Jobb VS plugg


Hej hallå där ute i sommaren!
Blir lite trött på mig själv ibland men räknar hur många veckor jag har kvar av jobb/semester innan skolan drar igång. Har lite ångest inför det. Att behöva mata in massa nytt i huvudet. Att känna stress och press över att alltid prestera. Att ha tentor och grupparbeten. Jag orkar inte det just nu. Jag vill vara ledig. Jobba mina inplanerade pass och sen kunna släppa det och vara helt ledig när jag kommer hem. Så är det inte när man pluggar. Då har jag ständigt lite dåligt samvete för att jag hade kunnat göra det ena och det femte. Nu har jag i och för sig dåligt samvete för att jag tackar nej till arbetspass emellanåt. Känner mig på så sätt inte ledig när jag har en fridag. Tror äldreboendet har ringt prick på alla mina lediga dagar. Åh! Det ständigt dåliga samvete. Vare sig det gäller jobb eller plugg. Hur som helst så ska jag försöka njuta av den här månaden nu. Över att Marcus har semester från och med imorgon. Passa på att hitta på saker tillsammans. Parga. Hänga mycket med familj och vänner. Jag ska leva allt vad jag kan, helt enkelt!

En slappedag

Vad hände med bilden?

Jag får inte många knop alls gjorda idag. Är helt slut efter resan igårkväll/natt. Som ni vet som hatar jag att flyga så kan aldrig riktigt släppa den tanken när jag är på semester. För jag vet att ännu en flygtur väntar. Men den här gången gick det faktiskt väldigt smidigt. 8,5 timmar dörr till dörr. Vi lämnade hotellet 17:30 igår och var hemma 2 inatt. Taxin klaffade, inga köer till säkerhetskontrollen, planet lyfte i beräknad tid och väskorna kom snabbt i Köpenhamn. Vi hann precis med tåget på Kastrup till Hyllie och sen hämtade vi bilen i ett parkeringshus och sen åkte vi hem på drygt en timme. En lång dag. Så inte konstigt att jag är mör idag. Sitter fortfarande i pyjamas. Läser alla bloggar jag har att ta igen. Körde nämligen på en blogg- och Facebook-fri vecka! Otroligt välbehövligt och skönt! Jag läste Instagram-flödet ett par gånger per dag men annars höll jag mig borta från omvärlden. Gillar nämligen inte min vanor - att det första jag gör när jag vaknar och det sista jag gör när jag lägger mig är att använda mobilen. Så nu fortsätter jag med min internet-detox. En timme per dag. Får se hur det går. Nu ska jag vila upp mig för imorgon och på måndag är det jobb som gäller. Sen är jag långledig. Igen.

Malta!


Hej Bloggis! Känns som att jag inte har skrivit här på evigheter. Och det har jag ju inte heller! Inläggen som dykt upp här i veckan har varit tidsinställda och jag har befunnit mig på varmare breddgrader - närmare bestämt på Malta! Mamma har som ni vet fyllt 50 så den här resan var tillägnad henne. Fast vi har inte firat henne så värst mycket - men varit tillsammans desto mer hela familjen och tagit dagarna som de kommer. Precis som man ska göra på en resa! Lovar att inläggsbomba er med bildregn och grejer. Ska bara packa upp först!

Mina fototips



Som jag skrev förra veckan blir jag lite trött på mig själv när jag inte raderar bilder som är snarlika varandra. Något annat som jag tröttnar på är när jag har tagit riktigt dåliga bilder. Precis när jag fick min systemkamera tog jag oändligt med bilder som var halvdana, på tråkiga objekt som blev platta! Men övning ger färdighet - som man säger! Efter att jag gick en fotokurs på nätet för några jular sedan och har tränat på att fota hur mycket som helst med Ebba genom åren tycker jag ändå att jag har lärt mig en del. Så nu och för två minuter framöver ska jag leka fotograf och ge er mina bästa fototips! 1. Att fota i skugga för att slippa skarpa kontraster. 2. Att fota när det är "magic hour" (ett par, tre timmar innan solen går ner - när Ebba fotade mig och Marcus såg vi till att det var magic hour för då blir ljuset som mjukast - finns appar som räknar ut det). 3. Att använda förgrunder och bakgrunder som bilden ovan - det gör bilden mer levande och spännande. 4. Att ha motivet i sidan av bilden (tredjedelsregeln). 5. Att använda HDR om man har en iPhone för att få bättre kvalité på bilderna. 6. Att tänka på vad som hamnar i bild. Stolpar som sticker upp bakgrunden (i huvudet på personen som fotas) eller vissna träd kan förstöra en annars väldigt fin bild. Det är detaljerna som gör det! 7. Och sist men inte minst: när man fotar människor ska man ta bildserier (alltså många bilder direkt efter varandra) för att fånga det rätta ögonblicket! Då kan man välja bort kortet där någon blundar, tittar bort o.s.v. Chansen att bilden blir precis som man tänkt sig ökar avsevärt! Med detta i bakhuvudet kommer man långt!

Barefoot in Barcelona

 
Eftersom jag jobbar inom vården på sommaren använder jag ju knappt nagellack under dessa månader.
Men så när jag är ledig passar jag på! Det här tänkte jag måla på tassarna (som Marie Serneholt brukar säga, haha) när jag och Marcus åker till Parga. Jag har säkert tipsat om det här förr men älskar verkligen färgen. Barefoot in Barcelona heter det. Mitt favoritlack! Det passar verkligen till allt och är extra snyggt när man är brun (fast vilket är inte det?). Jag gillar egentligen inte OPI:s enormt stora flaskor för man hinner aldrig använda upp dem innan de torkat ut. Men nu är jag inne på min andra flaska - vilket är ett mycket bra betyg! Ett hett tips!

Filmfantasten Annie

 
Jag vet inte vad som har hänt men jag har börjat se på lite fler filmer på sistonne!
Ni som känner mig vet ju att jag annars inte är någon filmfantast direkt. Jag gillar inte Disney (och bara man uttalar det så får man blickar som kan döda riktade mot en - ja, det är sant!) och föredrar svenska serier framför utländska storfilmer! Och ska jag se på film så blir det ofta svenska sådana. Ja, jag hör ju själv hur tråkigt det låter - men så är det. Hur som helst så lånade jag tre filmer häromkvällen. Två svenska och en amerikansk.Tre nitlotter. Ja, alltså det var riktigt kassa allesamman. Först såg vi Tsatsiki - ingen vidare handling eller skådespelare. Den var heller ingen rolig "fortsättning" på de två förra filmerna - de som var så gulliga. Det enda som var bra med den var att den var inspelad i Grekland. Sen såg vi Daddy's Home. Jättelarvig. Den tredje filmen har jag inte ens orkat sätta igång. Mamma och pappa såg typ 20 minuter och somnade, haha. Nej, kanske inte riktigt men de sa att den var så tung så nu skiter jag i det. Jag ger upp. Tacka vet jag mina svenska serier - Bonde söker fru kan man alltid lita på!

Som ni kanske ser zoomar bloggappen in på bilderna så att de klipps av - så irriterande!

Fredagsinlägg


Idag ska jag inte gnälla.
Det är ju inget roligt att läsa bloggar där det bara klagas hit och dit. Fast när jag tänker efter är det rätt befriande att se att även andra har dåliga dagar. Men nu ska jag tipsa, som så många gånger förr, om min favoritblogg. Det passar bra då det är fredag idag för det jag gillar extramycket med Matplatsen är nämligen hennes fredagsinlägg. Jag blir alltid lika glad när jag läser hennes peppande ord! Fredagar är veckans absoluta bästa dag enligt mig. Helgen är orörd och det är alltid en speciell känsla på jobb/i plugget. Sen gillar jag hennes runda matbord också! Ah! SOM jag vill ha ett runt bord när jag flyttar. Det blir så mycket mer socialt och trevligt och höjer middagsstämningen och man kan se alla gästerna i ögonen! Men det där med att hitta en lägenhet hade jag kunnat skriva en hel bok om, efter den här veckan. Återkommer med den saken. Nu ska jag hålla fredag och helg! Ta hand om er Bloggis och GLAD FREDAG!

Torsdagskväll/torsdagsgnäll


Åh!
Vilken intensiv dag! Känner mig stressad över att skriva det här blogginlägget för även min dator går på högvarv. Förstår inte mig på den - direkt när jag startar den brusar fläkten så högt att jag knappt kan tänka klart, haha. Hyser ett litet varningsfinger innan jag börjar mitt gnäll. Det har nämligen varit en dag som behövs gnällas på. Jobbade 7-17, med allt man kan tänka sig! Efter det var jag på vårdcentralen för att spola öronen men jag hade inga vaxproppar (bra i och för sig) men betalde 160 kronor för läkarens mening: "dina öron behöver inte spolas". Han rekommenderade dock en spray i förebyggande syfte. Så 300 kronor har jag lagt på mina trånga hörselgångar idag, spännande va? Sen åkte jag till Hemmakväll och lämnade några filmer, ska recensera dem för er - skrattretande dåliga allihop! På detta har det varit 26 grader varmt men tack och lov har även vårdtagarna velat vädra idag - jippi! Nu ska jag försöka lugna ner min dator och mig själv. Missade extratimmen på Allsång på Skansen med Orup i tisdags, tänkte titta på det ikväll. Var det bra? Okej, Bloggis! Hoppas ni haft en skön torsdag och kan njuta av denna magiska sommarkväll! Livar upp mitt tuggande med en härlig bild!

Tennis i Båstad


Hej hallå där ute i sommaren! Ja, den är äntligen tillbaka! Det var på tiden - efter veckor av ösregn! Igår hade jag en riktig sommarlovsdag. Ni vet, fullspäckade dagar - precis vad jag gillar! Jag började dagen med att gå min klassiska femkilometersrunda. Med hög musik i öronen. Ibland vill jag ha poddar i lurarna, ibland ingenting alls och som igår - hög, hög musik! Häromdagen lyssnade jag på ABBA och alltså, det var så härligt! Just nu är min favorit Our last summer (har ni sett den scenen i Mamma Mia-filmen, älskar när de åker båt, hoppar från klipporna och Harry sjunger så bra också, haha). Senare på eftermiddagen åkte jag och grabbarna i familjen en sväng till Båstad. Vi kollade damtennis och det var riktigt roligt. I en timme typ. Sen blev jag rastlös i benen. Det var ljuvligt väder! Sen åkte hela familjen på spontanmiddag till mamma och pappas kompisar. Vi åt tacos, drack äpplemust och pratade hela kvällen lång. Härlig dag. Härlig sommarlovsdag!

Min stora kärlek

 
Åh!
Jobbhelgen är över för den här gången! Måste ändå säga att trots det är stressigt och emellanåt väldigt påfrestande så har denna helgen gått över förväntan! Ni vet när jobbet bara flyter på? Positiva tankar cirkulerar, allt går som planerat, jag har härliga och förstående kollegor och timmarna går fort. Det är så uppskattat att få känna så! Igår när jag slutat åkte jag i raketfart hem och fräschade till mig. Sen mötte vi upp två kompisar, åt på uteservering, köpte smågodis och såg Legenden om Tarzan. Kanske ingen film jag själv hade valt men den var faktiskt helt OK! Det är ju en sån här typ av film man ska se på bio! Idag vaknade jag upp 8:30 - utvilad - och har inte riktigt planerat dagen än. Kanske att jag ska åka till Halmstad en runda i eftermiddag (hälsa på Marcus på kontoret, strosa på stan och upptäcka staden, haha). Vi har inte riktigt bestämt än. En sak som är säker iallafall är att vi idag har varit tillsammans i 6 år!! Skriver alltid hur galet det är och hur fort tiden går. Men istället har jag frågat mig hur vi lyckas hålla ihop? Jag tror att allt handlar om att aldrig ta den andra för givet (vilken kliché), prata mycket, se varandra, få längta och sakna, att ha gemensamma drömmar och framtidsplaner, att ta del av varandras intressen men kanske det viktigaste av allt (oromantiskt som fan) - att ha ett eget liv, vänner och mål. Åh! Har enda sen vi träffades alltid känt att det är något speciellt med Marcus. Visste från första kvällen att det här kommer bli något. Men aldrig, ALDRIG hade jag kunnat tro i min vildaste fantasi att vi - så här drygt sex år senare - fortfarande hänger ihop. Vi var 16 och 17. Tonåringar. Tänk vad livet tar en. Tänk så bra det blev!

Delad tur

 

Hej regn och rusk och... delad tur! Så himla härligt att ha en tre timmars paus mitt på dagen! Jättehärligt! Hm, en aning ironisk! Vi har en liten dam på avdelningen som påminner mig halvåtta på morgonen att det är jag som ska lägga henne ikväll igen - precis vad man vill höra, haha. Har lagt benen högt nu i uterummet och kopplar bort hjärnan en stund med ett avsnitt av Cirkus Magaluf. Så dåligt att det blir bra! Ville mest gå in och önskar er en trevlig helg men blev kanske mer ett gnällinlägg. Förlåt, isåfall! Håller tummarna att kvällen bli lugn på äldreboendet! Imorgon efter avslutat pass ska jag, Marcus och ett par kompisar kolla på Tarzan på bio. Vi har lyckats pricka in favoritplatserna och sen är filmen i 3D så kan bli riktigt roligt! Ser dock mest fram emot att äta smörpopcorn! Så himla, himla gott! Glad lördag Bloggis!


Tusen och åter tusen


Jag har som projekt den här sommaren att rensa bland alla tusentals bilder jag tagit genom åren. Vår externa hårdisk totalt fallerade för några år sedan så alla bilder mellan 2003-2008 är borta. Så fruktansvärt tråkigt! Nu har vi en back up på Telia som tur är. Men det är lätt att vara efterklok. Hur som helst så har jag alltid haft uppfattningen att jag är rätt bra på att sålla men inser nu, efter att ha gått igenom månad för månad ett av åtta år att jag är rent av kass på det. Jag har bilder som är snarlika, suddiga, meningslösa men också många som förstås är väldigt härliga! Jag är så glad och tacksam att jag varit flitig med kameran - jag kommer aldrig få uppleva stunder med morfar eller Cindy igen men bilderna förstärker alla de minnen jag har från dem. Så jag ångrar inte mina tusentals bilder för en sekund. Är glad att kunna välja och vraka mellan olika tillfällen, släktkalas, vardagar, uppstyrda och lediga bilder på dessa två som jag tänker ofta, ofta på! 

Sommarregn & klänning



Hej hallå torsdag!
Hoppas ni mår bra och är laddade inför helgen! Jag tycker veckorna går så rysligt snabbt. Gör de inte? Försöker verkligen stanna upp, njuta av att vara ledig från skolan, slippa pendla, passa på att planera in roliga saker och varva det med jobb. Åh, älskar sommaren! Vet att det här låter så fruktansvärt egoistiskt men tycker det är ganska skönt att det inte är strålande sol och 25 grader. Luften på äldreboenet står still när solen gassar på och det är nästan outhärdligt att jobba när temeperaturerna stiger till närmare 30 grader utomhus. Många äldre är ju också väldigt frusna av sig så att vädra kommer inte på tal, haha. Men tycker och andra sidan så synd om alla som har semester i detta regnväder. Det kan ju inte vara roligt alls?

Jaja. Nog snackat om vädret. Något att jag försöker njuta av under dessa sommarmånader är att svassa runt i klänning. Mitt favoritplagg. Är det inte underbart att låta benen vara bara? Och vi ska inte tala om hur skönt det är att slippa ha en tajt byxa som klämmer åt i midjan. Klänning är bäst, inga protest! Som ni hör har jag lite fantasibrist. Vill blogga men vet inte riktigt vad jag ska säga så nu säger jag bara massa strunt. Men ett blogginlägg blev det! Den här lediga dagen ska jag förövrigt ägna åt att gå en sväng på stan (älskar att göra det när jag inte har någon tid att passa - bara gå omkring, kika in i olika butiker och välja själv när jag ska åka hem - har jag föresten bertättat att jag är makalös på att gå på stan/i köpcentrum utan att handla något? Det gillar plånboken) och ikväll ska jag laga pastasallad med kyckling i soja och till servera det med grönsaker, sweet chilisås, soltorkade tomater, fetaost och oliver. Mm - så gott så gott!

Tennisveckan



Har ännu inte begripit mig på bloggens nya app.
Blir inte alls som jag vill. Men får gå in i datorn sen och ändra så jag blir nöjd. Är lite petig av mig med allt. Vill att saker och ting ska bli på mitt sätt. Det där är både på gott och ont. Hade varit skönt ibland att släppa på garden men oftast ser jag det som något positivt! Men nu flummade jag iväg totalt. Tänkte berätta om min nya grej. Eller ja, tanken är att det ska bli min nya grej. Tennis. Ska boka bana några gånger till under sommaren. Jag, Adam, Josse och Marcus spelare ett par timmar igår. Var riktigt roligt! Och länge sen! Gick på tennis när jag var sju då det är ju milt sagt några år sen. Det är kul när man får lite flow på spelet. Men så här i början går det ju alltid lite segt - men huvudsaken är att vi får motion (stavas det verkligen så?) och har roligt! För övrigt har jag några dagars ledigt nu. Så gött! Har jobbat fyra dagar på raken och med tunga lyft och många förflyttningar ska det bli skönt. Framför allt för ryggen. Har bestämt mig den här sommaren för att aldrig bli tjock. Dels för att det inte är bra för varken hjärtat eller knäna men vill inte att någon ung människans rygg ska förslitas för att jag ska upp och ner i sängen när jag blir gammal. Så. Nu ska jag fortsätta soladet här på altanen (ja, tänka sig - det är sol, efter ett par veckors konstant regn). Puss puss Bloggis!


Det här med träning


Det är inte ofta jag googlar fitnessbilder eller inspirationsbilder liknande bilden ovan.
Men när jag såg den här tjejens Instagram-konto så blev jag så inspirerad! Så här hade jag velat se ut. Jag ska titta på den när motivationen tryter. Som nu. Jag vet inte vad det är med mig men jag är inte ett dugg sugen på att varken jogga eller göra styrkeövningar. Jag längtar som en galning efter känslan som infinner sig efteråt. Men alltså jag orkar inte ta tag i det. Dels för att jag vet att det kommer vara SÅ tungt att ge sig iväg på en fyrakilometersrunda och dels för att det känns som: tränar jag = blir jag sjuk. Jag försöker göra det lätt för mig - och tänker att motivationen då kommer tillbaka. Att jogga och göra tabata i trädgården kräver varken någon vidare planering eller pengar. Det handlar bara om att ta sig i kragen och sätta fart. Skyller på att jag jobbat en hel del den senaste tiden men det är egentligen sämsta anledningen. Jag har ju typ för mina en-timmes-promenader varje dag, haha. Så varför skulle jag inte hinna med ett träningspass på 45 minuter. Nej, skärpning Annie! Får skriva ut bilden och sätta upp. Vet att man inte ska ha någon annan än sig själv som målbild (detta har de tjatat om i Träningspodden) då alla har olika genetiska förutsättningar men skit samma. Jag behöver få en spark i baken och det är NU!

Överraskad!

Gästernas söta hund


Åh!
Så bra lördagskvällen blev! Vi lyckades verkligen att överraska mamma! Jag trodde knappt det skulle gå för hon tänker på allt. Så jag trodde att hon hade listat ut planerna som vi smidigt men icke! Vi grillade ute på altanen, placerade mamma strategiskt så hon inte skulle kunna se när gästerna smög sig in i trädgården och dukade för oss fem bara. Mamma blev därför så förvånad när kompisarna dök upp från ingenstans! Jag gjorde en ny variant av bakad potatis - när de gått klara i ugnen gröper man ur potatisen, blandar den med creme fraiche, rivenost, vitlök, salt och peppar och sen skulle den bakas i ytterliggare 10-15 minuter. Alla verkar gilla det. Utom jag, haha. Det var absolut inget fel på det men tyckte verkligen inte att det smakade något - mer än potatis då! Jaja. Så festligt ut om inget annat! Nu har jag precis betat av två jobbpass. Hade bytt med en tjej så tog hennes kvällspass igår och idag skulle jag egentligen också jobbat kvällen men det var inte tillräckligt bemannat under dagen idag så kom nyss hem. Skönt att även ha den här arbetsdagen avklarad! Nu ska jag ut och gå med Wahlgren & Wistam (älskar poddar, som ni vet). Glad måndag Bloggis!

Låtsasfödelsedag



God morgon lördag!
Det får bli ett snabbt inlägg idag! Ska nämligen ut på promenix med Elina om, ja fem minuter! Vi startade den här morgonen med att pappa cyklade till bageriet och handlade nybakta bullar (finns det något godare?). Jag fixade mysigt med tända ljus och vikna servetter, skrev födelsedagskort och ringde hit Adam! Mamma prickade in en promenad i precis rättans tid så hon visste inget. Sen överraskade vi henne med sång, paket och en god frukost! Idag låtsas vi nämligen att det är mammas 50 årsdag! Hennes födelsedag blev inte alls som tänkt. Hon och pappa firade med regn nere i Spanien. Jag, Adam, mormor och morfar facetimade med dem och morfar försökte väsa fram ett "ha det äran" - han var så mån om att hon skulle få höra han säga de orden. Tur i oturen att de ändå åkte till Malaga under den tidpunkten  - eller snarare att de kom hem i grevens tid. För bara några dagar senare gick morfar bort. P.g.a. detta glömdes mammas födelsedag nästan bort. Allt fick ställas på paus. Så idag - exakt två månader efter hennes riktiga 50 årsdag - ska vi låtsas att det är den nioende maj! Jag har planerat middagen för kvällen och ska testa ett nytt recept. Tyckte det lät så gott! Vi har även bjudit hit ett par kompisar till mamma och pappa! Men det vet hon inget om än. Hoppas verkligen hon inte går in och läser här under dagen nu. Men den risken får jag ta, allt för bloggen.

Filmtips!


Hej mitt i natten!
La mig för en stund sedan men kan inte sova, det är så kvavt i rummet. Åska på gång? Så jag tänkte passa på att kika in här - har ju gått några dagar sen sist. Massa jobb kom emellan! Hur som helst så såg vi på en härlig film ikväll, Hundra steg från Bombay till Paris. Ni vet en sån där film som man aldrig riktigt vill ska ta slut. Det är ju ett bra betyg! Se den! Regnet smattrade på fönsterrutorna så kändes extra bra att sitta uppkrupen i soffan (läs: halvsvettig och lite röstlös i benen - vet inte vad det är med mig men har så svårt att sitta still alldeles för länge. Det är precis som att jag nästan får ont i vader efter ett tag, haha). Annars då? Har ni helg? Kanske semester? Jag längtar till lite ledighet! Det kommer, det kommer! Fast känns ganska gött också att tjäna pengar - utan att behöva ha tankar gällande plugg och dåligt samvete i bakhuvudet. Nej herru ni! Ska försöka sova en sväng nu. Imorgon väntar nämligen en rolig dag så måste ha energi tills dess! Vill egentligen avslöja allt redan nu men det vågar jag inte! Dags att sätta fart. Kom John Blund! Kom!

Bildkälla

Filmtips

Hej mitt i natten! La mig för en stund sedan men kan inte sova, det är så kvavt i rummet. Åska på gång? Så jag tänkte passa på att kika in här - har ju gått några dagar sen sist. Massa jobb kom emellan! Hur som helst så såg vi på en härlig film ikväll. Ni vet en sån där film som man aldrig riktigt vill ska ta slut. Det är ju ett bra betyg! Se den! Regnet smattrade på fönsterrutorna så kändes extra bra att sitta uppkrupen i soffan (läs: halvsvettig och lite röstlös i benen - vet inte vad det är med mig men har så svårt att sitta still alldeles för länge. Det är precis som att jag nästan får ont i vader efter ett tag, haha). Annars då? Har ni helg? Kanske semester? Jag längtar till lite ledighet! Det kommer, det kommer! Fast känns ganska gött också att tjäna pengar - utan att behöva ha tankar rörande plugg och dåligt samvete i bakhuvudet. Nej herru ni! Ska försöka sova en sväng nu. Imorgon väntar nämligen en rolig dag så måste ha energi tills dess! Vill egentligen avslöja allt redan nu men det vågar jag inte! Dags att sätta fart. Kom John Blund! Kom!


Inspirerande dukningar



Hallå Bloggis!
Idag är det världens tråkigaste väder! Tycker så synd om alla som har semester nu. Den regnar verkligen bort! Igår skulle jag, Marcus, Adam och Josefine spelat tennis var det tänkt. Vi har pratat om det från och till ett bra tag men nu äntligen har vi tagit tag i det. Men så blev det ju inget när gårdagen bjöd på så ostabilt väder, blä! Nästa tisdag gör vi ett nytt försök! Just nu väntar jag ut regnet. Tänkte gå på en promenad innan jag har ett kvällspass på jobbet. Så länge roar jag mig med att inspireras av massa fina bilder på Instagram. Fastnade för den här (@lisasofialinnea) - ljuset, fönsterna, dukningen, vinglasen, tallrikarna, salladsskålen och underläggen - ja allt! Gillar ju att drömma mig bort som ni vet. Ni var föresten väldigt dåliga på att hjälpa mig i min tallriksjakt. Det blir bakläxa på det!

Min lediga måndag


Hej hallå tisdag! Igår var en BRA dag! Det blev överraskande nog sol hela dagen lång så jag passade på att vara ute mycket! Jag var ensam hemma hela dagen och även om det kan bli lite väl tyst emellanåt så gillar jag verkligen att få göra allt i min egna takt och planera dagen allt efter som. Jag gick en promenad till hamnen med Sommar i P1 i hörlurarna. Till mellanmålet, när jag kände för att ha lite sällskap, slog jag igång Mamma Mia (åh vad jag älskar den filmen!!). På eftermiddagen mötte jag upp Marcus och sen åkte vi hem till honom för att förbereda middagen och jag måste säga att vår mat blev faktiskt succé! Det finns knappt något som slår tortilliabröd, avokado, krämig vitlökssås, kyckling i sweet chilisås, olika grönsaker och klyftpotatis som är så där krispiga! Jag vet inte hur ni fungerar men jag äter mycket med ögonen så för mig är det vitkigt att det är färgrikt! Vi hann prata i flera timmar i streck och något spel hann vi dessvärre inte med så det tog jag hem på cykeln igen. En härlig måndag blev det hur som helst!


Glutenfri kladdkaka



Det är måndag och jobbhelgen är över!
Jag har ju dock haft väldigt bekväma arbetstider den här helgen då jag bytte bort min ena del av den delade turen - då företaget Marcus jobbar på hade personalfest i lördagskväll! Men det där vet ni ju redan. Vi två sänkte medelåldern rejält (alla var över 40 typ), hade femkamp, åt världens godaste sommarbuffé, dansade till svenska klassiker och jag fick en snabb "guidad tur" vid midnatt i Halmstad. En mycket trevlig tillställning måste jag säga! Igår jobbade jag därför kvällen på äldreboendet och hann under dagen med att sola i regn (ja, alltså det regnade OCH var sol samtidigt) och slänga ihop en glutenfri kladdkaka. Bytte bara ut ströbrödet och vetemjölet mot en glutenfri mjölmix. När jag annars gör glutenfria bakverk blir de aldrig riktigt bakade men den här gången minskade jag på smöret och gräddade den ett par minuter extra. Den blev riktigt bra! Ikväll ska jag och Marcus laga middag till ett par vänner. Våra scheman går inte riktigt ihop så vi kom fram till att den enda dagen som passar för oss alla fyra på hela sommaren är ikväll. Så vi tänkte fira måndagen med att äta min favoriträtt och spela sällskapsspel. Ska nog baka något också - chokladbollar får det bli! Glad måndag Bloggis!

Grattis bloggen!

Hej hallå Bloggis! Det är FREDAG och det är bloggens födelsedag! Hur häftigt är det inte att jag hållt liv i den här hemsidan i hela ÅTTA år? Jag kan knappt själv fatta det! Grattis, hurra och ett fyrfaldigt leve Bloggis! Så glad att ni kikar in här och aldrig - kan ni tänka er, ALDRIG - har jag behövt höja tonen för att ni diskuterar livligt och aggressivt i kommentarsfälten. Haha, jag får ju snarare tjata på er och bedja att någon av mina 30 läsare ska ge ifrån sig en liten hälsning. Men som ni vet skriver jag bloggen mest för min egen och mina vänners skull. Då kan vi ha lite koll på varandra trots att vi inte ses så ofta och jag kan själv gå tillbaka i arkivet för att se vad jag har haft för mig.


Nog om födelsedagen. Nu byter vi samtalsämne. Det är jobbhelg på ingång och jag skulle egentligen jobbat prick på hela helgen men har bytat ut mitt dagspass på söndag så ska bara jobba en del av den delade turen då. Skönt! Hatar delade turer - helt omöjligt att hinna med något annat den dagen och efteråt är man helt slut. Jag brukar vakna upp dagen efter och känna mig som bakfull. Nej, det där med delade turer är förlegat! Det borde ju gå att hitta andra lösningar! Imorgonkväll ska jag och Marcus åka till Halmstad och ha sommarfest med Marcus kollegor! Spännande! Det betyder dock att bloggen kommer gapa tom under helgen - men ni ska nog klara er! Nu ska jag ut på promenix med Fredagspodden. Igår gick jag en långrunda med Maja. Så glad att hon är hemma igen! Vi pratade om sommarjobb, inplanerade semestrar och allt som hänt sen sist vi sågs - det var mycket att ta igen helt enkelt! Älskar förövrigt att umgås genom att promenera. Man hinner prata mycket, finns inget annat som "stör" och sen får man motion på köpet! Önskar dig en glad fredag och trevlig helg!!

RSS 2.0