Mina träningsmål

 
Jag känner mig glad men trött.
Det tar på krafterna att jobba delad tur - att det ens får finnas kvar? Känns det inte väldigt ålderdomligt? Man jobbar elva timmar men känns som man jobbar 14 då man har tre timmar ledigt mitt på dagen (när det ofta är lite lugnare på äldreboendet). Man är helt färdig på slutet av passet - och då känns det inte helt rätt att ha stort ensamt ansvar för mediciner med mera. Men okej, den diskussionen tillhör ett annat forum. Idag har jag en välförtjänt ledig dag. Det var så sjukt skönt i morse att slippa ställa klockan och att ha en oplanerad dag framför sig. Det enda jag har bestämt för dagen är att jag ska träffa Marcus ikväll - och jag ska köpa allt jag är sugen på! Har försökt vara nyttig nu i ett par veckor på vardagarna för att komma in i bättre rutiner. Och det har gått riktigt bra! Nästa vecka ska jag addera med ett par träningspass också för att så småning klara mitt mål - att äta nyttigt fem av sju dagar plus fyra träningspass. Ett intervallpass, en kortare joggingrunda med tabata i trädgården, en längre (som jag bävar mest för) och ett gympass! Det känns som en bra balans. Men det har jag sagt bra länge nu utan att egentligen ta tag i det. Förrän nu då! Finns ju ingen bättre känsla än att känna sig i form! Brukar ta kort på mig själv när jag känner mig stark! Då kan jag blicka tillbaka på träningen och minnas den med glädje, som rolig och energifylld! Här efter att ha sprungit - på bilden till höger ser ni den förpinade intervallsträckan - gah! Okej. Nu kickstartar vi februari! Heja heja!  

Att färga ögonbrynen

 
Hej fredag!
Idag är jag på bättre humör - tur det för i onsdags kan det inte ha varit roligt att vara i min närhet. Jag var arg som ett åskmoln. Det kokade inom mig, för ja, jag blev så jävla förbannad på de där tågen. Det gjorde att jag hade kort stubin hela dagen och minsta lilla motgång förstorade jag fjorton gånger så allt blev fel. Men idag, som sagt, är allt bättre! Jag blev så glad häromdagen - för att jag ska jobba i helgen. En delad tur. Ja, tänk att man kan bli glad för en sån sak! Men jag tycker det är så gött att planera in några jobbdagar på helgerna, när veckorna har varit relativt lugna. Då kan jag komplettera studiebidraget med lite extrapengar - för några tusenlappar gör verkligen SÅ mycket! Men innan jag kör en heldag på äldreboendet ska jag och Marcus hem till vår vän Daniel och hans flickvän Louise ikväll! Ska bli så roligt att käka middag ihop och få en glimt av deras hem! Men innan dess ska jag plugga. Det passar bra en regnig dag som denna. Men först ska jag färga ögonbrynen. Ett par mörkare bryn "ramar in" ansiktet snyggt tycker jag. Men det är inte alltid så lätt att få dem i rätt nyans. Oftast är de perfekt mörkbruna när jag tar bort färgen men sen tar det några timmar innan färgen satt sig ordentligt. I somras blev de nästintill svarta. Jag chansade och färgade brynen dagen innan jag började skolan. Inte så smart drag kanske. Kände inte igen mig själv, haha. Förövrigt så är detta en typisk bild som jag lägger upp och tänker i samma sekund "skit samma att jag gör konstiga miner" för att senare gå tillbaka i arkivet och muttrar för mig själv "hur tänkte jag här?" Men okej, nu ska jag FÅNGA den här fredagen!

Sämsta starten

Jag har ju berömt Skånetrafiken innan. För att det aldrig krånglar. För att man alltid kan räkna med att tågen kommer i tid. Men idag alltså. Jag är så jävla arg. Tåget till Lund skulle gå 8:40 från Ängelholm. Men var försenat med 30 minuter. Det kan jag köpa. Men att det sedan står fel i appen om nästa tåg som ska avgå och att det gör så att jag missar tåget i Helsingborg får jag sinne på. När jag väl kom till Helsingborg för att byta tåg, till ett tåg som står inne på perrongen och väntar på startsignal hinner jag precis fram till det men då öppnar inte dörrarna sig. Alltså. Vad är detta för morgon? Jag gjorde tre försök för att komma i tid till Lund men sitter nu på ett tåg i fel riktning och vänder hem igen. Det ryker ur öronen på mig så arg jag är! För spårfel. För appjäveln. För Skånetrafiken. Så. Om jag hade åkt till skolan hade jag hunnit vara med på 45 minuter av lektionen och det kändes inte lönt. Och hela eftermiddagens föreläsningar var iställda, fick jag mail om precis när jag hoppat på tåget från Ängelholm. Det var dagens upplyftande blogginlägg. Hejdå. 

Jag och mina lappar


Ibland känns det som att min dator är en sönderstressad arbetare som inte klarar av den minsta antydan till stress. Det räckte nämligen att jag öppnade ett worddokument och sen är datorn på fullt spinn. Den kämpar, pustar och stönar av minsta lilla - fläckten låter så högt nu att jag knappt kan koncentrera mig, haha. Men okej - jag gör ett försök. Förmiddagen har bestått av en långpromenad med Josefine. Vi avslutade med att riva lite tapter i hennes lägenhet, det var rätt kul faktiskt! Sen har jag försökt, med betoning på försökt, återuppta plugget. Jag har skrivit lappar i olika färger på alla latinska termer och andra begrepp som är viktiga att känna till. Det är bra med smålappar för då kan man förhöra sig själv. Igår pratade vi om lungvolym och hur andningen påverkas när vi pratar. Intressant! Nu ska jag umgås en stund till med mina lappar innan jag lagar lax med sojasås, nudlar och massa grönsaker! Glad tisdag Bloggis!

Luftigt schema

 
Hej Bloggis!
Har ett så kusligt luftigt schema just nu att jag får magsår av bara tanken på nästa delkurs. Vi ska läsa fonetik och det är långa dagar i skolan, mycket sidhänvisningar och två fyratimmarstentor på det. Försöker njuta så mycket det går just nu men det är svårt när man vet vad som komma skall. Jaja. Jag försöker hinna med saker som annars måste bortprioriteras. I fredags gick jag som sagt en runda på stan - tyckte plaggen (som såg grymt konstiga ut på men var desto snyggare när de hängde på galgen) matchade så bra att jag var tvungen till att dokumentera - allt för bloggen! Från Lindex. Som jag för övrigt tycker är ruskigt dåliga i kvalitén nu för tiden (låter som Agda 86). Något annat att rapportera? Min datormmus är ur funktion så får använda den inbygda men det känns ovant. Intressant. Jag vet. Det är sjukt dimmigt att man knappt ser tio meter framåt. Och sist men inte minst - jag har börjat lyssna på Darins "nya" platta - Fjärilar i magen! Den är super!! Glad måndag!

Överraskningsfest!


Igår fyllde ju Adam 25 år och vi hade anordnat en överraskningsfest för honom!
Mamma kläckte idén för ett par veckor sen och efter det har vi fixat och donat, kontaktat hans vänner, planerat en smidig middag som går att förbereda och tisslat och tasslat för att kunna hålla allt hemligt. Det är lättare sagt än gjort, man ville ju verkligen inte försäga sig! Igår morse vaknade jag 6:40. Helt klarvaken. Jag var så sjukt taggad! Vi visste inte om det skulle gå att inte avslöja det i förhand eller att han eventuellt skulle märka att något lurt var på gång under dagen. Men det gick!! Vi låtsades att bara vi i familjen skulle käka middag tillsammans på kvällen och sen hade Adam bestämt med några kompisar att mötas upp senare på kvällen för att ta några öl. Trodde han ja. Så vi dukade för fem personer, Adam tog en promenad i rättans tid så att vi kunde fixa med det sista och han var klar i precis lagom tid till att gästerna kom. De smög in i hallen och först där förstod Adam att han blivit grundlurad och riktigt överraskad - precis som man vill att det ska vara! Fick till och med med det på film! En superduper härlig kväll! Jag hade gjort ett quiz som relaterade till eller handlade om Adam. Åh! Nu är jag pepp på att göra fler överraskningsfester - frågan är bara VEM jag ska överraska..!

Adam 25!


Hej lördag!
Jag vaknade upp med ett leende på läpparna idag! Jag var som sagt i Lund igår för att umgås med klassen. Och det var så himla kul! Att inte behöva prata om lingvistik eller psykologi eller anatomi eller ja, sånt. Utan istället kunna fokusera på annat. Vi drack vin och pratade om vem vi är, kärleksproblem och intressen, om roliga saker! En riktigt bra kväll! Men det jag tänkte visa er idag är mitt reafynd. Jag gick ju på stan igår. Ni vet när man hittar ett plagg som man suktat efter länge. Men som varit på tok för dyrt. Också har man hållt tummarna att priset ska dumpas - och helt plöstligt är det på 70% rea?!! Den här otroligt gosiga filten/sjalen/ponchon/vad-det-nu-är-för-typ-av-plagg fick följa med mig hem! Älskar typ allt som Wera gör! Den är den mjukaste av den mjukaste ullen! Okej. För nöjd. 


Nu till något annat. Adam fyller år idag! 25 år! Kan ni tänka er? Helt galet! Det känns som det var igår han kallade mig för MjölkAdam och jag är varandras motsatser på ett sätt. Adam älskar att diskutera storpolitik, historia och miljö. Det gör inte jag. Men jag har mycket att tacka Adam för. För jag kan liksom ge intrycket av att verka vara allmänbildad. Jag hänger med i svängarna när det börjar pratas världsnyheter. Men sanningen är då egentligen att Adam gett mig en snabb uppdatering bara. Men sen är jag bra på andra saker. Som att hitta grejor som Adam förlagt. Ja, man kan säga att jag är Adams detektiv. Eller hjälpa honom att känna igen ansikten. Men dags att sätta fart! 25 år ska förstås firas...

Äntligen fredag!


Hej Bloggis och hej FREDAG! Jag har längtat efter den här dagen hela veckan. Dels för att jag varit i skolan varje dag och dels för att jag äntligen får äta godis, haha. Tro inte för högt om mig nu. Nej, jag har bara vara nyttig i fyra dagar. Men ändå. Kan inte minnas HUR länge sen det var som jag inte låtit sötsuget ta över. Men visst blir det extra gott att äta godis när man avstått från det (i, ja, fyra dagar?)? Hmm.. att man kan vara så fånig va? Att godis kan göra en så glad?! Jaja. Idag är det superkallt ute (som vanligt nu för tiden) och det är rimfrost. Underbart! Mamma berättade något gulligt igår. Hon hade sagt häromdagen till barnen på förskolan att det var frost ute och då hade alla barn ställt sig i fönstret för att spana efter Elsa och Olaf, haha. SÖTA! Kan sakna det ibland. Att jobba med barn. De sa ju så himla roliga saker varje dag, som verkligen livade upp! Det är bra mycket roligare att passa barn än att läsa om hjärnan, som jag gör just nu. Men men, nu ska jag plugga på en stund. Sen väntar roligheter. Jag ska poddlyssna på min runda, gå på stan (slutrea överallt!) och ikväll ska jag bege mig på klassfest i Lund! Dessa bilder tog jag igår. Får aldrig nog av sol + hav! GLAD FREDAG Bloggis!

Solnedgång



Jag har åkt mer tåg än varit i skolan den här veckan. Det blir så när föreläsningarna inte är mer än två timmar. Så nu passar jag på att blogga medan det är signalfel och tåget är försenat. Låter jag sur? Tycker att livet gått emot mig de senaste dagarna. Känt mig nere. Men nu så - idag ska jag ta tag i plugget igen (inte orkat efter jul) och snart är det helg! Pepp pepp! Som ni vet vid det här laget går jag alltid till havet när jag behöver ny energi! Att andas in ren luft och se på solnedgången gör susens! Nu kom tåget. Det här blir en bra dag! 

Blåaktigt blod

Så här fint är det i skogen idag!

Sen jag uppdaterade min dator har den blivit så snabb!
Känns som att jag har en ny nu när det bara tar några minuter för den att starta! Jag var så motvilig och skeptisk innan till att få Windows 10. Jag känner mig som en gammal tant som ogillar förändringar. Som inte tror att hon kommer förstå sig på alla finesser och appar som uppdateringen medföljer, haha. Jaja. Idag har jag varit på en ny anatomiföreläsning. På gymnasiet gick jag en friskvårdslinje där anatomi var en del av medicinkurserna men då läste vi så ytligt och allmänt. En logoped har inget intresse av att läsa om lårets muskulaturer och uppbyggnad utan nu ska vi istället "specialisera" oss på det som involverar tal och röst. Innan trodde att jag kanske skulle ha nytta av min tidigare kunskap men efter dessa två dagarna har jag ändrat uppfattning. Sen är det väl aldrig fel att jag är bekant med latinska termer men det var inte detta jag skulle komma in på. Nej, utan jag vill dela med mig av en cool sak som jag lärde mig igår. Det har inte med anatomi att göra utan om blodomloppet! Som bekant är blodet rött (förutom hos prinsar då). Men om man tittar på bilder som behandlar blodets väg genom kroppen så är ofta det syrerika blodet rött medan det syrefattiga blodet blått. Jag trodde att man gjorde det syrefattiga blodet blått av bara pedagogiska skäl men faktiskt så är syrefattigt blod blåaktigt men det uppfattar vi aldrig eftersom blodet hinner bli rött när det når våra ögon, eftersom det då har kommit i kontakt med syre. Det kanske du redan visste eller är måttligt intresserad av men för mig var det en aha-upplevelse!


Förutom en tvåtimmarsföreläsning har jag krånglat med tågförseningar, Träningspodds-lyssning och nu ska jag laga soppa. Idag blir det kycklingsoppa med röd currypasta, broccoli, morötter och nudlar. Sen ska jag se Familjer på äventyr - säsong två började förra veckan. En barnfamilj provar på livet i Sri Lanka. Jag grät när en av systrarna skulle säga hejdå till sin kompis hemma i Sverige, haha. Det var så sorgligt och jag kunde riktigt känna med henne, haha. Men okej. Nu ska jag umgås med kycklingen en stund!

Fem och ett halvt

 

Första skoldagen på termin två på logpedprogrammet.
När jag cyklade till stationen i morse i snöspåren så tog jag en stillbild till minnet och funderade samtidigt på hur den sista dagen på terminen kommer se ut. En dag som känns väldigt långt borta. En dag någon gång i början på juni. Det kommer vara så grönt! Och kanske varmt. Så att man kan ha klänning. Det hade varit underbart! Men idag den 18:e januari är det vinter och jag har påbörjat en ny delkurs - anatomi och fysiologi! Vi ska fördjupa oss i struphuvudet, andnings- och talapparaten! Som sig bör är jag ganska trött i huvudet efter att en massa ny information matats in. Men förutom det är det bra. Jag känner mig genuint GLAD! Så härligt att få känna så utan någon vidare anledning. Kan vara för att jag i bakhuvudet tänker på att jag och Marcus firar 5,5 år idag. Är inte det helt fantastiskt? Vi har alltid sagt att vi tar en dag i taget och nu har det gått många dagar. Och jag hoppas att det blir många, många fler! Glad måndag Bloggis!

21 kvadrat

 
God kvällens Bloggis!
Det senaste dygnet har gått i ett! Igår lagade vi bakad potatis med räkröra och en vegetarisk med äpple, paprika och rödlök hemma hos Matilda. Vi var i mataffären i nästan en timme för att vi inte kunde bestämma menyn för kvällen. Men bra blev det till slut! Vi testade även Matildas pojkvän Adams drönare, som jag fick lära mig att det hette. Tydligen vet alla vad en drönare är utom jag. Cool var den iallafall. Men det var nog inte riktigt tänkt att man ska använda den inomhus. Framför allt inte om man bor på 21 kvadrat. Efter en trevlig kväll med tjejerna, Adam och drönaren vaknade jag glad men trött i morse. Klockan ringde strax efter fem då jag skulle upp och jobba. Att gå upp innan klockan sju när det är så mörkt ute känns som rena pinan. Det var tio minusgrader dessutom, när mina lår frös sönder på vägen dit. Det har snöat hela dagen så det är alldeles vitt överallt. Älskar det. Nu sitter jag omlindad i en värmefilt och tinar upp efter ett niotimmarspass med gamlingarna. Imorgon är det på det igen men jag jobbar kväll. Lyx att inte ha en delad tur! Nu väntar Mario Kart, chips och Marcus. Kan det bli bättre?

Solig fredag!


Vilken HÄRLIG fredag!
Minusgrader gör verkligen gott - det är alldeles klarblå himmel och för en gång skull är det riktigt ljust ute! Jag och Elina startade därför dagen med en långpromenad. Det är en konst det där, att klä sig lagom varmt i dessa tider! Men jag tror jag hittat lösningen för mig - vindbyxor! Vi gick på alla saltade gator för att inte halka och ner till havet. Älskar att gå där på vintern när sanden har fryst. Nu har jag duschat, ätit soppa och ska om en timme bege mig till Helsingborg. Jag, Matilda och Ana Maria ska laga middag - ikväll med temat "svensk sommar". Vet ni föresten vad jag har gjort? Fyndat så det sjunger om det! Jag har börjat samla på en ny serie koppar (nehe??) och brukar passa på när tidningar eller dylikt har dessa som premie i prenumerationserbjudande. Nu kunde man köpa en lott för 75 kronor och på köpet få fyra muggar (som annars kostar typ 180 kronor styck). SÅ BRA! Det får bli dagens tips det! Nu önskar jag er alla en riktigt trevlig helg!

Fixardag


Hallå denna kyliga torsdag! Min dag har verkligen gått i fixarens tecken. Om man kan säga så? Ni vet när man bara gör massa nytta och känner sig duktig? Störigt duktig. Jag har, medan snön singlat ner utanför fönstret, tvättat och strukit, dammsugit alla golv och även uppe i taket på mitt rum, försökt betala några räkningar utan att lyckas (glömmer alltid vilket som är OCR-numret och vilket som är bankgironumret), skottat uppfarten och nu ska jag laga mat. Fisksoppa. Är det något som är riktigt bra med vintern så är det att soppa blir så berättigat (letar efter ett annat ord men hittar inte det) att laga. Också har jag varit ute på promenad med podcasten Eat This i lurarna. Jag gick till havet men kom aldrig ner till stranden då stormen i höstas slog sönder alla trappor. Jag brukar chansa men just den här trappan så himla vinglig ut så det var nog bra att jag lät bli. Okej. Jag har även fixat med bloggpresentationen här till vänster. Bytt bild och skrivit om texten. Det stod att jag var 21 och pluggade till socionom. Herregud, så fel. Jag är 22 och pluggar till logoped. Stor skillnad. (Ibland måste man uppdatera sidan för att se ändringarna). Nu ska jag kolla ett klipp från Nyhetsmorgon och sen ska jag laga mat. Marcus kommer hit ikväll. Vi ska se Mästerkocken som dragit igång igen. Filip, som jag hejade på förra året, har fått jobb på en av jurryns restaurang. Coolt. Okej. Tjing på er!


Lediga dagar



Det har varit tyst här ett par dagar.
Vad har hänt sen sist? 1. Jag har haft redovisning där jag pratade om ofullständiga meningar och makrosyntagmer. 2. Jag har haft frukostdejt med Matilda. Tycker ordet "frukostdejt" eller rent av att äta frukost ute känns löjligt. För det låter så fancy på något sätt. Men det var himla mysigt. Signe Bergqvist är ett klassiskt, gammaldags café i Helsingborg som har ett mumigt frukosterbjudande. Det ser ut precis så som ett café ska se ut - om vi får bestämma. 3. Jag har stillat mitt dåliga samvete och hälsat på farmor och farmor igår eftermiddag. Vi fikade länge, gick en promenad och tittade i fotoalbum. Det älskar farmor. Det märker jag. För då drömmer hon sig iväg till alla resor och påhitt som de var med om förr. 4. Jag har lyssnat på jullåtar. Jag förvånar mig själv för jag brukar vara så vannsigt trött på det så fort juldagarna är över. Men inte den här gången. 5. Tröjan som jag bloggade om häromdagen har gått sönder - vilken jäkla skitkvalité. Den tålde inte att jag sträckte på armarna för att föna håret innan den sprack. 6. Jag har skrivit en att-göra-lista på massa saker som jag aldrig hinner med annars. Så som att tvätta sminkborstar och sjalar, putsa skor och planera in träningspass. För en annan är det saker som man inte skriver upp. Utan som man bara gör. Men jag älskar amina listor. Den ska jag beta av imorgon. Okej. Det var mina senaste dagar. Nu väntar ytterliggare några lediga. Det ska bli underbart!   

Bio å blått



Finns det något mysigare än att gå på bio när det snöar?
Nog att det räcker med att det är kallt och mörkt ute men man får en speciell känsla av att det är alldeles vitt på marken. En man som heter Ove var en väldigt rolig, tänkvärd film! Jag fick dock tänka många glada tankar för att inte börja gråta. Men den innehåller inte massa effekter som gör att man måste se den på bio för att den ska komma till sin rätt. Om ni förstår vad jag menar. Idag har jag varit en till sväng på Väla. Jag köpte en blå tröja med glansiga armar. Är snyggare än det låter och försöker visa den här ovan, utan att riktigt lyckas. Den har mer effekter än filmen man man säga. Nu låter det som att filmen var halvtorr men det menar jag inte, haha. Filmen påminner lite om Hundraåringen i stuket. I eftermiddags kom Anna hit. Jag är så glad för det. Det går allt för lång tid mellan gångerna vi ses då hon flyttade till Kalmar i höstas. Men nu hann vi prata ikapp och uppdatera varandra om allt som hänt de senaste månaderna. Nu ska jag strax sova. Läsa några sidor i The Golden Year innan jag laddar batterierna för redovisning. Puss!

The Golden Year


Jag är så mätt! Jag och Adam förlorade en vadslagning och bjöd därför med mamma och pappa till Ostbutiken idag. Jag blev kär i deras räksallad i somras och kan längta i veckor efter att få äta den! Mm! Resten av dagen har ägnats åt att städa undan julen, ätit choklad och läst The Golden Year. Jag tyckte det kändes mycket passande att börja året med den här formen av läsning, med titeln "Ta makten över ditt liv". Boken handlar om att man ska göra en livslista (i kategorierna kärlek, välmående, vänner och jobb) och sedan ska bara stylta upp saker som man sedan ska ta itu med det kommande året. För att lyckas inom de olika kategorierna måste man kanske satsa eller rensa ut! Jag har även hämtat ut biljetter till bion ikväll. Jag och Marcus ska se filmen En man som heter Ove. Det ska bli roligt att se den omtalade filmen men mest ser jag fram emot biopopcornen! Trevlig helg Bloggis!


Helsingborg


Hej Bloggis och hej vyn!
Jag och mamma åkte till Helsingborg tidigt idag för att uträtta några ärenden! Jag är varken van vid att köra i storstäder (ja, Helsingborg räknas som en sådan om man jämför med lilla Ängelholm) eller i vinterväglag. Trots detta hittade vi på direkten - stolt - och tog oss varsamt framåt! Jag har ju varit där en del förra året i och med mitt år på socionomprogrammet så vägarna känns inte helt främmande längre även om jag mestadels pendlade med tåget! Jaja, nog om det. Kolla istället vilken härlig utsikt vi hade från Kärnan. Om det inte hade varit disigt och snöat skulle man se Danmark härifrån! Efter vårt besök i Helsingborg tog vi oss vidare till Väla. Vi kom precis när de öppnade så kunde kika på reavaror i godan ro - skönt att slippa stimm och stress! Nu ska jag halka mig ut på en kort promenad innan jag håller fredagkväll!

Ruggigt kallt



Jag har varit i skolan idag.
Och jag är helt slut efter några timmars grupparbete. Det märks verkligen att hjärnan gått på lågvarv ett tag. För det här kom som en chock! Att det är många minusgrader gör inte det bättre. Kroppen ville knappt vakna till liv imorse. Kylan gör den ännu tröttare. På tal om kyla så har det snöat! Det är nästan vitt på marken och igår slog det om till vinter. Jag och Malin gick en kall promenad i skogen. Vi tinade upp med kokt te när vi kom hem. På kvällen blev jag inringd på jobb - därav inget blogginlägg. Imorgon ska jag hålla halva dagen fri. Om ni ville veta. Jag måste trycka in ett "manus" till redovisningen på måndag så måste se till att få det gjort. Därför ska jag försöka plugga undan lite så jag slipper det i helgen. Men okej. Det förstår jag inte är vidare intressant att lyssna på. Något mer att tillägga? Att jag är jättesötsugen och hade kunnat äta en hel chokladkaka. Så jag gjorde det ikväll. Något mer? Att jag har haft sånt flyt i mitt Mario-Kart-spelade på sista tiden men idag vände det. Usch. Vad deppigt det låter. Men kan hänga upp mig på sånt. Något mer? Nja. Tack å hej Bloggis! På återseende!

Promenad i minus



Är hitintills så nöjd med min nya telefon!
Den har en himla bra kamera - vilket jag tycker är typ det allra viktigaste. Det, skärmupplösningen och ljudet är prio ett! Så idag på min sedvanliga promenad fyrade jag av dessa bilder! En på bryggan som förstördes av stormen och en på Rönneå som är halvt under isen! Intressant va? Ja, det förstår jag! Förutom en långpromenad i minusgrader har den här dagen bara försvunnit. Jag har korrläst vår rapport, strykt tvätt och ja, det var väl allt! Också har jag och Marcus bokat in ett spadygn tillsammans! Jag fick det av han och hans familj i julklapp! Är så pepp på det! Men än är det långt kvar. Fast det är just en dag på spa eller en middag på stan eller en rolig utflykt eller ett biobesök som man behöver ha i sikte. Jag gillar att ha saker inplanerade längre fram i vår. Det är det som gör att jag får den där extra energin som krävs för att jag ska orkar när böckerna är staplade på hög och vardagarna avlöser varandra! Då kan det här komma väl till pass! Nu ska jag fortsätta min trettondagsafton! Tjo och HEJ!

Swedish Grace


Idag är det vardag igen men jag kör en mjukstart.
Tog sovmorgon - det är underskattat - till halv nio. Eller egentligen tycker jag att sovmorgnar är rätt överskattade på ett sätt - jag gillar inte att sova bort halva dagen - men så här, en kylig måndagmorgon finns det inget bättre! Efter frukost började jag kollade igenom mitt schema för den kommande kursen, skrev upp tider för föreläsningar i kalendern - älskar att ha koll! Sen tog jag tag i en hemuppgift - ska kolla syftet på en vetenskaplig artikel och skriva min tolkning av det. Nu har jag precis ätit soppa och tänkte sätta fart med rapporten. Men innan jag gör det måste jag visa några av mina fynd på Iittala igår. Det gick inte att locka med någon så jag åkte dit själv, med hög musik i bilen (finns det något bättre?) och kunde kika i lugn och ro! Ingen kunde hejda mig så flera färgglada kaffemuggar (jag dricker inte ens kaffe) fick följa med hem och sen en påfyllning av min favoritserie Swedish Grace. Visst blir tedrickandet bra mycket godare med fina koppar? Jag är typ kär i dem!

Solljus

Parga i juni

Vilken HÄRLIG dag jag vaknat upp till!
Solen strålar och det eviga mörkret som varit som ett täcke över Skåne i månader har svept över för en stund! Solljus gör så otroligt mycket för humöret! När jag drömmer mig bort till varmare breddgrader är det främst värme och sommar jag suktar efter men egentligen är det nog ljuset jag vill komma åt. Tänk om det bara kunde slå om och bli juni för en vecka. Det ljuset är magiskt. Men okej. Det är den tredje januari, minusgraderna har börjat smyga sig på och det är lager på lager i klädväg som gäller. Annars fryser man. Kylan biter i kinderna och marken är frusen. Imorgon börjar "allvaret" igen. Fast för min del är det rätt lugnt ett par veckor till. En rapport ska skrivas klart och en redovisning ska hållas. Men min grupp är amibitös så det känns som att det ska gå rätt smidigt. Skönt att få känna så! Nej nu ska jag försöka övertala en familjemedlem att åka till Iittala. Jag har abstinens. Puss å GLAD SÖNDAG!

Nyårsfirande 2015-16


God dagens Bloggis å VÄLKOMMEN 2016! Jag tycker det känns så konstigt att ett helt år har gått sen förra nyårsafton. Tiden spurtar iväg! Hade ni ett bra nyårsfirande? Jag startade gårdagen med en långpromenad med Maja. Vi gick kors och tvärs över hela Ängelholm. Förr i tiden (hur gammal låter jag inte?) firade vi nyår tillsammans år in och år ut. Så vi höll fast vid vår tradition med att fira nyår tillsammans. Om än på ett lite annorlunda sätt den här gången. Jag kommer så väl ihåg millenniumskiftet. Vi stod tryggt i fönstret (jag var, läs: ÄR, livrädd för allt som smäller) och spejade fascinerande upp på himmeln. Jag tror aldrig jag sett så mycket raketer i hela mitt liv. Det var så mäktigt. På kvällen var jag i Helsingborg på fest! Det blev en riktigt härlig början på det nya året! Men nyår innebär för mig (och många andra) att summera det förgångna året samtidigt som man ska blicka framåt, ha förväntningar och sätta upp nya mål för det komna. Jag vet inte om jag gillar det. Kan nästan få lite ångest av det. Fast på ett sätt tror jag det är bra att stanna upp, tänka efter och utvärdera. Hur som helst. Idag har jag sett nyårsdoppet här i trakterna. Ett galet gäng klär ut sig, bastar och badar i havet - oavsett temperatur! Modigt är bara förnamnet! Nu ska jag lägga benen högt och äta chips. Eventuella nyttigheter till nyårslöften tar vid först på måndag!


RSS 2.0