Frisk å Grekland

Hej! Skrev precis ett långt inlägg men eftersom internetuppkoppling inte är något att räkna med här på Kreta så får jag så snällt börja om. Ja, det är mycket som hade behövt sig en uppdatering här. Allt känns väldigt fattigt och eftersatt i jämförelse med Sverige. Men innan jag börjar skriva om semestern tänker jag att vi tar det från där vi slutade. 

 
Jag är nu äntligen frisk! Det blev 12 sjukdagar totalt. Jag var så less och tyckte det var så långtråkigt där på slutet. När jag hade varit hemma i över en vecka glömde jag nästan bort hur det känns att vara frisk. Mina halsmandlar är dock förstorade, vet inte varför. Men har de inte blivit normalstora tills vi kommit hem får jag kanske kolla upp det. Jag hann iallafall jobba fyra dagar innan jag gick på semester. Det var skönt att komma ikapp och avsluta det jag hade påbörjat, annars hade det nog blivit svårt att slappna av nu.

 
Vårt plan gick tidigt lördagmorgon så vi lyxade faktiskt till det med en natt i Malmö. Så vi tog tåget på fredagseftermiddag, åt på restaurang och sov fem timmar innan vi åkte till Kastrup halv fem i lördagsmorse. Flygresan gick väldigt smidigt, ingen turbulens och flygtiden var kortare än de först hade beräknat. 


Vi kom fram till hotellet här på Kreta vid tvåtiden. Väderleksrapporten har inte varit helt på vår sida men som tur är har regnmolnen som visats inte stämt med verkligenheten. Imorse kom en skur men annars har vi haft sol och omkring 25 grader i luften. Jag och Marcus var ju här i maj och jämför man med det så är har varmare nu, framför allt märks det på kvällarna och i vattnet. 

 
Vi bor strax utanför Rethymnon och det märks att det är lågsäsong. Inne i Retyhmnon är det fortfarande liv och rörelse så vi åker in där varje kväll. För restauranger och butiker har börjat bomma igen där vi bor så det är betydligt mysigare att gå i gränderna inne i stan. Hoppas ni har det bra där hemma! 

Fortsatt sjukstuga

Ja, du läste rätt! Min förkylning vill inte ge med sig. Men jag antar att det är Marcus som har smittat mig och hans var också himla segdragen. Men nu har jag snart varit hemma i en vecka, usch så tråkigt det börjar bli! De första dagarna hade jag fruktansvärt ont i halsen men jag hade ändå energi. Men sen i lördags har jag varit så trött och igårkväll fick jag dessutom ont i örat. Jag har lock och pappa (som är sjuksköterska) har kollat och man kan inte se trumhinnan (vilket beror på en vaxpropp). Så nu får jag börja en revaxör-kur för att få bukt med vaxproppen för att därefter kunna se om jag även har öroninflammation, kul!!!

 
Så, hur får jag mina dagar till att gå? Jag tittar på Younger, Bachelor, Youtube, läser bloggar, skrollar Instagram, viker tvätt, lagar mat, går lugna promenader, lyssnar på poddar och börjar tycka lite lite synd om mig själv. Imorgon skulle jag varit i Malmö på en introduktion för nyanställda. Vi är flera på jobbet som tänkt ha sällskap dit men istället får jag åka själv någon gång i vår, åh!!! Det känns å ena sidan så lyxigt att få tid till att vara sjuk (det var annat att vara sjuk när jag pluggade - ingen inlämning eller tenta tog hänsyn till att jag hade feber eller knappt orkade ta mig till Lund) men å andra sidan känner jag mig så dum varje dag jag ringer till mitt jobb och säger att jag inte kommer imorgon heller. Vill liksom inte vara till problem. Men what to do? Så, nu ska jag och mitt igentäppta öra laga pastasallad med fetaost, pesto, serreranoskinka, majs, oliver och rostade solroskärnor (så jäkla gott!). Resten av kvällen räddar teven mig av tristess, Kockarnas Kamp och Över Atlanten. Puss å hej!  

Semestern är bokad!

Hej! Det är sjukstuga här. Marcus har varit förkyld i två veckor men eftersom jag inte känt något under den tiden så trodde jag faktiskt att jag kom undan. Men icke! I tisdags var vi på begraving för Marcus farfar och jag har haft som mål att vara frisk fram tills dess (inte för att jag ville bli förkyld efter det men ja, ni fattar). Så det är precis som att min kropp har spänt sig men i tisdagskväll började väl jag slappna av och då kom halsontet som ett brev på posten. Jobbade sedan i onsdags för då kunde jag svälja och prata ordentligt men natten till igår var som ett riktigt rivjärn i halsen, det är väl det värsta med en förkylning? Att inte kunna svälja. Usch! Men jag försöker alltid vara positiv, och så även den här gången. Jag är tacksam att förkylningen kom nu och inte om några veckor då vi ska på semester. Ja, du hörde rätt - sån lyx! 



Ända sedan jag började plugga har jag drömt om att förlänga sommaren genom att åka på solsemester under hösten. Och det har väl funnits några chanser under studietiden men eftersom jag känner mig själv rätt väl (bra va?) så vet jag hur jag fungerar. Jag vill alltid har full kontroll och hade aldrig kunnat släppa skolan för en hel vecka. Utan en resa i september/oktober hade nog bara ökat mitt stresspåslag. Men nu, nu har jag ju pluggat klart (har knappt förstått det själv än) så nu unnande jag mig en höstresa till värmen. Och vart tror ni vi åker? Varje gång vi ska bestämma ett resmål så säger både jag och Marcus att "nu ska vi INTE åka till Kreta" men precis som i våras så kan jag inte motstå en riktigt billig resa så, Kreta får det bli. Det skiljde 10 000 spänn mellan Cypern och Kreta så valet var rätt så enkelt. Och för att övertyga Marcus om att Kreta ändå blir bra (vi är inte jätteimponerade över bilvägen som går över hela restaurangstråket i Platanias) så kommer vi åka österut istället för västerut när vi landar. Vi ska till Rethymnon! Åh, vad jag ser fram emot det! 

Bilderna är lånade från Apollo (jag vet Marcus att jag har 30 läsare och att jag antagligen aldrig kommer bli dömd för "stjäl av bilder" men jag vill inte ta risken).

RSS 2.0