Den tjugosjunde



Hej sommarens sista dag!
Ja. Jag vet att jag upprepar mig. Att det har varit sommarens sista dag många gånger men nu känner jag verkligen på mig att det här är den sista. Idag är det helt fantastiskt väder - jag gick till stranden och hade jag inte vetat att det var den 27 september hade jag kunnat ta fel och trott det vore mitt i högsommaren. 21 grader och strålande sol. Imorgon väntar regn och rusk. Jag tror - har jag sagt detta någonsin förut - jag börjar bli redo för hösten. Det ska bli mysigt! Annars har min dag spenderat med näsan i boken. Jag har pluggat som en galning. Försöker nämligen ta fasta på att vara helt ledig på helgerna och för att kunna vara det just nu (sjukt intensivt i skolan - vi har föreläsningar fyra dagar i veckan, förbereder för PBL genom att besvara frågor till varje vecka plus detta läser jag inför en tenta, förebereder inför praktik och auskultation där massa logistik och planering behövs göras) måste jag sätta upp hålltider och plugga intensivt. Det är tufft men just nu läser vi om barns språkutveckling och det tycker jag är så himla intressant! Men okej. Nu ska jag rensa mina undangömda lådor som har stått i min garedrob sen jag fyllde.. tolv kanske. Jag har samlat på mig massa saker (som stämplar och Julia-tidningar och gamla dagböcker och ja, listan kan göras lång...) som är känslomässigt jobbiga att göra sig av med men som inte fyller någon funktion. Försöker röja undan lite i taget inför flytten. Ja. Ni hör själva. Det är mycket nu. Bäst att sätta fart!

Matilda 21



Vilken härlig gårkväll det blev!
Bästa på länge! Vi samlades några tjejer hemma hos Matilda, trängde ihop oss rätt bra på hennes 20 kvadrat (är så imponerad att hon kan leva på sån liten yta - och då ska nämnas är toaletten en tredjedel av lägenheten). Vi åt tapas (finns det något godare?) och kladdkaka till efterrätt, tog massa uppstyrda bilder och firade födelsedagsbarnet ordentligt! Riktigt härligt! Jag var hemma vid halv två och tog därför en rejäl sovmorgon idag. Åt sedan en snabb frukost och sen kom pappa med det mest brilijanta förslaget på länge att åka till Iittala Outlet. Så sagt och gjort - vi körde dit! Har börjat tycka det är lite smått pinsamt att besöka stället så ofta och kan snart kartlägga hur personalen jobbar (det är faktiskt sant haha). Jag hittade tallrikar till fyndpriser (konstigt att jag alltid lyckas med det, är det inte?) och två assietter. Nu börjar - har sagt det förr och kommer förmodligen säga det igen - min samling bli komplett. Jag har vitt vardagsporslin, blå/vitt finporslin, frukostporslin (koppar är min svagaste punkt) i alla möjliga färger och glas i olika serier. Ni ska få se när jag dukar i lägenheten - på mitt runda köksbord - framöver, var så säker. Nu säger jag tack för den här helgen!

Synd att självaste födelsedagsgrisen försvann från översta bilden. Men det kan inte hjälpas - blir något fel när man importerar bilder från telefonen...

Lördagmorgon

Matildas otroliga blick beror på den varma chokladen med marshmellows på toppen!

Den här morgonen gick i en riktig Annie-anda.
Det innebär att jag sover ut till klockan nio, äter en hyfsat snabb frukost (jag är rätt konstig där - vill äta mycket och länge på vardagarna, hinna läsa tidningen och dricka te men sen på helgerna äter jag något snabbt för att jag vill att dagen ska börja, haha) och nu har jag precis städat mitt rum. Det kan nog vara en av de sista gångerna som det händer. Om lite drygt en månad flyttar ju vi. Det känns så spännande och jag ser jättemycket fram emot det men det är också ganska konstigt. Det rör upp (nja, så heter det inte) en massa känslor. Tror det är därför jag känner mig extra stressad just nu. Hur som helst - nu ska jag cykla till stan och möta upp Marcus. Vi ska kolla på teve som är till kampanj och köpa underlakan, himla rolig shoppingtur hehe. Ikväll ska jag hem till Matilda - som fyller år idag! Grattis!! Jag brukar jämföra Matildas personlighet med Cindys - snällare person får man leta efter! Vi ska fira henne med tjejkväll och vin!

En mycket bättre dag


Jag kan gladerligen tala om att den här dagen har varit tusen gånger bättre än gårdagen!
Men det var faktiskt inte så svårt att slå, haha. Jag ha pluggat som en gnu och verkligen försökt reda ut det ena och det tredje. På måndag har vi PBL som står för problembaserat lärande (vilket innebär att vi samlas i en grupp och diskuterar frågor som var och en har besvarat) så nu har jag läst i olika böcker och samlat mina svar i ett worddokument. Läget är med andra ord under kontroll. Fan vad jag älskar det! Kontroll. Det innebär också att jag förhoppningsvis kan ha en pluggfri helg. Så nu tänkte jag hålla kväll. Ska se Leila Bakar (eller ja - Leilas superfood) men innan dess ska jag ta en dusch och måla naglarna! När man är stressad och allmänt nere tror jag verkligen på det här med att preppa sig ytligt. Ser jag att naglarna är välmålade och håret är välfriserat (låter som jag lever på 50-talet) så mår min stressiga och stökiga hjärna mycket bättre. Nu säger jag GLAD torsdag!  

Skånetrafiken

Önskar egentligen att jag kom med lite pepp nu när det var lite glest mellan inläggen. Men är så jäkla förbannad på Skånetrafiken att inte ett enda positvt ord kan komma ur min mun. Igår när jag var stressad och skulle ta mig till centralen i Lund valde jag att hoppa på en buss - för att tjäna in några minuter och för att därmed hinna med tåget. Busschaffören nekar mig (förstod inte varför) och pekade på nästa buss som kom precis efter honom. Jag frågar nästa busschafför om denna buss ska gå till stationen och får svaret att "det gör alla bussar" (vilket fick mig att framstå som dum). Jag hoppar på bussen och litar på det chaffören har sagt. När jag sen tror att han ska svänga av för att komma till centralen fortsätter han en annan väg och ska tydligen köra till några andra hållplatser först. Inser att jag aldrig kommer hinna med tåget om jag ska fortsätta på den här bussen så hoppar av. Är nu ännu längre bort från centalen än vad jag var från början. Får därför halvt springa/ halvt gå till stationen och springer ifatt TVÅ bussar påvägen i hopp om att dessa ska inom stationen men den ena ska på andra hållet och den andra ser inte mig (?). Med nöd och näppe hann jag iallafall med tåget! Slutet gott, allting gott.


Det är däremot inte dagens tåginsident. Tåget går som det ska men en station från Lund blir det signalfel och inga tåg kommer gå inom Lund utan alla omleds och jag hoppade av i Kävlinge. I samma minut ankommer ett nytt tåg som ska gå direkt till Malmö. På trafikmeddelandet låter det dock som att alla tåg är inställda så jag tar ett tåg hem igen. Väl på tåget inser jag att tågen från Malmö visst verkar gå så ja, idag har jag åkt tåg i två timmar för att komma EN station från Lund och ändå inte lyckas ta mig dit. Blev så arg att jag ville gråta. Vilken jävla skitdag. Förstår att det här låter som en liten petitess men det här fick bägaren att rinna över - har upp över öronen mycket plugg och andra stressmoment. Nu har jag skrivit av mig och inser att den här måste vara höjden av tråkighet för er att läsa. Men jag var tvungen till att avreagera mig och ja, ni fick helt enkelt ta smällen. Nästa gång blir det desto roligare läsning. Hoppas jag.

Lund & byrå

Hallå söndag och första höstdagen 2016! Ja, idag är det sannerligen blåsigt och tyvärr inget klänningväder. Det är nog slut med det nu. Igår var det hur som helst en riktigt fin septemberdag. Jag hade ont i huvudet i stort sett hela dagen och det kan, så här i efterhand - kom på jag, ha berott på väderförändringen. Jag och Marcus var som sagt i Lund. Vi åkte dit redan på eftermiddagen så vi hann strosa omkring innan vi skulle på middag. Det var fullt med människor överallt då Lund hade något som hette Kulturnatten. Tält var uppställda med experimentstationer för barn, det grillades korv och var meterlånga köer till någon lasershow. Det var dansuppvisningar och på de olika torgen spelades musik. Kul när det arrangeras saker! Var så härligt också att äntligen träffa Malin och Folke - de bodde så fint och rymligt (nästan dubbelt så stor jämfört med vår lägenhet, haha) på en ovanvåning i ett bostadshus precis utanför stan. Vi åt god torsk och gjorde fruktsallad och timmarna flög iväg.


Idag har jag gjort ett litet ryck bland mina pappershögar. Ni vet när man samlar på sig i veckor med massa post, reklam, kvitton och dylikt som man inte orkar rensa och det läggs på hög. Sånt har jag pysslat med. Lagom roligt. Nu ska jag slå in en present, packa ner glas och lite annat smått och gott som vi köpt på Ikea och sen ska jag fråga er om råd. Vi tänkte köpa en byrå som man kan bygga på säkert tjugo olika vis. Från början hade vi planer på att bygga den på höjden men sen insåg vi att det inte känns så mysigt. Så nu har vi bantat ner önskemålen till tre alternativ. Vilken är då snyggast? Den mellersta är en aning kortare än de andra två så kanske att vi måste ta den för att anpassa till lägenhetens mått. Men om vi kan välja fritt hade vi gärna haft någon av de andra. Dags att tycka till, Bloggis!

I inredningstankar

 
Hej hallå Bloggis!
Det är lördag och det är äntligen en helg fri från plugg! Blir så knasigt när man har tenta på en måndag - gick omöjligt att slappna av förra helgen! Men har iallafall fått reda på att jag klarade tentan. Examinatorn hade rättat snabbt så i tisdags fick vi resultatet. Skönt att slippa noja sig över och analysera vilken frågor man svarat rätt och fel på. Kan bli knäpp på sånt. Men just nu konkurreras pluggtankar ut av inredning, möbelinköp och färgval. Jag och Marcus har nämligen besökt Mio och Ikea två gånger de senaste dagarna - i onsdags kikade vi på soffor och valde mellan två olika modeller. Så igår fick vi bestämma oss och sen var det här med att välja i vilken nyans den ska gå i. Det finns ju, tyvärr, inte en beige färg utan antingen går den mot det vita eller det bruna. Det är mycket man ska tänka på! Vi valde en som var lite melerad - känns som att det blir lätt att matcha med olika träslag och matta och så! Den här dagen har också gått i inredningens tecken. Men hittade inget som föll mig i smaken. Passade istället på att fixa några ärenden på stan och nu ska jag hoppa in i duschen. Ikväll ska jag och Marcus till Lund! Först ska vi gå en promenad och jag tänkte visa vart jag huserar om dagarna och sen ska vi hem till Malin och Folke. Ska bli så roligt att träffas!

Bröllopsdag

 
Jag tycker dagarna går alldeles för snabbt! Trots att jag går upp tidigt hinner jag inte med hälften av allt som jag vill för att vara "i fas". Men det är väl så livet är. Det är bara till att vänja sig! Idag har jag varit en sväng i Lund. Läser man till logoped huserar man mest i sjukhusområdet. Så idag har jag varit i Blocket - den största byggnaden på Universitetssjukhuset. Mäktig men otroligt ful! Men bortser man från ytan och istället tänker på hur mycket som händer här inne är det rätt coolt. Tänk hur mycket kunskap som är samlad på en och samma plats - och som räddar liv. Men okej. Tänkte tillbringa resten av den här dagen utomhus. Får passa på - sista sommardagen för i år! Kan inte fatta att det är den 15 september och 25 grader. Först ska jag cykla till stan och sen ska jag hem till mormor. Det är nämligen hennes och morfars 60 åriga bröllopsdag idag. När jag kom att tänka på detta häromdagen och det faktum att det är första bröllopsdagen som de är ifrån varandra började jag gråta. Jag tycker det är så fruktansvärt sorglig. Tänk att hålla ihop hela livet och sen en dag så är allting slut. Usch. Att mormor och morfar inte får vara tillsammans längre gör mig uppriktigt ledsen. Livet känns så oerhört grymt ibland!

Min hatkärlek till engelska

Det är den 14 september och det är 26 grader och STRÅLANDE sol! Vad hände? Skulle egentligen vilja tillbringa den här dagen utomhus men då andra delkursen för terminen drog igång med råge igår så har jag istället snällt fått vara inne och plugga. Fick i uppgift till nästa vecka att läsa en vetenskaplig artikel - på engelska, tio sidor med två spalter på vardera sida. Tycker ju som bekant att engelska är väldigt svårt och det känns som att jag försvinner in en djup djungel när jag försöker sätta mig in i texten. Kan tänka mig att det påminner hur dyslektiker (stavas inte så va?) känner vid läsning? Usch! Blir så trött på det och har svårt att sålla i vad som är relevant och obetydligt för när jag inte förstår helhet är det inte lätt att skumma igenom ett avsnitt smidigt och snabbt. Nu har jag iallafall läst igenom hela artikeln (tog FEM timmar) och ska försöka strukturera upp så jag kan dra slutsatser. Usch! Den här terminen har vi 6 engelska och 4 svenska böcker som kurslitteratur. Jag har redan lite ångest inför hur detta ska gå men vet att så länge jag planerar och ger det tid så kommer det funka. När jag tänker tillbaka på förra läsåret så blir jag så stolt att jag klarade att skriva två hemtentor som endast refererade till engelska böcker. Heja mig!!


Gammalt å nytt



Tentan är skriven - så himla skönt!
Även om jag inte ägnat hela helgen åt att plugga så ligger det ändå och gror i bakhuvudet. Man kan ha (jag har) hela tiden lite dåligt samvete när jag gör något annat innan en tenta och tänker att det kanske är just DEN stunden som är avgörande för hur resultatet ska bli. Men nu ska jag prata om något mer upplyftande och visa vad jag köpte på loppisen i lördags (hej Matilda!) - dessa ljusstakarna! Visst är de fina? Tänkte skriva att jag älskar att blanda upp hemmet med både gammalt och nytt men det vore en lögn. Har faktiskt aldrig varit särskilt förtjust i loppis och kan tycka att det känns lite äckligt att köpa slitna soffor och kläder. Men ljusstakar ska varken sittas i eller vara nära kroppen så det är inga problem! Gillar förövrigt mässing (eller tenn eller vad det nu är för metall) och tror att det kommer bryta av snyggt mot allt det ljusa. Hur som helst - efter tentan skulle vi ha "håltimmar" (heter förmodligen något mer akademiskt men det är rätt och slätt tre håltimmar) för att sedan hoppa in i nästa delkurs. Men kände mig helt slut efter tentan och hostade och höll på så beslutade mig för att åka hem istället (fick precis sms om att introduktionen kändes helt onödig - var nog ett bra beslut jag tog). Så la mig på altanen en stund och njöt av solen istället. Ja - sommaren hänger fortfarande i och imorgon väntas det bli 27 grader. Som ni vet går inte jag efter kalenderåret för när hösten börjar och sommaren är därmed inte slut förrän den 15 september. Ser ut att stämma ganska väl med prognosen!! Nej, nu ska jag "hålla helg"! Det bästa med att plugga är frihetskänslan efter en tenta!


Mitt hem

Är superillegal och lägger upp ett virrvarr från olika konton - men denna stil är jag är ute efter

Hej kära Bloggis!
Idag är det söndag och jag mår ännu lite bättre från förkylningen! Hurra! Har varit lite nojig i helgen att jag delvis inte ska orka med att skriva tenta men framför allt att min hosta ska störa alla andra kursare, haha. Mängderna med honungsvatten måste ha gjort susen! Har precis läst igenom föreläsningsmaterialet och nu släpper jag pluggandet! Tänkte nämligen göra något mycket roligare - nämligen åka till två möbelaffärer, min och Marcus nya söndagsaktivitet! Idag ska vi beta av Jysk och Ekeby Möbelaffär. Vi har hittat det mesta på Mio och Ikea men är fortfarande på jakt efter en matgrupp (runt matbord förstås) och ett soffbord. Vill helst få in både svarta, vita och träinslag i lägenheten så försöker bilda mig en uppfattning och möblera rummet i mitt huvudet. Det är dock lättare sagt än gjort. En kväll tittade jag på diverse olika bilder på Instagram och föreställde mig hur det det ena bordet/lampan/soffan/sängstommen/mattan/tevebänk/tavlor/textiler efter den andra skulle se ut hos oss. Var helt snurrig när jag skulle lägga mig och kunde inte somna på flera timmar, haha. Ska även fota loppisfynden Anonym, så ni får se mina fina inköp!

Ingen tentastress

 
Vem kom på idéen att lägga en tenta på en måndag?
Himla dumt gjort! Jag mår som ni hör lite bättre idag och har därmed tid och energi att tänka på annat än snoriga näsor och citronvatten. Hostan är dock kvar och efter minsta ansträngning är jag alldeles trött och konstigt varm. Förmiddagen har iallafall spenderats på Förslövs loppis (kan visa mina fynd om ni vill?) och trädgårdshandlen där intill. Köpte adventsljusfat för 70% - gäller att vara ute i god tid! Just nu sitter jag en stund med näsan i anteckningsboken på altanen. Vädret är alldeles ljuvligt så försöker få två flugor i en smäll, förena nytta med nöje som det så fiffigt heter. Men som ni vet är mitt ENDA mål den här terminen att inte stressa upp mig i onödan inför tentor och inlämningar - så det tänker jag inte göra den här gången. Jag vet att jag inte behöver kunna alla detaljer och utsvävningar på diagnoser och skit. Ska läsa igenom mina anteckningar en till gång imorgon - sen får det va nock! Jag har ju helg för böveln!
 

Fredagspepp


Hej ljuva fredag!
Jag försöker pigga upp mig själv genom att luras och låtsas att jag är på solskenshumör och är fredagspepp. Men så är inte fallet. Hade feberfrossa fram till två inatt. Kan inte minnas när jag hade det sist. Men jag hackade bokstavligt talat tänderna (packade på mig massa kläder och värmde vetekudden så att den nästan brände i huden) för att i nästa sekund vara så varm att jag fick byta ut täcket till ett påslakan och inte förstå hur jag i allsindar (roligt ord) kunde frysa så mycket för bara en liten stund sedan. Jaja, jag har ägnat hela dagen åt att plugga inför tentan på måndag (vi ska ha en flersvarstenta, som i en tipspromenad, så behöver ju kunna lite om mycket - men känns som att den är svår att plugga till och känns mer som ett test på ens allmänkunskap, och i ärlighetens namn känner jag mig inte särskilt allmänbildad så kan bli spännande hur det här ska ). Så nu lägger jag ner inmatandet av utvecklingsperioder och infektioner och vaccinationer och hörselskador och genetik och neuromuskulära sjukdomar (googla det - verkar vara mardrömsdiagnoser hela högen - många gånger är man fullt klar i huvudet men kan inte röra en fena) och det ena och det femte för idag. Tänkte samla kraft i helgen - har bokat av flera roliga saker, buhu! Men viktigt att lyssna på sin kropp. Nej hä. Dags att gå ut på en ny luktpromenad så jag säger TREVLIG HELG! Känn peppen!

Luktpromenad

 
Hej hallå från sjukstugan!
Förkyld. Kom som en blixt från en klar himmel. Vaknade upp igår med värkande hals. Borde inte åkt till skolan för kunde knappt svälja (ni vet när varje sväljning kittlar så mycket att man tror man ska få en hostattack?) men envis och kontrollfreak som jag är var jag ju bara TVUNGEN att åka till Lund. Det var dock fruktansvärt att sitta i en tyst föreläsningssal i tre timmar och tugga halstablett efter halstablett för att överhuvutaget klara av det. Och att åka tåg sen. Hemskt när det är fullproppat med människor och det enda man vill är att vara SJÄLV, instängd i ett rum där ingen ser/hör en, haha. Så idag skulle det varit heldag och jag kände verkligen att det var dags att lyssna på kroppen. Så här sitter jag - med lock för öronen, rivjärn i halsen och ont i alla leder. Har bestämt att jag ska plugga fram till tre. Sen ska jag gå min luktrunda (när Cindy levde och jag var sjuk gick vi alltid en kort promenad på kanske en kilometer. Jättesakta. Hon fick stanna och lukta hur länge som helst, på allt hon kände för - därav namnet). Men alltså hur uppiggande var det här inlägget då? Jaja, får annars bara dåligt samvete för att jag inte skrivit något så bäst att låta detta publiceras. Hoppas ni har en roligare torsdag än jag! Hej!

Åka tåg


Försöker aldrig se det här med att pendla som ett problem.
Bäst att inte göra det då jag ska åka fram och tillbaka till Lund i tre år framöver. Men tycker för det mesta att det är väldigt smidigt att åka tåg - jag har lärt mig att plugga (älskar den tystavdelningen) och för att slippa åksjuka är det viktigt att jag inte är hungrig eller för trött. Då funkar det kanon! Men så igår... ALLA tåg var inställda när jag skulle hem och alla teveskärmar med trafikinformation låg nere. I ett sånt läge börjar jag drömma om hur det skulle vara att bo i Lund, slippa tänka på tågtider och istället på hur ofantligt mycket tid jag skulle sparat. Innan ersättningsbussarna var på plats gick en hel timme och innan jag var hemma hade två och ett halv timme gått. Segare än segast! Är därför extra glad att jag har en hemma-pluggdag idag! Men okej - det var dagens klagomål! Mår ni bra denna disiga men snart soliga tisdag? 20 grader utlovas och jag tänkte ta vara på det här vackra vädret så gott det går! Nåra timmars plugg i solen och en promenad i eftermiddag. Det kommer bli en bra tisdag! Jag håller just nu på att plugga inför tentan som stundar på måndag. Hals-, öron- och näsinfektioner, genetik, hörselnedsättning, barnets utveckling och neurologi handlar kursen om. Så - dags att sätta fart!

Breaking news!


Hej och förlåt för min dåliga uppdatering! Helgen har verkligen gått i ett och jag har tänkt sätta mig vid datorn och skriva några rader men det har bara inte blivit så. Men nu är jag tillbaka! Har spenderat både lördagen och söndagen i möbelaffärer. Kan ni gissa varför? Jo - nu har jag och Marcus ÄNTLIGEN fått ett hyreskontrakt!! Under sommaren har vi tittat på flera lägenheter. Ett par kändes en aning för trånga - svårt att föreställa sig när man bara har en ritning och där var någon som jag verkligen, verkligen ville ha men vi hade inte tillräckligt många poäng så den gick till någon annan. Men påväg till Grekland ringer en hyresförvaltning och säger att det finns en lägenhet ledig på 55 kvadrat så när vi kom hem från semestern gick vi på "visning" och magkänslan sa JA, JA, JA! Så nu är allt klappat och klart - den första november är inflyttning och det är så blandade känslor. Jag är både förväntansfull, sentimental och lycklig!! Det här ska bli så roligt! Så igår var jag och MarcusIkea, Trademax, Mio och Cervera. Vi har börjat kika på möbler, funderat på färgval och stil och ja, jag älskar det!

Pediatrik

Hej hallå torsdag! Veckan bara rusar fram och vardagen är igång igen - på gott och ont! Slutade två timmar tidigare så istället för att vara hemma 17:30 var jag hemma redan 15:30, lyx! På tåget hem passade jag på att läsa lite i kursboken. Oftast är jag ganska trött på hemvägen men idag läste jag om barns utveckling - älskar att läsa om "barnets första tid i livet" och tycker ju att förlossningar är bland det intressantaste som finns. Hur som helst så handlar den här kursen om barnmedicin (pediatrik är enligt Wikipedia (tog den säkraste källan) "den specialitet inom medicinen som handlar om spädbarns och barns hälsa och sjukdomar" och är en miniliten kurs på tre högskolepoäng = tenta nästa måndag). Mycket i den här kursen känns som att vi kommer ha mer nytta av i vårt föräldrarskap än som tjänstemän (till exempel: vad som kollas på BVC och hur man ska göra när någon får näsblod - ja det är sant, det har vi fått lära oss). Jaja, idag läste jag ett kapitel om barnets utveckling och tillväxt.


Visste du... att i slutet av graviditeten ökar fostret med en centimeter och 175 gram per vecka? ... att barnet växer cirka 25 centimeter under det första levnadsåret? ... att två månader innan flickor fyller två år och omkring pojkars två årsdag har de uppnåt hälften av sin fullvuxna längd? (det stämde på både mig och Adam - är det inte coolt?). .... att man kan räkna ut hur långt ens barn kommer bli genom att addera mammans och pappans längd och subtrahera med 13 centimeter för flickor eller addera med 13 centimeter för pojkar och sedan multiplicera det med två? (lite krångligt men ändå häftigt). ... att 97% av alla barn kan gå själva vid 18 månader? ... att nästan alla reflexer hos bebisen ska ha förvunnit vid sex månader? ... att vid ett halv års ålder ska barnet kunna sitta med stöd och vid tio månader helt själv? Jag hade kunnat fortsätta i en evighet för sån här fakta älskar jag!! Det känns som att det händer väldigt mycket med barnet runt 18 månader - då utvecklas även språket enormt! Nej, nu ska jag dammsuga över huset sen kommer Matilda hit. Ängelholm ordnar Tjejkväll (med lite erbjudanden och kvällsöppet i stan) som vi tänkte gå på! Glad torsdag Bloggis!

RSS 2.0