Sommarstress

 
Jag lovade mig själv tre saker inför sommaren. 1. Att komma igång med träningen. 2. Att inte tänka från midsommar och framåt "att sommaren snart är slut". 3. Att inte planera in för mycket "aktiviteter" när jag är ledig. Jag kan, så här i slutet av juli, summera detta med följande: 1. Jag har tränat, wow!! Är imponerad över mig själv att jag tagit tag i det och faktiskt kommit ut på flertalet joggingrunder. Nu är målet är komma igång med intervaller och fysövningar. 2. Jag har varit urdålig på att tänka bort "nu är det en månad kvar till sommarlovet är slut". Vet faktiskt inte hur jag ska bära mig åt för att komma bort från det tänket. Hur lever man mer "här och nu"? Det får bli min stora utmaning i augusti. 3. Förr ett par veckor sen kände jag hur ledigheten närmade sig och då började jag även fila på min "semesterlista". Alltså jag gjorde en punktlista för allt jag vill hinna med under sommaren. Fel fel fel. Förra veckan raderade jag hela listan (från anteckningarna i mobilen) och ska nu försöka ta varje dag som den kommer och göra det jag känner för. Anledning till att jag skriver listorna är för att jag inte vill missa något och för att allt som finns med på listan känns så himla härligt. Men det jag glömmer bort är vilken enorm stress det påkallar. Så från och med nu ska jag njuta av mina kommande lediga dagar och inte göra saker för att "det ska hinnas med och för att det låter roligt" utan istället vara spontan. Att inte planera är ingen enkel sak för mig.

Halmstad tur och retur

 
Alltså vi hade sån jädrans tur med vädret igår! Jag var ledig och hade bestämt mig för att åka till Halmstad. Solen sken och det var säkert 25 grader utomhus, riktigt drömmigt! Först gick jag till Marcus arbetsplats (en elkonsultfirma) - var bara han kvar. Jag fick en guidad tur bland de olika avdelningarna och tomma kontorsplatserna. Efter det gick vi en runda på stan. Jag köpte en fransig blus för halva reapriset (jag fortsatte på mitt indiantema - som ni ser på bilden ovan). Vid 17:30 hade vi reserverat bord på Pinchos. Alla uteserveringar var verkligen proppfulla så vi trodde inte där skulle vara en kotte (Pinchos har nämligen ingen uteservering och ligger i en källare). Men så fel man kan ha. Även där var typ fullsatt. Galet! Kändes väldigt populärt bland barnfamiljer. Roligt koncept men vissa rätter var löjligt små. Vi beställde bland annat in kycklingspett i sweet chilisås, kebabtallrik, sötpotatispommes och fish and chips. Jag saknade en fräsch sallad som alternativ, blir så mastigt med alla kötträtter. Men allt var supergott! Efter Pinchos gick vi en promenad vid Nissan, köpte mangosorbé i strut och vid åtta tog vi tåget hem. Halmstad är en äkta sommarstad! En härlig, ledig onsdag! 

Vården & Båstad

 
Hallå hallå i höst-Sverige! Dagarna rullar på och jag kan inte fatta att det redan gått så många dagar sen jag skrev här sist. Men känns som att jag inleder vart enda blogginlägg med de orden. Den här veckan har jag en riktig racervecka på jobbet. Jobbade igår och idag, ledig imorgon och sen åtta dagar på rad. Men men, det är ju jag själv som tackat ja till extrapass och då blir det så här. Idag har det varit en äkta kaosdag. Jag är ändå förvånad att det nästan är augusti innan dessa intensiva dagar där jag får jobba på en avdelning där jag inte varit sen i... april. Hatar när jag blir själv på en avdelning med alla mediciner. Känns inte bra. Men när ordinarie personal är på semester och sommarvikarier är sjuka går det tyvärr knappt runt. Hemskt. Så nu är jag helt slut. Imorgon ser jag dock fram emot en ledig dag. Jag ska hälsa på Marcus jobb i Halmstad. Han går på semester och det tänkte vi fira med att strosa omkring i stan och äta på någon mysig uteservering. 

 
Men nu till något roligare än jobbsnacket. I helgen besökte vi Båstad med ett par kompisar, Mia och Alex. Vi skrattade gott åt överklassen som gick med näsan upp i vädret. Jag tycker på riktigt att det är rent komiskt att betrakta människor som tror att de är bättre än alla andra. Vi var inne i ett par affärer och på båda ställen mötte vi människor som spontanhandlade kuddar och skjortor för flera tusen kronor. Men jag tycker även det känns lite sorgligt. Att människor bryr sig så mycket vad alla andra tycker. Att vissa blir behandlade annorlunda (en butiksäljare hälsade inte på mig) för att man inte "passar in". Jag vill skrika till alla snobbiga 13 åringar och sliskiga 40-50 åriga gubbar: KOM NER PÅ JORDEN! Håller ni inte med?
 

Hej på er!

 
Alltså jag förstår verkligen inte vart tiden tar vägen. Ser att jag inte skrivit här sen den 13:e! Jag jobbade hela helgen och nu är jag ledig mitt i veckan, lyx! Vi har, som jag skrev sist, firat pappas 55 årsdag med släkten och jag och Marcus har firat att vi har varit tillsammans i sju år. Härligt med firande! Ni får kika på min ihopklippta video som jag la ut igår på Instagram (@hoppandehatten). Är massa filmsnuttar från Snapchat. Hittade en så himla bra app, Splice, där jag kunde redigera filmerna och lägga på bakgrundsmusik. Annars då? Jag har faktiskt börjat räkna ner till semestern. Har varit lite osäker tidigare om jag verkligen ska vara helt ledig efter att mitt sommarschema tar slut men jag tror verkligen att även jag behöver en riktig paus där jag kan släppa jobbet helt. Så, så får det bli! Men nu när jag går tillbaka och läser vad jag har skrivit i föregående inlägg så har jag ju redan nämnt det där, haha. Hur som helst: Något annat jag längtar efter är äkta sommarvärme. Det är så kallt så kallt just nu, känns verkligen inte som att vi är inne i mitten på juli. Jag försöker utmana vädret och använda shorts och klänningar men vissa dagar är det inte mer än 14 grader och då går det knappt. Tacka vet jag att Mallis väntar! Nu ska jag röja undan här. Om en stund kommer nämligen en tjej från min klass hit, Madde! Jag ska visa henne Ängelholm

Sommarjobb & laxrecept

Hej allihop! Hoppas allt är bra med er! Jag är inne i en ny jobbsväng. Den här veckan har jag nästan bara kvällspass. Kvällarna är ofta mycket lugnare än dagpassen men tycker det är segt att vänta en hel dag på att börja jobba. Nästa vecka har jag däremot en riktig lyxvecka då jag endast jobbar tre dagar, yey! Eftersom alla jobbar varannan helg känns det väldigt mycket "på och av" gällande arbetsbelastningen. Antingen jobbar jag typ sex dagar i veckan - och då har jag en delad tur på helgen - eller så jobbar jag knappt alls eftersom jag då behöver vara ledig efter min jobbhelg plus att nästkommande helg är min lediga helg. Ja, låter krångligare än vad det är. Men måste säga att jag njuter SÅ av sommaren och att jag slipper plugga. Har även kommit fram till att det jobbigaste med att studera är inte själva plugget i sig utan att man kör i ett långt race från september till juni. Det framkallar sådan ångest att veta att vi får noll återhämtning. Men jaja. Jag ska inte ta ut någon oro i förskott, även om jag vet vad som komma skall, hehe. 

 
Vad har ni för er där ute? Jobbar ni? Glassar ni? Tränar ni? Äter ni något gott? Jag vill veta! Men av erfarenhet vet jag att oavsett hur många frågor jag ställer eller beklagar mig över tystnaden här inne, så kommer jag inte få något svar. Men okej. Vad händer framöver? Jo, förutom att vi ska fira pappa imorgon, att jag ska jobba hela helgen och att nästa vecka redan är fullbokad med trevligheter (eller ja, jag har bokat upp några vänner utan deras vetskap) så ser jag fram emot den 8:e augusti. För då går jag på tre veckors semester! Hur underbart är inte det? Det kommer bli kalas! Men innan jag "lägger på" måste jag tipsa om en så himla god maträtt som jag lagade häromdagen. Det är mycket skala-hacka-steka-moment men förutom det är det busenkelt! Man tar några grönsaker man gillar - här hade jag gul och röd paprika, champinjoner, morötter och broccoli. Stek dessa i rapsolja men se till att de behåller lite tuggmotstånd. Koka äggnudlar. Stek laxfiléer och avsluta med att göra en sås bestående av kinesisk soja, socker, maizena och riven ingefära. Det blir helt ljuvligt gott! Nej - dags att sätta fart och ladda upp för... ett kvällspass! 

Skälderviken

Hej hallå mitt i sommaren! Idag har vi haft mulet men i eftermiddags försvann alla moln och vi har strålande sol! Älskar vackert väder, jag blir så glad! Och sol hade vi även i torsdagskväll så jag passade på att åka till Skälderviken och Sven Jons Udde för att ta några bilder. Håller i skrivande stund på att föra över dem till datorn, hoppas att där åtminstonne är två riktigt bra! Ska även be Ebba att ta en bild på Marcus och mig från piren i augusti - sen ska vi framkalla och förstora upp dessa. Hoppas att det kommer få soffhörnan att kännas mer "hel". 


Helgen har gått alldeles för fort. Den sprang förbi, som de flesta andra dagar. Det känns som att jag mest har spelat sällskapsspel hela helgen. Vi börjar med i fredags då jag var "barnvakt" åt mina minsta kusiner. Vi åt grillat och spelade spela (Absolut överens) hemma hos mamma och pappa. Mycket härligt! I lördags tog jag lång sovmorgon men jag hade ändå en tid att passa - och tur var nog det. Jag mötte upp Maja och hann med en tvåtimmars pratrunda, efterlängtat! På eftermiddagen var jag och Marcus på biblioteket (oväntat!), Ikea och i några klädesbutiker för att kika på rean till Marcus. På Ikea handlade vi bland annat en ljusslinga som vi nu satt upp, tillsammans med en fototråd, vid spegeln. Ska visa när vi framkallat korten. På kvällen var vi hos ett par kompisar i Helsingborg. Vi spelade ett sjukt simpelt tärningsspel. Spelet gick ut på att man skulle få totalt sju poäng med ett par tärningar. Svårt att förklara men det var mycket roligare än det kanske låter, hehe. Idag har vi försökt att ha en äkta slappedag med tvätt, städning och storhandling. Vi har ätit tacos och varit ute i solen och nu ska vi smaska på smågodis från Hemmakväll (bästa godiset). Härliga helg - du kom lika snabbt som du försvann!

Min torsdag

 
Jag tänkte vara en "duktig bloggerska" idag och skicka iväg ett blogginlägg två dagar i rad. Herregud vilken prestation! Det finns dock inte så mycket att säga om min dag - förutom det jag skrev igår. Jag kunde nämligen summera dagens händelser rätt bra dagen före de inträffade, det är inte illa. Men för sakens skull ska jag ändå rabbla vad jag gjort. Jag började dagen med att ta sovmorgon. Jag gick upp halv nio - alltså det är så underskattat att känna sig utvilad. Sen åt jag en snabb frukost innan jag tog tag i att plocka och damma. Funderar på att köpa någon mer låda som vi kan putta under sängen, för att få lite mer förvaringsutrymme. Känns som vi får plocka och plocka och sen räcker det att vi äter och duschar innan det känns stökigt igen. Efter detta tog jag tag i min så kallade "träningssommar". Både blogginlägg och jogging två dagar i rad. Vad har hänt? Jag bestämde för att orka springa två varv på elljusslingan (totalt fem kilometer) och har jag bestämt mig för något så ska jag bara göra det. Så är det med allt jag tar för mig. Och visst gick det - men jag var knappt människa efteråt.

 
Sen gick jag en skön promenad hem med Säkerstil i lurarna. Efter lunch cyklade jag till Sven Jons Udde där jag tillbringat eftermiddagen med att slumra till James Blunt och läst i min bok. En avkopplande dag. Precis vad jag behövde! Ikväll ska vi hem till Marcus föräldrar. Funderar på att eftermiddagen cykla tillbaka till Sven Jons Udde och bryggan ovan för att ta några bilder. Är ju tänkt att vi ska ha en fotovägg vid soffan på bilder som jag tagit på olika platser i Ängelholm. Men eftersom det varit ruttet väder har det inte blivit av. Den ena bilden tänker jag mig på pricken som den ni ser här (men vill fota med min systemkamera så kvaliten blir bra även när den är förstorad). Än. 

Träning gör mig gott

 
Alltså vilken känsla! Först joggade vi en runda, gjorde några fysövningar och sen åt vi pizza! Att äta överlag blir SÅ mycket godare efter ett svettigt träningspass. Har nu en underbar känsla i kroppen! Mer träning åt folket, mer träning åt Annie. Nu har jag dessutom ledigt i en dag - känns välbehövligt. Imorgon ska jag, om det är fint väder, åka till havet, läsa i min nylånade bok Jag utan dig, springa tre kilometer, lyssna på poddar och bara ta dagen som den kommer. Älskar mina lediga vardagar. I helgen tänkte vi åka till Torekov, äta picknick (herregud, betalar inte skyhöga semesterpriser för en räkmatta - nej du, jag är student och jobbar som undersköterska = ingen fet budget) och låtsas att vi är långlediga. En härlig, ledig helg väntar! 

Jobbdagar

 
Tjabba tjena hallå! Känns som att det enda jag gjort sen vi hördes sist är att jobba. Men det har jag ju i princip också då jag gick på kvällspasset i lördags, jobbade delad tur (dessa jädrans delade turer) igår och morgonpasset idag. Nu är jag fri fram tills imorgonkväll, haha. Men vi har även hunnit med en del trevligheter! I fredagskväll hade vi planer på att äta pizza vid stranden men då det hällregnade (ja, alltså vill egentligen inte ens nämna vädret för det är så kallt och blåsigt och regnigt - känns som rena hösten) hela kvällen blev det ett säkert kort istället i stan, Pepelino. Vi var där tillsammans med Malin och Folke, som vi sedan tog med oss hem för en spelkväll och marängswish! Nu har jag precis hunnit röja upp här hemma, lagat lunchlådor inför veckan (pasta och kycklingssallad) och tänkte dra på mig en klänning (nä, skoja bara - får bli jeans och en tjocktröja då termometern visar typ 15 grader) och åka hem till mamma och pappa. Håller tummarna för att det blir grillat! Glad måndag! 

RSS 2.0