Något annat som jag inte glömt utan som visade sig mycket mer det här året är denna smärta i benen! Jag kommer ihåg det som att jag kände mig lite öm i kroppen sist men nu alltså - jag kan knappt gå ner från trapporna! Igår satte jag mig på rumpan och kasade ner som när man var liten, haha. Hur som helst: idag lägger jag in sista växeln! Knappt två veckor kvar i skolan. Sista arbetet som vara inne på fredag och till dess ska ett mirakel skett. Jag ska med andra ord ha fått ihop sex sidor text. För en timme sen kändes det som rena omöjligheten. Nu känns det ändå lite bättre! Regnet öser ner så det är perfekt pluggväder! Hoppas dock att det ändrar sig till kvällen. För vet ni vad jag ska göra då? Jag ska gå på fotbollsmatch mellan Helsingborg och Hammarby! Jag håller tummarna att den här gången överträffar den förra, då det regnade, Helsingborg förlorade, vi stod på fel läktaren och jag slog huvudet i en järnstång! Jag hoppas på sol, vinst och stämning! GLAD MÅNDAG!!

Göteborgsvarvet 2015

Det senaste dygnet - vi tar det från början! Jag vaknade vid halv åtta och visste att det var nu det gällde. Gör halsen ont ska jag inte springa. Men jag mådde prima!! Vi (jag, pappa, Marcus och hans föräldrar) körde upp mot Göteborg igår förmiddag. När vi hade några mil kvar sprack himmeln upp och dagen bjöd på 15 grader och strålande sol! Det gör verkligen mycket för stämningen! Väl framme mötte vid upp Maja och Company för att sedan ta oss till Slottsskogen och starten! Jag och Marcus hämtade ut våra startbevis, åt pastasallad och såg när den ena startgruppen efter den andra sprang iväg! Jag startade strax efter tre. Jag gick ut väldigt lugnt, med målet att springa hela varvet! De första 14 kilometrarna gick super! Jag hade igång hög musik, försökte "gå in i mig själv" och tänka positiva tankar! Jag drack bara några klunkar vid varje vattenstation eftersom jag förra året hade problem med att skölja ner vattnet i magen, det stannade i strupen och tryckte på halsen.



Efter 14 kilometer kändes det som att jag hade två stora stenar i låren och trycket på halsen kom smygandes! Jag försökte springa men det gick inte för då hade jag behövt kräkas och det vill man inte göra på Avenyn där tusentals människors står och hejar! Jag försökte uppta löpningen flera gånger men då blev trycket värre så det gick inte! Men jag tog mig i mål och den sista biten sprang jag på ren vilja! Jag kände att efter dem förutsättningarna jag hade, med totalt elva löparpass under våren, så ska jag vara så stolt över mig själv att jag faktiskt gör detta och tar mig runt! MYCKET sitter i huvudet - vill jag, så kan jag! Sen är jag liten besviken på att det här drickande ska få begränsa mig! Det kommer inte spela någon roll hur bra tränad jag är för dricker jag inte så orkar jag inte men dricker jag så kan jag inte fortsätta springa. Ett annat mål jag hade den här gången var att inte spy offentligt! Något jag dock inte kunde hålla, haha. Men efter att trycket i halsen försvunnit, vi hade duschat och återhämtat oss så samlades hela gänget för att äta på restaurang och fira att varvet var sprunget och att Göteborg hade levererat - ännu ett år!!


På vägen hem satt jag, pappa och Marcus på helspänd och följde Eurovision Song Contest! Och bättre avslutning på dagen kunde vi knappast få - Måns tog hem segern!!

En halvmara



Jaha du Bloggis!
Nu börjar det dra ihop sig inför morgondagen! Om ni är nyfikna på mitt hälsotillstånd kan jag meddela att jag har känningar i halsen men försöker inte tänka på det. Ändå klingar orden "träning vid halsont kan påverka hjärtat". Men håller det sig så här tror jag inte att det är någon fara! Det är mycket anspänningar just nu, även om en av dem försvann för tillfället. Jag uppdaterade mailen femtioelva gånger igår då jag hade förväntat mig att tentaresultatet skulle komma, eftersom vi har rätt till att få två veckor på oss att plugga till omtenta. Vi fick dock veta idag att resultatet inte komma ges ut förrän nästa fredag, surt! Men en sak i sänder. Morgondagen. Jag kommer tänka som förra året - slå bort alla tankar om två mil och istället dela in loppet i fyra femkilometerssträckor. Jag ska försöka att njuta, sänka kraven och ta mig runt! Mobilen är laddad, spellistan klar, träningskläderna tvättade, pastasalladen förberedd, keps och scarfs nerpackade och det viktigaste av allt - skorna är insprungna! Göteborgsvarvet - här kommer jag!

Bara lite till

Jag längtar till detta...

Vill ni läsa ett hejdundrans glatt inlägg?
 Vill ni absolut inte lyssna på en massa gnäll? Då säger jag: spring här ifrån snabbare än snabbt! Tänkte nämligen inte blogga idag. Av just den anledningen, att jag inte vill sprida massa negativ energi. Men sen kom jag på att det är rätt skönt att skriva. Vågar inte slappna av för vill inte bli sjuk. Det är dock ingen risk, att jag ska slappna av menar jag, för den här väntan inför tentaresultatet tar KOL på mig! Jag har även påbörjat det sista arbetet och försöker just nu ta mig igenom 75 sidor i boken Vetenskap, kunskap och praxis. Jag har kommit till kapitlet som handlar om hermeneutik och även om texten är på svenska så känns det som jag läser allt på mandarin. Jag blir TOKIG! Ge mig det efterlängtade sommarlovet NU! Även om det bara är lite mer än två veckor dit så känns det som en evighet. Stå ut Annie, stå ut!

En rapport om dagen



Hej igen! Tänkte vara en "duktig bloggare" idag och slänga iväg hela två inlägg!
Har väl egentligen inget revolutionerande att säga men kände helt enkelt för att skriva av mig lite. Var precis ute och gick. Lyssnade på en ny podd (Fröling och da Silva) och njuter av att det är så himla grönt ute! Uppskattar ljuset och naturen så mycket, kanske tjatar om det för vet inte hur ni upplever det men jag känner verkligen skillnad - mår så bra av det! Tänker ibland tillbaka på januari då det blir mörkt klockan fyra, träden är kala och det är slask och plask på gatorna. Gah! Må det vara långt dit! Nog om det. Idag har jag och Marcus ätit lunch på stan, letat efter en snygg skjorta till honom, utan resultat (varför ser prick på alla likadana ut?) och besökt en ny klädesbutik i Ängelholm. Så himla coolt byggd! Där spottade vi en kändis - Patrik Ekwall från TV4 (WOW)!  Resten av dagen har jag mest tagit det lugnt. När jag stod redo i dörren för en promenad började det stänka, för att sedan ösregna och hagla och strax därefter kom en blixt från en klar himmel och jag som hatar åska och blixtrar och alltid tror det värsta blev livrädd och fick avbryta den planerade promenaden. Ja, ni hör ju själva - en händelserik dag! Nu ska jag ladda för en kväll med Eurovision Song Contest. Måns tävlar inte förrän på torsdag så den här omgången är lite småseg men måste ändå titta en stund!

Lugnet före stormen



Hallå hallå!
Hoppas allt är bra idag! Jag mår sådär! Dels är jag småförkyld men vill så gärna vara frisk på lördag! Dels har jag en sån lugn pluggvecka men det är verkligen lugnet före stormen, vilket jag blir irriterad över! Nästa vecka får vi ut den sista reflektionsuppgiften som är i dubbelt omfång (2000-3000 ord) än de tidigare och som ska skrivas på typ tre dagar och dels får vi tentabeskedet i slutet av denna veckan/början på nästa som gör mig SÅ stressad! Jag vill så gärna ha klarat det men varje tenta är SVÅR och det är inte kul att gå och vänta på beskedet. Så ser det ut just nu! Håller alla tummar jag har! Sen blir jag också arg på mig själv för att jag hänger upp mig på saker som jag ändå inte kan påverka. Det är ju bara att ta det som det kommer, njuta av att jag äntligen har en lugnare vecka och försöka ta till vara på den! Jag får helt enkelt försöka. Ska möta upp Marcus nu på stan, ta en skön promenad och laga min favoriträtt ikväll!

Gyros & Göteborgsvarvet



Vi fortsätter i matspåret hela veckan ut!
Det här väljer jag (alla dagar i veckan) om jag är på Väla! Så himla gott! Som kebabtallrik fast med tzatziki! Det heter gyros och finns på Grekiska Kolgrillen, för den som undrar! Jag och Marcus har varit där och spenderat söndagen! Jag sa häromdagen, efter att ha städat garderoben och insett att jag borde sluta köpa kläder, att det enda mer jag behöver inför sommaren är en keps! Nu är den inköpt, vilket betyder att jag är klar! Klädstopp? Nja. Får se.. Om vi återgår till vardagen. Den här veckan är lugn på skolfronten! Vet dock inte hur lärarna tänker för veckan därpå ska vi skriva ett stort arbete på bara några dagar, istället hade vi ju kunnat få tillgång till uppgifterna nu och slippa stressa. Inget är logiskt! Men jag ska försöka njuta av en lugn vecka, vila mycket och hoppas förkylningen (som absolut inte är välkommen!!!) inte bryter ut! På lördag SKA jag vara frisk!! Det är då det gäller! Idag är det, på tal om Göteborgsvarvet, exakt ett år sedan jag sprang! Jag är nojig inför reprisen. Jag har inte tränat tillräckligt. Jag är inte lika mentalt förberedd. Men samtidigt vill jag ändå slå min tid! Håller tummarna för 14 grader och vindstilla, ingen förkylning, mycket energi och sen ska jag inte göra om samma misstag som sist - att dricka massa vatten under loppets gång! Slår allt detta in, då har jag en chans! Det gäller att ha postivit tänkande, självförtroende och vara realistisk. Jag ska vara glad om jag tar mig runt! I veckan ska jag kolhydratsladda och få i mig ett par liter vatten varje dag, är SÅ dålig på att dricka (mitt nyårslöfte om ni minns..)! Nu kör vi!

Jag & Cindy


Hallå lördag!!
Tänkte slänga iväg ett inlägg innan jag beger mig för att jobba. Ja, ni hörde rätt. Jag ska jobba idag, för ovanlighetens skull! Äldreboendet ringde och behövde en ersättare för eftermiddagen! Det här är första helgen på evigheter som jag inte behöver plugga i helgen. Och när jag inte känner någon press från skolans håll passar det bra att jobba ett pass! Goa pengar! Men först får ni några selfies på mig och Cindy! Hoppas ni får en kanonbra helg!

Laxpasta & massagekväll



Min blogg har blivit en matblogg!
Idag får ni bild på gårdagens middag som bestod av lax, pasta (majspasta är verkligen gul!) och sallad med oliver och fetaost! Jag brukar skoja om att när jag flyttar hemifrån kommer min lyxvara på matbordet att vara just fetaost! Det är ju så galet gott! Idag blir det grillat och klyftpotatis med sweetchillisås! Den här dagen har bjudit på makalöst härligt väder! Dessvärre har jag tillbringat prick på hela dagen innanför skolans väggar för att skriva ett grupparbete! Mindre roligt! Campus var nästan kusligt tomt, men rätt skönt också att slippa långa köer till micron, haha. Efter skolan däremot fikade jag och Matilda på glass i parken innan vi begav oss till världens bästa frisör Elina för klippning! Nu är jag hemma och vänder! Det vankas nämligen massagekväll hos Elina. Vi kom på denna brilijanta idé när vi var på SPA för några veckor sen - varför inte massera varandra? Jag ska leta fram min gamla massagebok som jag gjorde på gymnasiet! Den klassiska ryggmassagen går inte av för hackor! Trevlig helg! 

Röd dag



God dag denna lediga torsdag!
Mår du bra Bloggis eller ska jag kalla dig för Väggen? Jag vaknade tidigt, strax efter sju och hade svårt att somna om. Började spela Ruzzle som jag var galet beroende av förr och det är lätt hänt att trilla dit igen! Igår kväll ställdes grillningen in på grund av regn men det gjorde inte så mycket för vi tänkte om och köpte hem för tapas istället! Vi blandade sangria och det var riktigt gott, sött och fruktigt! Idag ska jag plugga en timme, besöka Ängelholms nya utomhusgym och resten av kvällen ska jag bara ta det lugnt! Så ser min röda dag ut! Hej på en stund!

Ordning & onsdag


Varje gång jag städat garderoben kommer jag fram till samma saker.
Jag har för mycket kläder. Jag använder bara hälften. Jag har svårt att skänka/slänga (med den dumma anledningen att "de kan vara bra att ha till maskerad"). Jag funderar alltid på att göra mig av med samma plagg och trots detta får de ändå stanna. Men nu är den sorterad efter färger och i jämna högar! Det är frid i min själ! Nu ska jag sminka mig och göra mig redo för skolan. Vi börjar en ny delkurs idag - socialt arbete med internationella perspektiv. En föreläsare från Indien håller i sista passet, spännande! Sedan väntar grillkväll (om vädret tillåter) med Matilda och Ana Maria! Annars får vi tänka ut en plan B!

Min tisdag



Hallå Bloggis!
Är trött i huvudet så här kommer alla tankar rakt upp och ner. Här öser regnet ner. Åt tomatsoppa nyss, gott! Tycker det är en perfekt kombination med rykande soppa och regn. Mysigt när regnet smattrar mot rutan, himlen blir alldeles svart MEN ingen åska och blixtrar. Annars har det varit så himla varmt - 16 grader - under dagen och nu känner man att sommaren är på G. Jag har vaknat upp med halsont men vill inte bli sjuk! En förkylning kommer aldrig lägligt! Idag har jag varit i skolan mellan 10 och 16. Vi har förberett redovisning, redovisat och kollat på redovisningar. En lång men chill dag. Resten av kvällen tänkte jag bara ta det lugnt men blev liten sugen på att städa garderoben, haha. Får bli det. Regn, musik, te och städmundering på! Hej å hå! Bara en dag till - sen är det kristihimmelsfärdsdag!  

Tentan är gjord!



Tentan är över och jag har - en gång för alla - konstaterat att det är bland det värsta jag vet!
Jag hatar känslan av okontroll och detta är så fruktansvärt påfrestande rent mentalt. Nu i efterhand hänger jag upp mig på ett par saker som jag vet är fel! Och det här blir jag så irriterad över. Varför är jag istället inte bara glad och nöjd över allt som kändes bra? Vad är mitt jävla problem? Exakt så känner jag! Som jag har kämpat för detta och nu när det väl är över - oavsett hur det gick - så ska jag egentligen bara vara stolt över mig själv. Egentligen ja. Istället är jag taskig och fokuserar på fel saker. Måtte jag lära mig någon gång. För intresserade kan jag meddela att den berömda friskvårdspausen (som jag blev introducerad till under första tentan i höstat, som kortfattat innebär att man får ta "en nypa luft" för att röka och som fånigt nog kallas friskvårdpaus) har nu döpts om och heter det mer logiska namnet "rökpaus". Nej nu kära vänner ska jag bli snäll mot mig själv, ta en friskvårdspaus (i form av en promenad) och umgås med solen och vinden! Om ett par dagar har jag långhelg, om två helger ska jag springa Göteborgsvarvet (haha, är det ett skämt eller??), om tre veckor slutar jag skolan och om en månad ligger jag på en strand vid Medelhavet och lapar sol! Önskar dig världens bästa måndag även om det för min del känns som fredag mer än någonsin!!

Sista racet



Jag hade önskat att den här dagen gick i raketfart om det inte vore för att världens bästa kille precis landat efter en vecka i Turkiet!
Så himla gött! Jag hade också velat åka iväg, framför allt en dag som denna när regnet öser ner och vinden viner. Håller tummarna att det är stabilare om två veckor - när Göteborgsvarvet stundar! Så länge det inte blåser så tänker jag att man får vara nöjd. Regn och rusk är självklart inte heller kul men just motvind gör det extra jobbigt! Jag sprang 6 kilometer häromdagen. Men den gick trögt och jag blev ansträngd av minsta lilla. Men hur ska jag då klara två mil? Oh, hjälp! Men en sak i sänder, nu: Marcus-tid!

En salig blandning


I torsdag var jag på tjejmiddag hos Elina.
Vi har ju haft dessa middagar från september till april. Men nu är det slut! Vi resonerade som så att september och april och alla månader där emellan är rätt tråkiga. Det är svårt att göra spontana saker - p.g.a. att det är mörkt, kallt och man vill inte vara ute. Därför passade det perfekt med en middag i månaden att se fram emot. Som en morot när vardagen känns trög. Men nu är det MAJ och snart SOMMAR och ja, då blir livet härligare igen! I förrgår bjöd Elina på en av mina absoluta favoriträtter! Hon hade lagat tacos - fast på ett riktigt mexikanskt vis - kryddat kycklingfiléer med en egen kryddblandning och till detta åt vi tortillabröd, sallad, guacamole, salsa och nachochips! Väldigt gott! Jag berättade om min "drömbild" inför semestern. Spaghetti bolognese på balkongen med tända ljus och vin. Mina kompisar (tycker det låter så fjöntigt, men vad ska man säga?) sa att det låter som en härlig kväll men menade att det kanske inte spelar så stor roll om det blir just den maträtten. Men det är jag väldigt noga med. Det ska bli exakt så som jag föreställt mig, haha!


På tal om semestrar - har fått hem taxfree-katalogen! Och i den hittade jag massa god Toblerone. Farligt gott! Så gott att det tagit mig ända fram till nu att äntligen gått ner de där sommarkilona som den här chokladen orsakade i fjol. Det ska inte bli en repris av det i sommar. Och vad har hänt den här lördagen då? Jag har mött upp Matilda i Helsingborg. Vi har pratat plugg, nästa veckas grillmiddag - planerar att blanda ihop en egen sangria - och jag har druckit en chokladryck som nästan gjorde att jag spydde på tåget hem. Usch! Aldrig mer Frapino! Nu ska jag ladda upp för en kväll med släkten - mamma fyller år och det ska självklart firas! GLAD LÖRDAG!

Hemmakväll



Fan, jag är så jävla trött på att vara på Icas parkering ska ni veta.
Ja, vad gör jag där kan man fråga sig. Och det ska jag tala om. Kommer ni ihåg häromdagen när jag berättade om hur jag minns saker? Att jag associerar olika böcker till olika platser? När jag har pluggat till den här tentan har jag var på Icas parkering och jag vill inte det mer nu. Jag orkar inte. Ska bara prata om tentan i två meningar (lovade ju att inte ösa massa tentaångest över er MEN sen är det här min blogg ju och behöver jag kräkas över något, ja då gör jag det. Se så. Två meningar). Jag känner mig totalt förvirrad. Jag har läst typ all litteratur och detta gör att jag tagit in för mycket information att jag inte ens kan grunderna. Så. Idag har solen lyst hela dagen, jag har gått en lång promenad och innan jag åt grillad hamburgare cyklade jag till godisaffären och handla för en hemmakväll med Let's Dance! Önskar er alla en riktigt härlig helg! PS: Jag såg min stalker Lars idag, det var länge sen!

Blixtrar och dunder


Jag hatar åska.
Eller nej, jag hatar inte åska utan blixtrar. Tycker det är så fruktansvärt obehagligt. Igår kväll blev himmeln alldeles kolsvart och man kände verkligen att luften behövde rensas. Och vilket oväder sen! FY som det blixtrade och mullrade! Jag har funderat rätt mycket på det här - vad jag egentligen är rädd för. Jag är så förbaskad rädd för att huset ska brinna upp. Ja, det är sant! För när jag är utomlands är jag inte fylld med lika mycket skräck. Och sen är jag såklart rädd för att blixten ska döda någon jag gillar. Eller mig själv. Har hört så många historier om hur folk har dött när de haft paraplyet uppfällt, när de stått i duschen eller gått på kala fällt. Tänker alltid det värsta och ser tidningsrubriker framför mig. Annie, 22 år dog av blixten! Hur gör jag då för att bota min rädsla? Jag kör med en väldigt kortsiktig metod. Jag blundar. Min hjärna är typ lika utvecklad som en femårings. Ser jag inte blixtarna, så finns de inte! Igår la jag mig under täcket, satte igång en podcast på hög volym och väntade ut ovädret. Det funkade uppenbarligen för huset står kvar och jag sitter här - livslevande!!!

Vilken tid börjar dagen?


Idag gick jag upp en timme tidigare än vanligt.
Närmare bestämt halv sju. Varför? Jo, för det sägs bli 16 grader och sol. Och då vill jag hinna passa på att vara ute men vill samtidigt inte förlora någon pluggtid. Hur löser man detta? Jo, man använder lite enkel huvudräkning. Vad blir 1-1? 0! Om jag går upp en timme tidigare kan jag njuta av vädret utan dåligt samvete. Man får inte vara dum! På tal om det här med morgonrutiner så har jag förstått att mina är väldigt tidiga när jag jämför med andra i klassen. Standardtiden för många verkar vara 9-10. Jag hade fått panik om jag sov bort halva förmiddagen och istället behöva sitta långt in på kvällarna för att hinna ifatt. Om jag förstår det rätt gillar många att plugga sent på kvällarna, gärna i sängen innan de ska sova. Jag hade aldrig stått ut! Det är väl tur att vi alla är olika! Men nu återgår vi till min dag. Vad har jag mer för planer?Hitta en present till mamma, lämna en trave böcker på biblioteket och springa en runda!

Effektiv morgon



När jag är sjuk och hinner "tänka ikapp" blir jag alltid så arg på mig själv att jag stressar så mycket och är nöjd över att ha effektiva dagar. Men det är precis vad jag haft idag! Har hunnit storhandla mat och gått på luktpromenad med Cindy. Nu sitter jag på tåget påväg till skolan. Ja, jag bloggar från mobilen. Måste dock avsluta nu då jag behöver hänga med i svängarna för att inte bli åksjuk. Dagen ser annars ut som så att jag ska ha ett reflektionsmöte i skolan till lunch, hem och plugga och sen ska jag laga kycklingsoppa. Det sägs blir regn ikväll så då passar en het soppa perfekt! Det var morgonens rapport! 

Räknar ner


Tjolla hopp, tjolla hej!
Här är det en mycket positiv Annie som talar, hehe. Marcus har åkt till varmare breddgrader - Turkiet närmare bestämt - och jag hade mer än gääärna krupit ner i resväskan! Sol och värme hade inte skadat nu! Drömmer mig allt för ofta iväg till Grekland. I mina drömmar har jag varit där i flera veckor redan. Ser fram emot att inte ha några måsten och bara ägna tankarna åt vilken podcast jag ska lyssna på, vilken pocket jag ska läsa, vilken restaurang vi ska äta på och vilken solskyddsfaktor jag ska smörja in kroppen med. Har nog aldrig haft den här längtan att "låta-hjärnan-gå-på-semester" tidigare men det ska verkligen bli SKÖNT! Jag ser även fram emot att se en ny plats (som jag inte hört någon tipsa om - spännande att upptäcka egna "smultronställen"), Parga är kanske helt obebott, haha. Nej men det ska tydligen vara en bra stad att ha som utgångsläge för dagsutflykter. Som att åka över till Korfu eller Albanien. Det passar ju mig perfekt - som inte är något fan av att åka båt, haha. Jag får väl sitta på strandremsan och vinka av mina kompisar. Men hur mycket jag än längtar efter allt detta så är den återkommande "drömbilden", som jag hela tiden får upp i huvudet , väldigt märklig. Jag längtar tydligen mest efter att ha middagar på balkongen - ser framför mig spagetti och köttfärssås och rött vin. Åh! En månad kvar!!

Ett splittrat inlägg


Det är inget fokus i bilden ser jag. Nähä. Ska jag gå tillbaka till havet och ta en ny? Skulle inte tro det var! Bildens oskärpa symboliserar ju faktiskt mitt välbefinnande ganska bra. Jag känner mig exakt så suddig. Ser inget klart. Jag talar förstås om den kommande tentan och allt plugg som detta medföljer. Blir matt. Som jag skrev igår. Men vet ni? Jag har bestämt mig för att det här är sista gången jag skriver om "tentaångest" och dylikt för den här terminen. Även om det är skönt att få ur sig all frustration så ORKAR jag inte höra på min oro något mer. Så idag är det sista gången på länge! Jag vill återgå till det här med minnet. Hur vi minns. Jag kom på mig själv för några veckor sen att jag associerar böckerna till olika platser. När jag läste om Goffman tidigare i våras så var jag i en korsning i stan. Nu har jag varit i regeringskvarteret i Stockholm i en bok, i området där Maja bor - både i trädgården, hos grannen och på gatan runt huset, haha - och i den senaste jag läste har jag varit vid Nya Torg i Ängelholm. Märkligt det där med minnet är alltså!

Idag har jag varit ute på promenad (bilden alltså), ätit biskvi och tänkte klura på en matlista för nästa vecka. Det sägs bli SOL och 16 grader onsdag-torsdag! Håller tummarna! Då kanske mina älskade soppor inte känns så passande, eller? JO! Jag älskar soppor och hade kunnat leva på det flera dagar i sträck utan att tröttna. Mina favoriter är stark kyckling-thai-soppa, fisksoppa med saffran och klassikern gulasch! Godast blir det med ett rykande, färsk vitlöksbröd (som jag snart - när pollensäsongen är över - kan äta igen!!). Så. Tillbaka till pluggsnacket. För att överleva plugga-inte-ihjäl-mig-veckan ska jag 1). Tänka positivt. Jag är bättre än jag tror! 2). Njuta av solen. 3). Träna mycket. 4). Se målet framför mig! Och avslutningsvis vill jag lägga till en liten parantes. Det är den här veckan allt har blivit grönt Annie, haha. Ni måste tro jag är knäpp? Ska jag berätta en sak som (får förstärker ert antagande om mig) jag tänker ofta på när jag går tillbaka i arkivet? När jag läser april-maj-månaderna så undrar jag alltid när de där "magiska två ljusgröna veckorna" är. När allt slår ut. När vår blir  sommar (typ). Det kan jag här med tala om. Det sker i vecka 18. Så. Tentapluggsnacket är över för den här gången!!! Vi ses i höst!   

Sönderstressar

Detta motiverar mig..

Åh. 
Blir så trött på mig själv för att jag är så stressad. Har ont över bröstkorgen. Dumma tentaångest. Jag vill bara att den ska vara över. Motivationen börjar tryta. Det är slutet på terminen och då brukar det vara så här. Jag orkar inte sammanfatta alla tusen sidor, föreläsningarnas powerpointar och anteckningar. Jag orkar inte vara duktig något mer. Och jag orkar definitivt inte tänka att jag kanske byter program i höst. MEN jag försöker hålla humöret och  motivationen uppe i en månad till. Sen ska jag ha SOMMARLOV. Idag har jag alltså pluggat fram till nu. Tänkte städa som en tok, springa en runda och ikväll ska jag träffa några i kusinskaran. Ska bli skönt att tänka på annat för en stund! GLAD LÖÖÖÖÖRDDAAAAGGGG (känner ni frustrationen? haha) på dig Bloggis!

Valborgsmässoafton & en greklandsklänning


Det blev en väldigt trevlig valborgsmässoafton även om den inte riktigt blev som det var tänkt från början.
Tanken var att åka till Lund under dagen men då regnmolnen hotade himmeln ställdes det in. Istället åkte jag och Anna till Väla för att möta upp Matilda och gå en sväng i affärer. Efter detta åkte vi vidare till Helsingborg för att grilla hos en kompis och dricka vin. Ett mycket härligt firade. Vi satt ute hela kvällen med massa tända ljus och värmelampa på högsta effekt. Om vi sen ska koppla det här inlägget till bilden så ser ni vad som hände va? Drömmen blev sann! Klänningen jag visade här på bloggen igår blev min! Så. Himla. Fin. Om jag får säga det själv. Kan se det hela framför mig - en ljummen kväll i Grekland, klänningen på en brun kropp, lädersandaler och solblekt hår. Ja, ni ska få bildbevis på detta när det blir verklighet. Nu säger jag HEJ underbara maj! Min favoritmånad ALLA DAGAR I VECKAN!

RSS 2.0