Dagens strumpor

Shit, jag tänkte precis stänga av datorn när jag kom på att jag helt glömt bort att visa dig vilka strumpor jag har på mig idag. Du fick ju se gårdagens strumpor och eftersom de väckte så stort intryck på dig så är du mer eller mindre beroende av min strumpoutfit nu. Jag vet det! Hur ska du kunna sova inatt, utan att vakna kallsvettig flera gånger i timmen, om du inte får veta vilka strumpor jag använder idag? Nej jag menar det.



Här med räddar jag din natt. Och om du inte sover inatt så kommer du inte må bra imorgon så vi kan säga att jag hade förstört hela din fredag om jag inte lagt upp denna bild. Och eftersom fredagen är den roligaste dagen på hela veckan så kan man säga att jag har jag fördärvat (är det ett skånskt ord?) hela din vecka. Och jag tänkte att det vore väldigt taskigt av mig. So here we go min kära Bloggis! Dagens strumpor alltså. Från: Ullared. Färg: Ceriserosa. Motiv: En elefant som dansar balett. Pris: (Gissar på) 12kronor.

Fan också. Det är den sista mars idag. Det innebär att detta inlägg kommer upp först om man trycker på Mars 2011 i arkivet. Får man som uppfattning att jag är.. vad ska man säga... rätt bortom världen när man läser detta? Inte? Nej okej, vad bra! Då raderar jag inget. Godnatt Bloggis! Nu välkomnar vi APRIL!

Regn och Gummistövlar




Jag diggar inte regnet. Men man ska ju vara positiv. Det är du väl? Regnet är nödvändigt för vår överlevnad! Sen gillar jag gummsistövlar också! Jag skulle vilja ha ett par nya med lågt skaft. Tänk: gummstövlar instoppade i ett par mörka jeans, en sportig regnjacka och en keps på huvudet. Det känns coolt tycker jag! Skor uppfirån: Ilse Jacobsen, Viking och Wildflower.


Födelsedagspresent - Bakbok




Jag fick en jättefin bakbok när jag fyllde år. Josefine hade verkligen tänkt till. Så idag tipar Josse (utan att hon själv vet om det) dig Bloggis! Man får köpa allt separat och sen pyssla med det själv! Man kan ge det som present, göra en till sig själv eller ge en till mamma i Morsdag-present! Man kan vara taktisk och lägga in recept som man själv gillar (och hoppas sen på att man blir bjuden på det). Eller så kan man ha personens favoritrecept i den. Eller bara ge den tom så att den själv får fylla den med vad som önskas. Smart tips!


Torsdag 11.07



Godmorgon alla glada, sura, friska, sjuka, snälla, dumma, smala, tjocka, långa och korta.
Mår du bra idag? Skiner solen där du befinner dig? Här är der regn och rusk. Usch! Men jag mår bättre idag, har inte lika många taggar i halsen! Kan det vara allt citronvattnet som jag hinkade i mig igår som gjorde susen?



Malin
, du var uppmärksam igår, det är bra det! Det ska man vara, annars missar man så mycket. Jag hade ju söndagsstrumporna på mig. Jag kan säga att det hade jag inte klarat av för några år sedan. Då hade jag tyckt att det varit strängt förbjudet att ha strumpor där det stod söndag på en onsdag! Totalt fel ju! Men jag har mognat och lärt mig att det inte spelar så stor roll det där, när man har vilka strumpor.

Finn ett fel



När man är sjuk...

... har man all tid i världen, känns det som! Så idag har jag roat mig med att kolla söndags premiäravsnitt av Stockholm - Båstad. Jag trodde det var ett humorprogram på en halvtimme men det är tydligen en serie på en hel timme. Eller ja, det är ju reklam nästan halva tiden så man kan säga att det varar i en halvtimme. Vad har jag mer gjort då? Jo, jag har kollat på en till serie - En Unge I Minuten. ÅÅÅÅÅÅÅ. Gulligt!

Och mer? Jo, jag försökte plugga men det var otroligt tråkigt plus att jag känner mig kass (älskar när man har en bra anledning att skylla på). Jag har ätit rester från kladdkakan mamma bakade igår. Och jag och Cindy har varit ute i trädgården och hjälp vad varmt och skönt det var! En fleecejacka räckte!


Sååå gott!


Min födelsedag - i bilder

Godmorgon vänner! Även om det kändes väldigt tråkigt att vara sjuk igår så hade jag ändå en bra födelsedag! Några vänner och Marcus kom hit. Vi åt kladdkaka och jag fick jättefina presenter - tack så jättemycket! Jag fick även bestämma maten här hemma. Det blev grillad fläskfilé, ris och sallad. Det får mig att tänka på sommarn! Och tänk Bloggis, den är snart här! På fredag är det faktiskt april! Här kommer några bilder som togs!



Jag testade macroläget!

  Malin, Lina och Maja kom hit för att "överraska" mig. De hade med sig en kladdkaka som vi fikade på.
Josefine gav mig en jättefin bakbok som hon själv hade gjort. Jag ska ta kort och visa!
Och Marcus gav mig sig själv i present. Hehe. Fast nej. Jag fick ett jättesött armband av honom!

Och sen gav jag mig själv en puss!

Tack Anna för den fina kommentaren. Vad glad jag blev av att du gillar min blogg. Sånt är man inte bortskämd med att höra!

För 18 år sedan..

... var jag 59 minuter gammal!



Idag är det ingen vanlig dag för idag är det min födelsedag, hurra hurra hurra! Jaha, då var man 18. Vuxen!! Är det nu jag ska klarar mig själv, göra mina egna val, betala mina räkningar och gå på krogen? Shit. Ska jag verkligen det? Det är coolt det här, att bli 18. Det känns stort! 

Jag berättade för några veckor sen att jag var exalterad över en sak, som jag inte visste om. Det var den här coolingen jag pratade om. Det är en Nikon Coolpix S8000 för den som undrar. En sån där liten som jag kan ha med mig överallt, slänga ner i väskan eller i jackfickan utan några som helst krusseduller. Jag har testat ta några bilder med den och jag kan konstatera att den har en grymt bra macrofunktion. Den kan ta bilder från 1 centimeters avstånd! Det kallar jag coolt! Rosbilden ovan är tagen med den!



Tyvärr är jag genomförkyld idag.. Det känns som min hals är full av skit. Men jag ska knapra några panodil nu. Sen sätter jag igång med ett kladdkaksbak. Fler bilder utlovas Bloggis! Här ska det nämligen fotas!!! Wiiiiie!

Björkpollen, nu?

Jag sitter i uterummet och skriver idag! Härligt! Det blir snabbt uppvärmt när solen står på och det är faktiskt 17 grader här nu! Jag sitter och funderar på hur björkpollenprognosen ser ut, ska googla. För jag har nämligen nyst hela dagen och det kliar i hals och näsa, vilket det alltid gör när björkpollensäsongen börjar. Men jag tycker det är lite väl tidigt. Är det inte? Den brukar väl inte märkas av förrän i april/maj? Finns det någon björkpollenallergiker som läser min blogg? Björken kanske slår ut extra tidigt i år. Det känns såklart ännu mer nu eftersom jag har gått och blivit förkyld också. Jätteloligt som Cindy skulle sagt.



Jag googlade precis björkpollen livosin" och då kom den här bilden på mig och Malin upp!

Annie & Annie


I Göteborg i somras

Jag är mycket fascinerad över det här med att jag och Annie heter likadant.
Men det som jag är mest fascinerad över är kombinationen att vi har samma namn och att vi fyller år dagarna efter varandra. Jag menar, jag har aldrig känt någon annan Annie förut och när jag väl gör det, ja då skiljer det bara en dag mellan oss. Coolt! Imorgon fyller Annie år. Jag vet inte om hon känner någon form av ångest över att bli 18 men om hon gör det så har vi fler gemensamma nämnare. Det känns som att jag ska ta förväl av min barndom. Och det vill jag inte. Men jag ska även erkänna att det känns himla spännande och roligt och jag är mycket förväntasfull över att bli vuxen. Tänk, nu börjar det!

Vårtecken - Sommartid!



Godmorgon Bloggis!
Idag är det en riktigt solig söndag här i Skåne! Och idag har vi kommit till det största, om jag får ranga, vårtecknet av dem alla! Du vet precis vad jag snackar om - ljuset! Det är sommartid! Det kommer vara ljust en hel timme längre plus att det kommer gradvis bli ljusare enda fram till midsommar - sånt gör mig så himla glad! Dagarna kommer kännas mycket längre. Man blir piggare och man blir gladare och man får den där förbaskat härliga känslan i själen. Åååå! Jippi!

Jag vill ha!




Jag har öppnat mig innan här och berättat om min stora saknad efter en webcam.
Och ännu en gång inser jag hur mycket lyckligare och gladare jag hade varit om jag ägt en sådan. Då hade jag, utan ansträngning, kunnat ta ett kort på mitt nya, ljusa hår! Jag orkar nämligen inte börja klabba med min feta systemkamera och det tar ändå sexton år innan jag hunnit få till en bild som visar mitt hår i "rätt" ljus o.s.v. Och då är jag ju närmare 34 år så det känns inte särskilt lönt. Du får därför ursäkta mig och vänta tålmodigt till att jag fixat en bra bild. Om det känns jättejobbigt och ja, kanske rent av omöjligt så måste du lova mig att söka vård, för då är det något som inte står rätt till. Nu ska jag kolla Let's Dance! Vem håller du tummarna för? Jag hejar på Jessica!

Fredag!



Det är den 25 mars och det innebär att det är våffeldagen! YEY! Efter skolan idag ska jag klippa och slinga mitt hår. Jag har inte riktigt bestämt mig för hur jag vill klippa det. Men utlovar bild på kaluffsen senare. Nu tar vi oss igenom den här dagen för sen är det helg! Glad fredag Bloggiiiis!


Och Ebba och Karolina..

.. jag vet att, innerst inne, tycker ni att "lika-som-bär"-killarna är svinlika! Jag bara vet det! Sen att ni inte vill erkänna det är en annan femma. Men kolla ögonen - indentiska!!


Jag hejade på Gud

Den här dagen har varit helt fantastisk! Påväg till skolan kom jag till instikt att jag tänkt helt snett idag. Varför var jag tvungen att gå upp klockan kvart över sju imorse när jag börjar halv tolv? Jag pluggade liksom i en och en halvtimme. Så vid kvart över nio (hjälp vad mycket klockslag det blev här då) var jag ju klar med pluggandet och det var drygt två timmar kvar tills skolan börja...

 

.. Iallafall. Påväg till bussen mötte jag Gud. Han var ute och gick med sin hund. Vi hejade på varandra. Jag kom en hel kvart förtidigt till bussen. Satte mig i solen och pratade med några klasskompisar. Mysigt! Den första lektionen var idrott. Jag joggade en runda, stretchade i solen, duschade håret, hade en lektion, åkte hem och sen cyklade jag till stan. (Helig Måndag blev inställd). Påväg dit mötte jag Lina. Hon följde med till stan, jag köpte den löjligt dyra deon. Sen tog vi en fika. När jag kom hem drog jag och pappa iväg en sväng för att övningköra. Det går framåt och roligt är det!

Ungefär EXAKT så har min dag sett ut, en grym dag! Det är säkert för att det är vårkänslor i luften! Har jag sagt att jag älskar, älskar våren!? Men det är jag inte ensam om, va?


Ingen sovmorgon!



Jag är en - riktig - planerare och häromdagen när jag skulle försöka få ihop ekvationen att hinna med allt jag vill så var jag tvungen att knycka en sovmorgon från mig själv. Men det är ju så skönt att ligga där under täcket, vakna till, kolla klockan, och inse att man kan stanna kvar där i sängen i en hel timme till, innan det är dags att kliva upp! Men idag blev det som sagt ingen sådan lugn morgon. Min, Linas och Malins Heliga Måndag är flyttad till torsdagar nu. Och för att jag ska hinna plugga till samhällsprovet (som är imorgon) + ha Helig Måndag så måste jag stjäla en sovmorgon från mig själv. Detta var lektion 1 i hur min planerar-hjärna fungerar..

Välkommen till min lika-som-bär-blogg!

  

Godkväll!
Idag har allt gått i en väldans fart. Det brukar vara så för mig på onsdagarna. Först skola, sen träffa Marcus och sen träna på kvällen. Idag i skolan hade vi en extra lektion, en föreläsning. Den hölls av en som faktiskt heter Magnus (på tal om Jepordy-Magnus igår) och han såg lite ut som Jesper Blomqvist. Helt ärligt alltså! Jag googlade båda två för att visa dem här hemma. Men Marcus så sågade det direkt. Adam gick också emot mig och sen när jag hade hoppet kvar om att pappa skulle vara på min sida så blev jag besviken ännu en gång. Vad är det med mina "lika-som-bär"-påståenden? Ingen håller ju någonsin med mig. Man blir så trött ibland.

Tisdag 18.00



Idag hade vi en föreläsning i skolan som handlade om ledarskap. Mannen som höll i det har varit chef för många företag genom åren och åker nu runt och föreläser om hur man ska vara en bra ledare. Jag tyckte han pratade precis som rösten i Pelle Svanslös när de har Kattmästerskapet. Men efter att Karolina sagt att hans tonläge mer liknade Magnus Härenstam (Jepordy) så la jag mig. Men han var otroligt duktig och jag ska försöka smälta allt han sa. Nu ska jag äta hamburgare med pommes och sen blir det raka vägen till Friskis. Det bästa medelpasset går på tisdagskvällarna!

Övningskört!



Godkväll min kära bloggvän!
Jag har precis landat här framför datorn efter en ganska så hektisk dag. Först skola - historiaprovet kändes ganska bra! Sen kom jag hem. Andades lite. Sen drog jag och pappa ut en runda för att övningsköra. Och den här gången gick det 10 gånger bättre än sist. Jag fick nämligen igång bilen!! YEY! Det kallar jag framsteg. Sen åkte vi till skolan där jag hade utvecklingssamtal. Det gick också fint. Kan du gissa vad jag vill göra nu? Jo, det är så här att jag är mäktigt pepp till att övningsköra. Det är nu den här längtan alla snackar om även tar över min kropp.

Vårtecken - Snödroppar & Smörblommor




Jag kickar igång veckan med ett härligt vårtecken. Det är dessa små, söta blommor som dykt upp i rabatten!

Pluggar..



Jag läser statusuppdateringarna på Facebook en si så där fyra gånger, jag kollar Bloglovin några gånger i timmen och jag smsar för fulla muggar. Också bloggar jag! ALLT för att slippa plugga historia. Men jag gör det också. Jag läser om USA, Sovjetunionen och Tyskland och om Hitler, hur han steg för steg tog makt över Tyskland och andra länder. Det är ganska intressant, det är det. Men du vet, själen känner inte för det här idag. Och inte hjärtat eller hjärnan heller för den delen. Ingen cell i min kropp är sugen på historia idag. Så enkelt är det.


Spetslinne




Här kommer några bilder på linnet.
Det kommer från Vila. Fint va? Och speciellt fin är väl ändå den där prislappen? Det tyckte uppenbarligen jag eftersom jag precis upptäckte att det sitter kvar på linnet! Hur klantig får man bli? Det är ju en skitstor kartongbit. Jag blir så trött på mig själv. Jaja, om jag nu skulle ångra mitt köp har jag ju rätt till att byta. Man måste tänka positivt! Annie då... 

Wehoo! Det är söndag!


"Se ledsen ut". Fast jag är ju inte det!!

Godmorgon!
Här sitter jag och är pigg och lyssnar på U Gotta Dance med Da Buzz. Vill dansa! Ingen huvudvärk eller seghet efter festen igår. Skönt! Det var himla roligt igår! Gillar mina vänner! Det blev även en runda på stan med mamma, som jag sa. Jag köpte ett gulligt linne. Jag har tagit kort på det. Men jag har inte laddat över det till datorn än, gör det snart. Men först MÅSTE jag sätta mig ner och ta tag i historian. Det är prov imorgon. Och jag måste präga in Mellankrigstiden i mitt huvud. Det ska säkert gå bra, ska bara byta låt på Spotify, någon utan text! Glad söndag Bloggis!

Klubbor



Förra veckan fick min klass klubb-sjukan. Nästan alla gick med en klubba i munnen hela tiden. Och vi ska kallas friskvårdare? Hehe. Tillsist klagade vår lärare på att våra tänder kommer ta stryk. Men det är ju så gott! Vilken är din favorit? Jag gillar mest Djungelvrål. Saltet i mitten och laktrissmaken! Gott ska det vara! Men nu får det vara slut på det goda. Är faktiskt rädd om mina tänder och jag tänker på att om något år så är det jag som ska betala den förbaskade tandvården. Kul. Nej mina tänder ska få vara hålfria länge till! Jag känner mig så vuxen när jag resonnerar så här.

Lördagmorgon & min fredag

Godmorgon sunshines! Jag hade rätt igår, att jag inte hann blogga. Tur då att det går att tidsinställa inläggen! Hur mår du idag? Jag känner mig pigg och glad! Jag känner för att köra på "gå-på-stan-traditionen". Jag ska bara se om jag kan få med mig någon. Annars tar jag nog en sväng själv. Det är rätt mysigt tycker jag, att gå själv på stan. Men just idag är jag inte på det humöret. 

Igår var jag som sagt och spelade tvärflöjt och det gick skitbra! Det är så roligt när det gör det. Sen åkte jag till Väla med Adam och två kompisar till honom. Vi kikade lite i butiker och jag köpte presenten till kvällens födelsedagsbarn. Det blev så fint! Jag visar sen.. Här kommer gårdagens bilder. De är tagna när jag satt och väntade på att min tvärflöjtslärare skulle komma. Du får ha överseende med bildkvalitén. 



 

Och vinterskorna var på igen ja.. Snö, snö, dumma snö försvinn! Det ska bli 7+ och sol på måndag! (Ville bara säga det). Önskar Dig en fantastisk härlig helg Bloggis!

Redigerad (Uppdaterad!)



Skillnad? Jag tycker knappt man kan se att det är samma kort. Coolt! Jag har börjat falla för det här med redigering trots allt. Jag har föresten tidinställt detta inlägg. Har fått för mig att jag inte kommer hinna att blogga idag. Det ska bli flöjtspelade och kanske ett Väla-besök om det orkas med. Annars får det bli stan! Måste handla en present! Det vankas nämligen födelsedagsfest i helgen! Kul! GLAD FREDAG gladisar!

Snö? 17 Mars!

Alltså på riktigt Sverige, snö är det sista vi behöver! Nej, på min blogg är snön och vintern historia. Här är det vår, sommar, blommor och 25 grader! Välkomna!




Härliga bilder från varma sommardagar! Jag sitter här och taggar sommarlovet! Per Gessles Sommartider brinner i högtalarna! Jag kände verkligen våren häromdagen! Alltså PÅ RIKTIGT! Den här veckan har vårjacka funkat. Men nu blev det totalt bakslag. Men till helgen har det säkert vänt igen. Ja, snart är det helg!! Fredag imorgon, visst känns det skönt? Godis, Let's Dance och Marcus! Jag längtar! En dag kvar nu Bloggis, den tar vi oss igenom! Puss!

Vi Som Kände Oss Så Stora




April 2009


Konsten Att Känna Lycka!



Många tror att det är svårt att känna lycka.
För att vara jättelycklig måste man ha allt man önskar. Man ska ha råd med alla exotiska resor, ha det perfekt jobbet och aldrig bråka med sin familj eller vänner. Man ska helt enkelt leva sitt drömliv. Men tack och lov är det inte så svårt. Vi tror att lyckan finns utanför våra liv. Men lyckan behöver vi inte jaga, den bor inom oss.

Det är inte svårt att känna lycka och det finns genvägar som man kan ta.
Blunda och tänk på något du tycker om. Var känns det och hur känns det? Där har du lyckan. Det räcker med att tänka så här så frigörs lyckohormonen dopamin.  

Vad är lycka?
Mat
kan betyda lycka för någon. Kärlek kan vara lycka för en annan. En annan människa man hade frågat vad lycka är hade svarat att det är för stort att beskriva.

 

Går det att köpa lycka?
Forskning visar att rika människor inte är lyckligare än de som inte har lika mycket pengar. De som strävar efter att ha mycket pengar och saker lider ofta av ångest, oro och depression. Det är också dessa människor som har korta och krångliga relationer. Om man vinner en stor summa pengar blir man lyckligare. Men lyckan varar i knappt ett år för sen har man vant sig vid att leva ett rikare liv. För att lyckan ska bli djupare måste man fokusera på sig själv och se till att man har sömn, vila, mat och motion.



Om lycka
ska vara något så stort och svårt att det inte går att beskriva med ord undrar man ju hur komplicerat det måste vara att överhuvudtaget känna sig lycklig. Lycka är en känsla och precis som alla andra känslor går och kommer den tillbaka. Om det har hänt något i ens liv som gör att man känner sorg, exempel att någon man känner har gått bort, då måste man acceptera att man är ledsen och låta sig vara det. Man ska ta det lugnt och bearbeta sorgen. För där efter kan den sorgsna känslan bli svalare och då finns det plats för lycka igen. Det finns knep på hur man hittar lyckan inom sig.

1. Man ska tänka positivt.
2. Fånga och uppskatta de små stunderna. Som att det är fint väder, när man skrattar med en kompis, när någon ler mot en eller när maten är ovanligt god.
3. Se fram emot något roligt som ska hända dig.
4. Stanna upp tre gånger om dagen och tänkt efter hur du mår.
5. Skriv tre saker som du är tacksam över varje dag

Men som alltid är livet orättvist. Hur lätt man känner lycka går i arv. En forskning visar att 50 % hur lätt man blir lycklig är genetiskt. Kom ihåg att lyckan bor inom dig!

Dagens predikan - check!


En snilleidé!



På tal om positivitet så kom jag på att jag har skrivit ett arbete om LYCKA. Det är intressant tycker jag. Vad är lycka? Hur blir man lycklig? Hur känns det? Vem är lyckligast? Jag ska leta reda på mitt arbete. Sen ska jag ha en föreläsning för dig Bloggis! Shit pommes. FÖRELÄSNING, det var ett vuxenord. Likadant som MÖTE. Eller "KOLLA MAILEN". Jaja. Om det är ett vuxenord eller ej spelar ingen roll för imorgon pratar vi om lycka. Märker du att jag kör med retgrejen igen? Det här med "klicka nu in här imorgon, annars får du inget veta". Jaja. Gör det bara! Då blir jag lycklig! Godnatt! Sov i fröjd!

Positiv VS Negativ

Goooodag! Hur mås det idag? Jag har svinont i huvudet, träningsvärk i knäna (!) och känner inte alls för att plugga till svenskaprovet imorgon. Ännu mindre känner jag för att sätta mig ner och svara på de förbaskade frågorna som vi har till historian imorgon. Visst är det roligt att höra på mig? Visst får du extra energi när du läser detta? Ska jag fortsätta? Eller ska jag försöka "positiva till mig" en aning?  



Jo, jag gör det. För jag tror det blir roligare att läsa då. Och, framför allt, jag tror jag mår bättre av att tänka i den ljusa banan. Så då säger vi välkommen till Positiva Annie! Ok, var ska jag börja? Det finns hur mycket positivt som helst att se. Bara man öppnar ögonen och tänker möjlighet istället för problem. Vad är det man säger föresten: Pessimisten ser problem i varje möjlighet medan optimisten ser möjlighet i varje problem. Hur Du Vill Se På Livet Är Ditt Val!



Det är faktiskt inte alls många veckor kvar - helt ärligt - tills det är lov igen. Och nästa söndag drar vi fram klockan en timme så då blir det ännu ljusare och då känns dagarna en hel timme längre! Jag vet inte vart du befinner dig men här i Skåne känner man riktigt ordentligt nu att våren är på ingång. Nu har jag bara sagt några positiva saker. Men visst märker man en skillnad bara på hur man ser på saken? Och om man bara tänker efter så finns det rätt mycket att se fram emot! Att vara negativ är en av de sämsta egenskaper man kan ha, enligt mig då. Man ska inte göra höna av en fjäder och man ska se lösningar istället för problem. Vi ska även vara ytterst tacksama över att vi bor i jordbävningsfria Sverige!

Positiviteten har räddat väldigt många människors liv!


Självporträtt



Sepia eller svartvitt? Okej, säg!
Är hemkommen från restaurangbesöket. Mysigt! Vi satt där i flera timmar och pratade. Sen smälte vi maten genom att gå en runda på stan. Jag kunde ha vårjackan på utan att frysa! 8 plusgrader hurrar vi för! Nu ska jag läsa favoritbloggarna, sminka av mig och sova gott. Skönt att vakna upp till sovmorgon! Hoppas du har det bra Bloggis! Godnatt!

Vår & Maja



Det är ju riktigt härligt väder ute! Fåglarna sjöng för mig! Fast egentligen sjunger de inte för mig. Nej de sjunger Vi Gratulerar för Maja! Hon fyller nämligen år idag och nu ska jag, Lina och Malin och födelsedagsbarnet äta på restaurang! Det ska bli himla trevligt! Och jag är helt exalterad över en sak som jag egentligen inte vet om men som jag nu vet om och det gör mig jätteglad. Kan det inte bli min födelsedag NU! Nu måste jag kila! Nu nu nu!


Projekt Änglamilen

Tycker ni inte att joggingturs-bilder, när man ser så där hälsosamt svettig ut, är rödlätt om kinderna, har ett vitt, naturligt leende och något sportigt, färgglatt på sig, är himla, himla härliga? (Bara för det hittade jag inte en sån nu när jag googlade).

 
Lånad

Jag går en friskvårdsrelaterad linje och i maj ska jag och min klass springa Änglamilen. Det känns rätt långt dit. Men det gäller att börja träna redan nu! Vi ska sätta upp mål och sedan ska vi planera vår träning utifrån våra mål. Intressant tycker jag! Det är roligt också att detta ingår i skolan. Det sporrar ju en ännu mer att verkligen göra det ordentligt! Min läxa tills imorgon är att skriva en planering för hur jag ska träna från och med den här veckan till vecka 21.

Vi har gått igenom hur man ska lägga upp det med vår idrottslärare och fått veta att om vi vill klara milen runt en timme så behöver vi inte träna intervaller. Det räcker då att vi joggar 45 minuter, 2 gånger i veckan. (Nu hörs det som att det är ingenting. "Bara" två gånger i veckan. Just nu joggar jag aldrig). Vill vi klara det runt 40 minuter måste vi ha intervaller med i planeringen och 3 gånger i veckan är nästan ett måste. Det är svårt det här, att veta hur man ska träna. Men jag tror att bara realistiska mål är det viktigaste! Och ett sånt där foto måste jag fixa. Om det är att jag står framför eller bakom kameran spelar ingen roll. Det är själva härligheten i bilden jag är ute efter!


Saade & Brun Utan Sol

Godmorgon! Guuuuuud vad ni kommenterar mycket. Jag hinner knappt med. Så förlåt om jag inte svarar på alla tusen frågor. Jag ska försöka bättra mig. Hehe. Nejdå, hos dig Bloggis verkar det inte vara populärt att kommentera. På tal om popular, vad tyckte ni om Saades vinst? Snygg kille det där och han dansar fantastiskt och han beter sig som ett proffs. Men låten alltså... Den är redan tråkig. Men Europa måste gilla detta! Vi Vinner I År!


Lånad

Jag sitter i min säng och luktar illa. Jag smörjde in mig med brun utan sol igår. Det är ingen god doft den ger ifrån sig. Men brun är jag och det är huvudsaken. På tal om brunisar, såg ni Swingflys son? Shit, det var det sötaste jag sett på länge.



Vad händer idag då? Jag ska plugga. Ååh, det känns tråkigt. Men jag ser fram emot kvällen. Då blir det roligheter. Jag berättar sen. Haha. Nu är jag sån dum som inte säger bara för att ni ska klicka in här sen. Men ibland får man vara dum. Så gå in här sen. Då blir du popular, precis som Eric Saaaaade.

Vi gillar schlager!

Lördag! Melodifestivalen ikväll! Är ni taggade? Jag har storstädat mitt rum med Melodifestivals-listan på Spotify på högsta volym så jag känner mig grymt taggad! Vem hejar ni på? Jag har Sanna Nielsen som favorit. Men den tatuerade killens låt Leaving Home har vuxit för varje gång jag lyssnat på den. Men ska verkligen en lugn låt få vinna två gånger i rad? En som jag också gillar är Swingfly. Om vi ska tänka mer på hur det kommer gå i den internationella tävlingen så tror jag att deras låt funkar bäst!



Jag hoppas inte det blir Danny iallafall. Hans låt är alldeles för tjatig. In the Club In the Club In the Club In the Club In the Club In the Club In the Club In the Club. 8 gånger. Sen är den refrängen slut. Nej, inte alls bra! Eric Saades låt är inte heller någon hit (här med riskerar jag mitt liv). Men det är klart, framträdandet gör mycket och både Danny och Saade dansar fantastiskt! Men det får bli Sanna. Och kom nu inte och säg att hennes låt är dålig. Vi gillar ju schalger Bloggis! Men alltså min magkänsla säger att Saade eller Swingfly vinner. Och min magekänslan kände trots allt rätt förra året. Jaja, vi får vänta och se vem som vinner men det är kul att spekulera! Glad Lördag!


Japan..

FREDAG!! WAAA! Fast så känner jag, tyvärr, inte idag. Inget waaa kommer från min själ. Jag har en hel bunt att göra till nästa vecka. Så det känns inte som helg. Och mitt hår är tråkigt. Det behöver piffas upp. Fan vad jag klagar. Det här är bara sketans i-landsproblem.



Något som däremot inte är småbekymmer är det som hänt i Japan! Om jag förstår det hela rätt är detta ännu värre än flodvågen i Thailand. Usch.. Tänk, om det inte är människor som ska förstöra för varandra med krig, ja då är det minsann självaste naturen som bråkar med oss. USCH!


Filmtips - Farsan



Godkväll! Jag sitter här och är kissnödig (det där måste ni bara anteckna!) så jag ska förklara mig kort så jag kan gå sen.. Jag ska (efter att jag kissat) kolla på Farsan! Jag har längtat i flera dagar nu på att få se den. För visst är det så att man ibland kommer på att man vill se en film och sen kan man inte släppa den förrän man sett den?



Såg innan att flera stycken haft problem att lägga upp youtube-klipp på bloggen. Det har jag också haft, fram tills nu! Tryck på Bädda In. Sen kommer det upp en inbäddningskod. Kopiera inte den utan lite längre ner ser du fyra olika punkter. Den sista är "använd gammal inbäddningskod". Tryck på den och kopiera sedan den! Nej nu måste jag kissa!

Pizza!

 

Pizza till middag (igår)

Pizza till lunch (idag)

Och pizza till mellanmål precis.

Det bordar gott det här!


Torsdag 8.28

Godmorgon guldvivor! Hörde ni att det åskade igår? Jag kan inte minnas att det någon gång har hänt i mars, så här kallt, tidigare. Skumt! Annars då? Jag har sovmorgon idag till klockan tolv! Skönt. Jag känner mig fåordig... Vad ska jag skriva? 
Jo jag kan visa bilder från min och Malins Heliga Måndag. Vi var ute och tog lite bilder. Eller ja, ganska många faktiskt. Drygt 150 stycken. Men jag bjuder på 4, redigerade (!), bilder här! Ha en fin dag Bloggis!



Dagens promenad

  

Så där ja. Jag klarade av att gå till skolan utan att stupa, komma försent, ha för mycket packning eller få skoskav. Det var riktigt härligt! Jag tog några bilder på vägen. Det känns verkligen som vår idag. Ser att det ska snöa på fredag. Men va tusan. Idag är det fint väder och idag är det vår. Så snövädret behöver vi inte sörja förrän det kommit. Right? Positivt tänkade är vikigt! Hoppas du haft en bra dag!

Amerikanare & Morgonpromenad

Min lärare sa en mycket intressant sak för någon vecka sen. Hon sa att det finns ett gym i USA som är uppe på ett högt berg. För att ta sig upp måste man antingen gå i trappa eller åka rulltrappa. Man hade satt ut en webb-kamera precis vid trappan och rulltrappan för att se vad folk valde. Och nästan alla valde rulltappan. Är inte det märkligt? Alltså vi snackar om vägen upp till gymmet. Om det hade varit en affär eller något helt annat så är väl inte det så konstigt. Men syftet med att gå dit är för att träna och ändå väljer de rulltrappan.



Godmorgon iallafall. Jag sitter här och njuter av en fin tisdagsmorgon. Frukosten är serverad (av mig själv, hehe) och jag försöker peppa mig själv till att (bokstavligt talat) till skolan idag. Tror det är 7 kilometer. Just nu är ögonen trötta och kroppen seg men efter någon till macka ska jag nog palla det här. Återkommer med hur det gick. Glad tisdag!


Kvällens solnedgång



Godkväll!
Jag satt och beundrade himlen genom bilfönstret, påväg hem från Väla (där skojakten avslutades). När jag kom hem bytade jag skor, kopplade Cindy och sen halvsprang vi ner till havet för att hinna se solnedgången. Tyvärr kom vi lite sent men vi hann njuta av den oranga himlen iallafall! (Det är väl nu jag ska börja berätta hur fint det var? Men jag tänkte att bilderna ska få tala).



Nu blir det IKEA-chips till Solsidan!

Taggad för livet



Hallojsan! Jag sitter här med världens bästa musik i öronen och känner mig svintaggad. Men till vad kan man då undra.. och den frågan har jag ställt mig men jag får inget svar. Men vad gör det? Bara man är taggad till att leva så är väl det bra? Man behöver inte krångla till det och ifrågasätta glädjen. Så jag fortsätter vara taggad. Hoppas du också mår bra. Kan man göra annat när solen strålar som en sol ska göra? Ja, vad ville jag då få fram med det här inlägget? Hmmmmmmm...... Ja a, nu ska jag iväg och handla en midsommarklänning! Jag vet att jag är galen. Och taggad. Glad söndag!

Kärlek kärlek, underbara kärlek!



Jag har tänkt på en sak..
Att det är först när en människa dör som man tänker efter vad den personen betydde för en och hur mycket man gillade den. Det sorliga är att då är det på något sätt försent. Det här med att visa känslor kan vara urjobbigt och kännas utlämnande och alla människor visar ju uppskattning på olika sätt. Men en sak som jag tror, många, har gemensamt, det är att man glömmer bort att visa hur mycket personerna i ens liv betyder för en.

Jag försöker påminna mig själv om att visa min tacksamhet för min omgivning men när livet går på högvarv glömmer jag lätt bort att ta mig tiden att stanna upp och tänka efter vad det är som gör livet värt att leva. Men jag har svaret och svaret, det är NI!

Jag tycker det är så fantastiskt att människor gör andra människors liv. Om jag hade gått ensam här och inte haft någon att prata, bråka, skrika, gråta och skratta med så hade denna värld varit dötrist! Så tack för att just DU finns och låt oss, tillsammans, göra denna tid som vi lever till den BÄSTA, för oss! Och någonstans måste det väl ändå vara så att alla människor älskar att bli överösta med kärlek? Så varför inte slösa med all den kärlek, som bor inom oss?



Bilderna är lånade.

Årets första vårpromenad!





Jag nämnde innan att jag varit på en härlig promenad.
Jag hade med mig kameran så jag tänkte dela med mig av denna stund. Jag gick till havet. Fy tusan vad det blåste. Inte alls någon trevlig upplevelse. Men sen la jag mig i en håla uppe i klitterna. Där nådde inte vinden mig. Och herre du milde, här snackar vi härlig upplevelse. Solen sken, himlen var blå med flygplansstreck på, jag hade skön musik i lurarna och sand var alldeles varm. Jag la mig ner och bara njöt!

Vårtecken - Vindjacka



Det blev inga köp på stan idag. Jag är ute efter ett par jympaskor men de jag gillade fanns tyvärr inte i min storlek. Jakten fortsätter alltså. När jag kom hem bytte jag vinterjackan mot vindjackan och gick årets härligaste promenad. Det här med byte av jacka får bli dagens Vårtecken! Jag hade helt glömt bort hur smidig man känner sig med tjocka vindjackan. Kroppen fick sig en skön chock och vårhjärtat gjorde ett glädjeskutt! Härlig känsla det är att kunna plocka av sig de tjocka kläderna!


Lördagsmorgon



Godmorgon!
Här strålar solen och det gör mig så glad! Det är 4 plusgrader idag också, bara en sån sak! Termometern har ju stått på under 0-sträcket sen november så det här behöver vi verkligen. Vad händer idag då Bloggis? Kan du gissa vad jag ska göra idag? Jo, det är så här att jag ska gå på stan. Det var ju ett tag sen sist så jag känner att om jag inte åker dit idag kommer butikerna ringa hit och fråga om jag är sjuk. Vi hörs lite senare. Då visar jag om jag gjorde något fynd på stan. Glad lördag så länge!

Rea På Godis

Glad fredag Bloggis! Jag sitter här och smaskar i mig godis. Igår var jag på Willys för att bunkra upp mitt godisförråd. Och jo tack, det blev mycket godis köpt. Närmare bestämt 1,1 kilo! Det var ju för sjutton rea och ett kilo kostade bara 37 spänn! Det är ju nästan som att de delar ut det gratis. Hehe.



Sen när man väl har handlat hem det så är det ju rent av omöjligt att vänta till fredagskvällen. Om man vet att en stor godispåse ligger och väntar på en i skåpet så är det ju jättesvårt att inte ta en bit. När man sen har tagit en bit kan man lika gärna ta en till och när man har tagit två kan man lika gärna ta tre och så fortsätter det. Men godis är gott, så är det bara. Nu måste jag masa mig ifrån denna goda påse för att slänga på mig träningskläderna för att sedan dra till Friskis och köra Happy Hour. Efter det ska jag återgå till godispåsen! Trevlig Helg!  

Zaras Webb-Shop!

Hej! Veckan flyger fullkomligt fram och imorgon är det redan fredag! Yippie! Fast än är det inte helg och imorgon har jag prov på foten. Så för tillfället sitter jag med mina anteckningar här pluggar. Men det är bara till att göra det. Men mitt i allt fotsnack fick jag precis veta en sak som gjorde mig riktigt glad! Zara öpnnade idag en webb-shop! WOW!



Klick klick ---> Zara

När vi var i Spanien för några år sedan så hade vi otur med vädret. Vi hade moln nästan alla dagar och inte särskilt varmt heller. Så det blev rätt kallt att sola när inte solen var framme. Vi bodde inte alls långt ifrån en Zara-butik så jag och mamma gick dit när solen gick i moln. (Ganska ofta då med andra ord, hehe). Och varje gång gick jag ut där ifrån nöjd och belåten med något snyggt klädesplagg! Och i Spanien är ju Zara mycket billigare än här i Sverige! Himla kul det där med shopping! Innan jag återgår till foten ska jag kika in deras nya hemsida. GLAD TORSDAG Bloggis!

3 anledningar till att vara trött..

- Jag var jättenervös över att läsa upp hemligheten, som jag skrev igår kväll. Nervositet tar mycket energi!

- Jag och Annie gick hem från skolan.

- Jag och Maja tränade stenhårt ikväll.



Nu tillåter jag mig själv att vara trött. Så därför ska jag lägga mig till rätta, precis som Cindy har gjort, stänga mina ögon och invänta John Blund! Mmm, ska bli så skönt! Imorgon vaknar vi upp, pigga och glada, för att göra den 3:e mars till en fantastisk dag! Godnatt Bloggis!

Vårtecken - Mars!



Idag kan vi konstatera att det är vår - på riktigt - om vi ska gå efter månaderna. Och det ska vi ju. Så idag vänner, är det offenciellt vår! Det känns alldeles, makalöst härligt om man fråga vårdyrkaren Annie! Det måste vara med i Vårtecken.

En hemlighet

På förra dramalektionen berättade min dramalärare något fruktansvärt. Hon berättade om sin uppväxt. Att när hon var liten misshandlade hennes pappa hennes mamma. Hon fick se sin mamma bli slagen och blodig när pappan inte var nöjd över maten mamman lagat eller när hans skjortor inte var tillräckligt strukna. En dag band pappan fast dottern (min lärare alltså) i ett element, i garaget medan han slog sin fru så mycket att hon förblödde. Dottern kom inte loss och satt i garaget i två dygn innan någon hittade henne. Sen dess har hon aldrig sett sin pappa.

När min lärare hade berättat detta visste jag inte vad jag skulle ta mig till. Jag hade i baktanke att mina kompisar - som också haft drama - en gång fick en uppgift som gick ut på att hitta på en historia, hemlighet, och sedan berätta denna för resten av gruppen. Och mycket riktigt, så var det. Denna historian var alltså bara påhittad (hon hade tagit den från någon film). Men shit alltså. Mitt hjärta höll på att gå ur kroppen när jag först fick höra den.

Så tills imorgon har jag en läxa, att komma på en hemlighet. Men det finns ett problem. Min fantasi är på chartersemester på Gran Canaria. Så hur detta ska gå då? Ja, det återstår att se.


RSS 2.0