Todo El Mundo


Heeeeeeej och glad valborgsmässoafton!
Här är det full rulle som gäller! Jag kom hem från jobbet vid två och har sedan dess fixat och donat. Blir lite mysig middag ikväll med några vänner! Det blev väldigt spontant så planeringen är inte på topp. Men ska nu dra mig till stan för att handla hem middagen med Elina. Sen ska vi laga mat tillsammans och dricka vin! Ska kila men vill bara tipsa om Dannys nya låt! Så bra! Spelas om och om på hög volym (i bilen när jag kör själv, hihi). Lyssna och dansa! Ha en fin kväll!

5 punkter


Vi kör ett inlägg i punktform idag. Vad har hänt sen sist vi hördes? Jo, det ska jag berätta..


1. Jag har ätit alldeles för mycket godis så nu har jag en deal att vara nyttig i några veckor. Det där med löften till sig själv att man ska träna si och så mycket och inte äta det ena och det andra brukar fungera så där. Det vet jag redan. (Förstår inte i min vildaste fantasi att jag hållt upp med godis i ett helt år för några år sedan!!) Men det känns ju ändå bra att ha de där nystarterna och då få känna att man liksom är nollställd. Konstigt det där är. Egentligen. Men tror ni inte många fungerar likadant? Och varför är alltid måndagen den bästa dagen för start?

2. Jag har jobbat idag och hade kunnat betala 500 kronor för att få ligga kvar i sängen i åtminstonne två timmar imorse. Men det gick ju inte. Såklart. Så det var bara att pallra sig upp. Men efter nio timmar på jobbet kändes det ändå bra! Timmarna flög fram och vipps så var klockan fyra! Älskar att dagarna på jobbet går snabbt!

3. Jag läste precis igenom min dagliga bloggpost och hade satt i halsen (om jag hade druckit något) när jag fick se att Blondinbella är gravid! Coolt!

4. Igår körde jag en sväng till både mormor och morfar och farmor och farfar. Jag och farmor följde upp vår årliga tradition med att plocka årets skörd av vitsippor. Skogen intill där dem bor finns hur många som helst. Det är som ett hav av vita blommor! Så himla fint!

5. Igår blev jag trött på allt och bestämde mig för att nu får det vara sommar - kommer den inte till mig får väl jag ta mig till den, tänkte jag. Så jag bokade en sista-minuten-resa! Jag längtar efter shortsväder, bad i turkosblått hav och bruna ben! Tjoho! Jag lovar hålla er uppdaterade!

Freeeeedaaaag!



Ja, det är verkligen så jag känner med den här fredagen! Så himlens gött med två dagars ledighet! Ser ni föresten att jag lagt upp bilder på mina kläder? Ja, men se där! Det hör inte till vanligheterna! Men det är så att jag visste inte riktigt vad jag skulle blogga om idag så jag tänkte att jag kunde visa de här byxorna, (haha, hörs så patetiskt när man skriver så). Jag gillar dem mycket! Och det är först nu som jag har kunnat börja använda dem i år. Gött! Chinos är vår för mig! Hårda jeans har man gått med hela hösten och vintern så nu är det minsann dags för något mjukare och svalare! Härligt va?! Den grå t-shirten är föresten ny. Jag köpte den på Lager 157 för ett par veckor sen! Har letat efter en så där lagom slapp grå tröja länge! Tycker grått är SÅ FINT! Hade kunnat bära det dagligen! Sen längtar jag till man kan ha klänning! Älskar det! Med bara ben, ska tilläggas. Annars är inte den fullkomliga härligheten nådd! Så. Med det sagt vill jag önska dig en riktigt härlig helg! Min är rätt oplanerad, skönt! Ikväll ska jag träffa min kärlek för nu har vi varit ifrån varandra i fem dagar och det är typ rekord. TREVLIG HELG BLOGGIS!


Tjejkväll på stan

Bjussar på några bilder från igår!

Heeeeeeej alla glada läsare! Sorry för mitt dåliga bloggande den senaste tiden! Men trots det ser jag att ni kikar in här, tjugo härliga människor!! Hej hej på er! Idag kom jag hem från jobbet med full energi! Kan det vara för att det är fredag imorgon och sen att det väntar en go helg?! Åh, så skönt! Den har jag längtat efter! Men först är det fredag och innan dess torsdagkväll. Ikväll är det dessutom extraöppet i affärerna i stan! Tjejkväll kalls det. Rabatter lite här och var och sol på det! Roligt tycker jag. Och mamma. Så vi ska dit och kika läget är det tänkt. Men innan dess: grillade hamburgare! (Snnnnaaaaart sommar - känner ni det? Det börjar bli grönt på marken och rätt varma grader också! Äntligen får man säga, va?)

Från webbkameran

 
Godmorgon, godmorgon! Här har jag tagit en lång, skön sovmorgon! Shit vad det är härligt att få sova ut! Jag har jobbat sju av åtta dagar här nu och igår var jag som en levande zombie! Det kändes knappt som jag var hemma någonting förra veckan. Knäppt! Idag har jag iallafall en ledig dag och den ska jag verkligen ta till vara på. En springtur i skogen för att samla energi och rensa tankarna och senare en sväng på stan! Ha en fin tisdag Bloggis!

Får viska ett litet ursäktande för den dåliga bildkvalitén.

Blommor & korall



Tjena tjena! Fullt sjå sen halv sex imorse! Kom hem halv fem, duschade och tog på mig lite härliga färger! Ny blus och sjal! Visst blir man glad av dem? Nu ska jag äta grillat och hålla helg! Imorgon är det fullt upp igen men nu är det lördag och inget annat! Hej å hå!

Rad & kom igång!

Jag har fått en schemarad på jobbet från och med den här veckan och ett par veckor framåt! Väldigt skönt för då kan jag planera lite bättre. Och det gillar ju jag, en planerare som jag är! Schemat började med sexdagarsvecka så det var från noll till hundra på en dag! Jag ska jobba hela helgen men har en paus idag. Gött!


I månags tog jag min första springtur på evigheter! Jag har haft en envis förkyldning och nu har pollensäsongen dragit igång så halsen och ögonen har fått jobba hårt den senaste tiden. Men nu är jag så taggad till att träna och komma igång så nu får de säga precis vad de vill! Här ska det tränas! Hur underbart är det inte att springa i skogen nu när det har varit 16 grader? I love it! Men konditionen är tyvärr inte lika härlig så den måste jobbas upp! Igår sprang jag intervaller och sen körde jag lite tabata och styrka i trädgården. En gammal dyna och ett par hantlar är allt som behövs! Och ett par bra skor såklart! Men mer än så krävs inte för att få en bra träning för hela kroppen! Man ska inte krångla till det! Nu ska här dammas och donas! Glad torsdag Bloggis!

Vårens första dag

Tacosfest!

Hej lugna sköna söndag!
Vilken go dag detta har varit! Slappesöndag är rätt underskattat. Speciellt när lördagen varit intensiv och fartfylld! Gårdagen bjöd på ett IKEA-snabb-besök, fix inför kvällens festligheter, handling av tequila-tillbehör, snabbfika hos Malin och fest såklart! Nästan hela tjocka släkten var samlad! Och det märktes, för ljudnivån var inte nådig, haha. Man kunde tro det var 100 personer i vårt lilla vardagsrum. Jag har förstått att pratgladhet går i arv! Idag har jag och Marcus tagit en promenad och solat näsan vid havet! Idag är det verkligen vårens första riktiga riktiga dag! 14.8 grader sa dem precis på Vädret att Ängelholm har haft! Nice! Man blir så glad av att se att sommaren kommer smygandes!

Timme för timme


8:30
Vaknar och spelar restaurangspelet som jag just nu är beroende av. Mycket underhållande ska ni veta!



9:30
Äter frukost tillsammans med Jenny och Steffo i Nyhetsmorgon. Detta gör jag i sällskap av min nya, fina tekopp och ett grymt gott te! Specialblandning är namnet!


11:15 Står i kön till kassan på Willys, med pappa, och upptäcker, till min stora glädje, att de säljer den turkiska chokladen som jag och Marcus levde på i Kemer!


12:20 Efter en vända in i ännu en mataffär var vi hemma igen! Storhandling: avklarad!

 
12:50 Bakning står på schemat. Klassisker blir det. Kladdkaka gånger två. Vill ni ha ett par tips på hur man kan få till en riktigt bra kladdkaka? Ett. Elvispa ägg och socker länge. Helst tio minuter. Två. Gör en och en halv sats till en kakform. Resultatet blir tjockare och fylligare. Höga kanter, som på café.


13:30 Ska ha kokosöverdrag på kladdkakan och läser recept. Jag hade verkligen fullt fokus på körkortet när receptet skrevs för två veckor sen och därav blev omrörning - omkörning! Min typ av humor!


14:45 Kladdkakorna är klara och jag beger mig till Parkskolan. I bil. Coolt.


16:50 Jag och Marcus kör till ett tomt Lager 157. Bara vi där. Gött! Testar kläder i lugn och ro.



17:00
Bland annat en snygg regnkappa. Bestämmer för att köpa en men har svårt att välja färg. Vele-Majan i mig får det jobbigt.


18:30 Vi handlar en kasse var med kläder och är nöjda. Beger oss mot Ängelholm igen och stannar till på Burger King. Wopper Meal sitter fint. Även kronan på huvudet.



22:20 Vi väljer kvällens film men kommer på att vi är rätt trötta så skippar film.


23:15 Jag kör hem och somnar gott efter en härlig dag!

Fredag!!!!!!


Fredag!
Jippi! En fredag med mycket på schemat, vill jag lova! Och jag glömmer inte bort din Bloggis! Jag tänker nämligen mycket på min lilla blogg idag eftersom jag tänkte köra ett inlägg med "en bild i timmen". Roligt tycker jag! Nu ska jag kila iväg till Parkskolan! Jag har inte spelat tvärflöjt på evigheternas evighet! Påsklov, körkort, jobb och SPA kom emellan! Så det ska bli jättekul att träffa tvärisarna idag! Roligt med kompisar som man delar ett lite annorlunda intresse med! GLAD FREDAG BLOGGIS! Ikväll är det Lets Dance! Hihi, sånt gillar jag!

Solsken i sinnet

Idag är första dagen på... ja jag vet inte hur länge, som det regnar! Både jag och Karolina hade glömt bort hur blöt asfalt ser ut. Knäppt! (Men tror inte det kommit en droppe regn sen i kanske december. Vintern har verkligen varit lång i år). Ja, men precis! Jag har träffat Karolina idag! Helt underbart! Vi hade dock en superkort, men intensiv, pratstund. Men så härligt det är - att träffa sina vänner! Det blir ju mycket mer sällan nu när båda har jobb på olika håll! Men desto roligare blir det ju då när man väl ses! Vi hade så mycket att uppdatera varandra om så pratat gick på snabbspolning. Måste hörts roligt!


Har på mig min solskenströja idag! Älskar den! Jag blir verkligen på bra humör endast av att ta den på mig! Härligt att kläder kan påverka ens humör så positivt! 

Amanda & Hannah

Klick klick klick - säsongsavslutning!

Tänkte blogga om detta - men så såg jag att Josse precis gjort det - så jag lät bli.
Men så tänkte jag att äsch så knäppt av mig - klart jag också kan göra det. Så det är alltså det jag gör nu. Jag ska tipsa er. Detta är kanske inte alls är någon nyhet för er. Men om det är det så är det ju bra. På Middag Hos Hannah & Amanda - ett webbteveprogram som ger må-bra-feeling! Bra gäster, roliga recept, roliga samtalsämnen men framför allt - roliga programledare. Eller ja, det känns inte som att de är programledare utan tja, vad ska man säga, som att de liksom bara är sig själva. De gårinte in i några roller, menar jag. Tips till dig Bloggis om du har en halvtimme över! Man mår bra och blir glad! Det är bra det!

Bilden är lånad!

Dagens status 2


I helgen väntar ännu ett firande. Mycket firande har det blivit nu. Men det är ju inte så konstigt! Tjugo och körkort på mindre än två veckor - det är klart det ska firas! Helgens firande är iallafall sista födelsedagsfirandet. Ska bli jätteroligt! Hela min släkt kommer hit. Vi blir 30 pers! Tjocka, feta släkten, eller vad är det man kallar det? Tycker så mycket om allihop så ska bli härligt att vara samlade. Mina fina kusiner! Vi ska äta tacos, har jag bestämt. Dels för att det är min favoriträtt (och typ det enda jag kan laga) och dels för att vi inte äter det lika ofta här hemma längre! Men det är ett par dagar tills dess. Skönt - för då hinner kanske min röst komma ikapp. Just nu håller den liksom i bara ett par timmar. Sen blir jag så hes och hostig. Dessa två timmar spenderade jag idag med att prata av mig hos farmor och farfar. Jag och farmor letade vitsippor i skogen och sen lagade hon lax och potatis! Mysigt! Efter det åkte jag till cheferna på jobbet och fick sommarschemat! Toppen! Först ska jag resa - ska bli såååååå kul att få uppleva Italien - och sen är det arbete som gäller! Min dag alltså. Kram!

Fiskbensfläta


Titta vad jag har lärt mig! Efter några kvartar kan jag göra en ny sorts fläta! Roligt tycker jag! Det knäppa är, när det kommer till det här med flätor, är att jag tycker det är lättast att göra det på mig själv. Alltså man borde ju tycka att det är bra mycket enklare att göra det på någon annan. Men jag tycker tvärtom. Fiskbensfläta. Fint. Visst är det? Jag skulle vilja ha ännu längre hår! Jag sparar!

Bättringsväg & körkortshämtning!

Också var det onsdag, vill jag tro. Söndagen blev nämligen en måndag och ja då fortsatte det så och därför går jag här och tror att det är onsdag idag. Se&hör ska komma med posten och ikväll ska det vara final i Sveriges Mästerkock. Men så är det bara tisdag. Rackarns också! Imorgon hoppas jag hur som helst att Jenny kammar hem segern! Hon har varit bra från start! Har ni följt det?


Idag mår jag mycket bättre! Tack och lov! Hostattackerna börjar avta och jag har känt mig relativt pigg. Skönt! Så pass pigg att jag kunde hämta ut ett megaviktigt brev på posten idag! Kanske det viktigaste och roligaste någonsin.... SÅ KUL! Inte trodde jag att man kunde bli så glad för ett brev från Transportstyrelsen! Jag kan knappt fatta att jag har tagit körkort! Det har liksom varit så mycket med detta att det är svårbegripligt att det nu är över! I september skrev jag in mig, tog en lektion i veckan och började plugga teori. Efter jul trappades allt upp och sen februari har det varit full fart framåt! Såååååå gött att det nu är klart! Nu gäller det bara att köra, köra, köra så jag inte glömmer. Men det gör jag gärna. Kör alltså. Häromdagen när jag körde själv för första gången kändes det så galet. Och tomt. Jag hade plötstligt ingen brevid mig. Åh vad vuxen jag kände mig! Idag var jag alltså och hämtade ut körkortet. Körkortsbilden är tagen tre minuter innan uppskrivningen så det är en aning nervös Annie på bild men vad gör det?

Vad har jag mer gjort idag? Jo, jag kollade på årets första avsnitt av Biggest Loser! Jag blir så inspirerad, när jag ser programmet, till att äta nyttigt och träna så svetten lackar. När min förkyldning är över ska det bli åka av. Det lovar jag. Men först lite mer citronvatten och lugna promenad. Sen så! En sak till bara: jag har, mest för min egen skull, lagt allt som har med körkortet att göra i en mapp. Jag kallar den för På Väg. Fyndigt va? Det här inlägget får vara avslutningen på den kategorin. Från tankarna när alla andra tog tag i sina körkort och jag hade mitt fokus på skolan, till första övningskörningen till nu.

Dagens status


Hej alla pigga, trötta, sura, glada, friska och sjuka!
Ja, ett extra stort hej till alla sjuka där ute! Vi är i samma klubb. Jag känner mig helt däckad av min förkyldning. Jag har haft så ont i halsen att jag undvikit att svälja. Så fruktandsvärt jobbigt! Idag krånglar halsen lite mindre men nu är det istället näsan som fått sig en känga. Usch! Sen tror jag pollenprognoserna har börjat visa att halterna i luften är rätt höga. Är det ingen av er som är pollenallergiker som har börjat få känningar? Det kliar i ögonen! FÖRUTOM det mår jag bra. Så vad har jag då gjort idag? Spenderade morgonen med att kolla lite på resor, tittat på No Strings Attached, somnat till No Strings Attached, lyssnat på Hannah & Amandas fredagspodd, ätit Baffusin och druckit mängder av citronvatten som resulterat i att jag känt mig kissnödig prick på hela tiden! En sjukdag i ett nötskal.

Torekov Hotell


Hej Bloggis!
Nu är jag hemma efter ett fint dygn på hotell och SPA. Vilken lyx det är att få komma bort så här och bara vila och vara! Jag var faktiskt på Torekov SPA för nästan exakt ett år sedan, med skolan. Men då var det piskande regn och storm så den här gången var upplevelsen bra mycket bättre - med tanke på de åtta plusgraderna och solen som lyste. Gött! Vi har ätit trerätters, badat i utomhusjacuzzi och ångbastu, sovit i fluffiga hotelltäcken och ätit en sååååååå god frukost! Nu är jag hemma igen och försöker få ordning på min hals. En släng av förkyldning ville nämligen slå sig till rot hos mig. Mycket ovälkommen. Så medan jag kurrerar mig bjussar jag på med lite bilder från helgen.

SPA & körkort!!!!!


Idag ska jag och den här fina killen iväg på SPA. Det ska bli jättekul och jag är så glad för att han fixat detta för mig! Så fint gjort. Det var tänkt att vi skulle fira att jag fyllt 20 men vi har faktiskt en till sak att fira (nu hörs det som vi ska gifta oss eller ha barn men snälla kära nån, så är inte fallet!!!) och det är att JAG HAR TAGIT KÖRKORT i veckan! Helt jäkla fantastiskt om du frågar mig!


Efter otaliga timmar med böckerna i näsan, dataprov som ska göras, 700 instuderingsfrågor som ska besvaras, körning på körskolan i exakt ett halvår, massa frustration när det gått dåligt, massa glädje när det gått bra, övningkörning med mamma och pappa, uppskrivning och sen på det en ångestfylld uppkörning som jag vetat om i två månader (och under dessa månader vaknat typ varje morgon med "åh, så läskigt - snart är det dags!") så är jag nu då äntligen klar! Jag kan inte beskriva hur underbart det känns! Nu kan min fritid verkligen bli FRItid och inte körtid! Så sjukt gött! Mycket som ska firas helt enkelt!

Godmorgon strålande torsdag!

Ännu en ny solig dag att gå till mötes. Det lät både vuxet och förnuftigt va? Ja, jag menar det - det händer mycket när man fyllt 20! Det är som att mognadsprocessen skjuter i höjden och helt plöstligt blir man förvånad över alla mogna resonemang som kommer ut ur ens mun!


Denna morgon startade jag precis som de flesta andra morgnar. Jag gjorde te, läste tidningen och åt skinkmackor med keso. Jag passade på att ta kort på födelsedagsblommor, innan de trillar ihop och vissnar. Nu ska jag däremot gå en promenad i solen. Halsen värker som tusan så en önskad springtur får vänta. Istället ska jag fråga den här damen om hon vill hänga på. Hoppas din torsdag är bra Bloggis!


5 punkter



Ibland tycker jag att det är rätt knepigt att komma på vad jag ska blogga om. Jag väljar medvetet att inte blogga allt för mycket om vad jag gör om dagarna, för jag vill behålla det lite för mig själv. Men man måste ju då vara rätt kreativ och fantasifull om man vill kunna leverera blogginlägg och det kan ju vara förbaskat svårt emellanåt. Men jag kör mitt bloggande i punktform idag. Så har vi kammat hem ett inlägg på så sätt.

1. Idag (eller ja, helt ärligt så var det faktiskt igår) så tog jag den här bilden. Panorama-effekten får verkligen effekt tycker jag. Och havet är som terapi för själen. Verkligen.

2. Jag längtar till fredag! Dels för att det är just fredag men mest för att jag ska få min födelsepresent av Marcus då! Wi!

3. Jag känner mig fet. Äsch, kanske inget man direkt ska tala om i sin blogg. Men jag tycker det är viktigt att poängtera att jag inte alltid mår så jäkla bra, för den uppfattningen är det lätt att få. Man kan tro när man läser många bloggar att alla lever topppenliv och mår så in i helvetets bra. Men så är det ju inte. Förstås. Men nu vill jag slippa halsont (har haft det i en hel månad - ÄR SÅ TRÖTT PÅ DET) och kunna träna och känna mig i form igen! Om två månader ska jag springa Änglamilen och då ska jag vara på topp. Så är det bara.

4. Änglamilen - en mil, ganska logiskt- och det känns rätt långt för att vara mig. Men i lördags fick jag världens längsta, bokstavligt talat, present, i form av att bli anmäld till Göteborgsvarvet! FATTAR NI? Änglamilen som liksom har varit och är, för all del, en big deal för mig blev så fjuttiputtigt, helt plötsligt. Nu ska jag istället plussa på en hel mil till eftersom Göteborgsvarvet är på 21 KILOMETER. Men det är inte förrän i maj nästa år. Puh. Tack och lov. Men coolt ska det bli. Jag älskar utmaningar! Tack Biffen för presenten! 

5. Ni vet väl om att jag har Instagram? Hoppandehatten. På tal om toppenliv och om att må så HIMLA bra så ser det ut som att jag mår just så - där. Men ni vet ju hur det egentligen ligger till.


Födelsedagspresenter


Hejsan Bloggis!
Idag är det så härligt grymmeväder! Det sägs, enligt Aftonbladet, att det kan bli upp till 18 grader i veckan. Haha, snack! Det räcker att solen är framme ett par dagar och sen kommer pressen med rubriker som "sommaren är här". Iallafall. Sen sist vi pratades vid (well, som jag pratade med er) har jag firat farfar, jobbat en heldag (med massa OB-tillägg, dessutom - hihi), städat mitt rum, haft ett roligt samtal med Malin och fotat lite födelsedagspresenter. Jag tänkte att jag måste ha lite nya bloggbilder så jag passade på att fota detta - innan det hinner tas bort från "presentbordet". Påskägg är väl obligatoriskt när man fyller år på påskhelgen, goda små smaskiheter som mina favoritchips och finchoklad, en tröja jag önskat mig i världens härligaste rosa färg och ett jättefint kort där det finns ännu finare innehåll... Så nöjd så nöjd över allt jag fått!

RSS 2.0