Sjukstuga

God morgon! Jag är hemma idag då jag igår vaknade upp med halsont och tungt huvud. Redan förra veckan kände jag mig lite risig, var tungandad och hade ont i halsen så fick vara hemma två dagar. Så jag trodde det var över för jag mådde bra i helgen men nej, det kom tillbaka och den här gången kändes det mer som en "vanlig förkylning". Men så himla segt! Sen kan jag ju inte låta bli att fundera över om det är ett vanligt virus eller corona. Hoppas såklart på det förstnämnda! Så vad har jag gjort nu när jag varit hemma? Förra veckan läste jag boken Pratlust och talängslan. Det är en bok om selektiv mutism, alltså barn som är tysta i vissa situationer (oftast på förskolan och skolan) men pratar mycket i andra situationer (oftast hemma med familjen). Så spännande läsning! Omhändertagandet vid denna diagnos är inte helt självklar tyvärr så patientgruppen faller lätt mellan stolarna. Varken psykologer eller logopeder läser något om detta i sina utbildningar, vilket är märkligt! 

(null)
 
Sen har jag även försökt vara så mycket ute som möjligt! Jag har gått till skogen och havet och andats frisk luft! Så himla skönt! Igår började jag även titta på Syrror på Cmore. Jag är inte så mycket för filmer (tycker det är jobbigt att sitta still så länge) men serier är kul, speciellt när man kan sträckse dem! Jag och Marcus har även precis sett klart Fartblinda. Spännande och lagom läskig. Är det FÖR läskigt får jag bara ångest och scenerna kan spelas upp i mitt huvud flera veckor efter att jag sett dem. Nej, nu ska jag hoppa ur pyjamasen, borsta tänderna och se de två sista avsnitten av Syrror

Påsken

(null)
(null)

Åh vad det har varit skönt att vara ledig! Vi inledde påskhelgen med att åka en sväng till Malmö. Som jag skrivit tidigare var ju tanken att vi egentligen skulle varit i Gdansk över påsken men coronaviruset satte stopp för det. Men det blev bra ändå! Efter ett dygn i Malmö kom vi hem i fredags och då började jag rensa garderoben och flytta upp alla vår- och sommarplagg från källaren. Alltså, hur kul kan man tycka att det är? HUR kul som helst! Jag riktigt njuter av det. Sätter igång en bra podd, färgkoordinerar, provar kläder och skänker sånt som jag inte längre använder. Underbart!! Efter det har jag varit på kökslådorna, städat och haft mig och i lördags engagerade jag även Marcus i det hela. Då gick vi loss med dammsugaren ovanpå skåpen och tvättade täcken och kuddar. Men vi har även hunnit med annat. Så som att äta påskmiddagar med våra familjer, sträcktittat på serien Älska mig och spelat padel i snålblåst. Idag har vi storhandlat för veckan (hela kylskåpet är fullt - känner mig aldrig så rik som då!) som kommer, planerat vad vi ska äta och sånt. Imorgon är det tisdag och det innebär lång dag för mig (8-18:30). Men snart är det helg igen, veckorna går så fort! Och maj (min favoritmånad) bjuder på två röda dagar! Så, tack påsken för i år! Du var välbehövlig! 

(null)


RSS 2.0