Balväska & mina tankar

Tänka sig - idag är det hela två månader sen det var bal! Och redan nu när jag tänker tillbaka på skolan, studenten och mina klasskompisar så saknar jag våra stunder SÅ mycket! Jag visste att jag skulle göra det och nu har jag liksom ett litet tomt hål i magen som så småningom kommer fyllas med nya, roliga minnen. Men än är det tomt och det ska jag låta det få vara.


Balen ja, det var det jag skulle prata om. Balen var fin, rolig och en upplevelse för livet som jag aldrig kommer att glömma. Men något jag heller inte kommer glömma är all uppståndelse som det var kring den här balen. Det var helt galet. Det pratades om klänningar, smycken, väskor, bilar, skor, biljetter, kavaljer, baluppsättningar, nagelfixingar, sminkning på salong o.s.v. i ett helt år innan det ens var vår tur! Helt galet. Och om ni bara visste hur mycket pengar som man la på detta. HELT sjukt! En kompis till mig la 7500 spänn på balen! Och det som var mest sjukt var ju att den här klänningen (som vi hade på oss till elva på kvällen, sen skulle man byta) kunde kosta 4000 kronor. Puh. Om man inte var fattig innan denna dag så var man det garanterat efteråt. Haha.


Jaja. Det jag försöker säga är att det var väldigt upptrissat med allt. Men att man själv faktiskt kunde dra ner allt på jorden. Jag ville inte göra det så stort och därför valde jag till exempel att min kompis fixade mitt hår, jag sminkade mig själv, köpte en klänning som passade min plånbok (och mig, haha) och det enda jag la lite mer pengar på var min balväska. Jag gick in i den lilla mysiga butiken Systrarna Olsson som vi har här i Ängelholm och blev blixtförälskad i denna lilla, gräddvita skapelse. Den kommer från märket Ester Elenora. Så fin! Jag hoppas jag snart får gå på bröllop för då kommer den till användning igen. Fast den är lika fin till en utekväll på stan också eller en lite finare middag.


Så. Ni som ska gå på bal. Kom ihåg - gör det på ert sätt. Då blir det oftast bäst!


Gulligulli & komedi


Lånad

Godmorgon Bloggis!
Hoppas att ni vaknat på rätt sida och att ni får en bra tisdag (näääästan att jag skrev måndag där)! Jag tänkte tipsa om en film som jag såg igår. Den gick på trean i söndagskväll men vi spelade in den så slipper man all störig reklam. Av nästan två och en halv timmes inspelning är det reklam i åtminstonne en halvtimme! Sjukt! Den heter It's Complicated och det var Merly Streep i huvudrollen. Bra skådis tycker jag! Hon är så vacker på något sätt. Filmen var väldigt rolig och samtidigt gullig. En riktig tjejfilm. Jag som älskar att se filmer om och om igen kommer definitivt göra det med denna! Återkommer lite senare. Då ska jag visa min snygga balväska!

Slappedag



Idag har jag haft en slapp hemmadag!
Det är så viktigt att ha det emellanåt för att man ska må bra. Egentligen har jag inte gjort mycket för världen och det är väl just det som gör att jag känner mig lugn i hela kroppen. Jag har sorterat och överfört massa bilder från telefonen till datorn. Jag hade tagit 2000 bilder på bara ett par månader! Galet! Också har jag tagit i tu med träningen. En kort men skön runda på ett par kilometer! Skönt! Jag ska visa min tjejiga mobil-sport-väska som man har på armen medans man joggar en dag! Den var väldigt smidig och kasade inte. Nu kände jag hur hungern kom så ska se om den lilla fågelungen som bor inom mig kan få någon lagad mat i magen! Tänkte skriva "glad söndag" men så kom jag på att det är måndag idag. När dagarna går ihop för en vet man att man har semester!!

Städning & pizza



Goddagens Bloggis!
Hoppas ni njuter söndagen! Detta är första dagen på länge som jag absolut inte har något inplanerat. Så skönt att faktiskt få ta dagen precis som den kommer! Det blev att jag faktiskt startade frukosten framför en film, Bridemaids. Det händer allt för sällan. Sedan satte jag igång att städa rummet. Här behövs det verkligen röjas. Undan med kläder som bara ligger framme, damma, damsuga och lägga högarna i gardroben fint. Älskar ju att ha ordning och reda i min gardrob! Det sistnämnda är det jag hunnit med. Resten tar jag efter pizzapausen som jag ska ha nu. Josefine ringde nyss och det var precis som att hon hade läst mina tankar. En riktigt fin kebabpizza var hon sugen på och jag känner att den kommer sitta som en smäck! Så, på med lite anständiga kläder, upp med håret i en hästsvans och sedan ska jag bege mig mot stan!

Pool, hav & bad

Jag sitter här och luktar.. kille. Hmm. Varje gång jag lyfter armen kommer en kill-doft flygandes genom luften.



De senaste dagarna har varit minst sagt alldeles underbara. Inte ett stackmoln har synts på himlen och jag har dragit in så mycket solljus och energi som jag bara kunnat. När det är så fina dagar och många i min närhet har haft semester har jag haft ett välplanerat schema. Just för att jag vill hinna med allt och alla. För är det något som jag hatar så är det att missa roliga saker. Och eftersom det finns väldigt mycket som är väldigt roligt får man planera för att hinna med att vara överallt. Och tänka sig. Trots att man gjort så gott man kunnat så har man inte lyckats, på långa vägar, att få tiden att räcka till!



Jag har iallafall hunnit träffa min kusin Ebba. Vi badade i hennes nyupptappade pool. Alltså poolen hade precis blivit fylld med vatten. Och då kan man säga att temperaturen inte var allt för smickrande. Om man säger 20 grader så tar man i. Jag har hunnit besöka stranden ett flertal gånger. Med Emelie i onsdags och med Marcus igår. Igår hade till och med havet hunnit bli varmt! Visst är det en underbar känsla att kunna bada i havet här hemma utan att frysa det minsta? Det måste vara bland de topp tre bästa känslorna som finns! Det har varit fina dagar.

Och just nu är jag nyss hemkommen från Marcus. Jag lånade hans deo. Det förklarar saken varför det är en manlig doft i rummet.

Utomhusbio


Ullared & 25 grader!

Hej i sommarvärmen! Åh, så gott! Trots detta fina väder valde jag och min familj att spendera vår förmiddag på Ullared eller på Gekås som ordpoliser kallar det. Där var inte överdrivet med folk och jag hittade allt jag letade efter. Bland annat ett par nya hörlurar, en sådan rem som man sätter på armen och kan förvara mobilen i när man springer och sedan lite annat smått och gott som åker i vagnen när man rusar gång upp och gång ner. Jag fick även se Ola-Conny live! Vilken upplevelse! Vid tolvtiden var vi alla nöjda så då begav vi oss hemåt igen!


Jag försökte fota den lille gubben som har en snopp som visar om det är lågtryck eller högtryck.



När vi kom hem var det bara att lassa in de gula kassarna från bilen och styra kosan mot stranden! Jag tog mitt första dopp i havet för i år, åt glass med min glass-kille och spelade strandtennis! En riktigt, riktigt härlig sommardag! Tack föratt vi fick sol och blå himmel! Själen ler! Och det bästa av allt är ju att veckan ser ut att fortsätta så här! Wiii!!  


Lervik

Hej Bloggis! Jag är nyss hemkommen från en släktträff i Lervik. Åh, vilken sommarkväll! Helt perfekt! Innan idag körde jag, Adam och Marcus runder och sökte land och rike efter snygga jeans och som tur var hittade vi några par tillslut! Det har kanske inte varit den optimala dagen att gå i affärer men det var iallafall skönt att köpcenterna var folktomma!




Eftermiddagen har som sagt spenderats i Lervik. Jag tog massa fina kort på alla barn som lekte vid vattnet och samlade på maneter (mm, så mysigt!) men lägger inte upp dem här eftersom jag inte frågat om lov. En liten bild på min minsta kusin får vara med. Han sitter (i fem sekunder så man får vara snabb med kameran) och tittar ut över vattnet. Mysigt! Också lite bilder på mig. Förstås. Hihi!

En sommarvecka på ingång!




Jag kan, fast att det bara är måndagförmiddag, säga att om jag endast fick välja EN vecka den här sommaren att vara ledig på, så hade jag valt den här veckan!
För jag känner på mig (och om väderleksrapporten talar sanning) att de närmaste dagarna kommer bli soliga och somriga! Och nu är det verkligen läge att ta vara på dessa stunder och suga i sig all sommarluft och använda alla plagg som är jättesomriga! Som den här klänningen till exempel. Den är fin tycker jag men går bara att använda några få veckor per år!! Så den åker på idag när jag ska vara smakråd i jeansjakten för Adam och Marcus!

Citron- och chokladmuffins



Godmorgon torsdag!
Hoppas din dag startat bra! Jag lovade ju visa resultatet av gårdagens bak! Och jag kan lyckligt säga att det gick vägen! Jag tror hemligheten bakom att få höga och fluffiga muffins är att använda en muffinsplåt! Först gjorde jag en halvsats med smak av citron och sedan gjorde jag en till med kakao (jag tog 1,5 msk) för att jag så gärna ville ha chokladmuffins! Det stod att man ska ha dem inne i ugnen i 10 minuter men jag tyckte att 15 minuter (kanske liiiite till så att mitten också blir riktigt bakad) blev bäst! Nu ska jag dra på mig min nya klänning (fyndade en igår på JC för 50 kronor. Yeah!!) och bege mig mot farmor och farfar!


Använde mig av det här receptet minus frostingen då!

Ha en bra dag Bloggis!

Dagens to do!



Hallå hallå alla körsbär!
Visst är jag riktigt fyndig på att komma på namn till er? Jag menar: någon gång tröttnar ju vem som helst på att endast bli kallad för Bloggis! Idag har jag lite planer på agendan. Jag tänkte, håll i hatten nu, BAKA! Det är inget som hör till vanligheterna i detta hus. Mamma kan sträcka sig till att baka bröd någon gång ibland. Och jag kan, som ni säkert vet vid det här laget, baka en sak och det är kladdkaka. Men nu när jag har tid till att mixtra och trixa tänkte jag slå upp bakboken och göra något nytt. Idag ska det bli muffins! Återkommer med rapport!


Två år av kärlek & en resa till värmen!



Idag firar jag och min kärlek två år tillsammans! Det hade jag aldrig vågat hoppats på den kvällen vi blev tillsammans! Men det känns riktigt bra och coolt att vi kan ta oss igenom både dalar och höga berg! Hur vi ska fira detta? Jo, det gör vi idag genom att trycka på "boka"-knappen! Vi ska nämligen åka på semester! Wiihoooo! Det ska bli så härligt att slippa detta oförutsägbara vädret i en vecka och lapa massa sol! Vi åker i slutet på sommaren! Yeah! Vart det bär hän? TURKIET!

Den perfekta myströjan!



Häromdagen damp SOLO-tidningen ner i min brevlåda.
När jag kom till modesidorna blev jag fast och stirrade på den här urfina tröjan i säkert en halvtimme (kändes som det iallafall) och insåg att den är riktigt, riktigt  mycket Annie och hade passat alldeles utmärkt i min garderob. Den här tröjan, över en klänning och mina boots, som jag köpte förra året (och som det finns elva! bilder på i bloggen) hade varit en klockren kombo!

Fyndat jeansskjorta



Hej alla söta små troll!
Hoppas ni haft en strålande måndag! Min har varit bra, tycker jag. Jag startade dagen men en lång och välbehövlig sovmorgon. Sedan åkte jag till stan för att känna höstvindar (br, så kallt) och kika i butiker, alldeles för mig själv. Jag gillar det. Jag testade några snygga höstplagg inne på Lindex men jag hatar verkligen att behöva tänka på hösten så här mitt i sommaren. Så jag fortsatte bort mot JC där de hade halva reapriset! Sånt är så härligt och det är roligt att känna sig rik för en stund - bara en sån sak!  Du minns kanske i våras när jag var på jakt efter den perfekta jeansskjortan. Jag visste exakt hur den skulle se ut! Idag fyndade jag en supersnygg skjorta, men den stämde inte alls överrens med bilden som jag haft i mitt huvud. Den här är mycket mörkare blå  och har "fel" sorts knappar. Men jag gillar den! Och att den inte har någon krage är ett stort plus! Det är snyggt! Den är från Crocker/JC och har kostat 599. Jag betalade 150!! Weho!



Resten av dagen har jag tagit det ganska lugnt. Ätit lyxmackor, varit på gymmet ett tag med Maja (blev myyyycket snack och lite träning idag! Men jag tror att sådana stunder behövs), hjälpt till med maten och spelat massa tennis med grannarna! Nu ska jag dricka upp min oboy och sedan ska jag bänka mig framför teven tänkte jag! Semestern startade bra!

Sommarlinne & allt där emellan



Gud
, ja, faktiskt.
Gud så skönt med ledigt! Det känns så gött att inte behöva sätta väckarklockan på halv fem imorgon! Jag sitter just nu och funderar över hur jag ska spendera min första "riktiga" semesterdag. Stranden? Haha, där var man nästan tvungen till att skratta lite. Knappast stranden va? 18 grader och moln är inget jag kan kalla för strandväder. Stan? JA! Perfekt! Jag har några ärenden (det ordet känns som sånt 40+:are använder. Men jag gillar det ändå på något sätt just för att det känns så vuxet och upptagande) jag måste göra så det hade suttit perfekt med en standag imorgon.

Det jag egentligen tänkte visa med det här inlägget var mitt linne som jag visade er för några veckor sen. Och nu tänkte ja, tja, att ni kunde få se hur det ser ut på. Det var bara det. Och jag kände mig snygg igår när jag tog bilderna och då är det ju alltid kul att ta kort. Fast detta var inget jag planerade att säga. Eller egentligen var inget med detta inlägg särskilt genomtänkt. Annars då? Jo, tackar och bockar för alla två kommentarer jag fått de åtta senaste veckorna! Ni är verkligen på hugget. Sånt är alltid gött! Puss!

Popcornsskålens historia

Tänkte visa den här fina skålen som jag köpte till mamma när hon fyllde år. Det hände en liten tråkig incident precis när jag handlat den och en blomma. Jag skulle köra hem från stan och det var storm ute. Blomman klarade inte av blåsten så den höll på att knäckas mitt itu och skålen åkte rakt ner i gatan när jag cyklade på kullersten. Var helt förtvivlad när jag kom hem eftersom jag trodde att båda födelsedagspresenterna var brutna och krossade. Jag rev upp det fina paketet skålen låg i för att försäkra mig att allt var OK. Och som tur var klarade den sig från smällen i stenarna!



Jag gillar att ge bort praktiska saker. Det är kul att det man köpt kommer till använding. Och jag kan lova att den här skålen slits med hälsan (nja, det var kanske lite att ta i, men ni fattar grejen) här hemma.

Picknick i ett lusthus!



I måndags var jag på picknick med Lina och Malin för att fira att vår USA-tjej fyllt år (och bor granne med oss - wi!). Jag och Lina gick till Netto och handlade. Vi plockade ihop allt vi tyckte såg gott ut - mackor, youhurt, kakor, festis och naturgodis. Sedan gick vi hem till Malin och hämtade henne för att sedan leta efter en regnfri plats. Det fick bli ett litet lusthus vid ån. Vi slog upp vår picknickfilt och dukade fram allt. Sedan åt vi, och åt och åt och åt. Det tog flera timmar innan allt var slut. Tackeballe (eller vad hette det nu Malin när man rensat allt på matbordet?).

Semester!!!!!



Åh, den här känslan är SÅ grym! Och nästintill oslagbar!! Inte en dag är rörd av semestern! Tjoho! Avslutar glassnacket med att tipsa om Banan Split-glass! Riktigt gott att äta rakt upp och ned, till vanlijglass eller till färska bär! Mmmmmmmm, glass! Nu: finstäda rummet och sedan lite tennis! Glad fredag Bloggis!

Morsning korsning fredag den 13:e!



Jag gick upp halv fem!
Det är alldeles för tidigt för mina sovvanor. Men idag var det mycket lättare att masa sig upp! Idag jobbar jag till tolv och sen... Ja, och sen. Sen har jag SEMESTER! Hur det känns?! Waa wiiii wiii yeah! Efter en tuff period med massa plugg i skolan, en intensiv studentveckan och fem veckors sommararbete ska det bli så jädrans skönt att bara vila och göra precis vad som faller mig in!! Ha en FANTASTISK fredag och en bra start på helgen!


Eva eller Ellen?



Jag sitter på trappan och läser Se&Hör som kom med posten. Så kommer jag till den här artikeln och undrar vad den här journalisten gjorde medan hon satt och skrev den. Var hon i andra tankar, har hon bara ett jäkligt dåligt minne eller hade hon druckit något starkt.. Hm, det finns ingen som vet men att hon inte har en aning om "Eva" heter Eva eller Ellen det är något som är säkert!


Glass i stora lass



På vardagarna gör man glassen.
På helgen köper man glassen man har gjort. Haha, nejdå, skämt åsido! Idag har det varit en kanondag! Verkligen stekhett! Förmiddagen spenderades på den extremt välskötta och proffsiga tennisbanan. Solen stod på, himlen var blå, racken var puttsade och flaskorna laddade med vatten. Ja, alltså det var den årliga tennisträningen på gatan jag talar om. Inget såsigt Båstad utan den mycket enkla och roliga turneringen jag och grannarna har! Vi sätter upp ett nät på gatan och ritar en plan med asfaltkritor. Eftermiddagen har spenderats på stranden. Fy sjutton vad skönt! Äntligen! Efter några timmar i solstolen fick det bli kulglass - viol och chokladlyx! Mummmmms! Sedan övermättades magen med en pizza. Det satt fint!

Wiii!!



Eftersom min blogg är SÅ populär och läses av flera tusen personer så tog hjärnan och fingrarna som ligger bakom den här sajten till sig av det jag sa häromdagen!
Detta innebär alltså att blogg.sefunkar över mobilappen igen! Världen är friad från allt det onda. Jorden kommer inte gå under kära vänner. Livet är så mycket värdefullare att leva. Sann kärlek. Ren glädje. Tänk vad en mobilapp har för inverkan på mitt liv. Finner inga fler ord. Nu kära alla tusen miljoner som läser detta, ska jag vila huvudet på kudden och sova några timmar. Här kommer en bild från min kväll. Sommar när det är som bäst! Massa KÄRLEK svischar jag ut i cyberrymden!


Liknar Rybak igen..

Hallå hallå så här på kvällskvisten! Här är det dövarmt! Vet inte hur det ska gå att sova! Ligger och bävar mig för att det ska bli åska, blixtrar och dunder! Hatar sånt! I eftermiddag har min duktiga frisör varit här! Hon gjorde vid mina ögonbryn! Så nu ärde mörka som kol! Nu ska jag kolla in den nya appen jag precis laddat ner - podcast - och se om det finns någon lagom rolig och intressant snutt att lyssna på som godnattsaga! Och blogg.se - FIXA ER JÄDRANS APP! Det är näst intill omöjligt att blogga från vanliga Safari på telefonen! 

Soldag med glass & gym



Hejsan hoppsan Bloggis!
Här har det bjudits på en solig dag! Så härligt och vad man bli glad av lite blå himmel och varma grader! Dagen på glassfabriken har gått ganska snabbt. Innan jag började hann jag med en dryga timmes solning på altanen. Så lyxigt och skönt! När jag jobbat klart stack jag direkt till gymmet för en timmas svettig träningsstund med Maja! Jag konstaterade att det var år och dar sedan jag besökte Friskis. Nästan pinsamt. Sa till Maja att jag t.o.m glömt bort hur där luktar. Då är det illa! Imorgon är det torsdag och då är det bara en dag kvar till heeeeeeeeeeeelg!

Ett klipp!



Jag funderar på att klippa mitt hår.
Jag tror det hade behövts. Annars? Jo, jag börjar räkna ner till semester-time! Efter allt plugg i skolan, efter alla studentgrejs och efter fem veckors sommarjobb (en vecka kvar) ska det bli så skönt med att vara ledig! Wiii! Jo, mer? Nej jag har inget mer att meddela. Over and out.

Kiosktant i husvagn - det är jag det!

Sitter här med min urdåliga webbcamera och tar kort... på mig själv. Jag har nog tagit 20 bilder nu och ännu inte lyckats få till en enda där jag ser någerlunda (det ser fel ut, heter det verkligen så?) pigg ut. Och det var då jag kom på det. Att jag är ju inte ett dugg pigg och det är ju säkert därför bilderna visar som dem gör. Ibland överträffar man sin egna smarthet!



Detta är den första helgen i hela mitt liv då jag varit helglös. Hur det känns? Så här på söndagkvällen känns det ganska sorgligt. Det hade varit rätt gött att ha två dagars ledighet! Men vet ni vad det bästa är? Om två veckor har jag många, många veckors semester! Åh, så underbart! Den här helgen har jag iallafall spenderat i Åstorp. Jag och grannarna har hängt i deras husvagn. Den är totalrenoverad och består av ett stort kök! Vi har sålt mat och godis! Och vi fick äta hur mycket godis vi ville - vilket jag inte sa nej till! Så, proppmätt och trött ska jag nu åka till Marcus och se EM-final.

Grattis Bloggen!

Idag hurrar jag för bloggen! Varför? Jo, för att den fyller fyra år idag! När jag tänker efter så är det helt sjukt! FYRA år är ganska mycket och tänk vad mycket som har hunnit hända under dessa år!


Några av de första bilderna. Den andra bilden var ju riktigt frän! Det var från en semester på Cypern där jag precis köpt ett cyklop.

Jag startade den här bloggen i juli 2008. Då hade jag precis avslutat åttan och var ganska förvirrad över... allt! Jag bloggade inte särksilt mycket utan bara när det föll mig in - vilket ibland kunde vara inom tidsintervallet två dagar och emellanåt även flera veckor. Jag la upp bilder som var totalt oförknippade med texten och hade väl egentligen inget större intresse för foto mer än att jag älskade att ta kort, på allt och alla.

Det här var mitt första blogginlägg.

Då ska jag också testa på att blogga. Många gör ju det och jag älskar att läsa andras bloggar, så därför ska jag också dela med mig av mitt liv och min vardag. Jag ska vara ärlig och säga att jag känner mig vilsen för tillfället.
Men jag ska utforska den här hemsidan lite mer och se om detta kan bli någon bra blogg. Första juli, 2008.

Jag har alltid försökt att undvika att vara för personlig i bloggen. Jag vill liksom inte att okända människor och ja, hela världen ska ha tillgång till mig och mitt liv. Men trots detta får man ju ändå veta mycket! Och att ha detta nerskrivit här gillar jag! Det är kul att gå tillbaka och se hur jag skrev och tänkte.



Ni har fått följa med på min och Malins Stockholms-resa. Och det var även där allt med Alexander Rybak började. Jag såg han på Skansen och alla tankar och fördomar om att man absolut iiiiinte kunde bli förälskad i en kändis sprack! Malin sjöng på Fairytale hela veckan och jag blev lika sur och ont i hjärtat varje gång. Hahaha. Så kul nu när man tänker tillbaka på det.


Bland de första dagarna i ettan

Det känns galet att bloggen har fått följa mig genom hela gymnasiet. Från den första dagen när allt var jättepirrigt och nervöst till att jag tog studenten! Det är riktigt häftigt! Jag skrev i augusti 2009 om min nya skola.

Det känns som att jag lever i en bubbla just nu. När jag kommer hem spräng bubblan och när jag cyklar till skolan kliver jag in i bubblan igen. Ibland känns det ganska bra att vara i bubblan, lite ovant men bra. Ibland väldigt konstigt. Sen kommer jag på att denna bubbla ska jag vara i, i tre år. Den känslan känns overklig.

HURRA HURRA HURRA Bloggis!

RSS 2.0