Tacksam & nojig

Många pratar fortfarande om hur fantastiskt väder det var förra sommaren. Och med detta även gör jämförelse med den här som har regnat bort. Jag måste säga att jag känner lite tvärtom. Förra året var FANTASTISK. Lagom till att min semester började. Jag tror inte jag såg en mulen himmel på två månader. Men sen vände det och jag kände mig lurad. Alla hade haft 28 grader under hela sina semester också fick jag moln och 20 plus. Jag var så glad att jag ändå fick sol på Kreta. Det här året däremot, räknade jag ut häromdagen, har jag haft sol varenda ledig dag! Först i Grekland, sen två veckor hemma - så härligt att kunna njuta av stranden här, träffa vänner och göra somriga saker - och nu på Mallis! Jag är så tacksam över det. Över alla stunder. Jag har även haft riktigt bra veckor på mitt sommarjobb. Det var länge sen jag kände så. Det betyder mycket. Tack sommaren 2015! Du var verkligen med mig!


Idag återvänder jag till vardagen. Eller egentligen gör jag det först imorgon men jag känner att jag är på helspänd. Kan inte riktigt slappna av, kan inte tänka på något annat och vill inget hellre än vara ledig i typ sju år till. Men så funkar det inte. Jag har packat skolväskan (låter som att jag ska börja ettan), letat upp pennskrinet (låter som att jag ska börja tvåan) och rotat fram ett kollegeblock (låter som att jag ska börja trean). Jag ska strax bege mig till stationen och ladda pendlingskortet. Den här gången inte till Helsingborg utan hela vägen till Lund. Jag hoppas att det inte kommer vara några problem att åka tåg två timmar per dag. Hoppas att tiderna klaffar, att jag kan läsa på tåget och ATT JAG INTE BLIR ÅKSJUK. Det är väl det sistnämnda som jag mest oroar mig över. Har jag berättat att jag är en orolig själ? Kan noja mig över det mesta. Det tar så mycket av min energi. Men jag vet inte hur man tar sig ur det? Jag har försökt i snart 23 år. Okej. Nu ska jag fortsätta mina bestyr. En mix av semester och vardag. Tvätta bikinis, äta paj, se SpringTv4play och kontakta Campus Helsingborg.

Blandad kompott

Lägg märke till mannen i högra hörnet

Hej Bloggis!
Det känns konstigt att skriva från en dator igen. Jag har inte saknat det alls kan jag dock tillägga. Vid varje semester blir jag så skrämmande medveten om hur mycket jag sitter vid datorn i vanliga fall. Tänker att jag borde skärpa mig. Ägna mer tid åt något viktigare. Så även den här gången.


Vi har haft det helt underbart! Vi har varit FRISKA - det gör fan allt! Hoppas ni tyckt det varit roligt att få följa med på ett litet hörn. Man har ju inte varit störd av era kommenterar direkt, haha. Vi bodde på det HÄR hotellet och jag som försöker "läsa ut fusket" genom bilderna, när jag googlar hotell, kan meddela att här fanns inget fusk över huvudtaget (hotell som undviker helhetsbild och istället fokuserar på närbilder har ofta något lurt i kikaren, tror jag). Det var precis så fint som bilderna visar! Så nöjd! Staden som vi bodde i, Can Pastilla, var helt okej men att vi valde den här platsen var mest på grund av närheten till Palma. Där var så fint! Mäktiga byggnader (men vi missade kolla in katedralen, synd!), en stor hamn med gigantiska segelbåtar och bra förbindelser till vår lilla stad. Och maten. Jag måste få tala om maten. När jag är utomlands så brukar jag aldrig njuta av maten. Men den här gången - allt var så gott! Allt kändes fräscht och det fanns ett nytänk på många ställen! Inte likadana, gamla tradiga rätter som måste turiststäder envisas med. Och det kändes som alla visste vad de pratade om (vilket uppskattas extra mycket när man är allergisk). Jag vill slå ett slag för Gp Café en gång till! Och vädret. Vi hade 31 på dagarna, 30 i vattnet och 28 på kvällarna. På nätterna svalnade det av till 22 och det tackar jag för!


Can Pastilla var jag inte lika imponerad över. Den långa strandpromenaden var det bästa. Och sen gillade jag att allt var så handikappsanpassat. Det kändes ovanligt. Och schysst. Men staden i sig var inget "wow". Gillar man en lugnare semester, i "en vanlig turistort" var dock detta toppen! Det enda som vi har att "klaga på" är ljudet från flygplanen. (Och det smutsiga havsvattnet, det blåste på rätt bra de första dagarna så det rörde väl upp allt, det var så äckligt att man knappt ville doppa sig). När vi åkte med transfern till hotellet förra lördagen så var det ändå en rätt bra sträcka att köra men det måste ha varit för att vi körde av på "fel sida" av motorvägen. För när vi blev upphämtade igår tog det max fem minuter. Vi körde ut från kvarteret, direkt på motorvägen och tog av första avfarten - sen var vi framme! Inte konstigt då att det har dånat en del! Jag gillar att kunna kombinera sol och bad med shopping och storstadspuls! Lugna dagar varvat med livligare kvällar med många valmöjligheter av restauranger och mycket folk!
 

Nu är jag hemma igen som sagt. Och det är med blandade känslor. Det är tråkigt att semestern är över, både på hemmaplan och utomlands. Det kändes fel att inte åka hem till vår gemensamma lägenhet. Tråkigt att skiljas åt efter en hel vecka ihop. Men samtidigt är det mysigt att träffa familjen. På tisdag börjar allvaret. Jag ska börja i en ny klass, på en ny skola, i en ny stad och bli matad med ny information, nya ämnen och nya böcker. Det ska bli kul men också rätt jobbigt om jag ska vara ärlig. Det känns rätt att ha avslutat mina socionomstudier då jag inte tror att det är vad jag vill jobba med men för sekunden hade det varit skönt att återgå till gamla rutiner. Det är alltså med delade känslor som hösten drar igång igen. Men det blir säkert bra det här. Allt brukar lösa sig.

Sista sommardagen?



Idag försöker jag njuta lite extra då det precis slog mig att detta kan vara den sista sommardagen på hela det här året. Hur hemskt? Det känns som det nyss var maj! Tiden går så ruskigt snabbt! Nu ska vi äta lunch. Sen ska vi ta ett sista dopp i havet, sola ett par timmar till och vid 18 går transfern till flygplatsen. Även om ljudet från flygplanen har stört en del så är det väldigt skönt att ha nära till flygplatsen! Puss på er! Nästa gång vi hörs är det från svensk mark! 

Rutiner på semestern



Det är konstigt det här med rutiner, hur beroende man är av det. Även när man har semester vill man liksom få in vanor, iallafall jag. Dagarna här har börjat vid 8:30-snåret. Då måste vi gå upp annars blir det svårt att få tag i solstolar.. Sen äter vi frukost och efter det går vi till mataffären, handlar vatten och bröd (låter som vi lever loppan va?). Sen intar vi horisontellt läge, badar när vi smällt bort (vilket går ganska snabbt - jag blir SÅ varm med detsamma) och varvar detta med bokläsning och poddlyssning. 13:30 äter vi lunch och sen går vi antingen till stranden (men när gubben tog min väska tog han samtidigt liksom udden ur hela strandhänget) eller tillbaks till poolen. 16:30 chillar vi på rummet och det är den här timmen som jag, om en vecka eller så, kommer skylla på de där extra kilona. Vi äter nämligen ALLT gott vi kommer över (så nej, vi handlar inte bara förnödenheter, haha). 18:20 går bussen till Palma. Vi shoppar och tittar i affärer till 20 och lagom till att klockan slagit 21 har vi hittat en restaurang som vi tycker ser härlig ut. Mycket bra rutiner får jag säga! Nu är klockan 18:50 och som ni då förstår ligger vi lite efter i schemat... Dags att sätta fart!! 

Bada bada



Smälter nästan bort i solen idag! Varmaste dagen hitentills med 31 grader. Jag ligger just nu och väntar på att Marcus ska läsa ut sitt kapitel så att vi kan bada sen. Älskar att bada! Dock är jag lite besviken på badvattnet här i havet. Kommer ihåg när jag var liten och semestrade på Alcudia, där var vattnet helt turkost. Här är det grumligt, riktigt skitigt intill vattenbrynet och det blir snabbt djupt. Nej tacka vet jag poolen! Nu är han klar så nu blir det BOMBEN! 

Väsktjuv å sangria




Passar på att blogga medan vi sitter och väntar ut tiden till solstolarna. Man får inte paxa innan klockan nio så det är bäst att vara kvar så ingen snor våra handdukar. Vi har ju nämligen blivit utsatta för försök till stöld. Vi tar det från början. Vi var vid stranden (och jag tänkte minuterna innan det hände att "det är så skönt att man kan lita på folk - alla vet vad som är mitt och ditt här") och hade precis kommit en bra bit ut i havet när Marcus ser att en man knycker åt sig min väska. Det är höga vågor och rätt djupt men Marcus är så fokuserad. Han kämpar sig genom vågorna, springer över hela stranden (som är sjukt bred) och hinner ifatt tjuven. Mannen påstår att han trodde att det var hans väska (hade varit rätt kul att se honom i spetsshorts, bikini och solhatt) men ger med sig när Marcus frågar om han är dum i huvudet. Vi blev lite chockade och undrade vad som hade hänt om han tog allt... min kamera, nycklar och mobil! Vill inte ens tänka tanken. Hela semestern hade varit förstörd. På kvällen letade vi upp en mysig restaurang i Palma och skålade i sangria och öl. Vi firade min fina hjältes goda insats!! SKÅL PÅ DIG ÄLSKLING! 

GP CAFÉ





Igår åt vi riktigt god mat på GP Café. Jag safade för en gång skull inte utan tog lax med wokade grönsaker. Det kändes både fräscht och gott! Vi hann även med att shoppa en sväng. Den här gången till Marcus. Kan ju visa något av våra inköp senare om ni vill. Nu ska vi inta frukostbuffén! Älskar att äta frukost. Och framför allt när den är framdukad och det finns mycket att välja och vraka bland (la upp en bild på Instagram). Säger HEJ och glad onsdag! 

Morgonpromenad





Min mobil dör strax men vill passa på att blogga medan jag ligger i skuggan. Älskar föresten det, att ligga med huvudet i skugga medan resten av kroppen badar i solsken. Här kommer några bilder från vår morgonpromenad. Vi bor precis vid den här lilla badviken. Den större stranden ligger bortom kröken, där ska vi vara imorgon. Jag är sugen på att köpa en luftmadrass och guppa på vågorna med. Vi ska strax upp och göra oss klara för en tur till Palma. Har köpt oliver, chips och öl som vi ska smaska på balkongen först. Också får väl Marcus har revansch i Femhundra också! Glad tisdag!! 

Pizza å vin




Jag försökte slänga iväg ett inlägg innan idag men då var inte uppkopplingen på min sida. Den brukar bli bättre på kvällskvisten så jag håller tummarna för det! Idag har vi legat vid poolen hela dagen - skönt, lugn och ro om det inte vore för flygplanen (vi bor 10 minuter från flygplatsen). Vi räknade en gång när det var som mest intensivast och då lyfte 15 plan inom loppet av en kvart, galet! Hur som helst så tog vi bussen in till stan idag. Åh Palma, trots att jag aldrig varit där tidigare så hade jag på känn att jag skulle älska det! Och mycket riktigt, det gjorde jag också! Smala gränder med restauranger blandat med puls och massa affärer! Ikväll åt vi glutenfri pizza på en mysig bakgata! Tror det får bli många fler turer intill denna stad innan denna resa är slut! 

En kväll i Playa del Palma





Ikväll åt vi grillat på en restaurang som tillhör Ving. Vi matchade (jag kan inte bestämma mig om det känns gulligt eller rent patetiskt) i våra Converse. Lägg märke till att mina återfått sin vita färg! Vanish är grejen! Vi hittade en lång, BRED sandstrand och tittade på tecknare som målade av turister. Här är bra mycket livligare än vad vi förväntat oss. Vi trodde att detta verkligen skulle kännas som förorten till Palma men här är mycket folk på strandpromenaden och restauranger - kul! Imorgon ska vi dock utforska storstan! Det har jag sett fram emot! Nu säger jag godnatt från Mallorca

Femhundra



Jag vann. Det kändes som en viktig detalj att tillägga! 

I denna sekund


 
Exakt här sitter jag just nu. Äter saltlaktris och läser om hur man håller formen. Vi kom fram igårkväll, gick en promenad och åt pasta på en restaurang ett kvarter bort. Idag har vi legat på stranden fram till lunch. Sen letade vi upp ett Spar och handlade plastbestick och chokladflingor! Blev så glad för jag hittade laktosfri mjölk! Vi ska strax upp och duscha, spela kort för att senare, när luften är lite svalare, äta ute! Hej så länge! 

Packat å Anna


Så!
Nu börjar packningen ta form! Den här gången har jag verkligen packat ner endast det nödvändigaste. 5 linnen, 3 klänningar och 3 shorts! Det är allt! Eller ja, nästan allt. Nu ska jag lägga ner det sista i handbagaget sen är jag redo för Mallorca! Som ni kanske minns förlorade vi alla våra väskor både på ut- och hemresa till Malaga för några år sedan. I slutändan blev vi av med en väska men efter det här ser jag alltid till att ha med mig bikini, ett ombyte och saker som jag är extra rädd om i handbagaget. Så även på denna resa! Vet ni föresten vad jag har gjort den här veckan? Nu byter jag tvärt ämne men hittade ingen bra övergång, haha. Efter en hel sommar med mycket godis och lite träning har jag "bantat" sen i måndags. Den här bantningen innebär för mig att jag har käkat hälften så mycket glass och choklad som jag brukar. Och powerwalkat dubbelt så mycket! Sjukt bra balans och ingen nolltolerans - sånt mår man aldrig bra av! Nu känner jag mig lite mer hälsosam och det är den KÄNSLAN som räknas. Jag främjar alltså inte någon hets på något sätt utan vill bara känna mig nyttig och pigg! Nu ska jag till tågstationen och ladda pendlingskortet. Sen väntar avskedsmiddag för världens bästa Anna. Hon ska pröva sina vingar i Kalmar i höst! Kommer sakna henne så! Men ikväll ska vi varken tänka på flytt eller flygrädsla! Vi ska göra det vi är bäst på. Att dricka strawberry daiquiri!

Bilder: Apollo

Prick prick



När vi ändå är inne på shopping så måste jag bara visa vad jag handlade idag!
En prickig sak (lägg märke till vilket märke - Nike är det enda tillåtna) som fick åka rakt ner i resväskan. Eller ja, den ska få göra det. Jag har dock inte kommit så långt! Det känns som att den här dagen har sprungit ifrån mig utan att jag gjort något. Dagar har en tendens att göra det ifall man inte planerar in saker. Men det är rätt skönt också. Jag gick upp vid nio, åt frukost varvat med att läsa i min engelskabok. Det går framåt med bokläsandet även om boken i sig suger som sagt (jag ser mig själv som en sims-figur när jag gör något som verkligen, verkligen tar emot - då sjunker min "kul-barometer till rött). Sen gick jag min dagliga powerwalk. Det var riktigt gött! Lyssnade på Värvet med Eric Saade medan solen sken! Efter att ha ätit spagetti och köttfärssås till lunch googlade jag hur man tar bort ketchupfläckar på Converse. Ja, ni hör! Jag måste ha ätit nattamaten (korv med bröd) på bröllopet upp och ner. Typ. Efter att ha blötlagt skorna (som dessutom var helt nya och är vita, eller ja ljusröda) med en skopa Vanish så åkte jag till stan för ett par ärenden. Sen kom jag hem (ja, tänka sig) och i samma sekund som jag satte mig i solstolen kom elva vita moln och täckte himmeln. Så jag gjorde vid tvätt och åkte sedan en vända till Intersport. Och sen bloggade jag om att jag var en indian och nu, nu sitter jag här och skriver till er igen. Ni fick minsann och dar veta exakt vad jag har gjort denna torsdag. Nu ska jag öppna resväskan, sätta på superhög musik och försöka få till en packning som håller bagagevikten inom bestämmelserna. Ha en fin kväll Bloggis!

Som Pocahontas



Nu kanske ni undrar om jag klätt ut mig.
Gör ni det? I så fall vill jag vänligt men bestämt tala om att så är inte fallet. Jag har på mig min sörjetröja. Ja, så kallas den. Jag fastande för färgerna och "halsbandet" med fjädrar och turkosa pärlor. Under den sista kvällen i Parga (samma dag som jag fått veta att Cindy gått bort) hade vi planerat för att "gå på stan" (läs: gå upp och ner för den branta backen) och shoppa. Jag ville inte sitta själv kvar på rummet och deppa. Det skulle bara göra det hela ännu värre. Då var det bättre att jag följde med tjejerna för att äta ute och gå i affärer. Så jag gick med till restaurangen och grät när jag såg katterna som traskade runt bland gästerna och ville ha kärlek. Sen fortsatte vi till backen och kikade på kläder. Det kändes fullständigt meningslöst på ett sätt men samtidigt var det skönt att "tänka på annat" och tröstshoppa. Jag som annars inte är särskilt mycket för spontanbesök sket fullständigt i det den här kvällen. Jag såg den här indiantröjan och en minut senare hade jag både provat och köpt den. Jag tänker på Cindy när jag har den på mig. Så idag Cindy - är jag indian tack vare dig!



Shoppingen i Parga överraskade nog oss alla. Den var bra mycket bättre än vad vi förväntat oss (vi hade tänkt oss souvenirer i det oändliga - typiskt turiststråk - på Kreta var det ju samma utbud i alla hundratals stånd, alla sålde väskor, sandaler och smycken om vart annat) men här fanns lite av varje. Klädesaffärer, en bikinibutik och skinn- och lädersaffärer med väskor, skor och skärp. Vi handlade bland annat fina sjalar, orientaliska lampor, mockaväskor och Pocahontas-tröjor. Det var en konstig kväll det där. Jag var på en plats rent fysiskt men mentalt sett var jag flera hundra mil därifrån. Här nedan kommer några favoritbilder från Parga. Dels ser ni den berömda backen på bilden till höger. Och sen ett par från borgen med fantastisk utsikt över hamnen. Jag älskar vackra ställen!


Liva upp tacosen!



Hej!
Här bloggar nattugglan (nåja, nästan i alla fall - klockan närmar ju sig trots allt elva). Jag sitter nerbäddad i mitt tjocka duntäcke, har fönstret på vidgavel och tänkte strax slå på en film på Netflix. Det har blivit min semestergrej den här sommaren. Älskar att plugga in hörlurarna i öronen, krypa ner under täcket, känna den friska luften strömma in genom fönstret och se en riktigt bra film. Men innan jag gör det ska jag föreslå en himla god och mycket ovanlig middag! Har ni testat på att laga tacos någon gång? Det är SÅ förbaskat gott och jag tröttnar aldrig. Nyttigt och fräscht känns det också. Har ni testat? Nej, men ska vi bruka lite allvar så har jag fått för mig att min familj var en av dem första att introducera "tacosfredag". Det säger jag inte för att skryta (om det är något att imponeras över) men vi hade varken hört talas om det uttrycket eller ännu mindre kände någon som provat på tacos någon gång tidigare. Så jag vill ta mig tusan hävda att vi satte tacosfredag på kartan. Sen åt vi det VARJE fredag i typ åtta års tid. Vi köpte hem restaurangköksstora lådor med skal och enliterskryddor. För att tacosen inte ska bli tråkig brukar vi variera den med olika tillbehör. Ibland livar vi upp den med dessa två såser. Mangosalsa och världens enklaste och godaste vitlökssås (den MÅSTE ni testa - mycket salt och majonnäs är hemligheten). Sen gillar jag fajitaskryddan bättre än den vanliga. Förutom vanliga klassiska grönsaker är jag också väldigt svag för oliver, soltorkade tomater, fetaost och chilimarinerade vitlöksklyftor. Jag kan ha det till ALLT! Men nu kära Bloggis ska jag återgå till filmletandet. Ikväll får det bli en smågullig rulle!


Hjälpreda & SOL



Jag håller på med ett "visste-du-att"-inlägg men det tar sin lilla tid att komma på saker om sig själv.
Jag måste ju klura så hjärncellerna glöder och det är inte alltid så lätt att se sig själv utifrån - men det kommer här framöver! Idag har jag som sagt varit hos mormor och morfar hela dagen! Alla deras syskon (tror jag - slår man ihop alla så blir det bra många, jag tappade räkningen efter ett tag) har hälsat på! Jag hämtade smörgåstårta på Ica och sen har jag och mormor donat och fixat så det stått härligt till! Som ni vet har jag alltid lite dåligt samvete för att jag inte åker till dem så ofta som jag hade önskat, därför känns det extra bra att kunna hjälpa till nu när jag är ledig! Imorgon tänkte jag fortsätta på min samvetskvallista och åka en sväng till farmor och farfar. Det är ju så otroligt fint väder och jag vill inget hellre än att njuta av det så därför blir det stranden med farföräldrarna (visst låter det seriöst: smaka på ordet FARFÖRÄLDRAR)!



Sen ska jag packa och fixa ett par dagar innan Mallorca väntar! Jag ser fram emot att få bada i ett VARMT hav (det är 19 här hemma) och Marcus ser fram emot att få dricka riktigt kalla öl. Jag vill ha livfulla dagar med shopping i Palma och Marcus vill - efter att ha slitet prick på hela sommaren på nya jobbet (han kan numera titulera sig som elingenjör - har jag glömt berätta det???) ha lata dagar vid poolen! Vi ska nog kunna kombinera det! Det ska bli underbart!!

En ny favorit!


Hej Bloggis! Hoppas allt är bra med er idag! Det känns som att det var länge sen jag skrev ett "riktigt inlägg". Så det är så dags nu! Jag ska om en stund åka hem till min mormor och morfar. De ska ha fest för sina syskon och jag ska vara deras hjälpreda under dagen - hämta smörgåstårta, duka, koka kaffe och le! Jag är ju van att umgås med gamlingar vid det här laget så det ska säkert gå bra. Helgen har varit fullspäckad med bröllop som ni förstått. Jag hade dagen till ära på mig en klänning som jag både längtat och suktat efter länge! Som ni kanske minns nämnde jag den för ett tag sen. Och efter lite letande på nätet blev den min! En Odd Molly-klänning som är vit i botten och mönstrad i grått! Den är tunn och väldigt skön med knyte baktill. Supernöjd! Jag akut-letade efter en kofta i förra veckan men blev besviken på utbudet som fanns. Som tur var hade vi vädret på vår sida och lördagen bjöd på 27 grader så någon kofta kom det aldrig på tal om under dagen. Men Josse hade varit så snäll och lånat ut sin kofta och en matchande väska som jag tyckte passade så bra till - tack! Jag glömde ta en bild på min frisyr/klädsel men man ser rätt bra på det här kortet på mig och Adam. Detta kom jag dock på, om än rätt sent, under min nyktra-till-mig-promenad halv fem på natten. Så ni får - gudskelov - ändå en outfitbild!!


Bilder från bröllopet


Här kommer några fler bilder från bröllopet! Jag ska välja ut de bästa (tog 600) och skicka till brudparet!

Kärleken övervinner allt ♥


Gårdagen var helt fantastisk! Min härliga, kloka och vackra kusin Elin stod brud och fick sin fina Christian. Älskar den här bilden!

Tennisspelare?


Häromveckan - faktiskt dagen efter att jag var där med Sara - åkte jag, mamma och pappa en runda till Båstad.
Vi gick i mysiga gränder, fyndade på Märkesbutiken och tittade på folk. Det var en trevlig tripp! Jag blev full i skratt när jag såg bilderna på mig själv. Jag såg ju ut att ha kommit direkt ifrån en tennismatch. Jeanskjol (eller ja, klänning, men det är det ju ingen som ser), keps och krage. Visst hade man kunnat tro det? Det var bara skorna som fattades. 

Bröllopsyra


Jag får ursäkta den skitiga spegeln! Den behöver få lite mer kärlek än vad jag ger den. Hur som helst så fick jag värsta feberkänslan igår kväll. Så typiskt mig att känna mig dålig precis innan något viktigt ska ske. Förra året, dagen innan bröllopet, fick jag halsont och ju längre in vi kom på kvällen, desto hesare blev jag. När jag vaknade upp på "bröllopsdagen" var rösten helt borta. Det har ALDRIG hänt tidigare. Men det var inget att göra åt saken utan jag gick på bröllop, var tyst under hela dagen och kunde väsa fram några enstaka ord på middagen. Jag kände mig så osocial! Dessutom var klänningen jag hade på mig för liten. Jag köpte den någon vecka efter att jag sprungit Göteborgsvarvet. Då satt den som en smäck! Sen gick en hel sommar och jag testade inte den igen förrän det var dags för bröllop (början på september). Ni kan ju förstå vilken PANIK jag fick när jag insåg att dragkedjan i sidan knappt gick att stänga! Den hade även en skurning under bysten som satt så hårt åtspänd att jag hade svårt att andas. Jag drog i bandet för att försöka lösgöra det men det gick inte. Och till råge på detta hade jag ju redan problem med att få luft. Till årets bröllop har jag valt en rymligare klänning! Ni ska få en bild på den snart! Just nu går jag och klurar på frisyr. Uppsatt? Nersläppt? Små flätor? Tips mottages gärna!


Ransvik






Känner mig som en riktigt duktig bloggerska dagar som dessa. Men bli inte bortskämda nu. Det här är bara tillfälligt ska ni veta! Är just hemkommen från en dag i Ransvik. Det var en lämpligare plats än Kullaberg kom vi fram till då det har bättre badmöjligheter. Det är lite roligt att jag skriver det, så här i efterhand, då ingen av oss valde att doppa sig. Inte ens tårna fick sig ett fotbad. Jag skyller på vinden. Idag igen. Men härligt var det som ni kanske ser! En sommardag som jag lägger till i minnesbanken!

Smågullig




God morgon denna soliga torsdag! Visst blir man så glad av SOLEN? Jag älskar det! Igår hade jag dock lite för höga tankar om den svenska sommaren och solens strålar. Jag fick för mig att jag och Marcus skulle åka och ta ett kvällsdopp efter maten. Vi åkte till stranden och redan på vägen ner kände vi hur kall vinden var. Väl på stranden blåste det en del och samtliga som var där satt i långbyxor och tjocktröja. Några barn lekte vid strandkanten, fullt påpälsade, annars var där inte många som kunde tillhöra kategorin "badare". Jag kan meddela att vi hoppade över det där kvällsbadet. Det får vi ta igen på Mallis om drygt en vecka! Men inget ont som inte för något gott med sig. Jag fotade (eller tekniskt sett var det Marcus som knäppte av bilderna) min nya blus! Jag köpte den i juni någon gång men har inte haft lust att använda den förrän nu. Vissa plagg måste liksom "hänga till sig" i garderoben innan de känns rätt. Jag var rädd att den skulle bli lite FÖR gullig - vilket den också blev - men efter några veckor har jag nu vant mig och tycker den är riktigt fin. Fjäril, ljusrosa, vågig volang och små prickar i tyget! Vet ni vad jag ska göra nu? Jag ska packa strandväskan och bege mig mot Kullaberg!  Glad torsdag Bloggis!

Skolångest & koftjakt

 
Det känns som att hela dagen har gått och jag har inte hunnit med ett skvatt.
Men det är inte riktigt sant. Jag har ju gjort något hela tiden men inget viktigt. Men tror det är bra att ha sådana dagar också. Det jobbiga är bara att jag känner mig så stressad. Över engelskan. Jag har ett tryck över bröstet och ytlig andning. Det är obehagligt. Så jag har börjat läsa den där tråkiga boken men det är motigt då den suger. Sen har jag varit ute och gått, tagit djupa andetag och sugit in den friska luften. Nyss kom jag hem från en runda på stan. Jag letar efter en kofta till bröllopet. Jag vill helst ha en ljusröd (kan visa bild senare, vill inte avslöja min klädsel innan - min blogg är ju trots allt rätt känd, haha). Jag hittade bara en stickad tröja på Åhléns men det blir för vardagligt. Jag får leta vidare imorgon. Kanske någon som har en nättare kofta? Ljusröd eller vit? (Klänningen är mönstrad och går i färgerna gröngrå, vit, ljusröd och turkos). Eller så skiter jag i det och tar något jag har hemma. Men det känns så tråkigt när man anstränger sig och sen inte finner det man söker. Jaja. Nu ska jag andas, försöka släppa skolångesten och istället fokusera på att läsa mycket engelska till skolan börjar. Mer än så kan jag inte göra. Försöker även tala om för mig själv att jag behöver den här ledigheten för att orka med hösten. Andas in. Andas ut. Det kommer att bli bra det här!

En kärlekshistoria

 
Igår fick vi reda på en så sorglig men fin sak.
Som jag berättat tidigare har Cindy haft två killar. Killarna kom från samma hem och gick ofta här utanför, nosade, tittade in och väntade på att Cindy skulle få nys på att de var här. Och Cindy sen. Hon var som eld och lågor när hon kände lukten av dem och blev helt sprattlig när hon fick syn på dem från fönstret. Det var inget som gjorde Cindy så uppspelt och glad som när vi öppnade ytterdörren och hon fick springa och möta Nalle och Ludde. Det var den bästa stunden på dagen. Alla tre hundarna har haft sina åkommor och Ludde var äldst av dem. Han gick bort i mars i år. Nalle och Cindy sörjde sin vän och man märkte på båda hundarna att de saknade honom. Under veckan som jag var iväg insjuknade Cindy väldigt fort. Men hon hann säga hejdå till Nalle. Sista gången dem sågs (vilket vi inte då visste skulle bli den sista) hade de träffats på kvällspromenaden som vanligt. Men ingen av dem nöjde sig utan när de gått på vars ett håll (okopplade) och var på väg hemåt sprang dem tillbaka till varandra, möttes på bron och "pussades" en sista gång. Några dagar senare dog Cindy. Det fina med den här historien (som vi fick veta igår) var att cirka en vecka efter att Cindy gått bort kom Nalle hit, för att se om hon var hemma. Jag klappade honom men han var inte intresserad av mig. Han hade siktet inställt på att få träffa sin kärlek, vilket han inte fick. Hans matte sa att efter den här dagen var det precis som att han förstod att hon inte kommer komma tillbaka. Han slutade äta. Han slutade dricka. Och tillslut fick de ta beslutet att avliva honom. Nalle dog av hjärtesorg. Det var för Cindy som han levde. Nu är Ludde, Nalle och Cindy återförenade i himmeln.

Ostbutiken



Vi åt den godaste salladen av dem alla! Dock blev vi så mätta efteråt att vi hade svårt att gå, haha. Men det löste vi med en stunds häng i parken och en lugn promenad på stan. Så härligt att äntligen ses igen! Nu ska jag ta tag i träningen här. Det har blivit allt för lite av det i sommar. Men det är samma visa varje år så man tycker ju att man borde förstå hur man fungerar. Sommar = mindre träning. Men det är precis som att hjärnan VILL ställa in sig på att det kommer bli extra många runder i skogen och pass på gymmet. Kan meddela att jag besökt Friskis totalt tre gånger i sommar. Men nu är jag ledig så nu får jag helt enkelt ta mig i kragen. Med den här generösa salladen i magen ska det säkert gå! Ikväll laddar jag upp för en sista Allsång på Skansen. Känns det inte som att första programmet sändes igår? Typ? Åh, jag vill ALDRIG att sommaren ska ta slut!

Engelska & semester

Så skönt det var att sova ut! Nu har jag plus på sömnkontot igen! Jag känner mig nästan som en ny människa. Nu vill jag kunna släppa alla tankar om jobb och skola för några veckor. Det sistnämnda maler dock runt i huvudet på mig. Det första jag gjorde igår var därför att läsa välkomstbrevet från universitetet, kolla upp kursplanen för den kommande terminen, schema och litteratur. Jag blev typ skräckslagen när jag läste att de flesta böcker som vi ska använda oss av är på engelska. Det känns som att jag fick en tung sten i bröstkorgen och blev alldeles kallsvettig. Året på socionomprogrammet har väl det engelska språket inte varit allt för omfattande. En bok hit och en bok dit har varit på engelska men svenskan har verkligen dominerat. Det tackar jag för! Nu ser det däremot ut att bli andra bullar och det skrämmer mig som fan. Men istället för att sopa problemet under mattan ska jag försöka ta tag i detta nu. Jag har lånat hem en bok (ville ha en med Jojo Moyes men det var fem före mig i kön) som verkar vara allt annat än spännande. Jaja, jag ska försöka se det från den ljusa sidan. Men just nu känns det bara BLÄ!


Hur som helst. Efter att jag hade läst om logopedprogrammet började jag min semester på riktigt. Jag vill liksom slippa tänka på att det kommer komma en vardag om några veckor. Så jag tog mitt pick och pack och åkte till stranden med Josse. Vi firade ledighet båda två med vattenmelon och sol varvat med moln. Det var gött! På kvällen lagade jag och Marcus hemmagjorda pizzor som vi åt med hans bror. Mycket gott! Sen såg vi Lotta på Liseberg. En mysig måndag helt enkelt! Idag ska jag möta upp Matilda och Ana Maria i min klass. Vi ska luncha på stan och gå igenom sommaren. Det var alldeles för länge sen vi sågs! Men först ska jag åka till Familia med mamma. Jag ska vara smakråd dagen till ära. Hoppas ni får en härlig, om än rätt blöt, tisdag!!  

Jag ser rött!



0 pass kvar vilket innebär SEMESTER!!
Det känns riktigt gött! Eller ska jag vara helt ärlig har jag inte riktigt orkat känna efter än. Är nämligen så hjärtans trött efter den här helgen! Ikväll ska jag lägga mig tidigt och bara vetskapen att jag inte behöver ställa klockan på 05:30 är fantastiskt! Semestern firades in med att äta lyxmiddag hemma. Eller ja, vi firade väl mest mamma och pappas bröllopsdag men jag låtsades att de hade gjort bergtungan för min skull. Vet ni föresten vad det första var jag gjorde när jag kom hem? (Förutom att duscha, MÅSTE göra det när jag jobbat. Annars kan jag inte komma ner i varv). Jag målade naglarna (Essie är bäst!!). Det är förbjudet att ha målade naglar på jobb så att se dem lysa är verkligen ledighet för mig!! Nu ska vi spela tolvan!

Elinas veranda


Två pass kvar. Jag är bara hemma nu och mellanlandar. Lägger jag huvudet på kudden kommer jag somna bums! Det har nämligen blivit väldigt lite sömn de senaste två nätterna. Natten mellan torsdag och fredag var det så galet varmt! Säkert 22 grader ute och inte en vindpust nådde mitt rum så jag hade väldigt svårt att sova. Natten mellan igår och idag var det bra mycket trevligare anledning till brist på sömn. Jag hängde nämligen hos Elina. Hon har en så himla gullig koloni ett par kilometer från stan. Vi satt på hennes veranda hela kvällen med bara ben och alldeles klarblå himmel! Älskar sommaren! Jag drack en liten flaska vin (den här storleken är verkligen super! Man kan köpa ett godare vin och slippa bakfylla men ändå inte betala mer än en stor flaska!). Det här rosévinet är min nya favorit. Tycker annars att rosé ofta är blaskigt och alldeles för sött och bubbligt. Detta är utan bubblor och friskt i smaken! Ni får testa! Nu ska jag lägga mig raklång i sängen i en halvtimme innan jag beger mig till jobbet igen. Ha en fin lördag!!

Firar med Essence


Ni som läst bloggen i ett år eller två kan inte ha missat att jag numera är galen i porslin!
När jag var mindre minns jag hur tråkigt det var när vi skulle åka till Iittala. Fanns ju INGENTING roligt att titta på. Och sen var man ju tvungen till att vara så försiktig också. Ännu tråkigare med andra ord. Men så till min 21 årsdag var vi där och jag föll pladask för dessa vinglas. Efter detta har det rullat på. Jelly Bean och olika serier i Iittala har slåtts om mina CSN-pengar. Medan andra i klassen la stålarna på kurslitteratur sprang jag till biblioteket i tid och otid och spenderade istället pengarna på glas och skålar. Nu har jag börjat samla på Rörsstrand, Swedish Grace. En frukostserie i vitt. Väldigt tidlös och snygg! Men högst upp på topplistan står fortfarande Essence! Så i torsdags när jag hade fått antagningsbeskedet firade jag detta med ett kallt glas vin! SKÅL!


Glad men trött



Jag säger HEJ mellan jobbpassen!
Nu är det endast två kvar. Fast imorgon jobbar jag en delad tur så då kan man nästan säga att jag har tre pass kvar. Känns faktiskt bättre att dela upp morgondagen i två olika arbetstillfällen än att tänka det som en evighetsdag. Men nog om lördagen! Idag är det den andra fredagen i augusti vilket innebär att ljusfesten går av stapeln ikväll. Årets mest besvikna fest, haha. Men ska liva upp det ordentligt ikväll (så ordentligt det kan bli med en jobbhelg i hasorna) och åka till Elinas koloni! Det ska bli mysigt! Vi ska dricka lite vin, umgås och sen åka ner till stan och se fyrverkerierna! Har precis läst igenom inlägget (det här ja) och inser hur BITTER jag låter. Vill därför flika in att jag inte alls hänger läpp men kan samtidigt konstatera att det tar på krafterna att jobba i 30-gradershetta, som det varit idag. Jag är bara lite trött med andra ord. Inte bitter alltså. Glad men trött. Önskar dig Bloggis en riktigt TREVLIG HELG!

Logoped i höst!


Idag har jag glada nyheter att komma med!
Det var så här att i mitten på juli fick jag antagningsbeskedet inför höstens utbildningar. Jag blev antagen i Göteborg och kom som tredje reserv i Lund till logopedprogrammet. Idag kom det andra resultatet och det var ett mycket glädjande sådant! JAG KOM IN I LUND! Så kul! Precis vad jag ville. Jag har ju tänkt länge på det här med utbildningar. Socionom kändes inte som min grej. Jag hade gärna jobbat som kurator på en grundskola men det är jag inte ensam att drömma om. Jag har kommit fram till att jag vill jobba med människor, på ett utvecklande och personligt sätt. Jag vill hjälpa till, se förändringar och gärna jobba med barn. Jag trivs i arbetet där jag har vård och omsorg som uppgift men både vad gäller undersköterska och socionom känns det som att man får jobba häcken av sig och ändå knappt få lön för mödan. Logoped känns som ett yrke där man varvar praktiskt med teoretiskt och i en positiv utvecklingsprocess. Jag har varit SÅ velig - både gällande socionomutbildningen men även under gymnasietiden - vad jag vill jobba med. Jag vet inte än om detta är rätt men det känns så skönt att i alla fall vara på god väg. Det som jag har kommit fram till under året som gått är att jag måste våga testa för att så småningom få reda på vad jag ska bli när jag blir stor. Om jag hade fortsatt att jobba (och inte pluggat) hade jag inte vetat det jag vet i idag. Då hade jag fortsatt att tro att det är socionom som är mitt drömyrke. Ett steg i taget. Och nu påbörjar jag alltså mitt andra sådant.

I detalj

Vill ni veta exakt vad jag gjort idag? Om svaret är ja får ni vänligen läsa vidare. Om svaret är nej säger jag bara FUCK OFF! Haha, var det verkligen jag som skrev det där? Idag har jag i alla fall haft en väldigt härlig dag. En äkta sommarlovsdag som jag brukar kalla dagar då jag hittar på riktigt somriga saker. Jag vaknade halv nio (skönt med sovmorgon, somnade igårkväll efter att dunder och blixtrar avlöst varandra. Men måste tala om att jag gjorde ett framsteg i min bota-mig-själv-från-åskrädsla-resa. Jag låg i sängen, med fönstret vidöppet och TITTADE på blixtarna. I vanliga fall ligger jag intryckt med näsan i huvudkudden för att slippa se skiten) och gav mig ut på en runda. Jag sprang fyra kilometer och powerwalkade sedan tre med Tilde de Paula i lurarna. Älskar henne. Efter detta tog jag en kall dusch, solade några timmar för att sedan cykla till stan. Jag, mamma och pappa fixade det sista inför kommande kusinbröllop. Jag handlade även ett par pösiga byxor som jag så länge letat efter. Fråga bara Anna. Jag har suktat (och tänkt sno) hennes bruna snygga byxor i ett par månader nu. Jag köpte dock ett par dovt blå. Kan visa en dag.

En bild från i måndags

Sen gick vi på den internationella matmarknaden som har kommit till Ängelholm den här veckan. Man kan välja mellan känguru, paella och ja, det var dessa jag kom på. Finns även massa stånd som säljer ostar och korvar, fudge och bakelser. Mysigt! Sen beställde vi mat från Havsbadskjollan. Jag valde en kebabpizza, alltid lika gott med frasiga bottnar och riktigt god pizzasallad. Sen kom Marcus hit. Jag har tjatat ett tag om att vi ska spela kortspel här hemma. Så det gjorde vi. Marcus var så snäll som ställde upp. Sen har han och jag (mest jag) googlat tapasbarer i Palma, kollat drömmande på hotellet vi ska bo på och längtat efter Mallorca. Men först: ett par härliga sommarveckor på hemmaplan! Nu: film i sängen!

Fisk på grillen



Idag har jag valt att tidsinställa ett inlägg!
Jag är inget fan av det. Tycker det är tråkigt att läsa bloggar som försöker komma på bra samtalsämnen bara för att fylla ut bloggen. Men nu gör jag exakt samma sak. Idag jobbar jag till två och sen, om väderleksrapporten inte ljuger, ska det vara 25 grader och sol så då hoppas jag att jag ligger på stranden vid det här laget! Och på tal om fint väder så är det många som passar på att grilla. Och det är precis vad vi ska göra ikväll! Därför kommer jag med ett hett middagstips till er! Detta är bland det godaste jag vet i grillväg (om vi bortser från grillat lantbröd med ringlad olivolja över och på detta ett tjockt lager tapenade). Detta har jag tipsat om förr men det är värt att nämna igen. Klipp ut lagomstora (större än man tror) foliebitar. Hacka tomat och lök. Dela fetaost i kuber. Lägg detta i botten på ett foliepaket och fisken ovanpå. Krydda laxen med salt och peppar. Pressa en citron, strö över basilika och avsluta med en klick smör och en klick philadelphiaost. Vi toppade våra paket med några sparris!

Kvällsdoppspremiär





Tänkte kika in lite snabbt här på min rast. Igår blev det som sagt ett dopp i havet innan läggdags. Vi åkte först till Sven Jons Udde men där var så mycket folk att vi begav oss till småbåtshamnen istället. Det kändes faktiskt inte lika kallt som i söndags. Det är något härligt med att bada just på kvällen. Vattnet känns varmare i och med att luften är svalare. Får bli en repris av detta i veckan. Försökte tidsinställa ett inlägg till idag men då blogg.se har krånglat på sistone gick det inte att ladda upp igårkväll. Det blir ett nygammalt middagstips så här passande till grillsäsongen. Men det kommer, var så säker! Nu måste jag återgå till gamlingarna! 

Vecka 32



Vet du vad som är gött Bloggis?
Sommaren har kommit tillbaka! Det var fan på tiden! Vet du vad som är mindre gött? Att solstrålarna prickar in min jobbvecka! Jag har en kvar och vill inget hellre än att det ska bli fint väder även när jag är ledig. Men det är ju inte så att solen på något sätt tar slut så får hoppas att det håller i sig! Har hur som helst bestämt mig för att ta vara på dagarna så gott det går! Ikväll tänkte jag till exempel ta ett kvällsdopp. Det må vara 17 grader i vattnet men är det sommar så är det. Jag håller tummarna för att Mallorca har fixat så att Medelhavet har betydligt behagligare temperaturer! Nu ska jag packa ner bikinin och handduken och bege mig till bryggan! Ha de!  

Händelserik helg

Den här helgen har gått i raketfart! Jag har knappt hunnit känna efter och kom på typ för en timme sen att helgen snart är slut. Men vet ni? Det gör faktiskt inte så mycket! Jag har verkligen maxat fredag-lördag och om en vecka går jag dessutom på semester! Men vi tar det från början. I fredags slutade jag jobbet vid två. Jag har börjat komma in i bra rutiner igen och går min sjukilometers-runda flera gånger i veckan, så även denna eftermiddag. Lyssnade på Fredagspodden medan jag gick längst stranden. Efter en dusch åkte jag och familj till farmor och farfar. Där hade släkten samlats för att fira födelsedag med väldigt god mat. Stort fruktfat och kallskuret. Sen spelade vi kort - älskar att spela spel!



I lördags var jag uppe tidigt för att fixa alla ombyten för dagen. Det vankades nämligen möhippa för min kusin, som gifter sig om ett par veckor. Hennes systrar hade fixat det så fint! Pyttetåget hämtade upp henne hemma, körde genom stan med björnen som ni ser och efter det hoppade kompisar och kusiner på om vartannat! Sen väntade dans, fix på salong och middag i världens coolaste hus med egen kock kvällen till ära! Riktigt gott och väldigt härligt! Vilket väder vi fick! Idag har jag och Marcus mest såsat runder. Vi har somnat i vars en solstol på Sven Jons Udde och ätit sallad och tapenade med baguette! Jag tog mitt första dopp i havet! 17 grader!!! Nu fortsätter vi med att fira pappa ikväll! Det kommer bli lugnt och skönt imorgon när jag återgår till jobbet, haha. Hoppas ni haft en fin helg Bloggis!


RSS 2.0