Härliga helg!

 
Lördag. Långhelg. Smakar på ordet "sommarlov". Det känns nära nu. Bara en tenta och en forskningsplan som står ivägen. Snart är det sommar, ledigt och jobb som väntar! Jag ser fram emot det! Mest längtar jag efter att vara LEDIG på riktigt (att slippa känna mig otillräcklig och ha det ständiga dåliga samvete som ligger där i bakhuvudet och gror prick på hela tiden när man pluggar), att leva i klänning i tre månader, att åka till stranden, att läsa skönlitteratur (reserverade precis Jojo Moyes senaste bok på biblioteket), att träna mycket (jo tjena!) och att umgås med kompisar! Sommaren 2017 kommer bli bra! Men än är det fortfarande april. Fast det är inte så pjåkigt det heller. Igår träffade jag några tjejer från min gamla gymnasieklass. Åh! Det var så härligt att ses! Ni vet - när det känns extra trevligt! Dessutom åt vi så himla god mat (krämig risotto med kyckling) på restaurang och drack vin! Idag ska jag pyssla här hemma, handla en födelsedagspresent, förbereda för morgondagens grillkväll (tänkte baka en kladdkaka med toscaöverdrag till efterrätt) och ikväll ska jag jobba. När jag kommer hem har Marcus förhoppningsvis lagat tacos och sen tänkte vi se gårdagens avnitt av Let's dance. Jag har än så länge lyckats hålla mig borta från vem som åkte ut. Trevlig helg på er!! 


Hej på er!

 

Man kan ju inte kalla mig flitig när det kommer till att blogga. En hel vecka sen sist. Men skit i det. Nu är jag här: HEJ! Vart slutade vi förra onsdagen? Jo, badhuset i Ängelholm var det ja. Det var fint, stort och kändes så nytt, dock inte så fräscht som jag tänker mig att en helt ny simhall ska göra. Men även om jag inte varit flitig med att blogga har jag hunnit med desto mer på andra plan. Jag har varit på auskultation (studiebesök) på Helsingborgs lasarett. Jag fick se när en logoped gjorde FUS-undersökningar på två patienter. FUS innebär att en kamera förs in i näsan och röntgar sväljningen. Jag har alltid tyckt att det verkar otäckt och måste vara obehagligt för patienten. Och det tycker jag fortfarande men jag fick ändå "bra patienter" som var väldigt tåliga så nu har jag iallafall en positivare bild av att jobba med FUS. 


Vad har mer hänt? Jag har gått en långpromenad med Maja som var på en snabbvisit i Ängelholm i helgen, spelat TP för första gången i mitt liv och firat min kusin Tilde som fyllt 13. Vi två plus hennes söta granne gick till skogen för att plocka vitsippor (läs: fotografera) precis lagom till att solen skulle gå ner. Visst är de bara för gulliga? Älskar bebisar. Eller ja, hon är 18 månader. Jag tog även chansen och analyserade hennes språkutveckling, hehe (redan arbetsskadad, hur ska det här sluta?). Man säger att många barn genomgår en "ordförrådsspurt" vid 18 månader (kan lära sig upptill 9 ord i veckan) och alltså den här lilla flickan var grym! Hon kunde hur många ord som helst och hade tvåordssatser (ett år = ett ordssatser, två år = tvåordssatser, tre år = flerordssatser) och förstod det mesta! Intressant! Önskar att jag hade barn i den åldern i min närhet för att få fler perspektiv och för att kunna jämföra språkstörning med den typiska utvecklingen. Mer då, vad har hänt? Jo idag har vi haft redovisningar som avlöst varandra, jag har lagat mat (min favoritvardagsrätt - kassler, cream fraiche, purjolök, vitlök och pasta), diskat, varit ute på promenad (lyssnat på min favoritpodd Säkerstil) och landade här. Nu tänkte jag ta kväll. Vi följer Biggest Loser. Ser ni det? Det kanske bara är vi, men tycker att deltagarna verkar så omotiverade den här säsongen. 

Vardag igen

Hittade ingen passande bild

Hej onsdag (känns som tisdag) och SOL!
Visst blir man glad av det vackra vädret?! Hoppas ni har det bra! Jag har varit på praktik hela dagen - har riktigt längtat efter att få komma tillbaka. Så roligt när det känns så! Idag har vi fått följa med logopeden som jobbar i RU-teamet (rörelsehinder och utvecklingsstörning). Vi har mestadels under resten av vår praktik hängt med logopeden som jobbar med autism så var roligt att få se barn med andra svårigheter idag. Mycket spännande! Träffade två flickor som hade bra språkförståelse men inget verbalt tal. Intressant, lärorikt men också lite sorgligt. Familjen, personalen och nätverket runt barnet kämpar verkligen för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för barnet men utmaningarna är många. Nu ska jag städa undan påsken - och senare ska jag till det nya badhuset här i Ängelholm. Vi har inte haft ett badhus på SÅ många år för har varit så många diskussioner och turer om vart badhuset ska byggas och det har överklagats och Gud vet vad. Men nu äntligen står det klart så ska bli roligt att se hur det blev!

Internationella matmarknaden

 
Glad påsk på er! Här smattrar regnet mot rutorna, känns inte alls något vidare påskigt. Men igår var det sol och jag försökte verkligen vara ute så mycket som möjligt. Jag gick min sedvanliga promenad med Säkerstil-podden i lurarna, övertalade en kompis att följa med och se när Marcus spelade match och på kvällen grillade vi hemma hos mamma och pappa. Mysig långfredag! Den här dagen startade vi med att gå en runda på stan. Vi köpte en stormlykta (eller det ser snarare ut som en fyr) som vi ska ha i sovrummet med endless light i (har köpt en sort som ser sjukt verlighetstrogna ut). Ska ta kort en kväll så ni får se ljuset. Vi var även en runda på Internationella matmarknaden (som varit i stan i tre dagar - och jag har lyckats pricka in ett besök varje dag) där vi köpte lunch (paella med kyckling - mums) och oliver och paprikor med olika fyllningar för 230 kronor. Så galet dyrt! Men vi tog alla mynt vi hade hemma och betalade med dem (vi var måttligt populära hehe). Nu önskar jag er en riktigt härlig påsk!! 

Veckans bästa

 
Idag har jag riktigt flyt! Dels var jag hos Folktandvården idag och mina tänder mår prima! Alltså: Det gör mig så glad! Jag hade inte ens tendenser till hål!! Och jag slapp röntga tänderna - hatar det, känns som man inte kan svälja! Fick även veta att störst risk att få hål är mellan 12-17 års ålder. Tandhygenisten menade att om man inte haft något vid 24 så ska det mycket till för att man ska få det i framtiden - jag kan bara hålla tummarna! En annan - kanske ännu roligare nyhet - var det här (se bilden)!! Jag la upp den här bilden på Instagram häromdagen och hashtaggade "hallåängelholm" (en lokaltidning) och vann!! Hur sjukt är inte det? Innan jag upptäckt detta ringde en dam till mig och frågade om jag var fotograf ( ja! - svarade jag) och om hon fick låna min bild som hon sett i tidningen (jag fattade ju nada) och använda den som marknadsföring i sitt företag. Så kul!! Som tack ska jag få göra en helkroppsscanning (vet inte om jag blir lurad nu - hon försöker kanske dra in mig i något skumt) på hennes hälsocenter. Spännande!

Tentasnack & påskledigt

 
Det är en gladare Annie idag, skönt va? Jag lyssnar på spansk musik och har insett att den kommande tentan är svår att plugga till (hon som är kursansvarig är allt annat än strukturerad och det känns som att hon kommer ge oss självupplevda patientfall - där vi ska analysera vilken logopedisk intervention just den här patienten är i behov av - men eftersom det känns som att hon gjort en rättningsnyckel utifrån eget huvud, där hon bestämt vad som ska räknas som rätt/fel svar, utan att ha utgått från kurslitteratur/föreläsningar blir det svårt att plugga till... Så tänker man inte som henne är man rätt kokt med andra ord. Frustrerande) och då behöver jag inte ha sån ångest över allt jag inte kommer hinna gå igenom till tentan (i maj - ja, jag vet att jag oroar mig låååångt i förväg). Istället försöker jag hitta motivation fram till torsdag - sen ska jag vara långledig! Hur underbart är inte det? Känns som det var länge sen jag var ledig flera dagar i sträck! Först hade jag och Marcus tänkt åka över till Helsingör på torsdag men upptäckte precis att de har stängt HELA påsken (förutom på "påsklördag") så de planerna får vi stryka. Har ni någon bra idé på vad man kan hitta på under påsken? Något roligt men inte allt för dyrt. 

Helgen

 
Hej! Vilken konstig helg det blev. Jag inledde helgen med att slinga och klippa håret - underbart att känna sig vårfin! Undviker att slinga det allt för ofta då jag tycker det sliter en del och därmed känns det extra lyxigt när jag väl fått bort utväxten! Senare på kvällen möttes jag dock att nyheten. Allt ställdes på sin spetts. Så fruktansvärt. Jag kände mig tom. Vilka onda, hemska, hjärtlösa människor det finns. Å andra sidan visade resten av Sverige den motsatta sidan. Men på ett sätt tycker jag att det känns jobbigt att det krävs ett terrordåd för att vi ska mjukna upp, visa solidaritet och öppna våra hjärtan. Är det inte? Människor är ofta hårda mot varandra i vardagen. Tänk om vi alltid kunde visa denna mildhet och godhet. Är ni med på hur jag tänker? Jaja. Jag är inte på mitt bästa humör känner jag. Allt känns tungt just nu. Jag vill släppa kraven och ha ledighet. Kommer tillbaka senare i veckan med ett mer peppande inlägg! Vi har undervisningsfri vecka för övrigt - skönt men omotiverande till att plugga. Nu ska jag läsa en fet engelsk bok. Vi hörs! 

Nya skor

 

Jag har ju beklagat mig här inne över hur fruktansvärt dyrt det är med löparskor nu för tiden - alltså, hör ju själv att jag låter som en bitter 80åring som är trött på livet.
Men ni håller säkert med. Så GISSA hur glad jag blev när alla skor var nedsatta med 30% i helgen. Så glad att jag inte kunde motstå att köpa två par. Ett par till att jogga och gå långa promenader i och ett par att ha till vardags. Föreställer mig att de svart/grå ska kunna matchas till en klänning i sommar. I affären övertalades jag även att köpa ett par skoinlägg (tycker alla butiker säger så olika om neutral/pronation när det kommer till löpsteget så tillslut visste jag varken ut eller in. Men det känns som att ett par inlägg som formar sig efter foten inte kan bli fel iallafall - ja, ilandsproblem så det bara sjunger om det). Nöjd är jag iallafall! Nya skor är inhandlande och födelsedagspengarna förvann lika snabbt som de kom...

Spelkväll & söndag

 
Jag tänkte göra något som är ovanligt nu för tiden - nämligen att slänga iväg ett blogginlägg under helgen! Så, HEJ! Hur mår ni? Har ni en bra helg? Jag lyssnar på hög musik och är nästan lite yr i huvudet efter att ha laddat över tusentals bilder från mobilen till datorn - och därefter raderat, raderat och åter raderat för att inte fylla hela minnet med kort. Det kan ju vara bra att ha lite plats över till saker, om än inte lika viktiga som bilder på lägenheten (för ja, av de foton som jag tagit de senaste fyra månaderna består åtminstonne 70% av bilder på lägenheten, haha), som dokument från föresläsningar och dylikt. På tal om skolan känns det verkligen som vi börjar gå in på slutspurten nu - skönt!! Under påsken har vi undervisningsfri vecka dessutom vilket ska bli härligt!! Men än är det helgen vecka 13 - så vad har hänt? Igår var vi en sväng i Höganäs - Lager 157, Iittala Outlet och Sportware. På kvällen fick vi gäster i inga mindre än Malin och Folke! Vi åt kyckling och spelade spel, gillar spelkvällar! Det kan sällan bli fel! Idag har jag umgåtts med pollenfröer genom en promenad vid ån (ja, måste ju koppla bilderna till inlägget) och strax ska jag bege till äldreboendet! Njut av söndagen Bloggis

RSS 2.0