Dagens



Dagens bästa: Träning med Elina! Jag börjar äntligen känna mig stark igen! Tänkte satsa på jogging i oktober -andas in massa frisk luft i skogen, köra tabata i trädgården och maxa utomhusträningen helt enkelt! Sen får det bli gym de mörkaste månaderna.
 
Dagens nagellack: Brunt och glitter! En vinnande kombination!

Dagens snyggaste: Sofi Fahrman! Alla dagar i veckan. Jag vet inte vad det är som gör det. Hon bara är. Jag vill ha hennes hår, hennes ben och hennes kläder! Älskar motljuset på bilden, se länk!

Dagens kunskap: Socialpolitik. Faktiskt roligare än vad det låter. Men kanske inte superdupermegaroligt. Ungefär så.

Dagens roligaste
: Hannah och Amandas nya teveprogram! Direkt de kommer med en ny grej nappar jag Fredagspodden, viner, böcker, poddar och program!

Dagens nyhet: Blondinbella är gravid!

Strandpromenad & brukarperspektiv


Måndag!
Valde att sova lite längre i morse istället för att ta en promenad med Cindy på morgonen (vi har olika dagar och idag föll lotten på mig!)! Det känns som det var ett bra val för jag har inte varit så där mossig och trött i huvudet under dagen som jag brukar vara när jag går upp tidigt! Tummen upp! Jag och Cindy var istället ute och gick i sommarvärmen när jag hade kommit hem från skolan. Älskar att vi kan gå till stranden igen! I skolan idag hade vi besök av två personer från olika brukarorganisationer. De berättade om sina respektive liv, hur de kom in i drogmissbruket, vilka konsekvenser det fick och vilken väg det gick för att komma tillbaka. Mycket intressant och här behövde man inte skriva några anteckningar för allt de sa gick liksom direkt in i minnet. Vi läser just nu om brukarperspektiv - vikten av att bygga upp ett förtroende och en bra relation mellan klient och socialarbetare. Roligaste hitintills och inte flummigt som jag tycker resten är! Sen att vi har en fantastisk föreläsare gör ju mycket! Men nu ska jag släppa plugget och tagga inför premiären av Ensam Mamma Söker!  

Shoppingsöndag & skoförsäljare



Den här dagen har spenderats på alla diverse shoppingställen. Säg vart jag och Marcus inte har varit? Lager 157? Jopp! Iittala Outlet? Japp! XXL? Jajjamensan! Väla? Jo, där med! Jag köpte ett par superskor från Asics! Jag tror de kan vara värda vart enda krona! De har en liten symbol med Gortex och har man jobbat på förskola fattar man storheten med det där! Det är så in i vassens bra! Det betyder att skorna är vattentåliga och funkar även att gå/springa i när det är plaskigt och blött - perfekta för hösten och vintern med andra ord! De liknar mina förra väldigt mycket (bilden)! Dessvärre har de gamla inte blivit använda särskilt mycket. MAX 10 gånger! Hojta till om ni känner någon med storlek 39/40! Det är absolut inget fel på dem men jag har ett neutralt löpsteg och dessa är gjorda för dem med pronationsstöd! Hojt hojt! Nu ska jag ha kväll här, dricka te kanske och tagga inför en ny vecka!


Och är någon sugen på ett par bruna Converse, storlek 37 får ni också säga till! De är som nya!

Halvknasig



Hallllååååååå lördag!
Vaknade klockan åtta - jag som äntligen kunde sova ut! HAPP! Ja, jag är inte på så bra humör idag. Jag vet inte vad det är. Det har varit mycket så här den senaste tiden. Antingen är jag på toppen eller bara blä. Blir så trött på mig själv att jag pratar så mycket ibland. Och för att jag analyserar så mycket vad jag sagt och inte sagt. Varför kan jag inte bara låta bli och vara tyst? Jaja, det blir lite flummigt när jag inte går in på vad jag menar men jag behöver ju inte upprepa och få ännu mera obehagskänslor av det, eller hur? Vet ni vad jag mer blir trött på? Människor som får en att bli obekväm i deras närhet. Är inte det bland det värsta som finns? Jag ser hellre till att personer runt om mig trivs och att jag hellre gör bort mig än att de ska känna sig illa till mods. Flummel-i-flum. Förlåt. Hur som helst, skönt med helg! Igår var jag på middag med ett gäng härliga tjejer! Vi åt gott, pratade och firade in helgen tillsammans! Vi kom fram till att fredagkvällen är en perfekt kväll för tjejmiddagar. Man kan lika gärna vara på ett jag-tycker-detta-är-trevligt-men-vill-lägga-mig-tidigt-humör som på vi-sitter-uppe-hela-natten-och-pratar-humör! Nu ska jag röja undan sommarplagg och låta garderoben andas höst! Puss på er! Hoppas ni inte tröttnar på mig och min halvknasiga mentalitet. Eller känslor kanske man säger? Ni fattar i alla fall!

Blommor & igång!


Har jobbat på dagis idag, eller förskola som man korrekt säger! Jordens levande blommor var, som de brukar vara, levande! Det var fart från tidig morgon! Frågade en pojke om hans storasysters nya fröknar i skolan var snälla. Han svarade att jo, ja det var de men de delar inte frukten till en, som ni alltid gör. SÖT! Skulle ju snacka klimatförändringar och sånt idag här på bloggen. Men vet ni? Jag tycker vi pratar om något mycket roligare istället! Vad sägs som träning? Under halva sommaren var jag duktig men någon gång när semestern knackade på dörren gick det utför. Har knappt tränat sen juli och ja, formen blir ju också därefter. MEN sedan några veckor tillbaka är jag igång igen och DEN känslan - ahhhh! Tänker satsa de närmaste veckorna på att få upp motivationen och hur får man då det? Jag tror att ett trick kan vara att inte bry sig så mycket om hur eller vad man tränar, utan istället lägga fokus på att man gör det, oavsett vad det handlar om. Efter ett tag, när man känner att man fått upp kondition och styrka igen, tror jag man mer kan tänka på upplägg och innehåll! Låter inte det som en bra idé? Mitt stora mål ser jag framför mig - Göteborgsvarvet 2015!

Mörker & trötter

Lika trött som den här snubben

Alltså jag somnade på tåget i morse.
Det gör verkligen mycket att börja en timme tidigare. Men så snabbt man vänjer sig vid nya tider också. För några månader sen hade jag sett att börja vid åtta som sovmorgon. Nu känns det som en mardröm! Men sen får man ju gå upp bra mycket tidigare när man ska anpassa sig efter tågtider istället för att cykla en kvart till jobbet. Tror även att det är mörkret som gör det! Man vill vakna av solen! Inte av kyla och bäcksvart. Fattar inte att jag för mindre än en vecka sen gick i klänning och svettades i 20 plus. När jag gick upp i morse var det 0,8 grader! Sjukt vilka skillnader! Och varje morgon när jag är sömndrucken tänker jag att jag ska lägga mig tiiiiidigt ikväll. Men hur ofta händer det? ALDRIG! Nu ska jag sluta snacka väder! Imorgon får klimatet och miljön stå i fokus!! 

Höstbomb


Ja, hösten föll verkligen ner som en bomb! Man kunde ana det under helgen och tur att jag fick säga adjö på riktigt till sommaren. Nu är det ju dags för stickat, blåst, stearinljus och kalla vindar! Och ja, nu är det tillåtet att börja snacka om sånt där. Som hör hösten till. Grämer mig dock över att barbentsäsongen är över. Jag vill ha mer! Hade inte det perfekta varit om sommaren varade från april till oktober? Hur som helst så har jag varit i skolan halva dagen, kom hem vid halv tre och tänkte plugga men det blev träning istället, mycket roligare. Vet inte hur jag ska få rutin på det där med att sätta sig ner och verkligen ta tag i böckerna efter skolan. Har man varit iväg sen åtta är man inte så sugen på att fortsätta plugga till kvällen. TIPS NÅGON? Den här veckan bjuder, förutom på plugg och träning, på jobb på förskolan (har saknat mina levande blommor!) och tjejmiddag! Jag och några kompisar har bestämt oss för att göra hösten lite roligare genom att ha middagar en gång i månaden! Man behöver saker att se fram emot! Glad måndag och hej höstens första dag!

Älskar hur ljuslyktan hänger på väggen!

Söndagshäng


Man ska inte blanda sitt favoritvin med laktrisshots. Den erfarenheten har jag precis blivit rikare. Idag tar jag det därför lugnt. Jag och mitt huvud försöker komma överrens. Utan att lyckas. Ska träffa Marcus ikväll, ska bli mysigt! Vi har inte setts på hela helgen!! Jag är typ fortfarande full! Haha, det skulle jag kanske inte skriva men det skrev jag! Puss - GLAD SÖNDAG!

Sortering & favoritvin



Okej.
NU tar jag helg. Gick upp tidigt i morse för att läsa om internationellt socialt arbete och om kända människor inom detta område. Måttligt intressant om jag får säga det själv. Efter det började städningen från ja, inte denna värld. Eller städning ska man inte kalla det. Rensning av en jädra massa saker. Spel från när jag var liten, matteböcker från andra klass, vantar från 1800-talet och det ena efter det tredje! Mycket fick kastas, lite fick gå till välgörenhet och en hel del fick stanna. Nu är i alla fall allt i sin ordning och finns det någon skönare känsla? Att sortera och få fint är som terapi för själen! Med det sagt tar jag helg! Grillad kyckling med klyftpotatis och en kall sås blir det till middag och lite senare ska jag även korka upp den här favoriten! Så gott! Älskar flaskstorleken! Ikväll ska gamla klassen ha återträff och jag har varit peppad hela veckan! Trevlig helg Bloggis!

Ett sorgligt farväl


Ska jag berätta vad jag precis gjort?
Det är lite sorgligt. Lova att inte börja gråta. Jag har precis varit ute och sagt hejdå till sommaren. Jag har haft en känsla hela dagen, att detta är den sista sommardagen för i år. Det har varit fantastiskt väder! När jag kom hem vid fem sken solen och det var 20 grader! Helt otroligt så här i mitten på september! Men nu är det slut. Jag känner det på mig. Jag är inte redo att prata om vinterkängor och jackor och sånt än. Det tar vi om en månad. Men jag är redo att släppa tanken om klänningar och shorts. Om picknickar och stranddagar. Eller nej föresten, blir man någonsin det? Redo för det menar jag? JAG VILL INTE! Men jag har ändå gjort det. Gick till campingen, som stod tom. Gick en promenad, solen var på väg ner och det var bitande kallt. Solen värmer men så fort den går i moln eller går ner blir det kyligt. Ja ja, jag ska inte dra ut på det mer. Sommaren började och slutade på topp - Göteborgsvarvet och KretaSommaren: vi ses om exakt åtta månader (DU SKÄMTAR?) igen!

Bilden ljuger


Det går verkligen upp och ner.
All positivitet jag hade inom mig igår är som bortblåst idag. Jag har verkligen försökt plugga hela dagen men efter åtta timmar känns det som jag är på samma punkt som när jag började i morse. Man blir så less på det. Försöker också hela tiden tänka att jag ska "jobba ifatt" tills helgen, så man kan koppla av och känna sig ledig då. Men hur man än bär sig åt så känner man sig aldrig "ifatt". Jus nu ligger jag efter med världens hög av böcker plus att föreläsningen idag gjorde att jag kände mig mer snurrig när jag gick därifrån än när jag kom. Allt är så invecklat. Vi pratar om hur samhället är uppbyggt och alla tankar om vad som är det "naturliga" kastas om för allt naturligt sägs vara skapat av oss människor. Ja, ni hör ju själva. Luddeli-ludd är bara förnamnet! Delkursen går också ut på att få oss att bli medvetna om våra fördomar och hur mycket dessa faktiskt påverkar oss. Väldigt nyttig kunskap som jag tror vart enda medmänniska borde läsa, för att bli en bättre sådan. Ska försöka läsa extra mycket imorgon och måndagmorgon så jag kan få ha HELG. Den ser jag nämligen väldigt mycket fram emot (skriver så varje vecka va?)! Jag ska ha rensa-kasta-sortera-dag på lördag, återträff med gymnasieklassen på kvällen (SKA BLI SÅ KUL!!) och ja, sen tänkte jag andas också. In å ut, in å ut!

Blodbad & positiv!!



Dagarna bara springer fram men ändå vill jag tro att det är torsdag idag.
Men happ happ happ, det är ju bara onsdag! Igår hade jag svårt att skriva här på grund av mina handleder. Idag har vi kommit till nästa problem, nämligen fingrarna! Skulle laga soppa precis och när jag diskar filékniven (alltid extremt noga när det har skärts kyckling - hatar tvångstankarna som spökar runt i min hjärna där och då. Tar jag inte DÄR med borsten en gång till så kommer jag bli sjuuuuk, haha) slinter jag och skär mig i långfingret, AJ! Sånt gör ju så jäkla ont. Men soppan står på spisen och puttrar så det gick ju vägen tillslut, med pappas hjälp. Annars då? Känner mig mer positiv till skolan. Det känns lättare och när jag tittade på gamla tentor idag så känns det ändå som att jag är på rätt spår (tvångstankar igen - vågar man skriva så?), vilket är skönt!! Har varit ledig idag och det är väl där det svåra kommer in - självdisciplin. Jag var grymt på det på gymnasiet! Men nu finns det saker som lockar, sånt som annars inte är särskilt spännande. Till exempel promenader med Cindy, städning, matlagning och ja, till och med gymmet! Nu ska jag och mitt omplåstrade finger äta kycklingsoppa och sen vidare hem till Marcus! Glad onsdag!

Kickboxning & Helsingør



Hallå Bloggis!
Jag och Marcus körde kickboxning igår på gymmet och idag har jag ont i konstiga delar av höften och framför allt i händerna! Handlederna är alldeles stela och jag har knappt ork till att öppna vattenkranen, än mindre att skriva. Igår kväll när jag pluggade skakade jag så mycket om händerna att texten nästan var otydbar. Men kul med nygamla träningsformer! Jag och Maja var ju hejare där ett tag på boxning! Vi gick flera dagar i veckan och jag förstår varför - det ger verkligen en bra och allsidig träning! Idag har det dock varit andra bullar som gällt. Jag och några i klassen har varit över i grannlandet! Fjärde gången jag besöker Danmark på en månad - rekord! Vi har svettats i långbyxor, njutit av sol, blå himmel, pizza och öl! Roligt att prata om annat än skola! Nu ska jag mysa ner mig och mina värkande handleder i soffan, kolla något halvtradigt på teve och räkna ner till riktiga program sätter fart - 8 dagar kvar till Bonde Söker Fru och 13 till Ensam Mamma Söker! Mina favoriter!

Längtan & inspiration


Älskar känslan av nystädat och framför allt - renbäddat! När jag var liten hade jag alltid så himla stökigt på mitt rum. Jag brydde mig helt enkelt inte. När jag var tio fick jag ny färg och nya möbler och då vände allt och jag blev nästintill pedant. Det har hållit i sig rätt bra. Fram till nu ungefär. Jag hatar fortfarande stök och skit men jag är inte lika noga som förr. Tror det har att göra med att jag är trött på mitt lilla rum. Jag kan var enda yta innan och utan och vill gå vidare och städa mitt HEM och inte mitt RUM. Men det kommer. Allt har sin tid som man säger. Och mitt rum har haft sin. Längtar ibland som en tok efter att pyssla och fixa och dona och göra min lägenhet till precis så fin som jag har i mitt huvud! Längtar efter ett mysigt sovrum med vit sänggavel, fluffiga täcken och, förstås, alltid snyggt bäddat. Längtar efter mitt runda köksbord och Iittala-glas (som har kommit i ölformat - upptäckte det precis, överlycklig!). Längtar efter en ljusgrå soffa med elefantkuddar och bylsiga plädar. Längtar efter ett ljust kök med fin belysning och små krukväxter. Längtar efter vaser med nejlikor och lyktor som ger härligt sken. Så.


De två översta bilderna kommer från Ikea, glasen från HÄR och resten från Mio, förutom elefantkudden och påslakansettet som är från Svensk Tenn och Hemtex.

Lack i dubbel bemärkelse

 
Hallå mitt i söndagen! Är inte på mitt bästa humör idag! Jag försöker plugga men kommer ingen vart. Stör mig på att all litteratur är så svår! Jag tycker alltid jag har haft lätt för att förstå texter men desto mer jag läser, desto dummare känner jag mig! Just nu försöker jag reda ut alla nya begrepp som jag lärt mig den senaste veckan. Det är inte lätt och jag blir så trött på det! Jag förstår delar av det men kan sen inte få ihop allt till en helhet. Blir lack! Vad har mer hänt idag då? Det som den här dagen kännetecknar mest är självfallet VALET. Ingen kan väl ha undgått detta? Det enda som har sänds på teve mellan sju och nio hela september är debatter och åter debatter! Kanske inte superkul men däremot tycker jag att det är jätteviktigt att man ser till att rösta! Så det har jag gjort idag! Kände mig så ung men ändå så vuxen! Mer? Nu ska jag ut och springa intervaller och efter det ska jag måla mina naglar med lacket ovan! Glad söndag Bloggis!

Som Ferdinand


Var så länge sen jag tog bilder på familjens lilla pärla - Cindy!
Så igår när jag "hade lite tid över" fick Cindy posera och jag ligga rak lång i gräset, allt för att få bra bilder! Tycker verkligen om det här med att fota. Det är som ren terapi för mig - komma på andra tankar, får fokusera på sånt jag tycker är roligt och hitta utmaningar med att fånga rätt ljus, bakgrund och det viktigaste av allt - ögonblicket! Att fota en hund är ju många gånger svårt. Hundar har ju en tendens till att gärna inte sitta still. Och är den sprallig är det i princip omöjligt att få skärpa i bilderna. Men Cindy kan man ofta jämföra med tjuren Ferdinand! Hon trivs med att sitta rakt upp och ner, lukta på blommor under tja, kanske inte en korkek, men något åt det hållet. Min fina hund!

Dejt & bröllopsbilder


Dejten igår gick över förväntan! Killen sa att han kan tänka sig träffa mig igen! Det måste väl ändå vara ett tecken på att det gick vägen? Efter att jag hade druckit ett glas vin handlade jag alldeles för mycket godis! Hjärtat fick verkligen sin röst hörd och drygt ett kilo sötsaker fick följa med! När vi kom hem tände vi det här ljuset, som sägs skifta i färg - fint men det blev aldrig mer än just vitt, haha.


Har suttit här vid datorn en stund och gått igenom förra helgens bröllopsbilder. Tänkte att ni kanske vill se några till? Det blir mest på mig och Ebba. Eller ja, det blir på bara mig och Ebba för jag vet inte om någon annan vill synas så här på en väldigt känd och väletablerad blogg. Jag menar, kommer bilden upp här finns det ju stor chans/risk att den kommer på löpet, i otaliga forum och tusentals andra bloggar. Så med det sagt kommer här ett gäng på oss två! Har en sååååå fin bild på mormor men ja, ni måste förstå att bloggen är för stor för att kunna vara privat. Here we go i alla fall!

Fredagsgodis & podd!



SÅ skönt med helg!
Tänkte låta hjärnan vila ett par dagar och det ska bli underbart! Sociala konstruktioner och intersektionalitet får helt enkelt vänta! Startade med att sätta igång ett avsnitt av Big Brother. Det om något är ju att koppla ifrån hjärnan. Har även lyckats äta både ett Kexchoklad, en Twix och två Toblerone under dagen! Men är det fredag så är det! Om man tränar bra så tycker jag man ska få äta vad man vill i alla fall ett par dagar i veckan! Jag gjorde tabata igår och för att inte verka tjatig eller så men WOW! Jag tror stenhårt på att det är den bästa träningen! Jag var på gymmet i en timme häromdagen (oj, vad hon har tränat tänker ni nu. Men lugn. Jag har knappt rört en fena sen juli) och jag har mer träningsvärk efter 20 minuters tabata! Älskar det! Nu ska jag ladda om inför kvällen! Ska ut i skogen med Fredagspodden i lurarna och sen duscha och bege mig till stan. Ikväll ska jag nämligen på dejt! Kan knappt bärga mig! Killen jag ska dejta är SÅ bra! Charmig, rolig, snygg, gullig och ja, MIN! Sen ska vi köpa ännu mer godis bara för att det är fredag. Och för att jag har ett stort sötsug att upprätthålla. GLAD FREDAG och trevlig helg Bloggis!

Förhoppningsfull



Hallå!
Jag måste försöka rycka upp mig och har kommit på ett par saker som jag tror kan hjälpa mig. Först av allt måste jag sluta oroa mig över allt och inget. Jag kan ju gå och grubbla över att jag inte förstod ett kapitel eller en föreläsning och sen slukar det all min energi. Så får det inte vara! För det andra får jag inte ta detta på allt för stort allvar. Jag menar inte att jag slösa bort min tid och inte ta chansen men jag måste se detta lite mer från ett helikopterperspektiv. Vad händer om jag inte klarar det här delmomentet eller tentan? INGENTING, förutom att jag får göra om det. Sen tror jag det är viktigt att man hittar någon form av studieteknik. Att man förstår huvudpoängen på föreläsningen och sen snappar upp den biten i litteraturen, så man inte behöver sträckläsa 28 böcker. Och sen att man planerar väl. Det är ju A och O. Jag försöker gå upp i tid, läsa på tåget och vara närvarande på föreläsningar. Sen får man försöka släppa det och planera in saker som sporrar en. Efter det här klockslaget ska jag vara helt ledig, ska träna, laga mat eller träffa någon jag tycker om.. Jag låter väl lite mer positiv idag?

På högvarv


Jag har hört från allt och alla att det är ett SÅ stort kliv från gymnasiet till högskola.
Men alltså jag fattar inte hur jag ens ska få ihop det här! Just nu ligger jag efter med cirka femtio sidor, vilket ändå inte är så farligt. Det som däremot bekymrar mig är hur jag ska hinna läsa två hela böcker plus 160 sidor plus någon artikel plus göra ett grupparbete på ett par veckor. Jag får ont i magen bara jag tänker på det. Och sen tänker jag ju för mycket också. Det gör mig inte gott. Analyserar varje ord jag läser och blir förskräckt av bara tanken att jag ska komma ihåg allt detta till tentan och helst hela livet. Ja, jag kanske förstorar allt och det är säkert helt normalt att tvivla på sig och sin egen förmåga och på detta överhuvudtaget. Jag funderar mycket på vad jag ser mig själv i framtiden. Och den senaste veckan har jag sett mig i skolan. I ett klassrum. I mellanstadiet. Jag ska alltså bli lärare! Medan i nästa sekund ser jag mig själv sitta på ett seriöst företag och jobba med stresshantering. Snälla kan det inte bara uppenbara sig någon ovanifrån och berätta för mig vad jag ska bli när jag blir stor. Snälla.

Tack Grekland!


Har lovat er ett sista inlägg från Agii Apostoli! Och jag håller vad jag lovar så hääär kommer det! Jag tycker alltid att resan är som bäst när man kommit hem. Detta har jag sagt tidigare men det är så sant. Då har man förträngt de varma promenaderna med tunga matkassar, sand på golvet, svettiga bussresor och dålig restaurangservice! Nu kommer man bara ihåg allt det roliga! Jag hade kunnat åka tillbaka idag! Var uppmärksamma på alla gruppbilder. Vi tog en från varje middag! Roligt att ha foto där alla är med. Nu säger jag: TACK Grekland. Tack för oplanerade timmar vid poolen! Tack för long drinks! Tack för tidiga morgnar och sena nätter! Tack för nattbad! Tack för noll stress! Tack för glada vänner! Tack för sol! Tack för dans! Tack för världens mysigaste affär! Tack för alla skratt! Tack för tzatziki! Och tack, tack, tack för alla minnen som jag tar med mig härifrån! TACK!

Min klänning



Här får ni en lite bättre bild på klänningen! Älskar färgen och gillar detaljerna och snöret i midjan! Men det som var lite extra speciellt med gårdagen för mig var att jag var tvungen att vara tyst. Eller jag försökte. Det är bra mycket svårare än man kan tro. Alltså jag vet inte vad som hände i fredagskväll men min röst bara försvann! Var stensäker på att den skulle vara tillbaka när jag vaknade, för så är det alltid. Men jag kunde knappt få fram ett ljud på morgonen. Och tyvärr blev det inte bättre under dagen. Så jag pep mig fram och gör det fortfarande. Men det är ju så tråkigt att inte få prata. Förutom det var allt bra - vigseln var så fin. Det räckte man kom in i kyrkan så tårades ögonen. En väldigt vacker sommardag med mycket, mycket kärlek!

Störst av allt är kärleken ♥


Igår var vi på bröllop! Jag hade ingen röst, himlen inga moln och det var kärlek i luften!

El clasico


Jag tänkte skriva klassiker men så ville jag tvista till det och då fick det bli på spanska. Fast när jag googlade vad el clasico betyder hade det inte alls med bakning att göra. Det var ju självklart fotbollsrelaterat. Det handlade om matcherna mellan FC Barcelona och Real Madrid. Nu har vi fått det klart för oss också! Det blev ett gäng chokladbollar med kokos och ett med pärlsocker. Tänkte från början göra kärleksmums men hade knappt någon kokos hemma och det gör ju halva grejen. Älskar kokos! Men blev också fundersam hur man gör kärleksmums om man vill ha dem tjockare. Då funkar väl inte en plåt? Om smeten rinner ut på hela plåten blir väl kakorna tunna som in i Norden? Hjälp mig Bloggis! Nu säger jag GLAD FREDAG!

Min favoritdag!


Tjena bloggen och HALLÅ helgen!
Ska bli så skönt att slippa tänka på skolan in och ut och hit och dit att hjärnan nästan skrumpnar över lördag-söndag. Det har varit så mycket hela veckan med ny klass och mycket energi som lagts på "är detta rätt för mig?" och "hur ska jag hinna plugga och läsa allt det här och samtidigt hinna med allt runt omkring?". Samtidigt har jag tacklats med en förkylning. Just nu mest hes och orkeslös men alltså igår var jag heeelt däckad! Håller de två tummar jag har att jag inte får massa hosta imorgon. Hade ju inte varit kul att få en hostattack i kyrkan, usch! Men nu glömmer vi allt vad skola och sjukdomar heter och fokuserar på en ledig helg! Imorgon väntas bröllop så kvällen här blir lugn. Jag tänkte sätta fart och göra en kaka. Ikväll får vi nämligen lite gäster och då hade det ju passat bra att ha något smaskigt att bjuda på. Kollade på Hela Sverige Bakar igår - älskar Tilde De Paula - och man får så mycket inspiration. Vill baka ALLT men framför allt, vill ÄTA allt! Ser ju så gott ut! Återkommer med vad det blev!

Och nu ska jag säga det Marcus tycker är så kul: jag har lånat bilderna. Övre HÄR och nedre HÄR!

Persika



Som jag nämnt tidigare stundar det bröllop snart.
Väldigt snart. Nämligen till helgen! Det ska bli så himla roligt. Den som är först ut är den näst äldsta kusinen i skaran. Han och hans flickvän har varit tillsammans i nio år - sedan de var 17, så fint! Vi ska till en kyrka en mil utanför stan och sedan till en restaurang som ligger precis vid vattnet! Jag längtar mest efter stämningen under vigseln och kvällen tillsammans med släkten! Hoppas det blir ett "lätt och glatt" bröllop framför ett "stelt och strikt". Men känner jag dem rätt kommer det bli precis hur bra som helst! Nu kommer vi dock till det jag tänkte säga med det här inlägget. Klänningen. Blir så fel när jag skriver bröllopsklänningen, för det är ju det trots allt inte. Men klänningen jag ska ha på bröllopet. Jag började med att i somras kika runt i butiker. Hittade ett par fina på Esprit, men inget som föll mig precis i smaken. Ville att den skulle gå i en ljus färg (eller i syrenlila, om det ska vara riktigt rätt). Men hittade bara höstnyheter, marinblått och grått. Men en dag sprang jag, av en slump, på den här karamellen i aprikos. Älskade den från första stund! Gillar allt med den - materialet, passformen, längden och färgen. Från Valerie. Ni ska få se hur den ser ut på. Men det får vänta tills lördag!

Onsdag 10:40



God morgon eller god förmiddag kanske man ska säga!
Jag är lite lugnare idag! Gjorde analysen i morse så nu försöker jag bara tänka att den är tillräckligt bra för att inte lägga mer energi på. Analysen gick ut på att man ska rada upp sina styrkor och svagheter. En av mina svagheter är helt klart att jag är så orolig av mig. Lägger energi på helt fel saker och det kan ta upp hela min tid. Usch, måste jobba på det! Vaknade upp dåsig och förkyld så tänkte hoppa nollningen med lekar och kubb och bara ta det lugnt ikväll. Vill ju så gärna vara frisk till helgen! Nu ska jag göra mig iordning. Åka till skolan (kändes väldigt ovant att säga det, haha) och ta bild till ett passeringskort! Glad onsdag - solen skiner och är med oss!

Allt är i rullning


Två kanske inte så passande bilder till inlägget men väldigt roliga. Eller jag hade väldigt kul i alla fall! Nu till saken: Mitt huvud kokar över! Igår började jag på Campus Helsingborg - Socionomprogrammet! Gårdagen var kort men intensiv! Fick träffa klassen, rektorer (eller prefekt tror jag det heter här), gått igenom vad som händer under de sju terminerna, nya miljöer, nya ansikten och information på information. På eftermiddagen fixade jag med massa praktiska grejer så som pendlingskort och inloggning till skolans mail och plattform. På kvällen lagade jag en fisksoppa som inte gick att äta. Hade ingen grädde hemma så soppan bestod av torsk, morötter och vatten typ. Så fruktansvärt äcklig att jag hällde ut den i vasken. Och fisken och rotfrukterna korkade igen avloppet att det blev helt stopp, haha. Sen höll vi på hela kvällen med att få rätt på det, sätta ihop rören och ja.. jag blir så trött på mig själv ibland! Idag har det varit en massa ny inmatning. Studieteknik, träffat våra klassansvariga, haft presentationer, gått igenom delmålen för kursen och fått en analysuppgift tills på fredag. Just nu är jag så trött i knoppen att jag nästan kan somna ståendes. Tänker så mycket att jag blir snurrig - alla nya intryck, tankar om detta är rätt val eller ej och hur i helsicke jag ska klara detta! Ni hör, det är mycket nu! Hoppas du mår fantastiskt Bloggis! Puss å kram!

RSS 2.0