19 åriga Annie som talar




Hej Bloggis!
Glad fredag på er och GLATT PÅSKLOV för oss som även har det! Igår fyllde jag ju år. 19. Hur det känns? Inget särskilt faktiskt. Det känns som att jag är gammal men ändå ung. Svårt att förklara. Jag firade min dag med att först gå i skolan till klockan två. På eftermiddagen bakade jag kladdkaka och blev firad av min familj. På kvällen kom lite gäster, vi åt min favoritsoppa (stark thaisoppa med kyckling) och såklart kladdkaka! Vi hann även se finalen av Biggest Looser! Jag är så imponerade av dem! Så starkt jobbat att gå ner 46% av sin vikt! Här kommer några bilder från gårdagen.

Pollen & Studentsaker



Kära, äckliga pollen, jag hatar dig!
Nyser som, ja jag vet inte vad! Det kliar som en tok i halsen, ögonen och näsan! Usch, usch! Men det finns mycket positiva saker att säga om den här tiden också. Som idag till exempel - studentmössor och ett.. eh, tält (?!) har delats ut till alla som beställt på skolan! Åh, min fina studentmössa! Nu känns det verkligen påtagligt att det är min tur. Tycker fortfarande det är konstigt att jag är så stor. Men ja, den historien ska jag inte dra idag. Glad onsdag Bloggis och hejdå 18 åriga-Annie!

Ren & Skär Lycka



BOM sa det också sänkts mina axlar 18 centimeter! Åh, vad skönt detta känns! Jag och Karolina började i augusti med att klura på vad vi skulle göra ett projektarbete om. Ganska snabbt kom vi fram till att vi vill test på ledarskapet och att hjälpa att förbättra människors hälsa! I tolv veckor hade vi träningspass och föreläsningar om motion och kost med ett gäng härliga medelålders kvinnor. Efter jul började vi skriva på vår rapport och IDAG blev den klar, inplastad och fin! Hur det känns? Sååååååååå sjuuuuukt bra! Wiho!! Vi firade detta med sol, pizza och en sväng på stan!

Vårigt



Som du kanske ser (tryck F5 för att uppdatera sidan) kände jag för en förnyelse av bloggen.
Våren är ju på ingång och då känns det rätt med en uppfräschning. Lite grönare, lite mer färg i headern och en ny profilbild! Förr fick jag sitta i otaliga timmar i designträsket när jag skulle göra småförändringar i bloggdesignen men nu har jag kommit under fund med hur alla dessa kodmallar och siffror fungerar. Skönt! Och nu blev jag visst väldigt sugen på sommar. Som bilder kan framkalla längtor (rätt svenska!). Vet.


Lördagsshopping



Under den här helgen har några nya affärer invigning och idag har jag varit och checkat in dem.
Mycket folk men jag hittade vad jag skulle. Ett par nya löpskor så jag kan springa snabbare än någonsin. Man kommer bara se ett streck av mig på löpspåret. Nu ska jag jobba med min fotokurs jag går, hoppas att solen - som verkar lysa överallt i landet förutom just HÄR - ska visa sig och förbereda mig inför födelsedagsfest!


Helg!




Ännu en efterlängtad helg är på ingång!
Åh, så skönt! Idag har jag varit i skolan fram till tre. Jag och Karolina har börjat sammanfatta projektet och i början på nästa vecka har vi en färdig rapport i handen! Jag riktigt längtar! Efter skolan åkte jag hem, firade in helgen med lite choklad och att fota vårtecken. Krokusen står i blom och lyser verkligen upp! Nu ska jag äta hamburgare och sen ska jag läsa en färsk Solo! Glad fredag Bloggis!


Jag idag



Fick inspiration från Lindex-reklamen så blev vårig idag med ränder och ljusa jeans!
Torsdag! Wihoo! Jag gillar torsdagar! Allting känns så lätt då på något sätt. Och bara av vetskapen att det är fredag imorgon blir man glad av! Idag gick jag i skolan fram till ett. Först matte och sen en kurs om människan i sociala och kulturella samanhang. Lyssnade på redovisningar så var väldigt slappt och skönt. Till lunch var det gulashsoppa och pannkakor med sylt - bara en sån sak! Sedan åkte jag hem till Marcus. Vi bakade kladdkaka och åt (!) kladdkaka! Så mumsigt! Och sedan vidare till gymmet med min flöjtkompis Hanna. Vi körde tabata på ett totalfullt gym. Märks att det går mot varmare tider för nu hänger alla på FriskisHoppas du haft en bra dag! Nu står Biggest Loser på schemat!


Blått & Vitt



Den här reklamen damp ner i brevlådan häromdagen.
Åh, mina favoritfärger! Snygga saker Lindex! Jag vill ha den ljusblå blusen till ett par mörkblå jeans och den marinblå scarfsen med svalor hade passat fint till min födelsedagspresent som jag själv valt ut! En vecka till sen är jag 19! Den kabelstickade krämvita tröjan hade varit snygg över en klänning en sommarkväll. Åh, sommar! Tänk snart är den här! Älskar att man ser fler och fler vårtecken för varje dag som går. Ikväll när jag cyklade var det ljust ute - väldigt skönt! Älskar ljuset! Och på söndag vrider vi fram klockan! Vi har en bra tid framför oss helt enkelt!

Måndag + bajs

Måndag! Wiho! Eller inte.. Är på världens sämsta humör idag och vet inte alls varför jag tar mig an det här med att blogga. Finns inget bra att säga. Eller jo, en sak. Som jag precis upptäckte. DETTA!



Man blir glad av sol! Den som är uppmärksam ser att jag har lärt mig en ny sak idag. Print screena! Eller screen printa som man också kan säga om man vill. Idag har jag varit i skolan hela dagen. Jag och Karolina har pluggat och börjar se slutet på vårt projektarbete! Jävligt skönt om man får uttrycka det så. Också har jag varit ute och sprungit i skogen. Kallt men skitbra för det dåliga humöret. Så. Ungefär min måndag. Nu ska jag gnugga mig i ögonen och nysa lite till (pollen, hej och välkommen! Kul att du vill hälsa på).


Min helg & Rumble



Godmorgon säger jag när klockan strax slår tolv!
Skönt med sovmorgon! Hoppas du haft en härlig helg. Min har varit i en bra balans. I fredags hade jag och min klass en liten förfest tillsammans innan vi drog ut på studentfest. Det var St Patrick-firande så alla skulle vara grönklädda! Kul tycker jag! Igår tog jag det väldigt lugnt. Jag och Marcus åt godis och kollade på film mellan varven som jag spelade Rumble. Du som har en iPhone måste testa på detta! Sök på: Rumble Mag Interactive. En gul app med ett stort vitt R. Man ska hitta ord (på svenska). Jag heter Sanniek. Jag började spela igår och är redan beroende!

Imorgon är det måndag och jag är leeeeedig! Hur skönt som helst! Flera i min klass går en kurs som heter Rehabilitering och de ska ut på praktik måndag och tisdag i några veckor. Och under den här tiden är de som inte har valt den här kursen lediga! Lyx på hög nivå! GLAD SÖNDAG!


Längtar



Igår var det 13 grader här. Och det fick verkligen mig att längta efter sommarn! Åh!

Jag ser blått!



Åh hej!
Vilket väder! Första riktiga vårdagen enligt mina beräkningar! Jag har verkligen längtat efter att få slänga vinterjackan i garderoben! Och jag tror den tiden börjar närma sig! Wiho! Just nu befinner jag och Cindy oss på altanen för att fylla på d-vitaminförrådet! Väldigt härligt! Tummen upp!


Lycklig!

Så där ja! Nötterna är inhandlade och min själ är nöjd!


Åh, du gör mig så glad!



Eller hur?
Att solen skiner gör verkligen under för humöret. Tisdagen är min långa dag, går till klockan fem och då gör det verkligen mycket om det är fint väder. Man får så mycket energi! Idag i skolan höll jag i en redovisning om romerna, pratade om det muntliga nationella provet i svenska, hade naturkunskap, testade mina maxvikter på några gymmaskiner och avslutade dagen med religion. Det var min dag i ett nötskal. Och på tal om nötter - shit vilket sug jag har efter det! Du vet när man går och tänker på det hela tiden och verkligen känner att man bara MÅSTE äta det! Så känner jag nu. Så funderar på om jag inte, efter maten, ska dra mig till stan för att köpa en påse! Hade varit riktigt mumsigt! GLAD SOLIG TISDAG!


Fransk Manikyr



När man inte känner för att slösa sina pengar på massa dyra nagelbesök för flera hundralappar kan man använda sin egen kreativitet. En smart lösning och en rolig syssla tycker jag! Det du behöver är:

*Vitt nagellack
*Rosa genomskinligt lack
*Tejp
*Tålamod


Från mitt golv




Här har ni svaret från förra inlägget.
Den här låten får man hopp och energi av! Och det behöver man ibland! Tänker mer och mer på studenten och på att skolan börjar lida mot sitt slut. Och jag kan inte beskriva hur det känns. För det känns så himla delat. Älskar skolan, att vara med mina klasskompisar och vill inte skiljas från dem men samtidigt är jag så trött på att plugga så för den sakens skull ska detta bli underbart.

Jeansklänning



Blev helt plötsligt på så himla bra humör och vill dansa, dansa, dansa! Och helt plötsligt fick jag ett sånt sug efter sommaren! Åh! Tänk om vi hade kunnat gå med bara ben om en vecka. Vilken dröm det hade varit! En annan sak: det är väldigt svårt att få till det där med självutlösaren. Det hade varit en god idé att införskaffa en "klickare" men det har jag inte fått för mig att göra. Än. Så tills dess får jag jobba med de där sekunder och försöka tajma dem, vilket kan vara lite problematiskt ibland. Nej, kära kära du, nu ska jag fortsätta vara på bra humör och jag snart visa vilken låt som får vilket djävulshumör som helst att vändas till det bättre! Jag vet tricket!


Glasögon

Hallå söndag! Denna soliga dag är jag på glasögon-äventyr! Det är dock inte jag som är på jakt utan jag är mest med som smakråd. Men ändå kul att testa lite. Vad tycks om prickiga glasögon? Det hade kanske varit något! Glad söndag! Njut av helgen!


Älskar början på fridagar!



Åh, fredag!
I love you! Hur. Härligt. Som. Helst. Samma visa. Samma glädje. Samma kärlek. Inför varje fredag. Jag har åkt runt i halva stan för att köpa godis. Köpte både i kiosken och på Netto. Det blir godast så! Och nu ska jag ut på stan en sväng. Ingen barrunda utan bara hänga med lite vänner. Ska bli funny! Ha en fantastisk start på helgen! Och njut av varje sekund, det ska jag göra!


Väntar på bussen

Hallå vinterland! Bara en fråga: varför valde du att komma tillbaka? Det är skrattretande! Iallafall, jag har slutat skolan för dagen och gör en mycket återkommande sak i mitt liv - väntar på bussen! Blir alltid lika glad när jag ser den dyka upp från backen! Solen värmer ryggen och jojokortet fungerar som ett bra fotomotiv! :) GLAD TORSDAG!


Onsdag 18.01


Lånad

Så där ja.
Då var det onsdag! Just nu tänker jag mest på skolan och varje gång jag kan bocka av något på listan sänks mina axlar några centimeter. Idag började vi med redovisningar på naturkunskapen. Alla ska redovisa om olika saker som tillhör människokroppen. Och det var jag och Annie som började. Med blodet. Vi skulle hålla i en hel lektion och det var detta vi gjorde idag. Såå härligt att ha det avklarat! Resten av dagen har jag varit på badhuset med klassen och pluggat projektarbete och psykologi! Nu ska jag åka till Marcus! Ha en fin kväll!


Måndag + sol



Måndag och jag fick sluta en hel timme tidigare.
Detta för att flera stycken i min klass skulle på studiebesök (med en kurs som jag inte går). Jag tackar! Solen skiner och gör mig så himla glad och hoppfull om vår! Tunnare jackor, glass,, värme, färg på näsan, knoppar på träden, klänningar och bara ben! Åh, man får så mycket energi av det här väder! Det är så härligt att det har varit sol näst intill varje dag sen jag kom hem från Gran Canaria. Alltså sen den 23 januari!

När mamma slutat jobbet ska hon, jag och Adam till stan. Vi ska bland annat försöka knyta ihop allt-som-ska-köpas-till-balen-säcken genom att inhandla en söt liten kuvertväska eller vad det nu blir för sort! Jag önskar dig en soooolig start på veckan!


Förlåt Bloggis!


Lika?

Jag får be så hemskt mycket om ursäkt.
Att jag inte har koll. Att jag inte har sett. Och att jag inte har tipsat er! Ni har 20 minuter på er att se detta! Och jag hoppas verkligen att ni gör det. Annars kommer ni missa mycket. Tro mig. Så slå på ettan klockan åtta! Så Ska Det Låta med Alexander Rybak!!

Lite söndagssnack



Hallå Bloggis!
Idag har jag fått gjort sånt som man (eller iallafall jag) aldrig varken tänker på eller tar mig tiden till att göra annars. Jag har städat mina sminkborstar, putsat mina smycken och tvärflöjt och sorterat på sådana ställen som man glömmer bort. Märkte att jag hade en stor påssamling. Nu har de flesta fått åka i soptunnan. Man kan ju inte spara på allt! Nu har jag precis städat klart på mitt rum och pluggat om blodet. Det är så motigt just nu att plugga. Jag tror det har att göra med att jag börjar se slutet på skolan. Innan fruktade jag bara att ta studenten men nu har den känslan blandats med massa magpirr! SKITGRYMT ska det bli! Fortfarande läskigt men det kommer kännas fantastiskt. Det vet jag! Nej, nu ska jag ut och gå och lyssna på Loreens Euphoria och låten som redan är sönderspelad hos mig, Amazing med Danny!

Semesterns sista bilder



Jag har ännu kvar lite fler bilder från semestern.
Jag vet inte om ni har tröttnat. Det är lite svårt att tyda er. Haha. Men jag har laddat över massa bilder från min iPhone (fatta, jag har en iPhone! I mitt tänk har jag fortfarande min Nokia 3510i) och där var såklart huuur många bilder som helst! Och en hel del av dem var från semestern. Så jag la ihop ett litet gäng. Här är från när Adam, andra dagen upptäckte att han inte ska sola med solglasögon på, från en av våra favoritrestauranger El Greco, boken Elsas Hemligheter som fick följa med på alla pool- och strandbesök och den oslagbara glassen, finns ingen som kan jämföra sig med denna, Magnum Double Chocolate! TACK Gran Canaria för den här veckan! Den satt som en smäck!

Stundet- & balkläder fixade!



Hejsan soliga underbara lördag!
Vad glad man blir av det här vädret! Kallt men så himla mycket vår i luften! Man blir glad enda in i själen! I mitt huvud hade jag planer på att plugga hela den här dagen för att få undan lite skolarbete. Men ännu har jag inte satt mig ner för att börja. Istället har jag gjort något mycket roligare. Jag och mamma har sprungit runder på stan hela dagen och letat, matchat och fixat iprincip allt i klädväg för student och bal! Såå skönt att ha fått det gjort!



Studentklänning och jacka är klar. Balklänning köpte jag tidigare i veckan och den blev inte alls som det var tänkt från början. Varken i färg eller i modell men det blev bra - och det är ju huvudsaken. Idag köpte jag högklackade skor som matchar klänningen. Jag har även fyndat lite - det var helt omöjligt att låta bli! Om man hittar en blus - som sitter preeeecis som man önskar - och dessutom är nersänkt från 995 till 199 så mååååste man ju bara slå till! Det var min lördag! Har ett stort lager av lyckorus inom mig nu! Shopping gör ju en glad! Iallafall för en stund. Och den stunden ska jag ta vara på! BRA LÖRDAG! Hoppas du har det bra Bloggis!

Första mars



Äntligen är den här dagen snart över!
Åh, vad skönt! Jag brukar näst intill aldrig känna så men idag gör jag det. Igår var det nämligen en mycket speciell dag. För det första var det skottdagen - bara en sån sak! Och för det andra var det exakt 100 dagar till studenten! Och det skulle såklart firas. Först med klassfest och sen med en natt på Bahnhof. Jag tyckte jag tog det väldigt lugnt men ändå slapp jag inte undan från huvudvärken och vi ska inte tala om tröttheten! Haha, som det kan vara! Men nu ska jag snart sova så nu är jag glad! Wii! Och en annan sak som gör mig glad är att det är fredag imorgon! (Märker att jag nu för tiden alltid är lika tacksam för fredagar!) Och en tredje sak som gör mig glad är att det är vår nu! Kan du förstå vad härligt? Inte? Neeej du, inte jag heller!


RSS 2.0