Hey friday!



Välkommen älskade veckodag!
Jag vet att det enda jag saknar när jag är helt ledig (varken skola eller sommarjobb) är fredagarna! Den känslan och den glädjen man känner på fredagseftermiddagen kan man liksom inte nå om man inte har pluggat eller jobbat hela veckan! Tyvärr har jag ingen äkta fredagsfeeling idag. Det är nämligen så att helgen bjuder på ännu mer jobb. Jag ska hjälpa mina grannar med deras lilla nystartade projekt. Jag kan berätta mer sen, när jag själv vet mer, haha.

GLAD FREDAG!

Inspirationskälla



Snygga kläder, vackra kroppar, långt hårsvall och proffsiga bilder har alltid inspirerat mig.
Flera av er vet kanske redan om detta men för er andra vill jag bara länka till en sida som verkligen tilltalar mig! Har man brist på inspiration kan man klicka in sig här för då kommer den fullkomligt blomstra inom ett par minuter! Sofi Fahrman har samlat ihop massa bilder på sig själv och vyer!

Att längta efter något

Så där ja! Jag klarade det! Jag överlevde! Nu kan jag skryta med att jag har lite hepatit-basilusker i mig! Om det är något att skryta över... Nu ska jag surfa resor, flyg, hotell, platser, resmål, stränder och fullkomligt drömma mig bort!



Just nu längtar jag efter: ledighet, att gå på stan, shoppa, guacemole (så enormt sugen!), klä upp mig, känna mig stark, semester, läsa en bok under en parasoll på en finkornig strand, turkost hav, sommarvärme, bruna ben, fräknar (fast det är bara ett önsketänkade! Jag tycker det är så fint och vill också ha!), att fotografera, att testa nya kläder som jag har fyndat på sommarrean, att bada i havet i Sverige, att att att.. Så mycket att längta till!

Bilden är lånad från Ving

Tidig jobbdag & spruta

Hallå hallå Bloggis! Jag sitter här hemma, för mig själv. Älskar att vara hemma helt själv! Då känner man sig så ledig och fri. Tyst, lugn, ro och jag kan göra precis vad jag vill utan att någon ska lägga sig i. Det hörs som att jag är folkskygg och hatar att umgås med min familj när jag säger så. Men ni förstår vad jag menar. Det är skönt att vara för sig själv ibland helt enkelt.


Idag var det en mycket kort arbetsdag, tyvärr! Ja, tyvärr säger jag för att när jag ändå jobbar kan jag lika gärna jobba hela dagen, som det är planerat. Men eftersom vädret inte visar sig från sin bästa sida säljs inte tillräckligt mycket glass för att vi sommararbetare ska kunna vara där fulltid. En annan anledning till att jag ville jobba några timmar till var att jag ska ta den första hepatit-sprutan i eftermiddag. Huvva! Det vill jag inte! Nu när jag är hemma har jag ju tid att stressa upp och oroa mig över detta.. Ack ack! Ibland har man det inte lätt. Hoppas att du har en fin onsdag, vart du än befinner dig och hur många äckliga sprutor du än ska ta!  

Vart tog det vägen?



Hallå hallå ruskväder och måndag!
Jag har upptäckt att mitt senaste blogginlägg är spårtlöst försvunnet... Märkligt! Men jag får väl lägga upp gårdagens bilder i detta inlägg istället då. Jag har fotat den fina midsommarbuketten med de klassiska blommorna, blåklint och rosa rosor. Så fint! Ser framför mig mitt framtida egna boeende med sådana här tjusiga buketter på bordet dagligen. Hehe, undra om det kommer bli så!



Igår hade jag en riktig slappedag. Låg med benen högt mest hela dagen. På kvällen åkte jag till Ica och inhandlade chips och dipp som jag sedan åt upp. Exakt ungefär så såg min dag ut igår. Och just ja, jag vann överlägset i kortspel över Marcus (det var en viktig detalj). Idag har jag jobbat hela dagen. Men det gör inte så mycket när vädret är så här tråkigt. Då är det rätt gött att stå i glassfabriken och tjäna pengar! Nä, nu ska jag ta mig ut på elljusspåret för en liten löprunda i regnet! Hoppas du har en fin måndag!

Midsommarfirande


Midsommarafton



Glad misommar alla mina fina bloggläsare!
Jag hoppas att vart enda en av er får en mycket fin och minnesvärd dag och kväll! Ta hand om er och bind kransar för glatta livet! Det är nämligen det jag tänkte ägna den närmaste timmen! Massa kramar och midsommarblommor till er!

Ett fint avslut



Igårkväll när jag och Lina hade slutat jobba, tog vi en glass och satte oss på rabattkanten. För något år sedan gjorde vi samma sak, varje kväll. Det är rätt härligt!

Torsdagmorgon

Hallå alla små solstrålar ute i landet! Jag får börja detta blogginlägg med att ursäkta för min lilla bloggpaus här i veckan. Jag har haft kvällspasset den här veckan och det har gjort att rutinerna blivit lite annorlunda. På morgonen har jag hållt på med fotokursen, och som går ut idag, och därför har jag fått jobba mycket med den. Och sen har jag faktiskt sprungit en runda innan jag har kört iväg för att jobba. Skönt att vara igång igen!


Promenad igårkväll, 22.30.

Det som har varit bra med att jobba kväll är att jag har kunnat njuta av alla dessa härliga, ljusa kvällar! Igår var jag och Cindy ute en stund på kvällen och man hade lika gärna kunnat tro att klockan var fyra på eftermiddagen. Så underbart! Och idag (detta tycker Marcus att jag har tjatat om hur länge som helst, men jag säger det ändå) är det sommarsolstånd! När jag kommer hem ikväll ska jag och kameran ut och umgås lite! Det har jag saknat och längtat efter! Och imorgon är det midsommar! Wihooo!!

Min helg

 

Hejsan svejsan! Åh, vad skönt det har varit med helg! Jag har verkligen gjort det jag bad er att göra - att njuta! Sen vi hördes sist har jag hunnit springa två runder (jag klarar det! Men det är fruktansvärt jobbigt. Men man måste börja någon gång och min sommarträning drog igång igår!), umgåtts med Marcus i ett dygn, kollat resor, handlat massa godis, sett En gång i Phuket och spelat 500 (jag har förlorat säkert sju gånger i sträck nu...) Nu ska jag hålla kväll. Imorgon är det jobb som gäller. Jag har kvällsschema nästa vecka så kan vara uppe länge ikväll, lyx! En kort arbetsvecka på bara fyra dagar! På fredag är det ju midsommarafton! Den offenciella dagen då sommaren börjar - enligt mina beräkningar!


Lördag med shopping & träning

 

Hallå LÖRDAG! Skönt med helg och framför allt skönt med lördag! Jag har spenderat denna dag på stan. Det blev alltså precis som jag ville och tänkte häromdagen. Jag hittade flera saker. Det var länge sen jag spontanshoppade. Kul! En ny bikini bland annat. En enfärgad den här gången. Jag har letat länge efter det men fastnar alltid för de mönstrade.

 

Nu tänkte jag faktiskt försöka springa en runda. Har varit så sugen på att träna hur länge som helst. Men förkylningar har avlöst varandra men nu, äntligen, börjar allt kännas bra igen. Känns dock som jag har världens sämsta kondition. Att cykla till stan idag var en pers. Så håll tummarna för att jag inte tuppar av på spåret. Sitter just nu med Spotify och komponerar en spellista. Mycket lättare att springa med musik när det känns trögt i benen!

 

GLAD LÖRDAG fina Bloggis!


En typisk Annie-grej

 

När jag gick i skogen i mars såg jag ett dött, trist, tråkigt landskap. Jag tänkte på sommaren. Hur underbar den är. Hur härligt allting är. Hur alla träd och växter väcks till liv. Och det var då det slog mig att ta en bild för att sedan ta ett kort på exakt samma plats, några månader senare. Klick. När jag gick där förbi häromdagen påmindes jag om den här bilden och tog därför en ny för att jämföra. Och som du ser - vilken skillnad! Det är inte konstigt att vi blir mycket gladare på sommaren. Sommaren - som precis har börjat. Nu gäller det att njuta! Njut av allt det fina!


Åh det är fredag!

Loggade precis in på blogg.se och ALLT är förändrat. Total förvirring! Men det ser bra ut!

 

 

Åh, så skönt med fredag! När det är skola är det underbart med helg men när man jobbar är det fantastiskt! Idag efter några timmar på glassen åkte jag, mamma och pappa till Väla. Eftersom det är fint väder så var det lugnt och skönt i butikerna! Så skönt att man i lugn och ro kan gå runt och kika. Rean har satt fart och det kliade i shoppingfingrarna. Jag fick med mig hem ett snyggt mönstrat linne från Zara i massa färger, lite indian-inspirerat. Man blir glad av det! Nu ska jag fira helg med grillade revben, nypotatis och Sverige-match! Heja heja!


Fingerborgsblomma

Halli hallå! Tänkte att jag ska slänga iväg ett litet blogginlägg. Just nu är jag trött! En stor eloge till alla som börjar arbeta klockan sex och pallar trycket! Det är bra gjort tycker jag! Idag har jag alltså först jobbat. Vi gjorde glassbåtar och vaniljpinnar! Glassbåtar är inte min grej. Ungefär samma rörelse vid varje "station" och på varje ställe står man i en timme. Hoppas det blir en annan glassort imorgon! Tycker vi kan fira fredag med ananassplit!



Till en helt annan sak: Jag är SÅ sugen på att shoppa! Josse har både bloggat om det och bekräftat det på telefon, att hon shoppar som en galning just nu! Och igår när jag pratade med henne blev jag också sugen att dra ut på stan och kolla in rean! Det kanske hinns med i helgen! Vi får se! Nu ska jag sätta mig med min fotokurs som jag går via webben. Jag fick det i present i julas men har varken haft ork eller lust till att ta mig tiden och sätta mig ner med det. Men nu är det alltså dags!


Min tisdag & studentpresenter



SOMMARVÄDER!
Wiho! Jag har varit i glassfabriken hela förmiddagen (börjar sex, snark). När jag kom hem gick jag direkt ut i solen och la mig med kofta och dyna en stund och somnade. Väldigt skönt! Nu är jag som ny! Hehe, nästan iallafall. Förkylningen är bättre men inte helt hundra. Lock för öronen och snorig. Men jag är på bättringsväg iallafall! Ska strax svida om och köra till Marcus. Men tänkte visa dig lite fina studentpresenter först. Som den här till exempel - en mintgrön minigrill! Så bra när man ska till stranden, parken o.s.v. med kompisar! Det som känns tråkigt är att om jag använder den kommer den bli sotig och ful. Och det känns ju dumt för snyggare grill får man leta efter!



Jag fick även fina smycken, pengar, blommor, nallar och porslinsaker. Porslin - tänkte jag innan jag fick det - bara kunde vara tråkigt. Och jag tänkte att jag nog skulle få lite ångest också för porslin betyder, enligt mig, att man borde flytta hemifrån på momangen. Men jag har helt ändrat uppfattning om det nu. Det är ju riktigt kul med skålar och ljusstakar!



Den här söta kakburken fick jag av Malin. Nu måste jag bli bra på att baka! Får ta fram min bakbok någon dag och försöka mig på en kaka! För så svårt kan det ju inte vara?! 

Förkyld..



Jag sitter här och snörvlar.
Jajamen. Jag har blivit förkyld. Jag visste att det skulle komma nu. Så här lagom efter studenten. De senaste veckorna har det hänt så mycket och jag har känt mig småförkyld hela tiden men tänkt "bara jag är frisk på studenten". Och ser du - det var jag! Nu däremot är det andra bullar. Jag har inte fått ett knop gjort idag. Men vad gör det? Jag är så glad att jag inte hade en studentresa bokad. Många åker nämligen idag. De flesta till Magaluf. Men bara för att jag inte är på resa så betyder inte det att jag har tid att vara sjuk. Imorgon drar nämligen sommarjobbet igång.

Min student!



Jag har hört så många säga att "studenten är den bästa dagen i mitt liv" men jag har aldrig riktigt trott på det. Förrän igår. Det var SÅ JÄVLA bra! Det hände så mycket att jag ännu inte tagit in allt men hela dagen var så grym! Jag är så lycklig för att jag fick uppleva allt detta. Och så glad att mina föräldrar lagt ner så mycket tid och energi på att göra en fin fest för mig! Tack mamma, pappa, Adam, släkt, grannar, vänner och klasskompisar för allt och för att ni ville dela denna dag med mig! ♥ Jag är så tacksam!


DETTA ÄR LYCKA



Detta är bland det häftigaste jag varit med om! Dagen svischar förbi! Verkligen läge till att njuta av allt!!! FÖR JAG HAR TAGIT STUDENTEN!!!!! ♥


Kungligheter

image description
Prinsessa Emelie & drottning Annie

Idag hade vi maskerad! Så kul att alla gick inte för det! Jag var drottning, medan majoriteten av klassen valde att vara prinsessor! Resten av dagen har gått åt till att handla massa mat! Skåpen är fyllda och kylen lika så. Så nu är jag redo! Dock vet jag inte om mamma och pappa känner likadant! Mycket som ska fixas! Jag hann även gå inom Intersport för att handla en Sverige-tröja! EM drar snart igång och imorgon är det Sveriges nationaldag så den kommer väl till pass! Imorgon händer det mycket! Danmark-utflykt, klassfest, studentfest och störst av allt - älskade Malin kommer hem efter ett helt år i USA!!!!!


Sista dagen..

image descriptionimage description
Jag, Emelie & Madde står utanför skolan för att ta ett sista farväl
 
Idag var en underlig dag!
Idag var sista gången jag var på min riktiga skola. Där jag alltid har trivts. Där jag och min klass fått ha tre fantastiska år. Där jag har väldigt många minnen ifrån. Där vi elever inte bara ses som elever utan även som människor av lärarna! Det har verkligen betytt mycket och nu när jag slutar kommer jag att sakna allt det där som jag har tagit som en självklarhet. Jag blev lite sentimental... Jag gillar nämligen inte förändringar. Är det bra, så är det bra. Då ska man inte ändra på det!

Idag hade vi skattjakt på skolan. Man fick massa uppgifter och föremål man skulle klara/hitta och den klass som vann får springa först ut på fredag. Vi kom trea! Imorgon är det maskerad och efterföljande brännbollsmatch mot lärarna. Min klass har fått temat kungligheter! Det här ska bli kul! Håller tummarna för att vädret är med oss!


Tusen miljoner



Söndag idag och jag har njutit så av att ha långhelg!
Jag har så mycket känslor i kroppen just nu! Jag kan inte fatta, i min vildaste fantasi, att jag tar studenten på fredag! Det känns så jäkla bra! Och det känns så bra att ha hela den här veckan framför sig. Orörd. Och sen kommer de där ångestfyllda känslorna att detta snart är slut. Igår hade jag och min klass lite fest och nu är det inte många dagar kvar tills vi skiljs åt! ÅH! Imorgon är det sista dagen jag är på min skola. Jag vill inte att det ska ta slut! Som sagt: tusen miljoner tankar och känslor! Men känslan att det ska bli SÅ KUL kan inte övervinnas av någon annan!

Bal 2012



Baldagen svischade förbi och den var väldigt bra!
Det känns konstigt att en sådan dag som man väntat på länge nu är över. Alla hade klätt upp sig till tänderna och det var så roligt att se hur fina alla var! Vi var på Grand Hotell i Mölle. Otroligt fint ställe med en fantastisk utsikt över havet! Vid elvatiden åkte vi till Helsingborg för att dansa tilll klockan fyra. När jag kom hem hade solen gått upp och när jag skulle gå och lägga mig vaknade pappa för att gå upp och jobba.


RSS 2.0