Essence & palmer


God dag denna siste maj! Jag är helt slut i huvudet efter en hel dag med farande hit och dit. Började dagen med en runda på stan. Jag hittade nämligen häromveckan ett presentkort på MQ som går ut imorgon, som jag skulle handla upp. När det var gjort gick jag, Anna och Elina till Graffiti för att äta lunch. Därefter åkte vi till Iittala Outlet, som har "keramikfestival" den här helgen. Jag blev några hundralappar fattigare och ett par Essence-glas rikare! Mycket nöjd! Har ni föresten sett att Damernas Värld har en bra deal med Essence-vinglas just nu?Jag föll som en fura när jag såg erbjudandet och kunde inte låta bli. Istället för 650 kronor ger man 260 kronor med porto! Sånt gillar vi!


Tänkte jag kunde fortsätta visa några fler bilder från resan. Dessa var några av de första som knäpptes. Vi hade precis hämtat ut vår hyrbil och var på väg till hotellet. Sista bilden är utsikten från hotellreceptionen. Inte helt fel att blicka ut över havet när man sitter och jobbar. De första timmarna på semestern, är smått magiska tycker jag! Man är trött och en aning sliten efter resan men spänd och förväntansfull över att det just börjat. Jag diggar det starkt!

Pastell


Som ni kanske vet var detta inte första gången vi besökte Benalmadena. Jag har alltid sagt att jag gärna vill åka tillbaka till samma hotell och plats igen, när vi kommit hem från semestern. Det kan vara för att jag fäster mig snabbt eller för att jag gillar när det är samma och oförändrat. Och även om det var roligt och kändes tryggt att återkomma till den här spanska staden så känns det som man kan det här stället. Det som är bra med att åka till samma igen är att man kan utforska mer av stan och den här gången vidgade vi våra vyer och tog oss in till mitten av stan, till gågatan där lokalbefolkningen hänger. Just den här kvällen var luften extra ljummen. Spanjorerna satt ute och tog ett glas vin och det var mycket folk i rörelse. Där fanns fler tapasbarer än restauranger och ett himla fint pastellfärgat träd!

Såld på Mijas



Hoppas ni haft en bra dag och kunnat njuta av väder och ledighet!
Jag har solat en timme på altanen, dragit mig från att springa, kommit på ursäkter och sen ryckt upp mig och tagit mig till en blåsig havsbad och tillslut tagit mig ut! När jag kom hem lagade jag och Adam kräftsoppa som vi precis ätit och nu tänkte jag torka håret, ta på mig lite smink och träffa upp Anna och Josse! Ska bli jätteroligt, var så länge sen vi sågs! Men först ska ni få en liten hint av byn jag pratade om. Alltså jag är helt begeistrad av dessa vita hus, turkosa krukor, röda blommor, kullerstensgator, långa trappor, smala gränder och denna genuina känsla den här byn ger! Den ligger högt ovanför havet så utsikten är magisk! Mer om det en annan dag! Men vill att ni lägger Mijas på minnet! Glad torsdag!

Klänning & barbent


Hej och hå!
Denna Kristi Himmelsfärds dag bara rusar förbi! Jag har tagit sovmorgon, tvättat, ätit tacosrester och tänkte strax dra mig ut på en löprunda! Har inte tränat sen Göteborgvarvet förutom en liten runda i Spanien. Jag sprang 2,5 kilometer innan benen blev tunga, haha. Men är det semester så är det! Istället tänkte jag ladda upp några bilder från Malaga och blicka tillbaka på härliga dagar! Så underbart att kunna gå i klänning och ha bara ben! Det var en behaglig värme på dagarna (runt 22-24 grader) och i solen var det riktigt varmt vid 18 men kvällarna hade gärna fått vara lite varmare för min smak. Temperaturen steg dock under veckan och nu i slutet kunde man sitta i shorts och sandaler ute vid åtta vilket var ljuvligt! Vi börjar med dessa!

Cerise



Hallå hallå!
Efter att ha somnat 20:30 igår kände jag mig som människa igen när jag vaknade. Har jobbat hela dagen och samtliga barn var på förskolan idag så nu känner jag mig helt färdig. Men vi har haft underbart väder och jag har varit på äventyr hela förmiddagen med de äldre barnen! Satt ute och åt mellanmål i gräset nu i eftermiddag med strålande sol! Härliga tider! Innan jag beger mig hem till Marcus - efter mååånga dagar utan varandra - tänkte jag bara visa mig här för er! Hej hej! Lägger in 600 bilder på datorn medan jag skriver detta som ni ska få se sen. Haha, lovar inte visa alla!! Knäppte precis några på mitt ceriserosa nagellack som jag köpte igår på Malagas flygplats! Där finns en stor taxfree-butik med vettiga priser på (det är allt annat än vad Kastrup har! Hutlösa priser! Hur kan det ens få kallas taxfree? Man får betala 200 kronor extra för parfym och dubbelt för godis!) alla möjliga sminkmärken, varav OPI är ett av dem. Min favorit när det kommer till nagellack! Nu: Marcus In The Parcus

Costa Del Sol


Bilden är tagen för exakt 24 timmar sen...

HEJ!
NU ÄR JAG TILLBAKA!! Va? Tillbaka? Från vad? Jo men det är ju så här att jag inte alltid berättar allt här på bloggen. Vad jag gör eller tänker eller inte tänker eller inte gör eller ja, ni fattar! Och nu har jag alltså inte berättat vad jag gjort - men det gör jag NU! Landade vid halv elva i förmiddags på Kastrup efter en vecka på solkusten! Jag och min familj har varit i Benalmadena sen förra tisdagen för lata dagar, sol och bad! Jag lovar visa massa bilder (var i en liten by som jag blev helt kär i! Hälften av korten är därifrån, haha) och berätta mer så fort jag fått sova! Gick nämligen upp mitt i natten för att hoppa på planet vid sju! Hatar, som ni kanske vet, att flyga men den här gången gick det så jäkla smidigt! Åtta timmar från dörr till dörr tog det och ingen är gladare än jag över noll turbulens och medvind! Hej på en stund!

Kärleksdoktorerna


När jag är ute på powerwalk tycker jag det är perfekt läge att dra igång något bra i lurarna.
Musik, i all ära, men ibland vill man lyssna på något annat. Man vill förskingra tankarna men man har inte behovet av att ha det helt tyst. Man är alltså i något slags mellantillstånd. Man orkar inte snacka en massa men man vill ändå ha sällskap. Så kan man väl säga. Då passar Hannah och Amanda himla bra! Bussiga tjejer, kvinnor eller kompisar - eller vad man nu väljer att kalla dem. För några veckor sen var jag på antingen 1. grymt bra humör eller 2. mycket mottaglig för deras prat eller 3. de var ovanligt roliga, för: vilket avsnitt de bjöd på! Jag gick och stor-log för mig själv på rundan när de berättade om dyra vinranker till väggen som tapetseraren satt upp och ner och när de avslöjade en stor hemlis.. Tycker det förövrigt har varit super att blanda lyssnandet när jag springer längre distanser. Först Fredagspodden, sen havsbrus, sen helt tyst och sen musik! Bra kombination och från helt tyst till musik gör att mina ben orkar lite, lite till! Slå igång Itunes eller Youtube och klicka in på Kärleksdoktorerna-episoden NU!

Visste du att..?

När jag inte har något bättre för mig går jag och funderar på vad jag ska dra till med för inlägg. Ibland kommer en superbra idé upp direkt men ibland bara mynnar tankarna ut i sand och hur mycket man än försöker spinna vidare så blir man inte klokare. Förrän det här säkra kortet dyker upp långt inifrån hjärnstammen. Man kan ju alltid köra på ett "visste-du-att"-inlägg. Och denna dag känns ypperlig för just ett sådant. Så här kommer det. Det var ett tag sen sist! Fem saker ni förmodligen inte visste om mig!

1. När jag blir stor (ja, så får man väl säga tills man känner sig vuxen, vilket jag antagligen kommer göra vid 27,28) drömmer jag om att bo i ett hus med ett vitt trädäck. Där fantiserar jag om en vit träsoffa, ett par vita trästolar och ett stort inbjudande dukat bord med saft, nybakta bullar och blommor. Och en söt liten karamell från Jelly Bean kanske. Möblerna ska i sin tur vara tillpiffade med kuddar i stjärnmönster alternativt rödrutigt. Superfint är det, eller kommer det bli, då ja.


2.
Jag har, på tal om växter, hittat en ny favoritblomma. Jag hade inte hört talas om den förrän jag fyllde år senast. Men vilken miss då! För vilka blomma! Ranunkel. Himla härlig lager-på-lager planta som påminner mig om en volangvippig klänning, en sommardag. Typ.

3. Jag har haft hål i öronen sen jag var, vad ska vi dra till med, tio. Men de senaste åren har jag inte kunnat använda örhängen. Bu och bä! Får så himla ont direkt ett litet titan- eller silvermärke trycks mot öronsnibben. Synd. För det är ju så snyggt! Är jag nickelallergiker tro? Är man extra känslig vid öronen? Experter - hallå!?

4. När jag var mindre, eller liten, ska man kanske ändå säga, gick jag på drillning! Roligt tills den dag hela föreningen skulle flytta till Bjuv! Då fick det vara nog för hemmakära Annie! Idag vinner, de jag tränade med, SM-guld på löpande band! Häftigt! Heja heja!

5. Jag är smått beroende av Hannah och Amandas podcast Fredagspodden! Imorgon ska jag visa vilket avsnitt ni bara inte får missa!

Ett inlägg tillägnat Cindy


För ett år sen eller så var det väl Cindy som var medelpunkten på den här bloggen.
Det var där fokus låg. I alla fall när det kom till bilder. Ni kanske inte upplevde det så men min känsla var att när jag inte hade någon passande bild på inlägget så var det alltid ett kort eller två på Cindy som dök upp. Inget fel men det men för min hunds privatlivs skull var det på tiden att förändra det. Ja, men hon vill väl kunna sova ifred utan att jag ska trycka upp en kamera i ansiktet på henne. Stackars Vespa, som hon heter här hemma. Eller Räven. Det är väl hennes två standardnamn, förutom Cindy då, kan man säga. Men idag tänkte jag att det hur som helst var min lilla flickas tur att få ta lite plats igen! Hon har mycket att stå i. Den här tösen. Förutom att hon har fullt upp med att sova mycket om dagarna, gå några kilometerspromenader och klura ut hur hon ska få upp hushållsrullen med godis i så har hon det kämpigt med både hjärtat och öronen. Trots detta är hon en väldigt snäll hund, som alltid vill vara där vi är. Den enda gången hon släpper koncentrationen på att vara med oss är när hon känner lukten av kvarterets två cavalier. Då skäller, hoppar och springer hon runder för hon bara mååååste ut och pussa på dem! Hon är så kär i dessa två hanar att det är alldeles otroligt! Gulligt! Ludde och Nalle är mycket populära och lyckligt vis är kärleken besvarad!

Floral print dress



Tjabba tjena denna 22 maj!
Vad dagarna bara springer iväg va? Snart är det sommar på riktigt och det tycker jag är alldeles ljuvligt! Har sett den här klänningen hos många olika bloggar hela 2013. Fastnade aldrig förrän jag häromdagen kom på hur perfekt den är. Den ljus, ljusrosa färgen, de små blommorna och det draperade (?) tyget. Sen gillar jag längden också! Den är varken för lång eller för kort. Har jag berättat att jag är allergisk mot tunikor som är på snudden för korta? Tycker det är så gräsligt fult när man använder dessa som klänningar. Det ska inte var risk att rumpan sticker fram när man böjer sig ner eller ser ut som man glömt byxorna. Nej fy, det är inte snyggt! Den här tycker jag dock är så rätt, på alla sätt! Anine Bing är märket och designer. Hennes förnamn är ju en omkastad blandning av mina bokstäver. Ja men så pass! Nu önskar jag dig en underbar dag!

Bilden har jag lånat från Sofi Fahrmans blogg. Sveriges mest stilsäkra kvinna, enligt mig!

Lysande rosor


Köpte för ett tag sen ett gäng rosor.
För att det är fint. För att jag blir glad varje gång jag ser dem. För att jag vill lära mig ta hand om blommor. Och det tycker jag börjar göra nu. Jag gör nya snitt och byter vatten varje/varannan dag. De står i uterummet nattetid och ja, det känns lite som att vårda ett, nja inte ett barn, men något åt det hållet. Underbart är det i alla fall och mammas önskan om att jag ska ärva hennes gröna fingrar, känns kanske inte riktigt lika långt borta. Bra härligt är det med alla dessa växter, det måste man ju ändå säga! Färg gör en glad och nu när det går mot sommar kan man ju plocka sin egna bukett i trädgården eller på en grönskande äng! Vallmofärgen ääääälskar jag!


Efter en vecka!

Tillbaka till vardagen!



Nu har jag landat och adrenalinet har gått ur kroppen!
Men vilken resa det har varit! Jag är så glad att jag åkte därifrån med en sån härlig känsla! Det betyder mycket! Tack Maja och Adam,ett minne för livet! Nu lämnar jag Göteborgsvarvet bakom mig och hoppas alla någon gång får uppleva det här! Nya mål får sättas upp och det ska bli skönt att kunna släppa pressen och stressen jag haft de senaste veckorna! Idag är det måndag och jag har varit på förskolan en heldag. Vi har varit ute mycket - och väderomslagen har varit många! Solen har gjort oss svettiga, regnet har fallit och åskan har skrämt oss (läs: mig!). Men härligt med ett jobb som gör att man får andas mycket frisk luft! Det uppskattar jag väldigt mycket! Ikväll ska jag bara ta det lugnt! Ska äta ett kexchoklad och lägga mig tidigt!

Göteborgsvarvet 2014



WOW! Vart ska jag börja? Alltså dagarna, eller veckorna innan, har varit en ren pina. Jag har, som ni vet, inte riktigt kunnat fokusera på annat och i fredags var jag ett nervvrak! Men det var SÅ värt det! Där var så mycket folk, färgglada tröjor, peppande musik och gassande sol - är så glad att jag la ner kepsen i sista sekund för den var min räddning! 64288 person deltog, hela Göteborg kokade, folk stod och heja längst vägen, det var sommar och benen sprang och sprang! Det var mycket backar de första kilometrarna, de två broarna man sprang över var de stora delmålen och 17, 18, 19 var värst (jag trodde att det skulle vara lätt efter 15 kilometer för då är man ju "snart i mål"). Jag hade musik i öronen för att komma in i min egen bubbla men vad jag lyssnade på vet jag knappt. Det fanns vattenstationer varannan kilometer och duschar som man kunde springa igenom! Jag drack för mig mycket vatten i början och kunde inte riktigt svälja ner det. Jag fick en klump i strupen och behövde spy. Men det var folk överallt och jag ville inte stanna. Så jag fortsatte men kunde aldrig riktigt ta i, vilket var synd. För jag hade alla förutsättningar - tränade ben, ingen förkylning, inte ont någonstans eller pollen. Men jag tog mig runt och det är jag överlycklig för!!! Varje gång jag tänkte springa snabbare tänkte jag på känslan man vill ha när man tagit sig i mål! Man ska vara lycklig, glad och inte avskräckt från att göra detta igen. Och det blev jag verkligen inte, snarare tvärtom! Jag tog det lugnt och kunde verkligen njuta efteråt! Det var fest, vi åt massa gott, skålade och var stolta över vår prestation! Wow!! Vilken dag!!!

Pirr & packning


Så skönt att den här dagen snart är här!
Den här veckan har verkligen bara varit väntan! Jag har inte kunnat slappna av, varit lätt illamående och nu vill jag bara få det överstökat! Ska bli jättekul att träffa Maja och göra detta äventyr ihop! Ska försöka ladda upp nu med positivitet men hänger upp mig på att jag är sist ut i gänget att starta. Då kommer jag kanske virra bort mig och sen får jag inte dela nervositeten med någon den där halvtimmen innan start. Men som sagt: skönt att lördagen den 17 maj snart är! Jag har ju gått och tokladdat inför detta sen den 27:e januari! Och egentligen väl långt innan dess, sen jag fick presenten på min 20 årsfest! Varje gång det känts motigt att gå ut i regnet, i snön eller springa de där sista intervallsträckorna så har jag haft detta i bakhuvudet. Det har gjort att jag faktiskt tagit mig ut! Efter den här helgen slipper ni mitt stirriga och nervösa tillstånd! Jag lovar! Men jag vill så gärna ha skrivit ner det jag känner för att kunna gå tillbaka och veta hur det var. Det viktigaste att ha med tycker jag är bra skor, tottar (hemskt det hade varit att springa med utsläppt hår!), träningsstrumpor (som jag bara trodde var trams innan jag fick testa, STOR skillnad!), Resorb, druvsocker, mobil med bra musik och hörlurare som sitter utanpå örat (sådana där som man pluggar i örat har aldrig funkat på mig). Så. Nu ska jag jobba några timmar, sen ska jag äta tacos, sen ska jag vara lite mer nervös och sen ska jag bara njuta av att jag ska vara i världens största halvmaraton!

Throwback thursday - studenten!



En dag som inte fått tillräckligt mycket plats i den här bloggen är ingen mindre än självaste studenten! Jag tyckte att den här dagen pratade klassen om sen första terminen i ettan. Under gymnasiets gång blev jag därför skraj av alla dessa förväntningar som byggdes upp - skulle studenten verkligen bli så häftig och mäktig som alla sa? Jag vågade inte riktigt hoppas på att det och försökte dämpa spänningen, för min egen skull, så jag inte blev besviken. Och glädjen kunde heller inte riktigt få plats eftersom jag brottadades med massor av vemod i kroppen samtidigt. Annie Karlsson är inget fan av förändringar. Men när studentdagen väl kom kände jag en sådan LYCKA som jag inte känt många gånger tidigare, eller senare. En känsla av att JAG KLARADE DET! Jag hade gett järnet i skolan och tänkt att jag kommer tycka det är värt det, den dagen jag går ut skolan. Och mycket riktigt - det kändes helt fantastiskt att jag följt min magkänsla och tagit mig igenom ett tufft sista år!! Att jag sen fick dela den här dagen med så många som jag tycker så himla mycket om var kanske det bästa av allt! Med klassen - förstås - för det var ju tillsammans med dem jag delat studenttiden! Och sen såklart vänner, släkt och familj som kom för att fira mig! Jag har aldrig varit så stolt över mig själv som den här dagen - dagen som jag kommer bära med mig hela, hela livet!

Inför lördag



Tja tja bloggen!
Ja idag är ingen bra dag. Eller jo, den har väl varit rätt bra egentligen men på bloggfronten är det ingen bra dag. Så kan man väl säga. Alltså - på riktigt - jag vet inte vad jag ska skriva om. I morse tog jag kort på kaninerna, som huserar i vår trädgård, och tänkte att DETTA kan jag ju lägga upp på bloggen i eftermiddag. Men när jag nu sitter här för att ladda över bilderna till datorn kom jag på mig själv att har det gått så långt att man skriver om kaninerna i trädgården borde man sluta blogga på momangen, haha! Så. Vad ska vi ta upp då? Ska vi prata om hur jag mår? Just nu har jag ingen ro i kroppen. Tänker mest hela tiden på lördag utan att jag vill. Försöker skildra tankarna men allt är just nu FÖRE och EFTER loppet. Och det är jobbigt! Sen är jag nojig över att jag ska bli sjuk. Jag vet att jag känner efter för mycket. Men det kan inte hjälpas. Det hör till! Jag har ont i örat, känner mig förkyld och är dörädd att jag ska vricka foten.. Mer då? Jo när någon säger att jag ska springa 2 mil så säger jag VA? SKA JAG? Alltså, jag tänker inte varvet på det sättet. Istället har jag ställt in mig på att jag ska springa 5 kilometer 4 gånger. Ja. Så när den här tanken precis slog mig så låter det TUNGT och omöjligt att ta sig igenom 2 mil. Jaaaa, ångest och en känsla av att detta ska bli skönt att få ur världen (vet att jag efteråt kommer ångra att jag säger detta för nu har jag ju ett MÅL och sen står jag här och har ingen motivation till att träna) och lite glädje också - för detta ska bli kul också! Men jag orkar inte riktigt grubbla mer! Man kan väl säga att jag redan gjort det för mycket? Nu vill jag bara springa! Låt det bli lördag!

Thomas & Emma


Måndagmorgon och vad säger ni?!
Jobbigt, jag vet, men vi bara tar det. Ok? Här kommer ännu ett tidsinställt inlägg. Ja, det kanske man inte ska säga för det är inte särskilt uppiggande men jag tänker: hellre ett inlägg som skrevs igår än inget alls. EXAKT! Igår (eller idag, eller vad man nu ska säga) såg jag Thomas Ravelli vinna Mästarna! Himla glad prick! Mer mjukisar åt folket säger jag! Det finns allt för många machokillar som bara är för mycket! Är glad att jag hittat en liten gosis jag! (Haha, det var ju precis sån här jag inte skulle bli! Berätta hur himla gullig just min kille är. Men det får ni tåla. För det är han. Marcus. Gullig alltså). Efter finalen hade vi vår egna lilla jägarställningstävling här hemma som ingen mindre än familjens yngsta medlem vann - jag alltså! Roligt tycker jag. Tycker inte Adam. Tycker inte pappa. Men jag gläds åt min vinst! Ja. Måndagmorgon eller söndagkväll. Skit samma. Trött i skallen är jag i alla fall och tänkte prata om något helt annat än detta men så blir det ibland. Är tacksam för de sidospår vi ändå hamnar på. Vi ja. Du och jag Bloggis. De gör att vi får sagt saker som inte är särskilt viktiga eller avgörande men som kan betyda ganska mycket i det hela. Flummigt. I know. Men ni hajar säkert! Hur som helst så hittade jag ett par spralliga och snygga brallor i min inspirationsmapp (ja, alla har väl en sån?) som jag bara måste visa er! Färg och mönster är ju kul! Drylake är märket och shortsen, som jag fastnat mest för, heter Emma. Dessa hade gärna fått flytta in hos mig! Tänk bruna sandaler eller vita Converse till en fräsch sommarblus. SNYGGT är bara förnamnet! Nu kör vi måndag och veckan är i rullning!

Eurovision & Rainmaker



Ni är kanske inte lika intresserade av Melodifestivalen och Eurovision och hela den cirkusen som jag är.
 Eller det är ni? Om så är fallet kan ni ju fortsätta läsa. Blev ni lika tagna som jag när hela publikhavet och Emmelie De Forest sjöng hennes Rainmaker!? Hade inte blivit förvånad om hela arenans tak hade lyfts av kraften! Riktigt mäktigt, en schlagerfantast som jag är! Har jag berättat att mina kompisar vägrar lyssna på min Spotify-lista när vi är på fest? Så fort de får chansen byter de till något mer rappigt och icke-sjungvänligt. MEN när jag fyller år eller så där får de protestera bäst de vill för då är det JAG som jag bestämmer. Och då blir det allt annat än house och sånt trams, kan jag säga. Vi lyssnar på Melodifestival-låtar, pop och gamla sommarhits den kvällen - och SOM jag njuter! Tyckte att Sanna var så sjukt proffsig igår och var mycket värd en tredjeplats! Vinnaren vet jag inte riktigt vad jag ska tycka om. Budskapet, att alla ska få vara som de vill, är ju toppen och visar väl ändå att Europa går i rätt riktning. Även om låten i sig inte var någon ljuv musik i mina öron. Men smaken är ju bekant som baken och det är väl det som är charmen med tävlingar som denna. Nu ska jag spela Maltas och Danmarks bidrag högt för de klingar fint! Den danska låten är i Bruno Mars-style tycker jag!

HÄR ifrån har jag lånat bilden.

Blueberry lemon cupcakes


Igår fixade jag här hemma tillsammans med mamma. Hon gjorde pastasallad och surdegsbröd medan jag bakade cupcakes! Jag gjorde muffins med blåbär och citron och på dessa en limefrosting! Himla gott med lime tycker jag! Sött, fräscht också blir man så där lagom mätt. Nästa gång ska jag testa göra chokladmuffins med samma frosting. Recepten hittade jag i Leilas bok Hello Cupcakes! Hoppas ni annars har en bra start på helgen! Ikväll ska jag på dejt med min kille! Ska bli supermysigt! Min födelsedagspresent från han var att bli utbjuden på restaurang i Helsingborg! Sen ska jag tvinga han se Eurovision och heja på Malta (och Sverige förstås!). En låt som inte gick vidare men som jag har haft på huvudet sen den sjöngs i tisdagens delfinal är Cake To Bake från Lettland. Har man väl hört refrängen är man fast! Sjöng den när jag bakade igår - vilket kändes väldigt passande, haha. Ha nu en GLAD LÖRDAG!

Strandhem & mammas dag


Den här veckan är upp och ner! Jag gillar inte uttrycket KAOS men det är just vad det varit hela veckan lång! Jag ska inte gå in på vad som hänt för det tillhör inte bloggen men allt har varit för mycket. Jag har andats jobb, haft ångest över att jag inte hunnit träna och sen har inget riktigt gått som planerat, kan man säga. Men nog pratat om det. Nu har jag öppnat datorn för att skriva till er! I onsdags slutade jag tidigt och då passade jag på att åka till Malin, som går i skola på Strandhem, utanför Örkelljunga! Väldigt roligt att äntligen få komma till henne igen, för att se hur hon har det! Vi fikade på massor av kakor, som gjorde att jag fortfarande var mätt när jag vaknade igår morse.. Då har man ätit lite väl mycket kanske? Strandhem ligger så fint vid en sjö. På eftermiddagen, efter spöregn, sprack det upp och solen tittade fram. Vi gick ner till bryggan och Malin gick ut på flotten som flöt iväg, haha. En trevlig eftermiddag som jag lägger nära hjärtat. Idag är det fredag och min mamma fyller år! Hurra hurra hurra! Ikväll ska vi fira henne tillsammans med släkten och, om jag får det som jag vill, tillsammans med Benjamin när han tar hem Let's Dance! GRATTIS MAMMA och GLAD FREDAG!

I somras när vi var likadant klädda! LOVE YOU!!

En ny tillbakablick


Idag kör jag alltså en ny TBT!
Och den här gången till Kreta! Har aldrig tidigare åkt på solsemester på höstkanten. Så resan till Grekland i oktober 2010 blev den första! Och vad underbart det var då va! Fyllde på D-vitaminförrådet och badade i ett varmt, varmt hav medan löven här hemma ändrade färg och luften blev kall. Vi hade kanonfint väder, bodde i utkanten av staden Platanias och som bonus på allt fick vi en etage-våning med stor balkong! Jag hade en dubbelsäng och ett eget plan för mig själv - där det var så där lagom jättevarmt, om man säger så. Men ändå. Lyx! I sommar åker jag till Kreta igen och den här gången ska jag bo en mil på andra hållet. I Agii Apostoli närmare bestämt. I närheten ligger både Chania och Platanias men det här är en mindre by som inte lika många turister upptäckt, tror jag. Ser väldigt mycket fram emot det! Undrar bara om värmen är lika behaglig i den stekheta sommaren som den ljumma hösten?! Behöver man ens fundera på att packa ner en extratröja?!

De tre sista bilderna är tagna just i en skrattattack. En stor våg sköljer nämligen över mig när mamma ska ta "helt naturliga och avslappnade bilder" på mig när jag badar. Vågen drar med sig min bikiniöverdel och jag gör allt för att hålla den kvar.. Och lyckas väl ändå rätt bra med det får jag säga!

13,6 K

När jag har mycket att göra brukar jag tidsinställa inlägg. Och detta är ett sådant. Egentligen gillar jag det inte. Alls. Det känns inte lika mycket "här och nu", som när man publicerar direkt. För nu känns det ju som jag skrev detta på måndagkvällen. Men så är alltså inte läget. Det är söndag och jag har precis satt mig ner för att skriva hur stolt jag är över min prestation igår (lördag). Har för övrigt tänkt och kommit på att detta måste vara fett tråkigt att läsa. Om hur långt jag springer och att jag är så stolt att jag tar milen och bla bla bla. Men ni får strunta i att gå in här om det stör er. Hur som så har jag sprungit min längsta distans någonsin - 13,6 km! Hitintills har jag kommit fram till följande:


1. Man behöver inte har särskilt bra kondition för att springa långdistans. Det som gäller är att vara tillräckligt tränad så att benen bär en och så att knäna orkar studsa mot asfalt gång på gång.
2. Allt, eller i alla fall nästan allt, sitter i huvudet. Så länge man är mentalt inställt på att man ska klara det, har gått igenom varvet många gånger i huvudet, så man vet hur man ska tänka när det känns motigt och kan tänka bort smärtan, så kommer man långt.
3. Jag trodde jag skulle tycka det gick lättare att springa efter några veckor. Men det kan jag knappt säga jag tycker. Jag gillar inte uthållighetsträning. Det var jobbigt att erkänna men jag är bra på annat. Tabata och sånt.
4. Det känns inte som min kropp vill springa längre än 6-8 kilometer. Därefter blir det tungt i benen och känns onaturligt att fortsätta. Tror detta spann får bli min distans i sommar.


5. Jag har så GALET ont i knäna efter lördagens pass. Tror det lägger sig snart. Blir det värre får jag väl kasa på rumpan när jag ska ner för trappor, för det är då det är som värst.
6. Jag har ingen bra kondition men jag kommer ta mig runt. För jag har BESTÄMT mig och nu jävlar kör vi de två sista veckorna! Den här veckan ska jag springa milen en sista gång och ha två intervallpass. Samt ett "motivationspass", så jag avslutar veckan med känslan av att detta är KUL! Nästa vecka ska jag träna lugnt och stillsamt. Undvika skador och kolhydratsladda. Hjälp vad seriöst det låter va? Coolt!  
7. Som jag sagt tidigare behöver jag peppmusik för att stegen ska kännas lättare. Just nu lyssnar jag på Veronica Maggios nya (eller är de nya?!) låtar Hela Huset och Hädanefter! De gör att jag glömmer tänka på mjölksyran! Måste hitta mer örongodis innan den 17:e!

Dans & konsten att äta sent



Igår var jag som sagt på vårshow och det var riktigt kul!
Mycket bättre blandning på åldrarna det här året än förra! Nu var det tre grupper med lite äldre ungdomar, vilket gjorde att inte alla vara nervösa små åttaåringar. De mindre barnen var jätteduktiga, så jag försöker inte klampa på någon. Nej tro inte det. Men roligt med dansare som är i mer ens egen ålder. Tänkte bara på en sak, som var synd - ingen LER! Det hade gjort väldigt mycket men tror man glömmer det eller så är man bara stencool om man låter bli! Hur som helst så var Ebba sjukt grym! Dans nummer två till DEN HÄR låten var bara sååååå bra gjord! Man rycktes med och ville dansa - det är ett bra betyg! Efter showen gick jag, Anna, Elina och Josefine till stan och åt! Mycket trevligt men alltså vi hade inte bokat bord förrän nio och man märker att man inte är van att äta vid den tiden. Man vill ju vara lite exotisk och äta sent men vi är inte vana. Men måste lära oss till Grekland. Igår var det dock svårt. I augusti ska vi kunna det - övning ger färdighet eller vad är det man säger?! Jag rafsade i mig maten och sen blev jag så trött att jag bara längtade hem till soffan. Ja, vilken tuff brud tänker ni nu va? Hahaha... Cyklade hem, tog på mig pyjamas, hällde upp godis och såg Dumpa Mig. Eller ja, jag hann kolla i en timme. Sen somnade jag..zzzzz!

Textilslöjd & vårshow!



För ett tag sen berättade jag om mitt lilla syprojekt.
Nu är det klart! Det var en stor grej för mig att få ihop. Jag har inte rört en symaskin sen min sista lektion på syslöjden, i femman. Då var jag tolv år och det är nästan tio år sedan! Sjuuuukt vad tiden går. Och vad gammal jag då måste vara. Shit ja. Men trots detta kom jag på hur man trär maskinen och fångar upp undertråden (stolt). Klippte väldigt fritt, utan riktlinjer, i blusen, och ja, den blev ju därefter också. Lite snett och vint. Men jag kunde nåla en kant och sy med raka stygn runt hela, så man slipper trådar som hänger ner. Resultatet blev mycket bättre än jag trodde men tyvärr råkade jag klippa den lite väl kort. Hade den varit 4 centimeter längre hade den varit mycket mer användbar! Men herregud, den hade kunnat bli så mycket sämre. Så dålig att jag fått slänga den på direkten. Ni ska nog få se den på en dag! En jädrans varm sådan. Får det bli. Med extremt höga jeansshorts.... Jaja. Jag kom just på att när någon frågar nästa gång vilket mitt tråkigaste och sämsta ämne i skolan var, kommer jag svara syslöjd! Eller textilslöjd, som det hette i nian (kom på att jag hade det då också.. Hmm... Nian. Få se. Det var fem år sedan...). Men nu till något annat. Vad gör ni idag? En lördag som denna? Jag ska gå på vårshow ikväll! Ebba ska dansa och det ska bli så himla kul! Jag dansade ju i åtta år och tyckte länge det var väldigt roligt. Tröttnade dock på slutet och ville göra något nytt. Saknar bara dansen en gång om året. Och då saknar jag den så mycket att det skaver lite i hjärtat. Vårshowen var så galet härlig, nervositet blandat med en hög dos adrenalin. Man laddade upp inför de här dagarna, i början på maj, i månader! Ikväll kommer jag känna dansglädje genom dig kusinen - heja heja! GLAD LÖRDAG!

Nutty pistage cupcakes


När jag fyllde år fick jag helt underbara presenter av nära och kära!
Bland annat den här boken som verkligen blev mitt i prick! Karolina vet precis vad jag gillar! Leila Lindholm skriver ju inte bara fantastiska recept utan hennes böcker vill man ju nästan ha bara för att kunna bläddra i och insupa alla vackra bilder och drömma sig bort, som när man står där vid stenugnsgrillen i den grekiska sommarkvällen, på picknickfilten med diverse läckerheter eller, som i den här boken, på kakkalaset med färgglada vimpelflaggor och fantastiska cupcakes! Det finns en kaka i boken med hyvlade kokosflingor som lätt hade platsat på dessertbordet, på bröllopsmiddagen! Ljuvliga konstverk och just denna, som jag fastnade lite extra för, är en nutella-choklad-grej som får mina mungipor att vattnas! Hittade recept på passionsfrukt- och marängcupcakes också - visst låter det gott?! Heja Leila! Hon har sådan karisma, tycker ni inte? Det lyser om henne!

Sysslodag & fisksoppa


Är det en röd dag idag?
Som jag har varit ledig på? Jag fattar ingenting... Känns som den här dagen precis börjat men klockan är 19:00 så det kan inte stämma. Har gjort något hela tiden och varken känt mig ledig eller avslappnad. Men huset är städat, sängen är renbäddad, kakan är bakad, tvätten är tvättad, maten är inhandlad och middagen lagad! Skönt att ha avverkat min matdag också och gött att kunna ägna helgen åt roligare saker (man ska vara positiv)! Måste bara visa en bild på soppan jag gjorde ikväll. Som ni kanske vet har jag verkligen hittat min grej när det kommer till matlagning och det är ju inget mindre än just soppor! Tycker det går att variera på så många sätt och sen älskar jag enkelheten i att kunna göra mat från grunden men att det inte tar så fasligt lång tid! Och alla dessa smaker sen - som kokar samman och gifter sig med varann! Idag blev det fisksoppan som jag la upp recept på häromdagen. Jag ändrade dock lite här och var, mest i vätskemängden eftersom den ska räcka till mer än fyra portioner! God blev den i alla fall. Räkorna bytte jag ut till kräftstjärtar för det gillar jag mer. Men man hade varken behövt kräftor eller räkor för soppan var väldigt smakrik, blev nästan för mycket smaker med kräftorna också! Serverade aioli och Icas vitlöksbröd (som man värmer i ugnen, blir frasigt och gott) till. Nu ska jag hålla kväll och tagga en sista jobbdag för den här veckan. Blir så förvirrad av att vara ledig på en torsdag. Får för mig det är lördag mest hela tiden men tacksam för en ledig dag så här mitt i veckan! Glad torsdag och - SKÖNA MAJ, VÄLKOMMEN!

RSS 2.0