Storm & Skåne runt!


Förra gången det var en ordentlig storm gick jag och Cindy i skogen dagen efter. Vi hoppade över träd som låg kors och tvärs. Jag hade problem med att ta mig fram medan Cindy fullkomligt älskade det och var snabb som en jag-vet-inte-vad. Hon hittade även en pinne lika stor som hon själv.

Varför skrev jag det där med att jag är så nöjd med Skånetrafiken förra veckan?
Sen dess har det bara strulat! Men jag försöker tänka att jag ska vara så tacksam att jag inte är med i olyckorna som man hör om utan att jag kommer lindrigt undan och bara blir drabbad av förseningar. Det hade verkligen kunnat vara så mycket värre!Men just där och då känns det så segt. Framför allt idag när jag hade redovisning och det var viktigt att komma i tid. Varför skulle stormen slå till i natt? Tåget som skulle gå till Lund kom aldrig på morgonen så jag hoppade på ett annat som tog mig till Helsingborg. Väl där fick jag veta att all tågtrafik söderut var inställd på grund av en olycka. Så jag hoppade på en ersättningsbuss som åkte halva Skåne runt. Skojar inte. Gantofta, Vallåkra, Billeberga, Teckomatorp.. Resan tog totalt tre timmar! Men det sjukaste är att jag kom fram till föreläsningssalen i EXAKT samma sekund som det är min grupps tur att redovisa! Redovisningen gick bra, tror jag, även om det alltid är lite skrajigt att stå inför en grupp att prata. Man har allt så klart för sig här hemma när man övar men när man väl står där framme och alla tittar på en så kommer man knappt ihåg vad man skulle säga! Resten av dagen har bestått av att ta sig hem, fixa ärenden på stan och en liten promenix med Herr Storm Gorm!

Tyda drömmar

På sista tiden har jag drömt otroligt mycket! Eller rättare sagt: jag har kommit ihåg vad jag har drömt! I detalj. Vissa morgnar har jag skrattat högt för att det varit så himla knasigt. En natt drömde jag att familjen och halva släkten åkte på utflykt i en bil. Solen sken, det var sommar, alla var på superbra humör och sjuka släktingar var plötsligt friska och yngre (?). Men den glada stämningen byttes snabbt ut när mamma kom på min kusin att han stulit kläder från en butik. Mamma var rasande och släpade med honom till affären för att erkänna sitt brott! En annan natt drömde jag att jag och Josse skulle åka till Mallorca. Jag - som annars brukar vara den som har koll på flygtider, hotellnamn och stå för organiserandet - hade lämnat över allt ansvar till Josefine. Vi åkte ner till Malmö men när vi kom in på flygplatsen kunde vi inte hitta vår flygavgång på monitorn (det skulle lyfta 10:40 - hur kan jag ens minnas det??) men då upptäcker vi att flyget ska gå från Laholm (av alla ställen - som inte ens har någon flygplats så vitt jag vet). Sagt och gjort. Vi åker till Laholm, kommer med flyget och landar till slut i Turkiet (??). För ett par nätter sedan drömde jag att jag och Marcus bodde i en studentkorridor och delade rum med en tjej i min logopedklass, som jag knappt pratat med. En dag när hon gick ut från rummet (hon skulle ut och röka - och frågade oss vilket håll man sippar - eller vad det heter, på) såg vi hur en hundvalp började krypa upp på väggen (hahaha) vid hennes säng.

Elina äger en butik och säljer magiska nagellack utan att hon vet om det

Den senaste drömmen jag minns är att Elina köpt en sminkbutik dit fyra killar kommer och när de misstänks för att terrorhota butiken gömmer de sig i en garderob. Sen kommer Elinas och min gemensamma gamla klasskompis dit för att köpa nagellack. Elina visar ett nyinkommet med alla regnbågens färger. Det coola var att om man hällde ut nagellacket så delades alla färger upp som i ett rutnät. Som Kalle Ankas schackbräde-färg i tomteverkstaden. Ja. Alltså. Så märkliga drömmar! Jag tycker mest det är roligt men försöker samtidigt dra paralleller med verkligheten. Vissa går det ju att hitta kopplingar till men andra är bara helt befängda och orealistiska!

Ständigt dåligt samvete



Alltså Bloggis!
Förlåt för att jag är sämst på att blogga just nu. Jag har ständigt dåligt samvete över det. Men när jag säger så låter jag som en gammal morsa! Men du är ju min lilla bebis, som jag ska vårda men för tillfället vanvårdar! Det är inte alls meningen! Det känns föresten som att jag börjar varje inlägg likadant. Med att ursäkta mig för min sporadiska närvaro. Blä. Jag ska försöka bli lite mer fantasifull och komma på nya sätt att uttrycka mig på! Ni ska i alla fall veta att jag uppskattar att ni är tappra som kikar in här då och då! Trots att ni möts av samma inlägg alldeles för ofta. Jag har, som jag alltid säger numera, haft fullt upp hela veckan lång! Om det inte har varit föreläsningar som avlöst varandra så har det varit ersättningsbussar som tagit en massa tid, rapportskrivning, planering av redovisning, Bachelor-tittande (mina två favoriter är kvar - nu är det så spännande!), vikariering på äldreboendet och ett intensivt inmatade av kommande tenta. Ja, nästa vecka är det dags. Lagom taggad. Men efter en monstervecka tänkte jag var helt ledig ikväll. Jag planerar att dricka ett glas rödvin (ur mitt Essence-glas - känner mig så töntig men eftersom jag fortfarande bor hemma och inte har packat upp mina glas så har jag bara ett framme för att liksom kunna längt-dricka ur - mmm). Hoppas ni har överseende med mitt dåliga bloggande! Det blir snart bättre! Trevlig helg!   

Jag KAN!

 
.. och ja, jag fick äta upp det där som jag sa i morse om att Skånetrafiken alltid håller tågtiderna!
Efter att jag postat blogginlägget stod tåget kvar på perrongen i en hel timme. Så när tåget egentligen skulle ha ankommit till Lund avgick det från Ängelholm. Sånt gör mig tokig! Men förutom det har jag haft en bra dag! Jag har halkat fram på isgator, haft föreläsning om barnspråk och filat på grupparbetet. Jag gick även och hämtade ut hemtentan. Där var en fråga som jag knappt trodde jag skulle klara. Jag nämnde den här på bloggen, "frågan från avgrunden". Men det roliga är att den, som var absolut svårast, fick jag godkänt på medan frågan som, enligt mig, var den mest självklara ska jag göra en komplettering på. Men det gör inte så himla mycket. Jag är bara så glad att jag slipper göra om en fråga och att kompletteringen känns hyfsat enkel! Mest av allt är jag så grymt stolt över mig själv att jag gjort en tenta - en hemtenta där man ska utgå och referera till böckerna - med endast engelsk litteratur! Det trodde jag aldrig för några månader sen! Jag som oroat mig hela sommaren - eller ja, sen lektionerna på högstadiet - för att det här skulle komma och nu har jag bevisat för mig själv att jag klarar det galant! Hade gärna firat med en sangria ikväll men en klapp på axeln och ett glädjeskrik får duga så länge!    

Att åka tåg



Sitter på tåget mot en dag i Lund. Det är så sjukt kallt idag. -10 grader när jag gick hit. Tänkte slå igång en jullista på Spotify nu. Det här är typ den mest avkopplande stunden på hela dagen. En timmes plugg eller, som idag, en timmes musik medan tåget susar fram! Idag är det dock ingen säker pendlardag. Man vet aldrig vad den här snön kan ställa till med. Nu ropade de precis ut i högtalarna att det sitter fast snö i växlarna. Det kan bli spännande att se NÄR vi kommer iväg, eller OM vi överhuvudtaget gör det! Men ska jag vara helt ärlig tycker jag att Skånetrafiken sköter sig exemplariskt hitintills! Under det 1,5 året som jag pendlat har tågen kanske krånglat max fem gånger. Men det får jag kanske äta upp idag.. Hoppas ni får en HÄRLIG måndag! 

Snöyra

Det hade ju varit roligt att visa en bild från idag här på bloggen. Men alla bilder som jag tog i snölandskapet blev suddiga. Jag tror inte att systemkameran klarar av temperaturförändringar. Eller jag har hört det på en kamerakurs som jag var på för flera år sedan. Kursledaren sa att kameran behöver vänja sig vid värme/kyla och även om det kan låta lite löjligt så stämmer det säkert. Och ja, det fick den inte göra den här gången. Men vem fick det egentligen? Det började snöa igår eftermiddag och några timmar senare var det snökaos! Jag och Marcus körde på eftermiddagen till Höganäs, för en kväll hos ett par kompisar. En väldigt trevlig kväll för övrigt. Vi blev bortskämda (båda två är kockar!!) med hemmagjorda hamburgare och en len chokladpudding på Morbergs recept. Vi spelade Monopol och Marcus vann överlägset.

När vi skulle köra hem insåg vi dock inte allvaret i den snöstorm som det varnats för (som jag helt hade missat?!). Det blev vi dock varse om ganska snabbt! Jag har aldrig tidigare kört så varsamt och hållit så hårt i ratten (är öm i handlovarna idag). Jag fick köra i 50 på 90-vägen. Vissa partier hade bilen inget grepp alls i vägbanan. Hemskt! Efter en stund kunde jag inte se min placering på vägen. Var jag på väg ut i diket eller över på den motsatta körfilen? Snöflingorna som yrde gjorde mig helt lost! Och när jag skulle vika av från 90-vägen var det nästan så att bilen gjorde en U-sväng. Det var så sjukt halt!

Men det värsta av allt - på sista sträckan mötte vi en polisbil med blåljus. Den stannade cirka hundra meter framför oss. När vi körde förbi sakta ser vi en bil på vår högra sida som bokstavligt talat kramar om ett träd i diket. Bilen hade alltså kört så fort in i trädet att motorhuven gått i två delar och omslutit trädet. Tänker på föraren. Hur många var de? Har de överlevt? Sista biten hem kröp jag fram. Och när jag väl hade landat i min säng var jag nästan lite i chock och samtidigt så otroligt tacksam att vi kommit hem helskinnade!


Om vi bortser från vilka omständigheter snön medför så ÄLSKAR jag den här vita vintervärlden! Är det inte urmysigt? Igår fixade mamma och pappa med julgardiner och belysningar i flera fönster och idag när vi vaknade till två decimeter pudersnö kändes det helt rätt! Snön lyser upp och ger en varm känsla. Det känns som det var år och dar sedan vi hade så här mycket snö? Hade vi ens någon snö förra året? Idag tänker jag hur som helst lite extra på Cindy. Hon hade fullkomligt älskat att hoppa i snön, att rulla sig och borra ner sitt lilla huvud så hon blir alldeles vit i pannan! Jag hade velat ha vår julhund här ♥.  

Gott & blandat

Känner att jag varit usel på att blogga den här veckan. Det känns knappt som jag hinner med något, ska ni veta, annat än att plugga och åka tåg, haha. Men för att vara allvarliga för en liten stund så har jag ju pratat om den här rädslan som jag helt plötsligt känner i och med allt hemskt som händer i världen. Efter händelserna i Paris förra helgen har jag till och med tyckt det varit obehagligt att åka tåg. Fruktansvärt att man ska behöva känna så. Rädd för sin egen vardag. Rädd för att någon ska gå in i vagnarna och meja ner alla pendlare. Man har ju ingen flyktväg. Nej, katastroftankarna är många i dessa tider!

Den här veckan har även inneburit mycket skola - som jag kanske borda sluta tjata om. Men. Ja. MEN. Men idag får jag tillbaka resultatet på hemtentan. Därför har det varit så mycket "på spel" att jag knappt kunnat koppla av. Jag har liksom haft tankar i två kurser samtidigt och då är det lätt att bägaren rinner över. Dock har jag inte fått svaret än då man måste hämta ut resultatet i Lund, vilket jag inte har orkat göra idag eftersom jag inte hade några föreläsningar. Så jag får gå på helspänd hela helgen helt enkelt.. Idag har jag - istället för att åka fram och tillbaka - kunnat vara effektiv och läst om dialekter, språkförändringar och hur barn tillägnar sig språk, intressant! Men kan bli galen på mitt kontrollbehov! Fullkomligt GALEN! Jag vill kunna parera mellan att vara en som tar lätt på sidhänvisningar och grupparbeten. Men jag måste läsa allt och göra mitt bästa i allt. Varför blir vissa människor så?


Om vi släpper skolan för en stund. Igår var jag och MarcusKlitterhus - en mysig restaurang som ligger precis intill havet. Dessvärre var det bäckmörkt ute så trots att vi hade ett fönsterbord kunde man inte ens ana vattenbrynet, haha. Vi borde ju ätit där på sommaren eller åtminstone när det var ljust ute men det är lätt att vara efterklok! Vi hade ett presentkort som snart går ut - och då julborden börjar idag (vilket jag inte är något större fan av) - fick vi lite brått och gick på en torsdag! Men det var väldigt härligt! Allt jag gör med den killen är härligt! Marcus är så positiv och snäll och är enkel som person och social och har humor och tiden med honom går så otroligt snabbt! ♥ Det är även mysigt att inte alltid samla alla "aktiviter" till helgen! Vardagen behöver livas upp emellanåt! Jag åt fisk och Marcus kött. Som tilltugg fick man bröd med smör med tryffel i (så GOTT!!). I julklapp önskar jag oss ett nytt presentkort på något härligt matställe. Det är roligt att gå på restaurangar som vi annars inte hade unnat oss! Nu ska jag hålla kväll, ladda godisskålen, lägga benen högt och slå på teven efter en intensiv vecka! Trevlig helg Bloggis!

Lingvistiska krumilurer



Jag vill blogga men jag vill inte tjata om skolan men eftersom det är det som snurrar runt i huvudet så blir det svårt att tala om något annat.
Så idag får det bli ett plugginlägg helt enkelt! Jag läser just nu om grammatik - om huvudsatser och bisatser, om adpositioner och kasusmarkeringar, om subjekt och predikat, om syntaktiska funktioner och om grammatikaliseringsprocesser. Några av er förstår sig säkert på dessa begrepp men vad jag kan komma ihåg var det senaste i sjuan som jag talade om subjekt och predikat. Det är åtta år sedan. Hur ska jag minnas? Nu läser jag en kurs i lingvistik där allt det här (och mycket mer) dyker upp igen. Problemet är det att detta verkar inte vara en grundkurs i lingvistik utan både boken och föreläsaren tar förgivet att vi ska kunna grunderna för att nu gå vidare och förklara hur begreppen bygger på varandra. Jag förstår att vi inte kan examineras i enklare språkliga begrepp (som vi hade på högstadiet) men någon form av genomgång på det mest grundläggande är väl inte för mycket begärt? Förstår inte logiken. Det hade räckt med en föreläsning och jag tror fler hade hängt med på tåget. Men nu är det bara PANG på och så här är det liksom med allt. När jag nu ska försöka bena upp alla begrepp så sammansmälts dem och jag vet varken ut eller in tillslut. Nominalfraser är uppbyggda på ett sätt och verbfraser på ett annat. Och då ska vi förstå att verbfraser består av verb (det köper jag) men även att nominalfraser består av substantiv (men SÄG det då?). Ja, som ni hör - det är mycket förvirrande. Nu tänker ni väl antingen att jag är trög för att jag inte förstår språkliga konstruktioner eller så kanske ni kan känna med mig lite. Nu ska jag rensa huvudet med en promenad och sen ska jag laga min nya favoriträtt - lax med sojasås, äggnudlar och massa wokade grönsaker! 

Pippiskor



God morgon söndag!
Det var fotboll igår och Sverige vann - tack och lov! Annars hade det inte varit några glada miner på killarna. Men vill inte analysera matchen utan prata om något, som enligt mig är, bra mycket roligare! Jag tänkte visa mina nya skor som jag köpte häromdagen. Har letat efter ett par lite grövre svarta kängor. Jag ville inte ha några fodrade då jag tycker det är så opraktiskt när man är i skolan (är mycket inomhus = blir väldigt varmt). Jag ville däremot har snörning, en liten klack och svarta i äkta skinn. Jag såg framför mig att det skulle vara snyggt till klänning (och svarta strumpbyxor) men inte festfint utan mer vardagsklätt. Ja, jag hade många krav kan man säga. Jag fick leta länge då det finns många "småfel" på alternativa kängor. Dessa hittade jag på Scorett - Vagabond! Älskar Vagabond! Jag, som går lite vinklat inåt med foten, och annars har fått byta skor varje säsong, tycker att det här märket håller trots mina snedsteg (vilket göteborgsskämt, haha). Jag har ett par sedan tidigare och ju mer de används desto snyggare blir de. Okej. Det var dagens rapportering om skor!

Ont & gott

Hej lördag! Vaknade upp med en klump i magen. Läste om det fruktansvärda som hänt i Paris innan jag somnade igår kväll. Vad är det som händer egentligen? Tänker på anhöriga - hur många det blir som drabbas. Det är en världsnyhet idag, då alla tankar går till de berörda, men om några dagar eller veckor rullar livet på som vanligt igen för de flesta av oss men familjerna ska leva med detta tills dem dör. Nej, fy! Snart vågar ingen röra sig fritt längre utan att vara oroliga. Jag tycker det är så obehagligt!


Min fredagkväll intogs på en väldigt trygg plats. Jag och Matilda hade bestämt oss för att göra tapas. Vi gick till Maxi, skrev snabbt ihop en inköpslista och handlade massa gott. Vi gjorde tomatsalsa, pasta med fyllning och till detta tillbehör som soltorkade tomater, bröd, oliver, tapenade och charkuterier. Sen lekte jag frisör - tonade Matildas hår. Har aldrig tidigare tonat/färgat mitt eget eller någon annans hår - så det var spännande! Håller tummarna att Matilda vaknade upp med en jämn färg i håret idag, är lite nervös faktiskt! Nu tänkte jag ta tag i denna soliga lördag. Jag ska städa, promenera och göra några ärenden i stan! Ikväll blir det fotbollskväll hos Marcus!

Försöker få julstämning



Okej. Jag har inga bilder att visa = suget på att blogga försvinner. Okej. Jag har inte tid heller. Eller tid har jag men lägger den inte på bloggen. Men nu ska jag ta mig tid och jag skriver vad som dyker upp i huvudet. Jag ska nog kunna få ihop ett inlägg ändå! Min dator är seg dessutom så det gör inte blogghumöret  bättre. Jaja. Nu ska jag berätta spontant vad jag tänker på. 1. Jag har dåligt samvete för att jag inte pluggat så bra i veckan. 2. Jag har lite smått panik för att jag inte förstår lingvistik-kursen. Läraren tar för givet att vi vet vad demonstrativa pronomen och annat jox är för något. Och det kan inte jag. Och då hänger jag inte med i det mer komplexa han går igenom på föreläsningarna. Sånt gör mig tokig! Okej. Mer som hänt? 3. Jag vill komma igång med träningen igen. På riktigt den här gången. Men min förkylning försvinner inte. Och det är väl så typiskt? Att det är alltid när man INTE FÅR träna som man VILL göra det. 4. Ikväll har jag och mamma varit på Hedentorp (blomsterbutik) för "julmys". Massa tända ljus, eldstad och inspiration! Förra året köpte jag en amaryllislök (?) i en glaskruka. 5. Jag har dock inte ALLS någon julstämning i år. Det är för varmt. Det är som en vårdag ute (11 grader). 6. Men när det väl blir advent tror jag att det känns mer rätt att spela julmusik och DÅ, då kommer julkänslan på köpet! Okej. Jag kunde knåpa ihop ett blogginlägg trots allt! 

Efter en dag på Gekås


Jag känner mig nästan lite berusad.
Är snurrig av alla intryck på Ullared. Det är nämligen där jag spenderat (pengarna) dagen! Jag och ett par kompisar körde tidigt i morse. Vi tänkte: ingen löning, pension eller barnbidrag i sikte = mindre folk. Vi tänkte: en dag mitt i veckan = mindre folk. Men vi tänkte samtidigt: så kommer säkert fler att tänka! Och mycket riktigt - där var gott om människor, om man säger så! Men så länge man springer runt med sin lilla korg och låter vagnen stå så funkar det! Vi fyndade en hel del! Jag fyllde på det sedvanliga strumplagret med prickiga och randiga varianter, väskförrådet med en grå liten karamell och badrumsskåpet med diverse prylar - torrschampo, tandborstar och hårinpackning! Chokladhyllan fick också en påfyllning med Lindt Sea Salt - HALVA PRISET. Ja, jag gick banans kan man säga! Jag köpte även en medicinboll till trädgårdsträningen! Himla smart grej när man ska göra situps! Såg en SÅ fin vinterjacka för 299 kronor - som hittat! Men tyckte den kändes bekant och kom sen på jag har en som nästan ser på pricken likadan ut, haha. Men vilket fynd det skulle varit - dessvärre är det väl snarare garderobsutrymmet som skriker NEJ till fler jackor. Det slank ner en och annan julklapp också förstås. Och nu tänkte jag sätta igång julmusiken och ha tomteverkstad här! Allt ska slås in - hittade så fint "metallic" julpapper! Jag ska försöka mig på att skapa lite julstämning. Det hade varit så mysigt. Sen ska jag se The Bachelor! Hoppas ni haft en bra tisdag Bloggis!

Mitt runda matbord


Det kan väl inte ha undgått någon att jag vill ha ett runt matbord.
Jag älskar känslan man får när man sitter runt ett runt bord (hm, bra beskrivning). Det är en helt annan än vad ett rektangulärt bord ger. Det känns ledigare på något sätt. Man sitter inte mitt emot varandra utan det blir mer hemtrevligt. Jag var hemma hos Malin i fredags och då bekräftades min känsla. Hon har ett runt bord i köket. Vi åt soppa med knäckebröd och hade tända ljus medan regnet och musiken hördes i bakgrunden och JA, det var precis så där mysigt som jag föreställt mig. Och ja, det runda bordet bidrog till den där känslan. Jag bara älskar det! Så efter vårt Ikea-besök igår, då jag drömde mig bort till mitt gröna kök, har jag kikat runt på nätet och den butik som jag inspireras absolut mest av gällande detta är Mio! Pinnstolarna är väl också så himla fina! ÅH! Kan längta ihjäl mig!

Söndagssyssla



Jag försöker komma på något att blogga om.
Men jag har ingen passande bild att ladda upp så då blir det så svårt att hitta något vettigt. Vad gör ni en söndag som denna? Jag tycker att höstperioden har gått in i sin tråkigaste fas nu. Det är så grått det bara kan bli ute. Löven har fallit och klockan fyra börjar det mörkna. Nu hade jag gärna flytt utomlands för en vecka eller två. Idag har jag hur som helst varit på Ikea i ett par timmar. Gillar att drömma mig bort, att hitta min stil och inreda i huvudet. Att vara på Ikea känns väl som en äkta söndagssyssla? Vi åkte tidigt då vi tror att många tänkte samma tanke. Sen gick vi in på Väla och pratade med Telia- och Apple-folket om telefoni. Vi får se hur det blir men jag är bra sugen på en ny. Min laddare är så opålitlig nu att jag håller tummarna varje kväll att den lilla blixten ska dyka upp i högra hörnet, sms kommer inte fram längre och som ni vet går det knappt att ringa med den längre. Men det är en bindningstid som bråkar med mig så måste ha tålamod ett tag till.. Okej. Det var min söndag det! Nu laddar jag för en full måndag med lingvistik. Vi ska leta upp eller själva spela in en konversation och sen analysera den, spännande! Men det här med att transkribera har jag gjort i Svenska C och det tar sin lilla tid, om man säger så. Den här veckan är även proppad med massa roliga saker (som finns med på min höstpepp-lista) så som restaurangbesök, biopremiär och julkväll på en blomsteraffär i krokarna! Välkommen vecka 46!

Bokmal



Jag landade precis i soffan efter en heldag i skolan.
Först hade vi en föreläsning i lingvistik. Jag tycker att han krånglar till allt. Jag får liksom inte riktigt grepp om vad det är för något. I eftermiddag har vi lyssnat på presentationsteknik, väldigt intressant! Knep och tips för hur man ska få en muntlig redovisning till att bli bra! En Powerpoint får max ha sju punkter, man ska bara använda bilder som förstärker ens budskap och gärna en svart bakgrund med vit text! Nyttigt vetande! På tågresan har jag läst i min bok som jag lånade igår. Jag plöjde några kapitel på kvällen, idag på tåget och sen en stund på trappan när jag kom hem. Och nu är den slut. För den var bra. Låna och läs. Eller köp och läs. Men läs. Jag tycker det är så gripande att läsa om människors liv. Jag kan verkligen - även om det sista orden man får säga är "jag förstår" - känna med personer. Martina Haag berättar i den här boken om hur det känns att bli lämnad. Och inte för att jag fattar hur det på riktigt känns så får hon ändå mig till att inse hur fruktansvärt det är. Ja, åh! LÄS! Också fick jag världens roligaste reklam från Iittala. Fast mest glad blev jag för det där rabattkupongerna som medföljer. Nu är jag så lomhörd och trött i hjärnan att jag tänkte skicka iväg det här inlägget och slå igång parceremonin av Paradise Hotel.  

Från sjukstugan

Lånad HÄR

Jag har väl inga större världsnyheter att rapportera om idag.
Jag har mest legat på soffan och försökt plöja ett kapitel eller två i min lingvistikbok. Den må vara på svenska men det där jublet jag jublade igår om tron att den skulle vara lättförstådd får jag nog ta tillbaka. Det känns lite som att den här kursen kommer vara som den första på socionomprogrammet. Socionomkursen vände upp och ner på hela min världsuppfattning. Allt som finns, finns egentligen inte utan är en social konstruktion. Med detta blir allt komplicerat och tvetydigt och jag som aldrig ens tänkt i dessa banor fick mig en och annan tankeställare. Det som låg i fokus var att språket är en av de viktigaste verktygen för att kunna konstruera en verklighet och den här lingvistikkursen handlar just om språket. Så det här kan bli spännande med andra ord. Förutom bokläsning har jag knaprat panodil, tagit igen några avsnitt av Så Mycket Bättre och druckit citronvatten. Ikväll ska jag se Bachelor. Någon som följer? Vet inte vad jag ska tycka. Det är väldigt underhållande att se men samtidigt så hemskt då det spelar på människors känslor (ja, jag vet att Bonde Söker Fru - mitt favoritprogram - också gör det men det här känns värre). Tjejerna trånar efter en och samma kille och flera kära till och med ner sig i honom. Alla tjejer vill tro att de är speciella för honom och att det han har sagt till var och en är unikt och inget han sagt till någon annan. Han i sin tur ska framstå att vara så himla mysig och djup. Som att han inte går efter utseendet utan pratar bara om att tjejerna har "bra energier". Han ska även ses som så himla empatisk. Men jag undrar hur empatisk man egentligen kan vara när man är med i ett sådant här typ av program.. Vad hård jag var nu mot Pär, fick nästan dåligt samvete, haha!! Min favorit är än så länge kvar så jag måste ju se hur det går för henne (som att jag kommer sluta att kolla ifall hon åker ut..). Hej hopp!

Förkylning hann ifatt mig

Nej förkylning, du får inte ta mig...

Idag känner jag mig överkörd av ett ånglok.
En förkylning har legat och grott i flera veckor men inte brutit ut då jag varit så stressad med skolan. Men nu när hemtentan är inlämnad var jag rädd att den skulle attackera mig i helgen. Men den kom först idag. När jag vaknade rev halsen och näsan rann. Men istället för att gräva ner mig så ser jag det från den ljusa sidan. Jag som hade längtat SÅ efter ett par lediga dagar fick det också och hann med allt jag ville. Så att jag sitter här måndag eftermiddag efter tre timmar i Lund och känner mig helt färdig gör inte så mycket. Att vara sjuk är även en mycket bra anledning till att bara vila och inte ta tag i kurslitteraturen (till förra kursen hade vi fyra feta engelskaböcker, till den här EN svensk - överlycklig!!!). Dessvärre blir det ingen ekonomiföreläsning ikväll. Jag som ville veta hur jag får ett rikare liv med.. Istället ska jag äta isglass, pappas paradrätt (spagetti och köttfärssås) och vila upp mig! Glad måndag Bloggis!

Gillar söndagar!



Har ni söndagsångest?
Jag kunde verkligen hata söndagar förr. Det kändes som en onödig dag då man bara ägnade sig åt att bäva inför den kommande veckan. Inte för att jag inte gillade vardagen eller skolan utan mer för att jag inte kände att jag hade behovet av att lugna ner mig och "göra ingenting". Nu känner jag mer att söndagen är en skön återhämtningsdag som jag verkligen värnar om. Förr kände jag för att hoppa över den här veckodagen men nu är den nödvändig för att jag ska orka. Så idag har jag tagit en lång sovmorgon, lyssnat på favoritpodden, förberett vad vi ska äta i veckan, beställt pizza, ätit pizza och skrivit ut nytt schema. Imorgon börjar en ny kurs - lingvistik, som är språkvetenskap om jag förstått det rätt. På kvällen ska jag på föreläsning i Helsingborg, "Ett rikare liv" med Charlie från Lyxfällan. Han ska ha en gratis föreläsning - varför vet jag inte - men då tänkte jag passa på att lära mig ett och annat om ekonomi! Nu blir det chips, dipp och Solsidan! Glad söndag!

Naken i oktober


Hej november och välförtjänta huvudvärk! Igår vankades det halloweenfest! Jag var utklädd till häxa med krokig näsa och under kvällen syntes både en joker, en mördare och ett och annat spöke! Jag kan inte låta bli att tänka tanken "är han utklädd eller gömmer han sig bakom masken med hemska avsikter"?. Den tanken har aldrig tidigare slagit mig men nu för tiden känns det som att vad som helst kan hända.. Fy! Hur mår ni idag? Kan ni tänka er att det redan är november? Jag tycker det känns för varmt för att vara årets nästsista månad. Och på tal om värmen så måste jag ju bara berätta vad jag såg på stranden häromdagen. Jag gick längs med vattenbrynet och såg något stort beige långt framför mig. Först trodde jag att det var en båt som någon lagt upp på land. Men ju närmare jag kom desto mer såg det ut som en människa. Och mycket riktigt - en gammal gubbe låg SPRITT SPRÅNGANDE NAKEN på stranden. En eftermiddag i oktober. 1. Varför ligger han och solar i 10 plusgrader? 2. Varför NAKEN? Hade det inte varit för att det var mycket folk på stranden den här dagen så hade jag ta mig tusan blivit rädd (och ännu mer äcklad än vad jag redan var). Vissa människor förstår man sig verkligen inte på, haha. Nu ska jag hoppa ur min pyjamas och ta tag i denna söndag!

RSS 2.0