Lackis







Hej! Nu säger mamma och pappa att "de ska gå ut i bilen" så med andra ord ska vi åka nu! Här är klänningens mönster och nagellacket som jag har på mig ikväll :-)

Så, hejdå!!

Har ingen fantasi idag (till rubriken)

Hej!

Jag är ganska trött just nu. Har varit i skolan till halv tre. Sen satte Lina, Malin, Maja och jag oss i parken en stund. Malin och Lina köpte pizza som de satt och smaskade på. Såg sjukt gott ut ;-)... men ska man spara pengar så ska man!

Ikväll ska jag på en stort släktkalas med över 90 personer. Jag missar halvtimmen på scenen med dansgruppen. (Vi ska kolla placeringar o.s.v. innan vi ska framträda där). Men det gör nog inte så mycket, hoppas jag.

Ha en jättebra Valborgsmässoafton och gör inget dumt! :-)


Valborg!

God morgon! Idag fyller någon år? Det är inte Mattias i EMD som det var för drygt en månad sen utan en helt annan. Kanske inte lika snygg som honom men men men det är KUNGEN! Vår kung, Karl Gustaf den sextonde! Grattis Kungen, hoppas du läser min blogg ;-).

Det blir en lugn morgon hos mig, förhoppningsvis. Jag vaknade i tid, behövde inte duscha eftersom jag gjorde det tre gånger igår. Så, här sitter jag vid frukostbordet med en tidning, "mat" om man kallar bröd, jucie, fil och flingor och sånt som det och en dator. Jag är själv uppe så då är det rätt roligt att ha någon som underhåller mig :-)

Nu ska jag fortsätta äta och sen blir det "lill-fredag" i skolan tror jag. Hoppas vi får sluta kvart över två!

KRAM

Hejdå, Bye Bye, Auf Wiedersehen

Min blogg ser jättekonstig ut. Det går inte att ladda upp någon bild och texten har en annorlunda stil. Nu har jag gjort alla "måsten". Jag försöker inte tänka för mycket just nu, de sista månaderna, veckorna som är kvar. För då skulle jag bli knäpp. Det känns som att jag har så mycket kvar att göra i skolan. Usch, jag vill inte tänka på det. Utan bara göra det som jag måste. Det vill säga plugga, kämpa, jobba och... arbeta!

Jag vet inte om jag ska fortsätta dansa till hösten... Varför jag tvekar vet jag inte riktigt. Jo, ett tag var det rätt tråkigt men nu den senaste tiden har det varit jätteroligt. Så jag tror det har vägt upp det som har varit tråkigt. I alla fall, OM jag kommer sluta nu efter showerna så var detta min sista danslektion förevigt. Känns jättekonstigt. Jag som har stått i en danssal sen jag var åtta och försökt göra likadana rörelser som min ledare. Att stå där och försöka hålla balnsen när jag står på tå och samtidigt blundar.

Jag har alltid svårt att ta förväl från saker. Om jag har varit på semester så tycker jag att det är svårt att säga hejdå till hotellrummet (jag sitter inte och pussar på alla möbler men jag tycker att det är lite vemodigt). Likadant på skolavslutningar. Även om jag vet att jag kommer tillbaka till hösten så känns finns det ändå en sorglig känsla i mig. Undra då hur det kommer kännas när jag inte kommer kunna tänka att jag kommer komma tillbaka i höst? Den här gången ska jag ta förväl för alltid. Nej, usch jag vill inte tänka på det. Inte just nu, den tiden, den sorgen sägs det!

Nu ska jag borsta tänderna. Är faktiskt ganska trött. Oj, klockan slår snart tio! Bäst att säga hejdå. Men vänta vänta...!

Haha, nej jag ska inte få svårt att säga hejdå till Dig, här på bloggen! För när hörs vi? Just ja, redan imorgon!

Kram till Dig och jag hoppas att Du haft en bra dag!

Hemma

Nu är jag hemma igen!

Det börjar bli en vana att skriva det. Men men, jag ska försöka variera mig. Simningen gick bra, mina fingrar är alldeles skrynkliga, benen trötta och magen hungrig. Så jag ska fixa något och äta. Sen ska jag ut en sväng med Cindy och sen plugga.

Jag sa igår att det var roligt att skriva om Nederländerna. Men jag tar tillbaka det. Fy, vad tråkigt det är ;-)

Så, äta, ut med Cindy, plugga och sen ikväll blir det dans. Det börjar drar ihop sig. Nästa vecka är det dansshower som gäller plus genrep på lördag och måndag!


Morgon

Hej!

Eller rättare sagt god morgon!

Jag har duschat, klätt på mig, ätit, borstat tänderna och bytt kläder en gång till :-)

Nu är jag snart klar. Ska bara packa ner till badet i eftermiddag och bädda sängen.

Så, vi hörs igen efter skolan!

KRAM

Min kväll

Jag vill bara skriva något litet, kortfattat här ikväll. Jag har försökt att plugga. Jag ska skriva om ett land, jag har valt Nederländerna, inte Holland utan Nederländerna som det egentligen heter. Just nu är jag på en fråga där jag ska svara på om landets politik har något inflytande i världen. Jag vet inte hur jag ska ta reda på det.

När man är intresserad av något så är det så mycket lättare att engagera sig... Jag tycker inte att det är tråkigt att leta fakta och skriva om landet men nu när jag fastnar så pallar, jag menar orkar, jag inte! Ville bara skriva av mig lite. Jag har lagt ner geografiboken nu också struntar jag i detta ikväll. Ska fråga so-läraren imorgon om hjälp. Jag har tyska glosor tills imorgon. Lina har varit snäll och smsat dem eftersom jag glömde tyskaboken i skolan. Ett tack till Dig Lina!

Så, min kväll blir det till att snegla på inkorgen och försöka plugga in så mycket som möjligt i huvudet också ska jag kolla in lite bloggar och se på "Andra avenyn". Jag har sett mellan avsnitt 200-300 tror jag. Sen missade jag en massa och nu är jag tillbaka på "avenyn-banan" igen!

Det blev kanske inte så kortfatttat ändå... Men jag säger tack och hejdå för idag! Vi hörs imorgon och då står badning med klassen på schemat.

En förlåtelse

Hej!

Nu har jag kommit hem från både skolan och promenaden. Jag sitter utomhus i jeans och ett linne. Helt underbart! Och jag fryser inte för den delen heller. (Jo, lite om fötterna om jag ska vara ärlig. Men annars inte ett skvatt). Nationella provet gick bra. Fast så lätt som alla har sagt att det var tyckte inte jag att det var. Men men...  det gick ganska bra och skönt att det är över :-). Att många har sagt att det har varit lätt gjorde inte heller så mycket. För jag har ju inte gått och oroat mig!

Nere vid havet vad Cindy busig idag igen. En tjej gick nere vid vattenbrynet och pratade i telefon. Cindy brukar aldrig gå fram till någon främling men det gjorde hon idag. Inte bara en gång utan två gånger. Fy! Jag vet själv hur det är när någon hund kommer fram till mig. Även om den vifftar på svansen så gillar jag inte när någon okänd hund kommer till mig utan att jag har kallat på den. Så jag skämdes lite för Cindy och skällde på henne. Det är så typiskt annars att hundägare bara säger till den som hunden har gått fram till att hunden är inte farlig. Nej, men skitsamma för jag vill ändå inte ha den vid mina fötter.

Undra om hon också tänkte så... Jag kunde ju inte heller säga något till henne eftersom hon pratade i telefon. Jaja, jag får väl släppa det. Men du tjejen, om du mot all förmodan skulle läsa min blogg så vill jag bara säga förlåt :-). En annan sak som hände vid stranden var att ett krigsflygplan flög där över. Det lät skithögt, så högt att jag fick hålla för öronen för att det inte skulle göra ont.



För en liten stund sedan tog jag några kort...







Jag hade tänkt att sätta på mig ett par strumpor (om du ville veta det) så att jag kan fortsätta sitta här ute :-). Sen om en stund blir det mat och sen ska jag faktiskt plugga! Härlig tisdag tycker jag att det har varit! Hoppas du också känner så!

Kraaaam!

Som en tomte

Jag känner mig som en tomte. Nu när jag skriver detta så är jag redan klar med hela inlägget. Jag läser alltid igenom mina inlägg innan jag publicerar dem. Om jag är glad läser jag det med en speciell röst, trött med en annan och deppig med en tredje. Just idag läser jag det som en tomte. Varför just en tomte vet jag inte men lite trött, slappt men ändå lätt. Ja, jag vet inte riktigt vad jag babblar om just nu men exakt så här känns det! :-).

Aj, jag har ont i huvudet. Men jag väljer ändå att stanna en stund till framför datorn. Jag hade tänkt ladda upp ett videoklipp sen lägret. Det varar i cirka 3 sekunder och det är när jag och Malin skrattar. Men jag måste bli medlem på Youtube först och det känner jag inte för. Inget fel med den sidan men det känns som att jag "hänger ut" mig själv mer om jag laddar upp ett videoklipp där än här. Jag vet att så är inte fallet. Men det känns som att detta är mer "hemma".

Jag ska sluta koncentrera mig på att skriva. Men vi hörs imorgon. Jag kom på för en stund sedan att jag har muntligt nationella imorgon i matte! Hoppas det går bra :-).


Premiär för videoklipp



HÄR ÄR MITT ALLRA FÖRSTA VIDEOKLIPP!

Ett samtal bort så funkade det :-) Här kan du, jag och alla andra njuta av Robert Gustavssons imitation av Björn Gustafsson!!

Fin rubrik

God eftermiddag!

Nu är jag hemma efter en lång dag i skolan. Jag bestämde mig igår att jag måste ta tag i pluggandet nu. Hur tråkigt det än må vara. Annars kommer jag bara ångra mig senare. Så jag tog tag i detta idag och det känns mycket bättre att komma hem när jag har varit flitig i skolan :-). Nu vet du det!



Malin har berättat hur man gör för att ladda upp youtubeklipp här på bloggen. Så jag hade tänkt att testa det om en liten stund. Vissa dagar när jag ska blogga så har jag ingen aning om vad jag ska skriva. Andra dagar är det helt tvärtom. Så de dagar som jag inte känner att jag har så mycket att säga ska jag inte heller tvinga mig själv att skriva. En sak som är bra med bloggen är att jag utvecklar mitt språk hela tiden. Med nya ord som jag tar reda på hur de stavas och vad de betyder :-)

Nu jag ska se om jag hittar det videoklipp som jag tänker på också håller vi tummarna för att jag lyckas ladda upp det. Sen ska jag läsa lite bloggar, vara deppig över att vi inte har någon saft hemma (är så sugen på det) också ska jag se om jag orkar skriva ett musikarbete. Annars får jag spara det tills imorgon.

Hoppas du har haft en bra dag!

KRAM


Ett år sedan

Det blev inte innan eller efter skolan. Det blev inte ens imorgon.

"Gud, tack för allt du har gett oss. Vi vill tacka dig för att vi har fått ha en fin konfirmandtid tillsammans. Tack för att vi har fått lära känna varandra och låt oss minnas den här tiden med glädje. Vi ber dig att bevara oss alla i glada och ljusa dagar. Men också när vi har bekymmer och sorg. Vi ber för våra familjer".

Den 26:a april 2008 var en stor dag för mig. Det var då jag blev konfirmerad. Ett helt år sedan. Jag var så nervös när vi gick in i kyrkan. Jag har aldrig varit så nervös förr. Det var denna bön som läste upp. Men det gick bra :-). Efteråt kändes en så skön känsla att jag hade klarat det. Det känns så nära på ett sätt men ändå så långt bort. Det har hänt en hel del sedan jag gick innan för den där kyrkporten klädd i en kåpa. Men det känns bra att vara konfirmerad!

Nu ska jag kolla på "Söndags party med Filip och Fredrik".

God natt till dig som ska slå dig till ro och trevlig kväll till dig som ska vara uppe ett tag till!

Ikväll känns det nästan som...

Ikväll känns det nästan som en riktigt sommarkväll. Grannen är ute och plockar ihop leksakerna som ligger här och var i trädgården, en annan planterar blommor och uterums dörren står vidöppen. Men det här med sommaren tillhör också begäran. Jag går och suktar efter sommaren. Jag älskar sommaren, det gör jag. Men alla problem försvinner ju inte. Men när det är grått och kallt ute så tror jag ju det. "När det  blir sommar så kommer allt att kännas bra". Sommaren bjuder ofta på ett underbar väder men man måste kunna njuta av alla årstider. För alla stunder som sätter en guldkant på livet händer inte på sommaren.

Jag måste lära att inte lura mig själv alltid. För sommaren kommer alltid tillbaka och det går inte att tänka alltid att "allt blir bra på sommaren". Men bara för att livet inte blir perfekt på sommaren så kan ju ändå vädret pigga upp. Jag njuter varje dag av att det är så himla fint väder. Och det gör mig verkligen glad :-)

Nu ska jag se vad som går TV:en. Vi hörs imorgon. Antingen innan eller efter skolan!


Göteborgare eller ryssar

Hemma igen.

Det var en mysig, varm, nervös och rolig eftermiddag vid havet med Maja och Malin. Vi satte oss i en liten håla som låg precis på sluttningen vid klitterna. Maja tog sitt första dopp (!!!!). "Någon gång måste vara den första" sa hon. Modigt tycker jag för vattnet var svinkallt.

Sen helt plötsligt så dyker Mamma, Pappa och Cindy upp på stranden. Cindy fick hälsa lite på oss och sen när de skulle gå vidare så bad jag Mamma på skämt att hon skulle hämta hit ett gäng med killarna som spelade volleyboll en bit bort. Precis när jag hade sagt det så går tre killar och en pappa mot oss och Mamma skriker "Annie". Precis som att "Ok, här kommer dem".

Vi gick upp till vår plats igen och de tre vännerna och pappan började spela fotboll nedanför oss. Vi satt där och skrattade. De roliga var att det kändes som att pappan skulle visa killarna hur man impar på tjejer. Efter en stund började han bada och sen  "försvann" han. Alltså han drunknade inte utan gick där ifrån ;-). Killarna fortsatte "impa" på oss och sedan gick de upp mot klitterna.

Man såg deras huvud dyka upp lite här och var eftersom det är ojämn mark där. Helt plötsligt så börja de gå mot oss och vi visste inte vad vi skulle göra utan bara skrattade. Jag tror inte de vågade gå fram till oss. För efter en stund gick de igen. Sen fortsatte de komma mot oss ett par gånger och de stirrade på oss. Och, ja vi glodde också ;-)

Jag gissade på att de kom från Göteborg eller Ryssland. Jag vet: väldigt olika platser men de såg lite ryska ut men emellan åt hördes det som att de pratade göteborgska. Malin och Maja trodde de kom från Turkiet. När vi skulle hem så gick vi nere vid stranden... Vi kunde valt att gå i klitterna också men det stack så i fötterna ;-). När vi gick förbi dem satte hela gänget (vi tror att de tre killarna var syskon också hade de med sig halva släkten...) sig upp och stirrade på oss. Den ena killen sa "Hallå girls".

Ja, det var min eftermiddag det :-) Hoppas för allt i världen nu att ingen av dessa tre pågar går in här läser. Eller egentligen? Vad gör det? Det känns som att den där glädjen som försvann igår kom lite tillbaka nu. Haha. undra om det beror på killarna? Att jag kan vara glad en söndag är ovanligt!

Hoppas att du haft en fin dag. Solen kom ju ändå fram till slut :-)





Här är posaren och badaren :-)





Nu blir det snart mat och tur är det för jag är hungrig! Att glo tar på krafterna! Sen skulle jag kunna plugga också. Jag vet att det inte skadar men fy vad tråkigt det är :-). Så jag tror jag tar det imorgon istället.

Känn kramen


Ingen åska hos mig

Hejsan!

Nej, det börjar bli tjatigt att säga hejsan. Men det är ju precis vad jag vill förmedla. Ett glatt hej! :-) Idag bär det av till stranden. Jag, Malin och Maja ska gotta ner oss i en håla och steka. Steka var ordet. Under en sol som ligger bakom moln just nu. Men det är kvavt ute. Åskan är kanske nära. Usch, det hoppas jag verkligen inte. Jag hatar åska. Många säger att det är så mysigt men jag kan inte riktigt se tjusningen i det. Visst, jag förstår att det är fint att se blixtrar och så. Men jag själv tycker bara att det är obehagligt. Men efter åskan är det en så härlig luft!

Jag hoppas det blir lite kort också som jag lägger upp här ikväll. Det ska nog inte vara några problem om jag känner mig själv rätt :-)

Hej på några timmar!

Moppedist

God morgon kära Du!

Det var riktigt läskigt att köra moppe igår. Eller inte dit för då var det ju ljust men på hemvägen. Min kusin har skrämt mig att en man/kvinna välter soptunnor och spring ut på vägen och skräms. Hon har berättat för mig exakt var det hände (det har faktiskt hänt) och jag är så sjukt rädd för att köra där förbi nu. Jag kan säga direkt att jag inte höll hastighetsgränsen. Också sjöng jag högt för mig själv. "Jag ska laga din mat" låten. Det hördes nog riktigt roligt :-)

Jag har tänkt på en sak när jag kör moppe. Man känner sig ganska uttittad. Killar i min ålder kollar. Antingen för att se om det är någon av deras kompisar eller se om det är någon snygg tjej. Tjejerna i min ålder ska se om det är någon snygg kille och när de ser att jag är en tjej så blir de lite besvikna. Haha, nej. Jag hinner inte se deras miner men jag kan ju bara tänka mig ;-). Yngre killar vill också ha moppe och man kan nästan deras längtan. Äldre människor kollar på mig med lite skeptiska ögon...

Snart ska jag dansa! Eller ja, om någon timme ;-)


Hos Ebba

Hej!

Nu sitter jag hos Ebba. Det svider runt ögonen. Jag har redan bränt mig. Också svider det i ögonen också. Jädrans pollenallergi. Men att klaga gör det inte bättre.

Ebba och jag har kollat på Robinson och nu står "Mamma Mia" på i vardagsrummet. Men vi lämnade den fina filmen för
en stund.

 

Ebba ville skriva några rader så här kommer hon :-). I kommentarerna är hon mer känd som "Kusinvitamin" ;-)

Hallå där ute:-) Hoppas att ni gillar min kusins blogg (= Hon tycker att det är jätteroligt att ha en blogg (= Men när jag skulle skriva som nu så kunde jag inte på vad jag skulle skriva. Så om jag hade blogg så skulle jag inte komma på något tror jag :P Hahaha jo kanske :) Men nu ska jag och min kusin göra något annat (=(= Puss och kram!!! Ebba

Snabbt inlägg

Batterierna tar snart slut så detta får bli ett snabbt inlägg. Jag åker till Ebba nu och ska kolla på Robinson! Vi hörs imorgon!

Känns kramen :-)

Bortblåst

Hej!

Jag har spelat tennis, lekt med Cindy och solat. Det är varmt ute men inte särskilt skönt. Det blåser ganska ordentligt... Så jag satte mig här en stund istället :-)

Det där glädjen som jag kände igår är bortblåst idag. Vinden tog kanske med den. Jag vet inte, men det känns inte riktigt bra idag. Konstigt nog så har ingenting förändrats sen igår. 

Ja, jag är väl lite konstigt jag. Men så känns det i alla fall! 

Vi hörs senare när glädjen förmodligen är tillbaka.  

Solig lördag

God morgon!

Här står det härligt till idag och jag låg och drog mig imorse. Ändå visade klockan bara 9.01när jag steg upp Men vad gör det? Jag gillat att vara uppe i tid och inte känna att jag sover bort dagen. Nu ska jag äta frukost sen måste jag städa mitt rum. Men sen är det solen som gäller. Jag ska banne mig bli brun, där med b(-b+p)asta! Vi hörs senare :-)

Glädje!

Jag blir så glad. Av vad vet jag inte riktigt. Eller jo, jag kan faktiskt sätta ord på vad jag blir glad av. Idag har det varit vännerna och vädret. Och mina söta grannar och Cindy!

Jag la mig på uterumsgolvet ikväll och skulle just resa mig när jag kom på att jag skulle ligga still och tänka efter. Bara i några sekunder, på vad jag verkligen gillar och uppskattar. Jag kom på så mycket och det gjorde mig så glad :-)

Jag skulle vilja lägga in massa med bilder, jag är så sugen på det. Men hårdisken vill inte gå min väg ikväll (eller någon annan stund just nu. Eftersom den är i sönder) men jag skulle bara vilja sprida ut massa glädje. Så att den som känner sig nere just nu kan känna en doft av hopp. För så är det väl? Att den som känner sig full med energi ska ge den som saknar den för tillfället? Vi ska ju både ge och ta. Ikväll har jag energin och vill gärna dela med mig. Någon annan dag känner jag mig längst ner på den djupaste bottnen och vill ha hjälp att komma upp.



Jag ser att klockan närmar sig elva. Jag borde gå och tvätta av mitt trötta ansikte och krypa till sängs. Men vad är jag egentligen sugen på? Jo, att sitta kvar här i sängen med datorn framför mig och mobilen som ger ifrån sig lite trevliga ljud, kallas det sånger? Eller tonsatta dikter? Ja, skit samma helt enkelt. Men bra är det :-)

Sov gott om Du ska göra det. Annars gör vad du känner för så vaknar vi upp till samma sol imorgon och känner oss pigga och glada!

Råttan flyttar till huvudstaden

Detta blir mitt 400 inlägg! Mäktigt, stort, fantastiskt, härligt och alldeles alldeles underbart!



Jag har varit ute en stund i det fina vädret. Jag var hos grannarna och försökte lära dem att stå på händer. Det svåra var att lära ut någonting som man själv är kass på. Men jag sa att man skulle spänna magen för annars tappar man hållningen :-) Tacka dansen var den kunskapen ;-)

Ikväll blir det tacos, som vanligt. Sen är det ju "Berg flyttar in" och nästa vecka kommer hon hem till mig...Det var jätteroligt när hon var hemma hos mig i några dagar. Hon är riktigt bra som programledare :-) Ikväll skulle hon besöka Lill Babs

Lina visade vilken klänning hon har köpt till avslutningen idag på rasten. Den lilla skiten har gått och köpt en jätte, jättefin klänning som Annie bara blir såååå avundsjuk på! Din lilla råtta.. Men jag har ju också köpt en klänning så jag ska inte gnälla. Och nu när jag såg att Linas klänning var ungefär lika kort som min så behöver jag inte känna mig ensam om att gå till kyrkan i en för utmanande klänning. Jag har nämligen varit lite orolig för det... Eller ja, inte orolig men du fattar säkert så jag behöver inte förklara mig mer :-)

Jag längtar som en ko till Stockholm! Ko och ko, snarare en människa. Jag vill kolla runt där, på kända plaster och personer. Butikerna lockar också för den delen och sommarn. Och Flun :-) Eller hon träffar jag ju varje dag... Så om jag längtar så mycket efter henne vet jag inte ;-) Hehe! (Vet att du tål dåliga skämt Malin)

Känn kramen från mig!

Äntligen helg

Hej hej!

Nu är helgen här och jag blir så glad när jag får höra att det ska vara toppenväder hela helgen! Just nu befinner jag mig i uterummet med ett glas saft med is, en data och en sladd som går mellan telefonen och datorn. Jag försöker nämligen lägga över bilder som jag tagit idag! Men icke så nicke. För denna sketna dator tar inte emot bilderna...

Så tyvärr inga foton idag. Om jag inte orkar sätta igång den "vanliga" datorn lite senare. Just nu ligger Cindy i mitt knä så jag får sträcka på mig för att nå tangenterna.

Jag skriver mer senare!

Hopppas du får en fin start på helgen :-)


Time to say goodbye

Så, nu var denna dag över. Jag blev liten sugen på att lägga in ett "godnattinlägg" så här kommer det!

God natt och sov sött!

Jag spelar en låt på tvärflöjten som heter "Time so say goodbye". Den är så otroligt fin och jag vill verkligen kunna spela den vackert. Med inte ett enda litet fel. Jag tror det är Paul Potts som sjunger den... fast det var en vild gissning. Men visst hörs det troligt? På tal på Potts. Han har en kamera har jag hört och vad kan man göra med en kamera? Ta kort. Så därför kommer en "livebild" på mig :-)

Vi hörs igen imorgon och förhoppningsvis är det helg när jag skriver nästa inlägg!!


Näst sista dagen...

En kompis till mig har sagt "att man ska leva dagen som om det vore den näst sista". Det var bra sagt. För den sista dagen ska man ta farväl till alla som man känner. Men vad skulle jag göra om det vore min näst sista dag? Det som dyker upp i huvdet är Liseberg. Jag längtar dit. Att få skrika av glädje och känna kittlet i magen. Det är jag sugen på. Om jag ska vara ärlig så tänker jag på Medelpass på Friskis också. Det var så skönt och så fritt på något underligt vis.

För visst vore det bra att tänka att detta vore min näst sista dag. Men skulle jag få så mycket praktiska saker gjorda? Knappast. Jag skulle lägga massa sakerna åt sidan och hur skulle det då gå? Nej, lite realistisk måste jag vara. Usch, där utmanade jag ödet igen. Fy, jag ogillar verkligen det. TÄNK om jag är död om två dagar? Usch!! Det vill jag inte. Jag har ju så mycket att se framemot. Grannfejden på trean ikväll, tyskalektion imorgon och nationellt prov på tisdag. Vilket positiv inställning jag har! Haha... Nej, men jag känner inte för att dö!


Np, kladdkaka och medelpass

Hej!

Förlåt för att jag bloggar lite segt. Eller vem säger jag förlåt till? Dig? Ja, jo så är det :-)... Men förlåt betyder att jag inte ska göra om det. Och det lär jag göra. Så inget förlåt. Men jag beklagar (bättre ordval).

Hej i alla fall :-)

Idag har jag haft nationellt prov i matte. Jag har knappt tänkt på detta prov så när det var över kändes det lite konstigt. Engelska provet har jag ju oroat mig över i månader. Eller till och med år. Också detta prov har jag knappt lagt någon energi alls på att tänka på (på, på, på). Men det känns skönt att det är över. Vet inte hur det gick. Men hyffsat :-)

På eftermiddagen när jag skulle ta fram de saker jag skulle plugga med så hade jag glömt allt hemma. Lite klantigt. Men jag gjorde ett prov i matte. Det var dubbelt så långt som ett vanligt prov brukar vara. Suck! Jag som redan var slut i huvudet. Det var en upprepning på hela nians bok.

Efter skolan cyklade jag hem till Lina. Vi två plus min flu (Malin) bakade kladdkaka. En redig kladdig kladdkaka som vi i Skånes hade uttalas oss :-). Vi hade knappt behövt ha den i ugnen eftersom när man skar i den så åkte all smet ut. Mmm, sen fikade vi på den i trädgården! Gotteligottgott! Vid fyra stack jag hem eftersom kvart över fyra skulle jag möta upp Maja vid Friskis.

Nu har jag kommit hem, duschat och klätt på mig efter att ha haft gympa. Ett medelpass. Det känns alldeles lagom. Inte för jobbigt och inte för slappt. Sen känns det också bra att ha "sprungit bort" den där kladdkakan. Att jag ska få ångest efter att ha smaskat i mig något gott. Fy... det är verkligen jobbigt.

Varför kan man inte tillåta sig själv att äta något gott. Eller det gör jag ju. Men jag ska alltid få dåligt samvete efteråt. Hoppas jag växer ifrån det :-)

Nu ska jag äta! Vi hörs senare.

Känn kramen jag ger Dig :-)

Majblomman 2009

Nu har "Majblomman" börjat säljas igen. I år är den rosa och röd. Ganska snygg faktiskt. Fast på 80 talet var den kombinationen förbjuden. (Det vet ju jag som levde då :-)) Även om jag inte idag tycker att rosa och rött passar särskilt bra ihop.. I varje fall så köpte jag en liten blomma idag. 



Men den gör lite ont när man har den på tröjan. Den där nålen sticker i armen när man råkar nudda vid den. Jag försökte innan ta ett kort på min. Men fy vad min kamera suger ibland. Åå, så tråkigt är det! Jag skulle vilja ha en systemkamera. Så att jag kan ta fina bilder på både nära och långt avstånd. Fast nu kommer jag till det där med begär igen. Om jag väl hade haft en systemkamera så hade ju hela livet lekt. Eller inte. Jag tror att jag hade uppskatta att ha en och använda den flitigt. Men jag skulle ju inte bli ett dugg lyckligare. Bara fattigare. För vad kostar egentligen en sådan? Om den ska vara bra så får jag nog betala 5000 kr. Om den ska vara riktigt bra så måste jag hosta upp (blir lättast så) det dubbla. Så nej. Hej och goodbye fina kamera. Dig får jag köpa när jag är rik som ett troll och sitter i mitt glassiga hus på Hawaii och är olycklig :-)

Eller så skiter jag i att köpa den...!


Hej onsdag!

Hej onsdag!

Hela förmiddagen hade jag idrott. Från halv tio till halv tolv. Även om inte lektionen börjar förän vid halv tio så måste jag vara i skolan redan kvart över åtta. Lite segt om man säger så. Den första lektionen var vi inomhus och spelade brännboll. Den andra lektionen var vi ute och spelade fotboll och sprang en runda i skogen. Dubbellektion alltså.

Varje morgon tar jag en allergitablett för att lugna min allergi. Den brukar alltid funka men inte idag. Jag har haft ont i ögonen och nysigt! Fy, vad jobbigt det har varit! Ingenting har hjälpt. Jag har även ätit "allergituggummi" och någon tablett som jag fick av min "pollen-kompis". Haha. My du hade ändå varit min vän :-)

Jag hade en ganska tung känsla när jag kom hem idag. Kände mig inte alls ledig. Utan samma känsla som igår. Stressad. Känns som att jag har påbörjat flera arbeten och inte slutfört dem. Aaaahhh, ibland längtar jag till Sommarlovet! Att bara kunna sola, bada, umgås och njuta av att inte behöva plugga! Men, när Sommarlovet kommer vill jag känna en kontrast hur jag har det när jag går i skolan. Därför är det kanske bra att jag har mycket i skolan just nu?

Ja, jag försöker se det positivt! Ikväll ska jag dansa. Innan dess ska jag försöka plugga lite, packa upp idrottskläderna och läsa bloggar :-)

Vi hörs !

Ryggont

Jag känner för att skriva. Jag älskar när det bara rullar på. När man inte behöver tänka efter utan det kommer bara av sig själv. Men just nu, i denna stund så känns det tyvärr inte så. Jag kan berätta att jag har haft ont i ryggen idag. Det var kanske inte så intressant att veta men ja, nu vet du. Det var säkert efter de där ryggövningarna som jag gjorde igår. En sån sak som att ha lite kramper eller en liten förkylning kan göra så mycket. Ett tag hade jag så fruktansvärt ont i axlen. Jag kunde knappt röra mig. Och du vet säkert hur det kan påverka ens dag. Men jag rundar av här! Känner som sagt att jag har inte så mycket viktigt att säga just nu :-)



Vi hörs imorgon kanske? Om du är med!

Min tisdag

Hejsan!

Nu är jag hemma från skolan igen.Jag fick en sån stress-känsla på eftermiddagen. Att jag har så mycket att göra i skolan. Usch, den känslan spolar jag helst bort. 







Jag har varit på långpromenad med Cindy. Idag följde även grannen med så det tog ett stund längre :-). Vi pratade om allt möjligt. Från att Cindy aldrig har badat i havet till mens... Ja, jag fick förklara ett och annat :-) Men det är roligt med barn som undrar mycket och tar till sig vad man säger I alla fall. Jag sa ju till honom att Cindy aldrig har badat i havet. Rätt som det var så såg hon en fågel som flög väldigt lågt. Hon försökte fånga den och just när den flyger ut mot havet så följer hon efter. Just där var det inte hellre så fint vatten. Alldeles grumsigt och äckligt. Så när vi kom hem var det rätt i badet för hennes del. Busiga och jobbiga Cindy :-)





Hoppas din tisdag har varit bra!  

Sand överallt!

God morgon. Hoppas att livet står härligt till idag.

Jag vaknade för en stund sedan. Har duschat och fönat håret. Snart blir det frukost och sen skolan. Jag har precis fått ta ut påslakan och lakan ur sängen och risstat det där ute för att Cindy hoppade upp här i morse. Suck.... Det var alldeles sandigt. Men men, det finns en baksida med att ha hund. Just det, frukosten. Vi hörs senare!

God natt

God natt min vän!

Jag borde sova nu. Mamma och Pappa har sagt att jag ska stänga ner den här nu. Men det är inte riktigt vad jag känner för. Men jag ska. Jag lovar. Men bara någon minut till. Jag har sagt till mig själv oräkligt många gånger att jag ska testa ut och jogga innan skolan börjar någon dag. Jag har alltid skjutit på det. För på morgonen känner jag inte för att ut och jogga. Då vill jag bara krypa ner under det sköna täcket igen.. Men jag har sagt många gånger att när det blir vår och ljust på morgonen så ska jag ta en sväng. Så, när blir det av fröken Annie?

Nu stänger jag ner! Hoppas på att du får en skön sömn och en underbar morgondag. Vi hörs :-)

Begär!

Lite till om det här med tron. Inom antingen hinduism eller buddism så pratar man om de fyra ädla sanningarna. Jag har inte riktigt koll på vilken relgion det tillhör för det är lätt att förväxla dem. De fyra sanningarna handlar om att det det finns ett lidande i världen och det beror på begäret. Alla människor vill ha. När vi har fått det som vi önskat så fortsätter vi. Det kan handla om allt ifrån jobb, kläder, tandborstar (?) och kroppar.

Först vill vi ha den där perfekta mannen som vi såg i förra veckan på stan (där hördes jag som en lill-vuxen), sen vill vi ha den där svindyra tröjan som bara är sååå snygg (där hörde jag som en tonåringen. Just det fasen, det är jag ju) och sen vill vi ha det där dröm-jobbet som jag bara vet kommer passa mig utmärkt. Sen vill jag helst också ha en trevlig bil, en guldig tandborste med hönor på och den nyaste mobilen. Ja, du fattar poängen.

När vi fått allt detta så inser vi att vårt begär inte tar slut. Vi fortsätter att sträva efter mer och mer och mer. Men tar det slut? NEJ, det är det som är grejen. Det är vi själva som styr våra liv. Tur är väl det? För vem har sagt att det är så självklart? Om man själv kommer till insikt att man måste stoppa begäret så är man en bra bit på väg. Först då kommer man känna att man är nöjd. Man behöver inte ha allt. Bara för att man inte har allt så betyder inte det att man har ingenting.


En extra hand

Hejsan!

Hoppas att allt är bra med dig ikväll. Idag har jag varit i skolan. Fick reda på morgonen att jag skulle ha diskusion på eftermiddagen. Det menas med att man ska läsa på till ett arbete som man redan gjort också samlas en grupp elever som diskuterar ämnet. I detta fall Asiens religioner. Jag suckade verkligen när jag fick höra att jag skulle ha den här diskusionen i eftermiddag. Jag var inte alls sugen på det! Du känner kanske till mina beklagningar på detta arbete. Men jag gick runt på skolan vid halv tre tiden för att leta upp vart den skulle hållas och det tog en stund, så jag blev lite sen. I vilket fall: diskusionen gick bra och vi fick alla en syl i vädret eftersom vi bara var fyra elever.

Det är mycket mer intressant att prata fritt än när man måste räcka upp handen hela tiden och knappt bli hörd. En hinduism och buddism tror ju att man återföds efter döden. Det tror inte kristna. När man är död så går man antingen till himlen eller helvetet. Tänk, att återfödas hela tiden. Som att livet är en sluten cirkel som aldrig tar slut (om man inte blir upplyst och kommer till Nirvana). Sen det här med Gud. Jag vill tro på Honom, tror jag. För det måste kännas skönt att ha en extra person i familjen. En som man kan luta sig vid när vinden blåser hårt eller som man kan dela det roliga med.

Jag var ute och sprang när jag kom hem. Jag kollade ner på marken och den rörde sig. Det kryllade av myror. Skitmånga och jätteäckligt. Så det var inte som att jag hade druckit något olämpligt.

Nu ska jag sätta mig till rätta, har ont i svanskotan eftersom jag sitter på golvet på mitt rum. Sen ska jag läsa lite bloggar :-) Vi hörs imorgon

Om jag kunde drömma

Jag är på blogg-humör. Men samtidigt har jag så ont i huvudet så jag håller datorn så långt bort från ögonen som möjligt. Jag har hört om en bok som heter "Om jag kunde drömma". Jag vet inte varför men jag blir lockad av orden. Lyssna själv: Om-jag-kunde-drömma. Även av framsidan. Jag tror det är en hand som håller i ett rött äpple. Men jag vet inte vad den handlar om. Jag får ta och läsa den någon gång.

Nu går "Bingolotto" i bakgrunden. Jag är inte ett dugg sugen på att kolla på det. Men det är pappa som styr fjärrkontrollen just nu. Vi hörs imorgon. Kanske före men jag säger efter skolan så att jag inte behöver känna press och skämmas!

Känn kramen som du får av mig!


Cancer

Du kan vara lugn, jag har inte cancer. Peppar peppar ta i trä skriker jag efter att jag har utamanat ödet. Men, man måste testa sina gränser ibland. Jag gillar inte det, att simma på djupt vatten är farligt. Jag hindrar ofta mig själv för att göra det. Inte bokstavligt att simma på djupt vatten men ta mig inte på orden. Att utmana ödet är inte min grej. Visst kan jag vara flammsig ibland och göra saker som jag egentligen inte hade gjort. Men annars är jag lite mer den försiktiga typen.

Men saken som jag ville komma till är cancer. Jag läser en blogg, www.vimmelmamman.blogg.se. Hon skriver om sitt liv, ett liv som innebär att vara mamma, journalist och cancerdrabbad. Hon skriver om dessa små stunder i livet som plötsligt blir så viktiga. Inte bara dessa stora saker som att åka på semester eller giftemål. För sådana ting tycker vi "icke-drabbade" också är viktiga. Sånt uppskattar vi alla och tänker i just den stunden "vad bra jag har det" eller "vad lycklig jag är".

När man är sjuk, dödligt sjuk så ser man livet med en annan syn. Att se sina barn skratta eller krama sina vänner kan vara något så betydelse fullt som vi friska inte lägger märke till. Jag tänker att jag borde uppskatta dessa små stunder ännu mer än vad jag gör. (Mitt barn kan jag inte se skratta efter som jag inte har barn, men som sagt: ta mig inte på orden). Inte för att jag ska gå och tänka att jag kommer bli sjuk men att stanna upp mitt i allt ihop och känna uppskattning för det jag har och hur bra jag har det. För när man är frisk hänger man (eller jag) upp sig på mycket. Sånt smått som man inte ska lägga energi på.



Ta tillvara på stunden. För den lär inte komma tillbaka :-)

Kram till dig, känn den och behåll !

Kärleken

Solen skiner. Jag ska snart gå ut. Jag fryser om fötterna. Dörren är öppen ut till uterummet. Men jag har tänk på en sak. En sak som varje människa över fem år tänker på, kärleken. Alla tänker på kärleken eller kanske Kärleken. Jag är inget undantag. Men det är en sak som jag inte förstår. Eller jo, jag kan tänka mig hur många tänker men jag begriper ändå inte allt. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att vara tillsammans med en kille bara för sakens skull. Aldrig!

Jag tycker det är hemskt att människor i allmänhet inte bryr sig mer och är aktsam om kärleken. Klart att man blir lockad av att vara tillsammans med någon. Det är ju gulligt och man får ju uppmärksamhet. Men jag skulle aldrig vara det för att få bekräftelse eller uppmärksamhet. Om jag skulle bli så lockad och inte kunna motstå det för att det "verkar roligt" så hoppas jag att jag kommer skämmas ordentligt! För alla är vi människor. Och alla människor gör saker som dem kommer ångra senare i livet. Och misstag för man göra men man ska alltid tänka efter en extra gång innan man ger sig in i nånting. I detta fall ett förhållande.  

Är jag en av få som tycker att man bara ska vara tillsammans med någon om man är kär i den och älskar den? Det känns i alla fall som så. Jag hoppas verkligen att Du är en av dessa få.



En annan sorts kärlek

Läger del 2



Här kommer den andra delen av Lägerskolan. När jag vaknade på morgonen så var jag så glad att jag hade klarat det. Även om jag visste att jag skulle klara det så är det en underbar känsla när jag vet att det är gjort! Att umgås tätt ihop i ett dygn är ganska krävande. Jag är en social människa så jag gillar att ha männsikor i min närhet men det är ändå skönt att det inte alltid är så. Då hade jag alltid varit trött :-) Dessa bilder som kommer är från fredagen.














Vi skrev i gästboken. Ebba, när du kommer till Tåssjö så kan du ju leta upp vart vi skrev :-)











Det var vad jag hade att bjuda på :-)

Lina snart Blondinbella

Jag har lagt till en ny länk, som du hittar längre ner på vänstra sidan. Det är min kompis Lina som har börjat blogga! Så klicka på den om du vill läsa livet från hennes perspektiv :-)



Stressig morgon

Hej hej!

Idag vaknade jag halv elva och dansen började halv elva. Det var bara till att äta en snabb frukost och ge sig iväg. Vi filmade när vi dansade idag. Så att man fick se hur man själv såg ut :-)

Inte förens idag har jag tagit igen mig efter lägerskolan. Tänk att bara några timmars förlorad sömn tar två nätter att ta igen sig på! Jag satt nyss och kollade på gårdagens "Robinson". Jag spelade in det igår kväll och inspelningen slutade precis när utröstningen började. Sååå typiskt ;-)

Aja, det går väl 25 repriser på det programmet så det är nog ingen fara. Bara ingen berättar för mig vem som åkte ut!

Vi hörs senare. Bilder från lägerskolan kommer senare idag!

Väla hela dagen

Hej!

Nu har jag varit på Väla i 4.5 timmar. Det fanns många som var lika knäppa som vi som gick och shoppade i detta fina väder som jag inte sett röken av idag. Men jag köpte ett par skor, en klänning och en bh så det blev bra. Men jag hoppas att klänningen inte är för kort och skorna för höga. Jag vill inte se utmanande klädd ut på skolavslutningen. Nu hör jag att våra gäster har kommit. Vi hörs ikväll eller imorgon!

Hoppas att Du får en fin kväll :-)

Lördag

Hej lördag!

Jag skulle hjälpa till lite här hemma idag. Jag ska baka en kladdkaka. Jag började men slutade aldrig. Strösockret var slut. Får se om jag kan avsluta kakan lite senare ;-)

Solen skiner idag och jag har planerat att ägna hela min dag på Väla. Bussen går vid tolvtiden så jag måste klä på mig och torka håret! Men vi hörs senare

Ha en faaaantastisk lördag!

Läger del 1

Hejsan!

Nu är jag hemma igen efter lägret. Vi har varit på lägerskolan Tåssjö från igår till idag. Ett stort hus med många rum och vråer som man kan gömma sig i :-), en eller nej, två sjöar varav en man kunde åka rodbåt i, fiska och gå runt, en grillplats och ett par spöken. Vi har haft riktigt roligt och jag sov faktiskt i hela fem timmar! Ändå sitter jag här och är trött i benen och i huvudet. Jag har tagit över 100 bilder och tänkte ladda upp dem som jag tog igår! Resten lägger jag in senare i helgen!



Jag och Malin. Vi hade inte tillgång till boningshuset fören vid två tiden. Så innan dess blev vi indelade i grupper och skulle gå en tipsrunda runt sjön. Jag, Malin och Anton kom i samma "lag".



Anton och jag



Kameran låg i jackfickan nästan hela tiden. Så när jag såg något "intressant" så tog jag kort på det :-) Sen om du tyckte att den här bilden var särskilt intressant får du själv avgöra ;-)



Man blir lite bloggskadad när man haft bloggen ett tag. Jag tänker ju lite annorlunda nu. Till exempel den här bilden. Den hade jag aldrig tagit ifall jag inte hade någon blogg. Eller jo.. eller nej, den är ju rätt meningslös ;-)



Helt plötsligt var vår penna spårlöst försvunnen. Så Malin och Anton skulle antingen leta upp den igen eller fråga Fröken efter en ny! Så jag satte mig ner på marken, ett troll kom fram och frågade om jag ville att han skulle ta ett kort på mig (han såg att jag hade kameran i fickan).... Så ja, här är resultatet!



Jag väntade och väntade men Malin och Anton tog lååång tid på sig. Så varför inte ta en tupplur när ändå marken var så mjuk och skön. (Trollet som tagit bilden).



Men det blev ett kärt återseende när de äntligen kom tillbaka efter en stund :-)



En ny penna som vi sen höll hårt i!



Sen var det dax för båttur. Jag och Lina på denna bild :-)



Så kan den gå..



På kvällen, i solnedgången grillade vi korv och bröd!



Grillning pågång



Jag och Malin vid sjön



Den här bilden avslutar jag med. Bilderna som togs idag kommer senare. Jag borde packa upp nu... men jag orkar verkligen inte. Ikväll ska jag till min granne som inte är min granne längre. Hon fyller nämligen år :-), tio eller elva! Vi hörs senare!

Ett tecken från mig

Hej hej igen!

Jag har inte packat något. Vet inte riktigt vad jag ska ha med mig. Även om jag har ritat upp en bild i huvudet :-) Klockan är sju minuter över sju och det är fortfarande ljust ute. Inte skymning utan ljust, precis som på dagen och jag blir jätte jätteglad! Det ska vara fint väder både torsdag och fredag, tur för oss säger jag! Annars är det inte så roligt att vara på läger.

Jag ska försöka att hinna med och ta lite kort som jag sedan kan visa här :-)

Snart, (på riktigt) ska jag dansa bort all glass som jag stoppat i mig idag!

Glass i stora lass

Hejsan!

Mina ben är helt slut, jag har lite ont i magen efter glassar och Oboy och lite ont i huvudet efter tuggummit i munnen. Jag var i skolan från kvart över åtta till halv ett. Sen åkte jag och Lina till glassfabriken och jobbade för att tjäna pengar som vi sedan ska skänka till barn i Afrika :-). Det är en söt lukt i hela fabriken, man mår lite illa av den. Tänk, om jag får sommarjobb där så kommer jag vara tvungen att andas in denna luft halva sommaren. Men jag ska inte klaga. Jag vet hur svårt det är att få jobb just nu!

Vi fick sätta etiketter på lådor, sedan fick vi bryta upp andra lådor med glasstrutar och sedan la vi fyra glassar av varje sort (vi hade tre olika sorter) i en annan låda. Med andra ord "gjorde" vi blandlådor med strutar! Efteråt fick vi belöning för vårt arbete! Kan du gissa vad det var? Just det, glass. Vi testade deras nyhet "Hallon och Laktris". Egentligen gillar jag inte laktrisglass men den här var faktiskt god :-)

Snart ska jag iväg och dansa. Eller ja, snart och snart.. Om två och en halv timme :-) men innan dess måste jag packa inför imorgon. Jag ska inte packa med halva mitt rum och hela min gadrob. För så mycket behövs inte för en natt borta!

Läsning



Jag läste lite innan jag gick och la mig igår kväll. Jag kunde knappt slita mig från boken..! Ikväll fortsatte jag och när den är riktgt bra så slutar hela historien om hennes liv. Boken är nämligen uppdelad i tre kapitel och tre männsikors livssituationer. Nu är det den sista tjejen kvar. Men det är lite synd att den är uppdelad. Då känns det som att man börjar om på en ny bok varje nytt kapitel börjar.

Snart, när jag har slitet mig från den här datorn, kommer jag borsta tänderna, ta bort sminket och gå och lägga mig. Slår vad om att det sker om ungefär 45 minuter! Vi hörs imorgon efter att jag har lite nya erfarenheter om hur det är att arbeta i en glassfabrik. Inte en glasfabrik.. :-)

Glas i bitar



Hejsan! Nu har jag varit lite klantig. Jag skulle ta ett glas från skåpet (som finns ovanför diskhon). Två glas stod staplade på varandra, jag höll min ena hand skåpshandtaget och den andra på det översta glaset. Jag råkar välta staplen, det ena glaset håller jag i och det andra trillar ut från skåpet. Då stänger jag skåpet och glaset trillar ner och splittras i tusen bitar i vasken :-)... ibland har man tur i oturen!


Sune är bäst!

En sak som är säker är att "Sune" är riktigt rolig. Jag kan ha ganska svårt för att skratta åt filmer eller humor-program men inte "Sunes jul". När det är julafton och Rudolf ska öppna sina presenter så sitter hela filmen halv-sovandes i soffan. Han öppar paketet som han har fått av Sune och kollar nyfiket på det, en bok!

- Jag vet vem mördaren är! skriker Sune.
- Sch, sch, viskar Rudolf och sätter  fingret framför munnen på sig själv
- Det är prästen, viskar Sune..!

Haha, sån humor har jag :-)


Butikerna retar mig...

Hejsan! Nu är det måndag igen (höll jag på att skriva) men ändrar mig och skriver tisdag istället. Dagen har gått ganska smärtfritt och jag har inte pluggat så bra. Eller riktigt smärtfritt har inte dagen varit. Först klämde jag fingrarna i dörren. Och du vet hur ont det gör. Sen råkade jag banka foten i dörren och det var inte heller så behagligt. Annars har dagen varit bra. Efter skolan köpte jag, Lina, Malin och Maja glass som vi sedan fikade på i parken.  Jag åt en mjukglass med tutti-frutti strössel. Har gått och längtat efter just den sorten sen i februari tror jag.

På rasten var vi inne på MQ och blev frestade... Jag som har shopping-förbud. Sen när jag kom hem ligger en H&M-katalog på köksbordet! Känns som att affärerna vill reta mig...



Nu har jag en aning ont i huvudet. Jag tror jag har druckit för lite idag igen! En sak till innan jag "går". Vilket underbart väder det är! Snart slår körsbärsträden ut och blir alldeles rosa och fiken har satt upp uteserveringen nu i stan :-) Jag blir så glad! :-)

Skrivandet från golvet



Imorgon är det skola. Jag har skrivit en planering för att inte hamna efter. Men den där planeringen stressar mig lite. Usch, jag borde kanske strunta att kolla på den :-) Jag har lagt skolan heeeeelt åt sidan det här lovet. (Kom nyss på att jag gått i skolan måndag och tisdag. Så heeelt åt sidan har jag inte lagt pluggandet). Men i alla fall. Nu när skolan börjar så går jag bara tisdag och halva onsdag. Sen är det ledighet igen. På lägret som varar mellan torsdag och fredag har jag inte en aning om vad vi ska göra. Verkligen ingen aning. Jo, klockan fem ska vi äta. För Husmor har maten klar då. Men resten av tiden? Hur ska vi spendera den?

Jag har kommit på en sak. I juli ska jag åka till Stockholm med Malin. Det ska verkligen bli jätteroligt men jag tycker ju inte om att sova över... Fyra nätter och jag som aldrig ens har sovit borta två själv? Gaaaaahh! Malin, du får leka att du är min mamma några dagar :-) Aja, det blir nyttigt! Jag tvekade lite om jag skulle skriva det här. Att jag inte gillar att sova borta. Hörs ju för j*vla töntigt men alla människor skäms ju över något! Jag känner mig lite stolt att jag tar tag i mitt "problem". Det tycker jag är modigt och jag höjer mitt självförtroende om jag klarar det :-)

En annan ska som jag aldrig har gjort är att suttit (säger man verkligen suttit?) på en hästrygg... Men det tar jag en annan gång :-).. Jag har ju ett helt liv som väntar på mig....Eller ja, just det. Livet har ju redan börjat.

Min gulliga granne var precis har med en lite present till Cindy. En liten scarfs där hon har skrivit Cindy :-)

 

Man ser den inte så bra, men den är rosa med paljetter och silverskrivet C-i-n-d-y!

En live bild

Jag har kommit på en sak. Att ta "live" bilder. Där du får se vart jag är och hur jag ser ut i skrivande stund. Inte för att jag tror att jag själv vill ta sådanna bilder alltid och lägga ut. Men vissa dagar hänger man inte upp sig på massa saker hos sig själv. Annars hittar man alltid något litet fel här och var. Men för tillfället skiter jag i det och jag kan varmt rekomendera det :-). Så här är bilden direkt från mitt vardagsrums golv!



Jag är lite rolig ibland. När jag säger till Malin att hon är rolig ibland så blir hon lite sur :-).. Jag menar ju inte så. Kanske jag borde förklara mig lite tydligare. Det jag menar är att hon sa något roligt just när jag säger att hon är rolig ibland. I alla fall, jag är rolig just nu :-)... Jag sa att jag inte brydde mig hur jag såg ut just nu. Jag laddar upp en bild, granskar den lite snabbt och kommer fram till att den inte duger. Så jag får ladda upp en ny bild! Haha, alltså sket jag inte helt i hur jag såg ut. Ååh, vad jobbigt det är ibland. Kan inte alla bara älska sig själva och vara nöjda med hur de ser ut. Aja, här ser ni en bild på en osminkad Annie som bryr sig lite halvt hur hon ser ut för tillfället :-)


Att leva här och nu



Bilden togs för mindre än en minut sen. Fett va?

Ibland är det jobbigt att inte leva i nuet. Många pratar mycket om "att det är viktigt att leva i nuet". Jo, tack jag vet, men hur lätt är det egentligen? Jag går ibland och tänker att mitt liv inte har börjat. Det kommer börja när mitt liv är "fulländat", när jag är vuxen, är klar med min utbildning och flyttat hem ifrån. Det går ju inte att tänka så i längden. Jag lever ju, mitt liv pågår här och nu! Jag ska försöka att bättra mig, för min egna skull! :-)



För några minuter sen

Tips från mig

Hejsan! Vilket fint väder det har varit hela påsken! Jag började dagen med en joggingrunda. Jag har ett litet träningstips. Man ska inte tänka så mycket. Om jag hade gått och väntat innan jag gav mig ut så hade jag ångrat mig. Inte att det var fel att träna utan att det var jobbigt. Jag hade tänkt efter hur det kändes sist. Hur jobbigt det alltid är sista biten när man tvingar sig själv att ta i!

Nu sitter jag på trappan och solar, håller koll på Cindy och skriver. Det sägs ju att tjejer är bra på att göra flera saker samtidigt och här är ett levande bevis! Det pratas kanske mycket nu i dessa "bleketider" om hur man ska bli brun. Den ena solar solarium, den andra får inte för sin pappa (!!), någon testar brun-utan-sol krämer och någon annan spring ut och sätter sig i första bästa solstolen så fort solen kommer fram bakom molnen. Jag har ett litet tips (många tips från mig idag. Eller ja, två fler än det brukar) att äta "soltabletter". Man ska äta en om dagen. Min sitter just nu i halsen på mig för jag kan känna den hela tiden (lite obehagligt). När vi kom hem från Cypern i Augusti så åt jag dessa i några veckor. Då höll färgern. Sen när jag glömde bort att ta dem så försvann den ganska snabbt! Man kan också äta dem om man vill ha en "brunare färg året om".

 

Jag ville i varje fall uppmärksamma dig att dem finns. Eftersom jag bara sätt att dem rekomenderat dem i "Välamagasinet". De går att köpa i hälsokostaffärer.

Kommentarer

Väldigt många bloggare skriver om hur mycket elaka kommentarer de får. Jag är väldigt glad att inte jag har det :-) Även om jag inte får så många! Men ni ska veta, kära vänner att jag är väldigt glad att ni följer min blogg! För jag tror det endast är ni som gör det :-) Fy vad jobbigt det måste vara att få massa onödiga kommentarer... Att få höra att man är ful, är en dålig mamma, har fula barn, skriver dåligt o.s.v. Själva glädjen med att blogga borde försvinna.

Så alla medmänniskor, låt oss vara snälla mot varandra!

En mysig dag

Hej!

Det blev en mysig eftermiddag och kväll igår. Vi kom dit vid fyra tiden. Jag hade som förslag at vi skulle grilla. Inte för att jag hade något att grilla men jag kunde se framför mig hur roligt det skulle bli att försöka få igång den. Så Johanna tog med sig en engångsgrill och tändstickor. Jag tror vi hade tjugo försök att få grillen att funka (så många tändstickor) och på sista försöket lyckades vi :-). När solen började gå ner blev det rätt kallt om fötterna så vi körde hem till mig och sen vidare till Lina där vi stannade och kollade på film.







Blev inte så många bilder... de måste ju godkännas innan de kommer upp här på bloggen :-)..MEN den som väntar på något gott väntar aldrig för länge :-)

Smälter i solen och kokar pasta

Det känns som en riktig sommardag! Solen strålar, häcken börjar snart blomma och Annie ler :-)
Nu har jag legat på altanen en stund men gick för en stund sedan in för att koka pasta. Jag och matlagning går inte så bra ihop. Koka pasta föresten? Hur gör man? Haha, kanske som nudlar.. fast brukar man inte ha salt och olja i grytan när man kokar pasta? Aja, det brukar alltid lösa sig och det gör det förhoppningsvis idag med!

Men tänk sen när jag flyttar hemifrån om några år. Ska jag leva på nudlar sex gånger i veckan då? Varje lördag kan jag ju unna mig att äta ute ;-). Fast jädrans vad dyrt att äta ute en gång i veckan.. Eller, nej. Om jag äter nudlar för en tia om dagen så går det jämnt ut.

Det ser ut att funka. Jag har hällt i pastan i kastrullen, bränt mig på magen av det heta vattnet och kryddade med lite salt också. Äsch, hur svårt kan det vara?


Påskdagen

Hej!

Lite senare inlägg än vanligt blir det idag! Jag har varit iväg och dansat nu på förrmiddagen så det är anledningen.
Igår kväll hade vi lite besök av kusinerna :-)... jag gick och la mig halv ett efter att ha kollat på ett inspelat "Robinson" avsnitt som för övrigt var mycket dåligt igår enligt mig.

Idag har jag lite planer.. Vid fyra tiden ska jag till stranden med kompisarna. Vi ska grilla... och prata :-) Vi har inte setts på hela lovet.. Jo, när vi gick i skolan måndag och tisdag. Men annars ingenting.

Vi hörs senare! Hoppas att din Påskdag blir riktigt bra :-)

Nytvättade...

Så, nu har jag varit ute på en runda. Det var jättefint vid havet, idag också. Sen har jag tvättat moppen och alla cyklar. Min cykel köptes i april förra året och det var första gången idag som jag tvättade den. Om den var skitig? Det kan man väl säga :-)

Jag har räffsat också i trädgården. Heter det räffsat? Ja, jo, kanske. Huvudsaken är att du förstår vad jag menar och jag ser att du gör det. Mina naglar har blivit skitiga.Det har kommit jord "i" dem.  Jag vet att det inte är nånting men liiite irriteande är det allt. Jag som har så svårt att spara på naglar biter ner dem stup i kvarten. Då blir jag lite sur när detta sker. Aja, jag deppar inte över det :-)

Jag har fått höra en sak.. En tvåring kan räkna ut hur lång den kommer bli när den är fullvuxen. Man mulitiplicerar längden med två. Så om en tvåring är 80 cm så kommer den bli 160 cm som vuxen :-) Lite coolt om det stämmer.. jag ska se om det har stämt på mig. För någonstanns har vi uppskrivet hur lång jag var för fjorton år sedan :-)

Jag sitter i uterummet och lyssnar på "Rix fm", har den bärbara i knät och tycker att det är riktigt härlig med lov! Vi hörs och GLAD PÅSK!

Påskafton

Glad påsk!

Denna Påskafton bjuder på strålande sol och det gör mig så glad. Jag ska inte hänga vid datan (för mycket) idag.. så jag kilar ut nu. Först ska jag jogga en runda och sen sätta mig på en solig plats och njuta!


Underbara älskade

Unerbara älskade Du!

Ikväll på tven går en rad olika program. Blandat annat:
* Så ska det låta
* Talang 2009
* Grillad
* Berg flyttar in
* Underbara älskade

Jag vet inte vilket/vilka jag ska se ännu.. och jag ser inte heller det som ett jättestort problem.

Jag och filmer går inte hand i hand. Visst, filmer är en bra underhållning och visst tycker även jag att det är roligt att kolla film. Men jag är ingen filmälskare, det kan jag inte påstå. Mina vänner trimmar mig för att jag inte sett den ena filmen och varken den andra heller. Om jag har sett en film så har jag gjort det ett antal gånger :-)

En film som jag sett (som jag nästan kan slå vad om att de som retar mig inte har sett) är "Unerbara älskade". Den är faktiskt bra :-) En hederlig svensk film med både kärlek och sorg. Om du inte har sett den så får du chansen ikväll.  Klockan 21.45 på ettan :-)



Ha en trevlig kväll så hörs vi imorgon.. och då är det Påskafton :-)

Lång fredag

Hej!

Camping har öppnat och det märks. Jag och Cindy åkte bil (!!) ner till havet och gick sen därifrån och hem. Direkt när vi klev av bilen så kändes det som att man var på semester. På väg ner till stranden hördes lite olika dialekter. Några satt och solade, någon kom i badkläder, någon fixade med sin husvagn och några satt och åt vid uteserverungen. Vissa ängelholmare kan nog tycka att det är ganska jobbigt med turister men inte jag :-). Det är ju härligt att känna en semesterkänsla när man är hemma :-)... Nere vid havet var det underbart (som vanligt). Men ena dagen är bättre än den andra! Det var helt vindstilla, ganska mycket folk och solen gassade. Vi satte oss ner en stund på stranden. Men sen när jag såg att nåhgra killar i 17-20 års åldern närmade oss reste gick vi vidare. De hade en stor hund med sig och jag ville inte att den skulle komma nära Cindy.
- Fint hår, sa den ena killen till mig
Vad skulle jag svara? Ok, tack hade jag kunnat säga men men..Sagt är sagt
- Ha.., blev svaret



Några bilder hann jag ta innan kameran dog :-)

 






Ett år sedan

Hej igen!

Nu har jag städat. Idag händer inte så mycket. Till skillnad för vad som hände för exakt ett år sedan :-)

Det var torsdag...
På onsdagen hade en kompis till mig frågat om jag ville följa med på en hockeymatch som skulle ske imorgon. Ja, tänkte jag. Varför inte? Jag hade ingen koll på att Rögle skulle kunna ta sig till Elitserien, att det var en jätteviktig match. Föresten, Eliteserien? Vad var det tänkte jag. En av dessa serier som inte säger mig särskilt mycket. Många blev förvånade att jag hade fått biljett. Vissa hade åkt ner till Malmö bara för att få tag i en biljett. Jag fick den bara så där! Jag följde med i alla fall. Jag cyklade dit, där var hur mycket folk som helst utanför ishallen. Jag trängde mig så att jag kom fram till mina kompisar. Sen släpptes alla in. Vi ställde oss, stod och väntade, blev intryckta så att vi stod ganska tätt. Ännu mer ihop tryckta tills det var så trångt att man inte kunde klappa med händerna eller ta upp mobilen ur byxfickan. Sen började matchen. Jag minns inte så mycket från själva matchen. Jo, att det var trångt och att jag tänkte att sen när jag tänker tillbaka på den här stunden så kommer jag inte minnas att det var så här trångt utan bara tänka på "allt roligt som händer". Sen blev det mål... och jag såg inte en enda gång att det blev det. Men alla andra skrek så då gjorde jag det med :-). Sen i slutet var det jättespännande. Mina kompisar sa till mig att Rögle och Leksand (som spelade någon annan stanns i Sverige) var tvunga till att vinna annars hade Rögle inte gått upp. I slutminuterna gjorde Leksand och Rögle mål och sen var det konstaterat att Rögle hade gått från Allsvenskan till Elitserien den 10 april 2008. Sen sprang alla ut på isen och gick runt där och skrek! Efteråt har jag förstått att detta var en väldigt stor match och vi har pratat om den väääldigt mycket. Men vi borde kanske sluta snart...

Fina dag

Hejsan!

Idag vaknade jag tio i nio. Nu ska jag hjälpa till och städa och sen vill jag ut i det fina vädret! Jag skriver mer sen!


Handlat och ätit ett konst gjort äpple

Hej!

Jag följde med mamma och handlade innan. Jag ville ju visa att jag inte var en tonåring som struntar i att hjälpa till :-). Men jag var såå trött inne på Maxi! Förr kunde jag springa runt och röja hyllorna.. men nu går jag fint och lugnt vid vagnen och väntar på att en efter en vara hoppar i av sig själv så att vi kan åka hem igen! Ibland tycker jag faktiskt att det är roligt att handla men den känslan har kanske bötjat avta. Innan sa jag till mamma och pappa att jag längtade till att bli stor för då fick jag åka och handla mat :-).

Nu har jag kollat på "Adam och Eva" och den är ju faktiskt inte så bra..Jag har även ätit glass, nötter, sockerfria tabletter och ett konst gjort äpple som jag kallar det. Du vet ett sånt grönt äpple som har så mycket medel på sig så att den glänser i veckor!

Vi hörs imorgon.. och vet du? Jag ska ha sovmorgon!


En dag som denna

Hejsan!

Nu har jag varit i "stan" som de på "landet" kallar det :-). Jag och små-kusinen har plockat blommor, sorterat en kortlek, ätit mat med farmor och spelat in lite videoklipp. Jag hade lite beslutsångest innan om jag skulle åka och kolla på Rögle ikväll eller inte. Men nu när jag kom hem och hade gott om tid på mig så tänkte jag att det hade varit roligt :-)... men tror du inte att biljetterna är slut? USCH, så tråkigt! Jaja, jag får väl sitta här och deppa hela kvällen istället !

Släktdag

Hej!

Jag har inte haft sovmorgon idag heller... Men det kommer väl :-). Idag ska jag hem till min farmor och farfar också ska jag träffa mina små-kusiner! Ikväll vet jag inte om det blir Rögle. Det beror på när jag kommer hem. Men jag är riktigt sugen på att skrika, sjunga och heja för sista gången den här säsongen!


En mysig dag i stugan

Hej i stugan :-)

Nu har jag varit borta hela dagen känns det som. Jag och Malin försökte komma på vad vi skulle hitta på imorse. Det var bowling, havet och ett frågetecken som var förslagen. Vi frågade Lina om hon också ville vara med och det ville hon :-). Efter några om och men så bestämde vi oss för att gå till affären och köpa fika som vi sedan skulle färda med moppar till Linas sommarstuga :-). Vi körde och körde och körde och jag trodde knappt vi skulle komma fram ett tag. Men lyckligtvis gjorde vi det!





Lina



Jag



Vi vid sjön



Alla tre, jag, Malin och Lina



Jag





Under den här anken är en annan anka och de parar sig



Malin

Vi trodde att det skulle börja regna. Men vi hade tur :-)... efter någon timme "sprack" himlen upp!!
Innan vi körde hem sa Lina och Malin att vi inte skulle köra samma håll. Jag körde först och visste inte riktigt vart jag skulle köra.. helt plötsligt var vi i Hjärnarp. Jag läste skylten jättenoga.. H-J-Ä-R-N-A-R-P..
- Är vi verkligen i Hjärnarp nu sa jag högt för mig själv i moppehjälmen. Hur kunde vi hamna här?
På något vis hade vi kommit dit... Men vi hittade hem. Jag var lite orolig för att min bensin skulle ta slut eftersom mätaren visade att den gick på reserv men det var inga problem :-)

Nu har jag varit och dansat, är ganska trött! Men det har varit en riktigt rolig dag :-)

Äcklig insekt

Det kom precis en äcklig insekt flygande här i vardagsrummet. Jag är ensam hemma så jag kunde inte be någon annan att ta bort det. Egentligen har jag inga problem med insekter.. inte vad jag trodde i alla fall. Men tydligen så är jag också drabbad. Jag gömde mig bakom en stol. Men jag ville ju inte ha kvar den här inne. Så när den satte sig i taket tog jag en "dammvippa" och öppnade fönstret och fick ut den :-). Det var någon form av en flygande tvestjärt...

Nu har jag pratat med Malin och Lina. Vi ska köpa fika och sen moppa till Linas stuga. Jag tar med mig kameran och hoppas att där blir lite kort som jag kan dela med mig av sen :-)

Ha en bra dag kära du!


Ännu ett I-landsproblem



När jag skulle hänga in något i gadroben häromdagen så bara rasade hela stången. Eller ja, stång vet jag inte om man kallar det för. Men du vet den som man hänger upp kläder på galgar på :-)... lite tröttsamt att alla bara ligger i en hög nu när jag kollar in där. Jag får väl låta bli att göra det :-)


Påskpynt

Jag vet inte när det är dax att påskpynta. Är det imorgon? Om jag inte är helt ute och reser..! Men jag tror faktiskt att det är imorgon. Jag ska hämta min påskhare och sätta den i min fönterkarm. Mer än så påskpyntar inte jag i år. Nu har jag städat mitt rum. Inte jättenoga utan bara dammat av hyllorna lite. Jag orkar inte vara så noga med det idag :-)

Jag ska hämta haren så du får se hur ful-snygg den är! Ett ögonblick...



Nu sitter jag och Malin och försöker fixa ihop dagen. Vi vill hitta på något men vad? Livet är allt för svårt ibland :-)

Electrolux väcker mig...

God morgon!

Jag vaknade imorse av att en kille från Electrolux ringde klockan kvart i åtta!
- Hej det är Annie, sa jag med en mycket trött röst
- Hej, jag flu flu flu (jag hörde inte vad han sa)
- Jaha.. hej?
- Kommer det någon värme från diskmaskinen?
- Em... em.. det är min mamma och pappas
- Jaha...är någon av dem hemma?
- Nej, de är och jobbar
- Kan jag nå dem på något nummer
- Ja, du kan ringa pappa på *********
- Ok, tack så mycket, hejdå

Ungefär så var samtalet och sen kunde jag inte somna om. Jag har jätteont i axlen/armen. Jag tror det är träningsvärk men jag börjar undra om det verkligen är det. Aja.. nu har jag ätit frukost och sen ska jag ringa en filur :-)

Tråkig tv och förlängt lov

Det går verkligen inget bra på tv ikväll. Ibland krockar alla program med varandra och ibland finns det inget roligt att kolla på. Jag som är ledig och vill vara uppe länge bara för sakens skull :-). Haha, jag känner faktiskt mig inte alls trött..! Jag ska leta upp någon bra film som jag ska sätta igång!
 
Jag ska ändå ta och gå och lägga mig nu! Känner att en huvdvärk börjar komma så det är lika bra att sova en stund. Hörs som att jag ska gå och ta mig en tupplur.. men jag ska sova för natten!

Föresten, det känns som att detta lov är två veckor långt för mig :-). För att: 

Måndagen är jag ledig
Tisdag vanlig skoladag
Onsdag halv skoldag och sen jobba på glassen med Lina
Torsdag-Fredag lägerskola med klassen

Nu ska jag borsta tänderna och tvätta bort sminket :-)

I taket lyser fortfarande inga stjärnor

Jag har kommit in igen. Var hos grannarna en runda! Nu sitter jag framför brasan och "Äntligen hemma"... fast jag koncentrerar mig på datorn :-). Jag undrar hur det kommer gå för mig med mina icke-shoppings-planer. Idag ville några vänner gå på bio. Vi har pratat om att kolla på "I taket lyser stjärnorna" men jag kom på att det kostar pengar...! 90 spänn tror jag! Jag skulle gärna sett denna film och för några månader sedan skrev jag om att det inte blev av. Men jag ska ju inte slösa mina pengar och därför fick jag vara utan tak, stjärnor och bio idag också..!

Sen är det Rögle på torsdag. Även om de är klara för ännu en säsong i Elitserien (!!!) så vill jag vara med på den "fest" som det kommer bli på torsdag.. ! Men det kostar också pengar! Jobbigt läge här ;-)

Aja, jag ska fortsätta fundera hur jag ska göra. Egentligen är det ju inte särskilt stort problem om jag tänker efter.

Träningsvärk blev en fin rubrik

Hej!

Nu är jag hemma igen efter en promenad. Första sträckan kunde jag knappt gå, hade riktigt ont i magen. Men sen när vi kom ner till havet kändes det bra! Det är riktigt skönt väder, mild luft.

Jag har träningsvärk sen i söndags. Då kämnade jag som ett djur på dansen med 30 armhävningar och jag har fortfarande ont när jag lyfter armarna. Jag har alltid sagt att jag tycker om att ha träningsvärk och jag står fast vid det :-). Men lite jobbigt är det allt.

Ja, nu är det lov. Man går och längtar och suktar inför detta lov men när det väl kommer så vet man (eller jag ska inte säga man utan jag) vad jag ska göra! Fast det brukar inte vara några problem :-)

Jag tänkte gå ut en stund till i det sköna vädret! Vi hörs senare !!

Lov!

Hejhopp!

Nu är jag hemma igen och har lov! Hur underbart som helst :-). Jag blev klar men No-arbetet också!
Jag måste ut med Cindy  nu..

Snart lov!

God morgon!

Snart ska jag bege mig till skolan och när jag kommer hem och skriver nästa inlägg så är det lov även för min del :-D
Jag hoppas att jag hinner göra klart ett NO-arbete idag! Vi hörs efter tre!

Shopping-beroende?

Det känns inte som att man går i skolan när man är där på lovet. Visst, det är lite segt att behöva stressa lite på morgonen och ge sig iväg men när man väl är där så känns det bra :-). Man vet också att man gör något som kommer kännas bra framöver. Då behöver man inte stressa lika mycket i slutet av terminen! :-)

Efter skolan gick jag och Lina på stan med Malin eftersom Malin hade fått pengar imorse som hon ville spendera direkt :-). Jag tyckte det var lite gulligt! Jag ska däremot inte handla kläder förens jag och Malin åker upp till Stockholm i mitten av juli. Lycka till Annie-pannie säger jag till mig själv. Vissa saker är verkligen lättare sagt än gjort! När mamma frågade häromdagen vad jag skulle ha på mig på skolavslutningen så sa jag att jag BARA ska köpa någonting tills dess. Annars ingenting. Men sen har jag också funderat på ett par skor.

Ja, du hör ju själv! Det är inte så lätt att hålla i pengarna! Men jag ska göra mitt bästa. Sen  vill jag inte heller komma till Stockholm och känna att jag inte behöver något... Jag ska göra mitt bästa. Och jag ska vara ärlig sen och säga om jag har fallit dit och misslyckats. Men något till avslutingen är det enda som jag får...det är inte förbjudet.
Ja, nu vet du mina shopping-regler.

Snart kommer min granne som inte är min granne hit! Det ska jag kul att träffa henne :-) Det blir inte va så ofta längre. För något år sedan var hon som min lillasyster. På sommaren träffades vi nästan varje dag. Vi var på olika håll på dagarna och sen varje kväll träffades vi :-).


Skolan på lovet

Hej!!

Idag skiner solen och jag ska snart till skolan fast det är påsklov! Jag har själv valt att gå dit men det känns ändå lite jobbigt. Lov är ju lov och då borde man inte vara i skolan..! Men som sagt: mitt egna val :-)

Vi hörs i eftermiddag!

En funderare









Vissa bloggar som jag läser ger mig en sorts energi. En energi som ger mig kraft att våga stå upp för den jag är! Jag gillar den energin som ibland bara infinner sig. Jag vet inte riktigt vem jag är här på bloggen. Jag tänker ibland på det och blir arg och frustrerad att jag inte är mig själv. Det är svårt också att läsa sin blogg som att det är "vem som". Jag läser ju allt på ett annat sätt eftersom jag vet exakt vad jag menar och vad jag vill få fram. Men når det ut? Det som jag vill få ut.

Jag gör mitt bästa. Ibland sitter ett hinder ivägen när jag vill skriva någonting och kanske är det tur. Annars hade jag möjligtvis sagt för mycket. Men det är svårt för mig, Annie att skriva för mycket. Istället för att vara rädd för att jag har berättat för mycket så är jag hellre lite sur att jag låter det stanna inom mig! Då har jag bevarat det och behöver inte vara orolig! För en orolig människa är jag. Jag är alltid en aning orolig för något. Det kan vara från att aldrig hitta den rätte till att mina bilder på datorn ska försvinna. Alltså allt mellan himmel och jord med andra ord!

Jag ska gå och ta mig en funderare. För det första tycker jag att det var roligt att skriva och för det andra så tror jag att det är nyttig!

Vill inte vara en tonåring!

Mamma sa till mig igår att jag inte brukar hjälpa till här hemma längre. För nått år sedan kunde jag städa hela huset när mamma och pappa jobbade också när de kom hem var jag så stolt och ville se deras reaktion. Men nu orkar jag inte med så mycket sånt. Mamma påstår ju att det är så för att jag har blivit tonåring. (Hon har rätt) Men fy, jag hatar ordet tonåring. Tonåring är för mig en halvvuxen uppkäftig unge som sitter bara är jobbig. Usch, nej sån vill inte jag vara!
Även om jag är det ibland :-)

Dåligt samvete

Hej!

Nu har jag varit och dansat. Jag tog nog i ordentligt för jag är riktigt trött. Jag kollar på High School Musical 3 samtidigt som jag bloggar. Ingen annan är inne så jag sitter här själv och då vill jag gärna ha något ljud i bakgrunden. Sen när jag har sett den här filmen tjugofem gånger så behöver jag inte se den utan bara lyssna för att fatta vad som händer :-). Det kan jag med Rosa. Haha.. Då kan jag vara i ett annat rum och bara lyssna på texten också kan jag se framför mig hur det spelas upp! Det är bra, onödigt men bra!

På Friskis (där dansen hyr lokaler) stod det att man fick ta en tidning, Aftonbladet. Jag läste det bara som hastigast och tänkte inte mer på det. Sen när jag skulle hem så läste jag inte på skylten utan bara tog en tidining eftersom jag innan hade läst lite snabbt att det stod "varsågod". Men nu har jag lite dåligt samvete. Det stod något efter "varsågod" och jag läste inte vad... Tänk om jag är en tjuv.. Tänk om där stod att OM du köper detta så varsågod ta en tidning..:-/
Jag ska kolla upp det där och om man skulle köpa något för att få den så får jag väl vara ärlig och säga att jag trodde man fick ta den och sen får jag betala för den. Värre än så kan det ju inte vara! Du märker kanske att jag försöker lugna mig själv :-). Men nu när jag läser vad jag skrivit så hör jag ju själv hur mesigt detta hörs. Men jag ska ändå kolla upp hur det hela ligger till, känns bäst :-)

Söndag

Hej!

Jag kollade klart på "Sex and the City" filmen igårkväll. Den var bra, men inte sååå bra som jag har hört att den ska vara. Kan vara eftersom jag inte följt tvserien. Men man fattade allt ändå. Eller det är ju i varje fall vad jag tror. Det jag inte fattade vet jag ju inte att jag inte fattade :-)

Nu är det söndag, en molnig sådan. Jag ska dansa halv elva och sen har jag absolut ingen aning vad jag ska hitta på.

Vi hörs efter dansen!

Första stranddag 2009

Hej!

Nu har jag kommit hem efter ett tre timmar på stranden. Det var riktigt skönt och vindstilla. Vi spelade kort, läste, fikade och tog kort! Vattnet var iskallt men där var några som vågade ta sig ett dopp. Men det var ingenting för mig och Ebba :-)











Nu känner jag mig lite yr. Så som man brukar känna när man varit ute i solen. Jag tror det beror på vätskebrist.. Så jag får ta och dricka mycket vatten ikväll. Vi hörs!

Snart ute (inte så passande rubrik, kom jag på nu efteråt. Oj vad lång den blev)

Hejsan!

Det är lördags morgon och jag vaknade 8.24! Så typsikt mig. Jag har bäddat min säng och hjälpt mamma att torka disken. Vår diskmaskin är i sönder och det är först nu man märker hur bra det är att ha sådan. Vi renoverade vårt kök 2004 och innan dess hade vi ingen maskin som diskade vårt porslin. Så det känns som att man är tillbaka i gamla tider.

Nu ska jag sätta på "Sex and the City" filmen och sedan ska jag ta en dusch innan jag kör moppe till Ebba. Jag lägger in bilder i eftermiddag, då vi har varit vid stranden och tagit bilder! :-)

Ha en härlig lördag och en bra start på lovet !!

Kväll hos mig

Hej!

Vilket bra liv jag ser ut att ha när jag kollar tillbaka i bloggen. Det har jag också, absolut. Men här visar jag det jag tycker om. Men jag berättar även vad som oroar mig. Det gör jag... Men ja, jag vet inte vad jag skulle få ut med det här.. Bara att du ska veta att mitt liv inte är perfekt :-) Men det hade varit tråkigt att alltid ha roligt och inga dalar. Livet ska inte alltid vara på topp! Men jag tror jag släpper detta här.

Nu sitter jag med High School Musical 3 i bakgrunden. Jag har tagit en tablett för min allergi. Alprognosen måste ha varit hög idag. Men det är konstigt att jag reagerar som starkast på den på kvällen. Det borde jag har märkt innan idag, när jag var ute.

Imorgon har jag lite planer. Om det är väder imorgon till att åka till stranden så ska jag och kusinen göra det :-). Vi ska inte vara galna och bada. Haha, det hade varit lite överdrivet tidigt. Vi ska bara "hänga", som coola människor hade uttryckt det ;-)

Jag började känna att en trötthet infinner sig. Jag ska öppna fönstret på mitt rum. Då är det lagom varmt när jag går och lägger mig om en halvtimme ungefär. Vi hörs imorgon!

Lite bilder från idag









Så här smart var jag imorse då jag råkade klippa i mina byxor! Riktigt klantigt gjort... Så irriterad jag blev på mig själv. Jag skulle klippa bort en lapp på mina trosor och jag tänkte att nu kan jag vara lite smidig men det gick ju sådär som du ser...

Rögle igår!



Bild lånad från Rögles hemsida www.roglebk.se

Jag är rädd att Västeråsarna ska göra mål. Det är i alla fall min förklaring till varför jag gömmer mig..!

Fredags eftermiddag!

Hejsan härliga fredag! 

Jag sitter i uterummet och solen lyser in. Cindy sitter i fönstret och kollar ut när mamma planterar blommor. Jag hörde innan hur grannarna lekte på studsmattan och några andra små barn åt glass. Fåglarna sjunger och jag kunde sitta i trädgården innan och sola i T-shirt och jeans en stund. Riktigt underbart :-)

I skolan har vi haft en liten avslutning, nu när det är påsklov! En från varje klass fick vara med på några olika lekar när hela skolan kollade på..! Annars har det varit en ganska vanlig dag. Jag och My skulle gå till biblioteket innan idag och tänkte inte oss för utan gick dit vid nio tiden. När vi kom dit förstod vi vårt lilla misstag. Jag kollade öppetiderna och de öpnnade inte förän om en timme. Haha...så vi fick gå tillbaka till skolan och gick dit lite senare istället.

När jag kom hem från skolan så ville en liten flicka i kvarteret "leka" med mig. Jag har alltid så svårt att säga nej till sånt. Även om idag då jag tyckte att det kändes ok så gillar jag inte att säga nej när någon frågar nånting sånt. Så hon har varit här och klappat Cindy, bäddat min säng, hört mig spela "Blinka lilla stjärna" och hållt Cindy i kopplet. Det kändes som att det var uppskattat :-) Eller sängen bäddade faktiskt jag men hon kollade på!

Jag var ju på Rögle igår. Det var helt underbart! De vann med 4-3 och det var en härlig stäming! En av de bästa matcherna i mitt liv :-)

Nu ska jag sitta här och läsa lite bloggar. Sen ska jag öppna boken som ligger brevid mig och bara känna lugntet som kommer infinna sig så småning om. Haha! Ikväll börjar "Berg flyttar in". Jag följde det förra säsongen och Carina Berg är en riktigt bra programledare, enligt mig :-)

SÅ tack för mig, vi hörs och ses! Eller nej.. ses vet jag inte. Men hörs gör vi i vajre fall!

En rast på stranden

Hejsan!

Nu har jag varit iväg och dansat! Först hade vi ett pass sen var det lunch. Men då stack jag och mina vänner till stranden och fikade på glass! Riktigt skönt och härligt, näst intill vindstilla! Sen hade vi ett till pass och sen slutade vi vid två. Så det har varit en slapp och bra dag :-). När jag kom hem satte jag mig i solen och läste min bok.





Jag & Malin. De andra har jag inte frågat om tillåtelse så det blir inga bilder på dem.








Jag avslutar detta inlägg med lite reklam för skånsk gräddglass -  Engelholms glass! Mycket god glass om jag tycker att du ska smaka :-)

Jag ska hoppa in i duschen nu.. eller så struntar jag i dit. Jag har inte bestämt mig ännu! Men ikväll blir det till att skrika RBK för full hals och hoppas på att rösten håller!

God morgon torsdag!

Idag satte jag väckarklockan på halv åtta. Visst jag hade kunnat sätta den på nio eller halv tio men då kommer jag inte kunna somna ikväll, det är jag säker på! Idag ska jag
* Vara i skolan mellan 10.30-14.00. Vi har friluftsdag och ska ha två danslektioner
*Klockan halv sex cyklar jag till Maja
*Vi möter upp Lina och Maja vid Lindab Arena och sen ska vi kolla på matcen Rögle - Västerås!

Det blir säkert en bra dag :-) Och har du sett hur fint väder det är, idag också?

Godtrogna människa

Hej igen!

Jag har precis varit och dansat, i mina nya träningskläder som jag fick i födelsedags present :-). Då blir det genast mycket roligare! Precis innan jag skulle ge mig av fick jag ett sms av min kusin där det stod att hon hade varit hos tandläkaren idag och fått veta att hon hade åtta hål. Stessad som jag var så gick jag ju såklart på det och undrade när hålen skulle lagas... Nu efteråt så fattar jag inte att jag kunde vara så godtrogen. Det är ju första april och allt.

Jag försökte nyss lura Maja att det inte fanns några biljetter kvar tills imorgon, då vi hade tänk gå och kolla på när Rögle får en säkrad plats i Elitserien..Men mitt aprilskämt höll inte hela vägen tyvärr!

Nu ska jag kolla lite på tv och sen ska jag läsa i boken "Babyfeber".

Hejdå, vi hörs imorgon! :-)

Hej underbara första april!

Jag ska inte köra med några skämt idag :-) även om det är första april. Nej, idag skriver jag ett glatt inlägg som är sant rakt igenom!

När en tjej får barn efter gifter sig så brukar hon ofta säga att hon är den lyckligaste kvinnan i världen! Ungefär så beskrivier jag min känsla för hur jag mår idag. Jag har varken fött barn eller gått och gift mig. Jag är klar med alla nationella prov i engelska :-). Vi hade det muntliga idag. Vet inte riktigt hur det gick men jag gjorde mitt bästa och det är huvudsaken. Det gick säkert bra :-). Sen hade jag utvecklingssamtal och det gick också vägen. Men man blir så påminde om hur mycket man har kvar att göra...Det är inte lika roligt!

Sen blir jag också väldigt lycklig av detta fantastiska väder. Första gången i år som det är riktigt vår-väder även om jag tyckte att det var det i julas ;-). Det är alltid bra att drömma..Men nu är det faktiskt verklighet. Imorgon har jag sovmorgon till halv elva och det är inte heller fy skam! Åå, idag är jag glad! Eller nu, i eftermiddag när provet är över så är jag glad!

Klockan halv åtta ska jag dansa, det är mina planer inför kvällen.

Snart är det också påsklov! :-)

Hoppas din dag har varit bra! Hejdå!


RSS 2.0