Playa del Palma


Resan är bokad! Jag ser så mycket fram emot den! Det blev till Playa del PalmaMallorca! Hittade ett jättefint hotell och när jag läste om hotellfrukosten så var jag fast! Den sägs ha det där lilla extra! Älskar när man lägger sig och riktigt längtar till att få vakna och få äta frukost! Får verkligen hoppas att den lever upp till mina förväntningar, annars blir jag ledsen, haha. Jag har letat länge efter en bra resa men det har inte varit helt enkelt, mycket på grund av alla höga priser! Förstår inte hur man kan lägga 15 000 för två personer för en vecka! Ett tips är att jämföra samma hotell med olika charterbolag! På Apollo och Ving skiljde det 5000 för det här ställe! Ett annat tips om ni bokar med Apollo är att använda Mecenat-kortet, det gav 800 kronors rabatt. Efter att ha letat med ljus och lykta på resor till grekiska öar och Kroatien så föll tillslut valet på Mallis! Min första semester gick till Alcudia! Kommer ihåg det turkosblå havet, marknaden, flätorna i håret och att jag startade varje dag med att höra med resesällskapet (halva släkten) om de ville ha en "blöt eller vanlig"! Det var frågan om en vanlig puss på kinden eller blöt sådan. Vill tillägga att jag var sju år, även om det inte är en fullt godtagbar anledning. Den här gången ser jag mest fram emot (förutom den korta flygresan - YES!) att upptäcka Palma, äta tapas, pussa Marcus och ja, frukosten förstås!

Bilderna är lånade av Ving

Påsk eller jul?



Det blev en bra födelsedag!
Nu flyger veckorna fram! Fast det bara är måndag tänker jag redan på helgen. Då vankas det ju påsk! Jag ska verkligen försöka plugga ordentligt fram till torsdag så jag kan känna mig ledig även under de röda dagarna! Har ni tagit bort allt julpynt än? Nej jag är inte galen! För inte så länge sen såg jag ett pepparkakshjärta i ett fönster i stan. Vissa tar verkligen den där låten "för julen varar ända fram till påska" på orden! Jag får rysningar bara av att tänka julgran, mörker och snö just nu! Vill IN med våren och igår kära vänner, var det ljust till halv åtta på kvällen! Himla härligt!


22 den 29:e


Hej Bloggis! Har ni en bra födelsedag, tänkte jag fråga. Men så kom jag på att för många är detta en helt vanlig söndag! En ganska grå och regnig sådan! Förra året sken solen och jag firade födelsedag med 17 grader! Tänkte för en stund att den dagen var så fin just för att det var min dag. Men sen kom jag på att så var nog inte fallet ändå! Idag vaknade jag upp med lite huvudvärk efter en sen natt i Helsingborg. Vi var hos Marcus klasskompis, som hade bjudit in till fest! Det blev en sån där riktigt rolig kväll! Är så tacksam för det! Idag har jag däremot varit lite trött och inte så där sprudlandes glad som man ska vara på sin födelsedag! Men det ska det bli ändring på nu! Ska sudda bort min sura min genom att gå en promenad och ha en härlig kväll med familjen och Mästarnas Mästare! Hoppas ni har en bra födelsedag allihop!  

Botar glutenfritt pollenallergi?



Idag vaknade jag upp tokförkyld eller bara väldigt allergisk.
Detta, trots att jag nu har börjat äta glutenfritt. Ja, men se där! Jag vill för det första bli vän med min mage. Just nu måste jag anpassa mitt liv efter den och inte tvärtom. SÅ trött på det och på att ständigt ha ont i magen. Äter laktosfritt men ska nu testa ta bort allt mjöl också, för att se om det hjälper. Jag har fått ge upp min älskade pasta (men som tur är finns det bra alternativ), flingor och bröd! Sen ska jag även försöka avvänja mig från socker, allt för att magen och jag ska vara överens! Nyttig mat brukar ge en glad mage! Det var uppsatsen om min mage det. Sen hamnade jag på en sida av en ren slump häromdagen, där det stod att om man äter glutenfritt under pollensäsongen så kan det hjälp mot allergin! TÄNK, om det skulle fungera! Mjöl och socker är inflammatoriska och gör att kroppen behöver kämpa extra mycket för att bryta ner dessa. Utesluter man detta från kosten kan kroppen prioritera allergin istället! Jag håller alla tummar och tår jag har!

Svala byxor & fredagsglad!


Det blev inte så mycket shopping för min del igår. När man väl har pengar och är på jakt efter något så hittar man ingenting! Om man däremot har det lite knapert, men ändå är så dum i huvudet att man går på stan, så känns allt lockande och snyggt! Just nu är jag ute efter liknande byxor som ovan (från Maison and Scotch). De ska vara svala och sköna, slappa men ändå inte för vida. Också helst i en alldeles underbar färg och mönster! Men antingen är de just för vida eller i ett konstigt material. För det där med material, det har jag blivit så noga med på sista tiden. Vill ha bomull och inte viskos och polyester. En bomullströja håller sig snygg många fler tvättar och är dessutom mycket skönare! Ni vet den där klänningen som jag fick hem för ett tag sen, den var i 100% polyester och man kunde riktigt känna hur den kommer klibba på kroppen i sommar. BLÄ! Nu ska jag till skolan, diskutera reflektionsuppgiften och sen kära Bloggis, sen är det HELG! En riktig helg utan psykologi, utan arbeten som ska skrivas, utan någonting som har med skolan att göra. Hur det känns? HELT FANTASTISKT! Ikväll ska jag ha en lugn hemmakväll med Let's Dance, imorgon ska jag springa intervaller, kolla på sköna-svala-mönstrade-byxor, fira en 21-åring och på söndag är det min dag! Jag ska laga god mat (grillat, tzatziki och sallad med fetaost - mmmm, haha) och beställa den där resan till Mallorca! Nu säger jag: GLAD FREDAG!


YES!!



Det blev ingen boka-resa-kväll igår.
Chartern hade gått upp i pris och, ännu en gång den här veckan, visade sig arga-Annie ! Åh! Men semester ska det bli, oavsett! Idag har jag varit en snabb vända i skolan. Vi skulle bara dit för att få vårt resultat på tentan. Jag tycka att det är så orättvist, att ge beskedet så här inför varandra. Dels för att det är synd om de som inte klarar den och dels för dem som pendlar långt. Vi har några som åker från Göteborg och som alltså får ägna större delen av dagen på tåget istället för att få det smidigt via mail. Men hur många invändningar jag än har idag så kan jag inte vara något annat än så innerligt glad. Jag trodde aldrig i min vildaste fantasi att det här skulle gå vägen men JAG KLARADE TENTAN! Åh! Jag vet att jag tvivlar på mig själv inför varje tenta men den här var verkligenoerhört svår! Jag vill hoppa och studsa, skrika rakt ut!!!! Ska fira med att gå på stan och handla födelsedagspresenter för att senare åka till Anna på tjejmiddag!!

Inte bara födelsedag



Alltså jag har tänkt på det här med datumet för min födelsedag.
Att det är så mycket just dagarna där omkring. Det har slumpat sig så. För det första är det Earth Hour. Jag har läst någonstans att det inte är så bra att släcka ner. Det tar mer kraft att släcka ner alla lampor, för att timmen senare tända dem igen än att låta det vara tänt. Kan det stämma? Sen har vi det här med påsken, som ofta infaller runt min födelsedag. Jag brukar få äran att fylla år på långfredagen, även om jag föredrar att min dag prickas in på påskafton. Sen är det alltid högskoleprovet och Friskis årsmöte som slår in, haha. Fast det är väl bara i Ängelholm det gäller, antar jag. Som om inte detta vore nog övergår vintertid till sommartid just på min dag i år! Ja, jag säger väl då det! Det är en världslig sak att fylla år den 29 mars! Nu är det fisksoppslagning och boka-resa-till-sommaren-kväll!

Väldigt mycket vardag!


Också fick jag ihop den där reflektionsuppgiften och de 1000 ord som det krävdes, trots allt.
Jag har kommit fram till att jag har rätt kasst självförtroende. Jag vågar liksom inte lita på mig och min egen förmåga. Sedan finns det ju, långt där inne någonstans, en grogrund som säger att jag KAN och som gör att jag ändå presterar men ändå. Att det där tvivlet alltid ska få ta plats. Jag kan bli så trött på det. Usch! Det ska det bli ändring på! Nu är arbetet i alla fall klart och jag ser fram emot resten av veckan. Det ska bli roligt att komma till skolan imorgon, ha föreläsningar och arbeta i grupp! På tal om allt detta: vardag. Just nu är det så mycket vardag det kan bli! Ni vet när man verkligen är inne i ekorrhjulet och springer varv efter varv utan att reflektera över det. Man ställer klockan, håller reda på veckodagar, gör det ena måstet efter det andra och försöker ha ledigheten i sikte. Just nu längtar jag till påsk, att slinga håret och knoppar på träden. Ni vet de där ljusgröna dagarna i maj, dem kan jag längta som en tok efter. Då väcks hoppet om sommar till liv! Men först: lite mer mars och lite mer vardag!  

5 negativa/5 positiva



Antingen tror väl ni att jag har gått och dött?
Eller så förstår ni att jag är arg på skolan och på den NYA underbara reflektionsuppgiften. Blir så irriterad på mig själv för att jag är så negativ. För ett år sedan eller så, såg jag mycket fram emot att få plugga, klura på uppgifter och använda huvudet. Nu hade jag kunnat göra vad som helst för att få stimulera tankarna kring vardagliga problemlösningar och få arbeta praktiskt. Jag är helt slut efter den förra tentan och orkar bara inte en massa ny information. Den här gången ska vi skriva om välfärdsregimerna ur ett feministiskt perspektiv. Ingen introduktion i ämnet. Knappt en vecka på oss. 1000 ord. Minst. Det känns som att jag bara babblar ner en massa halvsmarta meningar och lär jag mig något? Nej! Det är frustrationen som talar hela arbetet igenom och så vill jag inte att det ska vara. Då blir jag negativ! Nu ska jag skriva en lista varför jag är negativ. Sen kommer den sprudlande, härliga listan om varför jag är så jävla positiv till livet. Negativ: 1) Reflektionsuppgiften 2) Dålig feeling om förra tentan 3) Pollen 4) Förkylning 5) Panik över Göteborgsvarvet. Positiv: 1) Semesterplaner på G 2) Tjejmiddag på torsdag 3) Fest och födelsedag i helgen 4) Vrida fram klockan på söndag = ljusare kvällar 5) Snart vår.

#rockasockorna


Idag är det ingen bra dag. Så vill ni ha ett fredagspeppsinlägg får ni gå in på någon annan blogg. Jag startade dagen med att göra en skrivuppgift. Blev dock inte helt nöjd så kan inte bocka av den från att-göra-listan. Sen har jag insett att det inte blir någon ledig helg och det är väl där arga-Annie kommer in. Jag har en reflektionsuppgift som ska vara klar tisdagkväll och i den ingår det att läsa två texter, varav en är på engelska. Den har jag suttit med hela förmiddagen. Och jag förstår inte ett skvatt! Det är så frustrerande att läsa en text men man stakar sig hela tiden på ord och kommer ingen vart. Förstår inte vad jag läser förutom de enklaste orden. ÅHDGDFJ! Sen har jag en förkylning på G eller så är det bara allergin som är exakta aggressiv. Så. Nu ska jag sluta tänka på skolan, ha fredagkväll och en hel lördag ledig för att sedan ha ny energi på söndag! Ett, två, tre! Dagens strumpor får inte glömmas föresten. Det är av en viktig anledning - att uppmärksamma down syndrome. Nu: andas, allergidroppar och tänka positiva tankar!!

Tapas & förskola



Det har blivit mycket tapas nu på sistone!
Men inget mig emot. Finns det något godare? Jag och Ana Maria mötte upp MatildaIca och sedan handlade vi allt gott vi kunde komma på. Vi komponerade en snabb inköpslista och fick med oss hem alltifrån fylld pasta till grillad kyckling! Sedan åkte vi hem till Matilda och lagade, om man nu kan laga tapas, innan vi plockade och åt oss proppmätta hela kvällen lång! En mycket trevlig middag mitt i veckan! Idag for jag upp som en raket när förskolan ringde och väckte mig i morse. Sen var det full fart som gällde fram till halv fem. Det har varit den finaste av alla vårdagar - vindstilla, tolv grader och solsken! Jag kan inte sluta tjata om det här vädret! Det gör verkligen SÅ mycket! Jag vikarierade på småbarnsavdelningen och har hängt med söta ettåringar hela dagen. Det är så gulliga att jag smäller av! Nu: pausa och återgå till pluggvärlden imorgon. Men sen: HELG! Alltså, hur skönt är det inte med helg? Det har jag haft på tok för lite av den senaste tiden. Men det vet ni ju redan. Puss å hej torsdag!

Diskurs och tjejmiddagar


God morgon solen, onsdag och Bloggis!
 Jag ska strax bege mig till skolan för att diskutera diskurspsykologi. Vad är det kan man ju då undra? Ja, det gör jag med. Vi ska ha med oss en fråga angående ämnet som vi sedan ska diskutera i grupp och bli bedömda utifrån vad vi säger. Spännande! Jag har försökt googla och läsa på vad det betyder men alla skriver så luddigt och komplext. Så jag får hoppas att jag fått grepp om det trots allt! Ikväll väntar roligare saker. Då jag, Matilda och Ana Maria ska laga mat ihop! Vi ska handla hem massa tapas och umgås, mysigt! Nästa vecka väntar ännu en tjejmiddag, hemma hos Anna. Vi är ju fyra tjejer som har en middag i månaden. Vi pratade på Kreta om den kommande hösten och hur viktigt det är att ha saker att se fram emot. Så vi bestämde där och då att vi ska ha vars en tjejmiddag att längta till och på så sätt ta oss igenom de mörka månaderna lättare. I december hade vi gått laget runt men det var så roligt att vi kör en omgång till. I april är sista middagen och därefter är det ljust och varmare så då blir det lättare att umgås mer än över en middag! Såg precis att samma kväll är det "Tjejkväll på Stan" här i Ängelholm, butikerna har erbjudande och öppet till nio, väldigt passande! Men en dag i sänder! Glad onsdag!!

Blått är flott!

Pratar vi inte på tok för lite om kläder och mode här? Jag tycker det är roligt skriva om tankar som snurrar runder i mitt huvud och vill inte fokusera på vilka skor jag har dagen till ära. Men jag kan ju inte undkomma att jag älskar den här härliga ytligheten! Att känna sig bekväm i sina kläder och "hitta rätta kombinationer" kan jag tycka är superskoj och har ett stort intresse för men kan lika gärna skita i det totalt. Nu har jag gjort det förstnämnda. Jag har passat på att sätta ihop några kollage! Här får ni 50 nyanser av blått!


Finns det något roligare än att spana efter vårkläder? Jag tror knappast det! Som ni ser så älskar jag blått! Det passar till det mesta och är både gulligt och klassiskt! Dessutom har jag hört att blå är den hetaste färgen för säsongen! Så här vill jag klä mig i vår och sommar! Slitna jeansshorts (fast sådana brukar alltid vara så löjligt korta - vad är vitsen?), en mönstrad blus och ett par boots! Sen hade jag velat ha Daniel Wellington-klockan i alla färgkombinationer. Blusen//Zara (av alla blusar i världen, gissa vilken mamma kom hem med från semestern?), Jeansshorts//Zara, Klocka//Daniel Wellington Skor//Mjus och Ryggsäck//Zara


Den stickade tröjan är ju en dröm! Den hade passat till precis allt! Över klänningen, eller som här till ett par jeans. Jag älskar den! Dessvärre kostar den skjortan. Eller närmare bestämt två laxar. Sen när det kommer till jeansvästen så har jag alltid velat ha en men fegar ur varje gång. Klockan är i en urfin tappning om ni frågar mig. Urtavlan har, som ni självklart uppmärksammat, prickar istället för streck! Skorna har lagom hög klack, så att en pygmé som mig kommer upp lite. Ett extra plus att den är bred, så att kan jag balansera. Jeansväst//Zara, Klocka//Daniel Wellington,Tröja//Odd Molly och Skor//Zara.


Rosa kan lika gärna bli FÖR puttenuttigt men likväl vara det sötaste av alla världar! Dock krävs det lite färg på kroppen för att den ska komma till sin rätt. Sen hade jag velat bryta av det gulliga men en lite tuffare sko, som den här. Eller är den tuff? Kanske bara i mina ögon. Jag tycker för det första att den har ett väldigt fint mönster och sen gillar jag att den inte är hel. Haha, vad svårt det är att beskriva i ord. Men ni fattar. Fina skor i alla fall. Och sen toppar vi då detta med en kappa där det rosa fångas upp! Kappa//Esprit, Blus//Odd Molly och Skor//Tamaris.


Väskan skriker det Mama Mia om. Och som ni vet så är det min favoritfilm alla dagar i veckan! Eller visste ni det? Den är i alla fall underbar i mina ögon. Något som ni definitivt vet vid det här laget är att jag googlar resor till Grekland stup i kvarten. Och den här kan jag verkligen se på en grekisk strand framför mig. Skjortan är en riktig klassiker och jag tycker det är snyggt att den är A-formad. Eller det är den väl? Känns så kul att jag försöker agera modejournalist och hitta de rätta termerna. Lyckas jag? Jag vet inte. Byxornas detaljer på fickan gjorde att jag föll för dem. Silver ska tydligen också vara hett i vår. Babyblått och silver är grejen alltså! Har ni andra frågor gällande vårens måste-ha-plagg går det bra att kontakta mig på telefonnumret som ni finner i spalten till vänster. Får ni inte svar på direkten beror det på den höga belastningen. Hoppas ni har överseende med detta. Väska//Esprit, Skjorta//Esprit och Byxor//Mos Mosh


Det jag älskar med sommaren - förutom shorts och klänningar - är att man kan klä sig i vita byxor! Är inte det färscht? Jag köpte två par vita jeans förra våren och det ena paret har stretch så dem är det inga problem med. Men det andra paret är så stela att det kommer krävas våld att få dem över höften. Varför gör man så mot sig själv? Jo, för är det bara rea på storlek 36 så är det dem det får bli, haha. Hoppas man lär sig någon gång.. Skorna är väl läckra? De kostar ynka 150 kronor! Så finns de i storlek 38, och inte 39, så får jag vika mina tår, för PÅ, det ska de! Jacka//Esprit, Blus//Culture, Jeans//Zara och Skor//Lager 157.


Sen tycker jag att det här med småblommigt och rosa passar himla bra ihop! Vans verkar vara Converse ersättare. Synd att jag då har ett par helt nya Converse som ligger och väntar på mig, haha. Ni måste även lägga märke till sportbehån! Den hade piggat upp vart enda träningspass! Skjorta//Gina Tricot, Tröja//Odd Molly, Blommig Blus//Esprit, Sportbehå//Rönisch, Rosa Tröja//Odd Molly, Keps//New York Yankees och Skor//Trampolin. Nu har jag proppat mitt modehjärta och har så mycket inspiration för den stundande våren och sommaren! Något av detta hade gärna fått agera födelsedagspresent. Jajamensan, snart är det min tur! 23 timmars födelsedag är vad som gäller!

Tidningar å Värvet



Känner att jag har förlorad bloggtid att ta igen!
Kom precis in från lite altan-häng. Jag, några tidningar och Värvet skulle ha en trevlig timme med solen i ansiktet, bra läsning och härliga intervjuer i öronen. Men det slutade i att jag fick gå in eftersom det blåser (blåst = extra mycket pollen) och ögonen kliar att jag blir alldeles blå undertill. Nu sitter jag här och nyser och snyter mig om vartannat. Hur som helst så kom det två nya tidningar i brevlådan! Jag har en hel hög som ligger och väntar nu då andra texter har fått prioriteras de senaste veckorna. En annan sak som kommer med intensivt pluggande är att det finns pengar kvar av de senaste CSN-bidraget! Det finns inget ont som inte för något gott med sig. Nu: tabata i en pollenisolerad lokal!

Allergi & solskenshumör!



Hej tisdag eller lördag eller vilken dag det nu må vara!
Jag kunde inte somna igår kväll. Dels kliade ögonen och näsan sönder på grund av all pollen men mest för att jag var så uppspelt över att ha en ledig dag framför mig. Jag var alldeles sprallig och klarvaken långt in på natten, haha! Tänk att man kan se fram emot att fixa och dona, haha. Idag kommer nämligen mamma och pappa hem efter en vecka på Teneriffa så mina planer är att städa och laga god mat! Jag har tänkt mig kycklingsallad med soltorkade tomater, oliver och vitlöksklyftor! Vad tror ni om det? Finns det något godare än saftig kyckling och pasta med pesto? Min favorit alla dagar i veckan, det vinner till och med över tacos! Och då är det banne mig gott! Kycklingen ligger på tining och jag tänkte strax cykla till affären och komplettera med några varor! Sen ska jag gymma, proppa mig med allergidroppar, spray och tabletter och lyssna på superhög musik! Solen strålar och jag har, så här dagen efter tentan, fått livet tillbaka!!  

Äntligen över!!



Alltså de senaste dagarna har varit så fruktansvärt jobbiga!
Nu är jag helt färdig men är så otroligt glad att det är över! Men jag är också frustrerad över denna jävla tenta. Lärarna har lagt stor vikt på vissa teoretiker och då förväntar man sig att det är dessa som kommer på provet men självklart är det dem som de knappt nämnt som man ska kunna. BLÄ! Hur det än har gått så jag så lättad! De senaste dagarna har jag råpluggat men mellan varven försökt pigga upp mig med mycket sol (hej pollen!!), massa träning och det ena goda efter det andra. Att plugga inför tenta och all den ångest det medför gör inte direkt att man äter det som kroppen mår bäst av. Men samtidigt - vem bryr sig? Jag har bakat chokladbollar för glatta livet så att matberedaren började brinna! Panik, haha! I morse laddade jag upp med att gå en lång promenad. Vid havet känns luften så ren! Sen åt jag bakad potatis, lyssnade på musik och peppade mig själv (körde med mantrat "jag är bättre än jag tror, jag är bättre än jag tror"). Nu känns det som FREDAG och jag är ledig för första gången sen den HÄR dagen! Fy fan vad jag har känt mig bunden den senaste månaden. Jag minns inte hur det känns att ha en dag utan plugg! Imorgon ska jag inte tänka ett skvatt på Freud, Mead, Fromm, Butler och Bourdieu!!!!!

13



Hej!
Jag kom precis på att det är fredagen den trettonde idag. Jag tycker inte det var så länge sen sist? Gah! Vad kan nu tänkas ske? Hur som helst så STRÅLAR solen från en klarblå himmel, den har gjort det i en veckas tid och man blir så glad! När klockan slagit ett ska jag sätta mig på altanen med solglasögonen på näsan och insupa våren! I eftermiddag ska jag springa intervaller för att sedan cykla raka vägen till mataffären för att handla godis! Träning och sötsaker är en himla bra kombination. Efter detta är det tacos som gäller för hela slanten och sedan ska jag inta soffan. Glad fredag Bloggis!

Tankar & färger

Jag lever verkligen i en bubbla just nu. Pluggbubbla. Precis som på första tentan ser jag allt som FÖRE och EFTER tentan. Det ska jag göra innan tenta och allt som hamnar under kategorin "efter" släpper jag helt. Vaknade en timme innan klockan ringde i morse och kunde inte somna om. Det hör inte till vanligheterna. Känner hur min hjärna är uppe i högvarv och jag har svårt att slappna av eller tänka på något annat. Samtidigt som alla tenta-gubbar snurrar runder i huvudet så har jag allt det andra också i gungning. Om jag ska sluta efter den här delkursen eller fortsätta till sommaren. Väger för- och nackdelar. Försöker resonera förnuftigt och tänka objektivit men det är inte helt enkelt. Det är så subjektivt det kan bli. Kan man säga. Hur som helst så ska jag söka in till ett annat program tänkte jag. Det är höga intagningspoäng men jag har en chans och om jag kommer in så har jag ännu ett alternativ till hösten.



Avslutar med ett hederligt tips, som jag har gett er förr. Men det är effektivt så det är värt att nämna igen. Inlärning. Jag ska ju plugga in femtioelva teorier och hur går jag tillväga för att minnas? Jo, varje teori får en färg. När jag sedan ska försöka komma ihåg vilka begrepp som tillhör vem så tänker jag på färgerna. Allt som har med Goffman (den där teatermetaforen som jag tjatade hål i huvudet på er om) associerar jag med rosa. Boken vi har läst av honom har ett rosa omslag så det kändes naturligt att han fick bli rosa. Darwin står för det biologiska perspektivet och blir därför mörkgrön. Kohut förknippar jag med Emil i Lönneberga (eftersom han bor i Katthult (Kohut-Katthult =samma sak)) och blir därför blå (Emils kläder, haha). Allt har alltså en logisk förklaring, som ni hör! Nu ska jag andas, dricka te och slappa ett par timmar! God natt å god morgon Bloggis! Nu kör vi ända in i kaklet!! Måndagkväll ser jag fram emot, då är jag ledig och det är med basta!   

Plugg högt och lågt


Tänker på hur otroligt allmänbildad jag hade varit om jag alltid hade pluggat så mycket som jag gör just nu!
Det är lockande - att bli allmänbildad alltså - men det kräver mycket uppoffring. Idag har jag betat av ännu en massa psykologiska teorier. En i klassen hade räknat ut att vi ska kunna 28 olika perspektiv. Så mycket har inte jag fått ihop det till men det är säkert 15-20 stycken allt som allt - det räcker och blir över! Alla går lite in i varandra och ja, det är mycket nu. Men det är inte själva teorierna jag är så orolig över - förutom att jag ska förväxla dem med varandra (okej, lite orolig ändå) - utan det är den där fallbeskrivningen som kommer på tentan, som grämer mig. Där ska vi sedan tillämpa tre perspektiv. Så det gäller att inte bara att kunna rabbla upp begreppen och tänket, som perspektivet står för, utan man måste kunna dem så pass bra att man kan sätta in dem i ett visst sammanhang. Det är en skrämmande tanke, må jag säga. Men jag har några dagar på mig. Det är måndag (VEM FAN lägger tenta på en måndag? Helt värdelöst ju! Måndageftermiddag dessutom) som gäller så jag har några dagar på mig. Mellan varven idag har jag lapat sol, ätit lunchrester i form av DET HÄR och nu ska jag dricka te med smak av rabarber och grädde innan jag tar tag i en ny dag! Med positivt tänkande, solsken och motion ska jag nog ta mig igenom den här veckan trots allt! GLAD TISDAG Bloggis!

Helg å grekisk ö


Vilken skön helg det har varit! Igår hade vi 14 grader och sol! Jag och Marcus lutade oss mot husväggen, badade i solsken hela eftermiddagen och åt lunch på altanen! Sånt blir jag så innerligt glad av och kan leva på länge! Om vi backar bandet ytterligare och landar på lördagkväll så blev det en spontan spelkväll. Eller det kallas för "spelkväll" i alla fall. Målet med kvällen är att vi ska spela spel men det är lätt hänt att timmarna pratas bort istället. Jag testade Hannah och Amandas vita vin som stått på kylning länge! Det var riktigt gott! Också googlade vi resor! Vet inte riktigt hur det blir än men en grekisk ö eller motsvarande hade varit underbart. Dopp i salta hav, nya platser att upptäcka och sen avsluta den ljumma kvällen på terrassen ovan hade jag definitivt inte tackat nej till! Den här bilden är SÅ magisk och innefattar allt en semester ska ha. Ge mig sommar å sol (eller guld och gröna skogar som Hasse Andersson skulle ha sjungit!)

Bilden är lånad

Planering är A och O



Hej å glad fredag på er! Nu har jag pluggat två veckor i rad - utan paus - och det börjar kännas! Imorgon ska jag fortsätta beta av och sammafatta de olika perspektiven, men bara i några timmar. Och på söndag ska jag vara helt ledig minsann! Så idag har jag fredagsfeeling och det är helt underbart, kan jag meddela! Tycker det är viktigt att planera sin pluggtid för på så sätt blir den mer effektiv och pluggar man ordentligt de dagar som är avsatta för det så kan man verkligen njuta av sin ledighet och över det man presterat sen! Lite så är det med träning också. I söndags la jag upp träningen för veckan och sen kör jag på det. Lätt hänt att man ruckar på något träningstillfälle (hade bestämt mig för att springa milen igår men det kändes lite väl långt, om man säger så, haha) men följer man det som är sagt så blir man så glad och nöjd i slutändan! Och det är precis vad jag är idag. Två springturer och två gympass har jag hunnit med i veckan! För att de kommande löprunderna inte ska bli dödligt jobbiga är min plan att köra mycket intervaller på gymmet. Nu: Let's Dance och Bjärechips! Trevlig helg Bloggis!

Grisar & felgissningar

Hej, HALLÅ denna soliga torsdag! Jag tycker att man riktigt känner nu att vi går mot ljusare tider! Det är ljust när jag cyklar till skolan och sen blir det inte mörkt förrän efter sextiden! Hipp hurra för det! Om några veckor ställer vi ju dessutom fram klockan och då blir det mycket mer påtagligt! Snart är det VÅR och om ett långt "snart" är det faktiskt sommar också! Det ser jag fram emot! Vad händer annars idag? Jag sitter här och försöker beta av alla psykologiska perspektiv, Cindy är mitt härliga sällskap som mest ligger på soffan eller i min säng och snarkar HÖGT. Ni som har mig på Snapshat får minst en video i veckan där man kan tro att vi har en gris i huset. (På tal om grisar - vet ni vad jag såg när jag var utanför en djuraffär häromdagen? Ja, antagligen. EN GRIS. Jag trodde först jag såg i syne. En gris. I ett koppel. På väg in på Arkens Zoo). Har ätit lax till lunch och tänkte, när maten har smällt, dra mig ut i solen för att springa en runda. Jag tog mig fram igår även om det kändes ovant och andfått. Läste på Instagram under hashtagen "Göteborgsvarvet" (som man absolut inte borde göra) att många nu är inne på slutspurten. Jag som just har börjat, haha.

En hund med huggtänder

Till något helt annat. Som ni kanske vet så gillar jag att tippa på vem som ska vinna diverse teveprogram. Igår gick alla mina drömmar i kras då både Filip åkte ur Mästerkocken och Jonas från Biggest Loser. Hör själv, samtidigt som jag skriver detta, att det här säkert är sjukt ointressant läsning. Så ska inte fortsätta rabbla om det. Något mer trevligt att säga? Jag googlar resor som en tok, det går inte så bra med mitt nyårslöfte (att dricka mer vatten) och jag ska laga soppa ikväll. Men det viktigaste av allt jag har att säga är - GLAD TORSDAG!

Mellan tentaångest & konditionsträning


Hello darlings!
Hoppas ni mår förträffligt bra idag! Jag har suttit ner på den här stolen konstant typ sedan två dygn tillbaka. Känns det som. Givetvis är inte det helt sant, tack och lov! Jag försöker lugna mig själv och inte ta detta på så jävla stort allvar. Kommer ihåg i vintras, när jag var så harmonisk och tänkte jag ska verkligen inte stressa upp mig under vårterminen och vad finns det föresten att stressa upp sig över? Jo TJENA - det finns mycket! Tänkte också efter att ha klarat den första delkursen, som var väldigt intensiv, att nu kan jag allt som krävs för att bli socionom. Vad ska resten av utbildningen innehålla egentligen? Här är man inte så ödmjuk till kunskap inte, haha. Hur som helst så ska jag bege mig ut nu på min första joggingtur sen typ oktober. Känns faktiskt inte så hemskt som det kanske låter. Skrev precis till Maja, vi pratar av oss om alla känslor (de är många!) som bubblar upp inför Göteborgsvarvet, att träning är som en vårdande behandling när man är stressad. Låter jag smart? Det är jag också, jag kan ju som sagt allt som behövs redan. Nej, men helt seriöst - jag önskar att jag var mer kunskapstörstig (heter det så?) än vad jag är. Jag har ambitionen och drivet men inte suget för att lära. Nu blev det så där djupt igen. Hejdå..

Mina funderingar om livet


Jag känner mig så förvirrad.
Dels över skolan - men det vet ni ju redan. Men inte bara över själva reflektionsuppgifterna och den kommande tentan utan över ALLT. Livet. Ni vet. Om jag ska gå kvar på socionomprogrammet? Jag väger för- och nackdelar. Om jag ska sluta - när ska jag då sluta? Efter att jag avklarat den här delkursen eller efter terminens slut? Jag vill ut och resa. Känner mig inte färdig efter en chartervecka hit och dit (det är förstås underbart men vill göra någon längre). Har funderat mycket på USA men just nu är det väldigt dyrt att åka dit. Hade annars velat kombinera en upptäcksresa med sol och bad. Men det känns himla onödigt när Thailand kan leverera det sistnämnda till ett mycket mer förmånligt pris. Om jag inte ska resa i vinter vill jag fortsätta studera - men till VAD? Känns lite som att jag är på ruta ett. Men ändå inte. Jag har kommit underfund med mycket och vet väl nu vad jag inte vill. Tänker att jag ska söka in till några program till hösten, om jag bestämmer mig för att avsluta denna utbildning. Men ska jag RESA eller PLUGGA? Plugga eller resa? Fortsätta här eller gå vidare? GE MIG EN AVSTÄNGNINGSKNAPP! Jag behöver pausa livet! Puss å så. Nu fick ni veta allt. Hejdå.

Äntligen helg



Det är söndag, klockan är halv tre och jag tänkte ta helg!
Det känns helt fantastiskt att få en ledig eftermiddag och inte tänka ett jäkla skvatt på teatermetaforer och sånt trams! Igår kväll träffade jag som sagt några tjejer i klassen och vi såg Måns gå direkt till final. Väldigt trevligt och skönt att umgås utan att snacka om skola (nåja - lite reflektionssnack blev det men det var det lilla). Vi hade knytis och åt alltifrån chips, till plommon och chokladpudding! Efter att ha sett alla låtar undrar, ett Melodifestival-fan som jag är, vem ni hoppas vinner? Jag gillade inte Eric Saades låt alls innan. Men nu tycker jag om den bara mer och mer desto mer jag lyssnar på den. Nu finns ju alla tillgängliga på Spotify! Sen gillar jag Jon Henrik också. Tycker det hade varit coolt att representera Sverige med en jojk! Nu ska jag göra sånt som jag gillar - träna, ha Sting på högsta volym och ikväll ska jag träffa Marcus! Vi har inte sett sen i onsdags. Fy böveln vad länge sen! TREVLIG HELG!

Lånade bilden av Tilda, hoppas hon inte tror att jag är en tjuv eller så om hon får reda på detta!

RSS 2.0