Vintern rasar ut!


Hallå mitt i valborgsfirandet!
Det blir många aftnar nu! Först påskafton och nu självaste kungens födelsedag och denna valborgsmässoafton! Har haft korvgrillning på förskolan med alla avdelningarna och skinande sol! Jag är verkligen kär i april 2014! Vädermässigt har den här månaden toppat! Försmak på en (förhoppningsvis) fantastisk sommar! Det har varit många ljusa kvällar och 20 grader varmt! Och sol och blå himmel, ja jag vet inte hur många dagar! Och till råge på detta har en grön bomb exploderat i skog och mark! Ville mest bara önska er en riktigt härlig kväll och ge en liten puss till april! Ses i maj - min absoluta favoritmånad! Heja heja - ut med vintern och IN MED VÅREN!

Som ny!



Tjena tjena denna kvalborg, som Tilde De Paula sa på Nyhetsmorgon!
Idag har jag som sagt varit hos frisören och fått fixat mitt burr! Försöker inte slinga det allt för ofta för tycker det sliter så mycket och det är det inte värt. Men några gånger om året blir det blondare och jag bara älskar att få känna mig vårfräsch och fin! Fick många slingor i nacken för vill att de ska synas även där, när man sätter upp håret. Gillar verkligen inte när man kan dela upp håret i mörkt och ljust just för att slingorna inte är blandade. Var hur som helst hos Elina under några timmar och förenade nytta med nöje genom att snacka och få bort utväxten. Men det räknas väl mest som nöje kan man tycka. Här är två före- och efterbilder och även två tagna under processens gång! Man känner ju sig så galet snygg i plastbyttan så tyckte det var givet att det ögonblicket skulle förevigas! Och sen vet jag inte om ni fått se Elina in action tidigare? Det var på tiden! Är supernöjd med resultatet!

Sax ♥ Elina


Vet ni vad jag ska göra idag?
Av rubriken och bilden att döma är det kanske inte såååå svårt att lista ut! Bästa Elina ska sätta saxen i mitt hår och fixa min hemska utväxt! Tänker mig en "lugg" som jag haft ett tag nu men som växer ut fortare än man hinner blinka. Den är för kort precis när man klippt den, växer till sig och blir perfekt i tre veckor och sen är den ingen lugg mer. Jag kör alltså på ett säkert kort men trivs man så gör man! Tycker mitt hår mest har hängt och varit tråkigt i flera års tid men förra sommaren "hittade jag hem" (HAHA skrattar högt när jag skriver det. Låter ju som detta är liiiiivsviktigt!) och blev nöjd efter jag klippt lugg och fått lite längd på håret. Man är ju så feg när det kommer till det här med frisyrer. Men jag har testat klippt av det, skaffat hellugg, låtit bli att slinga det och annat knepigt men jag har aldrig riktigt trivts. Så: ljust, långt och halvlugg kommer sitta susen!

Härligt väder & regnbågsfärgat hår

Ska testa denna i veckan!

Nu landar jag efter en hektisk dag som började 05:00 i morse, när klockan ringde.
Tyckte för några månader sen att det var tufft att gå upp så tidigt, för öppning på förskolan. Men nu när man har kommit in i rutinerna är det en helt annan sak! Skönt att starta morgonen tidigt och go känsla när klockan slår halv tio och man vet att man redan jobbat tre timmar! Ska väl egentligen inte tjata mer om detta fantastiska väder men en av de stora fördelarna med det här yrket är att man får vara ute hela dagarna och verkligen ta tillvara på dessa 23 grader och sol, som denna måndag har bjudit på. Vet ni vad en flicka sa, alldeles drömmande, idag? När jag blir stor, ja alltså när jag fyllt sex, ska jag minsann ha regnbågsfärgat hår. Jag ska komma tillbaka hit och visa det för alla er barn och fröknar. Hon sa det på ett så härligt sätt som att, när hon får göra precis som hon vill (vilket man tydligen får när man sex år), så är detta det första hon ska checka av på sin lista! Älskar sånt! Förutom en heldag med barnen har jag varit ovän med joggingslingan, diggat till mina favoritlåtar, gjort tabata i trädgården, googlat recept på saffranskryddad fisksoppa och nu ska jag slå ner min rumpa i soffan till Biggest Loser. Fantastico! Imorgon väntar en snygg hätta och vassa verktyg..

Utgång & utomhushäng

Klockan 20:00 och klockan 02:00

Kära Bloggis.
Igår blev jag påmind om att vänner är en viktig del av livet. Mitt dåliga humör var som bortblåst när jag fick umgås och skratta med härliga människor. Efter grillning med familjen åkte jag hem till Marcus för egengjorda charader, shots och en spontan utgång! Vi dansade till klockan tre och avslutade natten med pizza! Idag har jag lyssnat på mina nya favoritlåtar, Let It Go från filmen Frozen och Me And My Broken Heart! Bra musik är bland det bästa jag vet! Dagen har även bjudit på sommarvärme, jag och Marcus har somnat i vars en solstol, ätit piggelin och jag har även hjälpt mamma och pappa i trädgården! En mycket bra söndag som jag tänkte avsluta med Mästarnas Mästare och Bjärechips!

Grillat & Essence

Middagens sällskapshund
SKÅL!

Vet ni vad jag tycker är viktigt att ta upp i en blogg ibland?
Att man är på dåligt humör. Att livet inte känns så jäkla superbra, som det emellanåt kan ge sken av. Så nu får ni veta att jag har haft kort stubin idag och av olika anledningar, inte varit mitt bästa jag. Jag är alltså inte perfekt! Say whhaaaat, är du inte det Annie? Haha.. Nu ska jag i alla fall äta världens härligaste mat, i världens härligaste väder! Och inviga mina nya vinglas, som är typ Marcus största konkurrent just nu - Essence! Grillade revben i min favoritmarinad, en stor sallad med massa fetaost, klyftpotatis med mycket timjan, rosmarin och dragon, baconlindad sparris och grillade formfranska med ringlad olivolja och tapenade! Så himlens gott! Ni måste tro att jag lever för att äta med tanke på hur mycket jag skriver om just mat. Men vill ni veta? Jag ÄLSKAR mat och tycker det är en stor glädje i livet! Mina föräldrar har alltid lagt mycket tid på matlagning och jag hoppas att jag i framtid prioriterar att lägga ner lika mycket energi på detta till mina barn. Ha nu en GLAAAAAAAD lördag kära, kära Bloggis! 

Leo Eklund


Jakob Eklund

Okej.
Nu ska jag berätta något mycket märkligt som hände häromdagen. Jag sitter och tittar på det här nygamla programmet "Här Är Ditt Kylskåp". Pia Johansson är programledare och den mycket energiske skalliga kocken, som jag inte vet namnet på, letar efter ingredienser i kändisen kök och skafferi för att koka ihop något smarrigt. Så långt är alla med. Den här gången är de hemma hos skådespelaren Jakob Eklund, som spelar Johan Falk. Vet ni vem jag menar? De lagar middag till honom och ja, det är en trevlig timme helt enkelt. Med på middagen är även Jakobs familj, varav hans son jag känner mycket väl igen. Hur som helst så går det ett par dagar och jag minns att pojken heter Leo. Jag och Marcus kollar teve och jag berättar att jag är säker på att jag sett den här killen men har svårt att placera honom (sånt kan gå mig på huvudet!). Just när jag säger detta är det reklam på teven och jag får för mig att googla Leo Eklund. EXAKT i den sekunden som jag trycker på sök och säger hans namn högt så kommer reklamen från Trygg Hansa upp i rutan och de säger "Det här är Leo Eklund som har försäkrat sin båt, sin hund och..." bla bla bla. Jag blir helt paff! För det första, vad är oddsen att skådisen son heter samma som reklamsnuttskillen? Och för det andra, att vi båda säger namnet i kör, jag och tevereklamsrösten?! Jag blev livrädd och tror nu att detta betyder något, haha. Är på min vakt och har ögon och öron öppna för är säker på att någon försöker säga mig något. Vad menas med detta? Det måste vara ett tecken! Men också, hjälp mig! Viiiilket program har han varit med i? Jag lovar berätta om jag kommer på det. För jag vet ju att ni är lika spända på fortsättningen som jag!!

Nu när jag googlar rättar söksidan mig med att han heter Leon Eklund...

Bilden är från den HÄR sidan.

Fredag & pastarecept

Den godaste - alla kategorier!

God morgon fredag!
Hoppas er dag börjat på bästa sätt och att ni är taggade för helgen! Jag har vaknat upp med en stor ond klump i halsen i en veckas tid nu. Vill att den ska försvinna så jag kan uppta min träning, nu när det är slutspurt fram till den 17:e maj! Men tror inte bara det är förkylning utan den största boven i dramat heter pollenallergi! Försvinn, försvinn - du är värre än någonsin! Hur som haver så var det jag som stod för matlagningen igår. Och jag svängde ihop, om jag får säga det själv, en riktigt god pastasallad! Det kan nog vara min absoluta favoriträtt! Är inte alls mycket för korv och mos, stora köttbitar och brunsås. Gillar mer pasta, kyckling, kalla såser, stora sallader med FETAOST och inte den klassiska husmanskosten. Den här blev i alla fall väldigt god och är vår standard pastasallad här hemma. Jag blandar soja med olivolja och mycket svartpeppar. Lägger kycklingfiléerna på en plåt och penslar marinaden över. När ugnen är tillräckligt varm (225), sätter jag in plåten. I 40 minuter. Steker bacon och kokar pasta (min favorit är "spirali tricolore" från Ica). Delar fetaost och soltorkade tomater, lägger upp oliver och marinerade vitlöksklyftor. När kycklingen är klar delar jag den i bitar, blandar samman allt och äter detta tillsammans med sallad, pesto och en kall sås. Igår blev såsen på cream fraiche, pressad vitlök, salt, peppar och färsk basilika. Man ska vara försiktig med saltet för kycklingen och baconen är salt i sig. Så. Nu är det bara till att äta och njuta!  

Bilden är lånad. 

Bikinisäsong


När vi ändå är inne på kläder måste jag visa er dessa snygga bikinis!
Jag hittade alla HÄR. Har väl egentligen bestämt mig för att gå på jakt efter en enfärgad i år, efter att ha blivit av med min förra som låg i resväskan som kom bort. Högst upp på listan står en marinblå eller brun. Men som till synens lyckas jag alltid lockas av mönster och blommor! Men visst är de läckra? Jag gillar den sista extra mycket! Andra kriterier jag har på mitt nästkommande bikiniinköp är att överdelen är en "vanlig bh", att trosorna inte är för låga och har knyten i sidorna och att trosorna inte slutar precis innan rumpan slutar. Precis som att den inte fått plats. Hahaha, detta är ju omöjligt att beskriva märker jag! Skit samma. Jag ska visa er bikinin när eller OM jag finner den, så ni får se vad jag menar!

Vårens favoritplagg


Mina absoluta favoriter nu när våren äntligen gjort entré är dessa två godingar.
Min jeansjacka och mina marinblå chinos. Jackan för att jag gillar passformen, den mörka nyansen och att den har silvriga knappar. Byxorna för att de känns luftiga, sköna och för att det inte är jeans! Är det något jag är trött på nu så är det väl ändå de där trånga jeansen som hängt med en hela hösten och vintern! Det känns som det alltid blir samma. Tänkte på det häromdagen när jag rensade garderoben (lär mig aldrig hur det stavas!). Jag har högar med kläder och tycker på något sätt om vart enda plagg, eftersom jag inte har hjärta att skänka och ta bort det. Men trots att man dealar med sig själv varje morgon om vad man ska ha på sig så väljer man alltid mellan samma byxor, skjortor, blusar och tröjor. Så tråkig man är! Tycker andra är så bra på att slänga runt en liten sjal för att få det lilla extra. Men hur snyggt jag än tycker det är på andra så känns det aldrig riktigt hundra och riktigt jag, när den kommer runt min hals. Konstigt det där. Nu ser jag fram emot att få lite färg på benen och använda blommiga klänningar! För ni som känner mig vet hur mycket jag älskar att vara barbent!!


Genom hav å land

Det är bara ljust ljusgrönt ett par veckor om år! Det gäller att njuta och, framför allt, att se det! Jag är smått kär i dessa 14 dagar..
Älskar när campingen börjar fyllas med husvagnar och husbilar, förtält och grillar. Äkta vårtecken! Under påskhelgen var här smockat!
Kan inte fatta att vi åker flera hundra mil bort för att hitta "den perfekta stranden". För det är ju just den vi lämnar när vi far.
Vitsippor och inget sparande på färger! Vi behöver rosa å grönt efter en vinter med svart!
Svängde förbi Klitterhus för ett HEJ och bakom detta gula hus möttes jag av...
... bryggan, en klass som skulle bada och familjer som fikade på filtar!

Då var vardagen i rullning och dagens lunch intogs på samma tidpunkt som gårdagens frukost. Så märkligt att man kan vända på dygnen bara så där över en helg! Slutade tidigt så har haft hela eftermiddagen fri! Och vad har jag då gjort kan man ju undra? Jag tänkte klippa och sy i min orangeröda topp men kom inte längre än till tanken. Istället har jag varit ute och njutit av 20 plus! Slängde på mina gröna shorts och min nya gula sporttröja! Vid havet blev jag attackerad av rapsbaggar och en och annan hund. Men det där vet ni bara ifall jag spammat er på Snapchat! Bilderna här är väldigt harmoniska och fridfulla! Och långt bort från stora, skällande hundar och annat läskigt. Nu går vi på promenad! 

Fick en gammal favoritlåt på huvudet (ifrån den bästa serien EVER, om 12-åriga Annie får tala) när jag läste min rubrik.. "Jag har rest, över hav och land. Jag har varit glad, och ledsen. Överallt har jag letat. Efter den som vill hålla min hand. Tänk att det var här du fanns, jag tror nog att vi har en chans. Kanske har vi alltid varit kära".. ÅÅÅÅ ROSA!

Degedag & full blom!



Så var det söndag, eller ja måndag, men vilken dag det än må vara så är det så mycket söndag det bara kan bli idag!
Igår var jag och firade morfar med familj och släkt! Kusinskaran var samlad och vi hade en rolig kväll tillsammans! Mormor hade bakat sitt klassiska bröd och vi pratade bröllop! När vi kom hem släppte Adam av mig hos Marcus, där han och några vänner spelade spel och drack öl! Vi vaknade inte förrän elva idag och sedan har dagen blivit därefter (hatar gå upp sent). Halv nio är min optimala "sovmorgontid".. Vi har varit sega, lagat lunch klockan fyra, spelat pingis och ja, nu har jag smällt i mig min andra pizza för den här helgen! Det bordar gott! Men vilken helg det har varit! Eller ja, minus att mamma och pappa åkt på influensan och ligger här hemma med feber och förkylning. Förutom det har den varit väldigt bra! Mycket tid med vänner och så har våren verkligen varit på besök. I detta nu är här 17 grader! Var bara tvungen att springa ut och fota ett par bilder. Det blir ju roligare så. Att blogga med aktuella foton alltså. Men vilka bilder sen, haha - mest till att radera! För mycket ljus, för mörkt, suddigt och dant. Men vädret! Fantastiskt!! Minns att det för några år sedan var precis samma - påsken inföll i mitten på april och påsklovet kändes snarare som sommarlov! På bara några dagar har träden slått ut och skogen blivit grön! Magnolian är dessutom i sin fulla prakt! Jag ääääälskar det tusen gånger om!!!

Påskafton


Gårdagen var perfekt!
Kusintid och kompistid! Mötte upp Ebba och Ida på stan vid lunchtid. Vi åt bakad potatis på en uteservering och njöt av solen! Sen gick vi på stan. Massa folk, jag fyndade solglasögon och Ebba köpte liljor på torget. På eftermiddagen gjorde jag ett försök att sola på altanen. Men jag och björken är inte vänner. Över huvudtaget. Jag nyser, näsan rinner, ögonen är röda och kliar och ja, jag står knappt ut! Men man kan ju inte säga annat än att detta påskväder är uuuunderbart! På kvällen cyklade jag och Malin till stan, köpte med oss en pizza och fortsatte till Vita Räck! Där satt vi till solen nästan gått ner för att cyklade hem till Malin igen! Vi tinade upp våra frusna fingrar med te, satte igång filmen vi hyrt och åt salta S! Vilken afton det blev!

Glad påsk!


Vill önska er alla en riktigt GLAD PÅSK!
Jag ska strax öppna fönstret så jag får känna våren och solen! Det förväntas som sagt bli en härlig dag här med temperaturer upp till 17 grader! Detta ska jag fira med att ta en powerwalk, gå på stan med Ebba och ikväll träffa Malin! Ska även jobba på att få pluspoäng som flickvän... Förra veckan kollade jag ju fotboll. Den här veckan får det bli att köpa öl till killen. Marcus är ju 20 så inga konstigheter men "han har inte hunnit". Killar har ju nämligen, enligt mig, en tendens att inte ha någon framförhållning. Och detta är väl ett bra exempel på det, haha. Måste också bara tipsa er om DEN HÄR resan, ifall ni ska ta en sista minuten och vill göra ett fynd! 1700 spänn och man får flyg, hotell, gratis badbuss och solstolar på stranden! Hade det inte varit för att jag jobbar hade jag åkt meddesamma! Nuuuuu kör vi påskafton å en hejdundrans fin lördag!!

Ett LÅNGfredags-inlägg!


Ett hej mitt i fredagen och denna lediga långhelg! Har ni sol och strålar? Här har dagen bjudit på riktigt aprilväder - småstänk, tio grader och sol och moln om vartannat! Ser fram emot morgondagens vårvindar - som, enligt rapporten, ska vara sol och 16 grader! *Håller tummarna* Har startat dagen med att städa garderoben. Dammat av hyllor och kordinerat mina kläder i färgordning! Vågar väl inte visa bild på det för ni kommer tro jag är knäpp. Men det är viktigt för att jag ska få inre harmoni! Har plockat fram färgglada blusar och stoppat undan stickade ylletröjor! Känns ju helt fantastiskt att vi går mot sommaren nu!

Har även varit ute och tagit milen. Som var en pina idag. Det tog lika lång tid som första gången jag sprang i mars. Fruktansvärt. Tror att förkylning och pollen påverkar. Men det var rena rama helvetet att ta sig runt, om man får säga så. Jag fick hem tidningen Varvet igår, där det står hur man laddar upp inför Göteborgsvarvet. Och jag blir så skrämd när jag läser de där artiklarna. De borde vara peppande, men gör det istället bara mer ångestladdat. Jag får dåligt självförtroende och tror bara det är jag som tycker det är kämpigt med milen. Verkar ju som att alla i den där tidningen tar 16 kilometer för en "lätt träningsrunda". Aaaah och själv är jag nojig att jag inte ska orka ta mig i mål. Eller att jag ska få håll efter fem kilometer. Eller inte orka ta mig upp för en backe. Eller det värsta av allt - att jag ska GE UPP. Det finns aldrig med i mina planer - vad jag än tar för mig. Men tänk om man helt enkelt känner att det inte kommer gå... Jajajajajaja, alla mina tankar. Som jag slänger ut så här på er. Ren och skär ångest är vad det är just nu i alla fall.


Känner redan nu att detta kommer bli ett långt inlägg för har inte ens börjat prata om det jag egentligen tänkte skriva. Efter löprundan blev jag så där yr och konstig som jag inte känt på väldigt länge. Jag tycker att jag lärt känna min kropp och äter därför direkt efter varje pass och tar en resorb. Då brukar jag komma i balans och må bra! Men kände mig helt väck efteråt och det är först nu jag är bättre. Får väl äta mycket salta godisbitar ikväll helt enkelt för att fylla på saltdepåerna. Ja, skit samma. Var ju inte heller detta jag skulle ta upp. Så. Har ju som sagt rensat garderoben och hittade då denna blus. Gillar färgen men hatar längden. Så kan man väl säga. Så nu tänkte jag kapa den med hjälp av en sax och sy lite sicksackstygn i kanterna för att få den att se hel ut igen. Tror ni det funkar? Återkommer med resultatet! Tänker mig till mörka jeansshorts och en knut på huvudet! Längtar!


Har även på mig en ny klänning idag! Vet inte om den är jag men gillar detaljerna och den neutrala färgen. Och barbent är jag för att jag bara ska vara hemma ikväll. Tro inte jag är galen! Nu blir det att äta ikapp en massa salt och önska er en trevlig långfredag! Läste föresten det här! Är inte det helt sjuuuukt?! Skrämmande att sånt här finns. Jesus må ha korsfästs men låt inte detta bli en tradition! Det är som att hela Ängelholm hade tagit sig till en och samma plats för att frivilligt se på när folk plågas och spikas upp! Det är så långt ifrån min värld man kan komma! Här lever man så skyddat och tror detta är "sånt som hände förr" men man slutar aldrig förvånad! Ja, då känns ju ångest inför Göteborgsvarvet som en fis i rymden!

Throwback thursday


Vi har ju aldrig tidigare haft inslaget TBT här i bloggen - throwback thursday.
Så jag tänkte detta kunde få bli första gången. Vi kan väl ha det lite då och då! Den här gången tar vi oss tillbaka till Bohuslän och denna magiskt vackra plats. Som jag visat er flera gånger förut. Men som tål visas igen. För vilket ställe! Jag älskar allt med Grundsund! Närheten till havet, klipporna, den lilla hamnen, de vita pittoreska husen, fiskrestaurangerna, båtarna och skärgården! Jag var här när de varma vindarna spelade på sista refrängen och jag sög ut det sista av sommaren! Så nu backar vi bandet till augusti 2010!

Soppa på spik


Imorgon kommer något nytt på bloggen!
Se upp för bildbomb! Nu ska jag göra min favoritsoppa - kräftsoppa! Nyttig, god och alldeles, alldeles underbar! Morötter, purjolök och phildadelphiaost är en härlig kombination! Ett glas superkallt vitt vin till hade inte suttit fel men eftersom jag tänkte ta bilen till Marcus efter middagen känns det som ett mindre bra val! Ville mest bara säga HEJ och glad onsdag!

Rusar fram

På språng idag, därav fingret

Hej hopp i farten!
Här är det full rulle kanelbulle! Men tänker positivt! För att få en vila i denna vardag räcker det man kollar kalendern! Jag vill slänga ut ett HURRA åt alla röda dagar som är på ingång! Det innebär att vi får många halv-långa veckor framöver! Och det är väldigt välkommet! Till helgen är det påsk, eller som ett barn frågade idag: är det glad påsk den här veckan? Sen infaller första maj nästa torsdag. Tror att det sen är tre "vanliga veckor" för att fortsätta med Kristi Himmelfärdsdag, nationaldag och midsommar! Tycker veckorna bara flyger förbi! Allt händer på en och samma gång, vilket både är skrämmande och härligt! Mycket jobb just nu och på detta försöker jag planera in mina träningspass. Göteborgsvarvet närmar sig med stormsteg! Trodde väl aldrig att det skulle vara så svårt att få ihop fyra tillfällen i veckan. Men det är lättare sagt än gjort. Försöker dock tänka att det räcker jag tar mig runt och det viktigaste är att jag är frisk. Sen får det gå hur fort eller långsamt det bäst vill. Fick verkligen en tankeställare när jag gick här hemma och var så yr. Hälsan går i första hand! Skogen börjar bli grön och alla buskar och träd slår ut! Det är tidigt i år! Vi får en VÅR, vilket jag älskar! Tackarrr!! Det skiner stora solar under påsken också! HURRA för det! Just nu ser jag fram emot långhelg, slinga och klippa håret, valborg och vårshow! Heja heja april!

Fotbollsfru


Hallå i söndagshänget!
Hoppas ni har en bra helg och är på ert bästa söndagshumör! Jag har bestämt mig för att ha en lugn dag och undvika stress och snabba puckar! Igår var det mer fartfyllt. Jag röjde järnet här hemma under förmiddagen. Att städa är som att rensa själen för mig. Det känns så rent och skönt efteråt! Sedan hade jag bestämt mig för att köra ett intervallpass. Den här gången i en backe. Sprang till Skälderviken för där finns en mycket seg och lång sådan. Sprang upp och ner fem gånger, sedan var jag helt slut. Så galet jobbigt att jag knappt fick luft. Men glad att jag ändå gjorde det för detta gör mycket för konditionen. Och kroppen gillar varierande träningsformer! Idag skriker rumpan AJ. På eftermiddagen lockade jag med mig Anna och Josse till Valhall för att se Marcus spela match. Tycker att jag ställer upp som flickvän på många plan men det här med att stötta han i fotboll är jag inget vidare på. Men igår - då jävlar! Det var seriepremiär mellan Skälderviken och Strövelstorp - och SIF vann med 4-0! Heja heja!

Bakad potatis & chokladbollar


Godkväll kära Bloggis!
Innan jag hoppar ner i soffan för Let's Dance och David Hellenius så lovade jag ju att dela med mig av kvällens middag! Det är min matlagningsdag och det blev något som jag gillar väldigt mycket! Bakad potatis med kyckling och bacon! Jag hade mamma till min hjälp. Hon fick ta hand om köttet och jag om allt fix med grönsaker och såser. Den ena röran blev väldigt lyckad. Den borde ni testa! Potatisen var mycket enkel att få ihop. Skrubba skalet noga, picka varje potatis med en potatissticka och skär ett kryss så man kan fylla dem med allt gott. Skjuts in i ugnen, 225° i cirka 1 timme och 15 minuter! Röran bestod av:
  • En röd paprika
  • En halv rödlök
  • Ett skalat äpple
  • 3 dl cream fraiche
  • 1 tsk röd currypasta
  • Gräslök direkt från trädgården
  • 100 gram smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk starkt kaffe
  • 3,5 dl havregryn
Nu ska jag slå mig ner i soffan med efterrätten som jag slängde ihop. Chokladbollar! Så ruskigt gott och enkelt att göra! Jag tycker de blir extra goda om man kör smeten i en matberedare och rullar dem i kokos. Mmmmmmm! Nu säger Mat-Annie tack för denna fredag och checkar ut! Ha en ljuvlig kväll så hörs vi imorgon!

Fredagspepp


Idag blir en bra dag!
Det piskregnar men det ska inte få gräva ner en. Bara att dra på sig allt vad galon heter! Positivt tänkande är viktigare än man tror! Hoppas ni har sol i sinnet och får en härlig fredag! Jag ska nu cykla till förskolan. Det blir en kort arbetsdag! Vi ska bland annat till kyrkan och titta på påskspel. Ikväll står jag för matlagningen här hemma och det blir något vanligt men som är mycket sällsynt på familjen Karlssons middagsbord. Spännande va? Vet att ni knappt kan bärga er! Kika in ikväll ska jag visa! En puss å en kram å ett hej! GLAD FREDAG!

Långdistans & vita lögner

 
Är helt färdig efter en niotimmarsdag med barnen och en mils löpning på det!
Till det sistnämnda så är jag så löjligt stolt över mig själv som klarar de där tio kilometerna! Det har aldrig varit en självklarhet för mig. Men nu har jag ändå börjat förlika mig med tanken att detta kan komma att bli en rutin och att bara våga nudda vid den tanken känns underbart! Enligt Runkeeper (som jag inte följer men som ger mig en måttstock på hur långt jag bör springa för att klara halvmaran) ska träningen trappas upp nu och toppas i slutet av månaden (då jag ska springa TVÅ mil enligt appen. DU MILDE, tänker jag om det). Så just nu håller jag bara tummar och tår att förkylningarna håller sig i schack och att min vilja fortsätter vara lika stark som den är i nuläget. Innan jag stupar i soffan måste jag ju bara få berätta fortsättningen på påskfesten, som vi hade igår. Jag bakade ju chokladbollar häromdagen. Och hade en vit lögn om att de var till Adam. Barnet som frågade om jag inte hade några pengar och som verkade mycket misstänksam till det hela var nog den som gick på det mest. När barnen hittade det stora ägget utbrast den här flickan högt: men det är ju likadana som Annie bakade till sin bror ju!! Det fanns ingen som helst tvivel i hennes röst att det möjligtvis kunde vara jag som hittade på allt det där med hans födelsedag... Åh, världens bästa kommentar!! Älskar sånt!

Tjuvstartar påsken


Då var det onsdag och idag har det varit påskfest på förskolan! Jag har varit påskkärring - i en fasansfull ful kjol, en korallrosa tröja och ett sött litet huckle på huvudet! Igår försökte jag förbereda inför festen med att rulla chokladbollar diskret men med 22 nyfikna barn var det rätt omöjligt. Jag försökte dra till med en lögn. Att jag skulle ge dem till min bror eftersom jag inte hann köpa någon present till hans födelsedag. Vet inte om den gick hem men ett barn frågade om jag inte hade några pengar, haha. I själva verket var alltså chokladbollarna en överraskning som påskharen gömde i ett ägg till oss! Naglarna var målade i glada färger dagen till ära! Rosa och lila - de finaste färgerna i världen om du frågar tre-, fyra- och femåriga tjejer. Nu ska jag sladda över till Marcus och familjen i Rebellberga!

Tandvård



Jag är typ aldrig hos tandläkaren.
Så det känns ovant och konstigt att gå dit. Hatar när de tar bilder på tänderna och man är tvungen att bita för kung och fosterland för att den där plattan ska sitta still. Förutom den lilla proceduren brukar jag inte ha några problem eller någon form av ångest att gå till tandläkaren. Är dock mycket rädd för att de en dag ska komma och säga att jag har hål och måste borra! För det verkar ju inte vara en fest direkt. Vet inte hur en borr ser ut men tänker ju mig en stor borrmaskin som de trycker in i munnen, haha. Och man håller sig så hårt i armstöden för att inte trilla av stolen att knogarna vitnar. Och som sagt, det känns inte ett dugg lockande! Men som tur tror jag tandtråd och Flux skyddar mig rätt bra från det. Och generna har kanske också ett kort i spelet? Vad vet jag?! Nu ska jag hur som helst trampa mig iväg till Folktandvården och visa gaddarna!

Ruskdröm & vitsippor

Hallå hallå, regniga ruskiga måndag! Hoppas allt är bra med er! Här är det bra men jag känner verkligen av att det är måndag! Öppnade på förskolan i morse och förutom att man ska upp tidigt så sover jag inte särskilt bra de nätterna heller. Det hade ju varit riktigt jobbigt om man försov sig eller något liknande när man är först på plats. Hur som helst så vaknade jag av en mardröm vid fyrasnåret. Drömde att jag öppnade på förskolan alldeles själv (vi är alltid två annars) och just när jag var på väg in i lekrummet för att tända några smålampor tog en man mig på axeln! Gaahh! Den här mannen, mördaren, tjuven skrämde skiten ur mig! Han sov där om helgerna! Hemska drömmar! Behöver jag säga att det iiiiinte var kul att gå in i det där rummet?!


Men nu ska vi ju inte tala vardag utan om lördag och söndag som gått! De gick som vanligt allt för snabbt men man uppskattar verkligen helgerna när man har måndag-till-fredag-jobb! I lördags var jag och Marcus i Helsingborg hos våra relativt nyfunna vänner Tobbe och Maddie! Vi spelade spel, snackade och drack lemonad! Himla trevligt och roligt att umgås i par tycker vi! Söndagen startade med en lång sovmorgon! Underbart! Jag och mannen åkte en runda till Lager 157 och Sportware! Jag köpte snygga Nike-tröjor och Marcus t-shirtar! På kvällen var vi och familjen hos släkten för att fira farfar! Jag och lillkusinen (som inte är så liten längre!) gick loss med kameran! Jag agerade fotograf och hon ställde upp som modell! Mitt fotohjärta dunkade högt och fort! Det var verkligen på tiden att kameran dammades av! Och vilken vårkväll vi hade då - 14 grader och moln, vilket betyder perfekt ljusinsläpp!

Fredagen i bilder


Igår när jag cyklade till jobbet kom jag på att vi kan ha en liknande EFIT på bloggen (ett foto i timmen) denna fredag. Men när man jobbar och så där är det inte enkelt att få ihop en bild per timme men jag tänkte mer att jag visar dagen i bilder helt enkelt. Det kan ju vara lite kul det också! Som sagt. Jag började dagen med att cykla till jobbet. När jag kommer till stan kollar jag klockan och är det mer än 20 minuter tills jag börjar brukar jag gå sista biten. En kilometers promenad och man hinner andas frisk luft - två flugor i en smäll!


Slutade vid fyratiden. Då hade vi hunnit leka ute i solen, sortera tuschpennor och rita indiska mattor (det gäller att ha fantasi!). När jag kom hem njöt jag av det fina vädret och av mina födelsedagsblommor som fortfarande står sig! Laddade inför min "långrunda" med att äta tacoschips och dricka vatten!


Tanken med träningen har ändrats lite med tidens gång. Men jag börjar komma in en bra rytm och jag ska verkligen försöka bibehålla den! Jogga en dag i veckan i lagom tempo. Detta pass ska kännas hyffsat lätt och motivera och få träningen att kännas kul. Ett gympass i veckan. Ett intervallpass. Och sen ett tungt pass där jag ska springa långt och länge. Igår blev det en mil!! Jag är så stolt att jag klarar det! Helt slut efteråt men bästa känslan i kroppen!


Efter återhämtning och dusch åkte jag hem till Karolina för en mysig fredagkväll! Körsbärsträden står redo för att slå ut och blir det varma grader i helgen kommer hela parken målas i rosa! Underbart!


Vi lagade kyckling med pesto och soltorkade tomater, färskpasta och sallad! Super! Karolina gav med sig att se Lets Dance för min skull också åt vi björnbärsglass med vit choklad! En väldigt bra inledning på helgen!

Släkten är värst!



Föresten.
Blev ni lurade i tisdags? Jag har aldrig någon framförhållning när det kommer till första april så när jag väl står där med bushumör och sug på att luras så lyckas jag aldrig komma på något värst bra skämt. Men lurade blev jag. Och som vanligt var det av släktens ljugproffs. Den minsta i kusinskaran. Men den största lögnaren av dem alla. Ebba! Jag blir så trött på mig själv, att jag vaaaart enda år går på hennes skämt! I år hade hon till exempel färgat håret rött. Juuuust den första april mms:ar hon ivrigt om detta med en bild, på någon som jag trodde var hon. Och jag är ju så godtrogen att jag inte ens tänker tanken att det kanske inte är sant. Haha, man känner sig så dum! Och barnen sa, precis som jag anade, att jag hade en elefant och häst och giraff och allt vad det var bakom ryggen. Eller varför inte en kråka på huvudet? Och jag trodde på det vaaaarje gång vilket var HEMSKT roligt i deras ögon! Underbart! Nästa år, då vill jag lova, ska även JAG ha något att komma med! Jag nämner inga namn, men SE UPP! 

Hej å hå onsdag!

Snapchat är kul!

Hallå onsdag och VA, regn?
Vi har varit bortskämda med sol i flera veckor nu så tycker det är rent av mysigt när regnet smattrar mot fönsterrutan! Att det är snöblandat är väl dock inget jag hurrar för. Vet inte hur det går till för det är flera plusgrader ute men sitter ju skyddad under tak så ska inte klaga! Har haft en lång dag på jobbet! Tio timmar blev det. Så ska därför hålla kväll nu. Duscha, måla naglarna, äta ett päron och se finalen i Mästerkocken! Vem hejar ni på? Varje gång jag och Marcus börjar kolla på en ny serie så säger tävlingsmänniskorna i oss att vi måååste gissa vem som kammar hem segern. Marcus sa Lennie (som åkte ut som nummer två typ, haha) och jag sa Amir! Tror ni att det blir han eller Ala? Det får vi se ikväll! Oj vad spännande va? (Haha, trött är bara förnamnet!) Har ni sett Biggest Loser föresten? Jag gissar att Jonas vinner... Han höll på att åka ut igår men tror ändå på honom! Go go! Imorgon öppnar jag på förskolan, ska besöka Friskis och laga mat! Blir en bra torsdag! Sen är det snart helg igen. Ett två tre, dagarna går!

Ett år ihop!


Idag firar jag och mitt körkort ett år! Hurra hurra till oss! Det känns underbart att ha denna frihet! Jag och bilen fungerar väldigt bra ihop måste jag säga! Aldrig några större konflikter mellan oss vilket underlättar det hela! Ska jag berätta en märklig grej? Jag borde ju ha vant mig nu, kan man tycka, att få köra bil. Själv - utan någon dum skylt där bak som säger att man ska vara beredd på att något oväntat kan hända eller att en körskolelärare påpekar vad man gör för fel och säger vad man ska tänka på. Men varje gång jag hoppar in i bilen och kör iväg känner jag en sådan glädje att jag har tagit körkort och har möjligheten att ta mig fram - utan att svettas på en trög, trampande cykel!!

Det HÄR inlägget skrev jag när jag precis klarat uppskrivningen! Och på den HÄR festen var det ingen som visste hur jag mådde. Jag sa till alla jag tar det luuuugnt med körkortet och det kommer när det kommer. När sanningen egentligen var en helt annan. Jag hade precis kuggat på uppkörningen och tyckte det var ren och skär ångest att ladda om. Var toknervös och hoppades att jag skulle klara det tisdagen därpå! Och det gjorde jag också - vilket var sååååå sjuuuukt gött! Den lättnad man känner efter JA, DU ÄR GODKÄND, är obeskrivlig!

Din dumma sill!


April april, dagen då man får vara elak och inte behöva
tala ett dugg sanning! Har ni lurat någon idag? Jag är inte så mycket för det där men är beredd att barnen kommer gå loss! Det kommer antagligen vara troliga saker som ser du, det går en elefant på gården eller liknande! Gulligt kan jag tycka! Jobbar till fem idag så ska lyssna på aprilskämt långt in på eftermiddagen och kvällen ska jag sedan spendera som de flesta andra tisdagskvällar! Med min härliga kille! Älskar att gå och toklängta efter honom och värdesätter våra timmar ihop väldigt mycket! Tror jag ska lura i honom något riktigt bra! Man kan ju försöka i alla fall! GLAD TISDAG!

RSS 2.0