Hej på er!


Hej hallå!
Alldeles för glest mellan inläggen - jag vet! Jag har försökt "jobba undan" saker i veckan och inte riktigt känt för att blogga heller så då har det blivit att jag stått över! Har känts lite konstigt då det här blir typ sista veckan hemma. Jag som har bott här i hela mitt 23 åriga liv står helt plötsligt inför förändringar. Är ju inte så förtjust i det. Förändringar. Men har verkligen en bra magkänsla - så den går jag efter! På tisdag får vi nycklarna!! Så pirrig! Det första vi ska göra är att montera tevebänken och åka dit med lite flyttlådor. Sen blir det turer till i Ikea och olika möbleraffärer nästa helg. Men nu är vi här och nu. Ska föna till håret - sen väntar en hederlig tjejkväll. Jag och ett par kompisar ska laga kräftsoppa och pimpla vin! Glad lördag på er!!

Spegelblankt


Hej på er!!
Det börjar bli riktigt mörkt om morgnarna nu. Det är väl om en vecka som vi drar tillbaka klockan en timme? Åh, det gillar inte jag! För då börjar det skymma redan vid fem. Hatar mörkret. Men det bästa med att plugga är faktiskt att man kan "välja sina arbetstimmar" och då brukar jag alltid passa på att gå en promenad när det fortfarande är ljust. Som igår. Gick till Skälderviken och det var så där magiskt stilla. Himlen speglades i havet. Älskar att bo nära vattnet! Kan aldrig se mig mätt på det. Men okej. Hur mår ni idag? Jag är lite illamående faktiskt. Ska dricka lite te och se om det blir bättre. Skulle egentligen åkt till skolan idag och jobbat med en gruppuppgift. Men kom ganska långt igår (analyserar ett barn med språkstörning och ska ta reda på barnets grammatiska begränsningar, det är rätt kul - lite som matte - att hitta mönster och ja jag gillar matte haha) och vi ska ändå skriva arbetet individuellt så tänker att det nog blir mer effektivt om jag jobbar på här hemma istället för att fördriva två timmar på tåget. Okej. I eftermiddag ska jag hämta ut en lampa från Ellos som jag beställt. En svart taklampa! Ska visa när den är på plats! Och sen ska jag laga middag - potatis- och purjolökssoppa med vitlöksbröd. Mm! Gott och MYSIGT att äta soppa när det är mörkt ute. Ja, hörreni - där knöt jag ihop säcken och det går ju alltid att se det positiva även i det mörkaste mörker. Hej på en stund och glad tisdag!

Trollskog

 
Åh!
Helg! Älskar helg! Men det är jag nog inte ensam om va? Har alltid tänkt att jag ska ha ett måndag-till-fredag-jobb när jag bli stor för vill liksom inte gå miste om den där magiska känslan jag får på fredagkvällen. Hur som helst, jag har fått två nya favoritlåtar under helgen. I fredags sjöng Rebecka i Idol (hon MÅSTE vinna) Breathe och jag tycker den är så mäktig! Igår såg vi som ni vet Så mycket bättre och Jills tolkning var fin! Passar på att lyssna på den när jag rensar mina lådor. Alltså vad gör man med alla sladdar till gamla kameror och MP3-spelare? Det är väl bara till att sortera och slänga? Innan jag påbörjade städningen här var jag och Marcus på promenad. Vi ville "vidga våra vyer" så åkte till... Vejbystrand! Passade på att ta en bild till bloggen (posar lite väl mycket kanske) och gick inför det här med rosa månad helhjärtat kan man säga. Hade fått för oss att det ska finnas en hyfsat stor "trollskog" där men vi gick igenom den på sju minuter. Så det blev en promenad längst havet istället. Åh! Helg! Kommer säkert låta klyschigt nu men är tacksam för det jag har. För min familj, för mina vänner, Marcus, vår framtid... Ibland stressar jag för mycket och hinner inte tänka eller stanna upp. Men så när jag väl gör det blir jag medveten över allt jag har. Känner att det här inte var likt mig att skriva men ja, ville få sagt det. Glad söndag!

Lördagkväll


Hej!
Hoppas ni har en härlig helg! Min dag har varit lugn! Jag har gjort allt i min egna takt, älskar det! Jag hann med ett städrace här hemma med mamma, en sväng på Elgiganten och Ica med pappa och Adam. Nu har jag och Marcus precis lagat wook med räkor, massa grönsaker, nudlar och röd currypasta! Mycket gott! Tänkte gå en sväng till Hemmakväll och handla Salta S och sen väntar Så mycket bättre! Vi försöker förbereda oss för hur sambolivet kommer bli.. två veckor kvar!! Glad lördag!

Auskultation & falafel

Jag undgick regnet - kan man knappt tro när man ser den här mörka himlen

Tjena tjena!
Kan inte lova att det här blir sammanhängande för har prick på hela eftermiddagen suttit med näsan intryckt i dataskärmen. Jag har skrivit en auskultationsrapport då jag under förmiddagen auskulterade hos en logoped inom barnhabilitering (det innefattar barn i åldrarna 0-18 år med ett varaktigt funktionshinder - fick googla innan jag gick dit, haha). Att skriva rapporten är inte vidare jobbigt men när det kommer krav på att man måste referera till en vetenskaplig artikel blir det genast lite besvärligt, haha. Men nu är jag klar! Tog en paus vid tre för att gå en promenad (bilden - måste ju förklara så att jag inte behöver leta efter en mer passande bild: lyssnade på Säker Stil - blir så glad av den) men ville sen få ner allt jag tänkte på från auskultationen så snabbt som möjligt vilket resulterade i att jag sitter här i mina lagom fräscha träningskläder. Mamma skämde bort mig (som alla andra dagar) med god mat! Hon testade det här receptet från Leila(som-blivit-nyttig)bakar. Det var faktiskt premiär för falafel för min del! Mitt betyg: mycket gott! Nej, dags att duscha och dricka te!

På tåget



Hej hallå!
Nu sitter jag på tåget igen - det är nu jag får passa på att skriva till er! Någon i närheten måste ha på sig en parfym som jag associerar med fest - blir riktigt sugen på att dra ut när jag känner doften (eller lukten eller vad vi ska kalla den - tycker nämligen inte att den luktar särskilt gott men det hör kanske inte saken till?). Som ni kanske märker är jag rätt trött idag. Vi har haft föreläsning 9-16 och hela förmiddagen körde vi i ett race då föreläsaren hade svårt för tidsupplägg. Upplever för övrigt att detta är ett återkommande problem - många utbildare (forskare eller liknande) är, såklart, otroligt engagerade i sitt ämne och vill lära oss ALLT under få timmar och ja, det går sällan ihop! Men okej. Försöker hålla fokus en liten stund till. Läser i den här tjocka men väldigt bra boken - samtidigt som jag lyssnar på julmusik - bästa låten just nu: Welcome to our world med Amy Grant! Måste publicera inlägget innan Kattarp för där försvinner uppkopplingen! Ladda upp för Bonde söker fru så hörs vi snart! Puss!

Julmusik


Hej gråa tisdag!
Tycker att tisdagar är den absolut sämsta dagen på veckan och jag ska låta riktigt bitter. När vädret då är som idag - disigt, grått och smått, smått regn - höjer inte det känslan direkt! Men måste ändå säga att jag haft en bra dag! Startade nämligen dagen med en långpromenad med Elina. Åkte sedan till Lund för att spendera eftermiddagen med oralmotoriska störningar. Nu är jag på tåget igen och lyssnar på inget mindre än julmusik. Gah! Vet att jag är smått galen som redan börjat men kan inte hejda mig! Det här grå vädret blir nästan mysigt med julmusik i öronen. Hör ni hur positiv jag är till höstrusket? Får tacka mamma som lärt mig att julmusik är mer än OK fr.o.m. den första oktober! Hur som helst, idag får ni en nytagen bild från Unversitetsbiblioteket - älskar färgskiftningarna! Är framme i Ängelholm vilken minut som helst så bäst att runda av. Ska hem till hemmagjorda hamburgare och Bachelor! Tittar ni? Förstår inte hur man kan ställa upp i ett sånt program och outa sig själv på den där sättet (killen alltså) och förstår heller inte hur man väljer att dejta en kille som har 29 andra (vissa helt besatta) tjejer efter sig. Men jag tycker det är riktigt bra teveunderhållning så är glad att alla inte är som jag!

I matens tecken

Åh, vilken härlig helg det blev! Jag har för en gångs skull inte spenderat min lediga tid på Ikea och Mio. Rätt skönt faktiskt - för omväxling skull menar jag! Nästa vecka öppnar dessutom Mio i Ängelholm så kan hända att vi i början komma vara där i tid och otid. Men okej. Över till den här helgen - som verkligen har gått i matens tecken. Jag började lördagen med att städa och fixa lite inför flytten. Med att rensa bland gamla pärmar och anteckningsblock från gymnasietiden. Efter det åt jag lunch och på eftermiddagen tog jag tåget till farmor och farfar. Just när jag kom skulle de äta middag så jag passade på att äta lite till. Älskar farmors sallad - med dressning på grönsakerna och med fetaost och oliver! Lagom till att jag kom hem igen hade mamma och pappa lagat kycklinggryta så jag hann alltså med tre middagar i lördags.


Igår hade jag och Marcus storslagna planer på att åka till Skäralid (andra gången gillt, tänkte vi) men när vädret inte visade sig från sin bästa sida (hatar när det regnar smått, det är nästan mer irriterande än när det vräker ner tycker jag) så bestämde vi oss för att åka till Hålehall istället (som ligger mycket närmre oss). Men efter att ha övervägt med ett par kompisar (som vi övertalat att följa med på vår "vandring") slutade det med att vi hamnade i Hembygsparken, haha. Så vi gick en promenad bland djuren och en sväng i skogen där omkring. Efter det visade vi Ängelholms city (på söndagar finns det knappt något öppet så vi besökte - för andra gången den här helgen - Elgiganten!). Efter det åkte vi till det nya asiatiska stället i stan, Yazhou där de serverade lunchbuffé. Roligt koncept då man kan göra sin egen wook som kocken tillagar på direkten. Kvällen avslutades sedan hemma hos Marcus - vi firade hans mamma som fyllde år genom att baka kladdkaka och laga ryggbiff med hasselbackspotatis! Behöver jag berätta att jag var MÄTT efter den här helgen?

Äntligen helg!



Hej blåst och hej lördag!
Ja, idag är det fullkomligt storm ute! Jag tänkte därför hålla mig inomhus hela dagen. Den här lördagen tänkte jag nämligen ägna mig åt städning, plockning, röjning, lite packning och ja, ni fattar. Ska även packa ner alla sommarskor och ta fram mina kängor. Man kan kanske inte tro det men har sett fram emot att få städa, haha. När man pluggar och sitter still hela veckan är det otroligt befriande att få jobba med kroppen, slippa tänka på meningsformuleringar och istället få "göra utan att tänka". Förutom att städa tänkte jag kika på några inredningsdetaljer på stan, om jag vågar mig ut vill säga. Som ni vet är min hjärna så inställd på inredning just nu. Den är väldigt selektiv så direkt jag ser ett snyggt klädesplagg eller något som kostar pengar men som inte ingår i kategorin "möbler och heminredning" så försvinner tanken lika snabbt som den kom. Men okej. För att koppla text till bild så får jag ju berätta vart jag spenderade fredagkvällen - här, på nyöppnade Elgiganten! Det bjöds på gratis glass som Marcus lockades till, som ni ser. Han ångrade sig dock ganska snabbt när han kom ut och påmindes att det är höst och ja, storm! Jag kikade på en dator då denna dånar som en dammsugare. Men tycker det är så fruktansvärt dyrt och sen ingår den ju inte i rätt kategori så det prioriteras inte. Nu får det vara slutbloggat för stunden - önskar er alla en riktigt härlig helg!!

Torsdag!


Halli hallå!
Redan torsdag - vad hände med veckan? Jag har varit i skolan tisdag och onsdag och trots att det är sjukt långa dagar (hemifrån 8:30-18:30) så försvinner tiden, helt galet! Idag har jag en hemma-plugg-dag. Rätt skönt det med - att kunna ta sovmorgon, hasa runt i sköna kläder och vara allmänt osocial. Tänkte beta av en färdighetsträning som det så fint heter. Vi ska lyssna på inspelade ljudklipp med barn som har uttalsproblematik och försöka förklara vad barnet kan och sedan systematisera vilka förenklningar de gör. Rätt spännande men just nu känner jag bara för att vara ledig och släppa allt vad skola heter. Jaja. Vet ni vad jag och Marcus gjorde igår? Vi storhandlade mat!! Hade en rabattkupong som löper ut på fredag så passade på att köpa torrvaror och lite köksredskap! Ställer allt i ett rum i källaren som blir svårare att ta sig in i för varje dag som går, haha. Det närmar sig alltså! Nej, nu är det dags att kicka igång dagen!

Rusk & te

Dessa kommer slitas med hälsan i höst

Vilken kall och höstig måndag det här har varit!
Om inte det vore för det eviga mörket så hade jag gillat hösten! Det är ganska skönt att slippa vara varm i tid och otid och inte behöva ha ständigt dåligt samvete för att jag inte är ute när solen kikar fram/har massa aktiviteter inplanerade när vädret är som bäst. Nu tillåts vi att vara inomhus på ett helt annat sätt och ha oplanerade dagen. Det sistnämnda får jag dock jobba på, haha. Idag har jag förutom gått en kall promenad med Wahlgren & Wistam pluggat som en tok inför morgondagens PBL (vi är en grupp på nio personer som besvarar frågor - den här veckan om grammatisk utveckling). När jag kom hem från promenaden har jag stoppat undan sommarjackorna och checkat av min to-do-list som jag gjorde i morse. Har säkert sagt det förr men säger det igen - ääälskar listor! Hade jag inte haft mina listor hade jag omöjligt kunna känna ett lugn. Nu plingade Marcus på dörren - vi ska ut i ruskvädret och sen väntar te. Det är vår nya grej. Kvällspromenad och te. Glad måndag!!
 

På sängjakt

 
Hej hallå!
Den här helgen blev inte alls som det var tänkt. Jag hade storslagna planer på att åka till Skäralid och "vandra" idag men så blev det inte. Istället har hela helgen ägnats åt Ikea och Mio. Vi har nämligen varit på sängjakt och det här med att hitta rätt säng har varit allt annat än enkel. Vi har fått så olika besked från försäljare om vad man ska tänka på (vissa säger att det är svårast att hitta rätt säng till Marcus eftersom han är tyngre och andra säger att det är svårare för min del eftersom mina höfter är större än mina axlar, haha - vissa säger att det är bättre med en lite för mjuk säng medan andra säger tvärtom). Vi var, fram tills igår, helt inställda på att köpa en ramsäng eftersom vi hittat en sängstomme sen tidigare - som har lådor under madrassen, vilket vi tyckte var praktiskt. Men vi hittade aldrig någon ramsäng som kändes WOW så igår testade vi istället en kontinentalsäng och den var så mycket skönare. Så från att ha tänkt att köpa rubbet på Ikea (inga beställningsvaror utan man hämtar allt på direkten = vi har inte haft bråttom med att bestämma oss) så blev det en säng från Mio med leveranstid på åtta veckor.. Så vi kommer sova på golvet den första månaden. Det här kan bli spännande!!

Fix inför flytten

 


Tjena tjena!
Kvällen har jag ägnat åt att plugga inför morgondagens tenta (har hestläst det sista - gillar förövrigt inte dagen före tenta för känner aldrig att jag "pluggat färdigt" utan kan komma på saker som jag vill kolla upp från det att jag vaknar till att jag lägger mig) och läst om hemförsäkringar. Jag har märkt att det finns många fördelar med att vara student när det gäller förmånliga priser till just hemförsäkring och bredbandsavtal! Ja, det är verkligen mycket man ska tänka på inför en flytt. Men det mesta är roligt och sånt som jag har längtat efter - som att köpa möbler. I veckan beställde vi en matgrupp och soffbord och det bästa av allt - min dröm om ett runt matbord kommer bli sann!! Så nöjd! Men det jag har kärat ner mig i mest hitentills är faktiskt soffbordet (runt och svart där träslaget syns igenom) och den här jättecoola prynadsälgen! Han stod i affären och skrek efter mig. Han luktar dock sjukt mycket så kommer få stå i vardagsrummet, haha (han är gjord på återvunnet trä så tänker mig att det är behandlat med något starkt medel). I helgen ska vi som sagt till Ikea och välja sängar! När vi gjort det är allt klappat och klart för vad vi tänkt köpa! Soffan är beställd sen några veckor tillbaka, beställningsvarorna har vi skickat efter och resten kommer vi köpa på Ikea när vi fått lägenheten. Det börjar arta sig!

Full rulle kanelbulle

 
Dagarna går verkligen i ett just nu.
Fast det nämnde jag kanske i måndags? Det finns hur som helst ingen tid över - kan knappt stava till "ledig tid" längre. Men jag börjar se ljuset - på tisdag lugnar allt ner sig och det tackar jag för. Under de senaste veckorna har vi rusat oss igenom barns språkutveckling och jag kan tycka det är synd. Dels för att det är sjukt intressant att lära sig hur barn tillägnar sig ett språk (vilken häftig grej egentligen) och dels känns det som att det är det allting bygger på i barnlogopedi. Vet man inte hur en typisk språkutveckling ser ut (förbjudet att säga "normal utveckling" så ni vet) så blir det desto svårare att förutse hur en avvikande skulle te sig. Det som gör mig extra stressad är fredagens tenta. Den ska - enligt utbildarna - vara utformad efter våra förutsättningar (ingen inläsningstid) men man vet ju aldrig vilken nivå de lägger den på. Jaja, har iallafall bestämt mig för att vara ledig på helgerna. Det vet ni ju. Så i helgen ska jag och Marcus till Ikea (ovanligt!) och sen har jag en önskan om att åka till Skäralid och promenera. Vi var där för massa år sedan med gymnasieklassen - vandrade, tältade och paddlade - och jag tyckte det var så himla fint. Tänkte flera gånger när Cindy levde att vi skulle åka dit med henne. Hon skulle älskat det! Okej. Nu måste jag avsluta här - Bonde söker fru står på tur!

Helgen som gick

 
God morgon måndag!
Åh - det var så sjukt härligt att vara ledig i helgen! I lördags var det full fart hela dagen. Jag och Ebba såg fashionshowen på stan (det var vi och massa 70-åringar) och jag som trodde att det skulle vara en modevisning på en halvtimme blev lite förvånad - det var massa musik, uppträdande med schlagerlåtar och konfetti och varade i nästan en och ett halv timme! På eftermiddagen träffade jag Elina och vi gick en minst sagt blöt promenad. Det hällregnade, började blixtra och åska och ja, det blev ett riktigt äventyr. På kvällen var jag och Marcus hos ett par kompisar i Ramlösa - i deras nya lägenhet och blev bjudna på köttfärsbiffar med aubergine och till efterrätt favoriten: kladdkaka! Igår gjorde jag däremot inte många knop. Jag hade massa planer på att hälsa på mormor och farmor men blev inte alls som det var tänkt utan slutade med att jag flängde omkring på Maxi, Blomsterlandet och mattaffärer med mamma och pappa istället. Köpte ett fikusträd och hittade en jättefin matta. Men får fundera på den sistnämnda - vill man ha en randig matta i soffhörnan? Ja, det är frågan..


Kom en massa plugga emellan så hann inte publicera ovanstående imorse.
Men det här "andra" inlägget får bli ett snabbt sådant. Jag pluggade 8-15 och tog sedan en lång paus - gick en promenad med Josse i det fina vädret. Vi har inte träffats på länge och hann prata ikapp - bland annat om hennes marathonlopp som hon sprang förra helgen. Imponerande! Känner mig inte så kaxig längre med mina två halvmaran. På tal om träning är jag så grymt sugen att komma igång! Har varit så less på min förkylning och halsont och stress från alla olika håll. Men tänker att jag ska springa en motivationsrunda (kort och långsamt så jag känner att "det här var kul") i helgen. Det ser jag fram emot! Efter vår promenad lagade jag min favoritvardagsrätt (tärnade kasslerbitar, stekta i honung, massa champinjoner och ramslök och pasta). Sen pluggade jag en timme till. Nu tänkte jag avsluta med att säga att jag ursäktar det mycket opassande bildvalet (men visst är fågeln söt?) men hade inga andra på lager. Dessa tog jag förra helgen - tänkte att jag fick passa på. Snart har allt blommat över och vi ska stå ut med att leva i ett färglöst land i si så där ett halvår. Med den bistra sanningen avrundar jag. Nu: Kockarnas kamp!

Prioriterar min tid

 
Alltså mitt ånglok till dator.
Jag hinner knappt sätta igång den innan fläkten går upp i högvarv. Vet att jag borde köpa en ny innan den här brinner upp men har varken intresse för att leta och jämföra eller är särskilt sugen på att lägga många tusenlappar på det. Så jag skjuter upp det lite till. Men okej - hur mår ni idag? Det är lördag, hösten har gjort entré på allvar och jag har gjort något revolutionerande. Har bestämt mig för att ha en ledig helg, trots att en tentan hägrar på fredag. Det är verkligen inte likt mig. Nu borde jag haft smått panik då vi inte fått någon tid till att läsa inför tentan. Jag borde suttit hela helgen och försökt banka in allt i huvudet. Men jag har bestämt mig för att inte stressa upp mig i onödan. Jag har ju för fan gått upp i ottan hela veckan och pluggat till sent på kvällen. Räcker inte det så är det ju något fel på upplägget. Inte på mig. Ja, ni hör - den här terminen är annorlunda. Jag gör vad jag kan men skolan ska inte få inkräkta på min lediga tid. Så var det med det! Idag ska jag därför gå en långpromenad med Elina, gå på fashionshow med Ebba och ikväll ska jag och Marcus till ett par kompisar i Helsingborg. En bra lördag tror jag!

RSS 2.0