Middagstips


Okej.
Det har nästan blivit lite matblogg över bloggen den senaste tiden. Men det är för att jag nyss upptäckt köket! Ja, men ungefär så! Idag kommer det i alla fall bild på kvällens middag. Nämligen lax i paket som jag tipsat om tidigare. Lika gott att grilla på sommaren med en fräsch sallad, potatis och dillsås till. Som att ha den i ugnen under de kalla månaderna tillsammans med pasta och pesto. Idag blir det med pasta! Hur är det annars med er? Det är så tyst så tyst här inne att vem som helst hade känt sig skrämmande ensam. Inga kommenterar på de senaste 30 inläggen men vet du Bloggis, eller Väggen som du nu mera kallas? Det gör inget för jag skriver ju för att jag älskar det men kanske mest för att jag har så galet dåligt minne. Det är ju roligt att kunna gå tillbaka i sitt liv och se att jag faktiskt gjort något! Hehe...låter nästan sorgligt. Detta blir som en hårddisk att samla alla dagar på! Nu ska jag hänga med laxen! Hej på en stund!

Framtiden

 
Se vilka söta bilder jag hittade häromdagen!
Det känns länge sen det var framtiden (en liten ordvits kan man säga, som jag visst tycker är jätterolig. Vi gick på en skola som hette Fram och då blir det ju Fram-tiden, haha) men samtidigt som igår! Bilderna är tagna när Malin fyllde år och fick ett småblommigt förkläde i present, som hon blev lagom förtjust i. Det var inte hennes stil och hon visste inte alls vad hon skulle ha det till. Hon sträckte väl sig ungefär lika långt som mig och Lina när det kom till bakning. Alltid samma. Inga krusiduller. Kladdkaka - som vi åt upp i ett nafs. Alltså. Vi åt kladdkaka väldigt ofta, ska ni veta. Säkert en gång i månaden, och det är väl inget fel med det. Det är ju så himla gott och framför allt enkelt att slänga ihop. Men det var ju också så att vi hade fått för oss att man måste, ja MÅSTE, äta upp hela kakan, om man nu ändå hade tagit sig tiden till att göra en. Så det gjorde vi. Varje gång. Åt till magen skrek och halsen blev tjock av all choklad. Fina minnen som får mig att längta lite tillbaka till den där tiden. Framtiden.

Mitt i vardagen



Vet ni vad jag kom att tänka på?
Att jag är så grymt dålig på att ta vardagsbilder. När det är semester eller födelsedagar så flyger kameran fram men så fort livet rullar på som vanligt glöms den bort. Och det är väl egentligen då, på tisdagseftermiddagen eller under spagetti-och-köttfärssås-middagen som man borde föreviga ögonblicken? Jaja, idag fick den i alla fall luftas en stund. Så här. Mitt i vardagen. En hejdundrans solig tisdag. Salladssköljning, Candy Crush-spelning och en sovande Cindy. Herr Hosta, jag och min, får man säga "gamla klasskompis", Sara har lunchat på stan och solat nästipparna vid åpromenaden. En mycket härlig dag! Som nu finns med på minneskortet.

En hund & en kräfta



Mår bättre idag så har passat på att njuta av det fina vädret.
Tog med mig Cindy ut och vi luktade på blommor och njöt av vårsolen! Jag har även sett Mamma Mia och jag bara älskar miljön i den filmen. Som ni kanske vet kan jag se samma film om och om igen. Men den här kan jag veeeeerkligen aldrig tröttna på, blir nästan bättre för var gång, hehe! Passade också på att googla recept HÄR för inspiration. Kom fram till att det får bli min nya soppfavorit den här veckan. Kräftsoppan som jag snackat så mycket om. Såg att Matplatsen skrivit om den HÄR. Receptet där skiljer sig lite från det jag fått från Josse. I hennes ska man även ha i en purjolök som man hackar och bryner. Jag äter laktosfritt så byter ut cream fraichen till den sort jag tål och kräftosten till två (laktosfria) philadelphiaostburkar. Funkar precis lika bra det och alltså den här soppan är så galet god! Ett tips så här mitt i måndagen!


Sjukstuga & fångar dagen

Drömmer om Jelly Bean

Har blivit så galet förkyld. Men har inte haft detta sen någon gång i november så jag känner mig ganska nöjd. Att de tog så pass lång tid för viruset att hitta hit igen menar jag. Men det här med att energin är som bortblåst är något jag inte känner mig helt bekväm med. Dagen har alltså fått innehålla lågenergi-sysslor. Och det ska jag säga har varit underbart. Gjort sånt som jag aldrig annars har ro med. Skärpning Annie! Fler lata dagar. Jag har sett reprisen av Melodifestivalen och kommit fram till, nu efter att alla bidragen visats, att Yes We Can ska vinna. Har gråtit till filmen Love Happens. Jennifer Aniston har påmint mig att det är tid att färga ögonbrynen (mycket viktig detalj). Har varit ute på en tiominuters lång promenad och andats vår. Nio grader och sol! Jag längtar ihjäl mig! Jag fick hålla mig till skogsdungen här i området för mina mjukisbyxor med hål i rumpan gör inte sig till rätta för att visas bland folk. Ja, en skön söndag. Har sovit en timme också och har verkligen hunnit ta det lugnt och tänka över mina problem om en ångestfylld framtid. Alltså vet ni vad jag ser fram emot? Att starta mitt liv. Fantiserar om en dag 2024, när jag bor i mitt drömhem med fint porslin och jobbar med det jag brinner för. Typ så.

Sen sist vi hördes



Då ska vi se. Ett litet blogginlägg ska vi väl kunna knåpa ihop. Men alltså. Ibland står det still i allt som rör texter och fantasifulla meddelanden. Men så här, vad har hänt sen sist? I torsdagskväll tog jag helg. Skönt men veckan hade gärna fått innehålla några fler arbetstillfällen. Men är det sportlovet så är det. I torsdags umgicks jag i alla fall med kusinerna och vi började titta på The Hangover Part III men endast en kvart hann vi med innan annat snack tog över. Fredag igår och var på stan med farmor och en blivande tioårig kusin. På kvällen var jag i Helsingborg med ett gäng vänner. Kom hem sent i natt och här sitter jag nu. Längtar efter en sak: att Melodifestivals-skivan kommer ut. Haha, ja men vet ni? Då kan jag ÄNTLIGEN uppdatera min springlista! Och det är på tiden. Meningen är ju att låtarna, som rullar där, ska tagga och peppa en men just nu är de öronbedövande. De är spelats på tok för många gånger. Oscar Zia kommer få mig att springa snabbare och längre! Väldigt intressant inlägg känner jag. MEN DUUU det är inte alltid så lätt när man vill uppdatera bloggen samtidigt som hjärnan ropar VAD SKA JAG SKRIVA?!?!

Bilden är lånad.

I sin enkelhet


Lika tidigt ute som jag var med att kolla efter nyårsklänningar är jag nu med sommarkläder. Kan längta så galet mycket efter att få dra på mig ett par vita jeans och bara få känna mig snygg. På sommaren hoppar man i ett ljusa byxor, sätter upp sitt solblekta hår i en tofs och sen är man klar! Allt blir så mycket enklare (just nu hatar jag alla jackor och mössor och halsdukar man måste böka på sig och som för all del inte alls passar bra till de övriga kläderna) och snyggare. Och då ska det kanske tilläggas att jag fått lite färg, för vita jeans och denna spöklikande variant jag kör på just nu är inte särskilt smickrande ihop. Men sen, där i juli någon gång ska det nog ha ordnat upp sig. Mina kompisar hade sagt att den här kombinationen med blommig blus och nätta sandaler är såååååå typisk mig. Det hade liksom inte kommit som någon överraskning men ibland är det mest förutsägbara även det bästa. Det ska man komma ihåg. För ni, om någon, vet ju. Jag väljer ju smågulligt. Rakt igenom.

Balanserad



Goddagens!
Här har det varit vår igen och jag älskar det! Haft en effektiv måndag och vänt blad (med syfte på förra inlägget). Jag har jobbat en halvdag på förskolan och tagit Cindy på promenad. Sprungit 5 kilometer och lagat tacos. Så lagom om varje del och jag går och drömmer om att när jag blir stor och ska leva mitt vuxna liv hoppas jag inte behöva jobba heltid. Haha, ja andra drömmer om lyxvilla och miljondyra bilar. Jag drömmer om ett 75% arbete. Men ja, jag ser många fördelar med det. Man slipper vara så grymt trött hela tiden och ha ångest över att man inte hinner med allt man önskar. Ska dock inte gå in i en längre diskussion om detta för det kan vara ett känsligt ämne. Hur som helst, att ha balans i sin vardag är A och O. Och idag har jag haft total balans och jag märker hur bra jag mår av det. Har även läst ut min bok om älskade Will Traynor. Läs den om ni har möjlighet! Nu: Familjen Annorlunda.

Hjärtedag & deppighet

Hej alla hjärtan och stjärnor! Hoppas ni haft en underbar hjärtedag! Jag tror att många älskar dagar som dessa men jag tror minst lika många kan tycka det ligger någon slags ångest omkring... ja allt. Om hur man ska visa sin uppskattning och för vissa blir det nästan en tävling vem som handlar finast och dyrast saker. Och sen finns det säkert många som känner sig extra ensamma när det blir så tydligt en sådan här anmärkningsbar dag. Jaja, det gäller att visa varandra kärlek och omtanke alla dagar om året, istället bara den hajpade 14:e februari, tycker jag. Nog pratat om det.


Har varit deppig några dagar. Ledsen, arg på mig själv och på andra och bara allmänt nere. Känner att jag vill vara ifred och gå långa promenader och tänka fritt men jag har umgåtts med någon nästan alla dygnets vakna timmar. (Det är inte synd om mig, inte det jag säger. Men ibland kan jag bara toklängta av att vara helt för mig själv). Här kommer en bild från detta nu och även en från gårdagen - då jag bakade chokladbollar i en kärleksfull tappning. Det blir man glad av! Löjligt gott ju och choklad är min stora last denna vecka! Och nu ska den lite halvsura Annie hämta energi från Malin (som ska tvingas se kvällens deltävling i Melodifestivalen, haha - snällt av mig va? Umgås med en argis och se något hon inte alls är intresserad av) och ha en mysig lördagkväll ihop! Hoppas du också får det! Puss å kärlek från mig till dig Bloggis!

Gulaschsoppa


Är så galet trött idag så tänker knappt när jag skriver detta.
Och därav också bildvalet till detta kommande matinlägg (orkar inte leta runder efter ett passande kort, helt enkelt). Om en stund ska jag förbereda mig inför kvällen, borsta tänderna (så jag inte stoppar i mig mer choklad - har blivit choklad hela veckan, haha - motivationen tryter ibland), tvätta av sminket och läsa min bok! Men innan dess ska jag ge er ett jättesmarrigt recept på gulaschsoppan jag gjorde ikväll. Det är till fyra personer och jag mixade två olika recept. Börjar känna mig lite mer säker med matlagning, och framför allt soppor, så behöver inte gå slaviskt efter kokboken längre! Framsteg!! Det man behöver är:

400 gram nötfärs 
3 potatisar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor 
1 stor paprika
1 stor morot

250 gram krossade tomater
1,5 liter vatten
2 msk kinesisk soja
3 msk kalvfond
1 tsk paprikapulver
Spiskummin
Salt och peppar
Cayennepeppar efter eget behag (var försiktig för lite smakar mycket!)
Cream fraiche till servering. Hade även bröd, smör och lite pålägg för jag älskar att doppa brödet i soppan.

Superenkelt att göra. Fräs köttet i en stekpanna. Lägg över det i en stor kastrull när det fått färg. Hacka rotfrukter och grönsaker och stek även dessa en stund i pannan. Häll sedan över allt till kastrullen. Häll i vatten, krossade tomater och fonden. Krydda sedan soppan och låt koka till potatisen och moroten är mjuka (cirka 20 minuter).

Så otroligt gott! 

Värmande sol & bokmal



Vet inte riktigt vad som hände men igår var det vår här! 
Fem plusgrader, en värmande sol och massa fågelkvitter! Kan man annat än älska det? Idag är det däremot andra bullar. Grått, mulet, höstkallt och nu när jag cyklade hem kom det snöblandat regn också. Inte alls särskilt trevligt men jag kan leva lite på gårdagen. Ett tag till i alla fall. Idag har vi haft maskerad på förskolan, vilket var mycket roligt i barnens ögon. Har träffat flera prinssessor, pirater, en och annan byggarbetare och tiger. Själv var jag en pyjamastjej som var så trött och sömnig att jag var tvungen att lägga mig på soffan ett tag. Väldigt, väldigt roligt ska ni veta. Avslutade dagen med att få höra något fint från en pojke. Vet du fröken? Mina föräldrar brukar kalla varandra för skatter. Man såg på pojken att han tyckte om det. Underbart! En annan sak som är underbar är min bok - Livet Efter Dig! Brukar aldrig "sluka böcker" men den här är omöjlig att släppa. Och borde inte få ha en sista sida!!

Tulpanernas 2014


Som ni vet är jag ju mycket svag för att göra egna framsidor till mina kalendrar. Detta är min fjärde och jag lär aldrig tycka det blir tråkigt. Årets bild är en som gör mig så himla glad! Ett kort på massa blommande tulpaner från maj. Underbart! Kalendern får dock inte så högt betyg men tanke på att jag fått sitta och riva ut ett helt april eftersom det fanns dubbelt upp av den. Vilken miss! Men jaja, visst är den härlig? Att bilden har en aning gulare nyans än det var tänkt från början gör inget tycker jag. Skrivaren hade slut på ett par färger så den försökte kompensera det hela med mer gult. Men den färgen har ju varit min grej ett tag nu.

Mellomys



Hallå hallå i stugorna! Igår var det äntligen dags för en Melodifestival-kväll! Som jag längtat! Typ det enda positiva med februari, om vi ska vara lite negativa. Men tycker faktiskt att månaden går ganska snabbt förbi och mitt mål just nu är mest att jobba och träna mycket så jag är nöjd. Och ha saker att se fram emot på helgerna! Och det lyckas jag också med så februari är ju en makalöst härlig tid. Egentligen. Men nu kom vi ifrån ämnet. Gårkvällen spenderades med Ebba, Kenzo och Zlatan! Vi hejade på Panetoz och JEM, åt kinapuffar och passade en snällt sovande liten krabat. Mycket trevligt på alla sätt och vis!

Vet ni när jag älskar Marcus som mest?



Det är när han kan visa sin feminima sida.
Igår när han kom hit lyssnade jag ju, som ni vet, på One Direction på högsta volym! En macho, halvstörig kille hade bara sagt att bandet är si och så töntiga och deras låtar suger. Istället säger Marcus vilken av deras låtar han tycker mest om. Och kan ni gissa vilken det är? Story Of My Life! "Jag vet inte riktigt om man ska säga detta men jag lyssnar faktiskt på den ibland" sa han. Älskar det!

Pepplåt



Haft en effektiv fredag och inleder nu kvällen med att lyssna på One Direction!
Deras låt Through The Dark är bara så bra! Har gjort tapas med mamma och pappa och väntar nu på att Marcus ska komma hit! Vi ska handla morötter med dipp och lyssna på Harry och hans vänner (hmm, in my dreams va?!). Vill också bara lägga in en liten påminnelse till mig själv. Jag gör ju det ibland. Skickar meddelanden till mig själv som jag ser när jag går tillbaka i arkivet (älskar att göra det!). När jag läser detta en fet augustidag, när jag känner mig allmänt sunkig och småtjock, så vill jag bara säga en sak till mig: Annie du mår så jäkla bra av regelbunden träna! Upp och rör på dig!! Så. Nu ska jag njuta av en härlig helg, hoppas du också kan göra det! Puss på er kompisar!

En fyraårings funderingar & fredagsfix!



Det blev lite uppehåll här inne på några dagar men det är för att jag har haft fullt upp med jordens levande blommor. En fyraårig flicka berättade häromdagen att hon har varit i Sälen. Jag frågade vad hon hade hittat på där och hon sa att hon hade åkt skidor. När jag sen frågade om vilken årstid det är där uppe i Dalarna just nu så fick hon tänka efter en stund innan hon svarade att där är jul för tillfället. Så sött! Det är det bästa med det här jobbet! Hur som haver så har jag tagit helg och tänkte alldeles strax styra kosan mot mormor och morfar! Sen är det massa annat fix och don som ska dras i land. Ett varv på gymmet hade jag tänkt och sen ska Cindy ut på en runda och då tänkte jag passa på att lyssna på veckans avsnitt av Fredagspodden. En bra fredag, tror ni inte?

Vårkänslor


Kommer ni ihåg min första kategori på den här bloggen?
Nej, jag tänkte väl det! Därför ska jag påminna er om den nu! Det är ju nämligen något så härligt som vårtecken! Här kommer det första för i år - tulpaner! Hur vårigt och härligt som helst. Precis som denna tisdag. Strålande sol, fågelkvitter och nollgradigt. Man kan ta av sig vantarna mellan varven (nåja, när man går i högt tempo i alla fall) och jag njuter av solstrålarna, alla söta barn, på förskolan. Läste ett fint citat i kalendern i förmiddags som stämmer så bra, "Barn är jordens levande blommor". Nu ska här klippas hår. Eller ja, Elina ska stå för klippandet. Säkrast så. Luggen ska kapas en centimeter eller två och topparna vässas till! Glad tisdag!

Livet efter dig



Har blivit tipsad av farmor om den här boken.
Har även läst recensioner om den och det får en att bara vilja läsa den ännu mer! Jag är på sidan 100 och börjar nu komma in i den ordentligt. Det handlar om en vanlig tjugosexårig tjej som blir assistent till en rullstolsbunden kille. Han levde ett rätt obekymrat och glassigt liv där han var omtyckt bland tjejer och var med om en massa äventyr innan en olycka som förändrade allt inträffade. Ett litet tips så här en måndag när det är dimmigt och dant.

Sotade ögon



Har tagit ruggit många bilder den senaste veckan på saker jag tänkte blogga om.
Och som jag sagt förr så är det ofta där bland bildtorkan som blogginspirationen annars tryter. Men nu så kör vi och vi börjar med en liten tanke jag haft rätt länge men som jag inte riktigt tagit tag i. Förrän nu då. Fick i julklapp presentkort på Kicks för att gå på en rådgivning hur man gör sotade ögon, som jag länge velat lära mig. Men så har jag kollat rätt noga och upprepande gånger på DET HÄR klippet och tyckt att jag snappat upp på ett ungefär hur man ska göra. Så i lördags tog jag med mig Elina till stan för att istället köpa med mig hem det som behövdes. Och sen gjorde jag ett seriöst försök att få så kallade smokey eye, som jag dock glömde bort att fota av. Men det kommer en annan gång, när jag är mer vass med motoriken. Men måste då ändå säga att det blev bra med tanke på att det var typ första gången jag la en ögonskugga överhuvudtaget.

Söndagshäng


Okej.
Vin blev det och det är inte mitt huvud skapt för eller van vid. Huvudvärk deluxe, är vad jag haft denna söndag. Inte hela världen men dagens planer ändrades eftersom Runkepper insisterade på att jag skulle springa åtta kilometer, i tävlingstempo. Men det ströks från agendan ganska snabbt, kan jag då meddela. Istället har jag, pappa och Marcus varit på Väla och köpt keps till pappa, kollat mössa till Marcus och jacka till mig. Ypperligt trevligt även om vi inte hittade så mycket. Och sen har vi mest hängt i soffan, som sig bör på söndagar. Jag kollade en inspelad Melodifestival-gårkväll och blev typ kär i Ellens Songbird. En skön dag som avslutas med några härliga nytagna bilder på min lilla pärla!

Fredagkväll & teknikskit

God morgon lördag och sovmorgon! Ahh, så skönt och välbehövligt! Gårkvällen spenderade jag hemma hos Karolina, i hennes inredningstidningspotentiella rum! Hon har fått det så galet fint! Teven var inte installerad så vi hade kvalitetstid och det var underbart! Som teve, data, mobiler kan förstöra för relationer va? Blir knäpp när jag ser bilder från någons mysiga middag med vänner där de enda de gör är att ta bilder, greja med telefonen och aldrig på riktigt kunna rikta sin uppmärksamhet på varandra. Hur jäkla trevligt har de, egentligen? Vi hade i alla fall en mycket härlig kväll tillsammans och jag kan verkligen sakna tiden när man umgicks med kompisar dagarna igenom (idag är det på dagen ett år sedan jag blev färdigutbildad undersköterska!!). Alla timmar man kunde spendera tillsammans och man visste exakt hur den andras liv såg ut. Man reagerade direkt om någon i klassen hade en ny tröja på sig, haha.

Tjockaste koftan, nya klockan och köttbullsrunda kinder

Idag ska jag gå en runda på stan, shoppa loss på Kicks (gissa vad jag vill lära mig att göra?!) och ikväll ska jag hem till Daniel för att dricka vin och spela spel med ett härligt gäng vänner! Melodifestivalen drar ju dessutom igång och det tycker jag ska bli superroligt! Daniel har dock förvarnat mig att han hatar programmet så teven får vara avstängd. Fast det var ju precis så jag nyss kom fram till att jag ville ha det (tänkte ju börja klaga på att jag inte får se det, jag är ju rolig jag...). Nu önskar jag er alla en riktigt GLAD LÖRDAG, kära Bloggis!

RSS 2.0