Wii - det är fredag!




Åh, så skönt att ha ännu en helg framför sig!
Idag har jag gått i skolan till tolv. Sen åkte jag till gymmet en stund och sedan till flöjtspelningen. En effektiv eftermiddag med andra ord. En sak som jag missat är att putsa speglen men det är ju inget ni tänker på - förrän jag sa det vill säga. Hade på mig mina så kallade clownbyxor idag. Jag blir glad av dem! Och glad ska man ju vara - när det är fredag och allt! GLAD HELG BLOGGIS!!

Stranden & OS-final

Hejsan Bloggis! Här har jag tagit sovmorgon idag! Åh, vad skönt att sova ut. Jag vaknade upp till en tjock dimma men nu har den börjat avta och det ser ut att bli strålande väder. Innan jag börjar göra mig klar för skolan tänkte jag visa lite fler bilder från semestern.



På söndagen bestämde vi oss för att tillbringa eftermiddagen på stranden. Vi blev faktiskt lite förvånade för vi hade inte räknat med att stranden och vattnet skulle vara så rent och fint. Det finns nästan inget som slår ett turkostblått hav! Så vackert och nästan lite overkligt! Man är inte van vid att man kan se sina fötter på meters djup! Härlig känsla att bara ligga där, njuta och guppa på vågorna!



På kvällen begav vi oss till en liten restaurang för att se OS-finalen i handboll, Sverige mot Frankrike, som vi tyvärr förlorade. Påvägen hem köpte vi med oss iste och chips. Och såklart plockade vi några lime-frukter från limeträden som vi passerade varje dag. Jag tyckte det kändes lite coolt.

En ny vecka



Det kändes att det var måndag när klockan ringde imorse och man tänkete jag hade kunnat dö för en extra halvtimme i sängen. Men så är det bara att pallra sig upp och efter en varm, lång dusch är jag redo för veckan. Idag var det en kort dag i skolan. Skönt! Men läxor och prov börjar smyga sig på. Mindre skönt. Nu har jag precis landat i en stol efter en härlig lunch. Jag lagade en snabb men god middag på pasta, bacon, sås, sallad och champinioner. Alltså doften som kommer av smörstekta champinioner är bland det bästa min näsa vet! Jag hade velat ha en parfym som luktar så - för så gott luktar det. Nej, nu ska jag ut i det molnfria vädret och sola benen en stund. Glad måndag Bloggis!

Lugn regn träning söndag



God söndag alla rackare där ute!
Här har det spöregnat exakt, precis hela dagen! Konstant. Jag har därför haft en riktig söndag. Och en riktig söndag innebär att man gör allt i en mycket lugn takt, nästan i slowmotion. Jag sov till klockan halv tolv. Oj, så skönt! Sen väntade jag på att det skulle sluta regna för jag tänkte cykla till Friskis. Men det slutade aldrig så jag fick be om skjuts. Jag gymmade själv och kände mig faktiskt väldigt stolt. Det har tagit emot att göra det men 1) man jobbar mycket effektivare när man tränar själv 2) man kan göra det precis när det faller en in. Jag har verkligen bestämt mig för att ta tag i min träning nu. Jag riktigt längtar efter att känna mig i form. Lånade till och med en bok igår bara för att få mer motivation. Nu tänkte jag fortsätta söndagen i lugnets tecken. Lite film. Lite regn. Lite Bjäre-chips.

Gäspinlägg


Jag idag

Här kommer ett litet sömnligt inlägg från en trött Annie idag
. Jag vet inte vad det är - men tror det är så att jag inte kommit in i rutiner än - och därför är jag så fasligt sömnig idag. Jag bara längtar efter den riktiga vardagen där träningen är inplanerad, skolan går som på räls och alla välbehövliga rutin sitter som gjutet. Men efter bara en vecka i skolan känns allt lite halvtråkigt och småsegt. Men jag ska ge det lite tid. Man kan inte tycka att livet är tipp-topp-kul hela tiden! Nu ska jag sudda ut gäsparna och bege mig till gymmet! Och ikväll ska jag på klassfest. Nästan hela klassen ska komma så det ska bli jättekul!! Älskar min klass! Och med lite träning ska jag nog hinna bli pigg tills dess!

Värmechock!


Det första vi gjorde när vi kom till hotellet var att duka fram lite mat på vår söta balkong
Vi gick till stan för att se oss omkring. Och där märkte vi att de inte säger 24/7, när man har öppet dygnet runt, utan tvärom

Vi kände oss vuxna som fick köpa öl i affären
Utsikten från balkongen
Jag framför hotellet

Vi köpte en 19-liters-vattendunk som räckte hela veckan


Under vår första dag i Kemer var allt som det brukar vara första dagen på semester - väldigt många nya intryck också kände man en lätt förvirring. På den här resan fick vi även en värmechock! Oj, oj, oj, vad varmt det var! Vi hade aldrig under 29 grader och 29 grader där är inte som 29 grader hemma. Det var i vilket fall väldigt härligt. Det var ju detta man hade längtat efter!

Barbentsprojekt



Här har vardagen dragit igång på riktigt och jag måste bedge att det inte alls känns så värst roligt.
Jag märkte nu när jag kom tillbaka till skolan att detta är inte alls vad jag är sugen på. Jag hade mer än gärna haft några veckors sommarlov till. Eller en vecka i värmen.. Kan knappt fatta att för bara en vecka sen låg jag på stranden och solade. Fast jag solade knappt för det var så varmt att man var tvungen till att bada vart femte minut. Just nu när jag kollar ut så är det grått. Regn, blåst och rusk! Men det är bara till att rycka upp sig och se allt positivt som hösten medföljer. En sak som jag gör för att pigga upp mig själv är att gå barbent. Precis som förra året har jag bestämt mig för att gå med bara ben till mitten på september. I år har jag även fått med mig några i klassen. Jag tycker detta är ett bra sätt att utnyttja alla sommarplagg plus att höstkläderna känns mycket roligare när de väl åker på! De ska man ju sedan leva i till april!

Mormors rabatter




Häromdagen var jag hos mormor och morfar. Min mormor älskar och då menar jag verkligen älskar blommor. En gång räknade jag att hon hade 42 krukor i fönsterkarmen. Alla stod i full blom! Jag hoppas att jag ärver hennes gröna fingrar. Det hade varit kul att ha en grönskande trädgård när man blir stor. Jag passade iallafall på att fota några av deras fina blommor.

Godmorgon vardag!

Alla som känner mig vet att jag är en planerare och person som måste ha kontroll. Det som då förvånar mig väldigt mycket är att jag inte lagt ner mer än fem minuter på att tänka på skolan - som börjar idag. Jag ska gå en så kallad sjunde termin tillsammans med många som gick i min klass på gymnasiet. Jag tror - men är inte helt säker - på att det är som en fortsättning på där jag slutade i trean. Efter den här terminen är jag undersköterska. Vad som händer sen? Ingen aning. Det får tiden utvisa. Jag är ju som sagt inte så mycket för att planera och ha koll på vad som händer i framtiden så det där känns cool-lugnt, kan man säga.. Och att vardagen ska rulla igång nu, ja det har jag inte ens tänkt på.


Det enda jag förberett inför skolan är att fixa mina naglar. Haha. Väska, block och penna tänkte jag fiska fram nu.

Som ett vykort




Jag är så glad att jag tog med mig kameran igår.
För när vi kom till havet så möttes vi av den här synen. Havet låg helt stilla, segelbåtarna guppade på vattnet och motorbåtarna körde lugnt på sjön. Samtidigt sjönk solen sakta ner bakom några tunna moln och försvann i havslinjen. En magisk kväll som sagt.

Magisk kväll



Gårdagen bjöd på en alldeles magisk kväll. 25 fina grader och ett alldeles underbart ljus! Vilken välkomst! Jag var lite småsugen på att dra ut men eftersom jag knappt sovit något kom jag fram till att det nog var smartast och snällast mot mig själv att ha en lugn hemmakväll. Så istället för krogen cyklade jag, mamma och pappa en runda. Det blev till havet, till solnedgången och sedan en sväng hem till Ebba för att säga "hej" i några timmar. En fin kväll. Magisk varm och så mycket sommarkänsla över den. Dessa bilder knäppte jag precis innan vi cyklade.

Hemma igen!

Hej! Nu har jag landat från min semestervecka i Turkiet! Åh, vad Kemer är fint! Fint hotell, fint sällskap, fint väder, fin strand, fina turkar och som jag trodde - fina parker! Men hur fint det än må vara så är jag så glad för att vara hemma igen! Alltså Sverige är ett så jäkla grymt land! Bara att vi har trafikregler och inga inkastare på restauranger är guld värt! Det är väl härligt att man blir så tacksam för sitt egna land av att bara vara borta här ifrån i en vecka?



Ni ska få se fler bilder men jag måste bara sova lite först. Inatt blev det nämligen inte mycket sömn. En timme närmare bestämt för sen hämtade bussen oss på hotellet. Så det är en trött Annie som försöker skriva något så när rättstavat här nu. Att vara trött är ju som att vara full. Snurrigt, ofokuserat och har nästan redan glömt vad jag har skrivit. Nej Bloggis, nu ska jag ha lördagsmys! Puss & kram!  

35 grader!!


Nu så!



Så där.
Allt är packat. Allt är klart. Nu är jag redo för Turkiet! Jag hoppas hotellet har Internet. I så fall kan jag höra av mig till er! Annars får ni se bilder när jag är hemma igen! Om det blir krångligt att blogga kanske jag lägger upp någon bild på Instagram istället. Hoppandehatten. Det är mycket smidigare. Men som sagt - allt beror på uppkopplingen. Ha det så bra!! Puss & kram!

Maja ♥

I mitten på ettan i gymnasitet började jag och Maja träna tillsammans! Vi fastnade för kickboxning och gick på det i ett år tror jag. Sedan var det medelpass som gällde och nu i trean har vi mest tränat på gymmet. Dessa stunder på Friskis har verkligen varit så sköna att ha inplanerade i vardagen. Jag har fått bra träning och dessutom kunnat hålla kontakten med Maja (som jag har känt i precis exakt HELA mitt liv) på ett bra sätt! Jag har verkligen sett fram emot våra träningsstunder när skolan har varit krävande. Det har varit härligt att få gå och träna och prata av sig och bara släppa allt vad skolan heter för en stund. Träning gör verkligen att man får koppla av och bara tänka fysiskt! 


Teamet!

Jag kommer att fortsätta att träna i höst. Tabata och jag är ju nästan gifta! Men det som är så jävla (ja, faktiskt!) tråkigt är att jag och Maja inte ska träna mer tillsammans. För någon timme sen kom jag hem från sista träningen med "oss" eftersom Maja ska flytta. Det känns som att jag slutar i laget. Eller ja, som att alla två medlemmar, slutar. Jag känner mig sentimental. Desto mer jag tänker på detta, desto mer förstår jag hur mycket jag kommer sakna det!

Så - TACK Maja - för dessa härliga träningspass där vi har kämpat och skrattat tillsammans! ♥

En dag kvar!!

Idag ska jag ta tag i packningen. Ja, jag har faktiskt inte gjort det än. Även om man kan tro så igår. Gårdagens packningsbild var nämligen från när jag skulle packa till Gran Canaria. Då var det betydligt tjockare kläder som skulle ner i väskan. Annars då? HUR MÅR NI? VAD GÖR NI OM DAGARNA? VEM ÄR NI? Jag sitter här och bloggar dag in och dag ut och kommentarsfältena är lika tomma som min resväska är på kläder! Kan ni inte lämna ifrån er en liten hälsning? Det hade jag blivit väldigt glad för!



Idag sitter jag här och har kill i magen. Jag menar riktig kill i magen. Jag är skitnervös för flygningen. Usch! Men jag ska tänka på det som fröken Månsson sa häromdagen. Det är vanligare att man dör i en apatack än störtar med ett flygplan. Var det så du sa Malin? För det är iallafall detta jag sitter och intalar mig själv och blir lugnare av. Vi hörs lite senare. Nu måste jag sätta igång med förberedningen! 

Packning pågår



Det är ingen utmaning att packa.
Det svåra ligger i att packa LAGOM. Och ibland är det som att min hjärna inte förstår vad det ordet betyder. Packningssammanhang är ett sådant tillfälle, då hela jag kopplar bort lagom. För hur svårt är det inte att packa så där perfekt lagom mycket? Det enda jag egentligen behöver tänka på när jag packar till den här resan är att packa svalt. Det är det absolut viktigaste. Enligt väderleksrapporten ska det ligga runt 35 varje dag. Mamma och pappa kom hem därifrån inatt och de säger att jeansshorts och klänningar med mer än ett lager är för varmt. När jag sa att jag tänkte packa ner någon långarmad tröja så skrattade dem bara. Så jag har fått tänka om lite. Tunna klänningar, bekväma skor och solskyddslotion står högst upp på prioriteringslistan!

Tror jag blir lyckligare om jag får detta



Nu när det inte varit väder för stranden har jag tyckt att stan har lockat.. lite för mycket. Det är nämligen så att mina händer inte kan hålla sig i styr när jag går i affärer och spanar i höstens nyheter. Jag vill ha allt jag ser! Igår fick ett par supersnygga jeans följa med mig hem. Jag kan visa sen någon dag, när det är mer läge att använda tighta jeans. Just nu står detta högst upp på listan. T-shirten är från Zara. Resten från Lindex.

Laddar upp inför resan...




... med ett par nya solisar. Det tycker jag är ett lämpligt köp så här inför Turkiet. Nu är det inte många dagar kvar! Jag börjar få lite resfeber tror jag! WA!

En helt vanlig fläta


Fotostund har guld i mund



Hejsan hoppsan! Jag sitter här och inväntar Ebba. Idag var det tänkt att vi skulle ta massa, massa kort och låtsas att vi är modeller för en dag. Detta gjorde vi för drygt ett år sen. En junieftermiddag gick vi till en fin grusväg och tog säkert 500 bilder. Idag smattrar dessvärre regnet mot rutan så jag tror vi får hoppa över fotostunden. Så synd för det var verkligen länge sen! Och då hade ju bloggen också fått lite färska bilder. Buhu. Jaja, inte hela världen. Istället ska jag bjuda Ebba på maten jag lagade igår (jag råkade laga gaaaaanska mycket för mycket, det är inte lätt att beräkna när man inte är en van matlagare) och ikväll ska vi äta pizza! Mm, mat är gott! Ha en fin måndag!

Äventyr på picknickfilt




Godkväll mitt i natten! Här sitter jag och småskrattar för mig själv över bilden jag och Karolina tog ikväll på ankorna. Vi hade varit i affären, köpt med oss lite gosaker och slått oss ner på en filt. Vi hann packa upp allt och sitta där i en kvart innan ett stort gäng galna ankor börja komma mot oss! Varken jag eller Karolina är särskilt förtjusta i fåglar. När det till en början bara var små, söta ankungar som var nyfikna på oss och höll sig på avstånd var det OK. Men när de kom närmre och bara blev fler och fler och stora tjocka ankmammor sprang mot oss fick vi nog. Vi skrattade så vi fick ont i magen samtidigt som vi i panik försökte, så snabbt och smidigt som möjligt, roffa åt oss våra grejor och springa därifrån. Det måste sett väldigt roligt ut. När vi hade kommit till ro på nästa ställe, simmade ankorn längst ån, till vår plats och sprang mot oss igen! Tillsist övergav vi åplatserna och gick till parken. Mycket lugnare och det viktigaste av allt - ankfritt!

Tack för att du finns!

Min räddare i nöden så här års!


Stjärnvagnen



Det är i den här lilla finurliga vagnen som jag ska spendera min kväll. Jag och grannarna ska grilla korv och sälja mat för glatta livet. Visst är den fin?

Kemer


Lånad

Idag har jag börjat komma i lite semestertankar.
Om exakt en vecka sitter jag på ett plan påväg till Turkiet. Nu börjar det kännas nära!! Längtan och planeringen är ju nästan halva nöjet. Jag och Marcus ska åka till den mindre staden Kemer. Någon som kanske varit där? Eller som känner till stället? I så fall hade jag tackat mer än två gånger för lite tips. Det är så kul att höra från någon annan vad de tycker om platsen. Jag har aldrig varit i Turkiet så allt är nytt för mig. Det jag hört om Kemer är att staden ska vara känd för sin fina natur (vi ska spendera all vår tid i natursköna parker). Det ska även krylla av ryssar där. Tydligen är Kemer deras semesterparadis. Vi kommer åka från Ängelholm  - smidigt! Vi kan cykla med resväskan till flygplatsen om det skulle vara så! Om en vecka alltså. Nedräkningen har börjat!

Avokado



Som jag säkert sagt innan har vi i den här familjen, som tradition, att äta tacos varje fredag.
Det gjorde vi i cirka tio år tills den sorgliga dagen kom då pappa sa att han totalvägrar att äta detta mer. Ikväll är det däremot jag som bestämmer vad vi ska äta och det finns inga tvivel - tacos står på schemat! Jag tycker att det känns lika bra, varje gång, att inleda helgen med denna fiffiga maträtt. 

Jag kom just hem från affären där jag har inhandlat lite nödvändigheter till middagen. Jag har varit SÅ sugen på guacemole den senaste tiden så det tänkte jag fixa ihop. Tyvärr har de alltid bara stenhårda avokadon i affären så jag har precis googlat hur man gör för att de ska mognar snabbare. Och tacka vet jag Internet! På en sida hittade jag den brillianta ideén (i och för sig vet jag inte om det funkar men hoppet finns där) att man ska lägga avokadona tillsammans med äpplen. Då ska de bli mjuka snabbt! Tips tips!

Snyggt skinn




Jag tänkte tipsa om en mycket praktisk och bra sak som jag har köpt till min mobil.
I vintras beställde jag hem ett sådant här skinnskydd till min iphone. En mycket smart idé för att skydda telefonen. Man kan ha den runt halsen eller bara som ett snyggt skal utan något band. Jag har nästan alltid min telefon skyddad här i. Det är även smart att ha med när man ska ut och festa och shoppa. Det blir lite som en extra plånbok eftersom kortet och några sedlar lätt får plats. Jag beställde en brun men fick hem en svart. Så jag ringde och klagade och några dagar senare fick jag den i rätt färg. Så, så här ett halvår senare när jag verkligen hunnit använda det kan jag rekommendera det starkt. Iphonehalsband.se. Jag har sett att de har fått in ett snyggt, rött skinn!

RSS 2.0