Min söndag

Idag har jag redigerat film - min och Annies reklamfilm är klar! Den där röda tråden som brukar finnas i filmer existerar inte i vår. Det blir en boxningsmatch mitt i allt pokerspelande. Men det gör inte oss nånting. Det måste ju vara en Annie-touch på det hela. Annars blir det inte roligt. När filmen var klar fick vi besök av Farmor och Farfar. Vi åt middag och pratade sommarplaner!


Fjällbacka
En litet samhälle i Bohuslän. Visst ser det mysigt ut? Fiskning vid bryggan, glass i hamnen och bad bland massa klippor hade inte jag tackat nej till.

Nu ska jag surfa runt lite och sen blir det Blåsningen!


Heja Mats!

En god godisskål, inte själva skålen då utan godiset i skålen, rätt känsla och Robinsonfinal! Vem hejar vi på? - MATS! Bra där! Mats hejar iallafall jag på och om inte han ska vinna så får Fredrik göra det. Bara det inte blir Jimmy eller Veronica.. Då smäller jag av.



Trevlig kväll kära Du!!


Lördag

Det blev en riktig bra kväll och natt - mycket skratt, mycket trams, mycket dans och mycket sjungande! Hur är det idag då Annie Karlsson? Jotack, ingen huvudvärk, lite trött men glad över att det är lördag! Nu ska jag slänga mig in i duschen för jag ska orka med lite shopping med mamma.


Jeanstips

Hej fredag!

Efter skolan idag hoppade jag av i stan och gick där en runda. Inte lika folktomt som i onsdagens snöstorm, nejdå, ängelholmarna hade hittat tillbaka. Jag tycker det är mysigt att gå på stan ensam. Jag gör inte det särskilt ofta. Men när jag väl gör det så gillar jag det. Man kan gå runt och tänka, titta och prova i sitt egna tempo.

Det är ju superrea nu överallt och jag gjorde ett riktigt fynd - enligt mig själv! Ett par slitna, ljusa jeans som jag tog i en storlek större för att få dem lite lösare i modellen. Jag fick ge tre hundralappar! I kassan fick jag även höra att jeansen är i "rätt färg" i trendväg och det ska vara lite mer stora byxor till våren. Perfekt!


Ljusa jeans från MQ

Nu ska jag fira helgen med huvudvärk (aj!) men ikväll blir det fest hos Maja innan vi beger oss ut till dansgolvet! Hoppas på en härligt trevlig kväll till både dig och mig! Glad fredag! KRAM


Lat eller smart?

Just nu är mitt rum upp och ner. Kläder lite här och var, böcker lika så och en obäddad säng på det. Varför är det ALLTID så att man försöker hitta undanflykter för att "slippa" städa. Även fast man vet innerst inne att man måste ändå ta tag i röran förr eller senare. "Jag måste läsa den bloggen, innan jag gör nånting annat" eller "och den här också" och fortsätter det så. Sen när man läst allt som är intressant gör man helst nånting annat bara för att få slippa röran. Som till exempel nu. Jag hade tänkt fly till tven, allt för att få slippa skiten :-) !



Människan är inte så dum trots allt! Eller så är den det. Grymt korkad.


Kameradjunglen



Jag hade tänkt smälla mina engelholmsglass-pengar på en ny kamera. Men vart ska jag leta och framförallt vad ska jag leta efter? Det finns ju en hel djungel av digitalkameror och systemkameror. Först måste jag bestämma mig vilken typ av kamera jag ska satsa på. Och jag tror det lutar åt en liten, smidig digitalkamera. Men fy tusan vá roligt det var att fota med Karolinas systemkompis igår!

Svåra val det här. Mycket svåra.


Yes, torsdagen är över!



Jag vet inte om min blogg har fått vinterkräksjukan eller om det är något fel på blogg.se. Men nånting är det iallafall. Det ser inte ut som det ska.

Jag tycker det är otroligt skönt att ännu en torsdag är över. Jag har ett strålande schema men på torsdagar går jag till 15.40 och det blir en sådan kontrast till de övriga dagarna. Jag vet att jag är bortskämd. De klasser som har jobbiga skoldagar vänjer sig ganska snabbt. Men det är precis likadant för oss som har bra tider. Vi vänjer oss. Och det har jag gjort nu. Så därför har jag börjat tycka att mitt schema är normalt och inte slappt längre. Även om jag vet att det är det. Du hajar va? Vill ju inte ha några missförstånd här inte.

Så vad har hänt idag då?

Jag kan ju bara tala för mig själv.. Jag har mått illa, pluggat matte, skrattat, ätit apelsin samtidigt som jag pulsade hem i snön, spelat tvärsflöjt, tyckt att himlen varit superduper fin, fått toapapper i ögat (ibland blir man faschinerad över hur man lyckas..), ätit fisk och ikväll blir det tvtittande - Robinson!

Vad är det imorgon?
-FREDAG, skriker Lina! Yeehooo! We love fredagar!


Superonsdag

Hjälp vad det snöar! Överlever du snökaoset? Idag har jag konstaterat att det går verkligen inte att cykla i flera decimeter snö.

Idag har jag haft redovisning i skolan om sömn. Det var ett grupparbete men min grupp var spårlöstförsvunna (antingen sjuka eller "sjuka") så jag fick ha redovisning själv. Fast jag var inte särskilt nervös och då blir det ju genast mycket lättare att prata. Skönt att ha det överstökat. Ett arbete mindre, jippi!

Vi fick sluta lite tidigare idag (fast det gör vi flera gånger i veckan, konstigt nog) eftersom många i klassen åker långvägar för att komma till skolan. Och för att överleva hemfärden tyckte vår mentor att vi skulle försöka komma hem så snabbt som möjligt.

Jag hoppade av i stan, testade lite kläder, gick på den folktomma gatan och kollade läget innan jag satte mig ner med "gamla gänget" för en fika inne på Espresso House (synd att Lina och Malin inte kunde komma). Visst är det mysigt att sitta på ett fik när snön yr utanför? Och med lite trevligt sällskap blir det ju ännu mysigare.



Där satt jag i nån timme innan jag gick hem med cyklen för att kasta träningskläderna i väskan och bege mig till Friskis för ett Cirkelfyspass. Fy in i bängen vad jobbigt det var! Puuuh! Jag kommer inte kunna lyfta mina armar imorgon..!

Nu har jag pluggat lite engelska (har ett berg av glosor tills imorgon och de sitter inte på plats än). Men jag hade faktiskt tänkt att lägga dem åt sidan en stund för att kolla på Robinson. Vem vinner, vem försvinner (eller det verkar ju som att ingen åker ut (?). Jag hejar på Mats iallafall..!

Oj vad mycket text det blev.. Men ja, du väljer ju själv om du vill läsa. Hoppas du haft en bra dag och inte fastnat i trafiken eller snön.


Abort

Imorgon i skolan ska vi argumentera om abort. Jag ska vara emot och just nu sitter jag och söker på Internet om bra argument. Det finns många forum man kan läsa och jag tycker det är mycket intressant att se hur andra människor tänker.

Den ena tycker att en tjej som blivit våldtagen inte ska behöva bli påverkad av killen som våldtagit henne hela livet. Medan en annan tycker att ett foster är något som kommer bli en människa. Någon tycker att ett oönskat barn inte ska behöva leva. Medan en annan tycker att varje barn är skapad av Guds kärlek och har kommit till Jorden av ett syfte.

Ja, det här är inte lätt att ta ställning till. För eller emot? Emot eller för?


Så här kan ett litet "oönskat barn" se ut när den kommer till världen. Inget hjärtslag, ingen andning, livlös, död!  

Gå på vatten


Orange är en cool färg!

Jag är så trött. Vet inte vad det är med mig. Också är jag så sjukt trött på läxor, det är något som är säkert! Riktgit in i hellskottas trött på det. Jag vill vara lite ledig.

Iallafall. Idag har jag och Annie gjort vår reklamfilm. Nu ska jag klippa ihop den, ta bort ljud och lägga till musik. Av egen erfarenhet har jag lärt mig att redigera filmer kan ta väldans långt tid. Men det ska nog funka och slutresultatet kan bli riktigt coolt!

Föresten: nere vid havet, som var en av inspelningsplatserna, hördes inga vågor och jag kunde gå på vattnet! Ohhooo! (Vi tog ett par bilder när vi gick på vattnet men nu vill min mobil inte som jag..).

Måndadag

Jag hade tänkt mig en ledig eftermiddag men så ser det inte ut att bli. Har läxa tills imorgon och glosor tills på torsdag också måste jag komma på lite ideér till imorgon då det är "filmtime" på svenskan. Vi ska göra en reklamfilm och Annies och min idé kanske inte kommer vara så bra som vi trott. Därför behöver vi tänka om och hur lätt är det att komma på något när fantasin är på noll?




Om fem veckor är det vår!



Oj vad jag längtar efter bruna ben och ljumma sommarkvällar. Jag längtar efter att få springa i skogen med shorts och bra musik i öronen. Också längtar jag efter blommiga sommarklänningar och sandaler. Lite sommar hade inte suttit fel nu, jag lovar.

Men vi står ut va? Några månader till sen värmer solen på våra bleka näsor och det blir ju ljusare för varje dag som går (jag brukar trösta mig själv med att säga så). Snart snart snart.. kan vi känna vårtecken. Vi ska bara ta oss igenom snökaoset som väntas komma över Sverige på onsdag och sen är det bara några veckor till.

Ska vi säga att det är vår den första mars? Det säger vi tycker jag. Om man ska gå efter årstiderna så är det ju faktiskt vår då. Hur många veckor är det dit? Fem veckor? Hjälp.. det är ju ingenting!



Den som väntar på något gott, väntar aldrig förlänge!

Normalt?

God morgon!

Vi hade en trevlig filmkväll igår. En lägenhet för oss själva. Vi kände oss lite vuxnare än vanligt. Men jag reagerade på mitt beteende.

När Malin och jag var ensamma uppe i Stockholm var vi på Allsång på Skansen på tisdagskvällen. Vi stannade där till elva och tog Djurgårdsfärjan vid halv tolv, tunnelbanan strax därefter innan vi kom till Götgatan och kunde gå hem till Malins syster. Jag tyckte inte alls det var läskigt. Fast att vi visste att vi hade drygt 60 mil till närmaste föräldrar.

Igår när vi var hemma hos Maja hade vi en kilometer till närmaste hem. Saken är den att jag tyckte det var mycket läskigare att vara ute i Ängelholm klockan nio på kvällen än vad det var att vara ute på Stockholms gator vid tolv tiden på natten. Är inte det konstigt?




Den här söndagen kommer firas med lite engelska och en promenad med Cindy, Putt, Indi, Turdie Flurdie (hon har måååånga namn).

Ha en fin söndag. PUSS

På hal is

Nu har jag, börjar nästan känna mig en aning tjatig, varit och åkt skridskor.




Nu har jag ordenligt med is i magen (ha ha) och några fler blåmärken. Ikväll ska jag och några vänner besöka Maja. Hon bor i stan i ett par veckor så vi har en hel lägenhet för oss själva! Det är ju inte så pjåkigt! Popcorn, en fin film och trevligt sällskap!

Nu blir det en dusch. Sen blir det grillat!

Grattis Adam!



Idag blir min bror Adam 19 år!! Hurra hurra hurra!! :---D Min present till honom blev en aning misslyckad. Igår när jag träffade Lina gick vi till stan och jag stod och tänkte i säkert en kvart (Lina tyckte nog det var en timme)vilken dvdfilm jag skulle köpa. Idag visade sig att han redan hade sett filmen två gånger.. Hhmm. bättre lycka nästa gång Annie.

Nu är det lördag!

MAttIAs



Hej!!

Jag vet inte om det var godiset eller besöket hos Lina som gjorde mig gladare men nånting hände iallafall. Shhooho! Fredagkvällen har jag spenderat framför Let´s dance med mamma. Vem var bäst? Ebba, du kollade väl?

Jag hejar på Mattias. Han och jag har ju en del gemenskamt förstår du. Ett. Han fyller år den 29 mars, det gör jag med! Två. Han har a och i i sitt namn, det har jag också. Tre. Han.. ee.. fyller inte år den ee e 30 mars. Det gör inte jag heller! Det var väl typ det! Men det räcker gott och väl tycker jag!

Hehe.

Försten, jag kom på en Fyra. Han är brunhårig.. det är jag ju också! Hjälp vilka sammanträffande!

Surt

Jag vet inte vad det är som har hänt men helt utan anledning känner jag mig jättenedstämd. Det är så konstig känsla och jag kan inte sätta fingret på vad det är som gör det. Kanske är det förkylningen som spökar runt i kroppen.. Eller är det för att det har gått hål på mina favoritjeans. Skräm bort detta jäkla spöke. I want to be happy!!


Så här putt kan man se ut när man åker tunnelbana för sista gången för ett tag..

Hur står det till med dig idag? Det är ju fredag, verkligen jätteskönt måste jag säga. Lite ledighet är aldrig fel. Och vad sägs om fyra veckor till sportlovet? Mmm, härligt!

Nej nu ska sura Annie gå och lägga sig eller gå till affären och handla lite godis!! Hoppas på en fin fredag till oss alla! Puss och kram

Vattenläcka



Den här dagen har varit upp och ner, om man säger så. Jag tar det från början...

Som jag har nämnt innan så renoverar vi badrummen. Det ena är klart och det andra påbörjas om någon vecka. Inatt vaknade mamma av att hon hörde vatten som rann. Hon förmodade att det var jag eller Adam som duschade men när hon öppnar badrummet så forsar det ut vatten från ett rör. Så mamma och pappa har fått vara uppe halva natten och tömt förrådet på både saker och vatten (röret i badrummet leder in till förrådet).

När jag gick upp imorse ringdes det hit snickare och rörmakare som kom och tog tag i problemet. Under tiden var vattnet avstängt och jag kunde inte göra nånting.. Inte duscha, borsta tänderna eller tvätta händerna. Fy vad jag saknade vatten. Men som tur så blev allt lagat och jag kunde både duscha och borsta tänderna innan jag begav mig till skolan.

På detta hade jag matteprov och en jäkla förkylning. Mitt humör har inte varit det bästa idag. Nu när halva förrådet är utanför rummet fick jag sortera lite skolböcker från lågstadiet. Och kolla här vad jag hade som "nyhetesläxa" i femman!


Det handlade om Musikskolan och här står jag och klappar förfullt!

Det var väl min kaosiga dag. Men tänk vad är det imorgon? FREDAG! Tack för det säger jag. Hoppas den dagen är mindre vattenfull och ingen förkylning så långt ögat kan nå.


Picknick

Något jag verkligen går och längtar efter är picknick. Pastasallad, ugnsbakad pizza, jordgubbar, svalkande dricka, en rutig filt, förstås, med lite härliga personer på och en fin sommarkväll på det! Jag har en klar bild i huvudet hur mysigt det kommer bli! Jag längtar redan!


Reklamfilm

Morgonen spenderades i ishallen med klassen. Där åkte vi runder en timme och jag trillade inte en enda gång (tack och lov). Men det jobbigaste den här morgonen var att springa till bussen, kånkandes med all packning på ryggen. Men som tur så hann vi med och kunde lugnt luta oss tillbaka och åka till skolan.

På svenskan fick vi en uppgift att göra en reklamfilm! Sånt älskar jag! Jag och Annie (ja, hon heter också Annie, fett coolt) ska göra reklam för Intersport. Det kan bli riktigt roligt!


Blodtrycket

Tisdag, tisdag!

Hejsan hoppsan (lillebror, haha)!

Här sitter jag och känner mig otroligt bortskämd över att gå på gymnasiet men ha det här slappa schemat. 8.30-11.40 var skoldagen idag. Fast veckan är packad med massa prov och inlämningar så sååå bortskämd är jag ju inte.. Nej, det är jag inte.

Vad har hänt idag då?
Ett.
Prov på våra fem sinnen
Två. Lärt mig att ta blodtrycket med en blodtrycksmätare och stetoskop
Tre. Ätit pizzasallad ("nu blir Annie glad när det bli pizzasallad", mina kompisar i tvåan kom på den här otroooligt häftiga truddelutten)
Fyra. Hade på mig för tunna skor
Fem. Cyklat i snön..

Nu: vänta in Lina.. jag ska övertala henne att följa med på en luktrunda med Cindy. Det kan bli roligt, och kallt. Riktigt kallt. Speciellt med mina skor.


Jag: målvakt Lina: fotboll

Allt gott // ANNIE PANNIE KÄRLSSON

Super size

Innan jag skriver det jag hade tänkt måste jag bara fråga om du såg Blåsningen igår? Det var det mest undehållande programmet jag sett på länge! Nu vet jag vad jag ska vara vid åtta tiden på söndagskvällen!

Nu har det blivit måndag. Min skoldag bestod av två lektioner. Varav en var Näringslära där vi kollade på filmen "Super size me". Euuu, säger jag bara. Hur kan en människa som har en bra fysik utsätta sig för något sådan äckligt bara för att göra bra tv? Det kallar jag att bjuda på sig själv. Filmen går ut på en undersökning där han endast ska äta Mcdonaldsmat i 30 dagar.

Tillskillnad från våra menyer på Mcdonalds i Sveirge så har USA en meny som heter Super size. En läsk är på 2 liter och en pommes är minst dubbel så stor som vår vanliga. På fjärde dagen testar han super size-menyn och han kränger i sig hela. Men den stannar inte länge i magen.. Han spyr och har sig och allt filmas.



När den här lektionen var slut skulle min klass gå och äta.. Tror du att det var någon som var särskilt hungrig? Haha. Det var ovanligt mycket sallad på tallrikarna. Men det var ju inte så konstigt.

Det var min dag.. nu sitter jag här och ÄTER. Men ingen hamburgare och pommes. Man får sig en tankeställare när man kollar på en sån här dokumentärfilm och tänker "jag ska aldrig äta den där skräpmaten igen". Men hur lång tid kan det ta innan man trycker i sig en fettit hamburgaren? Tre veckor? Max. Människan är en rolig varelse!

Ha en fett bra dag ;-).


Glad söndag

Efter en heldag med tvtittande, bloggläsande och massa plugg fick jag ett ryck klockan 16.00 att gå på gympan som började en kvart senare. Inget funderande utan hoppade ut från mjukisbyxorna, på med ett par andra och åkte iväg till Friskis! Nu är jag härligt trött i kroppen och känner mig glad, en mörk januarikväll så denna!

Hoppas allt är bra hos dig! Många kramar


Plugghäst


Det är söndag. Det är pluggtime för hela slanten.

Engelska text som ska förstås, svenskbok som ska läsas (superbra) och träning inför de-fem-sinnena-provet. Riktig bra söndagsunderhållning, eller vad säger du?

Lördagsunderhållning..






God natt!

100116

Lördadadag!

Hejsan hoppsan lillebror! (citat av Karlsson på taket)

Jag har haft full rulle sen klockan nio, då klockan väckte mig. Hoppade i tränings brallorna och stack till Friskis för att köra ett riktigt roligt kickboxningspass med Biff. Jag var så trött när jag kom dit och hade hellre sovit en timme till. Men efter en stund var det jätteroligt och efteråt hade hela kroppen vaknat till liv och jag blev superpigg och redo för en härlig helgdag.



När jag kom hem bytade jag om och sen åkte jag skridskor. Jag trillade inte en enda gång.. till en början. Men precis innan jag skulle gå av isen åkte jag rätt i backen och svanskotan fick sig en törn.. Jag vet inte om jag kommer kunna sitta ordentligt imorgon utan att det smärtar. Det återstå att se.

Snart blir det mat här men jag är inte så hungrig. Har precis smällt i mig massa god choklad!! Härligt :-). Nu ska jag in i duschen och fräscha till mig lite. Hoppas du får en fin lördagskväll! Jag ska spendera den i goda vänners lag, som det så fint heter!



Puss


Världens godaste



Innan jag bänkar mig framför tven vill jag bara tipsa om en supergod choklad! En blandning av mörk och ljus. Mmm Marabou, lite mer Mmm..i livet!

Hos Lina




Jag vill också ha en webcam!

Lina och Maja följde med mig och handla godis. Sen tog vi följe hem till Lina och nu sitter vi här!

Just nu sitter Lina och Maja här brevid och diskuterar valen inför tvåan. Jag har knappt börja fundera vad jag vill läsa -PANIK! Jag ska börja fundera på det där.. Kan ju vara bra att veta snart eftersom valen ska göras i februari.
Men nu ska jag inte tänka på skolan. Det är ju trots allt helg! Träning med Biffen uteblev. Vi är lite lata och ville inte fira fredagen med träning. Den tar vi igen en annan gång.

Hoppas du får en bra helg! KRAM

Fredag!

Min favorit dag. Vilken innebär:

Helg
Let´s dance
Godis
träning med Biffen!



Nu ska jag cykla iväg och handla en god godispåse. Mmm, Marabou. Lite mer Mmm..i livet!

Rött

Nu har jag smaskat i mig lite gott godis samtidigt som jag kollat på Made in Sweden. Vilket snyggt hår den rödhåriga tjejen har! Jag ångrar mig nästan, men bara nästan att jag inte färgade håret.



Innan idag kände jag mig inte alls glad. Det var prat om nationella som gör mig nervös av bara tanken men nu har jag släppt det för en stund. Den tiden - den sorgen, säger man ju.

Jag är så bra på att vara orolig, vilket kan vara väldigt jobbigt ibland. Så nu tror jag att jag måste ändra inställning och tänka att jag inte kan oroa mig för något som inte hänt än.

Nu är den här långa torsdagen över och som jag och Lina brukar säga:

Lina - Vad är det imorgon?
Jag skriker - FREDAAG!


Lina & jag på en brygga i somras

Yes, det är fredag imorgon. Jag älskar fredagar! Det är så mysigt och härligt att veta att man har heeela helgen framför sig. TACK för att fredagen finns! Hoppas du får en bra start på helgen och för att knyta ihop säcken så kan vi väl säga något om himlen.. vi kan väl tillsammans hoppas att den visar sig lika blå även imorgon? Det tycker jag låter toppen.

God-natt-kramar, sov gott!

HRL

Idag har jag fått en väldigt betydelsefull kunskap, hjärt och lugnsräddning. Hur, var och när man trycker igång hjärtat på en person som fått hjärtstillestånd. Vi fick träna på en plastdocka som vi även fick hångla lite med! Eller jag menar att vi fick blåsa in luft för att dockan som "slutat andas" skulle vakna till liv igen! Om nu en docka kan leva.. Detta kändes verkligen skönt att lära sig för det kan vara livsviktigt att kunna.



Nu: glömma alla läxor för idag och bara ha världens bästa torsdagskväll!

Ord om himlen

Hejsan torsdag!

Jag har kommit på mig själv väldigt många gånger att jag kommenterar hur hilmen ser ut. Idag har jag tänkt på att jag sagt det två gånger "ååh, kolla, himlen är alldeles blå". Jag älskar verkligen den där blå synen och inte ett moln så långt ögat kan nå! Det har blivit lite "min grej" att kommentera himlen.. Men det får omgivningen stå ut med :-D. Såå jobbigt kan det väl ändå inte vara att få höra några ord om himlen lite då och då!



Så vad tycker du om dagens väderprognos? Lagom kallt, snö på marken och blå blå blå himmel.. för mig går det bara att säga en sak: I like it!

Nu när jag är bortskämd med tidiga dagar kändes det riktigt segt att behöva gå till tjugo i fyra. Men det gick faktiskt spidigt och fort, vilket jag tackar för! Nu ska jag spela flöjt. Men innan dess ska jag putsa den för just nu ser man inte att den är silvrig...


APU-brev

I skolan ska vi ut på praktik (igen). Det gör inte mig nånting för jag tyckte det var jätteroligt sist. Nu är det inte på ett dagis utan på en skola! Barnen är lite äldre, lite jobbigare och kanske ännu pratigare. Det ska i alla fall bli roligt!

Nu vill vår mentor att vi skriver ett så kallat apu-brev. Vi ska presentera oss själva och berätta varför vi ska ut på praktik och vad vi har för uppgifter med oss. Jag kluddade ihop ett litet brev på lektionen...



Förtydling:

"Hej! Jag är en tjej på 16 vårar. Bor i Ängelholm men drömmer om att flytta ut i skogen. Jag är en människa men det hade varit fantastiskt att vara en fågel. De är fria och kan flyga. Jag vill gärna praktisera hos er, det hade varit underbart. Lära känna alla söta ungar och leka mamma, pappa barn igen. Eller det är man kanske för stor för när man går i skolan? När jag blir stor vill jag bli arbetsnarkoman och satsar därför på att bli lärare. Så vad säger ni, får jag platsen?

MVH Annie Karlsson FV1b

Friskvårdsprogrammet Ä-holm"

Vad tycks? Tror du att jag kommer få praktikplatsen om jag kommer med det här brevet? Tyvärr tror jag inte att de kommer ta mig på så stort allvar. Jag kanske får tänka ut något bättre. Första intrycket är ju trots allt väldigt viktigt!

Lista - det positiva med vintern

Ett. Man kan ha snöbollskrig
Två. Man kan åka pulka. Stora backar - riktigt roligt!
Tre. Man kan klä sig i varma koftor
Fyra. Fina halsdukar är mysigt
Fem. Tomten kommer och julen är underbar
Sex. Julrött är fint
Sju. Hösten är över och man vet att ljusare tider snart är här
Åtta. Man kan åka skridskor
Nio. Skidsemester!
Tio.
Pepparkakor och saft..! 

Man ska vara positiv ;-)

 


Luktrunda

Hejsan!

Nu har jag varit hemma i några timmar och pysslat, tittat på tv, ätit och varit ute på en luktrunda med Cindy. Till skillnad från en vanlig promenad där jag besätmmer tempot så får Cindy göra det när vi går luktrunda. Hon får även lukta på allt hon vill (vilket är typ ALLT hon ser). Så en ganska kort sträcka kan ta väldigt långt tid att gå. Träd, buskar, gräs, snö, lyktstolpar, staket, ja man kan ju faktiskt lukta på allt.



Just nu lyssnar jag på Spotify. Musik är så härligt! Tänk att man kan bli så glad för ord och instrument! Utan musik blir hela världen mycket tråkigare. Ingen musik när man tränar, städar, dansar eller i filmer. Alla filmer som man anser är läskiga skulle inte vara lika läskiga utan de där mystiska och stressande ljuden.

Nej, musik är en bra uppfinning, riktigt bra!

Träningen tar

Aj, jag har träningsvärk i hela kroppen. Till och med i händerna. Aj..

Skolan väntar, hörs i eftermiddag!


Första skoldagen på 2010

Måndag.. blää, tråkigt..

Nej, jag skoja bara. Jag tycker måndagar är helt ok. Fast det tog emot att gå upp imorse. Jag hade kunnat sova några timmar till. Men vem kan inte det en måndag när solen inte gått upp med tuppen? Jag gick till tio över ett och sen fick jag stå och vänta i kylan på bussen som kom tjugo i två.. Men då vet jag det till nästa vecka att jag inte behöver stressa efter idrotten, alltid något ;-).

Nu sitter jag här och lyssnar på musik och Cindy ligger kloss intill. Det känns ganska bra att skola har börjat. Jag gillar min klass! Ikväll blir det kickboxning med Maja. Jag är riktigt taggad! Det ska bli superroligt.



Glad måndag!

Jaha, då var jullovet slut för den här gången

Jag har kollat på en Wallander-film ikväll. Den var riktigt bra! Nu ska jag lägga fram kläder så att jag slipper stå och krångla med det imorgonbitti. Det ska bli väldigt roligt att träffa klassen. Det var ju några veckor sen sist!



Hoppas du får en bra start!

Mitt nya liv har startat..



Nu har mitt nya liv börjat, om man får säga så. Två "Cindyor" ligger här brevid. Alex sitter mittemot och spelar på sin fiol, fan vad den gnäller..

Riktigt så var det kanske inte. Men mitt nya liv har börjat. Jag har nämligen köpt ett nytt träningskort på Friskis och idag har jag varit på årets första pass! Just nu är jag så trött att mina fingrar darrar på tangenterna.

Jag har även hunnit med att åka skridskor. Det går bättre och bättre. Jag har alltid varit så rädd för att köra. Men idag sket jag i att vara rädd och då gick det ju genast mycket bättre. Fast det är ju också då man börjar trilla..




Nu blir det tacos, är vrålhungrig!


Vilket sammanträffande!

Jag har en hund som heter Cindy.



Alexander har en hund som heter Cindy.



Det här måste ju ändå betyda något.. eller? 

(Jag kan lätt verka smått galen men ta allt om Rybak med en nypa salt!)

Vardag i sex veckor

God morgon söndag!

Nu har det varit jullov i tre veckor. Det är en ganska lång tid. Men alla tider tar slut och även så den här. Jag har verkligen kopplat bort skolan under lovet men nu måste kroppen vänja sig att vakna tidigt igen. Imorgon är det vardag som gäller. Men veckorna går otroligt fort. Tänk, nu går vi i sex veckor sen är det sportlov. Sen är det fem veckor tror jag, också har det blivit påsk! Det här kommer bli finnemang. Sex veckor klarar vi lätt!



Nu ska jag ut på hal is! Många kramar

Robinson och minnen

Ebba åkte precis och jag sprang direkt till datan och satte mig tillrätta för att blogga. Är jag bloggsjuk eller är jag bloggsjuk? Nu när vi inte kan cykla och köra moppe till varandra får våra föräldrar ställa upp som taxichafförer och då får vi inte träffas lika många timmar som vi önskar. Men men, vi får ju umgås och det är huvudsaken!

Vi åt Mormors/Farmors kakor och kollade på Robinson. Jag tycker att det programmet varit mycket bättre innan det började sändas på tv4.. Synd, för det hade verkligen kunnat vara riktigt bra, så som det var när det gick på ettan. Och vem vet, en ängelholmare vinnar kanske hela skiten en vacker dag, igen! ;-)




På tal om något helt annat - sommarn. Jag har läst om lycka i skolan och en sak som en psykolog sa var att man skulle se fram emot saker. Och det är precis det jag gör! Jag längtar till de där varmare dagarna på året! Kolla här till exempel. Ser det inte väldigt äventyrligt och mysigt ut? Just när jag satt i den där vingliga kanoten tyckte jag däremot inte det. Jag satt på helspänd och trodde vi skulle trilla.. Men nu på kort ser det ju inte alls ostadigt ut :-).



I love sommaren, det är en sak som är säker! Men nu är det snön som man ska glädjas av, så det är väl bara till att kila ut och rulla sig i den. Den värmer kanske inte så som sommarn gör men jag ska nog hitta massa positiva saker med vinter också. Vänta bara..!!

Powerwalk i snön

Jag har verkligen varit en soffpotatis det här lovet. Men nu när skolan drar igång ska jag sätta igång med träningen igen (undra hur många det är som tänker som mig ;-). Jag hade tänkt köpa ett nytt Friskiskort. Jag & Maja på Kickboxningen är ett säkert kort! Nu ska vi ge järnet. Jag längtar efter att få ta i och svettas!

Men idag var jag sugen på att röra på mig så jag och Cindy varit ute på en riktig powerwalk (man måste ju gå dubbelt så snabbt nu för att få upp värmen). Ikväll tar jag nog igen alla kalorier som jag gjorde av med. Jag och Ebba ska ha en mysig kusinkväll.


Ebba är lite hemlighetsfull av sig..

Påväg till värmen

Mina drömmar brukar vara ganska luddiga och jag minns dem inte så ofta men drömmen som jag drömde inatt var så tydlig. Jag och Malin skulle ut och resa, till något varmt land. Jag hade jättebråttom med packningen och fick springa till stationen för att hinna med tåget. När jag kommer fram och ska precis ta steget in på tåget så stängs dörrarna och jag börjar gråta hysteriskt, vilket lokföraren hör och stannar tåget så jag kan komma med.

Jag och Malin tar oss ner till Lund där vi ska på en gudtjäst. Kyrkan ligger precis vid tågrälsen. Mitt under cermonin trillar en liten tjej ner på tågrälsen.. Fast hon kommer upp igen. När gudtjänsten är slut hoppar jag på ett nytt tåg (var Malin tar vägen vet jag inte) där min bror och mamma är. Jag sitter på tåget och börjar fundera på min packning och kommer på allt jag glömt slänga ner. Bikini, handuk och solkräm.. Jag blir jätteorolig och kommer på att den här resan kommer bli svindyr för mig.

Helt plötsligt så har det samlats massa människor runt omkring oss på tåget. Jag vill helst sitta själv och försöka hitta en lösning på min dåliga packning men då har alla dessa människor börjat kör leken "jag har aldrig". Jag säger att jag inte vill vara med men jag har inga val utan ska tvunget vara med. Jag säger "jag har aldrig rökt". Då säger en annan på tåget "det har inte jag heller" också gör han/hon/den/det high five med mig.

Sen ringer telefonen (som ligger på mitt rum) och jag vaknar.. Kanske inte det intressantaste blogginlägget men men.. Jag är så förvånad över att jag kom ihåg den så tydligt! Det konstiga med den här drömmen är att allt som hände kan jag hitta en koppling till. Det där med drömmar kan faktiskt vara lite läskigt.


Ni kan räkna med många inlägg idag. Jag är nämligen på blogghumör!

Ny design!

Innan när jag inte kunde "bloggspråket" kunde jag sitta med designen i överdrivet många timmar utan att något hände. Men nu har jag börjat lära mig vad alla dessa konstiga tecken och siffror betyder och det ger ju reslutat!

Så vad tycks? Större bilder, bredare blogg, annan typsnitt och centrerad rubrik och text, ny header och "jagheterannie"-texten på högra sidan (den är lite väl långt till höger men men..)

Varför den tomma rutan och det röda krysset fortfarande stör uppe vid profilbilden är ett mysterium. Om någon som tror sig veta hur man tar bort dessa rutor är jag tacksam om ni hojtar till!



Bilder från nyår

Test


Tjejmiddag

Jag hade skrivit klart ett inlägg precis innan jag tog mössan på huvudet och stack ut i kylan för att ta mig till My. Men precis när jag skulle publicera det så la internet av. Suck.

Men nu ska vi se här, vad var det jag skrev om..? Just ja, nu minns jag. Sist jag var hemma hos My var i somras. En kväll i juni (när sommaren var som bäst och jag dansade med morfar som jag gillar allra mest, na na. Den låten är så fin). Det var några dagar innan skolavslutningen. Det var en ovanligt trevlig kväll då åkrarna grönska. Vi var ute i våra tunna sommarjackor och klättrade på höbalar.

Men den här kalla, riktigt kalla januarikvällen var det inte på tal om några höbalar och sommarjackor. Det var mulning (jag höll på att spy av all snö som jag fick in i munnen), snöbollskrig och sällskapsspel inomhus i värmen. Men jag måste nog säga att den här kvällen var minst lika ovanligt trevlig som den i somras.

Det är väl en härlig känsla när man varit på tjejmiddag, fest, killmiddag, tantmiddag (eller vad det nu var för något som man var på)och sen kommer hem med ännu mer energi än vad man hade när man gick utanför dörren några timmar tidigare?



Jag har lärt mig några saker ikväll

Ett. Man ska inte ha öppen mun när någon kastar en snöboll på en.
Två. Knuffa inte någon "lite lätt" när det är halt ute. Det kan sluta med ett riktigt högt (Malin är lång) fall i backen (förlåt Flun). 
Tre. Skratta inte för mycket. Olyckor kan ske..

Nu hade jag tänkt gå och lägga mig med ett leende på läpparna! Hoppas Du vaknar upp till en riktigt härlig lördag!

Friday!

Fredag.. bästaste dagen på veckan! Det är början på helgen (nu spelar det ju ingen roll när man har lov men ändå) och jag har fått ett toppen schema för vårterminen och kommer gå till fem i tolv på fredagar! Jippijajaj! Men fredagar kommer betyda något mer de närmaste månaderna. LET´S DANCE! Ännu mer jippi! 
 

Sen sist jag skrev har jag

Ett. Gjort ett collage med stockholmsbilderna. Visst blev det häftigt?
Två. Tvingat Adam att se på Twilight med mig!
Tre. Inte ätit frukost.. magen kurrar.

Idag ska jag träffa min exgranne.. Vi ska gå på stan en runda och ikväll ska jag träffa tjejligan! Fast vi ska vara hemma hos Jönssonligan ;-).



Hoppas du får en superdag!


Ny redigera-bilder-sida



Jag har upptäckt, kanske tre år efter många andra men det räknas inte, en sida där jag kan göra roliga collage! Super skoj!

Bilder i kylan



Nu ska vi se här. Håller tummarna för att det ska funka den här gången. Som sagt, jag var ute och gjorde en snögrotta. Det här kortet ovan är taget i grottan. Fett coolt! Fast jag blev ordentligt snöig..



Sen rustade jag om för att bege mig ut på isen..

Kan inte skridskor vara fodrade? Eller det är kanske killarnas men inte våra tunna vita! Jag frös som en nakenhund.. Så jag fick låna pappas vantar under fikapausen att varma fötterna i. De var varma och goa!


Varm oboy är underskattat när man håller på att frysa fingrarna av sig!

Det var min dag det! Hur har du haft det?

Vintervärld

Nu är jag tillbaka efter en dag utomhus. 


I förmiddags var jag ute och hjälpte till att göra en snögrotta.

Av någon anledning funkar det inte att ladda upp fler bilder. Men nu vet du iallafall att jag överlevde skidskoåkningen! Jag återkommer om en stund!

Skridskor

God morgon!

Jag tror jag har sträckt ryggen. Jag har så satans ont.. Annars är allt fint med mig. Sitter här i pyjamas, lyssnar på radion och läser bloggar. Känns bra!

Idag tänkte jag ge mig ut på sjön, isen, kalla det vad du vill. Jag är skraj för att åka skridskor. Det är inte min grej. Men jag tar med mig kameran, alltid ett säkert kort för att inte bli uttråkad ;-).

Hörs lite senare!

På god väg

Hejsan hoppsan!

Jag har fortsatt med mitt lovfirande. Jag läste ut Elsas mode idag och hoppas det kommer en fortsättning! Också har jag ätit chokladtomtar, ikväll också. Jag mår illa.. Haha, att jag aldrig lär mig.

Jag har kollat på ovanligt mycket film den här julen! (För femtiofjärde gången säger jag det: Jag är ingen filmälskare. Men snart kan det faktiskt vara ändring på det). Jag har kollat på två Wallander-filmer ("Tjuven" heter en av dem och där är Marshing Band med (ett band från Ängelholm) Fett Coolt). Ikväll kollade jag på Mr and Mrs Smith. Brad Pitt var ju för snygg.



Nu tänkte jag slå mig till ro och vakna upp till ännu en vacker januaridag. Det är ju för fint utomhus!



Fast jag måste erkänna att jag saknar sommarn.. Men men, snöbollskrig och lite skridskoåkning är ju inte heller så fel, trots allt. Fast genomblöta vantar och fötter utan känsel är kanske något man kunde hoppa över?

God natt!

Snögubbe

Idag har jag njutit av snön ordentligt. Jag har varit ute i någon timme och gjort en supertjock snögubbe! Det är ingen kramsnö så han ser inte ut som en traditionell snögubbe. Men vad gör det? Det bästa med att vara ute måste vara när man kommer in. När man känner sig matt i kroppen och börjar tina. Jag hade inte tänkt ägna så mycket tid vid datan idag utan ska återgå till boken som jag är helt inne i - "Elsas mode".


Mario Kart

Hej!

Jag har inte varit någon fena på att blogga idag.. Jag har fått besök av Lina och Malin. Det blev en lära-sig-spela-Mario-Kart-kurs, prat och ännu mer prat. Det har snöat som tusan och är världens vinterlandskap utanför men jag har njutit av det från fönsret. Haha. Jag åt precis för många chokladtomtar att jag mårilla.. Ajdå.



Är det lov, så är det!


- BLOGGA ANNIE!

- Ja, men jag pallar inte idag. Återkommer när senare...



Internet fungerar igen!

Hejsan hoppsan! Internet har strulat hela dagen. Jag tänkte precis slänga ut den där raotern (eller vad det nu heter). i snön när den äntligen började fungera igen! Just nu är texten annorlunda men jag tror det blir rätt när jag tycker på "spara & publicera"- knappen.

Fem minuter senare: jag testade precis att ladda upp en bild men det funkar inte. Jag. Blir. Trött. Men jag ska testa en gång till...

Idag har jag hittat ett minneskort till kameran som jag varit av med i några månader. På detta minnekort ligger massa härliga sommarbilder och ett videoklipp som jag spelade in precis innan jag åkte iväg till min allra första skoldag på gymnasiet! Det kommer bli riktigt roligt att ha i framtiden!

I eftermiddags blev det ett spontanbesök hos Lina där även Flun var! Vi beställde pizza och åt sidan den (!) och därför är jag mer än jättetörstig nu!




Nu ska jag ta mig ett stort kallt glas vatten (med is i. För att festa till det ordentligt :-D).

REA - REA- reashopping

Då ska vi se här..

Gågatorna i Malmö - check

Hansacompaniet - check

Trianglen - check

Entré - check

Nova-köpcentret, Lund- check

Det blev en lång, men mycket rolig dag!

Mina ben somnar..

Zz zzzz  zzZz zz z Z zz Zz



Sov gott!


Ändrade planer

Det var tänkt att jag och Ebba skulle till Malmö på torsdag. Men vi åker om två minuter!!




Vinterväder

God dag!

Idag är det en riktigt fin vinterdag! Kallt som tusan och blå himmel. Jag och Cindy har varit ute en sväng.



Cindy gillar pinnar och hon ska alltid ha de största hon hittar..

Glad lördag!


Godis är gott!

Nu har våra gäster precis åkt. Det var Maja och hennes familj. Vi har kollat på vinterbadarna (brr, jag frös bara av att se dem), spelat "Med andra ord" (riktigt roligt spel) och Maja och jag åt oss mätta på godis lagom till att maten serverades. Smart där!


Bilden snodde jag som vanligt från Google.

2010 är här för att stanna, i 365 dagar

Jag äter godis. Det är riktigt riktigt gott. Det är tvåtusentio, ett nytt år. Alla har förväntningar och förhoppningar att detta kommer bli det bästa året, ever. Även om det har förutsättningar till att bli det så ska man inte ha för höga krav. Det brukar ju faktiskt vara när man inte ställer för hög press på någonting som det blir som allra bäst.

Det är den försra januari. Vinterbadarna ska ta första doppet för i år och det har blivit en tradition att se detta. Modiga människor som gör badar i havet i januari. Jag hade aldrig ställt upp. Kallt, kallt, kallt! Det räcker med nattens kyla. Jag var påpälsad men tio minus är ingen skåning som jag van vid.



Vi får hoppas att det här året bjuder på många fina stunder. Det är väl inte ett för högt krav? Jag tycker det hörs rimligt, helt klart! Puss & Kram

RSS 2.0