Mitt 2014


Gjorde du något i år du aldrig gjort förut?
Jag har jobbat heltid, deltagit i Göteborgsvarvet, varit på semester med vänner, önskat att sommaren var svalare, varit i Danmark fyra gånger på en månad, köpt porslin, drömt om en långresa att jag blir pirr i magen, gått på bröllop utan röst, gått på bröllop i en för liten klänning (hade panik när jag fick den på mig och inte kunde andas!) och pluggat på universitet.



Höll du något av dina nyårslöften? Åh, hade jag några nyårslöften? För några år sedan lovade jag att bli bättre på att laga mat och det löftet har jag genomfört i år! Jag är numera expert på soppor! Nästa år vill jag utveckla mina matkunskaper i klassiska maträtter. Jag vill bli bättre på att göra köttbullar, fiskrätter, köttfärssåser, kycklinggrytor och vegetariska måltider! Visst låter det ambitiöst? Men ändå rimligt! Har också som mål att inte må dåligt över skolan. Att sänka garden. Jag ska försöka men kan inget lova!
 
Är det något du saknat år 2014 som du vill ha av år 2015? Jag vill bli mer säker på vad jag vill. Vad jag vill plugga, vad jag vill bo, vart jag vill resa, vad jag vill uppleva och vad jag vill jobba med! Hade jag bara vetat så hade målet också blivit klarare och lättare att nå. Flummigt men så sant!

 
Gjorde någonting dig riktigt glad? Att jag klarade ta mig igenom Göteborgsvarvet! Kommer ihåg att när jag sprungit en mil så tänkte jag att ett Marathon inte kan vara så svårt att ta sig igenom. Fem kilometer senare var jag så trött att jag knappt orkade ta mig runt Avenyn och i mål! Men den känslan sen, den var verkligen magisk! Det är ju därför jag vill göra detta igen! Håller tummarna att det är samma stämning med klarblå himmel, skinande sol, hög musik och massa peppande människor!
 
Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2014? Slå Mig Hårt i Ansiktet med Thomas Stenström, Rainmaker med Emmelie de Forest, Classic med MKTO och Hädanefter med Veronica Maggio.
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Varken eller, hade jag nog svarat. Ett roligt, spännande och utmanande år på många sätt. Men även rätt kämpigt utan att gå in på detaljer! Men det är väl så det är? Livet. Upp och ner. Ner och upp.


Vad önskar du att du gjort mer?
Fotat mer med Ebba. Spelat mer tvärflöjt (har spelat EN gång på hela året). Tränat mer under sommar och höst. Ätit mindre choklad. Detta blev verklighet och det har faktiskt inte varit värt det. Jag önskar att jag gick på en sommarkonsert. Är inget stort fan av Håkan Hellström men den konserten verkar vara något utöver det vanliga! Jag önskar också att jag stått på mig mer samt det klassiska svaret, läst fler böcker. Jag har ju i och för sig läst en massa litteratur om socialt arbete. Men jag menar skönlitteratur. Två böcker plöjde jag i alla fall igenom vilket är ett framsteg!
 
Hur tillbringade du julen? I år firade vi julen tillsammans med pappas sida. Vi åt julmat, tomten hälsade på, hade barnramsor för turordning på julklappsöppningen och såg det obligatoriska avsnittet när familjen Svensson firar jul . Älskar humorn i den serien och kan plöja avsnitt för avsnitt om och om igen!   

 
Blev du kär i år? I den här filuren? JA!

Favoritprogram på TV?
Får man svara Paradise Hotel? Jag har varit helt besatt av att få höra Sagas patetiska utläggningar, Smails taktiksnack, Calles klipskhet och Ylvas blandningar i språket. Hejade på Kristian! Han var helt klart killen med hjärtat på rätt plats. Om det nu är det man ska vinna på. Första avsnittet sågs från en solstol i Grekland och sista hos Marcus precis innan jul. En lång säsong = räddat många mörka höstkvällar!

 
Bästa boken du läste i år? Blev tipsad av farmor att läsa Livet efter dig och den var verkligen hur bra som helst! Så bra att jag läste Sophies historia av samma författare. Kommer ihåg den dagen när jag låg på stranden, solen stekte, vågorna kluckade och jag plöjde igenom sida efter sida. Mobilen var avstängd och jag var i min egna värld. Underbart!

 
Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Är det i år jag blev kär i Iittala? Ja det måste det vara! Jag fick superfina vinglas som jag önskat mig! Har varit på Iittala Outlet ett flertal gånger för att gå och drömma och sukta efter fina dukningar, skålar och glas! Ahhhh! Mitt runda köksbord, Essence-vinglas och fina servettvikningar blandat med Ikea, färgglada skålar från Jelly Bean och blommor i vas. DET kommer bli något det!

 
Vad gjorde du på din födelsedag 2014? 29:e mars var vårens första dag! Det var början på en helt fantastisk sommar! Jag minns jag var nere på stranden och solade näsan. Var dock helt uppslukad i min mobil på att ta en perfekt "idag-fyller-jag-år-bild" till Instagram att jag blev irriterad på mig själv för att jag glömde njuta av havsutsikten, haha. På kvällen kom några kompisar över och åt tacos och spelade spel. På natten var vi ute och dansade. Eller ja, det var bara jag som var på danshumör. Så jag dansade, dansade och dansade!
 
Någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? I vintras var det så mycket prat om att ett bemanningsföretag skulle ta över vikarieanställningarna på de förskolor som jag jobbade på. Trodde från januari till mars att jag skulle bli av med mitt jobb. Hade jag bara vetat att det kommer att lösa sig så hade mitt år blivit bättre! Är så glad att jag haft lite timmar hos förskolan även nu under hösten, det hjälper CSN-bidraget på traven!

 
Hur skulle du beskriva din stil år 2014? I vintras levde jag i min bylsiga fleece. Den räddade alla kalla dagar på förskolan! Sedan var det jeans och dagisvänliga tröjor hela våren. Från juni till augusti såg jag inte röken av långbyxor. Då gällde det att klä sig tunt. Jag har aldrig använt så mycket klänning och shorts som den här sommaren! Det känns som att jag säger det varje år men den här gången stämmer det verkligen! Jag hade även rekord i skoinköp - tre par på en vecka, nästan lite skamset!
 
 
Vad fick dig att må bra? Att resa! Det får jag pirr i magen av. Älskar att längta till en resa. Det är det nästbästa med att åka utomlands! Det var underbart att komma iväg efter en stressig vår och repa sig tillsammans med familjen. Vi var i Spanien och välkomnade sommaren. Det bästa på den veckan var Mijas. Det var lika vackert som en sagovärld. Vi gick gator upp och gator ner och fascinerades över alla detaljer, hade en fantastisk utsikt över Malaga och åt glass.

Vilken kändis var du mest sugen på?
Alltså jag kan verkligen inte komma på en endaste och det säger jag inte för att vara "duktig flicka" utan för att det inte finns någon rolig kändiskille nu när Kevin Walker ska bli pappa! Så jag får väl säga Kenza. Sveriges snyggaste tjej. Jag älskar att hon hittar en perfekt balans där gulligt möter coolt. Så HÄR vill jag klä mig nästa sommar.  

Vem saknade du? Under hösten har jag saknat Malin! Hon försvann någon gång mellan sommaren och början på tidig höst! Eller försvann och försvann. Hon åkte på äventyr till Kenya! Jag vill vara lika modig som dig Malin. Jag förstår inte hur du bär dig åt till att våga allt du tar dig för! Ge mig lite modighet så ska det nog bli något av mig också!

De bästa nya människorna du träffade? 
Jag har verkligen träffat så många nya människor det här året! Allt ifrån flera nya av jordens levande blommor till lärare och klasskompisar! Förvånades över hur unga de flesta i klassen faktiskt var. Jag hade fått för mig att det är många äldre som söker sig till socionomutbildningar men många är i min ålder och ett par år upp eller ner.

 
Årets sötaste? Måste det vara en person? NÄ! Jag fick en bok med Leilas cupcakes av Karolina i födelsedagspresent och från den har jag testat en mängd recept under året som gått. Limefrosting blev en favorit! Sen slår ju choklad och nutella aldrig fel! Cupcakes är helt klart årets sötaste!

Årets besvikelse?
Jag har varit förskonad från massa sjukdomar. Det är jag otroligt tacksam för. Ändå landar årets besvikelse i den där yrseln som kom över mig i mars. Det var så fruktansvärt! Jag vaknade en morgon med att hela världen gungade. Jag kunde knappt stå upp utan att trilla. Jag missade en kväll ute med vänner och låg med huvudet i toalettstolen när Sanna vann Melodifestivalen. Det visade sig sen vara en vaxpropp som spelade mig ett spratt!


Årets bästa? Sommaren 2014 kommer gå till historien! Den har varit fantastisk! Jag fick nästan magsår över allt jag ville hinna med. Jag träffade kompisar på olika håll, slog rekord i antalet picknickar och kvällsbadade mer än någonsin! Sedan måste jag också få säga veckan på Kreta. Den var magisk! Är så glad att jag och Marcus tillsammans med ett gäng vänner fick en oförglömlig semester tillsammans! Kommer minnas lite extra stunden när vi tog den här bilden ovan. Vi kunde knappt få i oss någon middag av allt skratt. Också den där kvällen förstås, när vi sprang in och ut från barer, pussades på torget och åt nattamat vid tre i shorts och linne. Det var bäst!
 
Årets snällaste? Marcus! Han är som Cindy. Han är FÖR snäll. Han låter alltid mig välja film och godissorter också står han ut med min oroliga själ! Han vet hur han ska få mig lugn. Han är verkligen den snällaste som finns.


Tack & nyårslöfte

Jag måste bara få tacka för alla era fina kommentarer som jag fått under årets gång! Jag är imponerad över hur flitiga ni är på att skriva till mig. 10 kommentarer på 320 inlägg. Det är fantastisk att ni tar er tid. Även om det bara är ett par rader så betyder det mycket. Jag vill att ni ska veta det. Nu säger jag TACK för allt 2014, vi ses 2015 Bloggis! Då finns det nya möjligheter till förändring, förbättring och utveckling men först ska vi stanna upp och reflektera över det vi är i JUST NU. Jag vill även påminna dig Bloggis om att årsresumé dyker upp imorgon förmiddag. Jag har kämpat på rätt bra med den så hade ju varit tråkigt om du missar den! Men nu måste vi snacka om en sak. Nyårslöften. Har ni klurat ut något? Jag har läst att det är omodernt att ha nyårslöften. Så då får jag väl vara det. Omodern. För jag har ett. Att dricka mer vatten. Det är livsviktigt och jag ska bli bättre!

 
Jag ska också träna mer och äta nyttigare och inte svära och inte köpa mer kläder och vara en bra flickvän och syster och dotter och bli bättre på att släppa kraven på mig själv och inte noja mig över framtiden och inte grubbla så himla mycket över allt och alla. Men vet ni? Jag kommer inte klara det så det är lika bra att inte ställa löftet och därmed heller inte bryta det. Nu återstår det bara en sak. En sak som ni ska veta. Det är att jag älskar att skriva av mig och älskar att ta bilder och älskar att ni är 25 tappra själar som fortsätter att läsa det jag skriver år ut och år in. Tack.   

1 negativ 5 positiva

Jag har hört att har man en negativ tanke så krävs det fem positiva för att kompensera. Negativ tanke: Jag läste litteraturlistan för nästa termin idag. Det skulle jag inte gjort. Varför? För att vi ska läsa 500 sidor på engelska. Jag hatar engelska och får så dåligt självförtroende så fort jag blir testad på mina språkkunskaper. Engelsklektionerna i högstadiet och gymnasiet var rena pinan. Dessa var så ångestladdade. Nationella proven ska vi inte tala om. När höstterminen startade bävade jag för proven, som var i februari-maj någon gång. Vad det var som var så jobbigt mitt engelska? Att jag skulle behöva spontanprata, bli förhörd och lärarna och eleverna skulle märka hur dålig jag var. Nu får jag tillbaka samma jävla känsla.


Fem positiva tankar: 1. Jag har checkat av några "måsten" idag. Jag har bland annat lämnat tillbaka böcker på biblioteket och räknat ut att jag lagt 300 kronor totalt på litteratur den här terminen. Heja framförhållning! 2. Jag har fått tummen ur och förnyat gymkortet på Friskis. Jag är ovan att träna, ovan att svettas bland andra och ovan att få bästa känslan i kroppen efteråt. 3. Jag ska träffa Marcus ikväll. 4. Jag lyckades lacka naglarna snyggt för en gång skull. Även högerhanden slipper skämmas. 5. Att jag har ett hem. Där det är varmt och skönt. Det uppskattar jag extra mycket när det är -11.

Micke och Veronica



Ahhhh.
Att kolla på bio där det är sommar i filmen är en blandning av kärlek och hat. Jag vill också gå ut i bara shorts. Jag vill också bada i havet. Jag vill också äta frukostar på altanen. Jag vill inte att kylan ska bita i låren. Jag vill inte behöva ha mössa utan att frysa om öronen. Jag vill inte HA VINTER, JAG VILL HA 25 GRADER ÅRET OM! Så. Nu fick jag det sagt. Jag var ikväll och tittade på Micke och Veronica. En film som går ut på att Isabella Scorubco är dösnygg och David Hellenius, min favorit alla dagar i veckan, är skäggig och rolig! Halvtorra skämt, ett förutsägbart slut och underbara skärgårdsmiljöer. Både jag och Ebba var glada när vi gick därifrån och det är ju ändå ett bra betyg. Mer Hellenius och mer sommar. Tack.  

Spelkväll & hemmaspa


Mitt favoritpynt

Alldeles krispigt i luften idag.
Det är sol. Hemtentan är inskickad. En lugn dag väntar. En hel veckas till ledighet väntar. Det är sista dagen för jullåtar. Nu har vi lyssnat på det sen första november. Jag känner mig mätt på det, men absolut inte mer än så. För min skull hade vi kunnat fortsätta ett tag till. En vecka eller så. Men det ska samtidigt bli skönt att växla till något annat. Så. Igår spelade vi spel från kväll till natt. Det var superkul! Vi testade Ryktet Går och Trodde Du Ja. Båda två var riktigt roliga. Tips tips! Vi hann inte testa mitt, får göra det nästa gång. Idag ska jag proppa min hud med massa fukt. Den blir torr och tråkig så fort termometern sjunker under nollan. Jag ska göra inpackning i håret med kokosfett, skrubba kroppen och lägga på en fet kräm. Jag hade velat ha en ansiktsmask också. Någon som kan rekommendera en bra? Dela gärna med dig Väggen! Sen ska jag mest bara vara. Göra sånt jag annars inte hinner. Leta efter goda recept. Skriva klart årsresumén. Söka efter sommarresor. Också ska jag gå på bio. Men mer om det senare! Puss!  

Jullov & julrea


Just nu lever jag i en riktig jullovsbubbla. Det är så himla härligt att slippa bry sig om tider, veckodagar och vardagsbekymmer. Jag tänkte strax hoppa in i duschen och klä mig i något anständigt. Sitter just nu med en rosa fleece, hörlurar i öronen och tofs på huvudet. Ikväll ska jag på spelkväll hos Josse. Sällskapspel och vänner brukar bli en himla bra kombination. Jag fick det här av Marcus föräldrar. Jag har aldrig testat det men verkar lovande! Vi får ge våra omdömen efter ikväll. Vad har då hänt den här lördagen, den 27 december? Jag startade dagen med att cykla till stan. Jag och mamma kollade in rean. Köpte en blus på Flash (höjer dambutikens medelålder drastiskt) och en tröja som jag kikat tidigare på från MQ. Sedan har jag mest mosat runder, tänkt bra tankar som att förnya mitt träningskort på Friskis men i samma stund som jag står redo i dörren ser jag att deras reception är stängd (kollade nätet, ingen magi alltså). Så synd va? Jag som var så sugen på att träna.. Men jag tog mig ut med Hannah och Amanda istället. Det var underbart men kallt! Nu: MER JULLOV!

Annandag jul



Dagarna bara springer iväg.
Julfirande och Marathon i släktträffar gör att ångesten för tentan glöms bort. Igår var vi samlade hos mormor och morfar. Vi gick ut med Ebba på kvällen, premiärtestade en selfiepinne och spelade biljard. Jag gjorde väldigt dåligt ifrån mig. Får träna helt enkelt! Vaknade upp till åtta minusgrader, frost och vitt på alla grenar. Vinterland! Idag har jag undvikit Väla. Läste att det har varit kaos där, köer långt ut på motorvägen. Hjälp! Jag har istället tagit det lugnt på hemmaplan, bytt en julklapp, sett min stalker Lars, hängt med Marcus och fått fotvård av mamma. Ikväll ska jag och Marcus ge varandra klappar och äta morötter med dipp. Glad fredag eller söndag eller vilken dag det nu må vara!!

Juldagen & Jelly Bean

Hej mitt i mellandagarna! Hade ni alla en mysig julafton igår? Hos mig var halva släkten samlad. Jultomten kom tidigt och delade ut klappar, till yngsta kusinens förtjusning. Sen åt vi lite julmat, farmors supergoda sallad, kex och ostar innan vi öppnade paketen. Jag gillar att se bilder på vad andra har fått i julklapp men har själv lite svårt att visa upp mina egna presenter. Jag kan inte sätta fingret på varför, känslan är bara så. Men ni får i alla fall se dessa fina skålar som jag önskade mig och fick. Ett fruktfat, en salladsskål och en mindre i en härlig färg! Och ett par vinglas till samlingen! På kvällen var tanken (som alla andra år) att gå på midnattsmässan men det spöregnade, jag var trött och ja, som ni hör så var bortförklaringarna många. Nästa år...


Idag har vintern kommit! Julafton bjöd som sagt på regn och rusk. Ingen frost, inga julkänslor på så sätt över huvudtaget. Men idag är det minusgrader, knallblå himmel och sol så långt ögat kan nå! Underbart! Men efter nyår vill jag ha VÅR och SOL. Men Sverige fungerar tyvärr inte så. Innan jul - höst. Efter jul - vinter. Först i april får vi möta våren. Nu ska jag se om jag hittar min favoritjulfilm Christmas in Boston. Jag har letat som en tok i flera år men varken filmkanalerna, Netflix eller teve visar den. Ikväll ska jag premiär-gå-ut med Ebba! Det ska bli riktigt roligt! Puss på er alla å hoppas ni får en fin fortsättning!

Julhälsning


Hej Bloggis! Så var det julafton! Barnens stora högtid! När jag var liten gillade jag aldrig kvällen innan julafton. För då visste jag vad som väntade. En långtråkig natt när jag vred och vände i sängen i timmar och undrade hur morgondagen skulle bli. Jag brukade somna först vid tvåsnåret och vaknade extra tidigt. Spänning. Förväntan. Nervositet. Glädje. Det var många känslor som rymdes i min lilla kropp! Igår kväll kunde jag dock hålla mig lugn faktiskt. Äntligen, efter tjugo jular! Nu har jag precis spelat Mario (och det viktigaste är att jag kan meddela att jag vann över Adam)! Ska nu ut på en långpromenad och sedan lacka naglarna i rött. Vad har ni önskat er i julklapp föresten? Jag håller tummarna att tomten har sett att jag har varit snäll och uppmärksammat Jelly Bean på min önskelista! Nu hoppas jag Ni alla får en fröjdefull och GOD JUL! ♥

Min älskade Mario


Vi är inte så mycket för traditioner i min familj.
Eller det är vi kanske. Jag har aldrig riktigt funderat över det. En sak som vi dock håller väldigt hårt på är Mario Kart. Det kan väl ändå ingen ha missat? Runt den första december varje år dammar vi av vårt gamla Gamecube som fått ligga i ett skåp och ladda för att orka ge järnet i en månad. För sen går det verkligen på högvarv under en kort men intensiv period! I år fuskade vi lite och tog upp det några veckor för tidigt. November var ju så mörk och dyster och behövde livas upp. Detta i form av Mario, Yoshi, Paratroopa och Bowser! Vi börjar och slutar alltid med samma bana och den som kommer på tredje plats får välja nästa. För mig handlar allt om att vinna över Adam. Det är där den största prestigen ligger. En fin tradition, som i era öron förmodligen låter väldigt märkligt, men som för mig är bland den viktigaste med hela julen!

Dan före dopparedan


Också blev det jul! Jag vaknade tidigt och en halvtimme senare var jag och mamma på Maxi för att hinna före folkruschen. Vi hann! Det här året är alla i min familj lediga kring jul, vilket är väldigt mysigt! Ikväll ska vi grilla, jag har önskat olivolja, grillat lantbröd och tapenade som tilltugg, spela Mario och ha uppesittarkväll med Bingolotto. Jag måste ju bara berätta om min drömkväll igår. Först sista valet i Ensam Mamma Söker, sen ett extraprogram med Bonde Söker Fru och som grädde på moset fyra avsnitt av vad-hände-sen med mammorna! Blir det bättre än så? Haha, älskar kärlek (men bara 1 av 3 mammor fann kärleken, tragiskt eller komiskt, eller hur man nu väljer att se på det, nog..)!! Nu byter vi ämne helt. Tanken från början med det här inlägget var att visa framsidan på kalendern för nästa år. Så då gör jag det nu. Gillar att pyssla och fixa med foton! Men det vet ni ju vid det här laget. Nu hoppas jag att ni allesamman får en riktigt härlig lillejulafton! Jag ska koka mig lite buljongte och läsa favoritbloggarna innan jag tar tag i dagens bestyr!

Your Tea



Anna
har tipsat mig om Your Tea!
Man beställer det på nätet och det sägs göra under! Jag kan inte uttala mig om det. Än. Jag har bara testat det i två dagar så återkommer senare om det gjorde någon skillnad! Det ska bland annat pigga upp och hjälpa kroppen att komma i balans! Visst låter det bra? Nästan för bra för att vara sant! Det finns flera olika sorter och varje sort inriktar sig på specifika saker. Tror att just detta ska vara extra bra för magen! Jag tycker tyvärr inte att smaken är någon höjdare dock, smakar som buljong. Men med lite honung och citron slinker det ner, haha. Kan tänka mig att det är alger (kan det finnas i te? noll koll) eller liknande, annars brukar ju te vara sött och gott. Dålig reklam? Haha, det gör inget. Jag vill vara ärlig. Nu fortsätter mitt projekt i att vara nyttig. I dagarna tänkte jag förnya mitt kort på Friskis också. Jag är igång alltså!

Vilka påhitt!


Hej Bloggis!
Hoppas ni har en härlig söndag! Klockan 12 idag trodde jag att det var kväll, det var så mörkt ute. Googlade precis på vintersolståndet, som inträffar imorgon. Inte undra på att det är nattsvart vid lunchtid! Hela gårdagen och den här morgonen har jag haft ångest. Djupt, intensiv ångest. Varför? Undrar kanske ni. Eller så undrar ni inte alls utan tycker bara jag är jobbig. Det är den här hemtentan som gnager i mig. Patetiskt. Jag vet. Hur svårt kan det vara att sätta sig ner några timmar och plugga? Jag mår bra mycket sämre av att älta än av att faktiskt ta tag i den! Så idag har jag gjort det. Bra Annie! Imorgon tänkte jag ägna förmiddagen åt hemtentan och eftermiddagen åt julstädning. Mattor ska piskas, fönsterkarmar ska dammas och golv ska torkas. Typ. Men först söndagkväll och vad händer då må tro? Jag chockerar er med att gå på ännu en julkonsert!

Julkonsert


Igår lagade jag tacos som var klar lagom till att mamma kom hem från jobbet.
Jag hade igång julmusik och tände alla ljus som jag kom över! Nu är jag i julstämning. Det är bara snön som saknas, det är nio plusgrader ute så undrar om den hinner komma. På kvällen var vi på julkonsert i kyrkan. Jag hade inga högre förväntningar. Men den var verkligen SÅ himla bra! Det var en stor kör som sjöng icke traditionella jullåtar. Prästen var, för mig ny, och satte ribban högt. Han spelade elgitarr och sjöng en låt av U2. Vi hittade släkten i en bänkrad, vilket var väldigt kul! Efteråt vad jag alldeles sprallig och glad. Mer julkonserter åt folket!! 

Fullt ös medvetslös

 
Det har varit fullt ös de senaste dagarna! Vi tar det från början. Halvdag i skolan i onsdags. På eftermiddagen var jag och Karolina på ett nytt fik i stan. Himla mysigt och fint, café i kombination med bageri! På kvällen såg jag och Marcus finalen i Paradise Hotel. Vann rätt? Nej! Kristian skulle tagit hem det! I samma veva fyllde Ebba 18 år - grattis i efterskott!! Igår jobbade jag hela dagen på förskolan (såg min stalker på hemvägen!!) och sedan bestod kvällen av julbak med några tjejer i klassen! Vi gjorde knäck och kakor! Att undvika förestelser vid bakning är en utmaning vill jag lova! Idag har vi haft redovisningar i skolan och går nu på jullov. Fast jag har lite delade meningar om den saken. Får nämligen ut en ny hemtenta dagen till ära! Nu ska jag ut i solen med Cindy, sedan väntar en tjejkväll med mamma, tacos och popcorn!

Tio ord


Halka. Skoskav. Buss. Praktik. Sol. Bibliotek. Julklappsshopping. Mataffär. Grillat.

Där har ni min dag i tio ord. Sitter här och lyssnar på Icona Pop. Tycker deras låt We Got The World är så sjukt bra. Eller i ärlighetens namn upptäckte jag den nyss. Spelar den på högsta volym och blir på så gott humör. Status? Idag har jag haft min sista praktikdag. Det har verkligen varit en rolig fältvecka och jag hade kunnat stanna där länge till. Det måste väl ändå varit ett bra betyg? Det slog mig precis att jag inte skrivit en massa om skola på sistone. Skönt va? Haha. Jag har haft det väldigt lugnt på den fronten den senaste tiden. Det är därför ni sluppit mina ångestattacker över tentor, forskningsplaner och istället fått mycket av annat som rör sig i mitt huvud. Jag har haft tid för i-landsproblem, vilket jag tror är viktigt att ibland få reflektera över. Det som klassas som problem får inte alltid vara av det mörkaste mörker. Även mindre allvarliga saker måste få plats! Det är just precis detta jag oroar mig över med min utbildning. Att arbetet alltid kommer kännas nattsvart. Så får det bara inte vara, där med basta. Min tisdag!

Socker & min måndag!

Är taggad inför mitt nya projekt, eller vad man ska kalla det. Jag har köpt hem teer för att ersätta godiset om kvällarna, när sötsuget är som störst. Har även bunkrat upp med grapefrukter, har hört att de ska vara bra mot sockerberoendet. Jag minns sist jag skulle "avgifta mig" att huvudvärken kom smygandes efter några dagar när kroppen inte fick det söta, som den var van vid. Hoppas kunna slippa undan från sånt den här gången även om det känns naturligt att kroppen reagerar!


Jag skulle haft en långdag i skolan idag. Den här veckan ska vi redovisa hur vår fältvecka var! Läraren som skulle haft lektionen på eftermiddagen var sjuk så jag åkte istället hem och fixade med bestyr, gick en promenad och laddar nu upp inför Ensam Mamma Söker. Men först ska jag äta en av mina favoriträtter, kyckling med salami och vitlöksost med pasta och pesto! Imorgon har jag min sista dag hos skolkuratorn, ska ta igen lite tid som jag tappade förra veckan på grund av vinterkräksjukan som härjade. SÅ. Min måndag. Hoppas du mår bra Bloggis! Snart jul å hela den biten igen! Malin kommer hem på onsdag efter en höst i Afrika!! Ebba fyller samtidigt år och sista julklappen ska handlas in! Sen är jag redo för JULETIDER!

15 till 15


Nu startar jag ett nytt projekt! Det är jag och JAG som är med i denna omfattande, spännande och storslagna utmaning! Jag är så trött på att känna mig halvdan, förkyld, svag, pluffsig och BLÄ! Så därför har jag bestämt mig för att göra något åt saken! Det händer tyvärr inget av att bara tänka tanken på förändring! Då hade inte fetma varit ett folkhälsoproblem i världen. Från och med idag fram till den 15 mars, då Seedingloppet går av stapeln (där varvtiden avgör vilken startgrupp man kommer i på Göteborgsvarvet), ska jag sluta med sött (är så trött på att äta en massa onyttigt utan att njuta) och börja träna ordenligt! Jag ser fram emot en jul där fokus inte ligger i att frossa. Det här ska bli KUL men det kommer bli otroligt kämpigt! Mitt mål ser jag framför mig. Milen på 55 minuter och vågen på 55 kilo. Jag vill kommentera att det är inte kilona som är det viktiga utan att jag känner mig ALERT, STARK och FRISK! Men jag tror vi alla har en vikt som vi trivs med och det här är min, inga konstigheter! I tre månader ska jag ta mig, i den här färgsprakande jackan, från botten till toppen!

Sött & spel


Det har varit full rulle kanelbulle hela helgen, väldigt roligt förstås men det går alldeles för snabbt! Igår efter att jag fixat klart Marcus födelsedagspresent åkte jag dit, för världens största fikakalas. Hans släkt kom på besök och vi åt mjuka och hårda pepparkakor, tårtor i alla dess former, lussekatter, rocky roards, småkakor och godis att det nästan sprutade ur öronen. På kvällen åt vi middag med hans familj innan vi tog bussen till stan. Jag hade fixat så att vi mötte upp ett par vänner för en spontan spelkväll. Vi körde biljard, fotbollsspel (ni vet sånt med spakar, blå och röda gubbar) blackjack och air hockey! Väldigt kul! Sedan avslutade vi tillsammans natten i min källare med pizza och tända ljus! Har varit rätt mör idag, som sig bör efter en helg i högt tempo! Laddar upp inför en sista vecka i skolan, med nya utmaningar (har planer på G)! Berättar mer imorgon men u p p f r ä s c h n i n g är ledtråden!

Mitt hjärta ♥


Jag hade bestämt mig redan innan jag fick pojkvän att aldrig ha några längre utläggningar på blogg eller liknande hur fantastisk han är eller hur kär jag är i honom!
Det säger jag hellre till honom, det betyder mer. Men idag är det min favorits födelsedag och det måste självklart uppmärksammas! Marcus förgyller alla mina dagar. Han får livet att gå i raketfart. Jag älskar hans humor, leende, tålamod, klokhet och skratt! GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN världens bästa gosis!

Nobelmiddag & praktik!



Som jag berättat tidigare är vi några tjejer som har middagar. Vi går laget runt och igår var det min tur! Jag kom fram till att det inte blev någon tjejmiddag utan självaste nobelsittningen, dagen till ära! Jag bjöd på fiskgryta med saffran och fänkål med pasta och sallad. Till "efterrätt" hade jag skruvat ihop mitt kakfat där jag serverade lite plock så som skumtomtar, ferraribilar, rocky roads och chokladbollar! Lite senare hade vi juklappsspelet. Anna tog hem storvinsten! Vi avslutade kvällen med att se Paradise Hotel. En mycket bra kväll!

Igår under dagen var jag på skolan, hos min kurator. Väldigt spännande! Jag var med på lite allt möjligt! Först hängde jag med en från Friends, som höll ett föredrag med elever. Sen var jag med på möten och efter detta fick jag det stora uppdraget att dela ut glass! En kurators arbete är verkligen varierande, hehe! Idag har jag varit på studiebesök på Ungdomsmottagningen. Fick träffa två kurratorer och ställa prick på alla frågor jag kom på. Det var många vill jag lova! Imorgon ska jag få vara med på enskilda samtal, se när niorna går lucia och ha livskunskap med killar i årskurs åtta! Det ska bli jättekul. På kvällen förväntas snöstorm och därmed kanske jag får rätt i årets första-snö-gissningslek. Den som lever får se. Nu måste jag skynda mig. Viktiga saker på gång. Mario Kart och final i Big Brother! Hoppas ni har det fint! Glad torsdag!!

Svart dag


Igår hände det en massa hemskheter i Ängelholm.
Förutom den mindre jordbävningen här hemma så inträffade faktiskt riktigt otäcka händelser. Under eftermiddagen skedde en spårolycka bara en bit härifrån. Läste även i tidningen att någon hade blivit utsatt för ett våldtäktsförsök i en annan del av staden och dessutom är den skola som jag ska praktisera på drabbad av vinterkräksjuka. 150 av 600 elever är smittade och 23 av 85 lärare. ÖRK! Om olyckor och depressioner och sjukdomar bara kunde försvinna, va? Då hade världen blivit en bra mycket bättre plats! Ska rycka upp mig nu, Cindy får mig alltid på bra humör, också Mario förstås!

Måndagsintåg



Hej igen måndag och en ny vecka på intåg!
Vaknade upp till att hela rummet skakade. Usch! En bit härifrån grävs och renoveras det så misstänker att det är det som orsakar att golvet rister. För en stund sedan tjöt och blinkade ambulansen utanför så det är ett väldans hallå i krokarna. Just nu försöker jag liva upp den här förkylda måndagen med att läsa mina favoritbloggars arkiv från sommaren. Jag älskar sånt, att längta tillbaka och drömma om nytt! Fixar och trixar även med en årsresumé som dyker upp här lagom till nyår! Hoppas ni uppskattar det för det tar en himla massa tid! Om en stund ska jag laga gulaschsoppa och ladda upp inför Ensam Mamma Söker! Ikväll väljer de killar! GLAD MÅNDAG!

Räven


Vet ni vad som hände för exakt åtta år sedan idag?
Den här loppan kom hem till oss! Vi har älskat dig från första stund! Du förgyller alla våra dagar med glittrande ögon, viftande öron och mjuka famn! Cindy Vespa Gevespigeno Kärt barn har många namn.

Lördagstugg


Hej mina favoriter! Åh vad bra Lisa var igår! Jag tycker att det här är första året som Idol har två starka finalister! Mollie har varit min favorit från start men Lisa hade en bättre dagsform och jag tror att det var den som avgjorde allt. Idag har jag och Marcus varit på Väla en runda. Jag vet inte vad som händer med mig men så fort jag kommer dit blir jag trött och får huvudvärk. Gillar mer att gå på stan så man får en nypa luft mellan affärerna. Vi avverkade några ärenden och hade kändisspaning. Jackie Ferm och hennes reporter-kille. Bara en sån sak. Jag ska berätta en sak för er. Snart. Jag är supertaggad! Jag ska anta en ny utmaning. En utmaning jag själv satt upp. Ni får veta mer om en vecka eller så. Nya träningskläder kan komma väl till pass. Jag älskar allt med gult! Ju mer gult desto bättre! Nu ska jag ladda om för kvällen. Hollywoodtema på 20 årsfest väntar! Glad lördag!  

Bilden är lånad

Julspel & rocky roads



Hej Bloggis!
Hoppas du har en strålande fredag! Jag har mest flängt rundor idag. Jag startade min morgon med en powerwalk. Vågade inte gå i skogen, eftersom de varnade med att jakt pågår. Läskigt om man misstas för att vara en räv. Eller en björn. Eller älg. Eller något. Sedan åkte jag till kyrkan för att titta på ett julspel som Ebba är med i. Det handlade om Jesu födelse, konstigt nog. En avdelning från förskolan var också där, så det passade bra. Efter detta cyklade jag hem och bakade. Rocky roads. En riktig klassiker som blir lika god varje gång. Ska inte baka mycket mer än så här i jul. När jag ser bilden ovan ser jag nämligen knappt mig själv utan snarare en köttbulle med för mycket grädde. Haha, kanske inte passar att skriva så här, i samband med bakning, men jag hatar verkligen att känna mig så här! Nu har jag precis kommit hem från en shoppingrunda. Är ute och letar efter de sista julklapparna. Utan att lyckas. Fel storlekar hit och dit. Gör ett nytt försök nu när farmor och Tilde strax kommer för att hämta upp mig. Vi ska gå på stan! Ikväll blir det tacos, världens godaste guacamole (det gör typ hela måltiden) och idolfinal! Jag har inte följt det i år men första gången jag hörde Molly så tänkte jag att det inte blir så spännande! Heja heja! GLAD FREDAG!! 

Vinrött & renar



Godafton långhelg!
Jag startade dagen med sovmorgon. Finns det något bättre än att gå och lägga sig på kvällen och veta att man inte behöver väckas av en hemsk signal när sängen känns som allra mest inbjudande? Att få vakna pigg och utvilad är bland det bästa som finns! Efter en stabil frukost fortsatte jag dagen med städröj! Jag strök massa tvätt, la in i rätt garderober och dammsög sedan hela huset! Nu är här rent och hårfritt (det stora minuset med att ha hund! Hur söt och underbar hon än är så fäller hon hår något otroligt!). Hade julmusik på hög volym för att det skulle bli roligare, det funkar! Jag har även rotat fram mina "julkläder", om man kan kalla det så. Den vinröda tröjan använder jag väl max två gånger per år men den passar så bra till jul så den var värd det. Strumporna med renar är nya. De får invigas snarast! Nu ska jag fortsätta den här lediga torsdagen med att träna (nåja, hej dumma halsont, powerwalk är bättre än inget) men först lunch!

Ledig mitt i veckan



Den här veckan är jag ledig för att skriva hemtenta!
 Jag blev klar igår! Två minuter efter att jag skickat in den ringde det från förskolan. Jag satt i pyjamas, med en knut på huvudet och osminkad när jag fick samtalet. På två röda, eller en halvtimme för att vara exakt, fixade jag mig, susade iväg och landade på dagiset. Även idag har jag hängt med barnen! Därav tystnaden här inne! Vi har varit på en lekplats, ätit lax och läste om Bullerbyn. Nu väntar några lediga dagar, julklappsspaning med kusin och farmor, tacosmys, idolfinal och fest i Malmö. Nästa vecka går jag ut i praktik. Jag ska vara hos en kurator, på en skola utanför stan!

RSS 2.0