Höstfavoriter



I somras var vi i Palma och då "passade jag på" att köpa på mig några nya höstplagg.
Jag sa för ett tag sen att jag tänkte visa vad jag fyndade men sen glömdes det bort när vardagen tog över. Men nu så! Jag fick en timme på mig varje kväll till gå i affärer, en deal som båda två var nöjda med. Ingen av oss hann varken smälta bort (typ 30 grader klockan 18) eller bli trötta! Jag har några "måsten" när det kommer till affärer när jag är i Spanien.Springfield, Mango, Zara, Sfera och det stora köpcentret El Corto Ingles står högst på listan. Sen hade jag hört talas om Zaras systerbutik Massimo Dutti men den var alldeles för präktig för min smak. Om man skulle testa något så hängde personalen in plagget i provrummet till en. Jag tyckte det kändes så krystat, eller hur man ska säga.. Här är ett par bilder på mina favoriter, av det jag köpte. En krämvit poncho (se HÄR). Den är lika snygg över en klänning som till ett par jeans. Köpte en mörkgrå stickad tröja från Zara, som är kortare framtill, har skärningar i sidan och i ärmsluten. Och sen kärade jag ner mig i ett par roströda byxor! Också dem från Zara!  Jag har verkligen fallit för det här med att kombinera solsemester och närhet till en storstad. Tycker det blir en härlig blandning med många valmöjligheter. Det är skönt att bo i ett lugnare område men samtidigt roligt att ta bussen på tjugo minuter och hamna"mitt i smeten".

Som jag saknar

 
Allahelgonahelgen..
Idag tänker jag extra mycket på Cindy. För det är hon jag saknar. Igår åkte jag och Marcus till kyrkogården. Det var så fint i minneslunden. Hundratals ljus var tända och lyste upp det enorma trädet som uppdagades i mitten. Det fanns blommor i det oändliga och marshaller längst med gångarna. Jag tänker på hur många som saknar någon. Tänker på allt hemskt som händer och därmed hur många som idag sörjer och vill att saker ska vara ogjorda. Förra året hade jag en så stark känsla att nästa höst vi står här i minneslunden kommer jag ha någon speciell i åtanke. Jag vet att Cindy hade älskat den kommande tiden. Hon gillade höst, snö och julpyssel. Hon var extra glad när vi donade och hon kunde ligga mitt i all röra. Idag pysslar vi med dig Cindy. Du är mer oss när vi krattar löv, bakar och flänger i huset! Du ligger på din kudde och snarkar så där ljudligt som bara du kunde göra samtidigt som du emellanåt sneglar för att försäkra dig om att vi är kvar! Puss puss puss på dig!

Fredag på stan

Dagens lunch!

Har förhoppningar om att liva upp bloggen med lite roliga inlägg i helgen.
Vi får se hur det går - vill inte sätta press på mig själv, vilket jag gör när jag skriver något sådant. Jag menar: tänk om jag inte hinner/har lust då har jag snuvat 30 personer på några fina bilder eller en rolig text! Nu har jag i alla fall städat som en tok! Källaren är dammfri skulle man kunna säga. Förutom att jag råkade suga upp en strumpa och är rädd att jag tagit sönder hela dammsugarsystemet så gick allt smärtfritt. Har jag föresten berättat att jag alltid lyckas ha itu något när mamma och pappa är på semester? Jag har hunnit avverka en matberedare, en centraldammsugarmotor och även fått stopp i avloppet när jag hällde ut en soppa som var oätbar. Ja, ni hör ju! Nu ska jag kasta mig på cykeln och möta upp Marcus! Jag ska titta på en fluffig kofta men första ska vi äta världens godaste sallad! Glad fredag Bloggis!

Tentafrågan från avgrunden



De senaste dagarna har jag andats fyra tentafrågor.
Jag har knappt ätit och sovit dåligt då jag är så upp i det! I morse vaknade jag 5:30 och direkt jag öppnar ögonen är jag pigg som en raket! Den sista frågan har jag klurat på i tre dagar nu och i morse kom jag på att jag har tolkat frågjäveln fel! Men alltså, ni vet när man har suttit med en uppgift allt för länge, då vet man tillslut varken ut eller in. Och så är det för mig nu. Jag vet inte hur jag ska svara eller vart jag ska söka längre för att få rättsida på det. Och jag orkar knappt heller. Jag behöver vara ledig. Tänka på annat. Så idag har jag, för första gången i mitt vuxna liv, skickat in ett arbete som jag vet är fel. ÅH! Jag har så svårt att acceptera det. Och svårt för att separera prestation med mitt inre värde. Att förstå att om jag inte klarar en tentafråga så är det JAG som är dålig och inte att jag presterat dåligt. Och nu får jag det till att låta som att jag är missnöjd med hela hemtentan. Men det är jag inte, vill jag få sagt. Nu vill jag trycka på en avsträngningsknapp och slippa tänka på skiten. Eller ta mig en rejäl sup och på så sätt glömma bort det. Jajajajajajajajaja. Det är inte hela världen. Jag får komplettera frågan eller svara på en ny. Nu orkar jag inte mer. Nu checkar jag ut! Imorgon ska jag städa källaren. Man vet att man har pluggat för mycket när man typ blir pirr i magen bara av tanken på att få arbete praktiskt! Sen ska jag bara VARA LEDIG resten av helgen. Men sen kan jag ändå ge mig fan på att den där frågan kommer etsa sig fast i mitt huvud och att jag maler och maler om den. Men jag ska verkligen försöka att släppa och gå vidare!   

I min tentabubbla


Idag har jag inte varit en trevlig människa att umgås med, vilken tur då att ingen har behövt göra det!
Jag har påbörjat den sista tentafrågan och jag som trodde jag att föredrog hemtenta framför salstenta har nog ändrat mig. Fördelen med den här formen är att man inte har en sån där djup ångest veckorna innan. Men samtidigt drar man ut på hela momentet istället. Jag kan knappt tänka längre. Än mindre tänka på något annat än det som rör tentan. Och ändå svävar mina drömmar iväg ibland. Till en så enkel sak som att gå på stan. Att prova klänningar. Att sitta på ett café och prata med någon jag tycker om. Om saker jag tycker om. Och där ingår för tillfället inte utvecklingspsykologi. Nu ska jag äta laxpasta och sen ska jag plocka fram näsdukarna då Cancergalan stundar. Jag tycker det alltid är så sorligt. Men det ligger också någon form av sorg över att många tittar på programmet för att få perspektiv och tacksamhet till sitt egna liv. Nu kommer jag bli omruskad att den där sista frågan inte är så jäkla betydelsefull ändå. Det tycker jag är sorgligt och jag känner mig som en vidrig människa som känner så. Kan ni förstår ni vad jag menar?

Sånt som skrämmer & är vackert



Jag passar på att blogga nu när det är paus i Berg & Meltzer på Oscars! Älskar verkligen deras personligheter och upptåg men det är så fasligt mycket reklam i programmet.. Efter detta ska jag se Ängelby. Någon som ser? Jag som är så lättskrämt vågar knappt titta emellanåt. Handlar om ett litet samhälle i Sverige, långt in i de mörka skogarna. Det låter kanske inte så läskigt som det är men där händer det så fasligt kusliga grejer. Hur mår ni annars idag? Jag försöker sätta upp rutiner för den här veckan då jag pluggar hemma och inte har några planerade föreläsningar eftersom hemtentan hägrar. Ställer alarmet på halv åtta och pluggar från nio. Efter fyra är jag helt ledig, har jag bestämt mig för. Tycker det är viktigt att sätta upp regler så även om det bara är jag som ska följa dem. Efter fyra går jag en lång promenad. Idag till havet. Hur härligt? Min mobil är dock så himla jobbig. Är det kallt ute dör den vid 40 %, som idag. Förutom att batteriet suger (vågar inte lita på den vilket är obehagligt om jag är ute sent någon kväll) så har ingången för laddare börjat glappa också och sen är det något knas med signalen. Jag måste stå nära fönstret för att få teckning, haha. Skäms nästan när jobbet ringer då alla samtal de senaste året har avbrutits.. Hör ni att jag försöker övertala mig själv att det är OK att köpa en ny? Jag har ju trots allt haft den i fyra år! Nu säger jag hej hopp måndag! Eller torsdag eller söndag eller vilken dag det nu må vara - tror jag inte haft en ledig dag på mer än två veckor och ja, jag ville gärna poängtera det!

I denna ljuva vintertid



Bloggen tog en paus denna söndag.
Ni kanske kan ana vad jag sysslat på? Prick på hela helgen har ägnats åt hemtentan. Men nu börjar jag se ljuset i tunneln även om två (av fyra) frågor är kvar att besvara. Jag ser framför mig en lång helg. Jag tänkte luncha med Marcus på stan, storstäda här hemma, klä ut mig och gå på halloweenfest och sen vill jag bara känna mig fri till att göra vad som faller mig in. Så att jag har pluggat lördag och söndag har varit självvalt. Jag ser hellre till att slippa stressa och skjuta upp ledigheten istället. Nu ska jag slå igång Mamma Mia. Det har jag sett fram emot! Ett lite halvtorrt inlägg men ville slänga in ett HEJ innan jag somnar. Nej men föresten: vi har ju glömt snacka vintertid. Klockan vreds tillbaka i morse. Hur känner ni inför sånt? Berör det er? Jag försöker att inte bry mig. Inte tänka på det. Men någonstans där inne gror en irritation. Jag har kommit på nu varför folk älskar hösten i september. Eller egentligen redan i augusti. Det är för att de gillar tanken där och då. När solen fortfarande lyser långt in på kvällarna. Då känns svarta trender och mysbelysning riktigt härligt. Men nu, när mörkret tas vid runt femtiden känns det inte lika uppiggande. Inte enligt mig i alla fall. Ursäkta bitterheten. Men kan det inte bli jul nu? Eller sommar, ännu bättre. Okej. Jag kör jullåtar all in nu! Bara så ni vet!

Ett omdöme


Tänkte att jag skulle ge mitt omdöme av den här produkten! Nu har jag använt den ett tag och tycker att jag kan tycka något om den. Gillar inte när bloggerskor (hör ni - jag kategoriserar mig till denna grupp, haha) favoriserar produkter efter att ha testat dem typ en gång. Men efter en månad kommer mitt utlåtande. Det som är negativt med den är att den luktar starkt efter applicering (mamma sa att hon kunde känna smak på tungan av den när jag satt bredvid), det tar hyfsat många omgångar innan den ger resultat och den är förhållandevis dyr (270 kronor). Det som är positivt är att den appliceras i duschen (man blir kvitt från kladdiga lakan och kläder), efter att man har byggt upp med den i cirka två veckor (använde den vart annan/vart tredje dag ungefär) räcker det att man smörjer in sig en gång för att se resultat igen. INGA fläckar på armbågar/knä. Det blir en fin naturlig färg - det måste jag säga är det bästa! Några frågor på det?

Mobbare!


Alltså om jag ser mig själv utifrån så MOBBAR jag verkligen mig själv. Nu har Annie suttit i sex veckor och verkligen ansträngt sig för att klara den här delkursen. Annie har pluggat vid varje tillfälle som getts, så även helger som tidiga morgnar. Annie har läst på tåget, gjort anteckningar från alla kapitel och skrivit sammanfattningar i olika färger för att minnas bättre. Och idag har hon suttit i hela dagen för att skriva på hemtentan. Hon läser noga och överväger allt hon skriver för att hon vill formulera sig rätt och få med det mest relevanta. Trots all denna ansträngning så ger hon sig själv inget beröm. För att hon gjort sitt bästa. Utan bara klandrar sig själv att hon borde få förstå engelska bättre, få med mer fakta i texten, skriva på ett annat sätt och skriva snabbare men ändå inte missa något. Fattar ni? Jag gör ju fan allt jag kan och ändå säger den där elaka djävulen på min axeln att det inte är tillräckligt. Från och med nu ska jag ge mig själv CRED för allt jag gör och lita på min magkänsla (som jag lärde mig av förra terminens erfarenheter - den är så mycket mer pålitlig än jag vågar tro). Hur gör man för att berömma sig själv? Hur kan det vara så svårt? Tänk om jag skulle varit så här hård mot någon annan - vilken förjävlig vän jag hade varit! Nej skärpning nu Annie!

Utvecklingspsykologi


Jag har lite dåligt samvete för att jag inte bloggat.
Men det ska jag ju inte ha - har jag sagt till mig själv. Hur som helst så har det varit mycket i skolan den här veckan. Igår hade vi redovisning om vårt projektarbete och min grupp var nästsist ut. För några år sedan tyckte jag inte alls att det var jobbigt att stå framme vid tavlan och hålla en presentation men nu alltså. Det är en annan sak med en ny klass, som man precis börjat lära känna och där alla är superduktiga och verkar inte alls vara varken nervösa eller osäkra! Då känns det rätt jobbigt och framför allt att behöva vänta hela dagen - se den ena proffsiga redovisningen efter det andra och inte kunna slappna av. Men det gick bra! Dock så gjorde all anspänning att jag varken orkade blogga eller göra något annat vettigt när jag kom hem. Nu ska jag avrunda det här inlägget och påbörja hemtentan som skickades ut i morse. Vi har läst om 1000 saker medan fyra av dem kommer på tentan. Jag vet att det är så det går till och ska vara men kan ändå inte låta bli att bli lite frusterad! Jaja, ikväll ska jag koppla bort plugget för en stund och ha spelkväll! GLAD FREDAG på dig Bloggis!

Rögle mot Malmö



Det blev att vi såg på Rögle igår! Och de vann dessutom! Det var verkligen stämning i arenan, alla applåderade och sjöng ljudligt! Jag kan dock få en liten klaustrofobisk känsla när jag står inklämd på ståplatsläktaren. Och sen har jag ju en tendens - på såväl hockey- som fotbollsmatcher - att irritera mig på de otroligt löjliga hatiska ramsorna, slagsmålen och det stora bekräftelsebehov (mina teorier nu alltså) som spelarna har. Men en del av mig tycker ändå det är rätt kul att dras med av stämningen! Och Rögle vann som sagt vilken var extra viktigt eftersom motståndarna var inga mindre än Malmö! Det var rapporten om gårdagens kvällsaktivitet! 

Varva plugg med roligheter



Helgen gick allt för snabbt.
Man tror att man ska hinna med så himla mycket men när söndagskvällen kommer inser man att man bara hunnit med hälften. Om ens det. Jag hade planer på att besöka mina gamlingar och kolla på Mamma Mia (måste göra det med jämna mellanrum). Men så långt kom jag aldrig. Det förstnämnda är jag dock rätt glad över att jag inte hann med då jag idag vaknade upp förkyld. Det hade känts så onödigt att smitta.. Idag har jag en hemstudiedag och sitter här och läser om tonåren. I eftermiddag ska jag förbereda redovisningen som är på torsdag. Det känns som att allt händer den här veckan! Inlämning av skriftlig rapport imorgon, muntlig presentation på torsdag och sen delas hemtentan ut på fredag. Men jag försöker tänka positivt och har därför planerat in lite roligheter mellan varven. Det måste man göra för att hålla motivationen uppe har jag insett! Och det är under dessa tuffare veckor som man ska prioritera träningen högt! Det är dock lätt hänt att promenader och gymbesök inte får plats i schemat under stressiga perioder men det är ju då man kan slappna av och rensa hjärnan som mest. Så även om jag är förkyld ska jag planera in mina powerwalks! Imorgon väntar (kanske, har inte kollat om det finns några biljetter) hockeymatch på kvällen och på fredag har vi spikat för en spelkväll! Vecka 43 (va, REDAN?) kommer bli BRA! Glad måndag Bloggis!  

Tsatsiki


Vi fick in ett ynka bidrag till gissningsleken igår.
Men det gör inget för Majas svar var RÄTT! Filmrepliken är i Tsatsiki - Vänner för alltid. Tsatsiki ligger på en badmadrass med solglasögonen på medan Per Hammar fiskar i poolen när badvakten får syn på dem och säger Va fan är det här? Det är inget jävla Mallorca det här. Och du, du kan för fan inte fiska i poolen. Det är förbjudet. Ursäkta alla svordomar men det är alltså inte jag som svär, haha. Annars då? Hur mår ni idag? Som jag berättade har det varit en riktig festhelg för min del. Igår var vi hos en kompis på inflyttningsfest i Helsingborg. Det visade sig dock att det var typ bara hans arbetskollegor som var där plus vi så det kändes som vi var med på deras personalfest. Idag har jag mest chillat. Jag gick en lång promenad, handlat på Ica för den kommande veckan och planerat middagar. Älskar att ha det färdigt så här på söndagkvällen och kan riktigt längta till jag har flyttat hemifrån och får fixa med matinhandling och middagsplanering. Är det konstigt att längta efter sånt? Nej nu kära vänner ska jag äta kyckling och potatis sen väntar en myskväll med Marcus, chipsskålen och dippskålen! Hej hopp!

Bilden är lånad från Sevendays.vasabladet.fi

Kvällens kluring


Hängde upp mig på en filmrepliken innan ikväll och kunde inte, hur jag än bar mig åt, komma på i vilken film kah hört den. Stora problem jag dealar med, som ni förstår! Nu tänkte jag köra en liten frågesport och se om ni kan lista ut vilken film jag refererar till! Fick själv youtuba för att hitta filmen. Repliken lyder Va fan är det här? Det är inget jävla Mallorca det här. Jag gillar filmen i dubbel bemärkelse kan man säga.. Gissningen kan börja! 

Och nej jag är inte full eller så. Tycker bara det här var ett roligt inslag i bloggen. Lite variation har aldrig skadat! Sen sa jag ju också att jag INTE skulle snacka om plugg mer den här helgen och jag håller vad jag lovar! Ha nu ett trevligt söndagsnöje och GISSA på! 

Ska sluta tjata

 
Halli-hallå Bloggis!
NU tar jag helg! Underbart! Jag har pluggat på som sjutton idag för slippa att läsa om moraliskt tänkande och könsskillnader imorgon! Detta har resulterat i en jobbig huvudvärk men den tänkte jag bota genom en promenad nu. Kom på mig själv häromdagen att det känns som att det enda jag pratar om här på bloggen just nu är skola och powerwalks. Det måste bli tråkigt att läsa om så tänkte att IDAG är dagen då jag ändrar på det. Men icke sa Nicke! Det gick ju inget vidare med det! Hur som helst så har jag varit på fest igår. Mina svärföräldrar, som det så vuxet heter, fyller jämt och hade bjudit in vänner och släktingar för att fira detta! Himla trevligt! Jag, Marcus och hans bror sänkte medelåldern rejält! Men sånt tänker man inte så mycket på längre. Jag är ju faktiskt snart vuxen enligt många teoretiker. Man räknas som "äldre tonåring" till och med 22. Sen är jag i "tidig vuxenålder". Det sägs att den här åldern är den friskaste så det är bara till att njuta och ta till vara på åren som kommer! Nej, nu ska jag umgås med Hanna och Amanda! GLAD LÖRDAG och trevlig helg Bloggis! Lovar att inte tjata om plugg och den kommande hemtentan imorgon. Den ångesten tar vi nästa vecka istället, haha. För prata om det - det är jag i stort behov av som ni märker. Nej, jag var ju på väg att avsluta inlägget! HEJHOPP!

Om ditt och datt



Hej hej i stugorna! Det har inte blivit att jag bloggat varken idag (förrän nu då) eller igår. Det hinns liksom inte med. Men det är en dålig ursäkt. En lärare sa en gång till oss i klassen att det mest rättvisa vi har tilldelats här i livet är tid. Alla har 24 timmar om dygnet och sen är det upp till var och en att förvalta den. Så sant som det är sagt! Idag har jag prioriterat förutom att plugga, läser om identitetsutveckling i tonåren - rätt intressant faktiskt, varit ute i den friska luften! Det gör en verkligen gott! Imorgon ska jag till universitet, som ligger (för att bilden ska vara sammanhängande till inlägget) precis intill domkyrkan! Efter skolan blir det till att ställa om från plugg- till festhumör! Hela helgen går i festens tecken, skulle man kunna säga! Dags att återgå till tevetittandet, ska se Fest hos Bindefelt! Nu räknar vi ner till helgen!! 

Optimist - javisst!

 
Jag har så svårt att förlika mig med tanken på att jag aldrig kommer få känna mig ledig när jag pluggar.
Lika svårt har jag att förlika mig med tanken att ständigt vara påpassad när jag jobbar. Jag vet inte riktigt vad jag vill säga med det här mer än att det känns som att jag knappt gör något annat under min vakna tid än att läsa. Jag började vid åtta i morse och slutade för exakt två minuter sen. Det är en arbetsdag på tolv timmar. Och ja, jag tycker lite synd om mig själv. Jag blir arg också, på mig själv. För att jag alltid vill prestera. På alla plan. För att jag inte tillåter mig att vara lat. För att jag har så mycket kontrollbehov. Det känns som att det här är det enda jag babblar om i bloggen just nu? Så tråkigt det måste vara att höra på. Hur som haver: när jag klev av tåget idag och möttes av ett grått Lund (med många cyklister igen!!) satte jag igång julmusik, för att vända det trista till något mysigt, medan jag travade till skolan. Och mycket riktigt - det fungerade verkligen! Jag blir så glad och lugn på något sätt a trumpeter och härliga toner som andas jul!! Så. Lät jag lite mer optimistisk idag än igår? Nää.. Men IMORGON - då jävlar!

Vilken märklig dag!



Hallå hallå!
Vilken konstig dag det här har varit. Det allra märkligaste är ju att skolan blivit hotad och därmed nedstängd hela dagen. Jag var dock ändå tvungen att åka till Lund då jag skulle på hälsokontroll på Lungdispensären för att kolla att jag inte är smittad, eller risk för att bli, av tuberkulos. Efter det här besöket (som tog på sin höjd två minuter) skulle jag åkt till universitets bibliotek men allt var ju som sagt stängt så det blev inga böcker lånade. Jag som hatar att vara ineffektiv fick verkligen utstå en prövning idag. Så jag har åkt fram och tillbaka för ett besök som likagärna hade kunnat hållas per telefon - gah! För övrigt kändes det som att Lund stod still. Tänk er - inte en student i sikte! Tåget var inte ens halvfullt, gatorna var tomma och bussarna likaså. Jag såg knappt ens en cyklist - och då är det illa! Enligt Aftonbladet är en tiondel av alla skåningar drabbade - men kan det verkligen stämma? Låter inte det lite väl överdrivet? Slutrapporterat om den saken för tillfället. Håller just nu tummarna att allt är som vanligt imorgon igen. Vad mer har jag att säga idag? Det är GALET kallt! Jag har fått skruva upp elementet på max, letat fram raggsockor och bylsigaste fleecen! Är så osugen man kan bli, på att plugga denna gråa måndag. Också har jag ont i halsen och svullna körtlar att det står härligt till. Jag vill kunna träna, känna mig frisk och ha sommar igen. Pallar inte riktigt med tanken att det ska bli ännu mörkare och ännu kallare. Ändå säger hälften av mig att det ska bli mysigt. Men då kan det väl lika gärna bli jul med detsamma? Ursäkta bitterheten i detta inlägg. Men jag skulle ljuga om jag sa att jag var glad och sprallig. Imorgon blir en bättre dag!  

Tacos ♥ Iittala = sant

Bild lånad från Iittalas Instagram-konto

Hallå Bloggis! Äntligen helg - säger jag nu! Jag blev tvungen att jobba hela gårdagen. Eller tvungen och tvungen. Jag övervägde och kom fram till att en lax ner i fickan inte kändes så fel och tackade helt enkelt ja till ett 7-16:30-pass. Det enda jag blir lite nervös över, när jag inte varit på äldreboendet sen i somras, är att min kollega också ska vara en vikarie som inte kan rutinerna. Men som tur var, var det inga problem igår! Efter att jag slutat cyklade jag hem för att vända och sedan träffade jag tjejerna för en kväll med tacos och uppdateringar! Anna har ju flyttat så vi får passa på att ses när hon väl är hemma, supermysig kväll! Idag är det kallare än kallast här i Ängelholm. Solen står högt på himmeln, lyser starkt som en sol ska göra och jag tänkte ut och njuta av den nu. Sen har jag och Marcus planerat för en riktig shoppingsöndag! Vi ska till Iittala Outlet, Lager 157 och Väla. Vi har suktat efter GyrosGrekiska Kolgrillen hela veckan lång - så det tänkte vi unna oss ikväll! Nu ska jag städa klart här hemma - GLAD SÖNDAG! 


Rapport från biblioteket



Hej från stadsbiblioteket i Lund! Jag tycker här är så lugnt och behagligt att sitta, ingen som pratar eller stör, när jag ska plugga! Idag har vi haft föreläsning om föräldraskap med en svensk kontext som utgångspunkt! Det var väldigt intressant att höra om förlossningsdepressioner, regnbågsfamiljer, om människors subjektiva upplevelser om att bli förälder och hur barn påverkas av sina föräldrars separationer! En föreläsning precis i min smak! Och nu sitter jag som sagt här och ska läsa om barns språkutveckling - något jag kommer fördjupa mig om i fyra år framöver! Känns kul! Fotade en fin byggnad i morse, man kunde nästan tro att det var själva biblioteket men så var alltså inte fallet. Det är ett av alla husen som ligger i universitetsområdet. Ett ganska torrt inlägg kan jag känna så här i efterhand men så fick det bli den här gången! Nu ska jag fortsätta med läsandet - glad torsdag! 

Kycklingsoppa


Häromkvällen lagade jag en kycklingsoppa! En mycket stark och väldigt nyttig sådan. Jag har inget fullständigt recept men jag har i kyckling, gul lök och röd curry pasta (allt detta fräser jag i en stekpanna). En sak som man underskattar i köket, enligt mig då, är en termometer som mäter innertemperaturen i kött. Då slipper man noja sig om kycklingen, i det här fallet, är tillräckligt uppvärmd/stekt. Himla fiffig mojäng! Sedan hackar jag morötter, gör buketter av en broccoli, skivar paprika, river ingefära och pressar vitlök. Det finns som sagt inga exakta mått utan man tar vad man känner för. Jag tar dock inte mer än 1 tsk curry pasta till 2,5 liter vatten. Sedan rör jag ner en kycklingbuljong, lite kycklingfond och under de sista minutrarna tillsätter jag äggnudlar. Supergott om du frågar mig! Och som grädde på moset värmer jag vitlöksbröd i ugn! Finns det något smarrigare? Smaklig måltid!

Höstpepplista

Kommer ni ihåg att jag förra veckan sa att det kändes som att det var sista sommarhelgen? Jag tycker verkligen att det stämmer för BOOM sa det så var det höst, färgskiftningar på löven och isande vindar! Det var riktigt kallt igår. Och dimmigt. Jag kunde se de färglösa november-december-januari-februari-mars-april-månaderna (tar ni aldrig slut??) framför mig. Jag gråter lite inombords, för är det något jag hatar så är det kala träd och mörker. Hade det inte varit för den saken skull så tror jag faktiskt att jag hade gillat höst-och vinterårstiderna. Men nu gör jag inte det. Så. Vad vill jag säga med det? Att nu kan ni börja peppa med, som så många gör i typ mitten på augusti och jag föraktar, med allt det positiva som hösten för med sig. Jag har, i mitt huvud och nu även på bloggen, staplat upp några saker som piggar upp när mörker och kyla tränger sig på.


Årets höstpepplista kommer här! 1). Filmer som andas feel good i kombination med varmt te och en stor skål med favoritgodiset (ser framför mig att jag har varit nyttig hela vecka, kryper upp i soffan på fredagkvällen och äter en stor skål med sötsaker som då smakar extra gott) 2). Bra teveprogram. Äntligen! 3). Rykande soppor (i höst vill jag bland annat testa den HÄR) 4). Klä mig i senapsgula, vinröda och smaragdgröna plagg (det känns som att dessa är återkommande färgtrender, slår aldrig fel) 5). Gå på hockeymatcher, bio och teaterförställningar (det här har jag haft på listan i flera år men nu banne mig ska det bli av) 6). Ombona, om än bara i huvudet, sitt hem (eller rum för all del) med filtar och ljusslingor 7). Beställa resa för att ha något roligt och soligt att se fram emot - det piggar upp vilken hösttrött människa som helst 8). Planera in mindre utflykter - som att åka till ett fint naturreservat och gå en lång promenad eller äta på restaraung en lördagkväll (det roliga är att ni kommer märka att jag kommer förverkliga allt jag skriver upp, fantasin sträcker sig inte längre än så) 9). Förbereda inför julen långt i förväg. Typ början på november. Julpynta, baka bullar och rocky roads högt och lågt och gå på julkonserter (vilket inte behöver kosta ett skvatt - förra året gick jag och mamma till kyrkan några dagar innan julafton, lyssnade på när gospelkören sjöng, prästen spelade elgitarr och bringade julstämning10). Att äta D-vitamin-tillskott. Det gjorde jag en höst - och det hjälpte verkligen! Jag blev både gladare och piggare! Placebo eller ej - spelar ingen roll enligt mig! Rimmet ovan får avsluta detta inlägg!

En ful fåtölj




Jag kan tyvärr inte svara på varför jag sitter i så oerhört konstiga ställningar. På den första bilden tänkte jag se avslappnad ut men så här i efterhand vet i fan om det ser ut att vara särskilt bekvämt?! Och på den andra bilden försöker jag sitta rakt upp och ner men den högra handens placering ser ju himla skum ut, haha. Ja det är sannerligen inte lätt att få till det här med bilder! Igår var jag hur som helst en runda på Ekeby Möbelaffär och kollade överraskanade nog på möbler! Jag drömmer mig, som ni säkert förstått vid det här laget, bort till min lägenhet och en slutsats som jag drog ganska snabbt var att fåtöljen ovan inte hamnar på någon topplista på vad jag önskar att ha i mitt framtida hem! Jag tycker den är SÅ ful! Både färgen men framför allt designen!! Snacka om att man blir osocial och helt avskärmad från resten av familjen när man slår sig ner i den här! Om ni undrar hur mina tankar på inredningsstil går så kan jag meddela att bilden nedan är en ganska bra illustration på det! En grå soffa, ett stilrent men praktiskt skrivbord och ett runt soffbord! Men när jag tittar i mitt Instagram-flöde så blir jag mest inspirerad av alla stora, härliga fönster! Jag älskar mycket ljusinsläpp och tycker det är supercharmigt med höga fönster och breda fönsterkarmar! Åh - det kommer bli så kul att få inreda mitt hem en vacker dag!!

Bild från Mio

Mörka tankar ska inte begränsa mig




Hej Bloggis! I helgen har jag försökt varva pluggintaget med att hitta på spontana, uppfriskande saker! I fredags kväll riggade jag upp Idol på mitt rum. Josse och jag pimplade vin och pratade hela kvällen lång! En riktigt bra start på helgen! Igår gick jag en lång promenad. Och för ovanlighetens skull gick jag inte samma runda som jag brukar. Jag tror det är bra för hjärnan att inte alltid gå bland samma omgivningar. Att bli matad med nya intryck, tror jag är nyttigt! Jag är dock så delad när det kommer till att gå promenad längre in i skogen. Det blir aldrig så tyst och fridfullt som här, långt ifrån trafik och bostadsområden, men samtidigt får jag så mörka tankar om att någon skulle smyga på mig och göra mig illa.. Men jag har bestämt mig för att Efterlyst och andra program som synliggör brottsligheten inte ska få begränsa mig. Hur tänker du Väggen i sådana här situationer? På kvällen åt jag tacos hos Marcus och sen hade vi en lugn kväll, bara han och jag. Den här morgon försvann då jag suttit med näsan i psykologinboken men nu tänkte jag göra något roligt av denna dimmiga kanelbullensdag! Kraaaam! 

Äntligen fredag!


Kommer ihåg när jag tog den här bilden. Det var ruggigt kallt - precis som en oktoberdag, skrev jag i bloggen. Idag är det vindstilla och håller på att spricka upp - precis som en ljuvlig junidag med andra ord!

Idag är det fredag och jag sitter här med Developmental Psychology en sista gång för den här veckan! Jag vill så gärna slippa plugga i helgen så har lagt i raketfarten för att hinna ifatt (vilket jag aldrig kommer hinna ändå, haha). Därför steg jag upp extra tidigt, har pluggat tre timmar i sträck men när jag märkte att jag började skaka i händerna var det dags att ta en paus. Jag har bestämt mig för att sluta plugga klockan tre! Det ska bli så gött! Då ska jag ut i oktoberskogen, inspektera löven som börjat skifta i färg, och lyssna på den sedvanliga Fredagspodden! Helgen är annars väldigt oplanerad och jag tycker det känns så himla härligt! Ingen flytt så långt ögat kan nå! Ville mest in och säga HEJ - och önska dig en TREVLIG HELG!

Mitt första påhittade recept

Bilden gör den verkligen inte rättvis

Maten igår blev så himla god!
Jag testade som sagt att efterlikna en maträtt som jag åt i somras. Det är inte helt lätt då jag inte visste exakt vad som fanns i och jag la även till några ingredienser för att få den matigare. Jag som annars är lite feg med att experimentera blev väldigt nöjd med slutresultatet den här gången! Jag började med att göra en grönsakswok bestående av 5 morötter, 1 zucchini, 4 paprikor (2 röda och 2 gula). Jag skalade morötterna och använde sedan potatisskalaren för att få tunna skivor (på längden) av morötterna och zucchinin. Sedan delade jag paprikorna i smala strimlor. Efter det här kokade jag upp vatten till äggnudlarna. Vidare stekte jag laxbitar som jag sedan toppade med sesamfrön. Till detta hade jag en sås som verkligen var pricken över i:et. Jag hittade receptet HÄR. 1 dl vatten, 1 dl (kinesisk) soja, 5 msk strösocker, 1 msk maizena och 2 msk ingefära. Koka upp vattnet, sojan och sockert. Späd ut maizenan i lite vatten som du sedan rör ner i såsen. Sist men inte minst rör du ner ingefäran som du antingen hackat eller rivit (lägg inte i förtidigt - kan bli beskt). När grönsakerna mjuknat, pastan är kokt, laxen är stekt (innertemperatur på 56 grader - glömmer alltid!!) och såsen är klar är det bara att servera! Tog cirka en timme att laga! Smaklig spis!!

RSS 2.0