När jag blir stor


Hej måndag och vecka 14! Tiden springer iväg och snart är det både sommar och allt vad det innebär! Läskigt på sätt och vis men samtidigt är det väl rätt härligt att dagarna går snabbt? Vet ni vad jag gjorde igår? Jag anmälde mig till höstens högskolor! Det om något är väl läskigt! Jag har funderat rätt länge vad jag vill bli och det var först när jag fick prata med en studie- och yrkesvägledare som jag kom fram till vad som jag tror kommer passa mig! Jag ska söka till..... Socionomprogrammet! Har funderat länge och väl och vet att jag vill jobba med att hjälpa människor. Jag vill inte jobba med blod och svimmar nästan bara jag tar venösa prover på andra så sjuksköterska strök jag ganska snabbt. Men vill ändå åt det här med att stötta och vara till hjälp så tror kurator hade passat mig! Psykolog har jag också varit inne på, och sökt till, men att komma in i Lund (vilket jag i så fall vill) kräver maxbetyg och alla meriter så det känns både omöjligt och svårt. Så tror och hoppas komma in på socionom och att det ska passa mig! Tänker att jag testar en termin eller två och efter det får jag utvärdera! Skulle det inte falla mig i smaken får jag helt enkelt avbryta och då har jag i alla fall erfarenheter av pluggsystemet och förhoppningsvis en kurs eller två med i bagaget!

Vilken strålande dag!


Gårdagen bjöd på ett helt makalöst härligt väder! 17 grader och så mycket sol det bara kan bli! Jag började dagen med att sova ut! Det var underbart! Sedan sjöng familjen för mig och jag fick bruna sandaler och vita byxor som jag önskat mig. Och tidlösa vinglas från Iittala och annat som jag absolut inte hade någon aning om skulle ligga i paketen. Sedan fixade jag inför kvällen med att städa och duka! Roligt att vika fina servetter och göra det precis så som jag vill ha det! Efter lunch gick jag till havet för att komma ut och hinna umgås med solen en stund! Lyssnade på Fredagspodden och andades vår! Efter det missbedömde jag tiden helt. Är väl ingen sann tidsoptimist men igår ingick även jag i den klubben. Mamma frågade om hon kunde hjälpa till med något men jag sa att det var luuuugnt. Klockan var ju bara fyra och tacos tar ju inte direkt lång tid att få ihop. Men jo jag tackar! Mamma fick sätta igång med grönsakerna och Marcus fick ett förklädde upptryckt i famnen när han kom! Han stekte kött så det stod härligt till! När klockan slog halv sju strök jag den sista nagel med lack samtidigt som gästerna plingade på dörren! Hur som helst så blev kvällen väldigt bra! Slog inte på lika stort som förra året men en mindre fest kan jag tycka är mysigare även om det känns bättre i hjärtat när man kan bjuda alla, alla! Men det blev ett väldigt bra inledande på det nya födelsedagsåret! Vi spelade spel, shottade Tequila och dansade till klockan blev både tre eller ja, fyra. Är så tacksam för min familj och mina vänner, för de som tänkte på mig igår och för alla fina presenter jag fick! Ett stort TACK till er alla!

Pre birthday celebration


Innan jag faller ner i något slags fredagslunk tänkte jag uppdatera er om statusen just nu.
Den här dagen har verkligen gått i fart- och flänghetens tecken! Jag steg upp lite innan fem (vilket är förfasligt tidigt enligt mina aspekter). Öppnade på förskolan och jobbade till ett! Efter det cyklade jag ner till stan och njöt av de 17 varma grader vi haft idag! Vilket väder va?! Min hjärterot ropar hurra flera gånger om! Hämtade ut ett paket på Intersport som jag suktat efter länge. Ja, kanske inte själva paketet men dess innehåll! Kanske världens snyggaste sportbh är vad som fanns där i! Neongult möter grått - underbar kombo om ni frågar mig! Tänk er en snygg bränna på det och ja, helst en vältrimmad kropp! Nike förstås. Mycket viktigt. Efter detta cyklade jag hem för energipåfyllning och paus på altanen. Sedan började förberedelserna inför morgondagen. Åkte och handlade tacos och tillbehör, lämnade tjänstgöringslista på äldreboendet och kom hem och packade in varor i kyl och skafferi. Bakade en kladdkaka, som doftar ljuvligt och åkte till mina kusiner för att hämta två paket från farmor och farfar! Vad som gömde sig där i får ni se en annan dag! Nu är det som sagt fredagsmood on. Let's Dance och godis! Imorgon är det min dag! 21 år och en stor sol enligt prognosen! Håller tummarna för det! Även Earth Hour och sommartid! Firande med familj och födelsedagsmiddag med några kompisar väntar! Det kommer bli en bra 29:e mars. Det känner jag på mig! GLAD FREDAG!

Onsdag 19:04


Är helt slut i både knopp och knopp!
Sitter här och väntar på att middagen ska smälta. Och på att benen ska säga "nu kör vi intervaller Annie!" MEN det kommer ingen sådan signal! Efter mitt träningspass ska jag se Mästerkocken och Helt Sjukt! David Hellenius är min absoluta favoritprogramledare! Han har allt - han är proffsig, han är rapp och han har självdistans! Och ungefär samma humor som min pappa, haha! Imorgon väntar Tjejkväll på stan! Jag och Anna ska prata ikapp och ha en mysig torsdagskväll ihop! Det ser jag fram emot! Och nu när inläggen är lite färre kan ni ju alltid kika på mitt Instagram-konto! Just nu är jag med i en utmaning där. Den går ut på att lägga upp fem vardagsrelaterade bilder, en för varje dag - i fem dagar! GLAD ONSDAG!

Bilden är lånad

Helgen som gått & vecka 13

Idag har jag lekt att jag är veterinär, gjort mängder med sandpajer, läst Mirabell för barnen och stängt förskolan. Så mitt huvud är allt annat än piggt just nu! Tänkte därför vi kunde köra ett inlägg i punktform idag. De där inläggen brukar dyka upp lite då och då när min hjärna inte är helt med! Ska vi dra vad jag gjort i helgen? Och vill väl redan nu varna om att det blir lite som det jag skulle undvika (konstig mening men svenskan får vara si sådär i denna stund). Kommer ni ihåg? Jo, men det var ju det här med att vara nöjd över att jag hunnit med så mycket när jag i själva verket ska vara mer stolt när lördag och söndag varit lugna. Haha.... Är i alla fall väldigt glad över att må bra igen och njuter verkligen av att känna mig kry!


1. I lördagsmorse strök jag massa tvätt. Alltså, visst är det rätt roligt ändå? Fixa i tvättstugan i sin egna takt med radion på högsta volym!
2. Ställde in Spotify i bilen och lyssnade på mina favoritlåtar och sjöng med en stark röst till Oscar Zia! Det är något speciellt med att lyssna på bra musik i bilen! Som rena lyckopillret! Styrde kosan till Väla, som jag knappt orkade vara på i mer än en halvtimme. Mycket folk och hemskt dålig luft! Hämtade ut ett födelsedagspaket till mig själv på Zara!
3. Sprang en mil! Wohooooo! Superglad och lycklig att jag klarade det! Ingen stress eller press. Jag hittade en runda som innehöll lite asfalt och lite trafik och mycket skog och hav! Tog mig runt och ingen var gladare än jag när jag sladdade upp på uppfarten!
4. Bakade citronmuffins med Ebba. Vi kollade på världens gulligaste film, The Valentines Day och på videoklipp från förr!
5. I söndags lagade jag min specialitet - soppa! Bjöd gamlingarna på detta och firade min födelsedag några dagar i förväg!
6. Avslutade dagen med att se Mästarnas Mästare med Marcus och hans familj! Så fint det är i Kroatien! Också sörjde vi en smula att Mats inte vann Farmen!

Nu kickar vi igång en ny vecka! En vecka med många timmar på förskolan, en eftermiddag hos farmor och farfar, Tjejkväll på stan och födelsedag bland annat!

Farmorkakor



Alla vet väl vid det här laget att jag inte är en hejar på att baka.
Eller ja, kladdkaka är jag ju en jävel på men resten alltså. Jag lyckas nästan alltid med att sätta smaken men utseendet. Det är inte smickrande någonstans. Jag kan bli så himla irriterad på det. För även om jag följer receptet till punkt och pricka blir det ändå aldrig i närheten som på bilden. Hur som helst så har jag bakat chokladsnittar idag. Eller farmorkakor som de mer är kända för mig som. De är slående goda och luktar alldeles ljuvligt men ja, de ser ut som de gör. Vad har jag gjort för fel? Penslade jag på för mycket ägg? En sak har jag ju i alla fall, ännu en gång kommit fram till. Om jag en dag kommer med i Hela Sverige Bakar så får vi hoppas att jag kan kombinera ihop kladdkakan på elva olika sätt!

Jordens levande blommor



Jag vet att det blir lite glest med inlägg nu men det för att jag har fullt upp att ta hand om jordens levande blommor.
Japp, jag hänger på förskolan med andra ord. Har fått heltid under en tid framöver vilket känns himla härligt! Och att umgås med levande blommor, som minst sagt är levande, är på många sätt underbart! Får ofta frågan om jag inte ska utbilda mig till förskolelärare men har kommit fram till att jag kommer tycka det är fullt tillräckligt med den dos jag kommer få av tålamodsprövning, lek och uppfostran när jag förhoppningsvis själv får barn en dag! Men ingen kan ju säga något annat än att man blir glad av att jobba med dessa starka personligheter! Häromdagen satt jag bredvid en ganska stimmig flicka vid lunchen. Hon kunde bara inte dela sin kyckling och det visade hon klart och tydligt med att skrika ut detta. Jag sa att hon gärna får fråga om hjälp. Också gjorde hon det. När hon hade tagit sin andre portion tänkte hon efter lite innan hon sa: kan jag be om att få skicka hjälpen tack! Klockren! Ett så charmigt sätt att be om hjälp på! Önskar ibland att man spelat in vad de sa för vissa barn har kommentarer som går rakt in i hjärtat!

16 plus & invigning


Jag vet inte vad ni har för väder idag.
Jag har sett snövallar från StockholmNyheterna. Jag har hört om stormvarning i fjällen och flera decimeters nysnö som förväntas falla. Men vart jag än tittar så badar alla kvadratmeter av Skåne i sol idag! Fåglarna sjunger, solen värmen, nyckelpigorna har vaknat till liv och på allt detta har vi haft 16 plusgrader! Jag vet att man inte ska tycka det är kul att andra i Sverige får trängas i vinterjackor och termobrallor medan vi tar av oss lager efter lager för svetten lackar. Men det ääääär för jädrans kul ändå! För är det några som har sol när vi mest kollar på gråa moln så är det dem i öster. Så visst får man glädjas åt denna värme och njuta av att det är en fördel att bo västerut ibland! Det har jag i alla fall gjort denna eftermiddag då det har varit min korta dag på förskolan! Sprang till havet och hade vinden i ryggen, gjorde tabata i trädgården och invigde uterummet för säsongen! Bingo!

Räknar ner till Kreta


Jag ska ju åka till Kreta med ett gäng kompisar. Det är förvisso flera månader dit men jag går och smyglängtar lite för mig själv ibland. Det är så mysigt att göra det. Att få längta. Just nu längtar jag mest efter att få springa i havet och inte tycka att det är en gnutta för varmt eller för kallt. Det är precis lagom, som det bara kan vara i augusti. Längtar väldigt mycket efter kompistid och att få ses varje dag i en hel vecka. Och att få dela nya äventyr med Marcus! Vi har bokat resan med Solresor och jag vet inte om ni lagt märke till deras reklam på teve? En kille i en gul tröja går runt och serverar drinkar och underhåller tursiterna. En inte allt för spännande snutt på så vis kanske men har ni hört låten? Alltså har ni lyssnat på låten? Den är super! Jag hoppas den spelas på transferbussen från flygplatsen till hotellet. Då blir det alltid en sån där absurd livet-är-som-på-reklam-härlig-känsla, haha. Ska slå på den en gång innan jag checkar ut från datorn.

Jag är tillbaka!


Jag mår bra igen!
Jag har fått livet tillbaka! Går runt här hemma och njuter av att inte känna mig yr eller illamående eller svag! Jag är stark och jag har träningsvärk i hela kroppen för jag har fått lyfta sjukiloshantlar och gjort min älskade tabata! Det är nu jag mår som bäst! Det är söndag, vilket hade inneburit massa ångest om det inte var för den tacksamhet jag känner just nu. Att få må bra är det enda som räknas! Den senaste veckorna har varit väldigt jobbiga. Inte bara med yrseln utan allt runt omkring. Jag har tagit många viktiga beslut och nu i efterhand känns det riktigt bra. Det ser ut att lösa sig med jobb under våren och sommaren. Och sen, det största av allt, så tror jag att jag löst gåtan om mitt vuxna arbetsliv. Jag tror jag kommit på vilken utbildning jag ska söka till hösten! Men mer om det senare. För jag har inte riktigt landat i mitt beslut än. Så vad har jag då gjort i helgen? Jag var i himlen och vände. Typ. Jag har varit på Iittala Outlet och ja, det var underbart. Jag har hittat en serie med glas och porslin (vad är skillnaden?) som är så GALET snygga som jag tänkte samla på! De kommer passa perfekt på mitt runda köksbord. Det är jag helt säker på.

Drömmen om eget


Jag säger nästan aldrig "jag har inget att göra".
Jag är snarare stressad av att inte veta vart jag ska börja. Men nu har jag fått tänka efter för att komma på saker att sysselsätta mig med. Det hör väl sjukstugan till. Idag till exempel letade jag upp Ikea-katalogen för att inspireras och för att få tiden att gå. En solig altan, en röd sax och massa möbler gjorde att jag drömde mig iväg till mitt framtida boende. Jag vill ha en lantlig stil med modern touch! Det ska vara vit grund med många uppiggande detaljer i färg! Jag vill ha ett hem i grått, rött, rosa och grönt! Gärna randigt marinblått lite här och var också! Jag vet exakt hur mitt kök ska se ut! Jag vill ha vita luckor, högblankt (säger man så?) vitt kakel, mörkgrå/svart bänkskiva i sten, söta detaljerade knoppar, en spis i retrostil, kryddor i krukor som hänger på kaklet i en stång (se bilden) och ett runt matbord (mycket opraktiskt - jag vet - men de har detta i Tzatziki-filmen och jag vet inte, men där och då bestämde jag mig för att jag också ska ha det. Ni måste tro jag är dum i huvudet!). Ser framför mig några småblommiga handdukar som hänger så där slarvigt, men genomtänkt, på någon av knopparna, haha. Men det jag längtar mest över: fina koppar, skålar och tallrikar. I köket ska det här och där synas en liten karamell från Jelly Bean. Ni får skratta om ni vill men det är så härligt att spinna loss! Och att få tänka på hur precis exakt jag vill ha det när jag flyttar in i min glugg.

Jag och Volvo-gubbarna

Those were the days..

Vet inte vad jag ska säga.
Är så trött på att inte vara hundra. Är fortfarande yr (men det är bättre!) och illamående. Tänkte ändå att jag får försöka gå en liten prommis idag. Det var ju ett tag sen sist. Har några olika rutter som jag brukar välja mellan. Och den absolut kortaste av dessa, som jag tar när jag bara ska få en nypa frisk luft eller när jag är lite stressad med min Cindy-promenad, är väldigt kort. Den lilla promenaden kändes som en mil idag! Hemska, hemska känsla! Tanken var att jag skulle springa ett lopp till helgen. Seedingloppet heter det, som min pepp- och träningskompis Maja tipsat mig om (det var ju Maja och hennes kille Adam som gav mig Göteborgsvarvet i födelsedagspresent, för att göra saken tydlig). Det här loppet ska man springa om man vill ha chans till att få bättre placering i Göteborgsvarvet. Kände mig inte i form till att springa en mil men jag tänkte ändå genomföra det för att få en "spark i baken" och för att inte stå sist med alla Volvo-gubbar som ska gå varvet i maj. Nu blir det inget lopp till helgen. Men jaja, vi ska nog ha rätt trevligt längst bak trots allt. Jag och gubbarna. ÅH! Jag vet att det inte är snyggt och inte passar in och inte är acceptabelt men jag tycker så synd om mig själv just nu. Bajs. Punkt.

Fri från yrslen & födelsedagsönskningar

Jag var hos läkaren igår kväll och när jag satt (nej jag låg ner) i väntrummet tänkte jag att jag kan göra vad som helst för att slippa detta yrande!  Väl inne hos läkaren testade han mina reflexer och ja, kollade så hjärnan reagerade som den skulle. Och det gjorde den. Vill ni nu höra vad det då var som skapade all denna yrsel? Vaxproppar! Äckligt, kanske ni tänker. Jag tänker: HALLELUJA! Då var det varken hjärntumören, hjärnhinneinflammationen och viruset på balansnerven (som kunde skapa snurrighet i upp till ett år!) som jag befarat. Jag har väldigt små öron och därmed väldigt små hörselgångar och resultatet av detta blir då att jag lättare drar på mig vaxproppar (min teori alltså). Vi spolade och spolade med en "vattenpistol" tills mina stackars öron var alldeles ömma men renare än vattnet i ja, säg ett rent vattenfall? Och efter det var yrseln borta!!! Har dock knappt ätit något sen fredagskväll så kroppen är svag och behöver återhämtning. Men det är SÅ skönt att slippa känna sig åksjuk, sjösjuk och bakfull - allt i en salig blandning!

Träningskläder från Nike, skålar från Jelly Bean, bäddsett från Lord Nelson & Queen Anne Bed, byxor från Zara och sandaler från Vagabond

Så vad gör man då när man inte orkar någonting? Jo man googlar (jajamensan, mycket sådant nu för tiden) rundor på nätet. Det är ju nämligen snart min födelsedag och då passar det bra att kika på potentiella presenter. Jag önskar mig färgglada träningskläder från Nike (ja, väldigt viktigt med märket där), bäddsett med fjärilar, ugglor och natur i dova färger, vita jeans, bruna sandaler och sen är tanken att jag ska få med min farmor till Jelly Beans butik i Båstad och frossa i ceriserosa skålar och vita, fräscha, stora salladsfat. Ja, det är rena himmelriket att få tänka på framtiden när jag, senast igår, trodde jag var fängslad med yrseln en lång tid framöver!

Hiss eller diss?


Vi kan ju inte bara prata om bedrövligheter även om det ligger i fokus när man inte mår bra. Hur som helst så kom jag att tänka på den här klänningen när jag bläddrade igenom albumen häromdagen. De är tagna från semestern i Benalmadena. Precis ovanför strandremsan ligger den flera kilometerslånga strandpromenaden där fiskrestauranger trängs med plottriga stråkhattsbutiker. Hur mysigt som helst och det får mig att längta tillbaka - till solkusten, till värmen och till dofterna (varför luktar det så annorlunda utomlands?)!! Men ja, nu var det ju klänningen vi skulle prata om. Handlade denna i somras och tyckte väl då att det var ett bra fynd. Och det är det kanske. Jag har inte bestämt mig än. I ena sekunden ser jag ett fint virkat, lite smågulligt, plagg när jag tittar på den. I andra sekunden ser jag en gammaldags klänning i mormorsstuk med en halvtaskig längd, haha. Kan inte bestämma mig! Men har en idé om att ta bort underklänningen (vet jag nämnde detta när jag visade den för er, men sen glömt bort att testa det) och istället bara använda den virkade delen, till stranden med bikini under. Gäller bara att man är brun för annars går allt i samma färgskala, haha. Ja, vilka påhitt va! Så säg nu, och var ärliga för böveln, HISS eller DISS?!

Den andra sidan


Det är först när man är på den andra sidan som man får perspektiv

Jaha du Annie. Detta är en prövning som heter duga. Och ett litet uppvaknade från den annars ganska bekymmersfria värld du lever i. Jag förstår nu, efter fyra dagars innesittande, hur bra jag har det - som kan jobba heltid, som kan cykla till det mesta, som kan köra bil, som kan ta långa promenader, som har en stark och välfungerande kropp, som kan äta och njuta av god mat och som har ork till väldigt, väldigt mycket! Jag hinner med så mycket annars, i mitt normala tillstånd, och planerar och klurar på hur jag ska hinna med ännu mer. För jag får inte nog. Jag vill göra allt! Men någonstans i den här karusellen kommer jag på att jag inte borde pressa mitt schema så här. Det gör mig inte gott. För har ni tänkt på hur ofta jag skriver, nöjd och belåten "idag har jag haft en väldigt effektiv dag"? Den meningen sägs ofta av mig och är något som får mig känna tillfreds. Men ja. Det är väl inte alltid det jag behöver, har jag kommit fram till nu. Jag skriver som att jag är dödssjuk eller liknande. Jag vet. Och det är jag inte (ska till läkaren om ett par timmar och förhoppningsvis få svar på vad som pågår) men man kommer på sig själv, när man sitter här hemma och försöker fördriva tiden, ganska snabbt vad som får en att må bra och vad som betyder något. Och jag har kommit på att alla självklara saker, som jag rabblat upp, är vad livet handlar om. Så. Predikan slutförd.

Värdig vinnare & ja..

Känns som jag åkt denna om och om igen

Tjena tjena!
Sanna vann och jag grät nästan lite när hon sjöng där på slutet! Hon är ju så grym! Annars då? Äsch, vill ju vara den där positiva och glada tjej som jag vanligtvis känner mig som men just nu är det bara yrseln som jag kan fokusera på. Och den är varken positiv eller glad. Inte på något sätt. Vet inte hur jag ska beskriva det. Men ni vet när man reser sig för snabbt. Då får man ju blodtrycksfall och hela rummet snurrar. Så känns det inte. Tack och lov. Men efter någon sekund så börjar den ju släppa. Det snurrar fortfarande men man vet att det snart avtar helt. Grejen är bara det att det går inte över. Det flimrar för ögonen hela tiden. Förutom när jag sitter och lutar huvudet bakåt eller ligger ner helt. HEMSKT! Kräks av yrandet och det är det värsta jag vet!! Sånt här ska man ju inte googla. Det vet ni ju. Det senaste dygnet har jag ställt flera diagnoser på mig. Den ena allvarligare än den andra. På någon läste jag "yrseln avtar efter en månad". Men hur som haver, nu ska jag kolla Mästarnas Mästare och luta mig tillbaka! Det känns PISS att jag missar mitt viktiga möte på Campus imorgon bara (jag hoppas en syo har svaret på frågan "vad ska jag bli när jag blir stor?") och mina planerade timmar på förskolan. Men inget att göra åt saken. Andas.

Jävla skitdag

Nu återkommer vi till det här bittra. Men med all rätt, den här gången! Hade så roliga planer för den här lördagen! Tänkte försöka mig på att springa en 8 kilometerssträcka, besöka Lager 157 och avrunda kvällen med några goda vänner, spel och Mello-final.. Istället vaknade jag med värsta bakiskänslan imorse. Kände mig inte alls utvilad, var snurrig och lätt illamående. Trodde det dock skulle släppa snabbt eftersom, om jag minns rätt, spenderade gårkvällen på ett mycket lugnt vis. Men istället har det bara eskalerat och detta djävulska yrande har gjort att jag istället bara fått ligga på soffan hela dagen och missar allt det roliga! Till råge på detta har den här 8 mars bjudit på vårens första dag med tio grader, sol och en knallblå himmel. Grannarna som jag inte sett röken av på hela vintern har visat sig! De har påtat i rabatterna, lekt med ungarna i trädgården och verkar njutit av dagens D-vitamin-boost! Också har lilla jag satt världen på gungning och tyckt så där lagom synd om mig själv! Då kan väl ändå Zia få vinna ikväll va!? 

Ville så gärna leva


Jag vet inte om ni sett Jills Veranda med Kristian Gidlund.
Om ni inte har och tänker göra det så se till att inte ha huvudvärk och så där innan. För ni kommer garanterat få det av alla liter tårar ni gråter. När han börjar prata är det precis som att vattenkranen till mina ögon slås på. Så fruktansvärt gripande när de går där i morgonsolen bland hästarna och man vet att detta är hans sista månader i livet. Han pratar om att han så gärna vill leva. Men inte kommer få. Det är hans medvetenhet och sättet som han uttrycker sig på som gör att man känner så mycket med honom. För det känns som det är exakt så man själv hade känt om man vara i ett liknande läge. Han verkade så äkta och mogen för sin ringa ålder. Är jag hälften så klok när jag är 29 kommer jag vara tacksam. Och tacksamhet är precis vad jag känner när jag ser hur kort och värdefull tiden är. Jag älskar låten som Jill skrev till Kristian och bara hoppas att den kommer ut en dag. Legacy - youtuba den gärna!

Pannkaksfika

 
Vissa familjer äter pannkakor väldigt ofta.
Det bjuds på flera gånger i månaden! När jag var yngre gjorde jag det ibland med mormor men nu för tiden äter jag det sällan. Typ en gång per år! Väldigt sällan! Och den gången var idag! Efter jobbet cyklade jag hem, googlade (hemskt vad jag googlar) "nyttiga pannkakor" och det här receptet kom upp. Jag halverade det för var bara jag och Adam hemma. Blev 8 pannkakor. Bra att man kan lägga på sötma efter tycke och smak istället för att ha det i smeten. Hade blåbärssylt, vipsgrädde och socker på mina! Så gott så gott!

Lycklig men saltbrist



Lovar sluta tjata om mina allergier och skit.
 Men idag har det kliat sönder i mina ögon - på ren ungdomssvenska! Så har skippat allt vad mascara heter och helt enkelt kliat tillbaka bäst jag velat! Måste dock ge mig iväg till ett apotek snarast annars kommer jag vara blåmålad under ögonen om ett par dagar. Jaja, oj vad ni bryr er! Har i alla fall varit ute och sprungit idag vilket var helt underbart och helt jäkla skitjobbigt! Höll 9 kilometer i timmen vilket inte är så långt ifrån mitt mål så är väldigt nöjd. Förstår dock inte varför jag ofta blir yr och illamående efter passet. Det kommer aldrig under eller direkt efteråt utan det tar ett par timmar sen blir jag mossig i huvudet. Supertrist! Och obehagligt! Någon som sitter inne på en förklaring? Är det saltbrist? (Tog lite saltlaktris för säkerhet skull). Hmm.. googlar och googlar men hittar bara sidor där elitidrottslöpare skriver att de sprungit en vanlig sträcka på 18 kilometer och att de sen får samma symtom. Känner väl inte riktigt att vi är på samma nivå så är svårt att jämföra.. Nu blir det Sveriges Mästerkock och massa vatten och salt!!

Pollensäsong nu?

 
Innan jag börjar prata om något annat så måste jag höra om någon av er där ute är pollenallergiker. Är ni det? Och i så fall: KLIAR DET GALET MYCKET I ER NÄSA? NYSER NI OM VART ANNAT? Kom på i gårkväll att detta minsann kanske inte alls är någon förkylning utan starten på den vanliga och hederliga pollensäsongen? Håller tummarna för det! Och vill minnas att jag frågade er något liknande vid den här tiden förra året? Hur som haver, har ni haft en bra tisdag? Segaste dagen på veckan om jag får säga det men tycker att den här dagen har, trots att det var 7:30-till-17-pass på jobb, varit väldigt bra! Så glad att jag fått fler timmar på förskolan och att det ser ut att rulla på framöver! Det lugnar kontrollfreaket i mig oerhört! Atcho! Nej måste se om jag kan hitta förra årets allergitabletter i gömmorna. Glad tisdag Bloggis

Nystart snart!


Okej.
Nu kommer jag låta bitter. Men jag förkyld på nytt. Och det går inte ihop för nu måste jag sätta fart med min träning. På allvar. Först gick det skitbra sen kom massa jobb emellan och jag blev stressad för jag hann inte med. Sen blev jag förkyld och nu då en gång till. För att jag ska må bra och för att jag ska ha en chans att springa varvet måste jag vara fri från alla virus. Loppet är om elva veckor på lördag. Andas. Ska vi tänka realistiskt (och positivt! som jag INTE gör just nu) så var det vid den här tidpunkten som jag började träna inför Englamilen. För si så där tre år sedan, haha (jag tänker att det var typ i förra veckan och lever fortfarande på det). Och då borde jag klara detta också. Om jag bara får komma igång snart! Det blir ju sån skillnad på humöret och ja, allt, om man får träna. Se bara bilden. Den talar klarspråk. Så. Måndag och vad bjuder veckan på? Jag ska vara på förskolan hela veckan lång! Roligt tycker jag! Och det är min matdag idag. Vill lära mig laga mer "vanlig mat" som passar i vardagen. Gärna klassisker som köttbullar, potatis och sås. Eller som ikväll, spagetti och köttfärssås. Fler nyheter? På lördag ska det bli väldigt kul att se Zia vinna Melodifestivalen! Vad tror ni? Hej så länge!

Söndagssnack


Inte alls meningen att det varit så tyst här i helgen.
Men har bra anledningar till det tysta. Ett. Har kört i mörka skogar för att komma till Höganäs där min man befann sig fredagsnatt. Två. Har haft skämskudden uppe både en och tre gånger till Melodifestivalen för att det var en pinsamt utdragen Andra Chansen. Tre. Jobbat med massa goa gamlingar hela denna dag. Fyra. Ingen bra anledning. Alls. Men har haft ångest för att jag inte tränat ett skvatt på två veckor. Vill inte ha ont i halsen och dålig motivation. Men imorgon är det måndag och nu kickar vi igång den här våren.  Happ. Det har hunnit bli ny månad också! Mer träning står på schemat!

RSS 2.0