Opepp & helgen

Hej! Är så opepp på mycket just nu - iallafall på att plugga och blogga. Jag skulle helst av allt bara vara ledig, ta dagen som den kommer och ha massa roligheter inplanerade (kan inte det bli juni nu på en gång?). Har även fått så himla ont i höger sida av magen - googlade imorse, vilket man inte ska göra. Så nu har jag både blindtarmsinflammation och leversjukdomar. Hur som helst: började en ny kurs igår. Tidigare har vi läst om barn som har språkstörningar som enda diagnos och i vår ska vi istället inrikta oss på barnhabilitering - alltså barn med autism, ADHD, högfungerande autism och utvecklingsstörningar i kombination med språkstörning. Spännande! Men som sagt: opepp på att vara produktiv och effektiv. Kan med andra ord bli svårt att motivera sig de kommande dagarna när vi inte ha några schemalagda föreläsningar. 

 
Men över till något roligare: helgen som gick. Av bilderna att döma kan man tro att vi åt oss igenom helgen. Och lite så var det väl också. I fredags firade jag in helgen själv till en början. Marcus var på afterwork och Josefine som kom över lite senare jobbade länge. Så jag cyklade till pizzerian, köpte pizza (!) men orkade knappt äta halva då jag beställde med pommes på toppen. Så gott! Men mäktigt. I lördags städade vi undan resten av det som jag inte hann med under min storstädning på fredagen (var så sjukt trött efter tentan och gillade väl mer tanken av att ha storstädat än att faktiskt göra det). Sen gick jag en runda på stan med mamma, fikade med Adam hos mormor (visade henne Snapchat - hon var väldigt söt som kanin) och på kvällen bjöd vi över ett par kompisar - och såg Melodifestivalen: Wiktoria kommer vinna hela skiten! Härlig helg!! 

Tenta, sol & fredag!


Alltså den här känslan - tentan är skriven, solen lyser, det är fredag och jag har en hel orörd helg framför mig!
Bästa!! Tentan kändes hyfsat. Brukar vara så löjligt nervös inför alla tentor men inte den här gången (inte för att det kändes lätt utan snarare för att jag inte pluggat lika mycket som till många andra - och därmed har jah inte så mycket att förlora). Nu sitter jag på tåget hem. Lyssnar på ABBA med solen i ryggen! Tänkte storstäda lägenheten så den är fin lagom till den härliga härliga helgen!


Soppa

 
Hej på er! Igår gjorde jag en himla god, enkel och billig soppa. Älskar soppor. Potatis- och purjolökssoppa med knaperstekt bacon och bröd i ugn blev det. Tycker dock det är baconen och brödet som sätter pricken över i:et. Jag har börjat äta glutenfritt igen (för min pollenallergi) och förra året började jag lite för sent så ändrad kost hjälpte aldrig. Den här gången hoppas jag att all gluten hinner gå ur kroppen lagom till att pollensäsongen drar igång (sägs att det kan ta upptill ett halvår men det tror jag snarare handlar om när man inte tål gluten och den ska sluta irritera tarmen). Ska strax sätta mig en sista gång på ett tag med hörselmätningar, hörselnedsättningar, språkstörningar och bedömningar och interventioner. Imorgon är det dags! Men jag blir så nervös - förra gången jag hade tenta var det storm natten till tentan. Såg nyss på Nyhetsmorgon och väderleksrapporten att det ska falla en decimeter blötsnö här inatt. Varför? Resten av veckan (eller egentligen från klockan 13 imorgon) ska det vara sol och torrt! Åh! Gillar inte känslan av okontroll!

Dop för lilla Alice

 
Hallihallå! Håller inte reda på dagarna. Fick för mig att det var tisdag imorse. Helgen blev inte helt ledig. Igår pluggade jag hela dagen och på kvällen jobbade jag. I lördags däremot hade jag en ledig eftermiddag. Jag och Marcus var nämligen på dop! Vår kompis Daniel och hans underbara flickvän har fått en liten dotter - Alice! Så himla gullig - och jag som älskar bebisar är glad över att ha en minimänniska att gosa med!! För helt ärligt - finns det något mysigare än att hålla en bebis? Känns som tiden stannar! Hur som helst - vi var i en kyrka utanför Helsingborg (är ett under att vi kom fram i tid med mig som kartläsare - råkade nämligen titta lite fel på Google maps och körde en omväg - men det har jag lovat Marcus att inte tala högt om då han tycker det är lite pinsamt, haha...) och sen fikade vi med deras släkt och vänner. Mycket bra lördag! Vi avslutade vår lilla rutt med att köra inom Väla och Ikea (jag har suktat efter några kuddar som fick följa med hem - vet inte hur många jag köpt den senaste tiden - tio kanske? Det borde bli köpstopp på den fronten). Nej hörreni - nu vet ni hur min helg såg ut! Dags att återgå till powerpointsen, anteckningarna, instuderingsfrågorna, extentorna och tentaångesten! 

Mon amie

 
Hej på er! Kikar in lite snabbt - står nämligen inte ut att sitta framför datorn mer idag. Har gjort det på tok för länge redan. Så nu försöker jag växla om: låtsas det är helg för en kväll. Har dessvärre noll fredagskänsla (tentaplugg väntar hela helgen typ). Så tråkigt. Det är ju annars jordens härligaste känsla! Är det inte? Jag hoppade typ av socionomprogrammet för att jag inte vill riskera min fredagskänsla (många jobba involverar fredagkväll/helger), haha - okej, kanske gick lite till överdrift men nästan på. Nu ska jag bli logoped, jobba måndag-fredag och få känna FREDAG varje vecka! Underbart! Något annat som är underbar är min koppar och muggar! Ni vet ju hur lycklig jag blir över Mon amie - eller ja, hela Rörstrands sortiment! Hittade ett så himla bra erbjudande (igen). Den här gången fick man fyra assietter på köpet om man köpte en Kombilott (har haft samma erbjudande förr men då fick man muggar istället - och det har funkat fint) för totalt 75 kronor! Assietterna skulle annars kostat 716!. Ville bara tipsa! 

Min dag

 
Hej! Dagarna går alldeles för fort! Iallafall med tanke på den stundande tentan. Orkar inte. Men försöker tänka att om vi inte får någon inläsningstid så kan de ju heller inte räkna med detaljkunskaper. I början av utbildningen poängterade lärarna hur viktigt det var med djupinlärning - att man måste repetera och gå tillbaka i sina anteckningar för att man ska kunna lära sig på riktigt. Och sen får vi förutsättningar som motstrider det. Frustrerande. Hur som helst: trots mycket plugg ruckar jag inte på min timmes frisk luft varje dag. Bästa stunden. Antingen går jag med en kompis, med en podd eller med hög musik. Så här såg vyn ut igår. Magiskt med ån, motljuset och bryggorna. Idag tog jag mig i kragen och körde intervaller. Det ger en sån kick! Jag har ju sagt att 2017 ska bli mitt träningsår. Hitintills har det kantats av två rejäla förkylningen men nu känner jag mig äntligen frisk!! Tvära kast här - nu har jag precis rensat vår garedrob. Längst med snedväggen i hallen har vi en garedrob som man kan gå in i (låter mycket mer fancy än vad det är) och det är så tacksamt då vi annars inte har så mycket plats för förvaring. Men det är rätt farligt också. Slänger in allt möjligt som vi inte vill ska ligga framme. Så nu har jag plockat undan massa sällskapsspel som stod på hög, pallar som stod staplade och väskor som låg slängda huller och buller. Vill sätta upp krokar så man får lite mer struktur men vill inte borra i onödan. Ja, ni hör - står inför stora beslut. Nu ska jag ner i förrådet med spelen - sen ska jag spela Cooking Fever och se Renées brygga

Överraskningsfest!

 
Hej på er! Vi måste börja med att prata om det mest intressanta. Avverkar det på en gång. Vädret! Solen! Hela helgen, måndag och tisdag har varit så soliga med blå himmel. Ser mig inte mätt på det. Vill aldrig att det ska ta slut. Får hopp om en strimma vår - det är ju trots allt inte SÅ många veckor tills det är slutet på mars (då är jag väl ändå inte allt för optimistisk va? Våren måste ha hunnit komma till min födelsedag). Härligt! Något annat som var härligt är helgen. Fick dra till med en vit lögn sist jag bloggade - att jag skulle vara hemma och se Mello på lördagkvällen (lagom stor lögn, jag vet - hoppas ni inte tog illa upp). Istället var jag på överraskningsfest för min lilla (? - 20 år!!) kusin Ebba! Hon misstänkte ingenting, utan vi lurade henne ordentligt! Hon trodde att hon och familjen skulle ut på restaurang (så hon hade klätt upp sig och var redo) men istället hämtade hennes syster henne, fick ögonbindel på sig, de körde runt i stan för att hon skulle bli förvirrad och ledde tillslut henne till en festlokal där hennes vänner väntade! Så kul!! Det bästa med överraskningsfester är helt klart att se reaktionen! 

Fredag - plugg & bio

 
Äntligen en pluggdag hemma! Jag slipper klä mig anständigt, tvätta håret och vara social. Haha, fast det sistnämnda kan jag faktiskt sakna efter en hel dag själv hemma. Det bästa med att plugga hemma är jag slipper gå upp 5:30. Det sämsta är att jag måste ha sån jäkla självdiciplin. Och det brukar jag ju ha - det är lite av min specialitet. Förutom idag. Har inte haft rätt kurslitteratur så har suttit med Lubsearch (sökmotor för artiklar) och försökt hitta passande sökord för att hitta rätt men tycker det är så svårt. Allt står på engelska dessutom. Fick tag i en kursare från Ängelholm som var nere i Lund och mutade henne med choklad - så nu har jag iallafall rätt bok! Lagom till att helgen inleds. får ta tag i det på måndag. I helgen ska jag se Melodifestivalen - var ju på fest förra och det blir inte samma sak att se reprisen dagen efter. Så ser fram emot en riktig schlagerkväll hemma. Vem tror ni på? Och sen ska jag försöka hinna dona lite här hemma också. Vill göra det vårfint! Ta in tulpaner, sätta lite färg på kuddarna i soffan och ja, pyssla helt enkelt! Nu ska jag hoppa ur mjukisbyxorna, gå en långpromenad med en podd och efter det ladda upp inför kvällens biopremiär! Trevlig helg på er!! 

Tisdag


Hej!
Helgen gick lika snabbt som den kom. Sitter på tåget - oväntat – på väg hem. Idag har vi haft PBL (problembaserat lärande, tror jag det står för) och i eftermiddag hade vi föreläsning om hur man kan underlätta för barn med ADHD. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om alla strukturerande scheman som rekommenderas att man gör till barn med denna diagnos. Tanken är god men det är otroligt tidskrävande och svårt att implementera rent praktiskt. Tror jag. Lite som när sjukgymnasten kommer till en vårdtagare på äldreboendet och berättar att vi, omvårdnadspersonalen, ska göra olika träningsprogram (morgongymnastik, andningsövningar och gåträning) eller att vi måste vara tre personal när vi lyfter en del boende från toaletten till sängen (jobbar två per avledning) när vi knappt hinner med de rutiner som är mest basala eller för den delen själv hinna gå på toaletten. Som ni hör. Sånt här provocerar mig. Annars då? Hur mår ni? Jag känner mig stressad. Allt är i sin ordning alltså. Tenta om drygt två veckor (igen - känns det som) och vi har ingen inläsningstid alls. Föreläsningar hela vägen fram tills dess. Känns taskigt att inte ge oss chansen. Och jag vägrar att plugga på helgen när jag varit strukturerad och flitig hela veckan. Åh! Nu ska jag iallafall handla mat, gå en långsam promenad (det är LJUST ute och klockan är över 16!) och umgås med familjen! Glad tisdag! 


Pragmatik & rutiner


Här kommer ännu en mobiluppdatering!
Något har hänt med appen för efter 3-4 meningar försvinner texten. Men får rätta på datorn i efterhand - och göra att alla namn är skrivet i fetstil. Superviktigt! Idag har en legend - Ulrika Nettelbladt - inom logopedi varit gästföreläsare. En otroligt pratglad proffessor som är högst engagerad i sitt yrke trots att hon närmar sig 70. Tycker det är häftigt när föreläsarna är författarna till böckerna som vi läser. Vi har precis börjat prata om pragmatiska svårigheter - att inte förstå underförstådda utsagor, svårt att förstå bildspråk och hur man använder språket. Jag tänker mig att det handlaren mycket om sånt som vi inte behöver tänka på i ett samtal - hur man tar initiativet till att börja prata, hur man växlar ordet mellan talarna osv. Nu sitter jag på tåget hem - på exakt samma plats som igår och i Landskrona sätter sig samma man på samma plats, nästan lite läskigt. Längtade idag till att han skulle plocka upp sin handkräm för den luktade så himla gott igår. Och det gjorde han precis! Ville inte stirra så vet tyvärr inte vilket märke det var, haha. Får ta reda på det imorgon - om vi ses då! Nu stannar vi strax i Ängelholm så får önska er en riktigt härlig onsdag så ses vi snart på tåget igen!


RSS 2.0