Måndag + träning



Också var det skola igen!
Jag, min hjärna och min kropp är inte alls redo. Det känns nämligen supersegt att gå dit och veta att jag kommer bli överöst med läxor och allt det där som jag hade glömt bort för en vecka. Skönt det iallafall - att kunna släppa skolan och alla krav för en liten stund. Iallafall. Idag har jag som sagt varit i skolan. Efteråt tog jag bussen till stan och fyndade en jeansjacka på Kappahl! Jag hittar nästan aldrig någonting där men då och då har de små guldkorn som bara måste få följa med hem! Nu ska jag plugga religon en stund innan jag ger mig iväg till Friskis i denna snöstorm (skulle det inte vara 9+ idag?) för att köra ett svettigt pass med Maja!

Shopping-lördag



Hejsan hoppsan!
Lördag och allt! Hur känns det? Jag tycker det känns som resten av veckan - lov är allt för bra! Idag har jag och mamma flängt runder på Väla hela dagen. De har invigning på nya butiker den här helgen så de hade massa erbjudande! Vi har kollat efter en snygg skinnjacka till mig men jag hittade ingen. Antingen är det fel färg, fel modell eller fel pris. Men istället hittade jag min studentklänning! Wihoo! Naturvit, småvolanger, snören i midjan och djup rygg. Väldigt söt och det skrek väldigt mycket Annie om den! Ett bra tecken tror jag! Ikväll ska jag ut på stan med några vänner! Ska bli väldigt kul! Fast just nu känner jag mig jättetrött så måste piggna till först! GLAD LÖRDAG BLOGGIS!


Thomas Sabo



Hejsan fredag och Bloggis! Idag är en sådan dag då jag har noll fantasiceller i hjärnan så därför kom jag på den brillianata idéen att visa mitt favoritarmband för er. Det här armbandet bär jag nästan varje dag. Jag brukar skifta berlocker så man tröttnar aldrig. Idag (eller, ja, det var faktiskt häromdagen om jag ska vara helt ärlig) smyckade jag det med en liten snöflinga, som passade väldigt bra just då. Idag har all snö smält och det doftar vår. Eller ja, det är pågång att dofta vår! Men i mitt huvud har det redan börjat göra det. Jag tror det är alla vårkläder, alla som pratar och solen som framkallar att jag börjar längta efter den underbara våren! Visst hade det varit härligt om den ville komma nu?


Vårväder!



Åh, hej vår!
Och välkommen! SOM jag har längtat efter dig, du anar inte! Ja, idag känns det faktiskt som att våren är påväg! Hur härligt som helst. Det är vindstilla, solen strålar och det är så där ljust som det bara är på våren och sommaren. Minusgraderna har ersatts med flera plusgrader så nu kommer det inte bita i kinderna på samma sätt. Det ska bli så skönt att kunna gå utan att titta ner i marken hela, hela tiden för att sicksacka mellan isplättarna. Men, som sagt, inte idag! Vilken fin ankomst Sveriges nya prinsessa får!

Hej kaktus!



Och hej Bloggis! Hoppas att du har ett hääärligt lov! Och om du inte är ledig hoppas jag du har det bra iallafall! Idag har jag varit med farmor och lillkusinen Tilde hela dagen. Först var vi en runda på stan och handlade födelsedagspresenter till Tilde. Sedan åt vi varma mackor på ett litet café. Resten av dagen har vi ritat, läst sagor och lekt att vi är kändisar. En helt normal dag helt enkelt! Nu ska jag bara njuta av att jag kan vara uppe hur länge som helst ikväll och att jag inte har någon tid att passa imorgonbitti! Det är allt för härligt med lov!


102 trappsteg



Ännu finns det bilder kvar från semestern. Jag vet inte om ni har tröttnat, det är lite svårt att tyda er. Men jag fortsätter. Som jag har sagt tidigare hade vårt hotell några dolda detaljer som resebolaget inte valde att visa. Konstigt. Kan man tycka. Eller inte. De nämde ju trots allt "stora nivåskillnader och många trappor" men de valde att inte lägga upp några bilder på vad de menade. Och jag kan förstå varför. Det brände ordentligt i lårmusklerna när man hade gått de 102 (ja, jag räknade) trappstegen upp till 7:e våningen. Haha. Och man var lika glad varje gång man tagit sig upp.


Jeansskjortsjakt



På fredageftermiddagar brukar jag gå en runda på stan. Idag var inget undantag och jag drog igång en jakt på jeansskjortan med stort J. Jag vet, i huvudet, exakt hur den ska se ut och såg den i butik för ett par år sedan. Ångrar djupt att jag inte köpte den då för var jag än kollar hittar jag ingen som lever upp till den. Den ska vara ljusblå, men inte så ljus att den gränsar till vitt. Den ska inte vara oversize och men inte heller figursydd. Den ska vara något mitt emellan. Så där slappt sittande, men ändå gå in lite i sidorna och inte var längre än en vanlig skjorta. Och knapparna ska vara som dessa ovan. Vita med "klick"-knäppning. Nej, det här hörs nästan som ett omöjligt uppdrag. Lovar visa den i bloggen om jag har turen att finna Skjortan.

Den övre är från H&M och den undre är från Lindex.

Sista fredagen innan lovet!



Godmorgon fredag!
Wii! Äntligen! Jag sitter här och har precis dukat undan frukosten. Jag skulle precis stressa iväg till skolan när jag får höra att den första lektionen är inställd. Åh, gött! Då kan jag ta det lugnt i två timmar till. Känns lyxigt! Efter skolan idag ska jag spela flöjt. Vi håller på att sätta ihop ett Evert Taube-program. Han har gjort många fina svenska, sommarklassiker. Och sen vet jag inte om jag ska trycka in ett litet träningspass också. Är så träningssugen att jag går och tänker på det mest hela tiden. Skönt när man kommer in i det humöret. Annars är det lätt att man bara är godissugen och aldrig vill sluta äta. Fast jag är nog lika mycket på det humöret om jag tänker efter.. Haha. Ja ja. Nu räknar jag ner - en dag kvar sen loooooov!

Min torsdag

Torsdag och veckan flyger iväg! Så skönt med bara en dag kvar i skolan innan lov! Detta efterlängtade lov, vad underbart det ska bli! Idag har jag och min klass varit hos Svenska För Invandrare. Vi fick träffa en klass som går samma kurs som oss, Människan Socialt Och Kulturellt. Vi pratade om likheter och skillnader mellan deras hemland och Sverige. Jag pratade med två tjejer som var i min åldern. De kom från Turkiet och Irak. De tycker att vi i Sverige har bra mänskliga rättigheter men att vi är dåliga på att hjälpa varandra. Och de tycker att många svenskar har fina ögon.



Efter skolan åkte jag och Anna hem till Josefine som fyller år idag. Hon fick små presenter. Vi hade fottema på det vi gav eftersom hon hatar fötter. Kräm, skrubb, fil, nagellack och strumpor. Också fikade vi. Mysigt! Jag kom hem för en stund sedan och tänkte kolla på Biggest Loser. Min torsdag i sin helhet!


Kärleksdagen ♥



Jag sitter här och lyssnar på kärleksmusik. Det måste man ju göra på Alla ♥ Dag. Det är idag vi ska påminna oss själva om all den kärlek som finns omkring oss. Igår var jag vid stranden och knäppte den här bilden. Den symboliserar verkligen kärlek för mig. Önskar dig Bloggis en alldeles underbar dag! Tack för att du alltid kikar in här! Det gör mig GLAD! Mycket gladare än du tror! Ta hand om alla du älskar extra mycket idag!


En dag på stranden




Så var vi tillbaka på Gran Canaria. Iallafall i bildform. Det hade varit riktigt härligt att vara på plats igen. På riktigt. Jag saknar att bada fötterna i havet, gå runt barbent och känna att solstrålarna värmer.

Måndagskväll & klänningar

Hejsan Bloggis! Hoppas du fått en härlig start på veckan. Jag sitter här och laddar inför morgondagens kemiprov. Det sista provet innan lovet. Jag kan inte beskriva med ord vad skönt det är! Sista provet! Ska bara skriva klart det här blogginlägget sen ska jag gå igenom alla kemiska beteckningar, molekylföreningar och blandingar en sista gång. Resten av kvällen ska jag kolla på teve. Familjen Annorlunda står på tvschemat. Tycker det är så mysigt.


Ikväll vid stranden

Också ska jag kolla balklänningar. Det börjar bli dags att bestämma sig. I ett läge som detta är det riktigt kämpigt att vara en tvek-Maja! Den här passar väl mig? Snyggt fall. Eller nej, fan vad ful den är. Jag byter. Åh, den här! Wow, vad fin! Gullig detalj där fram. Den här modellen passar mig! Ja, den blir perfekt. Men vilken färg då? Blå, den är ju snygg! Eller vänta, funkar den verkligen till min hårfärg? Man kanske borde ha en grön så det matchar mina ögonen? Ja, det kan bli snyggt. Men fy för! Grön är gräslig till min hudfärg. Nej, jag får testa en annan. Och så fortsätter det..

Min dag; i bilder



Hejsan Bloggis!
Hoppas du har det bra i snövädret! Kan man tänka sig. Det känns som alla går och suktar efter vår och pasteller också får vi detta. Vinter och vitt. För min del gör det ingenting. Jag tycker det är mysigt och lyser upp både morgnar och kvällar. Bara det håller sig till snö och inte töar. Idag har vi haft våra små gamlingar här på middag. Jag har sprungit mellan dem och mitt plugg. Detta eviga jävla pluggade. Vill det aldrig ta slut? Sportlovet är sååå efterlängtat. En vecka kvar! Jag hann även vara ute en stund och leka med kameran. Saknar att fota och vara kreativ! Det ger så mycket! Nu: träna inför redovisningen imorgon. Inlärningspsykologi och psykologi in my as!

Påväg till stranden



Under vår nästsista dag på semestern kom jag fram till att vi hade fotat betydligt för lite på resan. Så jag bestämde mig för att ta igen alla "förlorade" bilder genom att fota supermycket den här dagen. Och jag lyckades ganska bra. Fortsättning följer..

Post från USA & lite kallprat

Hallå torsdag! Jag kör på tomgång just nu. All bensin har förbrukats till pluggandet. Jag är iallafall glad att det är fredag imorgon! Det ska bli så otroligt skönt med helg! Synd bara att nästa vecka är full med nya prov och redovisningar som gör att helgen är räddad från pluggfri-monstret (är enoooormt tacksam över det!) Men det finns mycket roligt som händer också! Idag, till exempel, väntade en härlig överraskning när jag kom hem från skolan. Brev från Malin! Brev. Från. Amerika. Wehooo! Jag tycker det känns skithäftigt att detta brev, som jag håller i, har Malin hållt i för bara några dagar sen. Den här häftighets-känslan kan ha att göra med att jag är tung i huvudet och övertrött men ja, det känns riktigt fränt!



Mer som är bra? Jo, att det är soligt varje dag. Det har det varit i två veckor nu och det gör susens för humöret (detta hade dock inte mamma och pappa instämt med, att det gör under för mitt humör alltså). Mer då? Jo, att det är kallt ute. Det gör ju att man fryser men det känns ändå bra och tryggt, att Sverige fortfarande kan bli så här kallt! Igår morse, när mamma hade rastat Cindy och skulle gå till jobbet sa hon "det är varmt idag!" "Jaha, hur varmt är det då?" frågade jag. "Ja, idag är det -1,3 grader!" Jag hoppas du har det bra och att din helg blir -----> flkfhlkdhfldhjfhjd <---- så här bra!

Utbildningsmässa

Hejsan hoppsan! Idag har vi Utbildningsmässa på skolan. Jag som redan är förvirrad över vad jag ska göra efter gymnasiet blir bara ännu mer snurrig i huvudet nu. Om 5 minuter ska jag gå på föreläsning hos polisen! Spännande! Sen ska jag hem och plugga! Ännu mer spännande! GLAD ONSDAG önskar jag dig!


På bättre humör



Så.
Nu har jag varit en sväng på Friskis med mamma och ätit middag så nu är mitt humör på bättringsväg! Tur det! Ska sätta mig framför teven nu och kolla på Så Ska Det Låta. Kan inte låta bli att störa mig på att det programmet går på söndagskvällar. Det känns fel. Men jag ska låtsas att det är fredag med att äta chips och choklad! Imorgon ska jag iväg med min klass och spela laserdome! Jag har aldrig spelat (spelar man laserdome?) förr. Så det ska bli kul att testa på. Har hört att man inte ska ha på sig vita kläder för de lyser upp. Så. Alltför den här veckan. Vi ses nästa! Och då börjar jag räkna ner till sportlovet. Två veckor bara.

Nu: teven, godis och göra flätor i håret.

Ursäkta gnället



Hejsan Bloggis
! Då var det SÖNDAG och vart f*n tog helgen vägen kan man fråga sig.. Jag sitter här och är på söndagshumör (inget positivt) och gnäller och muttrar för mig själv att jag har så mycket i skolan. Jag fattar inte vittsen med att ge oss elever helg när det enda vi måste göra på helgen är att plugga. MEN ja. Jag ger mig nu för läxor för idag tror jag. Imorgon har jag psykologiprov och matteprov och det kommer gå vägen. Positivt tänkande. Inget mer snack om skolans planering nu. Istället sticker jag till gymmet en runda. Mitt hår är fettigt men det kvittar. Får ta på mig en badmössa så ingen tänker på det.


Bergstigning


Vår utsikt






En misslyckad hoppbild

En lite bättre!

Vårt hotell



Vårt hotell på Gran Canaria var väl, hur ska man uttrycka det, sådär.
Allt kändes lite halvdant. Mitt och Adam rum till exempel räknades knappt som ett rum. Vi bodde mer i en fängelsecell. Kala väggar, ett fönster högt, högt uppe att vi inte såg ut och det enda som fanns i rummet var två sängar. Men nu var det inte vårt rum vi skulle prata om. Utan vår utsikt från balkongen. Vi hade havet till vänster och ett stort, maffigt berg, med ett kors på toppen, till höger. Vid varje frukost kollade vi på alla som gick på berget och vi ville såklart också anta oss den utmaningen. Så en morgon knöt vi joggingskorna och började vår bergsklättring. (Hoppas det låter som att det var jättehögt och näst intill omöjligt att bestiga). Efter mycket möda och besvär var vi äntligen uppe på toppen! Vilken utsikt! Fantastisk! Vi såg hela vår bergssida där vårt hotell låg och ner mot Arguineguín och Anfidelmar (stranden).


Fredagskänsla!



Åh, det var länge sen jag var så här glad för en fredag!
Känns så gött! Jag har haft så mycket den här veckan. Den här har varit riktigt tung. Idag hade jag två prov och på måndag har jag två. Men jag släpper det för ikväll. För nu ska jag bara ha fredag! Och det ska jag fira med riktigt goda saker. Egentligen har jag ett litet löfte med mig själv att bara äta popcorn och slusklubbor. Men ikväll ska banne mig det löftet spräckas! Jag ska övertala Adam att köra mig till affärern (vill inte cykla, det är NIO minusgrader ute). Imorgon är det föresten Melodifestivalen! Wiii! Det gillar jag! Någon ni har förväntingar på? Jag hoppas Marie Sernholt är bra!


Onsdag 14.09



Hej gullungar!
Vet att man inte ska skriva sådana här tråkiga inlägg i stil med "förlåt för att jag inte bloggar". Men nu gör jag det iallafall. Just nu är skolan så krävande att jag vill halshugga den. Men det är ju inte så lätt att göra det. Nästa vecka har jag tre prov inom loppet av 24 timmar. Känns så där lagom härligt. Men när jag har tagit mig över det här pluggberget lovar jag att blogga vanligt igen. Nu: plugga Matte C. Tangenter, växande och avtagande, ändpunkter och sånt roligt!

RSS 2.0