Jag känner för att pussas

... också känner jag för att fota! Alltså det är helt galet. Jag har aldrig haft en sådan här fotoabstinens. GAAAAHHHHHHHHHHH!!!!!! Och dagens tips: sola inte med shorts. Streck på halva låret kan förekomma. Och en sak till. Jag har sådant enormt sötsug. Hela. Hela. Jäkla. Tiden. Muffins hade suttit fint nu! Och en sista sak. Imorgon är det SOMMAR Bloggis! Hur fint är inte det? Sommar, kan du fatta? Kan jag fatta? Nej, troligen inte. 



Bikinibekymmer

Wow, vilken värme vi kokar i idag! Och idag är det nästan lite sommarlov för min del! Jag kan nämligen stryka en sak på min att-göra-innan-sommarlovs-lista. 

1. Historaprov
2. Bokanalys på Sarahs Nyckel
3. Utvärdering av planeringen av Änglamilen




Detta tänkte jag fira med att inhandla en ny bikini. Jag hade sett ut en på MQ. Men idag när jag kom dit fanns den inte kvar i min storlek! Så typiskt! Jaja, jag njuter iallafall i solen i min missfärgade, illasittande och klorluktande bikini. Stackars lilla Annie

Måndags svammel



Jag har prov imorgon och jag har ingen ro till att plugga till det. Jag tror förklaringen är den att min hjärna nu rattat in sommarlovstänket. Och det enda jag riktigt känner för att göra idag är att fota! Jag känner inte alls för att trycka in kalla kriget. Åh, tre saker kvar i skolan! 

1. Historaprov
2. Bokanalys på Sarahs Nyckel (Hon är fortfarande lika skrämmande..)
3. Utvärdering av planeringen av Änglamilen

När dessa är gjorda har jag så gott som sommarlov! Hur underbart är inte det?

Livet är för härligt!



Just nu sitter jag och lyssnar på den här låten.
Och jag blir så glad av den. Ibland får jag kickar som yttrar sig genom att hela kroppen spritter. Det är vid dessa tillfällen jag känner att livet är så härligt att leva. Konstigt nog får jag dessa energi-/gladkickar när jag sitter vid datorn och lyssnar på musik eller när jag åker bil. Väldigt härlig känsla!

Rapsfält



Nu har jag pluggat någon timme. Jag hittar tyvärr inte alls motivationen till att sträckplugga idag. Istället hittade jag en annan uppskattad "längtan", nämligen städning! Så himla härligt det är att ha ett rum fritt från damm! En annan längtan är efter ett rapsfält.

Det var exakt ett år sedan jag blev kär i detta gula land.

Kenzo



Hej!
Jag kom hem för en stund sedan från mitt och Ebbas kattpass. Vi har tagit hand om den är fining, Kenzo! Igårkväll åt vi pizza, chips och godis till 27 Dresses! Och vi har pratat om kommande fotostunder och har jättemånga nya idéer! Så himla kul! Det pirrar i mitt fotohjärta ♥ (jajjamensan, jag har lärt mig göra hjärtan!) Nu vill jag bara ut och ta massa, massa fina bilder! Jag lovar Bloggis, du ska få ta del av dem! Nu måste jag dessvärre sätta mig med plugget. Det vankas historaprov på kalla kriget. Galet spännande, puuhhhh.


Jag klarade det!


Alla var grymt taggade, härligt!

Jag klarade mitt mål, under en timme! Jag är riktigt nöjd! Och vad roligt det var, mycket roligare än jag trodde! En riktig kick! GOTT!! Wiii! Alla borde springa! Go, go Änglamilen!!


Änglamilen



Nu har jag proppat mobilen med massa bra låtar för idag smäääääller det!! ÄNGLAMILEN! Om en timme ska vi vara på plats. Om två timmar går startsignalen! NU SPRINGER VI!


Ett sommartecken




Det här tycker jag är ett starkt sommartecken - camping! När man ser husbilar fyllas på, på campingen då vet man att det snart är sommar. Härlig tanke! Man ser hur människor gör sin lilla gräsplätt till "sitt" med flaggor i träden, staket, blommor och ljuslyktor.

Bilder på plats!

Inlägget Vandring + Tältning + Paddling är nu uppdaterat med bilder!


Regnig fredag



Jag och Cindy kom nyss in från en regnig promenad. Jag tänkte inte så långt utan tog med mig kameran ut. Grr, inte bra gjort! Vi fick skydda oss från regnet under ett stort träd. När vi kom hem sveptes Cindy in i en handduk och nu ligger hon brevid mig och somnar vilken sekund som helst.


Min eftermiddag, i bilder



I eftermiddag har jag, Emelie och Tina jobbat med vår samhällsredovisning som är imorgon. Tina gjorde det hela lite roligare genom att överraska oss med jordgubbar! Det är sånt som piggar upp! Proffsigt var det också, för vi matchade bären. 



Efter skolan gick jag och mina hönor till pizzerian och åt Zlatanpizza. Sen satte vi oss i parken en stund och njöt av att allt blomstrar. Sen gick jag och Lina en runda på stan. Vi kikade på avslutningsklänningar. Mysig torsdagseftermiddag måste jag säga!

Utdrag från bloggen

Jag går ibland tillbaka i min blogg. Det är väldigt intressant att se hur man tänkte, som till exempel det här inlägget, skrivet den 22 november 2008. Jag var i total förvirring om gymnasievalet..

"Öppet hus på en gymnasieskola idag. Jag har varit väldigt osäker på vilken linje jag vill gå. Men det är alltid en bra början att gå på öppet hus. Kollade på Barn & Fritid, Friskvård och Natur! Just nu tycker jag att Friskvård lockade mest och jag är inte lika förvirrad som jag var imorse ! Och bara det känns ju bra (: På natur är det mycket matte, fysik och kemi. Och fysik och kemi är inte det intresantaste enligt mig. Barn & Fritid verkade slappt och Friskvård ligger nog mig närmast. Läsa om motionen, hälsa och sånt :) Men jag ska fortsätta tänka. Och jag kan lova att detta kommer gå runt i huvudet ... så i februari väljer jag kanske Elprogrammet. Fast då skulle jag bli VÄLDIGT förvånad. Hahaa".

Balans!

Imorse vaknade jag med halsont och någon timme in på dagen började jag må illa. Usch! Som tur var blev det bättre efter lunch men jag känner att jag måste ta det lite lugnt nu. För på lördag är det dags! Då är det Änglamilen! Det känns som jag verkligen har tränat inför detta lopp och det hade ju varit riktigt förjävligt om jag nu inte kan springa på lördag på grund av en sketans förkylning! Så för att kurrera mig går jag tillväga på detta vis:



Jag tror på balans. Ibland joggar man. Ibland kör man intervallträning. Ibland vilar man. Och ibland äter man laktrisferrari. Så enkelt är det. Godis ska man få äta! Det är bara det att man inte kan äta det alla veckodagar. Detta var jag och mina klasskompisar väldigt noga med att poängtera när vi föreläste om kost och motion för några veckor sen. För många tror att det är antingen eller. Men nej, det försöker jag lära mig själv också, att bara för att jag snyltar en godisbit från godisskåpet på måndagen betyder inte det att resten av veckan är körd.


Läsning i trädgården




Som jag nämde igår är jag livrädd varje gång jag har läst den här boken. Egentligen är den inte läskig, läskig, om du fattar. Men det är ändå något med huvudpersonen Sarah Starzynski som är skrämmande. Igår gjorde jag inte som jag sa, att läsa den innan det blev mörkt. Istället fick det bli en halvtimme vid elva tiden och fy in i helskotta vad rädd jag var!! Så idag, när 60 sidor skulle plöjas igenom satte jag mig vid husväggen, med Cindy, lite choklad och några kalla vindar som sällskap. Mycket bättre!

What Are Words



Kanske världens finaste låt.

Just nu



Jag känner mig otroligt uppkopplad. Musik på den ena datorn, webbcam och blogg på den andra. Coola grejer! Efter detta blogginlägg ska jag ta tag i att läsa min läskiga bok, som är en uppgift i svenskan, Sarahs Nyckel. Den handlar om förintelsen och jag är lika rädd varje kväll. Usch! Så måste läsa den innan solen gått ner och innan mamma och pappa somnar. Hehe. Så ligger läget till. Önskar dig en godnatt Bloggis! Hörs imorgon!

(Föresten, boken är bra! Så ett tips! Författare: Tatiana de Rosnay)

Att-göra-innan-sommarlovs-listan..

..börjar avta på punkter! Jag är klar med alla engelskuppgifter i skolan. Jag hade ett tal idag som var så skönt att bocka av på to-do-listan! Jag fick också veta att jag klarade matteprovet galant! ÅÅÅÅÅÅ vad jag blev glad! 



Nu känns det ännu mer sommarlov! Vill bara påminna att det är den här veckan, måndag, tisdag och onsdag nästa vecka och sen bara tisdag, onsdag och torsdag (då det är avslutning för de flesta) kvar i skolan! GALET! Älskar sommaren! Älskar Sommartider med Gyllene Tider och älskar Allsång På Skansen! Det är så mycket sommar över det hela! Det framstås nog som att jag hatar skolan men det gör jag faktiskt inte. Jag gillar skolan och min klass väldigt mycket. Men det är att plugga jag är trött på. Riktigt trött på! Att behöva lägga all sin tid och energi på inlämningar, ha press på sig och att alltid behöva göra sitt bästa, DET är jag trött på! Så, nu har jag förtydligat det hela. Därför slår vi på Sommartider nu och dansar som tokar!

Running Scared

Galen i blommor som jag är kommer här ett par bilder på jättefin, rosa blommor som har ett mycket okänt namn, för mig.




Jag sitter här och lyssnar på Danmarks bidrag i Eurovision.
Jag har visst blivit lite beroende. En annan låt som spelas varm här är Om Sanningen Ska Fram. Det tippas att den ska bli årets sommarplåga och det tror jag stenhårt på. Just nu tycker jag att den är riktigt grym men jag kan tänka mig att jag kommer vara jättetrött på den om bara några veckor. Nu bytades det låt, nu spelas vinnarlåten, Azerbajian. Jag tycker inte första intrycket var WOW men om man ger den några fler chanser är den faktiskt bra! Vad tycker du om den Bloggis?

Jagad av åskan


Min lilla sitta-på-trappan-och-bli-vän-med-åskan-stund.

Om ni känner mig vet ni att åskan är ett av de saker som gör mig mest rädd.
När jag var ute och sprang i eftermiddag kom denna jädrans åska. Shiit pommes vad jag sprang! Kändes som en massmördare var efter mig. Men det sägs ju att man ska bekämpa sina rädslor så därför hade jag en liten sitta-på-trappan-och-bli-vän-med-åskan-stund när jag kom hem. Läskigt värre men förhoppningsvis ger det resultat. Men blixtrarna alltså, de är bara för mycket! Jag kommer aldrig bli best-friend med dem. Det funkar inte så..

Släkten på Allsång På Skansen



Ebba
, kolla in det här klippet!
De filmar er hela tiden, haha. Galen släkt man har! Detta är för cirka åtta-tio år sedan när mina kusiner (Ebbas familj) var på Allsång På Skansen. Det hade blivit något fel när de skulle få sittplatser så de fick sitta nästan längst fram bland alla kändisar. De har händerna i luften hela programmet och blir därför inzoomade flera gånger. Ganska roligt om du frågar mig!

Ny design!



Hejsan Bloggis!
Jag har haft en riktig söndag. Det vill säga gjort ingenting. Pluggat lite, lyssnat på musik och pulat med en ny design! Ny header, ny profilbild, en liten presentation, bredare blogg så att 800-bilder får plats och större rubrik. Vad tycks? Bättre eller sämre? 

Testar större bilder


Fotostund med grannarna



Jag har nämnt tidigare att jag vill börja fota mer människor. Jag har faktiskt två på gång - jätteskoj! Men redan idag fick jag en liten försmak hur roligt det är! Grannarna ställde upp som mina modeller och de var riktigt duktiga! Jag vet däremot inte om de vill läggas ut på min blogg. Men kul att få göra en liten fotostund spontant så här som det bara kan bli med grannar.

Vandring + Tältning + Paddling

Uppdaterat inlägg med bilder! Bilder är tagna från Emelie - hoppas det var okej! (Läses som att det är fredag. 18.00) Jag var en liten lortgris när jag kom hem för några par timmar sen men nu är jag nyduschad och det känns himla skönt! Vad bortskämd man är med golv, tak, värme och tvål här hemma! Vårt lilla äventyr började igår morse. Vi vandrade 1.6 mil med en tung packning på ryggen. Mina höfter, axlar och fötter tyckte sådär om den upplevelsen. Men det var en himla fin promenadsträcka. Jag såg så många potentiella bilder men jag fångade bara dem på näthinnan, tyvärr.





När vi kom fram till tältplatsen lagade vi mat på våra stormkök. Lite senare på kvällen poppade vi popcorn, gjorde te och lekte musiklekar och djungelsafari. Hur mysigt som helst! När det blev kallt kröp vi in i tältet där hela klassen fick plats. Men det blev inte mycket varmare där inne! Shit vad vi frös! Så vi var glada imorse när solen kikade in på oss. Efter frukost satte vi oss i kanoterna och började en mils paddling. Jag och Karolina badade halvt i Rönneå eftersom vi fastnade i en fors där det bara vällde in vatten i kanoten. Bortsett från det har allt varit väldigt roligt! Vi har sjungit massa sommarlåtar, umgåts och skrattat.



Syréner



Godmorgon lördag! Allt väl idag? Jag har sådan träningsvärk efter paddlingen igår. Ömmar i axlar, rygg och ja, lite överallt känns det som. Jag lägger upp inlägget om hajken i eftermiddag eftersom jag ännu inte hittat några bilder. På tal om bilder så var jag ute i vår blommande trädgård igårkväll. Så fint det är med syréner. De doftar himmelskt! Jag är så sugen på att fota massor! Jag måste verkligen göra det snart! Men idag ska jag skriva ett tal på engelska om fotografering. Åååh, det kommer väcka längtan efter att använda kameran ännu mer. Men men, snart sommarlov, ingen mer engelska och jättemycket tid till att fota! Hihihi. Knappt tre veckor kvar! WOW, gasen i botten! Glad lördag, vi hörs lite senare!

Hemma!



Nu är jag hemma efter en väldigt spännande och rolig hajk!
Men jag känner mig yr och mår lite illa efter dagens paddling! Jag återkommer med ett längre utläggande lite senare om dagarna som gått. Ska se om några bilder kan ploppa upp på Facebook! För det är ju mycket roligare att blogga med bilder! Hörs lite senare Bloggis! Och trevlig helg säger jag!

Vandring på G..


Jag och Emelie på en frilufsdag förra året! 

Imorgon ska jag vandrar så jag sitter här med väskan brevid mig som bara väntar på att bli packad.
Idag har jag haft drama - riktigt kul, träffat min lilla gubbe (Marcus tycker det hörs som att jag kallar på Pippis häst men jag tycker det är ett sött smeknamn) och nu ikväll har jag varit och handlat allt som behövs till vandringen. Och det slår mig att man äter sjukt mycket på bara två dagar. Men okej, jag måste återgå till packningen. Vi hörs innan lördag klockan 18.00 eftersom Jorden går under då! Waa! Fast jag är mycket skeptisk till det, haha. Men gillar dig Bloggis, så du vet! Ha det bäst! Nu ska jag vandra och paddla så det ryker om det!

Taggar för vandring!


Fina Karolina

Så skönt det är att inte behöva plugga matte ikväll!
Jag gjorde det hela förra veckan och så det blev nästan till en rutin, hehe. Istället har jag tillbringat några timmar på gymmet med Karolina. Vi körde tabata-övningar så nu är min kropp helt slut! Härligt! Sen cyklade jag till Josse där jag fick lånat en ryggsäck till vandringen. Jajjamensan, jag ska vandra! Min klass och vår parallelklass ska ut och vandra torsdag till fredag den här veckan. Vi ska först vandra i 5 timmar, sen ska vi tälta och sen ska vi paddla hem! Spännande! Jag tror jag kommer vara gaaaanska så trött på fredag! Men vi har laddat för detta länge nu så det ska bli riktigt kul!

Jag mår så jäkla bra idag!!



Nu är jag klar med ALLA nationella prov för det här året.
Det är en sådan lättnad. En sådan häääärlig känsla! En sådan känsla som man alltid vill känna. En hejsan-vad-livet-leker-känsla! För det är precis så här det känns när livet är lite bättre än vanligt! Det är den 17 maj. Det är påväg att bli sommar. Om drygt tre veckor har vi sommarlov - det är svårt att ta in tycker jag! Det är Norges nationaldag (grattis Rybak -på tal om Norge. Igår var det två år sedan du vann Eurovison. Det är två år sedan du var känd..). HÄRLIGA TIDER väntar oss Bloggis! Sommartider (hej hej, sommartider. Läppar mot läppar två hjärtan i brand. Woooohoooo!!) Hoppas innerligt att jag smittar av mig med min pooooostiva energi!

Puss på dig!




..Och puss på mina autografer som jag fick av Rybaks dansare. Jag hade ångest i flera dagar efter Skansen-besöket kan jag meddela. Inte för att autograferna iiinte skulle gå att tvätta bort. Tvärtom. Var ju svinrädd att de skulle gå bort. Och ack vilken bedrövelse - för de gjorde ju det också!!

Smakar julmust och påskmust likadant?

Glad måndag Bloggis! Hur har din vecka börjat? Jag har inte känt efter så mycket men jag tror att min start har varit bra! Imorgon har jag nationella prov i Matte B. Det ska bli så skönt att få det gjort så jag sen kan släppa alla dessa jäkla hispande prov.

Jag tänkte berätta en sak som jag alltid undrat. Det är det här med om det är någon skillnad mellan julmust och påskmust. Hmmm... heter de olika bara för att det ska passa för traditionen eller är det faktiskt så att de smakar olika? Ungefär så har tankegångarna gått. Otroligt jobbigt att detta frågetecken inte har varit utrett. Så för att ta reda på svaret letade jag upp en julmust och en påskmust. Och för att det inte skulle bli några missförstånd mellan mina smaklökar fick Marcus hjälpa till att reda ut det hela. Så min och Marcus fredagskväll gick åt till att testa dessa olika drycker.



Och nu kommer då här resultatet. Det finns en skillnad mellan dryckerna. Det kan förvisso beror på att de är av olika märken. Men de smakade olika. Så. Julmusten är mer skummig och har en smak av glögg. Och hallå, man kan ju inte dricka något som smakar jul när det är påsk heller!! Påskmusten hade en mycket mildare smak och kändes mer som vanlig "cola" än vad julmusten gjorde. Så nu vet vi. Ni kan lägga er energi på något annat än att behöva undra om det är någon skillnad mellan jul- och påskmust. Vilken supertjänst jag har gjort er va?! Jag trodde inte det kändes så här bra i själen att lösa världsfrågor..!


Lager 157 & Pippitröja

Hejsan Bloggis! Har ni en regnig söndag? Här i Skåne är det iallafall det men jag tycker det är ganska mysigt. Det var länge sen det regnade känns det som.



Idag har jag varit på den nya outleten i Höganäs - Lager 157. Himla trevligt ställe! Ordning och reda, stora lokaler och snygga kläder! De säljer märkeskläder för halva priset! Jag hittade en klänning från Svea för 300 kronor. Om jag går i stan kan jag säkert se den inne på Tretton för det dubbla. Men jag var där för att hitta en "pippitröja" som jag varit på jakt efter. Tycker den är så mysig i färgerna - blått, vitt och rött - precis min stil! Den ska jag ha på mig när jag seglar i sommar (inte för att jag har planerat att göra det och jag har ingen båt heller för den delen. Men ändå. Tröjan passar på sjön! Fasen alltså, nu måste jag köpa båt också...



Det första jag gör när jag har shoppat det är att åka hem och testa det nyinköpta. Sen säger det vipps också ligger halva gadrobsinnehållet på sängen. Men det är kul, för man hittar nya kombinationer man inte tänkt på tidigare och längst in i gadroben gömmer sig plagget man glömt bort man hade! Rolig göra det där är!

ERIC SAADE, we love you!

Lånad

Jag kan dansa hela natten! JÄKLAR VAD SAADE ÄGER! Tredje plats i finalen och det visar sig att han låg på en första plats i semifinalen. Och det är en svensk som skrivit vinnarlåten. Vi ska vara stolta Sverige! Ååååå, älskar Sverige!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kvällens frisyr



Laddar inför Eric Saade med att krampa sönder mina fingrar genom att göra den här frisyren. Vardagssnyggt, träningssnyggt, festsnyggt, webbcamssnyggt och Eurovisionsnyggt!

Vi är vackra!



Goddag fina Bloggis!
Jag är riktigt trött just nu. Jag har nämligen jobbat idag och gick upp redan vid 6-tiden. När jag kom hem la jag mig på soffan och slötittade på tv. Sen satte jag på programmet Det Blir Bättre. Det handlar om svenska kändisar som haft, på olika sätt, en jobbig uppväxt. Det här programmet handlade om Linda Lampenius och om hennes ätstörningar och strävan efter perfektion. Usch, vad mycket osäkerhet världen bär på. Vi är vackra, allihop. Men ändå tycker man att man inte är tillräcklig. Man måste inte ha MVG i alla ämne, ha pojkvän, vara jättesmal, ha märkeskläder, vara populärast i skolan och kunna sjunga. Jag tycker istället man ska sträva efter att vara oegoistisk och godhjärtad. Och att vara snäll mot sig själv.





Bilderna är från september -10. Skillnaden mellan då och nu är att dessa är redigerade.

Webbcam



Alltså, webbcamen måste vara människans bästa vän. Seriöst. Man ser ut att ha kritvita tänder och perfekt hy i den. Ens självförtroende går ju från 1 till 100 på två sekunder när man möter en skitsnygg person i datorn. Sen när man går till speglen blir det motsatt effekt. Haha.

Jag sitter här och väntar på Marcus. Vi skulle egentligen gymma men jag är helt slut efter mitt badande i ån att vi skippar det. Det får bli tv och popcorn istället. Puss på dig Bloggis och trevlig helg!


Båtrace och ny kofta

Det blev lite panik precis innan båtracet började. Min och Annies "båt" var för tung. En vindsurfingbräda som vägde ett ton. Vi fick tänka om. Och det var snabbt. Två minuter innan båtracet började hittade vi några luftmadrasser och en haj som vi blåste upp och fick ha som båt. Våra fötter fick vara ersättare till våra paddlar. Så idag har vi tagit årets första dopp kan jag meddela! Det var inte så kallt faktiskt. Kanske 15-18 grader. Och vi kom i mål som båt nummer tre (av sex). Helt okej ändå. Nu har jag precis tagit en rejäl dusch och skrubbat bort å-vattnet (äckligt vatten, brunt som bajs!). Funderar på om jag ska spela flöjt på Musikskolan, vila, plugga eller städa. Svåra val. Lagom svåra val en fredag som denna.



Detta har jag på mig nu. Fast jag ska inte bli en sån som visar mina kläder. Det gör alldeles för många redan. Men har man ny webbkamera så har man.. Älskar min nya kofta, från Lindex!

Fredagen den 13



Godmorgon!
Vilken fin dag det är! Jag hade räknat med regn och rusk eftersom väderleksrapporten visat det hela veckan men nejdå. Idag ska jag och mitt program Friskvård ha en aktivitetsdag. Vi ska ha ett båtrace i Rönneå. Vi har själva delat in oss i lag och byggt en båt och idag ska vi tävla om vilket lag som är snabbast. Spännande. Hoppas vi inte trillar i vattnet, med tanke på vilken dag det är.. Glad fredag Bloggis!

Gult är fult

 

 

Gult är ju modernt i sommar. Jag gillar det. Tänk ett lite pösigt linne instoppat i ett par höga jeansshorts. Vardagssnyggt, tufft och lagom galet! Glassigt på ett härligt sätt! 
Allt är från H&M.

Elefantöga

e

Tycker det är lite sådär lagom roligt med nya webbcamen..

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!



Vänner, Bloggis, världen, Gud - JAG ÄR KLAR MED ALLA NATIONELLA PROV I ENGELSKA och just nu svävar jag på moln!
Vilken lättnad! Jag har haft ångest över detta alldeles för länge och nu jäklar är allt över och det känns bara såå underbart! Jag vet inte alls hur provet gick idag men man kan inte göra mer än sitt bästa. Så. Nu släpper jag detta. Det är även en stor lättnad att projektet som jag, Karolina och Mathilda kämpar med snart är klart! Så skönt! Jag börjar se ljuset i tunnlen. Jag börjar se sommarlovet!

Och min mamma är cool. För hon har skaffat dator, med WEBBCAM! Det är tufft! Ikväll är det föresten Eric Saade, semifinal i Eurovision. Vad tror vi? Han är ju snygg och duktig. Låten är dock tråkig men jag tror på honom! Heja heja heja!

Ett friskare Sverige

Folkhälsoinstitutet har ett projekt den här veckan som heter Ett friskare Sverige. Det går ut på att inspirera om bra matvanor och mer fysisk aktivitet! Jag har inte hört särskilt mycket om detta projekt och tänkte att det har säkert inte du heller. Därför tänkte jag att jag kunde uppmärksamma det här i bloggen. Då vet iallafall 30 (jajjamensan, ni har ökat med tio pers) fler om det! I och med denna friskvårdsvecka ska jag och min klass engagera andra i Ett friskare Sverige. Jag, Karolina och Mathilda valde att gå ut i en femteklass för att hålla en föreläsning om kost och motion. Och detta vi har gjort idag. 


Lånad

Vi kom till en himla härlig klass måste jag säga! Våra förväntingar var att eleverna skulle vara tysta och oengagerade. Men när man ställde en fråga räckte halva klassen upp handen för att få svara! Det är kul med respons! Hela eftermiddag har jag och Mathilda skrivit på vårt arbetet, om hur föreläsningen gick och vad Sverige gör denna vecka på nationell-, regional- och lokal nivå. Jag kan meddela att på kunglig nivå har Prins Daniel varit ute och gått en promenad med en skola. Coolt! 

Nu är jag helt död i hjärnan. Måste ladda inför engelska nationella proven som är imorgon. Reading och listening. Hjälp, vilken avrättning! Är skrämd! Men ta det lugnt Annie. Andas.

Tatuering..?

Godmorgon! Gick upp lite tidigare idag för att hinna med allt som ska hinnas med. Känner inte riktigt att jag själv är med i svängarna just nu. Måste andas. Måste känna. Måste göra. Måste dessutom göra det snabbt som attan. Annars kommer jag stå där den 9:e juni och inte vara klar. Men poooositivt tänkande nu. Jag kan, jag kommer och jag ska hinna med allt! 

Jag tänkte visa dig Bloggis en idé som dök upp hos mig och Karolina häromdagen. Kolla in detta! Ett elefantöga! Lite häftigt hade det varit att tatuera in ett sånt här va? Tänk när man sitter där på kontoret med sina "finare-i-kanten"-kollegor och har ett litet elefantöga på handen. Haha. 



Nejdå. Jag ska aldrig ha tatueringar. Om det inte är något väldigt tufft. Fast ett elefantöga är ju ungefär så tufft det kan bli. Det får nog bli ett elefantöga iallafall..

Grattis och översvämning på att-göra-innan-sommarlovs-listan

Grattis Världens Bästa Mamma! Det där hör man ofta, världens bästa mamma. Men jag tror banne mig att jag har hitttat henne och idag fyller hon år! Grattis på födelsedagen min älskade mamma!



Annars då? Hur mås det? Jag känner så här: sommarlovet är nära nu. På riktigt! En månad för att vara exakt! Om en månad sitter vi där med våra vita klänningar (well, lite mer fantasi kanske vi kan ha), tittar ut på ett regnande Sverige och har avslutat ännu ett läsår. (Jag fick det inte att låta allt för lockade kände jag) Visst, på så sätt känns det übernära! Och det är nog bra det, att vi nästan kan "ta" på lovet för jag tror det ger oss energi. Men samtidigt, shit vad mycket det är kvar nu på slutet! Eva-Lotta och Margareta har verkligen inte pratat med varandra på sistonne. Det är nationella prov som tar musten ur mig, redovisingar hit, föreläsningar dit och det andra och det tredje. Sommarlovet, komsi komsi!


Söndagsfrukost



Jag sitter här och äter frukost. Jag ska snart sätta mig ner och plugga några timmar. Känns som man är inne på sista racet nu vilket känns väldigt skönt. Om jag ska vara helt ärlig är jag ganska trött på skolan, prov, läxor och redovisingar. Men om en månad är det så gott som sommarlov. Hjälp, bara EN månad. Det är ju ingenting!

Gamla bilder

Godmorgon lördag och Bloggis! Jag har vaknat på ett strålande humör! Jag ska alldeles strax äta frukost och sen får vi se vad som händer idag - inga planer, ganska skönt! På tal om något helt annat så hittade jag precis bilder från när jag, Lina och Malin var vid Västersjön för 2 år sedan.. Det finns massa bilder på när vi sitter och äter och det slår mig nu att vi åt riiiiiktigt mycket de få timmarna vi var där. Vi åt, om jag minns rätt, en liter glass, en glasstårta, en stor låda med chokladbollar och ett paket till med kakor. Haha.. Vi är knäppa vi!





Är det bara jag, men ser vi inte jätteunga ut? Visst, 2 år bara men ändå. Det händer rätt mycket på dessa år. Jag tycker jag själv ser riktigt liten ut. Nu sitter man med rynkor lite här och var. Då var jag len som en bebis. Tiden går snabbt, det gäller att ta vara på den! Glad lördag!!

Bloggis...

... jag lever! Imorse var en av de värsta morgnarna i mitt liv. Jag hade sådan ångest att allt skulle gå fel och jag har vaknat flera gånger inatt för att jag drömt att vi ska skriva om ämnen som jag inte kan ett smack om. Jag råkade förväxla "work to live" med "live to work" (förstår att man inte fattar ett smack vad jag skrev om man inte gjorde provet men det får vara så, för den här gången) och nu går jag sjävklart och stör mig något enormt på detta. Men vad tusan Annie? Allt du gjorde bra, det är ju det du ska fokusera på, försöker jag intala mig själv.  Det pooooositiva ska ligga i fokus. För hur jag än vänder och vrider på allt jag hade kunnat göra annorlunda så kan jag inte ändra på det nu. Så. Nu har jag fått säga det. 

       

Nu är det iallafall över! Axlarna sänkts ner till deras rätta läge och klumben i magen har blivit mindre. Det ska bli jättefint väder både lördag och söndag har jag hört. Det ska jag njuta av!! Riiiiktigt grönt ute! Det gör mig SÅ glad! Nu tar vi ett djupt andetag och firar helg puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuh

Rekryteringsmyndigheten

I väntan på "avrättningen" så gör jag allt för att inte tänka på det. Jag fick ett brev idag från Rekryteringsmyndigheten (anteckna!) där det stod att jag inte hade svarat på deras frågor, att det är en plikt att jag gör det och att det måste ske inom en vecka, stränga order! Lika bra att göra det innan jag glömmer det igen, tänkte jag. Och när jag satt där och svarade blev jag lite orolig. Inte vill jag in i militären och tjänstgöra inte. Jag tror inte alls att det är något för mig. Men min fysik är ganska bra vid det här laget och jag har inga sjukdomar - vilket jag såklart är ytterst tacksam över - men jag vill inte in i miltären! Adam går runt här hemma nu och skojar om att en kamouflerad bil står här utanför och väntar på mig.. Haha.


Lånad

Nu ska jag fortsätta njuta av min tid i friheten. Ikväll är det vårshow, där Aktiv Ungdom visar upp sina danser! Jag dansade i 8 år men slutade förra julen och det känns alltid lika konstigt att jag inte ska dansa nu när det är den årliga dansshowen..

Imorgon, snälla Bloggis, tänk på mig då!
Jag behöver verkligen det!

Tabata


Lånad

Det ska bli mycket intressant att se om jag kan gå imorgon.
Eller ja, röra mig över huvudtaget. Idag på gymmet testade nämligen jag och Maja en ny sak. Tabata. Otroligt jobbigt men himla roligt! Det handlar om att man träna i 20 sekunder (till exempel sit ups) och sen vilar man 10. Detta gör man i 4 minuter (alltså 8 träningsomgångar). Man väljer själv vad man ska göra: armhävningar, knäböj, rygglyft o.s.v. Vi träffade Hannah och hon tog tiden på våra intervaller på ett väldigt smart sätt med hennes Iphone. Man kan nämligen ladda hem en tabata-app - ett tips (för er som har lite modernare mobilen då. Jag fortsätter däremot med min Nokia..)


Lånad

Nationella prov..

För exakt ett år sedan idag var jag, håll i hatten, lyckligast i världen! Jag kände mig verkligen som det! Jag hade gjort alla mina nationella prov i Engelska A. Jag kunde inte, hur jag än bar mig åt, förklara min känsla den dagen! Även om jag försökte. Det är ganska sjukt om man tänker efter, att några prov kan vara så avgörande för ens välmående. Men det var verkligen så för mig! Och nu är jag där igen..


Lånad

Jag har tre nationella prov som ligger och gnager.
Ett på fredag, ett nästa vecka och ett den 17:e. Och jag kan inte slappna av förrän dessa är gjorda. Det är också just orden nationella prov som gör det hela mycket mer nervöst och spänt. Om man bara hade dämpat ner de hypande orden så hade allt känts mindre skrämmande, jobbigt och framför allt avgörande. För just så känns det - avgörande. Dessa proven sammanfattar liksom alla våra kunskaper. Och om det går skit på nationella proven, ja då är vi uppenbarligen kassa i ämnet. Fan alltså. Att det ska få vara så här. Det känns lite som jag ska dö och att jag bara går och väntar på min avrättning. Varje morgon vaknar jag just nu med en klump i magen och tänker en dag närmare, oh no!

Kan höras extremt förvisso men ack så nära min verklighet.

Jag-är-sugen-på-att-fota-känslan



När jag har hörlurarna i öronen så får jag ofta en extra energikick.
Och just idag när jag är isolerad från omvärlden av detta musikbrus har jag fått en helt galet mycket jag-är-sugen-på-att-fota-känsla. Jag vill bara gå ut, vara kreativ och få så fruktansvärt snygga bilder! Också vill jag liksom ta ett steg till känner jag. Det här med blommor och natur är hur fint som helst men jag vill rikta in mig lite mer på människor nu. Det hade varit riktigt coolt. Och saken är den att jag och Ebba har bestämt att jag ska fota henne. Och jag känner mig barnsligt exalterad över detta! Kan inte riktigt tänka på något annat just nu! Är lite kär i känslan som fotostunder ger.. 

Ankare

Hoppet är det sista som överger människan.



Jag hittade det här ankaret på Sisters igår. Det kommer från märket Diddi. Jag tycker det har ett bra budskap också är det så där jättemycket Annie över det hela. Tänk till ett par jeansshorts, en blå/vit-randig tröja och bruna lädersandaler! Ankaret kommer vara som en perfekt detalj som dinglar där runt halsen. Det är även smart att länka det i ett Thomas Sabo-halsband eftersom stora Thomas Sabo-berlocker är svindyr. Så därför tycker jag detta är ett bra kompliment! Detta kostade 149 kronor för den som undra.



Goooodmooooorgon!



Godmorgon!
Jag sitter här och lyssnar på en kärlekslåt med Sarah Dawn Finer - en bra start på dagen! Jag ska alldeles strax (läs: om två minuter) bege mig till skolan. Och nu tog min fantasi slut. Haha... Jo, jag ska visa ett gulligt smycke som jag köpte igår. Ett ankare. Himla fint! Jag har tagit några bilder som jag lägger upp här sen. (Lockningstekniken igen ja..) Ha en bra Bloggis!

Lite måndag



Godkväll Bloggis!
Hur har veckan startat? Min har börjat bra tycker jag. Hade sovmorgon, varit i skola, njutit av regnet (gillar regn just nu. Naturen behöver det och mina pollenallegiska ögon fullkomligt älskar det!), varit på Väla, ätit tacos, sitter nu med datorn i knät, ska skriva klart detta och väntar på att något bra på tv:en ska börja. Ungefär så skulle jag beskriva denna måndag.

Välkommen underbara maj!






Jag kickar, som du ser, igång denna månad med bilder från trädgården. Ljuset var perfekt igår! Maj är min favoritmånad! Jag kan inte förstå att jag sitter och jag skriver det här men det är snart dags för sommar, ledighet, värme och sol. Och maj, som är så härligt, då vi har allt det här framför oss. Äntligen, äntligen, äntligen!

RSS 2.0