Förlänger sommaren

Från min summera-sommar-promenad

Sista augusti = sista dagen på sista sommarmånaden = hösten börjar imorgon?
Nej, så är inte fallet! Som ni kanske vet tycker jag inte att hösten börjar förrän i mitten på september. Närmare bestämt 15 september. Det är först då vi kan så smått börja klä oss i svart (och de tre klassiska höstfärgerna som butikerna envisas med år in och år ut - senapsgult, smaragdgrönt och vinrött - samma visa varje höst), tjata om hur mycket vi längtar efter tända ljus och mörka frisyrer. För gör vi allt det där höstmysiga redan nu kommer vi tröttna på våra snygga boots, härliga kappor och höstmiddagar lagom till att klockan slår oktober. För vi har ju förträngt någonstans i bakhuvudet, att vi sen ska dras med dessa kläder och mörka kvällar långt in i nästa vår. Så bäst att njuta av sommaren lite till tycker jag! Med tjocka tröjor och stängda skor förlänger jag klänningssäsongen och barbentsperioden. Det är min melodi! Men det här var inga nyheter va? Nej, ni vet ju redan att man ska frysa in hösten!

Sista semesterinlägget


Hej Bloggis!
Hoppas ni alla haft en härlig tisdag! Jag tänkte fortsätta med mina semesterbilder. Man kan ju inte få nog av sol och värme nu när hösten börjar smyga sig på här hemma. Eller vad säger ni? Det här inlägget får dock bli det sista från Parga. Sen har jag nog övertalat er alla att någon gång besöka denna grekiska pärla. Har jag inte? Men okej. Här kommer lite blandade bilder. Allt ifrån Marcus outfits från veckan till en kompott från balkongen, utsikten från borgen, promenaden och hotellet. Också havet förstås. Det kan jag aldrig få nog av. Vi bodde HÄR och hade väl egentligen inga vidare förväntningar på stället. Så det var kanske därför vi blev väldigt positivt överraskade. Bodde på en höjd, så det var backigt men ganska centralt ändå. Tog 17 minuter att gå till stan (ja, jag klockade) och sen fanns det en badbuss som gick från hotellet till stranden flera gånger om dagen och till byn om kvällarna. Vi blev dock väldigt förvirrade av skylten som fanns inne i suttlebussen, haha. Är det någon som kan tolka den rätt? Det jag gillade mest med hotellet var den stora balkongen, lugnet, utsikten och att man inte behövde jaga solstolar. Alea Resort får 4,5 av 5 solar av mig!

Ser ni borgen? Byn kan kännas stor när bilderna tas från alla håll och kanter. Men egentligen är det väldigt nära till allt. Det är det som gör Parga så mysigt
Marcus fick en brilijant idé utanför flygplatsen. Han insisterade att jag skulle ta en bild när han posade som på bilden ovan, haha - har inte riktigt kommit fram till varför?

Det som var lite roligt (så här i efterhand - där och då var vi mest irriterade) var att en morgon tänkte vi ta en tidigt promenad ner för backen, till bageriet för att sedan åka med bussen upp igen. Kloka som vi är tog vi inte med oss någon mobil (och kunde på så sätt inte ha koll på tiden - vilket vi kom på lite för sent) så när vi skyndat oss iväg, stressat för att hinna handla frukost innan bussen skulle gå kommer vi fram till busshållsplatsen och väntar och väntar. Vi uppskattar att tiden är 9:10 och tror att bussen ska komma när som... Vi konstaterar flera gånger att klockan MÅSTE ändå vara 9:15 nu - tiden som bussen ska gå. Men tillslut bestämmer vi oss för att fråga en gammal grek som går förbi. Vi får kika på hans klocka som lustigt nog bara är 8:50. Snopet tänker vi. Så fel man kan ha. Fattar inte hur vi hunnit promenera, handla och komma till busshållsplatsen på typ tio minuter. Väntar ytterliggare en kvart och inser tillslut att denna gamla mans klocka måste ha stannat.. Så vi har antagligen väntat på bussen i minst en halvtimme. Jaja, sånt här är svårt att återberätta. Låter ju inte alls roligt. Men det VAR kul. Jag lovar! Så kära vänner. Det var allt för den här gången. Känns nästan som att ni varit med på resan va? Hoppas åtminstonne att det varit underhållande läsning och härliga bilder. En sak är iallafall säker - jag är inte färdig med Parga!

Sommaren 2016

 
Så var semestern och sommarlovet slut för den här gången.
Ska jag vara helt ärlig har jag inte varit särskilt sugen på att börja med vardagen igen. Men så i förrgår gick jag en promenad på kvällen och summerade min sommar (gör ni också sånt?) och kom fram till att den varit riktigt bra! Jag skrev ner en massa härliga sommarplaner på en lista i juni någon gång. På saker jag absolut inte ville missa i sommar. Jag har bockat av en av kanske 15 punkter, haha. Men alltså dagarna har verkligen svishat förbi och blivit fyllda med massa roliga människor, platser, aktiviteter och jobb utan att jag behövt planera. Så några vidare sommarplaner behövdes visst inte. Hur som helst så har jag varit med om två fantastiska resor - en med familjen och en med Marcus. Jag har hunnit träffa de flesta kompisar, ätit ute mer än någon sommar tidigare, trivts på mitt intensiva sommarjobb med kollegor som gjort att det har funkat och sen har jag hunnit träffa "gamlingarna" också - vilket känns bra i hjärtat. En väldigt bra sommar med andra ord! Om det skulle vara något jag saknat så får jag ändå säga T R Ä N I N G. Nog för att jag går många promenader men den där härliga känslan som infinner sig efter ett joggingpass har jag saknat. Det får jag - som alla säger så här års - ta itu med i höst. Tack sommaren 2016 - för alla minnen jag kommer leva länge, länge på!

Tillbaks till Grekland



Tänkte att jag skulle blogga lite mer om resan innan den känns oaktuell.
Jag vet inte hur ni känner när ni är iväg men jag hade mer än gärna stannat en vecka till. Kan i och för sig tycka att två veckor är lite väl lång tid så tio dagar hade varit perfekt. Då hade vi hunnit med att äta på alla restauranger som vi blivit tipsade om och hunnit bada och sola liiite mer! Men och andra sidan är det bara en anledning till att åka tillbaka - vi vill upptäcka mer av Parga. Att man inte känner sig klar med resmålet är ju ett väldigt bra betyg. Nu tänkte jag tycka till om Pargas restauranger. Tycker själv det är roligt att kunna gå tillbaka för att se vilka vi gillade och vilka som var överskattade och priser och så. Den här gången läste vi på ganska mycket på Tripadvisor innan och hittade en hel bunt med restauranger som vi ville testa! Skriver ner de bästa här - för er, men kanske mest för min egna skull. Kommer ju åka tillbaka en vacker dag.


Taverna Andreas var min favorit sen förra sommaren, när jag var där med mina tjejkompisar. God, grekisk mat (kycklingsovlaki med pommes, sallad och tzatziki tröttnar jag aldrig på) och blev Marcus favorit för veckan. Maten var väldigt prisvärd i Parga i allmänhet och i på detta ställe i synnerhet. Konstigt nog är det priserna på matvarorna på de små supermarkets som gör att pengarna springer iväg - medan det är billigt att äta ute. En maträtt på såväl de enklare, som de finare restaurangerna kostar mellan 8-13 euro. En efterrätt kostade 4 euro. En halvliter vin kostar 6 euro och en öl 4 euro. Mycket mat och dryck för pengarna alltså. Skriver priserna för att jag själv tycker sånt är rätt intressant att läsa om när resmål rekommenderas. Andra restauranger vi gillade hette Ageis Dine & Drink, Burger House (åt den godaste hamburgaren någonsin där - panerad kyckling i hemmagjorda bröd, med cocktailtomater och supersmarrig dressing) och Ostria (pasta och pizza).


Ville även testa Baros (en modern, liten restaurang med industri-inredning) och Sakis (så grekiskt det kan bli - bilden ovan med katten - såg så mysigt ut på kvällarna med tända ljus på de små borden och med panoramautsikt över havet) men de hann vi inte med. Förra sommaren när jag var i Parga åt vi på Castello (väldigt populärt och gömt i en gränd - så vi gick dit en kväll för att boka bord men alltså det var så kusligt - stängt och alldeles spöklikt). Åt även middag på 5 Senses som låg etta på listan men där valde vi nog fel maträtt. Lyx-gyrosen var inte så lyxig. Deras choklassufflé var dock i toppklass! Mörk choklad, varm och alldeles len! Gyros rekommenderar jag istället att äta på ett enkelt hak. Riktigt gott med pitabröd, pommes och tzatziki - för 2,5 euro! Märkligt föresten att jag inte sett alla dessa gyrosställen sist jag var där. Det var verkligen tydligt skyltat överallt. Var och varannan kiosk sålde det - men det lyckades vi visst missa totalt förra gången. Ett sista tips: inget slår frukostbullarna på The Green Bakery. Bagels fyllda med oliver och chokladcroissanter VARJE morgon efter en svettig promenad gjorde susens för både kropp (nja) och knopp! Ett absolut sista tips: den godaste drinken drack vi på Caraval och den bästa sportbaren - sista tipset, lovar - (finns bara en, haha) var Top (som även låg inne på stans snabbaste wifi). Jaja, nu har ni fått en hel roman om Pargas restauranger.

Fishtaco å sommar


Åh!
Jag tycker dagarna fullkommligt springer iväg. Imorgon ska jag jobba och på måndag börjar allvaret. Jag har bestämt mig - en gång för alla - att den här terminen inte stressa upp mig i onödan. Jag måste ha i bakhuvudet att "allt löser sig". För det gör det. Alltid. Jag ska inte ha magkatarr, alldeles för mycket ångest över tentor och dylikt. Det är inte värt det. Det gör inget om jag behöver komplettera på en uppgift eller göra omtenta. Så. Då var det sagt. Nu till något mycket trevligare - gårkvällens tacosmiddag! Vi kunde dessutom sitta ute hela kvällen då Viken bjöd på sol och varma temperaturer. Fishtaco var SÅ gott! Vi panerade pangasusfileér (ägg, mjöl och ströbröd som vi blandade med chicken crips-krydda från Santa Maria) och det blev något nytt och man blev inte alls så där äckligt mätt som man kan bli av vanlig tacos. (Vi lyckades dock sätta fyr på halva köket och göra så att en tallrik gick av på mitten, haha). Men eftersom vi inte alls visste om vår nya maträtt skulle bli god hade vi försäkrat oss med att köpa nötfärs också, haha. Dumt att ta risker, menar jag. Till detta hade vi bland annat mina nya favoritchips (jalapeno) och det bästa tillbehöret - picklad rödlök! Mm. Hade kunnat äta tacos två gånger i veckan utan att tröttna. Lätt. Nu ska jag njuta av den här strålande lördagskvällen!

Pizzakväll

På tal om klänningar - här är mitt senaste inköp. Är kär i den.

Hej hallå!
Ännu en sommardag är på inträde - underbart! Jag startade morgonen med en långpromenad med Maja. Riktgt härligt! Maja är min äldsta kompis tror jag - eller säger man så när man menar att jag känt henne längst? Jaja, har ingen bild från vår runda så blir inte lika roligt att blogga om. Hur som helst. Igår handlade jag till gårkvällens middag och till kvällens fredagstacos-mys. Vi tänkte testa att göra fishtaco - med guacemole och mangosalsa som tillbehör. Återkommer hur det blev. Igår körde vi på ett säkert kort - jag, Ana Maria och Matilda. Pizza! Lärde känna dessa relativt nya vänner (om vi nu ska kategorisera alla) när vi pluggade till socionom. Trodde faktiskt att det skulle bli svårt att hålla kontakten när en efter en slutade på programmet. Nu är det bara Matilda som är tapper och går kvar. Heja dig! Men vi lyckades hålla ihop och det är jag så glad över idag. Vi brukar ses i Matildas 20 kvadratsmetersstora lägenhet och laga mat. Igår blev det hemmagjord pizza och pizzasallad (har ju testat många olika sätt att göra pizzasallad på och den HÄR blev så bra). Så gott! Med mozarella, skinka, räkor, paprika, ananas, champinjoner och massa oregano på toppen förstås. Fullträff!

Strandhäng


Vilken härlig dag!
Vilket väder att komma hem till. Det har känts som oktober hela augusti men nu plötsligt vände det. Så jag och Elina tog vårt pick och pack och åkte till stranden. Det blåste så där behagligt och var lagom varmt. Skönare värme än i Grekland. Men havet var inget att hurra för. Grumligt och skitkallt. Där slås Medelhavet med hästlängder. Vi passade på att äta glass också. Eller ja, Elina åt gurkbitar och jag åt jordgubbsglass. Mm. Nu har precis skrivit ner en lång inköpslista. Ikväll ska jag till Helsingborg där pizza ska lagas och imorgon har jag och Marcus bjudit in oss själva till ett par kompisar. Har gjort så ett par gånger att vi tar med ingredienser dit och lagar middag till dem. Får bli så när man inte har någon egen lägenhet att bjuda in till...

Klänningväder

 
Hej på er! Innan jag åkte på semester hade jag varit ambitiös och gjort en packlista - för att minimera packningen och verkligen utvärderat efter Malta för att inte ha med mig ett plagg för mycket. Jag hade fel. Efter den här resan säger jag som så - 2 strandklänningar, 3 "finklänningar" till kvällarna, ett par shorts och två linnen/t-shirts. Inget mer behövs. Jo, bikini och allt sånt runt omkring förstås men i klädväg behövs inget mer. Jag älskar att bära klänning - det är luftigt, skönt, praktiskt och sen känns det som att man får passa på när man är utomlands och det är varmt för hemma i Sverige är klänningdagarna räknade. Hur som helst. Maja - och förmodligen ni andra 29 läsare - ville få en närmare titt på klänningen i ett par inlägg ner. Och självklart ska jag ordna det. Era ord är min lag. Nej men helt ärligt blir jag så glad när ni ger förslag på "ämne". Det gör ju att min fantasi tillåts att sina ibland. Okej. Ni får även en titt på min Greklands-klänning som passade üpperligt denna vecka. Matchar flaggan. Älskar att den är singoalla. Kommer från Zara. Den bruna klänningen är köpt HÄR.

Älskade Parga


God morgon Bloggis!
Här sitter jag med min tekopp och känner hur det drar från det öppna fönstret - låter nästan som att jag kan bli författare va? När man vill dricka te och luften är sval vet man att man är hemma! Men ska jag vara helt ärlig njuter jag lite av att behöva slänga på mig en tunnare jacka när jag går ut, det ligger något härligt i det! Men nu ska vi inte prata Sverige utan gotta oss i semestertider och Grekland! Resan blev över mina förväntningar. Älskar Marcus och Parga! Den kombinationen kan inte slå fel! Min kusin hade slumpmässigt bokat resa samma vecka så vi åt med dem de flesta kvällar. Mysigt att bara ta det lugnt på dagarna och roligt att sen käka middag med hela gänget. Då får man det bästa av två världar!


Tänkte att vi börjar med mina favoritbilder - de som hamnade på Instagram. Stan är verkligen pittoriesk så tycker att den får stå i fokus i detta inlägg. Trånga gränder, stenbeläggningar, hus som står uppradade i tjugo olika färger, mycket grönt och många söta tavernor. Allt detta gulliga i kontrast till alla höga berg som ramar in byn. Vi bodde uppe i berget så varje gång vi skulle till stranden eller stan hade vi full överblick - över den långa strandremsan och havet. Fast det var ännu mäktigare att vara nere på strandpromenaden eller i vattenbrynet och ha alla bergstoppar runt om en. Jag gillar berg! Det har gjort att vi fått mycket motion. Vi började nämligen, som jag bloggade om därifrån, varje morgon med en promenad. Det tog 17 minuter att gå till vårt bageri och sen var det 17 minuter uppför igen. Lagom runda i 26 grader! Nej, nu ska jag avsluta här och visa några bilder som sagt. Resten kommer snart! PS: har uppdaterat ett inlägg med bilder så scrolla ner.

På svensk mark


Hej från hemmaplan!
Efter en mycket turbulent flygresa är vi äntligen på trygg mark igen! Vi lyfte vid 21 igårkväll alltså jag tror att det har skakat nästan konstant mellan 21:30-23:30 - typ 75% av flygtiden, hemskt! Det som jag tycker är absolut läskigast med att flyga är denna turbelens och igår försökte jag bara tänka att skakningarna inte är farliga och att det bara handlar om mina egna tankar. Låter det flummigt? Det funkade iallafall! Bortsett från den lilla detaljen så har vi haft en helt underbar vecka! Jag var så förkyld och nere när vi åkte förra måndagen och kände hur en riktig grisförkylning höll på att smyga sig på men vet inte vad som hände? När jag vaknade upp på tisdagen kände jag mig så gott som fullt frisk! Var så glad över det!! Lovar berätta allt om veckan men först måste jag ladda över alla bilder - vi hörs om en stund!

Semestern fortsätter

Ser ni Marcus?

Har försökt blogga flertalet gånger men det går verkligen inte. Vet egentligen inte varför jag ger mig på det igen. Blir ju bara irriterad. Hur som helst så kör vi en dag vid poolen. Igår var vi på stranden en heldag och alltså vattnet. Det är SÅ turkost. Min kusin är också här på semester (efter allt positivt jag skrivit på bloggen om Parga så bokade hon och hennes man en resa hit) och hon säger att havet är som i Thailand. Måste ändå vara ett rätt bra betyg! Nu ska vi ta vara på de här sista dagarna av semestern och Grekland! Parga är fantastiskt! Ikväll har vi förhoppningsvis bord på restaurangen som ligger etta på Tripadvisor. Hitentills har vi blivit positivt överraskade över all mat. Vällagat och varierade rätter. Det sägs att lyx-gyros finns på menyn ikväll!


Morgonpromenad

 
Idag startade vi dagen med en powerwalk. Eller ja, först åt vi frukost förstås. Många gillar ju att träna direkt på morgonen men tror jag hade svimmat om jag gjorde det. Vi gick iallafall upp i borgen här, där utsikten är magnifik! Borgen ligger uppe på toppen på berget, där man på ena sidan ser ner till hamnpromenaden (kolla Instagram) och andra sidan ner till stranden (bilden ovan). Nu har vi lagat lunch som ska intas på balkongen och sen ska vi vidare till stranden. Sägs vara 26 grader i vattnet!

Hej från Parga



Hej, gör ett nytt försök i att skicka iväg ett inlägg.
Hotellets wifi är, som oftast utomlands, ingenting att lita på. Hur som helst så är vi framme! Imorse gick vi intill Parga och jag måste säga att jag blev positivt överraskat- alltså det var ännu finare än vad jag minns det! Lovar ta massor av bilder och uppdatera er sen! Vi hittade ett "stort" supermarket (tänk er den minsta mataffären av dem alla) och köpte frukost och dryck. Resten av dagen har spenderats vid poolen, underbart! Kanske 30 grader i skuggan, skön vind och blå himmel! Är så glad föresten - kände mig verkligen inget vidare igår och några dagar innan dess. Förkyld, hängig och blev trött av ingenting. Men så imorse när jag vaknade så var det nästan som bortblåst! Håller alla tummar och tår att det får fortsätta så. Hörs snart igen! Puss!

Packning pågår



Hej hallå Bloggis!
Jag håller på att packa här för fullt. Brukar skriva listor några veckor innan. Då behöver jag inte ha allt i huvudet, vilket är skönt för en kontrollmänniska som mig. Ett par dagar innan lägger jag fram allt på en soffa så jag får översikt, innan det hamnar i resväskan. Förra året skrev jag dock en väldigt bra packlista så den utgår jag ifrån inför sommarens semestrar. Sista dagen på Malta, när böckerna var utlästa, poddarna slut och tidningarna genombläddrade (nytt ord kanske) så gjorde jag en utvärdering av min packlista - vad som var överflödigt och vad jag saknade. Låter inte alls som att jag är en sann planerare va? Så nu har jag stenkoll på hur många tröjor som behövs (4), att mer än en strandklänning är nödvändigt (perfekt när man ska byta om) och vad som måste finnas i handbagaget (bikini, ett ombyte, sjal och sandaler). Det sistnämnda lärde vi oss efter att alla resväskor försvann både på dit- och hemvägen. Icke att förglömma är att kläderna måste gå att matcha på mer än ett sätt! Inga konstiga mönster eller färger som inte går att kombinera. Ja, det är sannerligen ingen lätt uppgift det här, med att packa rätt. Vi hörs i Grekland!

Ny tidningsera



Hej Bloggis!
Känns som att klockan är bra mycket mer än två! Men det kan ju bero på att jag varit uppe långt innan tuppen idag! Har nämligen jobbat under förmiddagen så när klockan slår elva, och jag går hem, känns det som att klockan är mycket men är så skönt att komma hem lagom till lunch. I eftermiddag har jag packat lite, handlat till resan och det bästa av allt - valt tidning till solstolen! Gillar att välja och vraka men blir ofta besviken då tidningarna mest är fulla med massa reklam. Är de inte? Tror även jag samlat ett och annat vuxenpoäng då jag tycker Solo och Veckorevyn känns.. avlägsna. Det tonårssnackas hit och dit. Nä, jag börjar känna mig för gammal för dem! Den här gången ska Femina få följa med till Grekland. Är det en damtidning? Jag har ingen koll.. Men innan vi drar iväg ska en förkylning botas, Marcus bror ska firas och sen ska jag även hinna med ett till kortpass på jobb. Sen så!!

Hemmadag

 
Tjolahopp på er där ute!
Idag är det oktober igen. Jag hade både träningströja, vanlig tröja och vindjacka på promenaden men ändå kändes det riktigt ruggigt! Helt galet ändå va? Att augusti kan bli så här höstigt? Det är ju nu sommaren ska toppa - visa sig från sin bästa sida så vi kan suga ut de sista varma solstrålarna. Augusti innebär ju även kräftskiva och jag bara måste visa dessa fina bilder som Rörstrand la upp på sin Facebook-sida. Älskar ljuset, färgerna och stämningen! Idag tänkte jag ha en äkta hemmadag, göra lite nytta och hjälpa till med maten bland annat. Jag ska även åka till biblioteket och lämna Kvinnan på tåget (rekommenderas!) och hämta två andra böcker, som jag tänkte ha med mig på resan. En av Jojo Moyes (älskar alla hennes böcker). Nu har jag precis gjort pizzasallad efter Matplatsens recept och hoppas att det för en gångs skull blir så där som jag tänkt mig. Har testat att göra det på flera olika sätt (salta kålen ett dygn innan jag kramar ur vätskan, använt olika sorters blandningar med mera) för att den ska bli saftig, mjuk och god som den blir på pizzerior. I detta recept skulle man koka upp vinäger, olja, vatten, socker, salt och peppar. Hoppas, hoppas det blir bra! Ett tips är att blanda ner inlagda paprikor för extra twist. Blir så färgrikt och gott! Annars då? Drömde inatt att jag var tvungen att läsa på massa inför teminstarten så blev därför så glad när jag vaknade och insåg att det bara var en dröm, haha. Är för övrigt så glad över att slippa göra omtenta/komplettering. Då hade jag behövt börja plugga redan nu. Är tacksam för det. Nej nu Bloggis ska jag fortsätta min hemmadag! Tvättstugan - här kommer jag!

Kallaste dagen



Den här dagen går till världshistorien!
Den kallaste dagen i augusti någonsin! Eller ja, det är min teori iallafall! Det är mitten på augusti och temperaturmätaren visar.. 14 grader! F j o r t o n jävla kalla grader! Jag trotsar med klänning (och varma skor - har fuskat då bilden är från en annan dag). Det är SOMMAR och då ska man kunna vara barbent! Där med basta! Minns ni min protest mot hösten? Jag klädde mig i shorts/klänning till 15:e september. Jag och Karolina kämpade, huttrade och gav upp bara någon dag innan vår barbentsperiod gick ut. Tyckte ändå det var strongt gjort! Den här dagen har jag hur som helst spenderat med MarcusVäla. Jag testade Levis-jeans och Nike-tröjor. Men när det är 70% är det ofta bara jättesmå/jättestora storlekar kvar. Vi åt världens godaste grekiska mat - gyros (kebab, pommes, stark sås, sallad, oliver och tzatziki). Ska leta med ljus och lykta efter gyros i Parga, kan inte minnas att jag sett det? Nu ska jag äta köttfärssås och spagetti och sen ska jag till Marcus igen. Måste passa på att ses nu när han äntligen har semester!

Flyger å far


Hej!
Det blev ingen ofrivillig paus som jag hade befarat. Jag orkade till och med att skriva ett riktigt långinlägg igår som fick sammafatta vår familjesemester. Men snart bär det av igen - till Grekland och mitt älskade Parga! Är så kär i den lilla byn. Allt är så småskaligt, genuint och mysigt. Inte alls någon charterresa där Sunwing-hotellen avlöser varandra och menyerna är på svenska. Har den här gången läst massa tips på Tripadvisor - framför allt om restaurangerna där. Är som bekant ofta inte de mest synliga ställena som är de bästa. Här verkar toppfem-restaurangerna ligga lite utanför stan, med borden under olivträd. Åh, ska bli så härligt! Känns riktigt lyxigt att få resa två gånger under så här kort tid. Det kanske kan bota rot på min flygrädsla också? Den här gången har vi, trots den korta flygtiden, beställt extra utrymme för benen. För Marcus långa ben och för min oroliga själ, haha. Men än är det några dagar kvar! Först ska det packas, jobbas några extrapass på äldreboendet men innan dess ska jag vara ledig i ett par dagar. Avslutade precis min "långvecka" - fyra dagar på rad varav en var delad tur. Låter kanske inte så mycket men är väldigt intensiva dagar så är rätt trött i både kropp och knopp. Nu blir det grillat - är solsken (och storm - tror bestämt det är oktober ändå) så får passa på. Glad tisdag Bloggis!

Lite mer Malta


En kväll på Malta bestämde vi oss för att åka till huvudstaden, Valetta.
Jag hade ju hört från en kompis kompis att det skulle ta 5 minuter med färja från där vi bodde så min plan var ju att åka in ett par kvällar åtminstonne. Vi hittade dock ingen färja så hoppade på en buss istället. Det tog inga 5 minuter utan 50.. Fram kom vi iallafall! Jag såg fram emot att strosa omkring i affärer medan resten av familjen var mer intresserad av pampiga byggnader och historia. Vi hade även som mål att besöka någon mäktig kyrka. Men det blev inte alls som någon tänkt sig. Vi kom dit 19:30 och butikerna stängde visst 19. Hm.. (Men positivt sätt fick jag fönstershoppa och därmed bespara min garedrob på utrymme. Den är nämligen på bristningsgräsen, mer än någonsin). Och någon kyrka besökte vi aldrig. Men byggnader fanns det gott om. Så vi satte oss på en restaurang, utanför ett enormt bibliotek, åt grillspett och lyssnade på livemusik. Blev en rätt härlig utflykt ändå!


Vi powerwalkade också. Jag gillar det - man får se så mycket mer än när man skumpar omkring i bussar och åker taxi i racerfart. Vi hittade Maltas coolaste uteställe - Café del Mar. Alla som var där var något. Vi var inte där. Stod istället på tryggt avstånd och inspekterade spektaklet. Det var drinkar högt och lågt, dunka-dunka-musik och fullproppat med ungdomar (låter som jag är 60..). Insåg dock precis att korten jag fotat var tagna mitt på blanka dan. Ni får föreställa er helt enkelt. Bilder förevigades till Instagram vid den coola poolen. Gillar när det ser ut som att poolen och havet smälter samma. Fast den uppmärksamme ser att skenet bedrar. På nätterna förvandlades sightsing-bussarna till ett levande partytält. Halva nattklubbsfolket hoppade på och sen körde dom som dårar gator upp och gator ner. Jag var måttligt road när jag vaknade sent på natten av allt tjoade (jag ÄR nog en gammal tant, haha).

Min följeslagare under semestern. Perfekt som handbagage och som packning till havet...

Något mer jag har att tillägga om Malta? 1. Vattensystemet är från stenåldern. De måste fylla på sina brunnar ett par gånger i veckan så en tankbild kom till hotellet och sen var det ett himla jox med slangar hit och dit för att få vatten i ledningarna. Intressant va?  Nej men man blir faktiskt tacksam för hur bra vi har det. 2. Det är ett perfekt ställe att snorkla och dyka på. Havet var verkligen glasklart! En gång råkade jag dock sparka en stackars dykare i huvudet då jag inte såg att han var under mig, är inte det typiskt mig? 3. Matpriserna liknar Sveriges. Men taxin är betydligt billigare. 4. Ett sista ord om landet? Jag har sagt det förr men säger det igen - människorna var underbara! ALLA vi mötte var så himla trevliga! Det är av den anledningen som jag någon dag kommer återvända till Malta! Tack mamma, pappa och Adam för en riktigt härlig vecka!

Verkligheten



Hej hallå!
Nu är jag inne på sluttampen av sommarjobbet för den här gången. Fast ska jag vara helt ärlig kändes det nästan som att jag trappade ner redan i slutet på juli, innan jag åkte på semester. Nu känns det mer som att jag tar några extra pass innan jag slutar helt. Vill även lägga in en lite varning om tysta bloggdagar. Jobbar mycket de närmaste dagarna så hörs när vi hörs helt enkelt. För övrigt har hösten kommit för tillfället. Det känns som oktober ute - kalla vindar och blåsigt som tusan. Men jag gillar inte, som ni kanske vet, att alla börjar prata om höst i augusti. Det får man inte göra förrän det är oktober på riktigt. Så nu och några veckor framöver lägger jag ner bloggläsandet. Det passar ändå bra i min Internet-detox, haha. Nej, nu måste jag återgå till avdelningen, rasten är slut!

Comino - Blue Lagoon


Tänkte fortsätta mina semesterinlägg.
En dag åkte vi till Comino - en ö som ligger ca 20 minuter från fastlandet och som är känt för sitt turkosa vatten. Jag som inte är särskilt förtjust i att åka båt (blir lätt sjösjuk) var lite nervös men 20 minuter (i en väldigt liten båt) på havet kändes ändå överkomligt så jag hakade på! Vi hade blivit tipsade om att åka tidigt, tidigt på morgonen för att slippa alla turister men ni vet hur det är på semestern? Man tänker att man ska gå upp i tid, äta frukost i tid och komma iväg i tid men så blir det aldrig. Vi var framme 11 (tog ändå två timmar från dörr till "dörr" så måste ändå ge en liten eloge till oss själva att vi var uppe i ottan) och då var den pyttelilla ön fullsmockad med folk, haha. Men om man bortser från alla hundratals turister så var det väldigt charmigt. Och vattnet sen - helt kristallklart! Det kändes nästan surialistiskt så blått och ljust och härligt det var! Jag lyckades dock bränna mig på en av den lilla vikens tre maneter. Men vilken härlig utflykt! Så glad att jag övervann min båträdsla (även om det gungade rejält i huvudet senare på kvällen, haha) och fick uppleva Blue Lagoon! Ett tips om ni semestrar på Malta!

Bokmal & Abbafan


Igår hade jag en riktig slappardag hemma.
Det känns som det var länge sen. Mycket härligt att göra allt i sin egna takt och inte ha några tider att passa. Jag hann läsa ut Kvinnan på tåget, som jag påbörjade på Malta. Alltså - finns det något härligare än att ligga i en solstol, plöja massa kapitel och vara helt inne i en bok? Underbart!! Kan ni gissa vad jag gjorde igårkväll? Åt på restaurang såklart! Min nya grej! Jag och tre kompisar från min gymnasieklass möttes upp! Vi har som tradition att ses varje sommar (eller ja, detta var andra året) för att på så sätt fortsätta ha kontakt - gillar sånt! Igår safade vi inte utan testade ett, för mig, nytt ställe, Far East. Mycket god mat men vi fick vänta i 1,5 timmar så var lite synd. Jag åt jasminris med kyckling, blomkål, paprika och morötter i en sås gjord på röd curry och kokosmjölk. På torget spelades samtidigt massa Abba-låtar och ett Abba-fan som jag är så kändes det extra tråkigt att sitta inne halva konserten för att maten inte kom i tid. Som tur var hann jag lyssna på några låtar iallafall!



Semester i Qawra



Nu tänkte jag ge er en liten uppdatering om resan!
Gillar egentligen inte att skriva så här i efterhand utan vill att bloggen ska leva i nutid. Men det blir svårt när jag undanhåller att jag är iväg. Så den här gången får ni tillbakablickar. Men hoppas att mina 30 läsare står ut med det. Hur som helst så har ingen av oss varit på Malta tidigare. Så vi visste inte alls vad vi skulle förvänta oss. Men jag måste nog ändå säga att det stämde rätt bra överrens med den bilden jag haft i huvudet. Som Spanien men fattigare. Maten var dock så mycket godare än jag hade förväntat mig! Allt var vällagat och det var utmarkerat vad som var vegetariskt med mera. Det var heller aldrig några problem att få glutenfritt, vilket det är i Sverige. Här hade nästintill alla restauranger glutenfri pasta och pizza som alternativ. Det tycker jag ger ett proffsigt intryck! Vårt favoritställe låg intill hotellet och hette Luzzu. Restaurangen hade frasiga pizzor och härlig utsikt över havet (bilden ovan).


Vi bodde i en liten mindre stad (eller by, snarare) som hette Qawra (uttalades "aura" fick vi lära oss). Det var fräscht men ganska fattigt och färglöst. Alla (och då menar jag ALLA) hus var omålade och beiga (kalksten?). Det var heller inga vidare växtligheter så när vi såg några levande blommor tittade vi storögt, haha. Vi bodde 50 minuter med buss från huvudstaden, vilket jag tyckte var lite väl långt. Hade gärna bott närmre så man kunde åka in där om kvällarna. Dock var förbindelserna väldigt bra! Man kunde lita på busstiderna men desto mindre på personerna vi frågade om hur långt tid det tog att åka till de olika platserna. Jag pratade med en kille hemma i Sverige, vars pappa bor på Malta, om hur lång tid det tar från Qawra till Valetta. Han sa att man kan välja mellan att ta en båt dit på 5 minuter eller promenera på 20. Gissa om vi blev snopna när vi satt på bussen kvart in och kvart ut, haha.


Det bästa med Malta var kanske det jag trott jag skulle tycka minst om - att det var klippor istället för sandstrand. Om jag förstått det rätt finns det bara två sandstränder på hela ön. Vårt hotell hade en egen "klippa" (eller sementplatta) som vette ut mot vattnet. Havet blev därför som en enda stor pool, då det var stege ner. Vi låg där varje dag, eftersom poolområdet var invaderat av barnfamiljer, haha. Vattnet i havet var SÅ klart (och omkring 25 grader - inte jättevarmt utan svalkande). Älskar när man kan se sina fötter när man badar. Något annat vi gillade var människorna - alla vara så trevliga och tillmötesgående! Det lyfte verkligen resan! Och vädret! Vi hade 30-33 grader varje dag och sol!! Seglade ett moln förbi var de borta på några minuter. Ön är nämligen väldigt liten (en fjärdedel av Öland). Om jag ska säga något dåligt med landet är det helt klart trafiken (vänstertrafik) då de körde som idioter! När vi precis hade landat åkte vi med en taxichafför som körde i 100 på 60-vägarna, trodde knappt vi skulle komma levande fram till hotellet. Det fanns heller ingen mysig gågata utan alla restauranger och butiker låg utmed den stora vägen. Men i stort är vi väldigt nöjda med resan! Tänkte dela med mig av bilder från våra utflykter också. Men de kommer i ett annat inlägg!

Matdagar



Jag har tänkt titta in här flera gånger men det har kommit annat emellan.
Sen så är det svårt att bara "titta in" för att skriva ett inlägg tar ändå sin lilla stund. Men de senaste dagarna har verkligen varit så där bra som jag hoppades att de skulle bli. Vi tar det från början. I tisdagas gick jag och Anna en sväng på stan. Vi ses inte så ofta längre. Hon har flyttat till Kalmar för att studera så vi får verkligen passa på när hon väl är nere. Vi lunchade på Ostbutiken och åt deras underbara räksallad. Finns knappt något godare. Men jag blir så fruktansvärt mätt varje gång, nästintill illamående, haha. De senaste dagarna har förövrigt bestått av mat, mat och mat! När man varit utomlands längtar man (eller i varje fall jag) mest efter att få äta hemlagad mat. Men så har det definitivt inte blivit efter Malta.


På tisdagkvällen firade vi pappa som fyllde år. Från början var det bara tänkt att bjuda hit mamma och pappas syskon men på något vänster blev vi 20 personer - mycket trevligt!! Vi hade allsång med gitarrspelande i uterummet till sent på natten! Älskar musik! Jag blir så glad av det. Sitter just nu och lyssnar på Abba på hög volym. Igår åkte jag och Marcus till Viken. Ett par kompisar har flyttat in i en ny lägenhet - åh, vill också flytta! Men innan dess åkte vi till Iittala Outlet. Men håll i hatten - jag köpte inte ett smack! Sen åt vi middag på Garage. Ett hajpat ställe i Höganäs som får tre av fem burgare av mig. Gott men överskattat. 150 kronor för en vanlig hamburgare och lite pommes. Efter det åkte vi hem till kompisarna igen - spelade kortspel och åt pavlova! Ett par mycket bra dagar!

Hamnkrogen


Hej Bloggis!
Nu är jag ledig i fyra dagar i sträck! Har egentligen en riktig lyxvecka och skulle varit ledig hela helgen också men har bytt så jobbar denna och är ledig nästa istället. Skönt att slippa jobba direkt inpå Parga. Hur som helst så kände jag i magen igår när jag cyklade hem från jobbet att dessa fyra dagar kommer bli SÅ bra. Ni vet när man bara vet? Startade min "minisemester" med att äta på Hamnkrogen med Marcus och hans föräldrar. De bjöd på trerätters och det var så himla, himla gott! Godaste på länge! Till huvudrätt åt jag kummel med dillslungad färskpotatis och sommarens primörer. Ja, jag åt alltså fisk och potatis med väldigt mycket finare ord, haha. Efter det cyklade jag och Marcus till Hemmakväll då jag fick akut sug efter saltlaktris. Sen slog vi igång en film på Netflix (Friends with benefits) innan jag somnade på studs. En väldigt bra inledning på ledigheten helt enkelt!

RSS 2.0