Midsommarhelgen

 
Hej igen! Midsommarhelgen är över.. sorgligt men också lite skönt. Lekledaren är trött men nöjd! Vi hann tyvärr inte med alla lekar så det blev en sexkamp istället för en sjukamp. De roligaste lekarna enligt mig var att lägga pussel med ögonbindel (varje lag - som bestod av tre personer - fick själva fördela laget mellan blinda och instruktörer och man kan väl säga att det var bra mycket enklare att låta en lägga pusslet och två instruera), beräkna avstånd (vi la ut tre markeringar, om man överskred den som var längst bort fick man noll poäng medan om man var inom zonen för de andra två fick man ett respektive två poäng) och kubbstafett (två lag gick ihop så varje lag bestod av sex personer och där skulle man slå ner fem "pjäser" så snabbt som möjligt men endast med en "pinne" så det blev mycket spring). Roligt med lite annorlunda lekar! 

 
I lördags var det ju sedan dags för matchen mellan Sverige och Tyskland. Och vi var så jädrans peppade - fram till att tyskarna i slutminuten vinner skiten. Åh!! Men okej. Vad händer framöver? Jag fortsätter vara timvikarie på äldreboendet i två veckor till. Dock har jag inte fått några planerade datum utan väntar på att de ska ringa. Det ger mig stressutslag. Jag gillar ju att ha struktur, kunna planera och ha framförhållning. Nu kan jag varken planera mina dagar eller veta om jag får ihop några pengar den här månaden, fy fan för det. Hur som helst så räknar jag ner ni - inte långt kvar tills vi åker, det ska bli så spännande!! Idag ska jag påbörja packlistan, klicka hem ett halvt apotek på nätet och försöka bota en förkylning som smugit sig på. 


Midsommarlekar

Bilden längst ner har mamma och pappa gjort till en stor tavla 

Hej på er!
Jag sitter hemma hos mamma och pappa (det märks kanske med tanke på ovanstående bilder - SÅ liten jag var!!) då vi skulle ha hantverkare hos oss idag (ska äntligen få fiber!). Lägenheten är upp och ner eftersom alla teveuttag måste vara tillgängliga (vi har tre stycken vilket innebär att teven, soffan, matbordet, tevebordet och ena skrivbordet skulle flyttas.. ja ni kan ju tänka er hur där ser ut). Så jag tillbringar dagen här istället. Det känns inte konstigt att vara här själv men jag var väldigt förvånad när jag flyttade hemifrån att det här huset inte känns som hemma längre. För jag var helt säker på att det skulle fortsätta att kännas så. Nu känns det mer som att jag är här och hälsar på mamma och pappa. Efter att jag flyttade (en vecka typ) påbörjades en totalrenovering av mitt rum och jag tror att det har bidragit till att detta inte känns "som hemma" - då rummet inte finns kvar och tur är väl det för de där gula tapeterna (med rostiga spikar som lös igenom) - hade gjort sitt. (Sen kändes det rätt skönt att slippa se rummet stå öde för när jag flyttade tyckte jag att det sorgligaste var att överge mitt rum, haha - det kändes som att jag svek det - efter mer än 23 år ihop).

 
Men nu till något roligare - imorgon är det ju midsommarafton! Kul tycker jag - jag ser det som startskottet på sommaren. Men funderar på om jag ska göra en krans eller inte. Brukar bli på så jäkla dåligt humör för tycker att det tar sådan tid att köpa blommor, göra minibuketter och få ihop till en krans (trots det har jag, av bilderna att döma, ändå alltid gjort det haha). Så funderar på att köpa ett diadem istället och sätta blommor i det. Har gjort det något år (där jag har en lång rosa klänning) och tar betydligt mindre tid. Jag är dessutom "lekledare" på festen och har i veckan klurat på några roliga lekar. Det lutar åt sjukamp. Tävlingarna som jag tänkt ut är: Slå in paket med en hand, gå med förbundna ögon så nära en markering som möjligt (förslagvis en vägg men tycker det känns lite elakt), "ryktet går", gissa föremål, laget ska ställa sig i en viss ordning utan att prata, lägga pussel med ögonbindel och riva längsta tidningsremsan. Nu ska jag fila på lagen bara. Hoppas ni får en skön midsommar!! 

Lediga dagar

God morgon! Hoppas ni haft en bra vecka. Jag börjar bli vilsen i dagarna så får tänka efter vilken veckodag det är - fredag! Min vecka har varit rätt lugn, jobbat två dagar och varit ledig resten. Men den har inte känts så lugn då jag går på timmar (äldreboendet kan ringa när som helst - och jag vill ju gärna jobba så kan inte slappna av utan vill vara redo att rycka in) och det stressar mig. Men de har inte ringt nu på morgonen och ikväll och imorgon har jag annat planerat så därmed går jag på helg. Så vad har jag gjort nu när jag varit spontanledig? Hunnit med sådant som annars inte hinns med - gått igenom hundratals bilder på datorn (minnet fylls lätt), påbörjat en packlista inför semestern (nu är det inte många veckor kvar innan vi ger oss ut i Europa) och rensat garedroben. 

 
Jag hittade bland annat dessa fina bilder när jag sorterade, Ebba är så duktig. Och nu när jag är ledig börjar jag bli sugen på att fota, helst människor - kompisar (så hoppas att någon ser detta och nappar). Det är ju så kul att få vara kreativ! Jag har även monterat ihop min tvärflöjt för första gången på säkert fyra-fem år. Åh! Härligt att få spela - och känns smått sjukt att jag kommer ihåg hur man gör - men det sitter väl i muskelminnet? Något annat - ovanligt - som jag gjort på senaste är att drömma helt galna drömmar. En natt drömde jag att Marcus kompis hade blivit en älg (?). Häromnatten drömde jag att mamma och jag gick fram och tillbaka runt stationsområdet här i Ängelholm och 10 minuter senare var vi mitt i Göteborg. Och igårnatt drömde jag att jag fick se en lista på adresser som inbrottstjuvar skulle besöka givna datum - och tror ni inte vår adress fanns med? Jag och Marcus planerade vad vi skulle ta bort från lägenheten (jag förklarade för Marcus att alla smycken måste gömmas för de har bra andrahandsvärde - han fokuserade bara på tekniska prylar haha), vi diskuterade med polisen och jag var så rädd när jag vaknade för befann ju mig mitt på brottsplatsen, haha. 


Första veckan

 
Hej hopp! Vilken skön vecka jag har haft. Men det konstiga är att trots att jag varit ledig har jag känt mig stressad över allt jag vill hinna med. Har inte ens hunnit med hälften. Ikväll ska vi iallafall bocka av en viktig sak på att-göra-listan, vi ska boka sista nätterna på vår resa och beställa interrailkorten. Men innan dess ska vi ha en heldag på stranden (vi har 30 grader!) och jag ska blogga och visa att jag lever. Här kommer några bilder från veckan som gått. 1. Jag har lagat en ny, enkel maträtt - morotsbullar med tzatziki, pitabröd och grönsaker. Det blev riktigt gott! 2.  Marcus är nöjd, han har köpt en VM-tidning, nu kan han ladda upp inför torsdagen ordentligt! 3. Igår var vi på studentfester. Först var vi hos vår granne Sara. Jag lekte jämt och ständigt med mina grannar när jag var yngre. Jag samlade alla grannar på gatan, lekte skola, vi spelade tennis på gatan (med riktigt nät och allt - var nog inte så populära hos bilisterna, hehe), badade, hoppade studsmatta, gungade på ett rep i skogen, ja vi umgicks ständigt på vardagseftermiddagar och hela sommarloven. Efter Saras mottagning åkte vi till Vejbystrand för att fira mamma och pappas bästa kompisars son, Didrik. Jag knäppte en bild på pappa och Marcus innan vi gick in. 4. Jag har fått godkänt på de två sista tentorna (!!!!! som jag skrev förra torsdagen) och kan nu släppa skolan helt. Igår åkte jag därför raka vägen till biblioteket och lånade skönlitteratur. Har läst Jenny Colgans alla böcker och de är så... mysiga! Rekommenderas varmt. 

13 veckors sommarlov!

 
Hej på er! Nu har jag äntligen gått på sommarlov. Det känns SÅ härligt! I torsdags skrev jag terminens två sista tentor och tills dess hade jag hunnit checka av min att-göra-lista, vilket innebar att jag kunde släppa allt och ta helt ledigt efter att jag lämnat in dem. Om jag får godkänt på tentorna (håll tummarna!!) så är jag klar med termin 6, hur sjukt är inte det?! Om ETT år är jag logoped!! På ett sätt kändes det som att jag började igår och på ett sätt känns det som en evighet sen. Nästa läsår är mitt sista så det här sommarlovet ska jag verkligen njuta av. Åh! 

 
De senaste dagarna har jag därför gjort sånt som jag älskar. Jag har umgåtts med min familj på stranden, (tänka sig att det har känts som Spanien här två veckor i sträck!), badat massor i havet, varit på shoppingtur med Marcus och hans mamma Christina (vi var bland annat på Iittala Outlet... - min last i livet), tagit tag i min träning igen (underskatta inte burpees) och avverkat två picknickar. Igår gjorde jag lax (den blev så god!) och potatissallad och sen packade vi bilen full med vänner, lilla Olle och åkte till Sven Johns Udde. Mysig start på ett 13 veckors långt sommarlov!

RSS 2.0