Tjejkväll på stan

 
Fredag, min favoritdag på veckan! Hoppas allt är bra med er! Jag har haft en fullspäckad vecka med långa dagar i Lund, två dagars praktik och födelsedag! Ja men se där, i onsdags fyllde jag 24 (tiden går så sjukt fort - i mitt huvud är jag fortfarande 19) och det blev en väldigt vanlig dag trots födelsedag. Jag hade praktik hela dagen - höll bland annat i en teckenkurs för ett par föräldrar - och på kvällen firade vi hos mamma och pappa. Jag fick bestämma maten - som ovanligt nog blev grekiska biffar, sås, potatis och lingon. Jag är nämligen ingen sås-och-potatis-tjej (brukar kalla det för "gammelmat") men eftersom vi själva sällan lagar det hade jag riktigt längtat. Gott! Fick fina blommor och pengar, som jag önskat mig. Nu kan jag köpa ett par nya löparskor, hehe. Igår var jag på praktik igen - filmade en lekobservation och besökte en skola där vi skulle ge handledning till en lärare som hade ett barn med autism i sin klass. Det är verkligen SÅ intressant tycker jag! På kvällen var jag på stan med Ebba. Två gånger om året ordnar Ängelholm "tjejkväll på stan" där butikerna har erbjudanden och kvällsöppet. Köpte den här blusen på Kappahl - visst blir man glad av den? 

Ätsvårigheter

Också var det måndag igen! Helgen blev inte så där lugn och oplanerad som jag hade tänkt mig. Marcus har varit iväg på fotbollsläger fredag-söndag i Köpenhamn så det har känts annorlunda att vara mycket mer ensam än vad jag är van vid. Men helt ärligt kan jag tycka att det är rätt skönt att ha lite egentid som det så fint heter. Jag bakade glutenfritt fröknäcke och våfflor i lördags som jag bjöd gamlingarna på. Sen har jag även hunnit njuta av det helt fantatiska vårvädret som vi fick och jag har även varit på spaning efter ett par nya löparskor. Men alltså, hur mycket tycker ni att ett par skor får kosta egentligen? Jag tycker priserna har sprungit iväg fullständigt och vägrar betala 1600 för ett par dojor. 

Frukost från någon helg sen...

Annars då? Jag skriver till er på ett skumpande tåg påväg hem. Vissa dagar känns det nästan som att vagnen ska släppa ifrån loket.. Jag har haft en lyxig dag, slutade redan klockan 14. Men vi har haft diskussioner med vår utbildare som tar energi. Hon anser att vi har låg närvaro i klassen (vi är totalt 22 studenter och minst 18 brukar komma så tycker hennes argument är obefogat) och som inleder varje föreläsning med att nämna detta. Usch, gillar inte när människor stjäl min energi! Så därför tänkte jag istället berätta om förra veckans utbildare, som var så himla inspirerande! Hon jobbar med barn som har ätsvårigheter (svårt för att tugga och svälja - inte barn som har ett osunt förhållande till mat). Jag tänkte dela med mig av tre saker som jag tror att många kan ha nytta av, även ni som inte tänkte syssla med logopedi. 1. Det tar cirka 8-15 tillfällen innan ett barn vänjer sig vid en ny smak (många föräldrar brukar testa nya smaker cirka 3 gånger innan de anser att barnet inte tycker om det, vilket är för lite för att barnet ska hinna vänja sig). 2. En måltid ska inte ta mer än 30 minuter - många barn med ätsvårigheter gör av med mer energi än måltiden ger ifall den tar mer än den här tiden. 3. Man ska aldrig tvinga barn att äta upp maten - de måste få lära sig sina hunger- och mättnadssignaler. Så, det var dagens rapport! 

Vår & praktik

 
Det är vår!! Det sägs bli 10 grader och sol HELA helgen! Jag har för en gångs skull inte planerat allt för mycket - rätt skönt ibland att bara "ta det som det kommer" och faktiskt få känna efter vad man vill göra. Det enda som är bestämt är att gamlingarna kommer hit imorgon. Jag fyller år nästa vecka så tänkte ta två flugor i en smäll - fira mig och bjuda på våfflor - på självaste våffeldagen! Men innan det är helg ska jag beta mig igenom den här fredagen - har haft skola måndag-tisdag och praktik onsdag-torsdag så har inte hunnit med något skolrelaterat utöver det. Praktiken är för övrigt SÅ intressant! Jag är på barn- och ungdomshabiliteringen i Ängelholm. Vi åker ut till olika förskolor för att träffa barn med olika diagnoser för att se hur vi kan förbättra deras språkanvändning och förståelse (har mestadels observerat barn med autism), har teckenkurs för föräldrar (lärorikt och lite nervöst då jag inte kan så mycket själv än) och hjälpa till att göra bildkartor (för barn som har en begränsad språkförmåga) där bilderna ska anpassas till barnets vardag så att barnet kan kommunicera genom att peka på bilderna. Mycket roligt!! 

Ullared!


En trött Annie påväg dit och en speedad Annie påväg hem

Hej på er!
Hoppas allt är bra! Jag blev så fruktansvärt illamående framåt lunchtid idag, usch! Kunde knappt få i mig någon lunch. Inte alls likt mig. Men nu har jag kommit hem, klätt om till pyjamas, tänt massa ljus, ätit rester från igår, det ösregnar ute och är verkligen upplagt för en avstressande kväll - perfekt! Men innan jag lägger benen högt och ser Husdrömmar tänkte jag kika in här och säga HEJ! Känns som det blir så glest mellan inläggen - inget roligt alls men vet inte hur jag ska bära mig åt för att hinna blogga mer. Ni får helt enkelt nöja er med några inlägg i veckan! 

 
I helgen var jag och Marcus i Ullared - närmare bestämt på Gekås (eller ja, finns det något annat att göra i Ullared?). Vi åkte i ottan för att vara där strax efter att de öppnat - och tur var väl det för vid 10-tiden vällde det fullkomligt in folk! Galet! Ett tag gick det knappt att komma fram mellan gångarna! Men vi hann med alla avdelningar i godan ro (nja.. typ). Jag köpte ett par pyjamaser, nytt mobilskal från Ideal of Sweden, prickiga strumpor, badlakan och handdukar, endless light (ser SÅ verkliga ut) med timer - hur fiffigt? - och en del smått och gott (ja ni vet, det klassiska - deodorant, plastpåsar etc). En mycket lyckad tripp! Hade planer på att åka dit strax efter att vi flyttat ihop men det var så intensiva veckor där i november så är glad att vi skjöt på det! Det är ju faktiskt först efter att man bott in sig som man vet vad som saknas och behöver kompletteras med! 

Pollen & ljuset

 
Hej på er! Det här blivit vår!! Älskar fågelkvittret, solen som värmer och... pollen! Eller nja, det sistnämnda skulle jag gärna vara utan. Äter som bekant glutenfritt för att råda bot på mina kliande ögon och näsa. Första året jag testade att utesluta gluten var alla symtom som bortblåsta och jag behövde heller inte medicinera mig! Förra året fungerade det däremor inte alls. Undrar hur det kan ge så olika resultat? Hoppas, hoppas det hjälper - eller åtminstone minskar besvären - den här gången! Två tips från en pollenallergiker till en annan: Jag undviker att vädra, torka kläder utomhus och sedan hjälper det att duscha håret innan läggdags men det känns rätt logiskt så var kanske ingen nyhet. Det bästa med den här perioden tycker jag är ljuset/mörkret: Tiderna just nu för när det ljusnar/mörknar är myyysiga! Det är ljust när vi vaknar (lättare att stiga upp) men det blir mörkt strax innan 19: Lagom till tevetittandet kan vi tända lampor och stearinljus! På sommaren har jag ofta dåligt samvete när jag ägnar kvällarna åt att titta på teve - känns som att jag borde göra något vettigare (socialare) när det är ljust ute. Och på tal om klockan 19 och lampor får ni några nytagna bilder från vårt hem. Om några veckor tänkte jag byta ut kuddar och göra rummet mer marint. Men så länge får ni hålla till godo med dessa!

Palma i sommar


För några veckor sen bokade vi sommarens semester!
Jag ser SÅ mycket fram emot det - kan längta ihjäl mig till ledighet och sol! Först kikade jag mycket på resor till Montenegro - men även Kroatien har funnits med på min lista. Slutligen landade det i... Palma! Tyckte det var så härligt när vi var där för ett par år sedan. Kombinationen av storstad och solsemester känns... lyxig och varierande. Förra gången bodde vi 20 minuter med buss från stan men den här gången ska vi bo inne i själva Palma. Längtar efter att utforska (med hundratals andra turister) turkosa badvikar, äta stora oliver på balkongen, välja och vraka bland alla restauranger, shoppa och njuta av Mallorca! Blev så paff igår när vi kollade på En man som heter Ove. Man får ju följa honom genom hela livet, bland annat när han är i Spanien med sin fru Sonja - och en filmsnutt utspelar sig på samma hotell som vi ska till i sommar! Är det inte konstigt ändå? Hotellet är inrett i 50-talsstil så kändes ju som en perfekt miljö för den här filmen - och jag tyckte det såg mer än härligt ut! Nu längtar jag ännu mer till Palma


UVI & praktik

 
Hej! Intensiva dagar, minst sagt! Igår var jag på vårdcentralen och fick konstraterat att jag har urinvägsinfektion - kändes så skönt att få veta. Jag hade helt uteslutit det då jag trodde att man var tvungen till att ha alla typiska symtom (mer än ont i magen) men det räckte tydligen. Fick utskrivet antibiotika som jag nu ska knapra i sju dagar. Men kan ändå inte helt släppa tanken på att det inte skulle vara något allvarligare - har nog en släng av hyperkondri. Efter läkarbesöket åkte jag till min praktikplats (som blev i Ängelholm - vet inte om jag berättade om att logopeden som jag först skulle vara hos i Helsingborg sa upp sig och allt blev inställt några veckor innan vi skulle börja - så trodde ett tag att vi skulle få praktik lååångt härifrån - då några i klassen ska vara i Växjö eftersom det inte fanns tillräckligt många platser i Skåne - men uppenbarligen var det fel då det löste sig för mig och min kursare - orättvist för de andra tycker jag...), första praktikdagen! Mycket spännande! Den här terminen läser vi en habiliteringskurs: främst om barn som har en utvecklingsstörning, autism eller rörelsehinder där språkstörning ingår. Så istället för att ha patienter på löpande band (hade ungefär 4-5 per dag förra terminen) kommer vi träffa ett par patienter och ofta åker vi ut till deras förskola då dessa barn behöver ha interventionen i den miljö som de är vana vid. Spännande!! I veckan har vi även fått en introduktion i TAKK (man använder tecken som stöd till talet) och det roligaste med den föreläsningen var att "Eslöv" och "tråkigt" tecknas på samma sätt, haha. Nej, nu ska jag ha en sann tevekväll! 

Stackars mage

 
Hej på er! Så dålig på att höra av mig under helgen - men är så innerligt trött på att sitta vid datorn när jag väl är ledig. Det är så associerat med plugg och press. Så jag låter väldigt gärna bli som ni märker. Hur mår ni? Jag sitter på ett försenat tåg med en liten mopps mitt emot. Ångrade snabbt mitt val av sittplats då den lille rackaren har så fruktansvärt äcklig andedräckt. Stinker i hela vagnen. Förutom det är det OK. Eller ska jag vara helt ärlig är jag rätt nojig. Har haft ont i sidan sida av magen länge nu (mer än en vecka) och kan verkligen inte komma på vad det beror på. Först trodde jag ju att det var blindtarmen men det stämmer inte alls in på mina symtom. Sen trodde jag att det var muskulärt men det skulle väl ändå gått över? Nu vet jag inte längre. Är rädd att det ska vara äggstockarna. Kan man ha ont i dem? Det måste man ju kunna? Jag vill inte googla mer. Blir ju bara sjukare desto mer jag läser. Fick en läkartid på onsdag. Inte helt optimalt då det är min första praktikdag. Men måste, måste få veta vad detta beror på. Har liksom ingen outhärlig smärta men är obehaligt och framför allt eftersom den aldrig släpper. Hoppas ni haft en bättre måndag!! Ta hand om er och njut ordentligt om ni känner er friska. Klyschigt nog finns det inget viktigare än just det: att vara frisk! 

Snödroppar

 
Hej! Sa ju att det skulle vara svårt att motivera sig (mig) till plugget idag! Jag har försökt sätta mig in i en vetenskaplig artikel där de jämför barn med down syndrom och barn med språkstörning - och ja, visst är det intressant på många sätt men mina tankar har flugit iväg. Har kämpat för att hålla koncentrationen uppe. Så efter lunch tog jag ledigt. Jag åkte istället till farmor och farfar! Vi gick en promenad i skogen, jag fotade massa snödroppar och härligt nog känner jag VÅR i luften! Det är ju ändå första mars! 

RSS 2.0