Våra fotostunder



Tänkte vi skulle ha lite fler bilder på mig och Ebba.
Så HÄR kommer dom! Det har blivit många genom åren (hörs som vi är 60. Minst. När jag skriver så). Det är roligt att gå tillbaka och kolla på bilder som vi tog innan vi köpte vars en systemkamera. Vi tyckte det var jättekul men kunde varken något om ljussättning eller ja, det är väl det som är skillnaden. Det har vi ett litet bättre hum om idag. Ingen av oss har tagit fotograferingen till någon seriös nivå men vi båda har intresset och tycker det är roligt att experimentera och ta fina bilder. Roligast är det när vi åker iväg, tar med olika ombyten (för den uppmärksamma har Ebba hunnit byta om medan bilderna ovan togs) och leker loss med kamerorna! Här har vi tryckt ner kameran mellan två grenar. Jag har önskat i flera år att Ebba ska fota mig och Marcus (helst efter en resa så vi är bruna) och det här året ska jag inte bara prata om det utan faktiskt ta tag i det. Bilder kan man aldrig få för många av! Så efter Mallorca (fyra veckor kvar!!!) ska jag planera in en eftermiddag med Ebbis och Marcus! Ni får hålla till godo med dessa så länge!

Drömmer mig bort


Bläddrade i Mio-katalogen i morse och fastnade för den här bilden. Så här vill jag bo. Ljusgrå lite vinklad soffa med runda bord (lägg märke till matbordet i bakgrunden) med dova färger som inslag. Jag gillar ljusrosa, rött och grönt men en färg i taget. Jag har ju som ni vet köpt hem massa skålar och porslin från Jelly Bean och Iittala och drömt mig bort. Det är liksom min mentala förberedsele för att flytta hemifrån. Jag har så mycket fint nu. Men allt ligger i kartonger gömda (för mamma) i källaren. Nu har jag snart köpstopp för mina föräldrar tror inte vi får plats med mer (jag håller inte med). Jag kan längta så mycket! Att få ha mitt eget. Att få ha mina rutiner, mina favoriträtter och min inredning. Som ni märker längtar jag mest efter att få möblera (eller möbla som jag alltid sa när jag var liten. Har jag berättat att jag möblade om på mitt rum typ vart annan vecka, och då överdriver jag inte, från att jag var tio till fjorton år?). Färgen på mina väggar är ljusgula just nu. Det är kanske inte vad jag drömmer om idag. Men min kusin hade knallgult när jag var tio och då skulle jag självklart ha samma!

Ny hundvalp?

Kolla de här sötnosarna. Jag vet att vi inte kommer att skaffa någon ny hundvalp (alla frågar detta föresten. Det är den första frågan, efter "hur känns det" som dyker upp. Jag förstår att det är svårt att veta vad man ska fråga. Sånt tycker jag själv är jättejobbigt när man ska inleda ett samtal med någon som är i sorg. Detta är väl ett sätt att göra det på i hopp om att trösta). Det tycker inte jag heller att vi ska. Cindy kom in som ett ljus i vårt liv när vi behövde henne som mest. Hur som helst så kan jag inte låta bli att googla. Och det ska man inte göra kan jag meddela. Ska man inte ha någon hundvalp ska man inte googla det heller. Punkt. Men hur söta är inte dessa små lurviga varelser? Jag vet ju hur mjuka och snälla de är. Ögonen är typ de rundaste och brunaste.


Om ni undrar hur jag känner med Cindy så kan jag säga att det fortfarande går i vågor. Jag är glad och kan tänka på Cindy i ena sekunden utan att känna någonting för att i andra gråta som ett litet barn (vuxna gråter också såklart men barn gråter med stora tårar och mycket, ja ni fattar). Det kommer oftast när jag är ute och går. Framför allt på en särskild sträcka. Vet inte varför just där, det är inte direkt en plats jag förknippar med Cindy. Men därifrån är det rätt nära hem och jag vill 1). gå den sträckan med Cindy. Hon var alltid så glad när hon visste att vi var nära huset. Då fick hon ny energi och de annars trötta benen blev pigga och kopplet drog snabbt hemåt, 2). jag vill möta Cindy när jag kommer hem. Jag har framför allt en bild på min näthinna. Det var något jag drömde häromnatten. Jag går ut i vardagsrummet och där i hörnet av soffan tittar Cindy upp. Hon ligger med halva kroppen på kudden och halva utanför. Hon har precis vaknat och är så där gosigt varm om halsen. Hennes bruna päls just där var extra mjuk och ibland "korva den ihop sig" och det var så mysigt. Det är det jag saknar mest. Att klappa hennes mjuka päls och se in i hennes bruna blick. Cindys runda ögon.

Regn blir till vin


Man kan inte tro det men jag har suttit flera timmar idag och kommit på bra blogginlägg med passande bilder.
Det tar sin lilla tid att redigera och få ihop allt. Här kommer hur som helst ett par foto från min kväll. Jag hade som sagt bjudit hem några vänner på ett glas vin och tilltugg. Jag tycker att man gör sånt här allt för sällan. Framför allt på vardagarna. Det är ju regniga tisdagar som behöver piggas upp. Och de gör de alldeles ypperligt med god dricka och några timmar med personer man trivs med. Vi drack mitt favoritvita vin - Fontana Candida! Det är rätt surt men väldigt lättdrucket och man får passa sig så det inte blir för mycket. För så gott är det. Till detta hade jag tapenade (mitt stora beroende här i livet), kex, oliver och grönsaker med dipp. Och popcorn förstås. Det är väldigt underskattat att dippa. Salt möter krämigt typ. Gästerna skulle upp okristligt tidigt imorgon så kvällen rundandes av för en liten stund sedan. Men den regniga tisdagen muntrades upp och blev bra mycket ljusare!

Clinique



Får ursäkta mig ännu en gång för denna tysta blogg.
Den hinns eller prioriteras inte när livet är fullt med jobb och allt där emellan. Men nu så är jag ledig ett par dagar och då får jag passa på! Jobbet ringde precis och frågade om jag kunde hoppa in på jobb ikväll. Känner mig så dum när jag säger nej men ikväll har jag bjudit hit några tjejkompisar på vin och plock så fritiden får prioriteras den här gången. Igår efter att jag slutat fixade jag klart pappas födelsedagspresenter (har hittat bra grejen den här gången tycker jag, så svårt att komma på annars till ens pappa/bror/kille). När jag ändå var på stan gjorde jag några ärenden. Jag köpte bland annat nya rengöringsprodukter. Jag har testat Cliniques 3-stegssystem ett tag i småförpackningar (i samma storlek som krämen ovan) och tycker verkligen det är toppen. Så nu köpte jag de stora flaskorna. Ansiktsvattnet är super! Det känns effektivit men ändå skonsamt mot huden, svider lite men rengör bra. Det får bli dagens tips! Just nu 20% på Kicks! Nu ska jag ha en ledig eftermiddag innan jag förbereder för mini-tapas. Har köpt hem världens godaste vin till tjejerna. Kan visa sen! Hej på en stund!

Delad tur



Ett kvällspass, en delad tur och sånt kul har varit anledningen till frånvaron.
Inte alls meningen! Imorgonbitti ska jag upp tidigt igen så bäst att jag går och lägger mig. Kommer antagligen känna mig i någon konstig form av bakis imorgon. Jag brukar göra det efter ett delat pass. Känns föresten så omodernt med delade turer. Gör det inte? Det känns som att det är sånt vi kommer prata om, om 20 år och se tillbaka på detta dumma påhitt. Nej du kära Bloggis. Dags att hoppa i säng! Nästa vecka väntar en chillvecka på jobb. Måndag, torsdag och fredag - sen får det vara nock! Återkommer så snart jag fått sova några timmar och har ett par dagars ledigt. Puss!

Jelly Bean & Båstad


Jag och Sara har pratat länge om att vi ska åka till Jelly Beans butik i Båstad. Igår tog vi två flugor i en smäll när det vankades tennisveckor i byn. Det är knökafullt med folk överallt. Det dansas på bord och sprutas champagne på Peppes och människor är som galna. Vi kände oss nästan lite berusade efter att ha sett spektaklet. En tjej dansade näck insmord i guldfärg. Ja, ni skulle sett. Istället för en dagsfylla fikade vi på kokos- och colaglass vid havet, strosade omkring och fyndade en och annan skål. Valet den här gången föll på en limegrön. Så. Snygg. Tänk den ihop med ett par vita eller varför inte en ljusrosa? Mycket nöjd tjej här, kan jag tala om.


Hello cupcake


Igår firade vi som sagt pappa och då bjöd vi på dessa smarriga sötsaker! Det var himla gott med kombinationen av syran från vinbären och sötman från frostingen! Även idag är jag ledig och tänkte spendera denna dag genom att äta tacos, spela minigolf och springa en sväng. Jag ska försöka komma in i bra rutiner igen med den här löpningen. Det är lättare sagt än gjort. Men min plan är att ha ett väldigt lugnt utgångsläge. Det sägs ju att man ska ha det för att kunna/orka/vilja behålla rutinerna. Annars tröttnar man snabbt. Så tanken är att jag ska avverka tre kilometer med Fredagspodden i öronen och fågelkvitter i bakgrunden. Ha en glad fredag kära Bloggis!

Stök & spring

 

Nu tänkte jag slänga ihop ett inlägg mellan en springtur och middag.
Ska äta strax och det ska gå snabbt för det är onsdag och jag vill hem till Marcus så fort jag bara kan! Men vi tar den här dagen från början. Först steg jag upp halv sex. Snark. Igår, halv sex, när jag var ute och hämtade morgontidningen möttes jag av tre killar som var på väg hem från festen. Det tyckte jag var lite kul. Åter till den här dagen. Cyklade till jobbet och var där till klockan slog två. Sen cyklade jag hem igen för att sätta fart med att baka. Pappa ska fira sin födelsedag imorgon och nu har jag förberett massa muffins. Vinbärsbuskarna är länsade och muffinsen står och väntar på att bli uppätna (ersatte jordgubbar med vinbär). Till detta gjorde jag och mamma en frosting med mängder med florsocker och philadelphiaost. Sen hade jag längtat efter att göra riktiga chokladmuffins så det passade jag på att "slänga ihop". 4 matskedar kakao och 100 gram smält choklad från Lindt. Hur gott kan inte det bli? Efter detta bakfrossande gjorde jag slag i saken - jag sprang en runda. Första gången sen typ maj. Det var riktigt gött! Äntligen är halsontet borta!! Nu ska jag som sagt inta middagen (och chokladbomben). Idag blir det spagetti och köttfärssås på altanen. Puss!

På det igen



Det kommer att bli en ofrivillig bloggpqus i ett par dagar. Men så blir det när jobb och livet kommer emellan. Idag har jag läst i flera timmar. Jag var tvungen till att bli klar med Sista brevet från din älskade (så sjukt bra!!) med Jojo Moyes eftersom det här var sista lånedagen. Efter att ha lämnat den på biblioteket gick jag en powerwalk i solskenet. Sedan styrde jag cykeln mot äldreboendet. Nu är jag på en ny avdelning. Det tar ett tag att komma in i alla rutiner. Imorgonbitti är det på det igen. På kvällen ska jag möta upp några gamla klasskompisar för middag på stan! Hoppas på uppehåll för hade varit mysigt att sitta på en uteservering. Men nu måste jag sova! Känns bra i mitt blogghjärta att förvarna er på ett par tomma dagar här inne! Sen är jag tillbaka igen. Puss å godnatt Bloggis

Liseberg




Vi var på Liseberg i tolv timmar igår. Vi åkte så mycket vi bara orkade. Hade befarat att det skulle vara kaos med folk med tanke på att det är Gothia Cup, semestertider, lördag och bra väder men det var cirka 30 minuters kö till allt. Vi åkte Flumride två gånger, varav den ena gången fick alla utom Marcus världens våg över sig. Den andra gången dock var vågen dubbelt så hög och Marcus fick en DUSCH! Den sista halvtimmen kunde vi springa runt i Lisebergsbanan, ingen kö alls! En riktigt rolig dag! 


Chez Amis



Godmorgon lördag! Hoppas allt är bra med er! Vi har det riktigt härligt här i Göteborg. Igår var det strålande sol och om himmeln inte ljuger så verkar det bli lika fint idag. Vi strosade på stan, åt lunch mitt i smeten och när Marcus var trött på shopping kollade han på kvartsfinalen i Gothia Cup. På kvällen åt vi på vår favoritrestaurang - Chez Amis. Åt hamburgertallrik och drack fruktiga drinkar. Marcus klasskompis och hans flickvän är också här i helgen så vi möttes upp på kvällen och gick på Avenyn. Just nu gör vi oss redo för Liseberg!! Är nästan lite pirr i magen.. Jag ser fram emot det här med åkattraktioner med skräckblandad förtjusning. Balder ska bli roligast!! Ha en fin lördag Bloggis

Ananas på grusstig



Som jag nämnde igår har jag och Ebba varit runt och fotat idag!
Vi åkte iväg tidigt för att inte solen skulle vara allt för skarp. Körde en vända till stranden men det blåste som sjutton så fick hitta lä bland klitterna. Efter detta åkte vi vidare mot Ebbas gamla hemtrakter. Om ni jämför med min header ser ni säkert flera likheter! Vi älskar den här grusstigen, precis intill hästhagen med ett behagligt ljus - träden skuggar perfekt! Ni ska få se fler bilder från vår fotografering men tänkte tjuvstarta med dessa. Minns ni föresten att jag pratade om en ananaströja i vintras? Antagligen inte, så därför gör jag en liten påminnelse med länken och om ni läser det blogginlägget så ser ni att jag håller vad jag lovar. I juli fick ni en bild på tröjan helt enkelt, haha. Känns lite konstigt att publicera så här många bilder på mig själv, är ovan. Men det är bara till att vänja sig för det blir en bildbomb på mig och Ebba här framöver. Men först, som sagt, en helg i Götlaborg!

Kompishäng




Min dator kan verkligen inte må bra! Den går liksom på högvarv från start, blir extremt varm och därmed går fläkten igång och låter över hela kvarteret. Typ. Men släpp all teknikskit! Som jag berättat för dig har jag verkligen försökt få in några härliga stunder med vänner de senaste dagarna. Igår möttes jag och Maja upp för en powerwalk i solskenet! Vi gick i nästan två timmar - längst ån, till ett glömt koloniområde, till Nyhem, vidare till Kungs och sen ner till stan igen. Så roligt att äntligen ses! Idag har jag och Karolina ätit lunch på Ostbutiken här i Ängelholm. Har suktat efter deras räksallad i ja, flera år och nu äntligen gjorde jag slag i saken. Väldigt gott kan jag meddela! Vi grät och skrattade om vartannat. Jag älskar att hinna säga mer än hej och verkligen prata igenom allt som hänt med vänner som jag inte sett på allt för länge! Två riktigt mysiga dagar! Imorgon väntar fotostund med Ebba innan jag beger mig norrut till Götet! Hej hopp Bloggis!

S & C

Idag är det en månad sedan Cindy gick bort. Det känns fortfarande så konstigt. Huset är så tomt. Jag kom fram till häromdagen att det inte är så märkligt att jag känner så eftersom vi har haft husdjur sen jag var fem år. En liten (eller liten och liten, han vägde åtta kilo) katt som hette Simba. Allra helst ville han vara för sig själv och skulle man klappa honom fick man vara på sin vakt för kelade man för länge blev han irriterad och nafsade en i händerna. I december 2006 hade vi längtat och väntat i månader på en hundvalp. Vi känner uppfödaren så efter september, när Cindy föddes, hälsade vi på henne och hennes syskon varje söndag. Det var de mest efterlängtade timmarna på hela veckan. Vi fick se Crissi, Charlie och Cindy växa upp, från små halvnakna råttor till bedårande hundvalpar. Cindy var minst i kullen, hade tuppkam och åt knappt så hon fick stanna några veckor extra för att äta upp sig innan vi fick ta med henne hem. Sedan den åttonde december 2006 har hon varit vår. Kan ni tänka er hur en egensinnad, gammal katt och en livfull liten hundvalp gick ihop? Inte så bra kan jag meddela. Men Cindy fick lära sig att Simba inte var någon social varselse som söker sällskap, som man hoppar på eller stör när han sover så det var bara till att anpassa sig (gick väl sådär). I april 2007 fick Simba en fasansfull hosta som visade sig vara en tumör på lungan och därför fick han tyvärr avlivas. Simba blev nio år.


Cindy, den lilla sparven , skulle fylla nio i höst. Jag är så rädd att jag ska glömma alla rutiner med henne. Mer och mer för varje dag som går så kommer vi in i nya. Det är ingen som frågar vem som ska kissa Cindy när vi har ätit (och därmed slippa disken). Det är inga planeringar om vem som tar henne ut på promenad den dagen eller bär ner henne för trappan (hon kunde gå upp, men inte ner - märkligt det där, haha). Jag vill inte glömma något av det. Men samtidigt är jag så väl medveten att jag kommer göra det. Så småningom. Men nu när jag tänker efter kan jag tröstas med att vi fortfarande minns Simbas olika sovplatser, hur han var och vad han betydde för oss. Så förhoppningsvis kommer minnen från Cindy att leva kvar länge, länge, länge! 

HIF - Walker


Ingen dog på fotbollsmatchen. Det var några idioter som sköt bengaler (som jag nu lärt mig att det heter - inte bangaler som jag skrev igår) men de blev utbuade av hejarklacken så det var bra! Hur var det då den här gången? Jo, just när matchen börjat fick jag veta att Kevin Walker skulle spela! Och då blev ju matchen helt plötsligt väldigt rolig att följa. Som ni kanske minns tyckte jag att Walker var väldigt bra (läs: snygg) i Idol. Jag kom på mig själv någon gång att skrika när han gjorde bra ifrån sig men med vidare eftertanke var det nog inte så smart, att heja på bortalaget menar jag (tänker på den där reklamen, när en kille letar efter sin tjej Milan och står i Milans motståndsklack). Nu har jag även börjat lära mig sångerna. Det är kul. Men jag råkade heja på Rögle någon gång (det är typ samma låtar eftersom, enligt Marcus, är klacken den samma - om somrarna hejar man på HIF och på vintrarna på Rögle). Man lär sig mycket. Nu ska jag se till att träffa kompisar innan jag packar ihop för en helg i Göteborg! Jag och Marcus firar fem, ja FEM, år! Är inte det helt otroligt? Och fint? Och länge? Jag är själv rätt imponerad av oss. Att vi klarar allt tillsammans!

Hushållerskan Annie


Idag är jag som ett streck här hemma.
Ja, så snabbt rör jag mig! Här kommer fyra bilder som får symbolisera min dag så här långt. Jag startade dagen alldeles för tidigt som ni vet. För att se om äldreboendet behövde förstärkning. Undrar om någon annan timanställd gör så. Ställer klockan på sju och går upp om inte telefonen ringer (okej, idag tog jag sovmorgon till åtta, men ändå - räknas inte det också som tidigt?). Överambitiös kanske, vad vet jag? Efter att ha ätit en snabb frukost satte jag fart med att städa mitt rum. Hatar att städa mitt rum. Jag känner mig så jävla liten när jag ska städa mitt rum. Jag har inga problem med att bo hemma hos mina föräldrar. Vi bråkar aldrig. Jag klagar först när jag ska städa mitt rum. Känns förnedrande mot mig själv. Jag vill städa min lägenhet! Den har varit inredd och klar i mitt huvud både länge och väl. Hur som helst. Gjorde en storstädning - dammade, dammsög, riste mattan och sorterade bland sminket. Sedan satte jag fart med att baka. Den här gången diskades allt i maskin. Jag och mamma plockade vinbär igår. Så idag passade jag på att använda dem i bakning. Cupcakes!


Kan du gissa vad jag åt till lunch? Rätt uppenbart med tanke på bilden. Himla gott! Känns väldigt nyttigt! Förutom brödet kanske, men jag bryr mig inte om LCHF och sånt. Jag äter det jag mår bra av! Sen har jag dammsugit hela huset, vikt massa tvätt och förberett pizzasallad till ikväll. Nu tänkte jag ut och powerwalka sju kilometer. Min standardrunda. Som jag egentligen vill (eller vill och vill) springa men halsen krånglar så får låta bli. Sen ska jag hem och laga mat för att senare styra kosan mot Helsingborg och HIF. Fotbollsmatcher tycks inte vara min grej. Tyckte det var så obehagligt sist när rånarluvor togs på och bangaler tändes. Usch! Den här gången sitter jag tryggt på läktaren. Ståplats är inget för mig! Fick, efter att jag tackat ja till att följa med, höra att det är en högriskmatch mot Djurgården. Förra året var det en supporter som dog. Håller tummarna för att människor kan bete sig den här gången och förstå att det allt till trots bara handlar om fotboll. En boll som ska sparkas i mål. Men sånt här ska kanske inte jag, som inte riktigt förstår mig på tjusningen med fotboll, uttala mig om!

Tokig i blommor



Kan ni gissa vad jag har ätit ikväll?
Grillade hamburgare såklart! Det är den maträtt som går mest i repris här hemma nu förtiden tror jag! Efter att jag skickade iväg det förra blogginlägget har jag varit en sväng hos mormor och morfar. Att inte hinna/prioritera att hälsa på dem när hösten och terminen är i full gång är nog det jag får mest dåligt samvete över. Tänker på allt med Cindy. Att jag borde gett henne mer tid och så kommer jag antaglien känna med alla gamla också. Att man vill så gärna men sen kommer saker emellan. Jag får passa på nu när jag är ledig! Så det är precis vad jag gjorde idag. Följde med mamma och pappa. Vi gjorde sånt som man ska göra hos en mormor och en morfar. Fikade på kakor och drack hemmagjord saft. Hade kunnat skriva ett långt inlägg om min mormor och morfar. Om hur fantastiska de är men den här bloggen handlar om mig och jag vill inte utelämna någon annan. Här kommer i alla fall en bild på mormors fina blomma. Hon älskar blommor. En gång räknade jag att hon hade 42 blomkrukor i uterummet, haha. Fina mormor!

Sommarplaner



Jag sitter här bland blommorna och bloggar idag.
Jag känner mig lite seg i kroppen - det är en äkta söndag. Solen tittar fram lite då och då men det är ändå varmt och skönt. Halsen ömmar, huvudet bankar lite grann och jag funderar om jag kommer få något jobb i veckan. Jag har haft två veckor på schema och har nu en tom för att sedan jobba tre till. Vet inte om jag ska ringa och säga att jag är ledig i veckan (och känna press och stress över att inte kunna planera in något annat under dagarna) eller bara ta det som det kommer, hinna ta ikapp lite kompistid och sen hoppa in på något jobbpass om det dyker upp. Tror jag väljer det sistnämnda. En påminnelse till mig själv: önska få fler veckors sommarjobb nästa år Annie. Jag hade fått för mig att det är gött att ha någon lös vecka och hoppa in på timmar men så är inte fallet. Jag vill kalla dessa morgnar när jag ställer klockan på alldeles-för-tidigt-fast-jag-är-ledig för ångestminuter. Ligger klarvaken 7:00 och bara vänta på att Alexander Rybak ska dåna från telefonen (alla jobbnummer har Fairytale som signal). Det är inte gött någonstans. Men nu återgår vi till mina sommarplaner. I flera somrar har jag bokat in middagar hit och träningspass med vänner dit, utgångar med mera långt i förväg. Men när dagen sen väl kommer är det inte alls säkert att jag är på just det humöret. Fattar ni? Så den här sommaren ska jag vara mer spontan. Inte planera och stressa för att hinna träffa alla. Utan istället göra det som jag är sugen på för stunden och sen hoppas när sommaren är slut att jag hunnit säga hej till alla jag saknat och sett fram emot att träffa! Låter det som en bra idé? Jag tror på den!

Mississippi mud cupcake


Igår fick jag ett infall. Jag blev så himla sugen på att baka. Ni vet när man får för sig något, som man bara inte kan släppa. Särskilt inte när chokladsuget är STORT! Så efter maten satte jag fart. Såg framför mig hur jag skulle smaksätta smet, slicka av skålen, känna hur den goda lukten spred sig i hela huset och hur jag sedan dekorerade kakorna (stör mig som fan på den där vissna toppen på vinbäret, haha). Men det var en romantiserad bild av den där bakstunden. Istället kändes det som att jag vispade ägg och socker i en timme (de där åtta minuterna känns bra mycket längre - men skam den som ger sig - vill man ha en porös smet får man kämpa) och blandade ihop smeten och sen var det bara att diska, diska och åter diska. Ja, jag diskade och plockade undan i totalt en timme medan den där härliga bakstunden varade i en kvart på sin höjd. Men slutresultatet blev så himla gott! Leila Lindholms recept på mudcake (från Hello cupcake!). En kladdig muffins med varm chokladsås och lättvispad grädde! Den var väl värd allt diskande kan jag tala om.

Och så kom hösten!

Jag är så galet trött. Man blir det efter att ha jobbat 7 till 16. Jag har inget jobb inplanerat i helgen men sagt att jag kan hoppa in om det skulle behövas. Det här inlägget kan komma att bli lite hoppigt. Jag vill blogga men orkar inte riktigt och då får det bli på detta vis. Måste bara berätta om en glömsk dam som bor på äldreboendet. Det är så synd om henne, måste vara jobbigt att glömma vart hon är och vad hennes barn heter. Hur som helst, idag sa hon något väldigt roligt. Hon frågade mig och min kollega om vi skulle gifta oss idag. Hon hade fått för sig att hon skulle på bröllop den här helgen. Vi förklarade hur läget var men sen viskade hon till oss att det går ett rykte här i trakten att vi ska gifta oss. Men hon köpte ändå att vi har andra planer.



Igår började det blåsa något otroligt här. Det känns som rena rama hösten. Läste precis på Metro att på en del platser i Sverige var det varmare i december än vad det är just idag. Igår var jag ute och gick, fick ha hättan uppe för att inte kepsen skulle blåsa iväg. Ja, det är sannerligen inget optimalt väder för att göra sommarsaker. Tänka sig, för en vecka sen var det 30-graders hetta och man kunde vara ute långt in på natten i den tunnaste av alla klänningar utan att frysa ett skvatt. Idag har jag motvilligt dragit på mig jeansen för första gången den här sommaren. Gillar inte det. Är det juli ska det kännas också. Men ska jag vara helt ärlig är jag inte så brydd över det här höstliknande vädret i år. Jag har varit i Grekland en sväng och fått en veckas sol och i augusti väntar ett varmt Spanien. Då får det vara okej med 17 grader och stormvindar. Jaha. Något mer att tala om än vädret denna fredag? Jag har köpt hem en nyhet från Bjärechips - deras egna dipp! Den ska jag testa ikväll med herr Storm och morötter (och självfallet chips - chips och dipp är ett givet koncept). Sen ska jag förhoppningsvis ha en härlig, ledig helg! Puss på dig Bloggis!

Mina föräldrar


Det hör inte till vanligheten att se mina föräldrar här på bloggen. Men idag tänkte jag bjussa på den här. En bild tagen rakt upp och ner. En helt vanlig dag. Jag har väl aldrig riktigt presenterat dem för er. Det kan verka lite konstigt med tanke på att jag ändå bloggat ett rätt bra tag nu - hela sju år kom vi fram till häromdagen. Mamma heter Sanne och är född och uppvuxen i Afrika. Barnet på hennes mage är familjens senaste tillskott, min lillasyster. Pappa heter Håkan och kommer från Italien. De träffades för en herrans massa år sedan när pappa var på studieresa i Tanzania. Tillsammans tog de därefter det stora beslutet att flytta gemensamt till ett nytt land, där valet tillslut föll på Sverige. Fast nej, det där stämde inte riktigt. Sanningen är den att båda två är ursprungligen från Skåne men i lördags skulle de förvandlads till en afrikan och en italienare då det vankades maskerad. Jag tyckte de blev så himla fina att jag vill visa den här bilden för er. Mamma köpte massa brunkrämer, googlade hur man knöt afrikanska sjalar i timmar och letade upp en docka och accessoarer. Pappa odlade mustasch i flera veckor och frågade råd hos sin frisör. Det slutade med att han färgade hela håret och skägget svart! Och här har ni alltså resultatet!

Helsingör tur och retur


En bildbomb från dagen! Jag har befunnit mig utomlands dagen till ära. Jag har med andra ord varit i Helsingör och Danmark! Tycker det är så coolt att det räcker att man åker 20 minuter över sundet för att möta ett nytt land, ett främmande språk och en annan valuta! Vi har strosat runt på kullerstensgatorna, ätit pizza, kollat i mysiga butiker, njutit av solen, sett många semesterfirare och handlat några flaskor vin. En väldigt härlig dag!

Kom tillbaka!



Också var den här lediga dagen snart till ända.
Jag har känt mig sur och irriterad idag, av flera anledningar. Jag har ont i ryggen. Förstår inte hur människor kan jobba år in och år ut i vården. Jag har ont i ländryggen efter två veckor på äldreboendet. Det knyter sig när jag böjer mig ner och hela jag känner mig eländig av detta besvär. Jag känner mig förkyld. Det har jag gjort från och till sen början på maj. Jag känner mig så jävla ledsen över Cindy. Sorgen sköljer över mig emellanåt. Häromdagen på jobbet hade en i personalen med sig sin hund. Det var första gången jag klappade en liten jycke sen Cindy. Alla minnen sitter ju inte i huvudet utan det var först när jag hälsade på den här lilla hunden som alla känslor kom tillbaka. Saknaden över att inte få gosa med min hund. I lördags var flera hundar med på festen. När Cindy kom på tal och jag berättade att hon var död fick jag liksom bekräftat det ännu en gång. Det blir något speciellt när man säger det högt. Det blir så verkligt. Jag tänkte på hur hon skulle bete sig där. Att hon hade blivit glad och velat hälsa på alla människor. Att hon hade varit reserverad mot de andra hundarna och helst suttit tryggt i någons knä, på säkert avstånd från dessa pälsiga varelser. Och idag när jag var ute och gick kom sorgen över mig igen. Saknaden och längtan efter att få se henne igen är så stor. Och vetskapen över att detta aldrig kommer ske gör så himla ont. Jag lyssnade på en låt i Parga. Nu tänker jag bara på Cindy när jag hör den. See you again.

Varmt och så


32 grader i skuggan.
Jobb i långbyxor. Behöver jag säga något mer? Dricker som en elefant men ändå blir jag yr och uttorkad. En sak har jag kommit fram till. Alla planer och framtidsdrömmar om att jobba utomlands har suddats ut. Jag förstår att spanjorerna har siesta. Men delade turer är heller ingen höjdare. Jag har det väldigt bra här i Sverige helt enkelt. Allt över 25 grader önskas bara när man är ledig och kan ligga still. Inte när trånga stödstrumpor ska dras på, människor ska duschas och femtioelva sysslor ska göras. Hur som helst: igår var jag hos Daniel och firade hans födelsedag! Det var vänner blandat med släktingar. Vi hade kasta-boll-i-hink-tävlingar (kan meddela att jag kom tvåa - fränt - och vann en råttfälla - mindre fränt) och tipspromenad, åt grillade hamburgare (sa ju det, jag äter det ofta haha) och jordgubbstårta. Riktigt härligt att kunna sitta ute hela kvällen i kortärmad klänning. Men för att koppla texten med bilderna så får jag berätta hur fin cykelsträckan var till jobbet igår. En bro som badar i solljus också ett par trötta sommarben som tar sig upp för backen till äldreboendet. Ikväll är det på det igen. Sen är jag fri i ett par dagar. Det ska bli underbart!  

Pizza vid havet


På den överresta bilden finns tre saker (eller saker och saker) som jag älskar. Marcus, havet och pizza! Igår efter att vi båda slutat jobbet tog vi en promenad ner till Havsbadskjollan. De gör världens godaste stenugnsbakade pizzor! Vi tänkte köpa med oss ett par och sedan ha picknick på stranden. Den tanken var vi inte ensamma om! Det var milalång kö till beställningsluckan, serveringen var smockfull och på stranden satt många för att njuta av den 25-gradiga kvällen! Alltså det var riktig utlandskänsla igår (fast havet var kallt, typ 15 grader men Marcus den token skulle prompt bada och har han bestämt sig för något så är det det som gäller). Det var en väldigt bra kväll och nu har jag tankat energi för en fullsmockad helg! Jag jobbar fredagkväll, lördagdag och söndagkväll. Efter jobbet imorgon ska jag cykla hem, ta en kall dusch för att sedan cykla vidare till en kompis födelsedagsfest! Kommer bli kul! Vi ska leka lekar och grilla! Det ska vara 30 grader och tropiska nätter hela helgen så måste påminna mig själv om att dricka mycket vatten, överförbruka resorb och göra allt långsamt. Annars kommer jag att smälta bort! Nu ska jag ut i solen en timme! Vi hörs när vi hörs helt enkelt! Njut av sommaren Bloggis!

En härlig sommardag



Idag har jag verkligen bara tagit det lugnt.
Så hjärtans skönt! På förmiddagen cyklade jag till stan för att fixa några ärenden. Lämnade böcker på biblioteket, köpte en sallad och tittade på födelsedagspresent till en kompis. Sen åkte jag raka vägen till stranden för att fyra timmar senare konstatera att även om jag inte bränner mig ett skvatt en vecka i Grekland så lyckas jag göra det efter en dag i solen på hemmaplan. Aj! Den där vinden är lurig. Det känns inte som att solen tar när havsbrisen är sval men så är alltså inte fallet. När jag kom hem såg jag Sverige fira fotbollskillarna i Kungsträdgården och sedan åt jag grillade hamburgare (känns som att jag alltid skriver att jag äter det). En riktig sommardag med andra ord! Nu laddar jag och aloe vera-flaskan om för en långhelg på äldreboendet! Ha det gött!

Grattis på födelsedagen!



Kan ni tänka er - idag fyller bloggen hela sju år!
Det är ju faktiskt GALET! Tänk att jag precis hade slutat åttan när jag började skriva här. Ni har följt med på typ allt! Sista året på högstaditet, hela gymnasiet, studenten, sjunde terminen, jobb hit och jobb dit och när jag började plugga på högskola. Ni har hängt med på flera semestrar. När jag förälskade mig i Mijas och svettades ihjäl i Kemer. Ni har varit med när jag avslöjade namnet på min hemliga pojkvän, gick loss med min digitalkamera, på mamma och pappas bröllop och ni har fått se hundratals bilder på Cindy - hon var mitt bästa fotomotiv. Cindy och blommor - två säkra kort! Båda motiven står hyffsat still, är vackra och därmed tacksamma att föreviga på bild. Statistiken på bloggen har varit rätt stabil genom åren. Ni är 30 stycken. Tänk vad unika ni är!! Rekordet ligger på 98 besökare, det är ändå rätt fränt. Men jag är nöjd med er 30 också ska ni veta! Jag älskar att skriva, att fota och redigera bilder! Med detta sagt - tack för att ni följer mig och stort grattis på födelsedagen Bloggis!!

RSS 2.0