Filmtips



Så där ja. Hemkommen efter en bra kväll. Eller ja, inte om man ser det från fotbollens sida. Då var den rent utav förskräcklig. Men om man ser den i sin helhet så var den bra. Tröståt kebabpizza efter matchen. Och kollade på Sarahs Nyckel. Jag läste boken i våras och jag vet inte varför men den skrämde mig jättemycket. Jag kunde inte läsa den på kvällarna. Filmen var precis lika läskig. Och precis lika bra! SE DEN!

Nu ska jag krypa till kojs. Fast först måste jag hälla i mig några liter vatten. Varför blir man alltid lika törstig när man ätit pizza? Har en känsla av att jag kommer få springa och kissa många gånger inatt. Och vatten, är inte det det absolut bästa som finns? Ett kylskåpskallt, stort glas vatten - mmmmmm!

Kollar resor i mörkret!



Lånade

Hejsan vintertid!
Usch, gillar det inte alls. Men om bara någon månad är det vintersolstånd och efter det blir det ljusare för varje dag som går. Men för att pigga upp denna mörka söndag har jag kollat resor. Åh, man bli ju så sugen och det spritter i hela kroppen när man kollar på alla härliga bilder! Varför jag kollar är för att min klass funderar på att dra iväg på en studentresa. Frågan är bara vart man ska åka?! Det finns ju gaanska många valmöjligheter. Rhodos, Cypern, Kreta, Mallorca, Turkiet är bara några. Tror egentligen inte stället har så stor roll i det hela men man vill ju gärna vara garanterad både sol och bra dansställen. Spännande! Ser med skräckblandad förtjusning fram emot denna resa. Man har ju hört mycket.. Men äsch, så kan man inte tänka! Man får ju göra det till sin grej!

Nu ska jag föna håret och åka hem till Marcus. Ikväll är det en avgörande match för ÄFF. Blir det Allsvenskan eller inte nästa år?! Känner mig fasiken lite insatt i fotboll, för en gång skull. Tjoho!

Undanflykt till att inte städa

Jag har försökt blogga - tro mig - men det verkar inte som att min hjärna vill. För när jag sätter mig här och försöker skriva så kommer inget. Eller så skriver jag en jäkla massa men tänker äsch också raderar jag allt igen. Men den här gången lovar jag att inte radera!

Inatt när jag gick och la mig fick jag en superduper längtan efter att verkligen storstäda mitt rum. Så jag tänkte dra igång direkt när jag vaknade imorse. Men hjärnan hade, på något underligt vis, hunnit ändra inställning under natten. Och jag var därför inte ett dugg på städhumör när jag vaknade men det har hela tiden kommit något annat emellan. Som nu till exempel. Har lagt mig här på sängen för att hitta lite färsk städmusik. Undanflykten. Jag vet. Och sen börjarde jag blogga mitt i letandet. Ännu en undanflykt. Så här är jag alltså nu. 


Fotograf: Ebba

Kom inte fram till något. Alls. Men jag lovade att inte radera så nu får det vara kvar.

Torsdag 17.45

Min mamma har börjat spela julmusik här hemma. Jag tycker det är mysigt men det känns lite konstigt. För mig är det långt till jul. Hösten började ju nyss. Och den är ju inte så långt kommen. Det är varken frost om nätterna eller nakna träd. Vinterjackan ligger fortfarande långt inne i gadroben. Jag tycker det är många som använder det nu men jag vill vänta så länge det bara går. Känns bäst att hålla vintern på avstånd ett tag till.



Jag har varit hemma från skolan idag också. Har pluggat naturkunskap hela dagen. Läst ett kaptiel och svarat på 30 frågor. Det var inte alls roligt men så skönt att ha fått det gjort! Precis när jag var klar ringde min mentor och frågade hur jag mådde. Jag sa att jag var ok och tänkte komma imorgon. Men det tyckte inte hon. Hon sa att det är så många som är förkylda nu och tyckte gott jag kunde vara hemma imorgon också så vi får stopp på de här förkylningarna. Och det ens mentor säger ska man ju inte säga emot så det innebär alltså att jag har lov nu!! Tack Lena!

Nu blir det hemmagjord pizza till julmusiken!

Väldigt spännande!

Vill ni veta en sak?

Just nu



Idag har jag varit hemma för jag är förkyld. Är glad att jag orkade gå på mötet igårkväll angående ambassadörerna för jag hatar ligga back. Men idag är jag helt lommhörd och en hosta är på ingång så lika bra att stanna hemma och piggna till. Befinner mig just nu HÄR för att titta på något bra program på Internet. Något att rekommendera?

Kvällen är iallafall räddad med Bonde Söker Fru!

Fest hos mig!



Idag är det förkylningsfest i hela min kropp. Tycker inte alls det är särskilt festligt. Näsan rinner precis hela tiden och ja, du vet själv vad jag menar. Man känner sig som en gris ungerfär. Jag ska iallafall försöka pallra mig till skolan för ett ambassadörsmöte. Men sen ska jag hem och göra absolut ingenting! Det ser jag framemot!


Musikmakeri med keso

Jag är inte alltid den mest uppdaterade tjejen när det gäller youtube-klipp men den här gången känner jag mig aktuell! Kesoburkar, att man inte har tänkt på det tidigare!


Gör det bara! - NU!



Ser ni samhällsboken i bakgrunden? Ja, i den borde jag läsa nu.

Höstkofta + luciatåg

Hallå måndag! Hoppas du haft en bra helg och är taggad för en ny vecka! Jag har gått och blivit förkyld så känner mig väl sådär lagom taggad för en fullbokad vecka. Men det är bara till att blicka framåt och längta och hoppas att det går snabbt till fredag och höstlov!

I helgen handlade jag den här koftan inne på Lindex. Men är lite osäker om jag ska behålla den.




I helgen har jag (eller ja, mamma) hängt upp mina höstgardiner. Tuplangardinerna som symboliserar vår och sommar har snällt fått lägga sig i gadroben och får inte visa sig förrän det är vårkänslor som ska väckas på nytt. Jag längtar redan! Hehe. Men först ska vi alla njuta av en fin höst och en mysig jul. Ibland går jag faktiskt och smyglängtar efter julen. Den är ju så mysig! Stämningen, musiken, lucia, snön, julafton, levande ljus och släktträffar med kusinerna.


Lånad

På tal om julen så blev det idag bestämt att min klass och parallelklass ska hålla i årets luciafirande på skolan! Jag tror det kan bli hur bra som helst! Det är kul att ha en gemensam grej så här innan studenten. Det ska bli roligt att få göra ett bra luciatåg i år. Förra året, äsch, inte ens värt att nämna. (Känner mig som världens sämsta som bara ens skriver en sån sak. Men det är faktiskt sant..).

It´s friday, friday, friday, oh!

Jag glömde publicera detta inlägg igårkväll.

Favoritdag! En kort dag i skolan. Jag går varannan fredag från ett till två. Helt OK med andra ord! När jag slutat åkte jag till Musikskolan och spelade flöjt. Jag kan inte fatta att jag har spelat enda sedan jag gick i trean! Och i alla dessa år har jag haft samma lärare! Är det inte häftigt?! Idag började vi med att spela jullåtar och det är absolut det roligaste med att spela flöjt. Jag vill alltid börja redan så här i mitten på hösten med att dessa härliga låtar. Finns ju inget bättre! Julen är så mysig!




Ikväll ska jag ut med Lina och hennes klasskompisar! Vi ska fira att hon fyllt 18! PUSS!


Godnatt torsdag!



Det kan faktiskt vara väldigt underhållande att gå tillbaka i webbcamsbildsarkivet. Väldigt ego men väldigt underhållande. Så mycket minnen som kan väckas av bara några bilder. Häftigt tycker jag! Ikväll har jag sett Robinson och festat till det med både smörpopcorn och chips. Otroligt gott! Imorgon börjar jag klockan ett så jag kan gå och lägga mig sent ikväll. Om jag vill. Men det vill jag inte. På senaste tiden har jag varit så trött både på morgonen och kvällen. Och att sova, som jag annars tycker är skittråkigt, har blivit ett nöje nu för tiden. Eller ja, nöje var väl att ta i. Men det är skönt liksom. Jag kan gå en hel dag och riktigt längta efter att få krypa ner under täcket. Och det är precis vad jag ska göra nu. Så godnatt kära Bloggis! Hoppas du sussar sött!

Lång dag och SPA!

Hejsan Bloggis! Jag vet att man egentligen inte ska be om ursäkt för att man inte bloggar så mycket men jag känner mig lite dum så jag är tvungen till att nämna det iallafall. Skolan tar upp mycket tid och idag gick jag från halv nio till halv sex. Många timmar. Det går dock ingen nöd på mig eftersom jag var på skolans spa och fick både kornpeeling (så skönt!) och fotbehandling. Rena lyxen att få massage utan att betala ett svatt! Det är verkligen fördelen med att gå en spakurs!



Nu är jag helt slut i huvudet så tänkte inte gör någonting alls fram till att Robinson börjar. Men är iallafall glad att det är fredag imorgon! Riktigt gött! Och skönt att vädret blir bättre imorgon. Inget regn och rusk på fredagar inte! Eller kan det vara så att vädergudarna väljer att ändra på att ha sol på fredagar? Nja, skulle inte tro det!


Min dag



Läste precis ditt inlägg Malin och nu kan jag inte tänka på något annat än Dig!

Men jag gör ett försök. Jag har varit i skolan i 9.5 timmar. På naturkunskapslektionen fick vi se se Allt För Min Syster, på idrotten hade vi spining och sen var jag på en ambassadör-utbildning. På utbildningen fick vi lära oss hur man blir en god talare och det är så mycket man ska tänka på att det känns som att jag kommer svimma när jag står där framför 9:orna och ska ge en bra bild av min gymnasieskola. Men vi får hoppas att det inte blir så.

Nu ska jag forsätta tänka på Malin.


Måndag 16.22



Jag känner mig lite yr i huvudet idag så då passar ju bilden bra. Den är föresten tagen när jag och Ebba var i skogen häromdagen och hade en fotostund. Det känns som att det är svårt att hitta inspiration just nu både till bild och text. Men nu ska jag och mitt yra huvud gå ut i skogen en stund (skogen är mitt nya hem) för att springa av oss och förhoppningsvis få lite härlig inspiration! Hej!

Cindy tänker..

Jag tycker det är väldigt coolt hur nära människor och djur kan komma varandra. Jag menar, vi kan ju inte direkt snacka med varandra. Det är många gånger man vill veta vad de små varelserna tänker. Men hur mycket vi än vill så kommer vi aldrig få reda på det. Men chansa kan man alltid. Och något åt det här hållet tror jag Cindy tänkte i den här stunden.



Du, söta lilla goda kudde, vad mjuk och skön du är när jag får hänga mina trötta armar på dig. Och min haka. Ja, framför allt min haka, sjukt gött att ha den så här upptryck. Det får mig att känna mig så trygg. Om jag håller riktigt riktigt hårt i dig, tror du att du kan stanna i min famn för alltid då?


Cindys ord är min lag



Annie
, har du tid en stund?
Jag vill att du hjälper mig lite. Du vet ju att jag är kär i två hundar och nu är det så att jag skulle vilja... äsch, vad ska man kalla det, fräscha till mig lite. Jag vill ha något nytt. Mitt hår till exempel, lockarna på öronen, tror du inte vi kan fixa till dem?

Sagt och gjort. Visst blev hon snygg? Som ny!


Det slår aldrig fel..



.. att fredag innebär sol!

Idag går jag i skolan till klockan fem. Sista lektionen är spa och idag är det fullbokat!! Så jag kommer ha massor med kunder! Fick träna handmassage igår på pappa bara för att jag inte ska sitta där som ett frågetecken idag. Cindy ville också massera pappa men massagekrämen distraherade henne så mycket att det enda hon kunde tänka var "Dud vad dott, måste säta lite på pappas finglal".

Meddelande till Ebba



Ebba, kan vi inte fota någon dag? Jag blir så sugen när jag kollar på alla bilder från vår höstpromenad förra året! Nu när löven byter färg blir det som finast! Vi kan ju se när vi båda kan! Helgen? Puss!

Tillbaka till värmen..

Nu har det verkligen blivit krispig luft och höst! Burrigt värre men självklart har även hösten sina fördelar. Men jag kan inget annat än längta tillbaka till semestern och värmen som jag fick på Kreta för nästan på pricken ett år sen. En sista minuten till Kanariöarna eller Cypern hade inte suttit helt fel nu. Önska kan man alltid. Jag tänkte iallafall dela med mig av lite sol och bad från Grekland. Några bilder och mycket längtan.


I solstolen + musik i öronen = den bästa stunden på dagen.

Härligt (minus stenarna) med bad i ljumma havet.

Restaurang högt upp på ett berg.


Poolen var skitkall men vi låtsades att den var varm. För det kändes bäst så.

Enzympeeling


Lånad

Hallå!
Här har det varit mattestuga sen jag kom hem från skolan. Slutade klockan fem idag, missade bussen och var inte hemma förrän vid sex. Idag har jag fått enzympeeling på spa:et. Vi tränar alla behandlingar på varandra och det är så himla skönt! Verkligen rogivande och härligt! Enzympeeling är som en peeling utan korn, som verkar aktivt i huden och medans man väntar på att peelingen ska gå in i huden får man en ansiktsbehandling! Jag är lika len som en bebis just nu. Nu ska jag smita iväg till teven för om fem minuter börjar Bonde Söker Fru.

Mattedejt



Jag har massa massa massa matte att plugga. Men jag vill ju såklart ha tid till min kärlek också. Så jag gör en kombination ikväll. En mattedejt helt enkelt. Inviger även mössan för den här hösten. Riktigt burrväder ute. Ha en fin kväll Bloggis! Slänger lite slängpussar ut i cyberrymden!

Yesman!


Lånad

Jag går just nu en utbildning som ska leda till att jag blir ambassadör för skolan. Detta innebär att jag kommer ta hand om 9:orna på Öppet Hus och att jag kommer gå ut i högstadieskolor och prata om min gymnasieskola. till en början var jag väldigt tveksam till att bli ambassadör. Men sen kom jag att tänka på den här filmen Yesman. Vilka möjligheter han fick genom att tacka ja till allt. Jag har såklart inte tänkte säga ja till allt och alla men ni förstår principen. Jag vill se vad ja-sägandet kan leda till. Faktiskt väldigt spännande.

Måndagsmys


Lånad
 
Idag är en sån dag då jag bara vill ligga kvar under täcket hela dagen. Jag har känt mig frusen och konstig i kroppen. Efter skolan cyklade jag hem, kokade nudlar, tände ljus och kollade på Mamma Mia-filmen. Precis vad jag behövde.


Tre meningar om Malmö



Igår var jag i Malmö hela dagen. Det var inte riktigt tänkt att det skulle bli en 9-19-utflykt men så blev det och det blev en bra sådan. Lördag, sol, godis, Entré, Zara, Monki och en kycklinggul tröja som fick följa med mig hem.


Du är SÅ välkommen!



Åh, det här är den bästa stunden på veckan!
Hela helgen framför fötterna! Efter skolan spelade jag flöjt, köpte godis på Ica och tränade Happy HourFriskis med Maja. En väldigt bra fredagseftermiddag! Nu ska jag hälla upp godiset i en skål och kolla på Idol med familjen. Imorgon väntar Malmö.


Favoritdag!



Det kändes konstigt att ta den här bilden förra fredagen.
Shorts och gula löv är ingen vanlig kombo. Men då var det det. Idag däremot är det andra bullar. Shorts får en att rysa och vinden viner genom jackan. MEN det är fredag och på fredagar är det alltid sol, som vi har lärt oss vid det här laget! Nu gör vi den här starten på helgen till den bästa!

Solros



Tog några bilder igår på solrosorna som blommar i trädgården. Det blir mer och mer höst för varje dag som går men ännu blommar mycket och det gör mig glad. En annan sak som gör mig glad är att det är fredag imorgon. Det ska bli så skönt efter en intenstiv vecka!

Föreläsning

Den här veckan är det fullspäckade dagar. Skolan. projektarbete, träning och det ena och det andra. Ikväll har jag och Karolina haft en föreläsning med våra fröknar! Det kändes väldigt bra efteråt! Skönt när man får känna så och faktiskt vara nöjd med det man gör. Så lätt annars att man hakar upp sig på smågrejer.


Ungefär så här såg föreläsningen ut.

Åh, jag är såå besviken på min lilla skitkamera! Bilderna är riktigt värdelösa! Men finns inget att göra. Ni ser iallafall. Efter en lång skoldag med två svettiga träningspass är jag helt slut. Därför ska jag nu lägga mig på soffan, se Bonde Söker Fru och äta något gott!


Kanelbulle!



Lånad


Full rulle kanelbulle!
Det passar ju bra att säga idag med tanke på vilken dag det är - kanelbullens dag! Idag har jag hunnit med en heldag i skolan, preimär av gitarrlektion, testat en snygg klänning på stan och tränat inför en föreläsning om träning imorgon. Min dag i en kanelbulle (istället för att säga nötskal)!

Lyxmackor

Hejsan Bloggis! Jag ger mig själv en stor dumstämpel eftersom det är jag själv som har orsakat att bloggen har sett helkonstig ut hela helgen. Med ett litet knappklick är det nu återställt! Så därför tänkte jag lägga ut receptet på mina goda mackor som jag suttit inne med hela helgen och bara väntat på att få lägga upp!

Du behöver:



Vilken mängd du tar av varje avgör du själv. Men tänk: till en avocado - två tomater. Ruccola och fetaost tar du efter smak. Hacka grönsakerna och fetaosten och lägg de i en kastrull. Värm allt på spisen till det har börjat bli en röra. Jag brukar rätta mig efter att avocadon har mjuknat. Stek sedan lantbröd med olivolja och lite vitlök som jag hackat ner i stekpannan. Efter att oljan har gått in i brödskivorna och de har fått färg - lägg upp de på en tallrik och häll på röran. TA DA! Enkelt, gott och nyttigt! Man kan ha det som en lunch eller som förrätt!



Välkommen in

Det är fest hos mig ikväll och hela världen är min. Det är fest hos mig ikväll och hela världen är min!!!!!!! Den här frasen har gått mig på huvudet. Detta är andra veckan i rad som jag går runt och sjunger: Det är fest hos mig ikväll och hela världen är min!! Så. Med detta sagt hoppas jag den försvinner och jag säger godnatt och önskar dig en härlig start på veckan! Och nej, bloggen beter sig fortfarande skumt så därav inga bilder!

Annie hjärtar Naturkunskap B

Åh vad det stör mig! Jag kan inte blogga normalt eftersom allt ser helkonstigt ut här inne. Jag tänkte lägga upp ett superduper recept till er men det får vänta. Jag som tagit bilder och allt vill ju inte tipsa om det utan dessa. Så det får vänta. Istället ska jag ta tag i naturböckerna. Testar sen igen och ser om allt är vanligt igen! HA EN BRA SÖNDAG FINA BLOGGIS!

Studentfest!

Solen skiner och blogg.se uppför sig helt åt skogen. Iallafall, jag har precis vilat i trädgården en stund. Är ganska trött idag, somnade fyra inatt. Kvällen igår var grym! Min klass är så härlig! Är så tacksam för den. Och till alla mina fina, pluttekompisar - jag längtar såå till ni är 18! Fan vad kul vi ska ha! Jag hoppas blogg.se snart är i sin ordning igen. Mycket roligare att blogga med bilder.

RSS 2.0