Åååå

Goooodmorgon! Idag ska det inte bli uppsatser till blogginlägg, var så säker! Jag kan tyvärr (mest tyvärr för min egen skull) meddela att min hals inte alls mår bra idag. Det brukar vara värst morgon/kväll men usch, vad jag är trött på detta nu!



Nu ska jag fixa fram lite frukost och sätta mig på ett svalt ställe och äta den. Sen ska jag lägga mig på solstolen och hoppas jag ser ut som en neger när jag kommer in igen. Fast just ja, jag vill inte bli för brun. För jag ska inte påminnas om rockmormorn som röker!

Resultatet av rastlöshet + EBBA

Hallå Bloggis! Jag ser på statistiken att du inte är här men skönt att veta att du njuter av solen! Det har jag också gjort idag, solat och snörvlat! Ekvationen 29 grader, fläktande vind och en lite friskare Annie går ihop! Jag vet egentligen inte alls vad det ska bli av det här inlägget och jag sitter vid fel dator för att visa färska bilder. Och orkar jag byta dator? ... Nej.

Kan du inte berätta något kul? Det är fan inte skoj att vara sjuk. Ja, jag känner att jag tjatar om grisförkylningen men jag tycker faktiskt lite synd om mig själv. Ja ja. Vad tyckte du om Allsången igår, tyckte du Måns skötte sig? Jag tyckte han gjorde det jättebra men jag tänkte mest på hur synd det är om honom. Ja, alltså såklart inte synd syyynd för det är en stor ära att få vara programledare till detta men vilken press han har på sig! Ett ut av Sveriges mest sedda och älskade program. Men han gjorde det bra!

Jahaa, vad ska rastlösa Annie mer få fram i detta välstrukturerande inlägg? .... Jag har gått tillbaka i min blogg (gör det ganska ofta, det är kul att se vad man har sagt och gjort) och där är väldigt många inlägg som är superlånga (som detta alltså) där jag bara pladdrar om ingenting (som detta alltså). Men det är kul att se förändring i skrivandet och tänkandet. En gång har jag till exempel lagt ut en suddig bild på raketer, så där mitt i juli. Undra hur jag tänkte? Var den fin? Nej. Var den passande? Nej.

Jag tror jag avrundar här och ska nu pallra mig iväg till den andra datorn så att det blir några bilder i detta inlägg trots allt. Sparar i Utkast så länge. Jag hoppas du har det fint Bloggis, var du än befinner dig och att du är frisk och känner dig glad!






Jag orkar inte hitta bilder som passar till inlägget, istället hittade jag dessa på Ebba, som är från vår fotografering i början av månaden! Hur mycket sommar som helst över dem tycker jag! Vilken är bäst? Jag älskar den sista. Det gula ljuset får bilden att kännas gammal, på ett bra sätt.

Mitt på vägen



- Snälla plocka upp mig! Jag vill inte bli överkörd.

Stjärnklänning

Mina designade klänning på NELLY.COM

Jag vill vinna en helt ny gadrob på Nelly.com. Och Bloggis, tack för att du är så snäll som röstar på mig! Det är såklart en garanti att man blir lika slank som den här bruden om man klär sig i denna stjärnklänning.


Vinbär & vallmo



Jag sitter i en tunn bomullsklänning men ändå svettas jag!
Det här är ju helt galet, vilken värmebölja som svepat över oss! Det är ju underbart att det är varmt utomhus men här inne hade det gärna fått stanna på 20. Trots att jag är sjuk har jag kunnat vara ute och njutit av detta härliga väder. För det är verkligen läge att njuta av sommarn. Landet Sverige lurar, som vi vet, gärna ofta och oväntat med regnmoln runt hörnet. För att detta inlägg inte ska bli bildlöst byter jag ämne nu. Häromdagen var jag ute med grannarna. De trädde vinbär på strån. Och plockade vallmon. Alltså precis vad Annie ber dem att göra för att få fina bilder.


Inget kul



När man är frisk har man hur många önskningar som helst. När man är sjuk har man bara en.
Det stämmer så bra. Och inte för att missförstånd ska ske så ska jag upprepa att jag som sagt bara har fått en släng av en förkylning. Men hur allvarlig den än ej må vara så är det så jäkla tråkigt med halsont, snorig näsa och trött kropp. Jag piggar upp det hela med en härlig midsommarbild♥. Snodd av Karolina.

Prutt



Också kom äntligen solen och det fina vädret! Och tack så jävla mycket grisförkylning för att du valde att dyka upp nu!


Iphooone, fast nej

Hallå hallåja! Allt bra? Min deppighet igår fick jag tillsist trollat bort. Jag åkte till min klasskompis där det vankades lite fest och sen åkte vi till Förslövsfesten (eller vad den nu heter). Liveband i en lada som vi dansade oss svettiga till! Nygamla låtar man kan innan och utan spelades, bland annat Du Är Så Yeah Yeah Wow Wow. Väldigt roligt!



Sen kan jag meddela att jag fått en "Iphone". Fast skenet bedrar. Jag gör "-tecken eftersom det är en thailändsk kopia så den fungerar inte likadant och smidigt som en riktig. Men den är iallafall lite modernare än min gamla Nokia. Men jag får se hur länge jag står ut för det är väldigt klabbigt att skriva sms på den här nya. Den har inte ÅÄÖ och man kan tro jag är ordentligt berusad när man läser smsen, men så är alltså inte läget.

Uppdatering: Jag hittade en rolig artikel där de totaldissar den här telefonen, som tydligen heter Phone i9.

Midsommardagen + krans

Är detta den dödaste dagen på året, eller? Det känns lite som det. Affärerna är stängda och mångas skallar lika så. Jag mår ganska bra, fast känner mig lite nere. Men det kanske man inte ska skriva? För det hörs inte så där bra och fantastiskt, som det ska göra. Men iallafall. Nu sitter jag i uterummet och lyssnar på Mark Levengood, sommarpratare. På bordet står midsommarbuketter. Och på tal om blommor så hade jag midsommarkrans igår. Väldigt sött. Väldigt sommrigt. Väldigt mycket Sverige.



Jag hade min nya tuffjacka till min klänning!

Glad Midsommar!







Modell: Jag
Fotograf: Ebba


Jag gillar den här traditionen!
Kransar i håret, somriga klänningar, brunbrända ben, juni, vänner, äcklig mat (ja, det hör till) och jordgubbar! Det är så svenskt det kan bli! När jag blir stor ska jag fira midsommar på en ö i skärgården med uppdukat bord på klipporna, fågelkvitter och massa vänner. Idag firar jag istället med den årliga traditionen med dans på ängen och picknick. Lite senare ikväll blir det sommafest! Det jag också gillar är att varje år, där på hösten någon gång, när jag tänker tillbaka på de varma månaderna så är midsommar alltid startskottet för sommarn. Den tanken är otroligt härlig!

Bloggis
, jag önskar dig en underbar midsommarafton!


Midsommarkrans



Ska du ha midsommarkrans i år?
Jag hade tänkt ha det. Men för tillfället är min väldigt ..... hur ska man beskriva det .... kal. Det fattas något?!



Just ja BLOMMOR! Jag ska ut och plocka prästkragar och sen har mamma köpt hem blåklint och nejlikor. Det blir säkert fint! Men det tar så lång tid! Jag tror jag måste byta bindtaktik i år, för 2 timmar till att göra en krans är för lång tid! Funderar på om jag ska sitta någon timme extra, som jag gjorde när jag var mindre, och göra en krans till min docka Emil också. Han blir ju så ledsen om inte han får någon. Imorgon kommer det upp en hel drös med bilder från rapsfältet - med midsommarklänning och ballonger!

Ps: Jag har preimärbadat, i pool, idag! 20.5 grader! Fett!


Solnedgång genom staket




Jag har hur många bilder som helst på lager just nu. Men det är bra att bunkra upp sig för eventuella krissituationer när hjärnan står på noll. Iallafall så tog jag kort på solnedgången när det var sommarsolstånd häromkvällen. Med manuellfokus fick jag med staketet. Vad gillar du mest Bloggis, ska det vara med eller utan staket? Jag föredrar med.

MAJA








Som jag har nämnt tidigare vill jag fota mer människor och idag kom ett sådant tillfälle!
TACK för att jag fick fota dig Maja! Jag älskar det här ju! Man behöver inte krångla till det. Ett lite öde ställe, en skog, ett staket eller vad som. Vit t-shirt och jeans! Enkelt, snyggt och naturligt! En fråga föresten, gör de bilder jag sätter på högkant att du måste scrolla som en tok? Det är bra att veta, för annars får jag försöka hålla mig till vanligt liggande bilder. Vi avslutar med två svartvita. Jag tycker det alltid funkar. Det är så lugnt för ögonen.

_

Hoppla polle!



Jag har aldrig riktigt gillat hästar. Jag vet egentligen inte varför. Och jag har aldrig ridit på en häst heller. Det har mer med min höjdskräck att göra! Men de är himla vackra, de där enorma, galoperande djuren.

Kärleksmums med strössel



Goddag i stugorna!
Tack för era smakråd igår angående tavlan! Ni är eniga och det är ju bra det. Mamma hade också den här bilden som favorit! Jag tycker att en av vallmobilderna också hade passat att ha som tavla. Men det blir kanske blomma på blomma. Jaja. Idag har jag och Marcus bakat kärleksmums. Att misslyckas, fanns inte på kartan!




Visst blev de mycket bättre och visst kan man tänka sig att ta en smakbit, tillskillnad från den andra, geggiga kakan? Visst, visst, visst?! Idag är det föresten sommarsolståndet! Den ljusaste dagen på hela året! Det står i tidningen att solen går ner 21.59 och att dagen har ökat med 10 timmar! Tio timmar, det är sjukt mycket! Det firade jag och Cindy med en promenad med Lina! Gillar att vi bara kan ringa till varandra och komma till den andra på 10 minuter! Nu smsade min kära granne mig och frågade om jag vill fota! Och vad svarar man på den frågan? JAA, JAA, JAA!! Det är riktigt gött med lov. Man kan göra precis det man känner för!


Alexander Rybak

Jag kom nyss hem från ett svettigt spinpass med Maja. Riktigt bra känsla man får nu efteråt. Så bra att jag funderar på att poppa popcorn. Det hade passat alldeles utmärkt till Lotta På Liseberg som Cindy och jag sitter och inväntar.



Jag läste att det skulle komma en norsk kille dit. Alexander Rybak som vann Eurovision, ni vet. Tror det var med den där låten Fairytale. Han ska komma dit iallafall.

Tuffjacka



Här har du mitt senaste kap! Från JC. Den hade kostat 600 kronor från början men jag fick ge *trumvirvel* 180! Det är sådana köp man gillar att göra! Jag har sagt till mig själv att jag ska tuffa till mig i klädväg. Jag har mycket blommigt och flickigt så den här kommer passa perfekt! Jag tycker det är snyggast att ha uppvikta ärmar men när det blir lite kallare kan man vika ner dem och ha en tjockare, stickad tröja under. På så sätt kan jag använda den vår, sommar, höst!

Vallmo



Usch, vad det regnar!
Jag hoppas det vänder snart! Igårkväll var det uppehåll och då passade jag på att gå på vallmojakt. Och jag hittade, om än väldigt knapert, några ensamma stackare som sken med rött! Jag älskar den här blomman, den är så vacker.



Nu håller jag tummarna för att solen vågar kika sig fram bakom de mörka molnen!
Men medan det regnar ska jag passa på att städa rummet. På med hög musik och sen kör jag! Jag vill föresten fråga dig en sak Bloggis. Det är så här, till min stora glädje, att mamma och pappa ska skicka efter några bilder som jag har tagit och ha som tavlor. Men vilka ska de välja! Vilken tycker du är finast av de tre under?!



I nästa inlägg (ja, jag kör på locktricket igen) ska jag visa mitt fynd som jag gjorde på JC häromdagen. En grön, tuff jacka med guldknappar! Så länge önskar dig en fantastisk fin start på veckan!


Klädstege



Jag har alltid haft mina kläder slängandes på en stol. Det ser både tråkigt ut och kläderna blir väldigt skynkliga. Så för att lösa bekymmert har jag nu köpt en klädstege. Det är mycket snyggare och det är även mer praktiskt! Det ser alldeles knäppt ut om stegen är tom så nu måste jag ju bara använda mer kläder! Åh, jag är så smart, är jag inte?!


Sommarlovsdag



En riktig sommarlovsdag har jag haft idag.
Det är när man gör spontana saker i kombination med fint väder. Jag och Karolina skulle egentligen bara gå en snabbrunda på stan och sen åka till gymmet. Istället blev det flera timmar i affärer, vi gjorde riktiga fynd på JC (jag köpte en långklänning!) sen fikade vi på ett mysigt café, chokladboll och kärleksmums och sen åkte vi till gymmet, som var stängt. Istället powerwalkade vi till stranden, körde intervaller i sanden och gjorde fys i klitterna. Det hela avslutade vi med tacos. Alldeles perfekt balans, shopping, fika, träning och mat!

Jag glömde publicera inlägget igår.


Slår ett slag för cykeln



Min värsta ovän är min äckliga cykel.
Förra våren fick jag punka på den hela 7 gånger på bara några månader. (Eller var det i år kanske? Dåligt minne..) Konstruktionen på denna cykeln är otroligt knepig. Sadlen är vinklat uppåt och man trampar neråt (i vanliga fall trampar man ju bakåt, så att man kommer framåt. Istället kommer inte jag någon vart) Jag får alltid höra att jag cyklar sakta och har dålig kondition eftersom jag blir trött direkt. Men sen när en annan testar cykla så förstår den..



Men bortsett från den dumma hojen så älskar jag cyklar. Alltså fatta vilken bra grej det är! Det är miljövänligt, man får motion, det går snabbt att ta sig fram och sen är själva känslan när man har medvind och får lukta på sommarsverige rätt oslagbar. Att åka moppe, motorcykel eller cabbe är inte alls samma sak. Nej, den som har kommit på cykeln kan gott och väl klappa sig på axeln. Och jag har bytt cykel. Jag har en gammal Greta nu som funkar hur bra som helst!



Bilderna: Ebba
Fotograf: Vingliga jag, på cykel.

Ett gäng bilder





Okej, ett till gäng bilder från min och Ebbas fotostund!


Helsingør

Idag har jag varit utomlands. Det känns rätt fränt att säga så. Fast egentligen har jag "bara" varit i Danmark. Man tycker Danmark knappt räknas som utomlands när man bor så nära. Men ni som bor högre upp i landet måste ju tycka att åka till Danmark är en riktig semester. Precis som vi tycker om att åka till Finland.


Lånad

Jag och pappa åt pølse och kollade på alla söta små gränder. Helsingør är verkligen en otroligt vacker och mysig stad. Jag förstår inte varför jag inte åker dit oftare. Det tar bara 20 minuter med båten. Och kostar 64 kronor tur och retur. Perfekt för en dagstripp! Jag måste dit snart igen, gå i affärer, strosa runt och äta på någon mysig restaurang! 

Tusenskönor



Blommor är inte alltid finast ovanifrån. En tusensköna blir något helt nytt om man fotar den underifrån. Coolt! Fast sen är den så fin precis som den är, i alla vinklar. För den påminner mig så mycket om tidig sommar, som midsommar. Och jag gillar det så mycket! Om jag ska ha krans i år så vill jag ha denna blomma i håret. Och blåklint, förstås.


Tisdagstankar

Kvällens längtan: Jag har en chokladask i kylen som ropar Annie, Annie, komsi, komsi! Jag gillar känslan att veta att där är en chokladask som väntar.

Kvällens hatlåt: Den här förbaskade låten. Hur mycket jag än lyssnar på den och hur jag än vrider och vänder så kan jag inte gilla den. Den är så fruktansvärt dålig! (Sorry Emelie!)

Kvällens bilder: Så här kommer jag klä mig om jag bor på landet när jag blir stor. Jag gillar föresten säga "när jag blir stor" för då känner inte jag mig så stor. För jag vill inte känna mig som 18, alltid.

  


Modell




Idag har jag och Ebba lekt att vi är modeller. Väldigt roligt.

Stenmur


Fotograf: Ebba

Dans På Vejby Ängar (Karolinas favoritlåt). Den passar bra till bilderna. Det är fint med sommar.

Hundkex



Ska inte jag till skolan idag?
Stämmer det? Waaa! Papperslappen jag snackade om i torsdags, den har börjat väcklats ut nu! Härligt! Den här dagen ska jag spendera med Marcus! Och vad tycker ni om hundkex, på tal om ingenting? Rätt härligt om man frågar mig. Gillar motljus! ♥ Gaaha! Jag vill fota mer, mer, mer! Och om någon känner för att bli fotade av mig, så snälla kära Bloggis, säg till! Nu när det är lov finns det ju tid till det!

Guldbröllop ♥



Idag har det firats guldbröllop! ♥
Så himla häftigt! Tänk, 50 år! Det är riktigt länge! Mer än dubbelt så många år som jag har levt! Vi åt på restuarangen Sand i Båstad! Den var väldigt fin. Vi åt brunch-buffé där det fanns hur mycket som helst att välja på. Olika smårätter, sill, potatis, lax, ostbricka, frukt, rostbiff, nybakta bullar och ett härligt dessertbord! Det var bara till att plocka! Tur jag kom dit hungrig, hehe. Sen gick vi till havet, badade fötterna och gick i den varma sanden. Efter det åkte vi till mina kusiner där vi hade 5kamp. Mysig söndag! Och grattis farmor och farfar! ♥ Älskar att se att det är Kärleken som segrar! ♥



Och trots all mat man kunde välja på så blev detta lillkusinens bröllopsmat. Härligt att man kan festa till det på bacon och korv! Det ser ju alldeles makalöst gott ut! Mmmmm!

Städar bort skolan

Min kropp börjar släppa skolan nu. Jag tror det är därför jag har kunnat sova hur mycket som helst de senaste dagarna och ändå känna den där tröttheten hänga över mig. Det är säkert kroppen som börjar återhämtar sig från all stress och press. Så här brukar det vara i början av loven.

Och nu när det är långlov så är det städa-bort-skolan som står schemat. Det menas med att jag tar bort alla böcker, papper, anteckningar o.s.v och gömmer de i en låda så att jag verkligen kan koppla av och inte bli påmind. Nu hörs det som jag hatar skolan. Men det har jag redan sagt att jag inte gör. Det är ju det där med att behöva koppla av. Ja. Jag vet. Egentligen behöver jag inte förklara mig. 



Och på tal om skolan.. du vet den där boken som skrämde mig, Sarahs Nyckel. Syftet med boken var att skriva en bokanalys och det har jag nu gjort. Den blev på två A4-sidor. Grejen är bara det att jag glömde (hur man i hela friden kan göra det) att skriva vad boken hette. Hur lyckas man? Jag gjorde ju trots allt en analys på boken och ändå slår inte tanken mig att jag kanske borde nämna boktitlen. Hmm. Ibland blir man fascinerad. 


Kan jag?



Min granne tar studenten och det är fullt ös där inne!
Musiken är uppskurvad och just nu spelas den här låten! Tror du det är ok att jag hoppar över häcken och dansar? Jag är riktigt taggad! Och måste jag byta om eller kan jag ha min pyjamas?

Studenterna



Studenter!
Häftigt! Jag hade gåshud under hela utsläppet! Det är så coolt! Ren livsglädje! Så många känslor och tankar. Jag undrar hur det känns att vara en av dom. Om ett år vet jag. Men jag känner att jag är så tacksam för att bara gå i tvåan. För att få gå ett till år med min klass och i skolan. Så idag har jag bara njutit av att se alla andras glädje! Detta måste vara en av de häftigaste stunderna i sitt liv!


Sommarlov!



Alltså, vad är det som händer med hjärnan den här dagen?
Man kan jämföra den med ett papper. Man skynklar ihop det och sen tar det ett tag innan pappersbollen börjar väcklas ut. Samma sak är det med hjärnan. Det tar ett bra tag innan den registrerar sommarlov! Haha, kanske ingen hej-dundarns bra jämförelse men du fattar grejen Bloggis! Nu är det iallafall lov och det ska bli störthärligt med, håll i hatten, 72 dagars ledighet! Okej. Nu klassfest!


Åh vilken härlig dag!




Just passar det utmärkt att sjunga Ted Gärdestads låt - Åh vilken härlig dag!
Idag efter skolan (svensklektionen blev inställd så blev bara att titta in och säga hej innan skoldagen var slut) åkte jag och klassen till Helsingborg. Vi gick först en runda på stan och köpte lite saker till picknicken. Sen gick vi till Gröningen där vi grillade. Igår pratade vi om att ställa in denna lilla utlykt eftersom vi trodde att det skulle vara dåligt väder. Men det har verkligen varit allt annat än dåligt - riktigt stekett! Så varmt att jag tog ett dopp i havet! Jag och min mentor badade, hihi. Några timmar med stekande sol och kubb drog jag och några vänner i klassen till stan igen. Vi tänkte bara gå en snabbrunda men det blev flera timmar. Otroligt trevligt! Jag köpte även en bikini! Från Stadium. Så glad och nöjd så!



Sista lektionen..



.. för den här terminen ska jag alldeles strax cykla till.
Det känns konstigt. Men samtidigt så ställer hjärnan in sig på hur det ska vara. Och nu ska det vara sommarlov. Det är nu som det är som allra bäst. Två "skoldagar" kvar. Inte en minut på lovet har vi tagit av! Efter denna sista lektion, svenska, ska jag och klassen bege oss till Helsingborg. Vi ska spela kubb, ha picknick och myyyyysa. 

Ska vi ut och segla?




Fotograf: Ebba

Åh, jag har så himla fina bilder på Ebba här på datorn! Rackarns att jag inte får ladda upp dem. Så istället får du nöja dig med kort på mig. Men det är du ju van vid, vid det här laget. Hehe. Detta är på bryggan i Magnarps hamn. Väldigt vackert Jag blir riktigt sugen på att ta första, bästa båten och köra ut på havet, känna vinden i håret, känna vattnet stänka upp och andas in sommarluften. Och man kan ge sig fasen på att det blir tiotusen gånger bättre med blå/vita kläder på!

Var är mina nycklarna?

Åh, jag blir så trött! Imorse när jag skulle cykla till bussen hittade jag inte mina nycklar. Efter ett desperat letande fick jag rusa till bussen. När jag kom fram, svettig och grann råkade jag ta fel buss! (Du vet när bussarna ser exakt likadana, samma linje och allt men går åt två olika håll) Men bussen var felskyltad! Åh! Det blev en omväg till skolan. Åkte liksom på andra hållet stan. På bussen kom ett helt dagis in. Ellen, tycker inte du att de gula bilarna ser ut som bananer?


Lånad

Lite försenad till skolan. Volleyboll. Så. Vanlig skoladag. Well, bara idrott så inte så vanlig. Men ändå. Sen hem igen. Borstade tänderna (väldigt detaljerat inlägg) och sen en spaning efter nycklarna igen. Puttsväck fortfarande. Fick gå/halvspringa till tandläkaren. Satt ner i 20 sekunder. Hann inte bläddra i en tidning innan jag blev inkallad. Mina tänderna var rätt fina. Men nycklarna fortfarande spårlöstförsvunna. Ungefär EXAKT så har min dag sett ut. Jag har aldrig tidigare tänkt på hur beroende jag faktiskt är av min cykel!

Jo, föresten jag var på gymmet också. Kom precis hem. Jag och Maja "gymmade" i 2,5 timmar och ändå hann vi inte med vår vanliga träning. Hm.. Lite mycket snack kanske? Men jaja, så får det vara ibland! Nu ska jag äta spagetti och köttfärssås och sen ville grannen att jag skulle komma bort och bada. 20 grader. Usch..

Sommarläsning



Underbart med 27 grader och varma vindar!
Jag har legat i trädgården och plöjt sida efter sida av min bok Varför Gråter Inte Emma? Väldigt sorgligt, väldigt intressant! Handlar om barnen som mördades i Arboga. Emma är deras mamma. Ikväll besökte jag mormor och morfar sen farmor och farfar. Mysigt! Efter det spelade jag volleyboll på stranden, badat fötterna i havet och tyckt att shorts och linne varit för varmt. Sommarn är bland det bästa som finns ♥

Sveriges Nationaldag




Grattis Sverige! Idag är det vår lands dag! Eller vad är det vi firar? Är det idag vi ska visa vår uppskattning för vår nation? Att vi får bo i detta fredliga och rika land?! Jag tycker Sverige är fantastiskt! Älskar Sverige! Hur firar du Bloggis? Tårta? Eller som jag: ingenting? Jo, jag firar med gula blommor i rapsfält!

Hysterin om solbränna



Jag brände mig svart igår.
AJ, min mage! Så idag ska jag hålla mig i skuggan. Men jag tycker det är väldigt skönt med skugga en dag som den här när det är 26 grader! Sola gör man (eller iallafall jag) mest för att bli brun. Om jag inte hade fått färg hade jag hellre legat i skuggan. 

Det är mycket det här med solbränna nu när det börjar bli sommar. Det blir lätt väldigt hajpat vilket är ganska jobbigt, att man måste vara brun. Men att sträva efter att vara en riktig pepparkaka tycker jag bara är sjukt. När jag är 60 vill inte jag vara rynkig och mörk, mörk brun och ha en rosslig hosta (ja, i mitt huvud röker alla som är överdrivet bruna) och bli kallad för Rockmormor. No no. Jag tycker den här fräschheten som en lagom solbränna ger är finast!

Nu ÄR det sommar!


En liten ledtråd vad jag och Ebba sysslade med igår..

Hej värme!
25 grader! Nu känns det som sommarlov! Jag ligger på några filtar i skuggan i trädgården och har sommarmusik i öronen. Det kommer några vindpustar emellanåt men annars är det helt vindstilla. Jag har varit på stranden hela dagen med Lina och Elina. Vi kände på vattnet men tyvärr var det alldeles brunt och tångit (kan man säga så?) så därför blev det inget dopp mer än fötterna.

Jag kan inte fatta att det är sommar. Det är liksom så uppenbart nu att det faktiskt är det men jag tror min hjärna lever kvar där i mars någonstans. Jag är iallafall väldigt glad att det inte är mars. Och inte april eller maj heller för den delen. Det är ju detta man har längtat efter!

Hjärtan




Här kommer ett par bilder från min och Ebbas fotostund.
Ebbas blus var så fin att fota när solen lyste igenom. Det är så fint med motljus! Ljuset på bilderna blir så mjukt och ger en lugn känsla. Men det är svårt att se på plats hur ljuset blir så finns det många bilder där ljuset är alldeles för skarpt. Men det är sånt man lär sig med tiden. Dessa har iallafall det där mysiga ljuset som jag gillar!

Älskar att fota!



Ååh, jag har precis gått igenom alla 965 (!!) bilder jag och Ebba har fotat idag!
Och det är först nu det slår mig att sommarn verkligen är här! Det gör mig SÅ glad! Vi har tagit kort på ett rapsfält, vid en lada, på en mur, på en brygga och på stranden! Det känns att jag varit ute hela dagen, har lite värmeslag! Men oj vad roligt det är att fota! Älskar det!


Se Baksmällan Del 2!

Wow, fint väder! Jag är inne för att dricka vatten - viktigt! Sen ska jag göra solstolen sällskap igen. Igår var ju jag på bio. Riktigt bra film! Och jag kan säga att den var minst lika bra som ettan! Så Baksmällan Del 2 är verkligen en hett tips! Mäktigt också att se den på bio eftersom det är väldigt coola sceener i filmen som blir tredubbelt så häftiga på en stor duk! 



Om några timmar ska jag göra något mycket efterlängtat! Jag och Ebba ska ut och fota! YEY! Vi ska leta upp ett fint rapsfält! Riktigt kul ska det bli! Och Bloggis, sånt här är bra för dig. För bloggen blir mycket roligare med bilder! Eller hur? Ha en fantastisk dag!

Bara ben + Converse



Nu när molnen la sig som ett tjockt täcke över himlen så får jag istället fantisera vad jag kan ha mina nya skor till. (För ja, de töjer sig enligt mina fina Bloggis-experter!) Och jag har kommit fram till att de är snygga till ALLT! Yey! Världen är räddad!

Filmkväll + Bio

Godmorgon Bloggis! Läget? Jag fick inte så många timmars sömn inatt så jag är ganska trött. Igårkväll blev det nämligen en spontan filmkväll som började inte förrän vid tio så jag kom inte i säng förrän vid tre. Men jag har ju några dagar att vila upp mig nu, hehe. Och det är så underbart att vädret är så härligt! Älskar det! Därför ska jag inte sitta vid datorn idag utan istället hänga i solstolen och lyssna på bra musik! 



Ikväll ska jag och Marcus se Baksmällan Del 2. Jag har ganska stora förväntingar eftersom den första är grymt bra och rolig! Jag kan se den om och om igen. Frågan är nu bara om denna kan vara lika bra som ettan? Hoppas kan man alltid!

Ilandsproblem



Alltså jag tror, ta mig tusan, de är lite små. Säg att de töjer sig, snälla säg det!

Fyndat Converse!

Hejsan hoppsan juni! Lov nu eller vad säger du Bloggis? Det känns som en försmak av sommarlovet tycker jag! Helt fantastiskt med 5 lediga (och soliga, enligt väderleksrapporten) dagar vi har framför oss! Efter skolan idag, som var en väldigt annorlunda skoldag (min klass höll i en frilufdag) styrde jag, Emelie och Tina kosan mot Lager 157! Och kan du gissa vad som överraskade oss där? (Eftersom jag är väldigt avslöjande i rubriken så är det såklart inte så svårt..) Men wow vad glad jag blev! 400 kronor dessutom! 



RSS 2.0