Sommarlov

Så. Nu har jag haft presentation av vår projektplan (men är inte alls nöjd med min insats - varför vara så hård mot mig själv? Vem mer än jag själv bryr mig om att jag tittade på pappret lite för mycket?) och efter att några i klassen avslutade lektionen med att sjunga Den blomstertid nu kommer (hur härligt intiativ?) är det: SOMMARLOV! Jag borde vara jätteglad efter allt mitt tjatade om ledigheten. Men den här dagen blev inte alls som jag tänkt mig. Dels är jag missnöjd över redovisningen, dels har oktoberluften gjort sig påmind, dels har det varit tjaffs på olika håll, dels hade jag så höga förväntningar på att jag borde vara så hjärtans glad idag och sen hände något sjukt på vägen hem från Lund. Jag var helt i chock efteråt. Jag och ett par i klassen gick mot centralen och när vi korsade en gata höll vi på att bli påkörda av en taxi. På riktigt. Han var rätt långt ifrån oss, så jag började gå, halvvägs på övergångsstället ser jag hur han närmar sig oss i full fart och tvärnitar ett par meter ifrån oss. ETT PAR METER. Så fruktansvärt. Det enda jag kan se framför mig nu när jag blundar är motorhuven och hans förvånande min - och jag hör skriket som kommer ifrån mig och en av de andra tjejerna! Högt, öronbedövande skrik. Jag blev livrädd, hjärtat dunkade hårt en lång stund efteråt och benen kändes svaga. Nu förstår jag allvaret i min körskolelärarens ord om att övergångsställen är den absolut mest riskfyllda platsen för gångtrafikanter.

Utsikten från dagens föreläsningssal - bild tagen förra veckan

Men för att inte låta (alltför) bitter måste jag ju lyfta fram det positiva med den här dagen! 1. Jag lagade för första gången i mitt liv panerad rödspätta och det var SÅ gott. Trixet för att få den krispig verkar vara att använda både smör och rapsolja vid panering. 2. Sa jag att vi låtsades ha en skolavslutning och sjöng Den blomstertid nu kommer? Det sa jag väl? 3. Jag har känt mig pigg hela dagen lång - trots att väckarklockan stod på fem. 4. Jag slopade mitt glutenfria liv (för gott - hjälper ju inte mot allergin ett endast dugg i år: sorry - nu är jag negativ igen, haha) och åt en riktig bulle!! Som jag har saknat det! Saftigt och gott! 5. Jag slipper skriva omtentan som hägrar imorgon. En sån lättnad och tacksamhet! 


Sista minuten

 

En ynkaste skoldag kvar - och på fredag är allt plugg slut för den här terminen. Kan knappt tro det är sant! Underbart! Ringde även sommarjobbet (eller sommarjobb och sommarjobb - äldreboendet där jag alltid är om söndagarna) och fick några tider för nästa vecka. Skönt. Då slipper jag hålla på att ständigt bevaka telefonen ifall de skulle behöva mig. Jag börjar inte på mitt sommarschema (allt känns lite roligare när man sätter "sommar" i början av ordet) förrän efter midsommar så jag såg min chans och beställde en sista-minuten-resa häromdagen. En vecka i Grekland känns ganska lockande när regnet står som spön i backen. Intalar mig själv att jag var värd det efter att ha jobbat i stort sett alla söndagar sen november och blivit godkänd på terminens tentor. Tänker på ett sätt att det är sjukt onödigt (kostar ju ändå en del) men sen när jag kom på att vi bara lever en gång så försvann det där tvivlet snabbt, hehe! Ser fram emot lata dagar på stranden, bokläsning i en solstol, letandet av härliga restauranger (gick efter Tripadvisors rekommendationer i Parga och maten var verkligen så god) och pirret jag får av semester!! Kreta - snart ses vi!! 

Bild från Solresor


Sommaren nalkas

Hej på er! Det går långt mellan gångerna! Jag har påbörjat (och nästan slutfört) den sista delkursen sen sist vi hördes. Känns så konstigt att jag snart läst hela två år på logopedprogrammet. Tiden går så galet fort! Jag som inte gillar förändringar tycker det känns skönt att jag har hälften av studietiden kvar, även om jag vissa dagar sucktar efter att slippa pluggstress och pendelstrul. Men de flesta dagar tycker jag om min vardag - och det är jag så tacksam för! Men inte prat om vardagen nu. Sommarlovet stundar. På tisdagmorgon ska vi lämna in vår "miniuppsats" (tränar på att skriva en magisteruppsats fast i miniatyrform för att veta hur man ska göra under termin 8), redovisa den, opponera på en annan grupp, skriva en kort sammanfattning om "kommunikationsstrimman" (vi reflekterar över hur vi är som kommunikatörer) och göra ett delegeringsprov inför sommarjobbet. När dessa "måsten" är gjorda - då väntar tre månaders sommarlov (och sommarjobb hehe). Åh!! Underbart!! 


De senaste veckorna har vi fått smaka på sommarlovet. Strålande sol och vilken värme! Igår tog jag ledigt på eftermiddagen. Jag och Marcus åkte till Helsingör. Tycker det är lite coolt. Att vi kan åka till Danmark på ynka en timme. Vi köpte billig öl, åt frukt vid kajen och njöt av fredagen! Idag startade vi dagen i (hyfsat) tid för att hinna lämna min madrass på Mio och byta ut den mot en mjukare samt storhandla innan klockan blev lunch. Efter det åkte jag hem till mamma och pappa för att kunna njuta av vädret. Jag kom precis hem därifrån. Vi har ätit grillat med mitt favorit-tillbehör: Tapenade på bröd med olivolja. Marcus har lagfest ikväll så jag har "egentid". Borde kanske egentligen göra något roligt när det är så himla fint väder. Men en kall dusch och Mamma Mia-filmen lockar mer! Trevlig lördag på er! 


En lång uppdatering

Sitter här - nyduschad och klädd i pyjamas. Kan inte tänka mig en bättre lördagkväll faktiskt. Lyssnar på James Blunts nya låt Make me Better - SÅ bra, älskar James Blunt - medan Marcus diskar. Ikväll åt vi det här. Bland det godaste jag vet. Torskrygg, vitlökssmör, pasta och en stor färgglad sallad. Hur som haver så känns det som det har hänt så mycket sen sist jag skrev. Jag gick från superstressad till sommarlovskänsla. Ja, jag intalar mig själv att jag är ledig nu, nästan iallafall. Fick i veckan reda på att jag skrev godkänt på den senaste tentan. Kan inte med ord beskriva hur lättad jag är! Kursansvarig var en väldigt speciell kvinna som inte kunde förstå att tentan var stressig trots att alla i klassen påstod det. Förstår mig inte på henne.

 
Jag och Marcus har även hunnit vara på "hälsoundersökningen" som jag fick i utbyte med att ge en bild jag tagit till en dam, som har ett eget företag där hon gör kroppsskanningar och ger kostrekommendationer. Tyckte det lät så roligt så nappade direkt. Grejen var den att hon jobbade för ett företag som säljer "kosttillskott" (läs: pulver som man ska ersätta sin frukost och lunch med) så kvällen handlade ju om att varva oss som kunder. Förstod från början att det var något lurt i kikaren men kunde inte i min vildaste fantasi tänka mig att den här stunden skulle ta FYRA OCH EN HALVTIMME. De första två timmarna pratade vi om intressanta saker - om hur mycket mer protein vi borde få i oss per dag, olika kroppsvärden o.s.v. Men därefter handlade det bara om ren försäljning. Var lagom trött på henne vid det laget - och hon på mig antagligen, då jag inte köpte ett skvatt, haha. Det roliga var hur som helst att - enligt vågen som skulle mäta ut kroppsfett, muskelmassa, metabolisk ålder o.s.v. - visade att jag hade så himla bra värden på precis allt!! Vet inte hur mycket som stämmer - men ändå kul att få höra! Sist men inte minst: Jag har även hunnit med att vara på min första sittning någonsin! Det var så roligt! Varför har jag inte gjort det tidigare? Dessvärre var jag dålig med kameran så ni kan tyvärr inte få några bilder från kvällen. Nej, nu ska jag borsta igenom håret, hoppa upp i soffan och se semifinalen i hockey-VM. Sverige mot Finland

17 maj

 
Idag är det ett år sedan min morfar dog. På ett sätt känns det som igår för jag kommer ihåg detaljer av den dagen, eller snarare dagen innan han gick bort. Hur han låg på sin säng, hur han andades ansträngt och hur jag sa hejdå till honom - medveten om att det här är sista gången vi ses. Det var så sorgligt. Sen var jag ute och gick. En långpromenad i skogen där jag kunde gråta ostört. Det enda jag hörde inombords var hans andning. Tung, rosslig med långa andningsuppehålll. Och det gjorde så ont i mig att veta att han hade lidigt så oerhört dagarna som gått. Det enda jag hoppades på var att han skulle få somna in. Och så blev det, natten till den sjuttonde maj. Jag bestämde mig i samband med morfars bortgång att försöka träffa mormor så ofta jag kan. Tidigare har jag alltid haft dåligt samvete för att jag inte hälsat på "gamlingarna" tillräckligt mycket men alltid tänkt att det inte är någon fara - för de har ju varandra. Men så var det ju inte längre. Det fina med det här året är att jag verkligen lärt känna mormor. På riktigt. Nu vet jag hennes personlighetsdrag. Hennes strategier. Hennes ord mellan raderna. Hennes styrkor. Hennes svagheter. Och hon känner mig bättre bortsett från att hon glömmer att jag föredrar saft framför kaffe. Men det kommer.

Gul som solen

 
Hej hej hemskt mycket hej! Älskar fredagar! Framför allt en dag som denna då solen lyser med sin närvaro! Är det inte underbart? Efter att ha gått en långpromenad under morgonen gick jag en runda på stan (köpte en så fin nyckelring - kan visa er!) för att sedan styra kosan mot min balkong, eller ja mamma och pappas uteplats rättare sagt. Nackdelen med den här lägenheten är nämligen att den saknar balkong. Där låg jag i flera timmar - härligt att äntligen få tanka på D-vitaminförrådet. Jag äter vitamintillskott för just vitamin D alla månader som innehåller "r" och tycker jag både blir piggare och gladare av dem! Det blir man även av min gula tröja, blir man inte? Ibland tycker jag verkligen att gult är fult, och många säger att de blir så bleka i den färgen, och ibland älskar jag gult! Valde ju till och med att måla mitt rum gult när jag var 10 bast, hehe. Nu ska jag ladda upp inför kvällens Let's dance-final! Vi ska laga fisktacos med extra allt - mangosalsa, guacemole, tacoschips (jalepeno-smak = bästa), massa grönsaker och tortillabröd! Mm. 

Effektiv dag

Åh! Äntligen ledig! Jag trodde ju att jag skulle kunna förtränga allt plugg från och med igår. Men kursledningen på logopedprogrammet älskar att dela ut småuppgifter till oss titt som tätt. Och nu skulle vi kamratgranska varandras auskultationsrapporter, reflektera kring våra mål som vi satt upp inför praktikperioden och refektera om hur terminen har varit, vilka lärdomar vi har dragit o.s.v. Reflektion. Herregud. Känns som det är det enda jag gör ibland. Men nu har jag även fått det nedskrivet. Skönt! För NU är jag ledig på riktigt. 

Anledningen till att mina byxor inte går att knäppa...

Reflekterandet tog några timmar så vid lunch var jag klar. Därefter har jag haft en sjukt effektiv dag. Nästan äckligt effektiv. Först städade jag kylen och skafferiet. Sen tömde jag halva garedroben för att rensa och plocka ner alla höst- och vinterkläder. Jag var därför nere i förrådet och stökade till för att tillslut få ut lådan med klänningar och tunna blusar. Den var längst in, i botten av alla kartonger. Såklart. Efter det hälsade jag på mormor. Sen var jag på Maxi - alltså är det något fel på mig, men finns det någon mer som älskar att handla mat? Jag tycker det är så... härligt! Kan riktigt se fram emot att göra det, framför allt om jag har mycket plugg släpandes i hälarna. Idag var där dock fullsmockat med folk och långa bilköer på vägen då Ängelholms obefintliga stadsplanerare (om det är dens uppgift) har bestämt att samtliga vägar ska stärkas och göras om just nu. Galet med trafik på de få vägar som är öppna! Hur som helst: Sen hämtade jag en bok på biblioteket. Sen lagade jag lax med pesto, sparris, pasta och sallad! Mm! Sen strök (heter det så?) jag en himla massa skjortor som legat packade i lådor i förrådet och nu kom jag precis in från en rask promenad. Ovanligt rask då jag knappt fick på mig mina jeansshorts som jag testade. Haha. Så. Det var min dag! Jag sa ju det. Äckligt effektiv. Men vilken känsla - nu tar jag helg! 

Toughest

 

Hej hallå! Förlåt för en tyst blogg. Men jag har pluggat och pluggat och pluggat. Vi hade tenta igår. Jag var faktiskt inte galet nervös den här gången. Jag har ju nämligen kört på en ny strategi den här terminen. Fast det känns som jag tjatat om den? Har jag inte? Hur som helst: Om jag inte pluggar på kvällar och helger känns det inte som att jag gjort massa uppoffringar (fått tacka nej till roliga grejer, suttit med näsan i datorn när solen strålat utanför fönstret etc.) och på så sätt har jag mindre att förlora ifall jag skulle kugga. I lördags tog jag därför paus och följde med Marcus och några kompisar till Malmö för att se när de sprang ett lopp, Toughest. 8 kilometers löpning och på vägen finns 40 hinder. Hänga i ringar, hoppa över och krypa under bockar, springa i gyttja och klättra upp på en ramp för att sedan åka ner från en brant kana i det 5 gradiga vattnet. Inget för mig med andra ord. Jag är så feg när det kommer till sånt. Gillar inte att ta risker. Rädd för vatten. Gillar inte gegga, att bli kall och höjder. Inget för mig som sagt. Jag var däremot otroligt stolt över deras prestation! Men tillbaks till tentan. Alltså dagen efter är ändå värst. Tänker bara på alla fel jag vet att jag gjort. Är så hård mot mig själv. Bajs. Men okej. Jag gjorde mitt bästa, satt tiden ut och får hoppas det gick vägen! Nu ska jag istället fokusera på att vara ledig några dagar. Helt ledig. Det känns som ett rätt lättsamt grej att fokusera på. Idag tänkte jag börja dagen med en promenad. I eftermiddag ska jag till Väla med kusinen och farmor (!). Farmor har inte varit där på många år så tror hon kommer få en smärre chock över hur stort det faktiskt är!


Sovrummet

 
Det känns som jag ofta säger "ni ska få se bilder på lägenheten" men sen händer inget. Men tro inte att jag glömt bort det! Det har bara inte kommit för mig att "styla" och städa för att få till snygga foton - fram tills nu vill säga. För har ni rykande färska bilder från vårt sovrum. Från början var vi helt inställda på att köpa en säng från Ikea som var praktisk med förvaringsutrymme under sängen. Men så testade vi flera olika madrasser och personal hjälpte oss hit och dit och ingen verkade vara optimal för min rygg. Tillslut övertalade mamma mig om att strunta i Ikea och köra på något helt annat istället - som slutade med den här från Mio! Vi köpte höga ben så får precis plats med två lådor under som vi har sängkläder och filtar (?) i. Efter den här långa processen skulle man ju kunna tro att den är perfekt för mig och min rygg men alltså: Kvinnan i butiken övertalade mig om att köpa en botten som är fast men nu tycker jag att den är för hård så väntar på en mjukare madrass (som tur är har de "nöjd-kund-garanti"), haha. Typiskt mig att "känna efter för mycket". 

 
Jag har alltid älskat marina inslag så är så nöjd att vi har fått in det! Jag ville dock komma ifrån blått och rött (har har alltid haft det och önskade mer jordnära färger). Väntar på en stor båt som vi ska få av vår alldeles för snälla kompis (hennes pappa har en "som bara står" - kommer bli så sjukt coolt!). Just nu bor det bara en liten båt hos oss men den stora lampan tycker jag också andas "båtliv och hav". Lamporna på sängborden är bland våra senare inköp och är dimbara, ger mysigt sken (och visst är de också lite marina?). Även lyktan, som jag nämnde för ett tag sen, syns på bild - med endless light som ser mycket verkliga ut - ja, alltså i mörker - med sin rörliga veke. Byrån är "byggbar" och vi har även två mindre som går i samma serie (fast just nu står de i garedroben och fyller sin funktion). Något jag missat? Jo, vår skrivbordshörna. Den fotade jag aldrig. För den var inte städad vid fototillfället, haha. Men den står mitt emot sängen, längst med hela väggen där vi har vars en sittplats. Skrivbordet är gjort av två svarta bockar och en hurts i mitten med två vita bänkskivor på toppen - ett prisvärt alternativ! Spegeln står på en ställning - perfekt då vi helst inte vill spika. Okej. Det var nog allt! 

Pollenchock

 
Hallå! Det är rena rama pollenchocken för björk just nu när det är höga temperaturer och blåsigt, helt galet! Vår lägenhet har sol hela eftermiddagen så här blir så varmt. Lägenheten är inte genomgående så kan inte vädra ordentligt och just nu när all pollen yr där ute kan vi inte ha öppna fönster heller då det inte funkar för min allergi. Så fram till att vi har köpt en fläkt får jag helt enkelt plugga halvnaken, hehe. Annars då? Hur mår ni? Jag känner mig dessvärre inte särskilt tankad med ny energi efter långledigheten. Är både förkyld (hatar rethosta) och den här förbaskade allergin kulminerar nu i dagarna. Och ja, stressen jag känner inför tentan nästa vecka drar ner mitt humör. Jag har tre intensiva pluggdagar framför mig. Ska försöka att inte plugga i helgen. Får distrahera mig med annat. Men ja. En månad kvar! Jag kan känna sommaren som smyger sig på! Det gör mig glad!! Och för att koppla text till bild så kan jag berätta att fältet med vitsippor också gör mig GLAD. Vi firade som sagt farfar i helgen så då passade jag och kusinen på att gå till skogen. Visst är det fint? 

Valborgsfirande


Sköna maj välkommen! Min favoritmånad. Det är nu det går från kall vår till varm sommar. Jag älskar när alla kala träd blir klädda i grönt, när solen börjar värma på vår vintertrötta hud och dagarna blir längre och längre! Igår firade vi därför in våren på bästa sätt. Under dagen var vi i Lund med några vänner - jag har aldrig varit där tidigare under valborg så det var en upplevelse i sig. Där var så galet mycket folk! Vi picknickade och drack öl. På kvällen grillade vi hamburgare och marshmallows hemma hos oss (eller ja, på bryggan nedanför), spelade spel och åt kladdkakemuffins med kokosöverdrag. Mm! En riktig ätardag. Idag tänkte jag ta vara på dagen utomhus (vilket väder vi har haft de senaste dagarna!!). Förtränger all tentaångest så gott det går. Det här är nämligen inte likt mig. Att inte plugga veckan före tenta. Men jag har ju bestämt mig för att vara ledig under helgerna. Så det håller jag hårt på! Duktig jag är va? Är själv imponerad. Jag tänkte istället plugga in en podd varvat med lite skön musik i öronen, njuta av solen och ikväll ska vi fira farfar. Glad FÖRSTA maj!! 


RSS 2.0