Julhund

Jag har verkligen ingen inspiration till att fota just nu. Jag hoppas det trillar ner lite snö här inom kort för då kommer det bli mycket mysigare utomhus och på så sätt blir det inspirerande att fota igen. Man kan ju ta kort inomhus men jag tycker det är ganska begränsat. Och sen tycker jag att tiden inte heller riktigt finns där. Men snart är det jullov så då ska det banne mig både finnas snö och tid.


Jag var inne på Emelie Ohlssons blogg i eftermiddags och hon tar så grymt fina bilder! När jag hade bläddrat ner några sidor fick jag ett litet ryck och tog fram min kamera. Cindy - som alltid får ställa upp som min modell - fick lite nya porträttbilder på sig själv med jultema och allt. Dem kan hon ju rama in och hänga ovanför sin hundkorg. Åh, nu när jag pratar om fotograferingar så får jag sådan lust att fota mer och mer! Jag vill ha lov, bums!

Torsdag 19.43



Också blev det torsdag och jag har målat mina naglar i den här spännade plommonfärgen. Hmmm, redan nu känner du va, hur mycket inspiration jag har till att blogga idag? Egentligen skulle jag tränat och varit duktig ikväll. Medeljympa är roligt igen! Men efter magont och stress kom jag fram till att det inte var någon bra idé. Istället blev det pizza. Haha. Egentligen tycker inte jag att "allt eller inget"-tänket passar mig. Jag tycker man ska få kombinera god, ooyttig mat med träning. Jag kan mycket väl träna ett hårt pass och sen gå och hem, och med gott samvete, äta en skål godis! Det är ju det som är det härliga!

Jaja, massa svammel från mitt håll idag men är bara glad att jag över huvudtaget knåpade ihop ett inlägg. Imorgon är det fredag och jag ska ännu en gång spela flöjt inför ett gäng gamlingar. Usch, jag blir ju så nervös. Men man ska våga utmana sig själv och jag ska fasiken stå där en dag och känna ett lugn inom mig. Jag ska det. För det har jag bestämt mig för. Så, nu ska jag och mina lilamålade naglar knappa in trean och kolla på Aldrig Mera Fet. Är det något jag förundras över så är det människor som lyckas ändra sin livsstil och rädda sin hälsa! Go go!


Stand up - tummen upp!



Nu är jag hemma efter en lång dag i skolan med en lektion på fyra timmar som endast bestod av en sak: redovisningar! Snacka om att jag känner mig trött i hjärnan nu, fullproppad med ny information! Men så tänkte jag att jag vill, medan mitt huvudet ändå hänger med, skriva ett litet inlägg här på bloggen. Igår var jag som sagt på stand up och helt ärligt hade jag inga förväntningar. Alls. Men det var verkligen hur roligt som helst! Idag har jag till och med lite träningsvärk i kindmusklerna så gårdagen får bra betyg! Jag och Lina hade dessutom turen att få platser på "första parkett"! Magnus Betnér är jag väl egentligen inget jättefan av men han var faktiskt rolig trots sin "grova humor". Men de som helt klart var roligast var de två lokalsnubbar som startade showen. Detta var första men absolut inte sista gången som jag går på stand up! Nu ska jag vila huvudet genom att kolla på världens gulligaste program med världens gulligaste kille!

Detta är ju ett supertips att ge som julklapp till någon man vill ge massa skratt!


Magnus Betnér

Idag är det full rulle! Jag har flängt och fejat här hemma tills nu! Nu ska jag springa bort till Elina en sväng innan jag beger mig till skolan. Jag har inte varit på skolan på en hel månad. Känns faktiskt lite konstigt att gå dit idag. Det blir däremot ingen vanlig skoldag för vi ska på studiebesök på röntgenavdelningen. Ska bli superintressant! Ikväll ska jag och Lina kolla på Magnus Betnérs stand up-show (heter det show föresten?). Återkommer vad jag tyckte om den imorgon!

Plugg & mörker


Då var det måndag igen och nya tag!
Min har börjat ganska lugnt och skönt - det gör mycket att få en mjukstart på veckan. Nu och fram till jul är jag dessutom ledig varje måndag! Vilket lyx va? Praktiken är över för den här gången och nu väntar skola fram till jul. Dagen idag har ägnats åt körlektion, förberedande inför skolan som drar igång imorgon och träning med Malin! Det har helt enkelt varit en bra dag och det gäller verkligen att ta vara på de ljusa timmarna för de är väldigt få. Klockan är strax fyra här och det är snart mörkt. Deppigt om man ser det så men man måste tänka positivt. Levande ljus och julmusik höjer stämningen direkt! Nu ska jag fortsätta att umgås med teoriboken en stund. Ha en fin kväll!

Gissningslek & en månad



Tjena tjena på er alla lördagsfirare!
Jag tänkte flinka in ett litet "har ni tänkt på detta" innan jag beger mig till stan för att kika på gummistövlar. Jag köpte ett par för väldigt många år sedan för ynka 200 kronor och de har hållt i vått och torrt (haha) men nu är det hål i hälen och innertyget har släppt. Så nu behöver jag leta efter ett par nya, fina och hela. Men varför ska det vara så attans dyrt? Usch! 700 spänn för ett par stövlar, är det OK? Jaja, vi byter ämne. Det jag ville flinka in med var att idag är det en månad till julafton! Wiho! Visst känns det konstigt? Jag tror snön landar hos oss den 7:e december i år. Vad tror ni? Vi hade en gissninglek förra året och jag gissade rätt (känner mig rätt stolt ja) så jag tycker vi kör på en ny i år. När landar den första snön i Skåne i år? Nu ska jag släppa ut mina flätor, som jag sovit med, och styra kosan mot city! Ha en fin lördag!

Kyckling med scharlottenlöksås & pitabröd



Glad fredag Bloggis! Wiho så gött med helg! Jag sitter här och lyssnar på Sarah Dawn Finer. Grym röst! Men det var inte det jag tänkte prata om utan om en mycket god maträtt som jag kan äta ofta utan att tröttna. Jag kallar den för kycklingkebab men jag tycker det namnet är så avsmakligt så jag tänkte inte kalla den för det på bloggen, men nu gjorde jag det iallafall. Man skär kycklingfileér i små bitar som man sedan kryddar med en kebabkrydda, därav namnet. Sedan steker man kycklingen och gör en sås på bland annat matlagningsyoghurt, sambal oelek och scharlottenlök (skriver det här nedan).

Till detta serverar man grönsaker och pitabröd (som man rostar). Det är ju många just nu som är rent av rädda för bröd så ni kan ju skippa brödet och istället ta i extra majonäs eller något i såsen. Men för er som inte har hakat på någon LCHF-trend kan njuta gott av brödet tycker jag. Jag tycker man ska äta en allsidig kost framför förbud mot pasta och bröd. Jag tror allt fett som man ska tillsätta i maten, som man gör om man går på denna diet, i längden kommer visa sig negativt på kolestrolvärdet och fetthalterna i kroppen. Hjärt- och kärlsjukdomar är redan ett tillräckligt stort hälsoproblem i Sverige men nu kom jag på sidospår. Iallafall, detta är en mycket enkel, snabb och god middag!

Detta behöver du till såsen:
2 dl matlagningsyoghurt
1 tsk sambal oelek
1 msk majonäs
1/2 paprikapulver
1 krm vitlökspulver
2 krm salt
1 finhackad scharlottenlök
1/2 finhackad röd paprika

Promenad & blomsteraffär


God torsdag alla härliga människor!
Jag hoppas ni mår bra och känner er glada! Jag har haft en ledig dag som var tänkt skulle vara lugn och ljuvilig. Men efter att jag och Cindy råkade välja en översvämmad stig på vår promenad så fick vi gå en bra bit extra för att komma hem, så blev dagen ganska stressig. Jag duschade Cindy, duschade själv och åt på en kvart eftersom jag hade en tid att passa på Musikskolan. I eftermiddag har jag och mamma gjort sånt som vi gillar, det vill säga att jag har fått övningköra och mamma har fått köpa blommor. Mamma är som i himeln när hon kommer in i en blomsteraffär.


Nu ska jag äta soppa och sen ska jag på medeljympa. Sen ska jag försöka få med mamma till en skoaffär här i närheten som har kvällsöppet. Imorgon har jag min sista praktikdag. Och innan den börjar tänkte jag ge er ett smarrigt recept! Men det tar vi imorgon! Ha en fin kväll och för jösse namn, glöm inte finalen i Hela Sverige Bakar! Jag hejar på Christina!


Det slår aldrig fel


När man har pengar och åker iväg glad och energisk på en shoppingrunda kommer man alltid hem tomhänt.
Så är det iallafall ofta för mig. Inget kändes wow, allt satt fel och det man letade efter fann man inte. När man däremot inte har pengar att shoppa loss för, ja då hittar man hur mycket som helst. Så var det för mig när jag var på Väla häromdagen. Jag hittade bland annat en jättsöt blus och en snygg tjocktröja med en döskalle på Zara och två apsnygga linnen inne på Bikbok. Ett av dem är detta ovan. Tänk: solbruna armar, hög toffs, slitna jeansshorts och ett par sommarben. Inte helt fel va? Jag har märkt den sista tiden att jag drar mig till grått. Det är så snyggt - både till sommaren och vintern. Önskar att jag hade den perfekta grå, lössittande men ändå figursydda t-shirten. Den ska jag leta upp i sommar! För visst måste den finnas där ute och bara vänta på att få bli köpt av just mig? Nu ska jag försöka bli av med om-jag-bara-får-det-så-blir-jag-lycklig-tänket. Den fällan hamnar man lätt i, hehe. Önskar dig en fin måndag!

Part two

Jag har alltid vetat att jag ser yngre ut än vad jag egentligen är. Standardkommentaren som jag får i tre av fyra fall (av alla som är över 30) är "det kommer du uppskatta när du blir äldre". Och jag förstår vad de menar och tror även att de har rätt i det dem säger. Det är klart att det kommer kännas schysst att se ut som 32 när jag i själva verket är 40. Men just nu känns det inte alls särskilt festligt att se ut som 14 när jag faktiskt fyller 20 om några månader. Det jag skulle komma till var att på bion ikväll var det 15 års gräns. Alla som är yngre än 15 får alltså inte se filmen. Hon som "klippte" biljetterna stoppade mig och ifrågasatte om jag verkligen hade fyllt 15. Åh! Jag ville bara slå henne. Men istället sa jag lite snällt att jag är 19. Sen bad hon om ursäkt.


Jaja, allt om min ålder. Filmen var jättebra! Eller jättebra kanske man inte ska säga. De som inte fattar sig på det här med mystiken i dessa filmer och vampyrgrejen hade nog inte gillat den. Men vi som följt och varit nyfikna på slutet vill såklart inte missa den här! Fast både jag och Karolina blev helt paffa över det märkliga (ska inte avslöja, lovar!) som hände i slutet. Vi satt som på nålar och bet oss i fingrarna när vi trodde allt var kört! Nu ska 14 åriga Annie ta sin napp och vällingflaska och hoppas att hennes runda näsa och kinder kommer göra att hon får visa legg på Systemet tills hon är 35!  

Julklappshandling & nya jeans


Här sitter jag och lyssnar på Jill Johnsons julskiva och njuter av söndagen. Jag hoppas ni haft en fin helg. Jag har bland annat varit på Väla. Där inhandlades bland annat årets första julklapp. I år vill jag vara klar i tid! Till lucia ska allt vara köpt och klart. Jag köpte även ett par nya jeans. Jeansen som jag köpte förra lördagen fick jag nämligen lämna tillbaka igen, snyft. De satt precis som jag önskade och priset var grymt men efter lite eftertanke och förnuftighet kom jag fram till att de var en aning för små för mig (man måste faktiskt kunna sitta ner med byxorna på sig. Det blir bökigt om man måste ta av jeansen varje gång man ska böja sig eller sätta sig, haha). Iallafall, när jag var på Väla, hittade jag ett par exakt likadana - men en storlek störrre - för samma pris så det var en nöjd Annie som ööööövningkörde hem sen (skitskrajigt att köra på Välas obehagligt stora och skrämmande parkering). Nu tänkte jag strax hoppa in i duschen och göra mig redo för en biokväll med Karolina. Det ska bli så mysigt med kompistid och Breaking Dawn. Ha en fin kväll Bloggis! PS: Oj, som jag längtar till jul! Nu är det inte många veckor kvar! Jill Johnsons ljuva stämma får mig att längta ännu mer.

Jag vill tacka dig Gud


Ja, tack så hjärtligt för att du valde att skapa denna underbara veckodag!
Den sitter alltid riktigt fint! Ibland sitter den lite bättre och idag är en sådan dag! Jag har som jag nämnde igår spelat tvärflöjt för de gamle idag. Och jag vet inte varför jag ska bli så jädrans nervös varje gång. Det liksom blir alldeles torrt i munnen och det medför att jag inte får något ljud i flöjten. Men jag är glad och känner mig stolt att jag tar mig an detta trots att jag fruktar det. Så det var ändå bra att jag gjorde detta! När jag kom hem från praktiken åkte jag med pappa och storhandlade. Chips, Marabou och en stor påse lösgodis var det viktigaste att packa ner i matkassarna enligt mig och det är precis det som finns här hemma ikväll. Nu blir det X-factor och fredagsmys!

Praktik & tvärflöjtsframträde


Här har det varit ett par tuffa dagar.
Jag har varit många timmar på praktiken. Min superduktiga handledare som jag har gått med i veckorna har varit sjuk hela den här veckan och det är synd för jag hade ju lärt mig hennes rutiner och hur hon arbetar. Det är lite förvirrande nu när jag har fått gå med olika personer varje dag eftersom alla jobbar olika. Men det har funkat! Men som sagt, det har varit många timmar, framför allt igår. Då var jag först på föreläsning med klassen och sen hade jag praktik hela eftermiddagen och kvällen. Sen var det marsch i säng eftersom jag började sju imorse. Det som är irriterande (och som gör att det ryker från mina öron när jag tänker på det) är att föreläsningen som jag var på igår har jag redan varit på i april (med min gamla klass). Och nu var jag tvungen att gå på den igen. Det är mycket märkligt i mina ögon. Jag fattar inte hur lärare tänker ibland? Imorgon är det iallafall fredag och det ska bli så grymt skönt med helg! På eftermiddagen imorgon ska jag och mitt tvärflöjtsgäng till min praktikplats och spela för de gamla! Det ska bli kul!

Boll på huvudet

Så var det söndag! Hur jag känner för det? Hm.. sådär får jag väl erkänna. Jag har en ganska intensiv vecka framför mig med många praktikdagar men jag får se det positivt. Söndagen har iallafall varit väldigt skön här hos mig. Jag och Marcus har mest softat. Slappat i soffan, gått en promenad i solen och bakat chokladbollar.


Det jag egentligen tänkte säga, eller säga och säga, mer visa kanske, med detta inlägg var min frisyr. Jag har använt en donut, ni vet en sådan där nätaktig liten rund ring som jag trätt in mitt hår i och vipps så blev knuten så här perfekt formad och lagom stor. Jag får önska er en fortsatt fin söndag!


Cindy, blommor, jeansfynd och löptur!


Godkväll!
Här är det lördagsfeeling! Så underbart! Jag har haft en ganska effektiv dag, tycker jag. Men det effektiva har legat i sådant som jag tycker är kul att hitta på. Men vem har sagt att det roliga inte kan vara det effektiva? Jag har för första gången på säkert en och en halv månad (!) tagit upp och använt min systemkamera (det skav lite i fotohjärtat att erkänna det). Jag tog några bilder på Cindy och på blommor jag köpte igår. Jag har även övningskört till farmor och farfar, varit på stan där jag fyndade ett par jeans och sen har jag sprungit några kilometer. En bra lördag med andra ord. Sen var jag i affären för att köpa en liten godispåse (ja, det var tänkt så) men slutsumman slutade på strax under hundringen så ja, det blev en kasse full med småplock. Mycket gott att välja och vraka mellan! Hoppas ni får en underbar lördagskväll!

Yey, det är fredag!

Och den här gången menar jag det på riktigt! Det är den riktiga fredagen på veckan! Älskar den!


Jag får ursäkta mig för mitt lilla bloggbreak. Men ja, det har varit mycket med praktiken så jag har inte riktigt haft kraft att sätta mig ner och blogga. Och jag har väl framför allt inte haft inspiration till att hitta på något bra och roligt att skriva om. Nu när träden är kala och det mest är mulet och grått så måste man anstränga sig extra mycket för att finna inspirationen. På sommaren när man hittar på massor av saker och tar flera hundra kort i veckan, ja då är det inga som helst problem med fantasin och kreativiteten.

Idag ska jag köpa en farsdag present, städa rummet, gå en promenad, plugga lite körkortsteori och i eftermiddag ska jag till praktikplatsen eftersom jag har kvällstur denna fredag. Efter det, ja då är det helg! Ha en fin fredag Bloggis!

Måndag + roliga julklappar

Hejsan hoppsan Karlsson! Idag har jag ju lördag och det var alldeles underbart att få sova ut imorse. Efter frukost åkte jag en sväng till mormor och morfar. De är så snackiga och det är så kul att se att de har energi! Efter det tränade jag med Malin en sväng och nu har jag precis kommit hem från stan. Mamma och pappa har nämligen kommit på den brilianta idén att jag ska önska mig ett täcke och en kudde i julklapp, inte jättekul om du frågar mig. I eftermiddag har vi iallafall varit på stan och kikat på det. Hmm, vi får väl se om inte tomten kan komma på något lite mer skojigt att ge mig. Man kan ju alltid hoppas att han har sett att jag varit rätt snäll i år.

Se här tomten - jag ser väl rätt snäll ut? Med klistermärke på solglasögonen!

Så, där hade vi redogörelsen för måndagen den 5 novmember. Jag tycker för övrigt att det känns jättekonstigt att det är november. Vad hände liksom med hela år 2012? mycket har hänt men det har ändå gått fort. För fort. Jaja, ikväll väntar en härlig Ensam Mamma Söker-final. Superkul och skitspännande om du frågar mig.

Ledighet & tacksamhet

Äntligen fredag säger jag som vänt både ut och in och upp och ner på veckodagarna nu när jag praktiserat. Idag känns det i vilket fall som fredag för mig! Så gött med ett par dagars ledighet! Imorgon ska jag låtsas att det är helg. Bara göra det som faller mig in och njuta av att ha en "lördag" helt oplanerad. Annars har dagarna rullat på ganska bra tycker jag. Fortfarande mycket nytt på praktikplatsen men jag börjar ändå få snurr på det och förstå vårdtagarnas rutiner och personalens planering. Det känns skönt.

Lånad

Igår var jag och kollade på alla fina gravar på kyrkogården. Åh, så vackert det var. Minneslunden är fantastiskt fin och mäktig som lyser upp platsen med alla hundratals ljus och blommor. Jag tänkte på alla som inte är här, som jag saknar, men även på alla som finns i min närhet. Jag fick mig en liten tankeställare och påminde mig själv om att jag ska vara så tacksam för allt jag har. Man måste tänka lite längre ibland för att sedan kunna påminna sig själv att man ska uppskatta livet. Att man får leva, är frisk och att man är omgiven av många fina människor. Tacksamhet kan man aldrig få för mycket av ♥.

Nu ska jag hålla helg och åka hem till min kärlek. 

Praktik pågår



Hallå Bloggis!
Jag är ute i praktik från och med igår och några veckor framåt. Jag är på ett äldreboende här i trakten. Jag fick en ganska tuff start, tidsmässigt. Igår jobbade jag kväll, kom hem klockan tio och började mitt morgonpass klockan sju! Bom sa det så var allt igång. Från noll till hundra! Just nu är jag helt slut i huvudet. Jag har massa nytt i hjärnan som jag försöker att bearbeta. Nedre toalett, övre toalett, personalens namn, vårdtagarnas namn, matning, kateter hit, bäddning dit, munvård, sittlift, lyftteknik, schema och på allt detta försöker jag klaffa tiderna med körskolan. Jag är ute i praktik hela helgen så det kommer bli tomt här på bloggen. Ville bara kika in här och berätta läget! Nu ska jag lägga mig raklång på soffan och kolla gårdagens avnitt av Bonde Söker Fru.

TREVLIG HELG BLOGGIS!

RSS 2.0